Startsidan...
  Forum
  Krönika
   
  Videoklipp
   
   
  Kommande matcher
  Länkar
   
  Medarbetare
   
  Kontaktformulär
   
  Sökning
  Skriv en nyhet
   
  Bli medlem
  Om FotbollZ.se
   
  Vill du skriva på fotbollz.se?
  Gör fotbollz.se till din startsida
OFK Supporters
tabell Tabell SvFF Min fotboll 
besök Space2u
 
         
fotbollz.seForum - Inlägg #6208    
 
Välkommen till fotbollz.se:s forum

Forumet är utvecklat av fotbollz.se.


Bra att Du visar ditt intresse att läsa vad som händer och sker på vårt forum.

Tillbaka
 

Du är här: ForumHerrarny spelare...

ny spelare  (37 svar)   7 Jun 2010 - 20:49  
Svara
  Inlagt av:
Gäst: mb
Dundee midfielder Richie Hart has clinched a six-month loan deal with Swedish side Ostersunds FK
 
Svar av:
  Gäst: More on this subject
7 Jun 2010 - 20:54
DUNDEE mittfältare Richie Hart kommer att förverkliga sin dröm om att spela utomlands nästa säsong efter clinching ett sex månaders lån hantera svenska sidan Östersunds FK.

Hart fick veta förra veckan att han inte var en del av Dark Blues manager Gordon Chisholm planer trots att de har ett år kvar på sitt kontrakt.

Fritt Inverness och Ross County ess kunde ha valt att bo på Dens och plocka upp en lön för att inte spela.

Men han åkte på semester till Mexiko i natt efter att ha säkrat sin framtid med en övergång till den svenska klubben som förvaltas av fritt Hearts spelaren Lee Makel.

Hart sa: "Jag höll tummarna för att allt skulle redas innan jag åkte på semester.

"Så det är en stor lättnad jag nu kan njuta av min paus innan jag kom tillbaka och arbetar hårt för att imponera på min nya chef i Sverige.

"Självklart att det var en stor besvikelse när Gordon sa att jag var inte i hans planer för nästa säsong.

"Jag sa till min agent efteråt att mitt första alternativ var att försöka för en utländsk klubb.

"Jag har alltid velat spela utomlands och det är en dröm.

"Jag kan inte vänta att prova en annan kultur och stil av fotboll.

"Det är ett mycket spännande tillfälle till en klubb med utmärkta faciliteter.

"Förhoppningsvis, om allt funkar för mig, kommer jag att kunna övertyga Östersunds att förlänga min vistelse."

Samtidigt är SPL Hearts tros vara redo att slå ned för Dundees stjärna anfallaren, Leigh Griffiths.
 
 
  Anders
7 Jun 2010 - 21:17
Googla den killen.....
 
 
  Gäst: Xact Bull
7 Jun 2010 - 23:07

Intressant. Detta förklarar det explosionsartade vrålet NEEEEEEEEEEEJ jag hörde från Hackås hållet tidigare idag. Det verkar som om Lees gamla lag har ekonomiska problem. Kolla klippet från en insändare under.

"Hearts are over £36 million in debt to a bank teetering on bankrupcy desperately trying to sell assets to pay the loans it has.

If they are in a position to invest in a transfer fee of approximately £1 million for any player then i will eat my testicles."

Dettta ska bli kul att följa. Advantage Makel.

P.S. Örjan. Bodens startegi verkar inte ha funkat och nu söker de desperat för förstärkningar söderut och utomlands. Har någon telefonnummret till Bina Ajuwa att ge till dem?

 
 
  Gäst: Örjan S
8 Jun 2010 - 07:21
Han ingår i ÖFK:s planer för framtiden som tröst, det är ju alldeles givit att nu skriver man ett kontrakt på tre år!
 
 
  Gäst: Läskunnig
8 Jun 2010 - 07:25
Om du läser rätt så står det 6 mån. Det är väl bra att inte binda upp någon längre innan man vet om de är bra eller inte.

Öppet köp- så att säga...
 
 
  Gäst: Örjan S
8 Jun 2010 - 07:27
Jo men de där är en kanonspelare! han är ju Skotte! Om han inte är bra kan han ju alltid vara Heja klacks ledare!
 
 
  Gäst: Sheerleader
8 Jun 2010 - 07:31
Skottland är inte med i VM så hur bra kan han vara...

Å andra sidan är inte Sverige det heller.

Vad vi behöver är elfenbenkust-spelare, Svennis har alltid haft öga för bra spelare. Fråga Grip, han är väl ifrån dina trakter Örjan, han kanske kan hjälpa där...
 
 
  Gäst: Örjan S
8 Jun 2010 - 07:37
Nej men vad är det här? frågasätta en spelare bara för han är utlänning! Den här Skotten går direkt in i startelvan! Z sport med Bostrand noterar glatt att de blev ett lyft! Nolervik fyller på med att de blir en Brittsommar.
 
 
  Gäst: Sheerleader
8 Jun 2010 - 08:12
Det var du som sa att han var bra för att han var skotte och jag sa att så bra kan han inte vara för skottland är inte med i vm men det är inte sverige heller.

Vad vi behöver är fler engelsmän, de går till slutspel i VM.

 
 
  Gäst: tarzam
8 Jun 2010 - 10:25
"Jo men de där är en kanonspelare! han är ju Skotte! Om han inte är bra kan han ju alltid vara Heja klacks ledare!"
Det är såna här grejer Örjan som gör att du för alltid kommer att ses som en pajsare

 
 
  Gäst: R. Spekt
8 Jun 2010 - 11:05
Nja, men lite respekt kan man man nog skönja hos den gode Örjan S. Varför skulle han annars skriva britt och skotte med stor begynnelsebokstav?
 
 
  Gäst: Hallen
8 Jun 2010 - 18:17
Vad är det för utspel nu angående nya spelare, vem fan bestämmer i ÖFK. Vad är sant och vad är rykten varför kan ingen fråga Kindberg rätt ut om vad som är på gång vi fans vill veta. Finns ingen bra journalist som kan ställa lite tuffa frågor till Kindberg, vad är planen för förvärv, varför ska det värvas, vilka positioner, hur fan kan Kindberg bestämma är inte Tjärnström sport chef, jag fattar ingenting, vem är kindberg?
 
 
  Gäst: Xact Bull
8 Jun 2010 - 22:23
Typiskt att Örjan aldrig svarar när det blåser motvind. Han sade ju att Bodens strategi att satsa på hemmaspelare istället för importer är bäst och att ÖFK borde ha gjort detsamma. Nu när den strategin kollapsar som ett korthus är han tystlåten, hmm..
 
 
  Gäst: Per
8 Jun 2010 - 22:47
Xact Bull: Jag hoppas att du och alla andra inte tar vad han säger på allvar. Han har blivit nerargumenterad gång på gång om sina "teorier" och så det att han aldrig svarar på kritik.

Den enda anledningen att han inte blivit avstängd är nog för att fotbollz gillar dramat som kommer med och det ger trafik på hemsidan och det i sin tur ger pengar... Bland annat. Det kanske inte är hela sanningen men garanterat en del i alla fall.

Hade jag varit admin här så hade detta inte få fortgå den saken är klar. Men det är ju jag.
 
 
  Gäst: PMA
8 Jun 2010 - 23:01
Men då är det väl en väldans tur att inte du Per har den möjligheten att stänga av de som tycker annorlunda än dig, jag håller med Örjan i hans grundinställning att satsa på egna spelare men att dagens trupp nog behöver förvärv för att klara sig på kort sikt. Tyvärr är problemet i ett större perspektiv att ÖFKs ledning verkar se dessa korttidslån som en långsiktig strategi eftersom det nu är tredje året i rad som det värvas, det går inte!
 
 
  Gäst: Per
8 Jun 2010 - 23:25
PMA: Jag vill inte att han ska stängas av p.g.a hans åsikter, utan för sättet han beter sig på. Framgick inte det i mitt förra inlägg?

Jag kan säga så här, alla vill ha kontinuitet. Alla. Och desto lägre ner du kommer i serierna, desto svårare är det att ha det. Håller du med?

ÖFK är relativt lågt ner i serierna. Har inte mycket pengar. De lokala spelarna är (det svider att säga det) inte bra nog för Division 1 Norra. Det tror jag alla är överens om. Vad händer då om de spelar? Med största sannolikhet åker de ut. Mindre pengar, mindre kontinuitet, mindre intresse. Risken finns ju att ÖFK tillslut skulle upphöra och Jämtlandsk fotboll är tillbaka till 1996.

Håller du med? Varför?/Varför inte?

Upp till vem som helst att svara.
 
 
  Gäst: PMA
9 Jun 2010 - 00:04
Till skillnad från dig har jag varken intresse eller förmåga att gradera det som jag personligen sorterar under rubriken trams utan försöker läsa mig till någon form substantionellt värde och tar till mig det och skiter i tramset.

Klart man kan arbeta med kontinutet oavsett nivå, det gäller bara att ha en långsiktig, tydlig strategi. ÖFK är ju i dagsläget ganska konsekvent med sina värvningar.
Menar du att ÖFK INTE kan jobba med kontinutet för att dom saknar pengar?
Jag anser och är tämligen övertygad att ÖFK MÅSTE jobba med kontinutet av just den orsaken. (saknar pengar)

Att de lokala spelarna i dagsläget inte håller stämmer kanske men menar du att det är ett faktum som inte går att ändra på?

Om du vill att jag ska någon åsikt om "Mindre pengar, mindre kontinuitet, mindre intresse" så får du utveckla för jag ser verkligen inte sambandet...
 
 
  Gäst: Per
9 Jun 2010 - 00:29
Okej, bra för dig. Du lyckades få till en väldigt intelligent mening i.a.f.

Ja, det är svårare att ha kontinuitet om man saknar pengar, eftersom det är svårare att ha långa kontrakt. Det är inte omöjligt, men svårare. På ÖFK:s nivå så är det oerhört svårt att ha kontinuitet, i mitt tycke. Vi kan ta Lennart Sandahl som exempel (absolut inget ont om honom och hans val), han fick för sig att börja studera nu i höst. Han har spelat mycket och utvecklats i ÖFK men slutar plötsligt. Förutom att ÖFK kanske inte har råd att binda upp spelarna på kontrakt, så vad säger att de vill? De är på en nivå där det kräver väldigt mycket tid, utan mycket till ersättning. Många är unga och vet inte vad de gör nästa år. De äldre skaffar familj och tappar motivation.

Jag har full förståelse för hur ÖFK gör med värvningar.

Det går såklart att ändra på, ungdomarna, Jämtkraft Arena och ÖFK:s ungdomssatsning är ju vad de gör för att ändra på saker och ting. Däremot kommer det att ta lång tid. De ska hinna ikapp andra delar av landet. Oerhört svårt känns det som.

Det jag menade var att om ÖFK åker ur så får de mindre pengar, vilket enligt mig blir mindre kontinuitet och mindre intresse från både publik och sponsorer. Det skulle kunna leda till att ÖFK läggs ner och Jämtlands fotboll är tillbaka på samma nivå som 1996.
 
 
  Gäst: PMA
9 Jun 2010 - 00:54
"Ja, det är svårare att ha kontinuitet om man saknar pengar, eftersom det är svårare att ha långa kontrakt."
Verkar funka rätt bra med följande över lång tid ordinarie spelare:
Lars Oscarsson, Bobo Sollander, Martin Johansson, Jacob Widgren, Ante Björkebaum, Per Magnusson
och kommer nog fungera med: Viktor Hansson, Anton Modigh, Fryklunds, Anton Landgren, Dennis Widgren, Olle Hallström, Tom Perman, Pontus Englund, Daniel Andersson glömt någon?
varför? de kommer härifrån och därigenom lättare att behålla över lång tid (kontinutet)

Jag delar inte din åsikt om att ÖFKs ungdomsverksamhet är en satsning, men det kan ju bli...

Att du upprepar samma mening betyder inte att jag förstår sambandet bättre, jag tror att mindre pengar tvingar fram kontinutet som leder till större intresse

nu ska jag sova men läser gärna ditt svar i morgon
 
 
  Gäst: Funderingar...
9 Jun 2010 - 08:48
Har det fungerat så bra egentligen? Lasse och Per lämnade ju ÖFK när de var som bäst och Ante kanske gör detsamma. Visserligen har de kommit tillbaka men det hade de kanske inte gjort om deras karriärer fortsatt att blomstra. Martin var ju också borta flera säsonger. Vad har man då för nytta av långtidssatsningen? Skulle t ex Daniel blomma ut och bli riktigt bra, tror du då att han skulle stanna i ÖFK? Om man skulle låta de lokala talangerna spela från när de är 17-18 år kanske de ändå sticker när de har blivit så bra att de faktiskt tar en tröja pga spelstyrka och inte bara på talang. Det är ett dilemma detta.
 
 
  Gäst: Emlyn
9 Jun 2010 - 09:25
Då skulle det kunna vara viktigt att fundera över VARFÖR de inte stannar, men det tror jag inte alla är beredda att göra. Jag tror inte att det är en slump att Antes motivation att stanna just nu är måttlig. Helt utan att veta.
 
 
  Gäst: Örjan S
9 Jun 2010 - 09:29
Nä jag håller inte tyst när det blåser motvind. Vad gäller Boden och deras satsning så är det så att vi har inte sett den klar än. Jag förstår att du syftar på deras 6-0 förlust. ÖFK med sina fem britter ligger inte långt efter när de gäller förluster o förlustsiffror. Man ska se en satsning på lång sikt, flera år framåt, de finns ex på lag som idag ligger i allsvenskan som varit nere i div2, Kalmar FF är väl ett ex om jag inte har fel. Degerfors, Brage, har också varit i allsvenskan för att sen börja avansera uppåt, både Degerfors och Brage återfinns nu i superettan. En långsiktig satsning kan börja med några svåra år innan de vänder uppåt. I ÖFK har de inte hänt något sen man kom till div1 norra. Tittar ni på Brage och Degerfors har de däremot hänt saker. Brage var mycket illa ute både ekonomiskt och sportsligt och var ett stolpskott från att åka ur div 1 norra 2008.

Brage och Degerfors är utmärkta ex på att de går att komma igen om man jobbar rätt och har ett långsiktigt tänk och inte är ute efter kortsiktiga lösningar för att nå snabba segrar.
 
 
  Gäst: tarzan
9 Jun 2010 - 10:28
Örjan S: " Degerfors, Brage, har också varit i allsvenskan för att sen börja avansera uppåt," Ehhhh, va?

Evlyn: "Då skulle det kunna vara viktigt att fundera över VARFÖR de inte stannar, men det tror jag inte alla är beredda att göra" Tycker du att det är konstigt att om man är tillräckligt bra väljer att avancera i seriesystemet och spela på högre nivå med bättre betalt. Det är ungefär lika konstigt att man går från ÖFK till t.ex giffarna som att man från allsvenskan väljer att bli proffs utomlands. Så är det bara och kommer alltid att vara
 
 
  Gäst: ?
9 Jun 2010 - 10:33
ÖFK med sina fem britter? Nu överdriver du igen för att på det sättet försöka underbygga dina teorier. ÖFK har inte spelat med så mycket britter denna säsong, och det är väl sannolikt därför som det gått som det gjort. Routledge har spelat två matcher och det har ju gått bra. Holt har redan åkt hem men de matcher han spelade var han en injektion. Offiong har över huvud taget inte spelat alls. Makel har inte spelat många minuter. Håll dig till fakta, det KAN ju finnas några som inte är så insatta som skulle kunna luras tro på det du säger.
 
 
  Gäst: Thomas Brännström
9 Jun 2010 - 10:54
Att "arbeta långsiktigt" är inte bara nåt man klubbar igenom...Och går vidare till nästa punkt, på dagordningen.

Det värker man fram under en herrans massa år, med mycket hopprep, skivstång, skönlitteratur (!) och lite tvålagspel. Det är också vad talang handlar om; viljan och förmågan att underkasta sig hård och tråkig träning.

I grunden handlar det om att få spelarna att bli ödmjuka (inför uppgiften). Det är inte en slump att landslagets Ola Toivonen uppvisar det mest sorgsna och desperata ögonparet (i klass med vilket som helst latinskt fullblodsproffs) sedan Edström la skorna på hyllan.

Faktum är att orter, som Borlänge och Degerfors, vilka båda har genomgått en industrialiseringsprocess fullt ut, till skillnad mot landskapet Jämtland som fortfarande står kvar med stödjebenet i fäbodkulturen, har - om man nu pratar fotboll - ett enormt försprång på Östersund med omnejd.

Befolkningssammansättningen: Där har ni den springande punkten vad gäller (den inhemska) s k fotbollskulturen, vilken frodas och lever fortfarande på vissa bruksorter. Många människor av olika folkgrupper och etniciteter - smålänningar, italienare, finnar, tyskar, danskar och jämtar -fann kring mitten av förra århundradet sin utkomst just där, på bruket, i järnverket.

Det blev till att börja om från scratch. Lika för alla. Hårt men rättvist. Inte mycket av "Hem till byn-feeling" där inte. Att ha tjocka släkten ständigt kliandes på ryggen fanns inte på kartan längre. Bymentaliteten förpassades ut mot den för den tiden mer välanpassade bruksmentaliteten, också en av hörnstenarna i fenomenet fotbollskultur.

Långsiktighet, låter seriöst, men hur vore det ÖFK med en titt i backspegeln först...?








 
 
  Gäst: Kent Brockman
9 Jun 2010 - 11:03
Och jag kan påpeka ÄNNU ett sakfel i Örjans inlägg. Boden fick inte stryk med 6-0 utan med 8-0.

Det hela kokar nog ned till om man tror att ÖFK kan klara sig med enbart inhemska spelare i ettan. Skulle tro att de flesta som såg matchen i lördags tvivlar på den saken.

Såg att Richie Hart är 32 år. Jag tror det kan vara bra med en lite äldre förstärkning. Det har ju tidigare visat sig att de mer rutinerade har haft lättare att anpassa sig än nitton-tjugoåringarna.

För övrigt vill jag ge en eloge till Per som jag tycker sammanfattar problematiken på ett utmärkt sätt.
 
 
  Gäst: peter makin
9 Jun 2010 - 14:37
Hej Kent Brochman, tycker det var bra skrivat men varfor skriver så många att ÖFK har ett ungt trupp,var in på truppen listan och där finns bara 3st 19 åring och en 17 åring 20 år 3st 21år 1st 22år 3st och 10st över 22år, så ungt är det inte.
Jag hoppas att richie är så pass rutinerad spelare så han kan ta det ledar roll ut på plan och kanske då kan man börje att bygga upp ett lag med mer fart och yngre spelare. Jag är övertygad att det kommer att ger ett bättre trygghet för framtiden, man förmodlingen måste vänta till nästa år och testa från start på tränings matcher om dom håller div 1.
 
 
  Gäst: tarzan
9 Jun 2010 - 15:10
Var skriver så många att ÖFK har så ungt lag? Att det kan vara bra med en rutinerad spelare är väl inget konstigt. Skillnad också på rutin och ålder
 
 
  Gäst: Kent Brockman
9 Jun 2010 - 17:10
Jag menade bara att av ÖFK:s utlandsförstärkningar så kan jag inte påminna mig någon som varit runt 19-20 år som lyckats särskilt bra. Rätta mig gärna om jag har fel. Men Swansea-spelarna var väl nästan floppar?

Nej, de som har varit lyckade har varit lite mer rutinerade. Som Makel t.ex. Eller Widjeskog. Eller Paul Read.
 
 
  Gäst: tarzan
9 Jun 2010 - 17:25
Du har ju Tidser från ifjol, han var väl bara 19?
 
 
  Gäst: hallå
10 Jun 2010 - 06:28
Joe Holt, Darryl Smylie, Chad Bond, paul sheering osv.
 
 
  Gäst: Familj
10 Jun 2010 - 07:16
Det kanske är lättare att en ungdom flyttar istället för en hel familj och framför allt hitta boende...
 
 
  Gäst: Kent Brockman
10 Jun 2010 - 15:22
Holt - helt ok men ingen succé.
Smylie var lite äldre, 23-24.
Chad Bond - inte speciellt lyckad.
Paul Sheerin var bra, men han var också lite äldre (född 75).
 
 
  Gäst: Örjan S
11 Jun 2010 - 07:04
Mark Nangle var en succe när han i ÖFK 1998. Paul Read lika lyckosam 1999. De var spelare som höjde laget och tillförde någonting. De som varit här på senare år måste man säga har varit mediåkra och i många fall skandalöst dåliga.
 
 
  X
11 Jun 2010 - 07:50
Örjan S, vilka var mediokra eller skandalöst dåliga? Håller med om tex Bina Ajuwa.
 
 
  Gäst: peter makin
11 Jun 2010 - 08:28
De flesta spelare att ÖFK har varit helt ok Div 1 spelare, felat är att Tränare har inte fått det att utnyttja deras spel kompetans, som sagt det tar tid, däremot jag skulle ser lite mer attitude från dom engelska spelare.
Om man har spelare högre upp det går inte att tror man kan bara gå ut på plan och allt ska ordna sig.
Det är nästan svårare att kommer från ett högre league till ett lägre div , då måste man visa mycket mer attitude på plan.
 
 
  Gäst: Per
11 Jun 2010 - 08:41
Jag tror att de unga utländska nyförvärven inte riktigt klarar av pressen att plötsligt vara en "stjärna" och att bra prestationer alltid är ett krav. Sånt hanterar nog de äldre bättre.
 
 
 
Herrar
av: Clement | 14 Apr 2024 - 03:48
HejJag vill bara hälsa att det finn
6
kommentarer
Sett till hela matchbilden så var ett oavgjort res
av Lasse Granbacka | 20 Apr 2024 - 19:11
ÖFK - Örgryte  1-1 (
4
kommentarer
Tips div 3 Mellersta Norrland
av Haldo Jonsson | 19 Apr 2024 - 11:01
Storförlust för Ope IF
3
kommentarer
Tips div 2 Norrland
av Haldo Jonsson | 19 Apr 2024 - 09:44
Ytterhohgdal upp på kvalplats
2
kommentarer
Anundsjö IF - Ope IF 6-0 Bilder
av Stefan Roos | 20 Apr 2024 - 22:26
Foton: Stefan Roos
2
kommentarer
Till slut rättvis poäng
av Per Lagerbäck | 20 Apr 2024 - 17:07
Det var länge trögt och s
 
 Skrivet den Lör 30 Mar 22:25
 
 Skrivet den Lör 6 Apr 23:07
 
 Skrivet den Lör 23 Mar 14:17
fotbollz.se på Facebook