Startsidan...
  Forum
  Krönika
   
  Videoklipp
   
   
  Kommande matcher
  Länkar
   
  Medarbetare
   
  Kontaktformulär
   
  Sökning
  Skriv en nyhet
   
  Bli medlem
  Om FotbollZ.se
   
  Vill du skriva på fotbollz.se?
  Gör fotbollz.se till din startsida
OFK Supporters
tabell Tabell SvFF Min fotboll 
besök Space2u
 
         
fotbollz.seForum - Inlägg #6305    
 
Välkommen till fotbollz.se:s forum

Forumet är utvecklat av fotbollz.se.


Bra att Du visar ditt intresse att läsa vad som händer och sker på vårt forum.

Tillbaka
 

Du är här: ForumInternationell fotbollVM...

VM  (16 svar)   26 Jun 2010 - 23:27  
Svara
  Inlagt av:
Wark

 
Svar av:
  Gäst: S.Bowles
27 Jun 2010 - 01:51
Jag håller med vad gäller landet USA men jag kan inte låta bli att imponeras över "never die" -mentaliteten, Italien! äntligen så faller de på sitt eget grepp, kan så mycket men tar bara fram det då de absolut måste och denna gång räckte det inte, Tack!, grodätarna fick sin egen arrogans nerkörd i strupen och kvävdes Tack!
 
 
  Gäst: S.Bowles
27 Jun 2010 - 01:54
eeh glömde, "gröthalsarna" är under min värdighet att kommentera
 
 
  Gäst: X+
27 Jun 2010 - 06:50
Viva México!!!!
 
 
  Wark
27 Jun 2010 - 13:56

 
Uppdaterad: 12 Jul 2010 - 17:05
 
  Gäst: Klaus.
27 Jun 2010 - 15:34
Jag ser fram emot en final mellan Brasilien och Tyskland.
 
 
  Gäst: Örjan S
28 Jun 2010 - 07:18
4-1 till Tyskland mot ett helkasst England! England uppskrivna, upphausade, men spela fotboll kan de inte trots att spelarna enligt många kommer från världens bästa liga! Tyskland har en genomsnittsålder på ca 24,5 år ochför många av spelarna så är de deras första stora mästerskap och fullständigt kör över Britterna som enligt experterna har sån rutin! England blev visserligen rånad på ett mål men sett över hela matchen så är Tyskland överlägsen. England har för dåliga spelare helt enkelt.
 
 
  Gäst: tarzan
28 Jun 2010 - 10:18
Enligt experterna säger du, jag har då inte hört något positivt överhuvudtaget om detta engelska lag sedan vm började. Inför vm så låter det ju som det alltid låter i engelsk press, men det är ju en annan sak
 
 
  Gäst: Sir B.Charlton
28 Jun 2010 - 10:38
Örjan: England saknade en vettig spelidé vilket gjorde att många spelare underpresterade men att kalla spelare som Gerrard, Rooney, Lampard, Terry etc. för dåliga, drar ett löjets skimmer över dina åsikter.
Misstaget var att anlita Capello som tränare, det är nästan tragiskt att se brittiska spelare försöka spela "Italienskt" dvs utan energi, tempo, fart vilket är och alltid varit deras adelsmärke.
Mysteriet med spelidén kan sammanfattas med frågan: vad ville capello med Heskey?

Med ditt resonemang antar jag att Ribery, Gourcuff, Malouda, Gallas, Evra etc. är ännu sämre?

dock, så håller jag med om att Tyskland imponerar, maken till sådant organiserat omställningsspel har sällan skådats.
 
 
  Gäst: Goofy*
28 Jun 2010 - 11:06
Nej, detta engelska landslags har skrivits ned långt innan VM började. Det italienska sättet att spela fotboll fungerar ju inte ens för Italien längre.

Men just den här matchen skulle ändå kunnat sluta annorlunda om inte domarna missat. Tyskarnas 1-0 föregicks väl av en offside och Englands bortdömda mål hade således kunnat givit helt andra förutsättningar. Det är inte säkert att England hade släppt in det som nu blev 3-1 bakom sig om de haft ledningen med 2-1 i halvtid och 4-1 var endast ett resultat av en desperat satsning för att komma ikapp. Inget är säkert mer än att vi som gillar fotboll blev bestulna på en spännande match.

Dessutom är det patetiska sättet att peka på att britter är dåliga fotbollsspelare eftersom England fick spö av Tyskland riktigt uselt. Med samma resonemang är alltså även franska och italienska spelare dåliga då, elelr t.o.m. ännu sämre eftersom de åkte ur redan i gruppspelet för att inte tala om hur genomruttna svenska spelare är, Sverige gick ju inte ens till VM. Men spelare som kommer från Ghana är riktigt bra...
 
 
  Gäst: Hasse Nilsson
28 Jun 2010 - 11:26
Goofy: Visst var domarna ett skämt vid Englands kvittering som aldrig godkändes men de ska inte bli beskyllda för någonting vid Kloses ledningsmål. En spelare kan aldrig vara offside vid inspark (liggande boll), kolla regelverket om du inte tror mig. Detta är något som brukar utnyttjas i de lägre svenska divisionerna som jag själv spelat i, tydligen fungerar det även när Englands mittförsvar utgörs av Terry och Upson...
 
 
  Gäst: Goofy*
28 Jun 2010 - 11:40
Jaså, föregicks målet av en inspark. OK, jag såg inte målet live. Det enda jag såg av situationen var en stillbild där man kunde se att två spelare var offside och alldeles efter visades målet i repris men då utan framspelningen. Hur som helst kan matchen ha fått ett annat förlopp om det blivit 2-2, att släppa in 2-1 och 2-2 på ganska kort tid är sällan bra för moralen, samtidigt som det med största sannolikhet stärkt engelsmännens. Att få ett mål som man vet var korrekt bortdömt sänker humöret mer än vad man kanske tror.
 
 
  Gäst: N.Whiteside
28 Jun 2010 - 17:39
Att kritisera domaren för det uteblivna målet kan man ju men är inte speciellt produktivt om man utgår ifrån den självklara tesen att han helt enkelt inte såg men naturligtvis velat se det. Går man sen vidare i resonemanget så kan man titta på positionen och ja vilken position har han? jo han står och tittar på offside-linjen (vilket han ska) när sedan Lampard skickar på en sjuhelvetes projektil så ska alltså linjedomaren hinna ned till linjen för att hinna se, slutsats;
Ta bort den makalöst obegåvade Blatter och in med folk som förstår att tekniken finns, alla spelare vill ha det, vad den uruguyanske domaren tycker antar jag att alla fattar, domarna har redan i dag headset det skulle ta max 10 sekunder för en kontroll.
 
 
  Gäst: Gillar fotboll
4 Jul 2010 - 11:35
Det är en välsignelse för fotbollens utveckling att de flesta lag från länder som bildat skola för tråkfotboll under senare år nu är borta från VM. Detta tråkiga sidledesspel och gnetspel har ju tyvärr bildat skola. Till och med lag i de lägre serierna här i Sverige har anammat detta spelsätt.

ÖFK spelar tyvärr ofta på detta sätt (i varje fall hemma). Även i Frösöns och IFK's spelstrategi börjar det nu smyga in sig sådana överorganiserade dumheter. Vi får hoppas att tränarna tar intryck av t.ex Tysklands frejdiga, mera optimistiska sätt att spela boll. Dom är väl snart de enda man vill se spela. Det är sådan fotboll i alla fall jag gillar. Vill man verkligen ha tråkigt kan man ju gå och se några handbollsmatcher.

Synd att alla de afrikanska lagen är utslagna. Hoppas att de i fortsättningen INTE anammar mera av europäisk gnetfotboll och inte engagerar tränare som t. ex. Lagerbäck, Capello, med flera. Hoppas att det istället fortsätter att utveckla sin egen stil att spela fotboll, då kan nästa VM bli mycket roligare att se än detta VM.
 
 
  Gäst: Gillar fotboll
4 Jul 2010 - 12:31
Det är ytterligare en välsignelse för fotbollens utveckling att de flesta "filmare", "tröjdragare" och ojusta fuskare nu är utslagna. Oärliga spelare och spelsätt som t.ex Kaka, Ronaldo, Pepe och många fler praktiserar är borta nu. Hoppas dom lärt sig att använda de obestridliga talanger och begåvningar de besitter på ett vettigare sätt framöver. Hoppas att inga fler tar dessa andra klassens skådespelares negativa talanger som sina förebilder.

Brasilien och Argentina som tyvärr övergivit sitt eget ursprungliga sätt att spela är nu också utslagna. Gnet- och fuskfotbollen är förhoppningsvis snart död. Hoppas tränarna (och domarna) tar lärdom och ändrar sin syn på hur fotbollsspelet ska utvecklas för att bli mera attraktiv igen.

En annan sak som tydligt avspeglar sig som en av flera orsaker varför många tidigare duktiga fotbollsnationer misslyckas, är att länder med många utländska proffs i sina klubbar på alla nivåer i sina seriesystem inte får fram sina egna ungdomar. Bland annat därför är lag som till exempel England, Italien, Frankrike och snart hoppas jag även Spanien borta ur VM. Sverige som importerar brassar och andra utlänningar som inte platsar i övriga europeiska länders klubbar har inte ens kvalificerad sig denna gång.
 
 
  Gäst: Overarth
4 Jul 2010 - 13:16
Tyskland spelar en himla positiv fotboll OCH är VÄLDIGT organiserade. Die Deutsche machine, har em kombination av organisation på planen men även utrymme för spontana ageranden. Argentina hade behövt varit mer organiserade i matchen mot Tyskland, de verkade inte ha nån koll alls. Se bara på 1-1 målet.

ÖFK är ett annat bra exempel, sedan man fått till organisationen i defensiven, tar man poäng och ser stabila ut. Ett lag i dag måste vara organiserat men också finnas utrymme för frihet
 
 
  Gäst: tarzan
4 Jul 2010 - 13:30
1-1 målet?
 
 
 
Herrar
av: Clement | 14 Apr 2024 - 03:48
HejJag vill bara hälsa att det finn
6
kommentarer
Sett till hela matchbilden så var ett oavgjort res
av Lasse Granbacka | 20 Apr 2024 - 19:11
ÖFK - Örgryte  1-1 (
2
kommentarer
Ytterhogdal IK-Gottne IF (3-1) 4-1
av Agne Karlsson | 20 Apr 2024 - 22:39
Artikelförfattaren Agne Karlss
2
kommentarer
Anundsjö IF - Ope IF 6-0 Bilder
av Stefan Roos | 20 Apr 2024 - 22:26
Foton: Stefan Roos
2
kommentarer
Till slut rättvis poäng
av Per Lagerbäck | 20 Apr 2024 - 17:07
Det var länge trögt och s
1
kommentar
Matchens överraskning
av Lars Larsson Stockholm | 20 Apr 2024 - 17:18
Här var det nära m&arin
 
 Skrivet den Lör 30 Mar 22:25
 
 Skrivet den Lör 6 Apr 23:07
 
 Skrivet den Lör 23 Mar 14:17
fotbollz.se på Facebook