Startsidan...
  Forum
  Krönika
   
  Videoklipp
   
   
  Kommande matcher
  Länkar
   
  Medarbetare
   
  Kontaktformulär
   
  Sökning
  Skriv en nyhet
   
  Bli medlem
  Om FotbollZ.se
   
  Vill du skriva på fotbollz.se?
  Gör fotbollz.se till din startsida
OFK Supporters
tabell Tabell SvFF Min fotboll 
besök Space2u
 
         
fotbollz.seForum - Inlägg #6464    
 
Välkommen till fotbollz.se:s forum

Forumet är utvecklat av fotbollz.se.


Bra att Du visar ditt intresse att läsa vad som händer och sker på vårt forum.

Tillbaka
 

Du är här: ForumHerrarNär ska breddfotbollen verkligen bli breddfot...

När ska breddfotbollen verkligen bli breddfotboll?  (14 svar)   13 Aug 2010 - 09:02  
Svara
  Inlagt av:
Gäst: Anonym
Hej allihopa!!!

När ska breddfotbollen i Sverige och världen få bli verklig breddfotboll som främjar den allmänna hälsan och samhällets ekonomi (mindre sjuktal som kostar penger och fler som kan arbeta mer och längre)?

Tänk om ÖFK och alla andra lag i länet som satsar på att spela så högt upp som möjligt även hade fler lag. Så många det bara fanns folk som ville spela. Med deltagare i alla åldrar. Så alla från nyfödd till död kan spela fotboll på den nivå de vill hela livet (som motionsform).

Detta skulle förutom att förbättra hälsa i alla åldrar (för alla behöver motionera, det är färskvara som tar tid att bygga upp men försvinner snabbare än blixten) även öka intresset och engagemanget kring alla lag. För håller man på med en idrott så förstår man mer och blir mer intresserad av att även titta på den ofta jämfört med om man inte spelar.

Det skulle även inte behövas någon pushning. Utan låt utövarna själva få välja om de vill satsa (oavsett till vilken nivå) eller bara motionera (oavsett på vilken nivå de gör det). Skit i siffran som står i passet och titta på fysiken istället och låt bästa lag spela om målet är att vinna för ett lag. De som vill spela i lag som inte har det som kanske viktigaste även om de gärna vinner får också plats.

Vi skulle kunna ha seriesystem i Jämtland ner till division 15. Då finns en nivå för alla oavsett fysik mm och en bredd som kommer att ge fler toppar än idag (personer som verkligen vill satsa från sitt hjärta utan påtryckningar utifrån). Låt även de aktiva få kunna hoppa fram och tillbaka mellan de olika nivåerna som de vill. Vad spelar det för roll. Det öka intresset kommer göra det även lättare att få finansiärer på den nivå där det behövs.

Och låt ävne den som är bäst spela i de lag som har som mål att avancera så högt det bara går om de så är 70år. Dags att sluta tita på siffror och se på faktum istället. Dags att inse att folk inte sliter ut sig som förr utan lever längre och är friskare mm.

Chris Chelios som är typ 50 Solsnurr spelar ju på högsta nivå med bättre fysik än de som åkt 20 varv. Dags att ta bort alla gamla fördomar och förväntningar och se verkligenheten för vad den är och verkligen se utan filter framför ögonen av fördomar om hur saker och ting ska vara för att det varit så förut.

Ju bredare bas vi får. Desto skarpare och högre topp kommer vi att kunna bygga. Kom även ihåg att sluta snacka och leta efter talanger. Det finns inga talanger. Det finns de som växt upp i rätt miljö och ibland har vissa fördelaktiga egenskaper. Men fråga de bästa som Michael Jordan m.fl. (passad inte ens i Collegelaget först men gick då upp påmornarna och tränade ännu hårdare och smartare). Vija är det viktigaste.

Locka och fresta istället för att pusha. Låt den fria viljan styra. Annars kommer ni att tappa många som skulle kunnat bli grymt bra om ni bara låtit dem utvecklas i sin takt. Finns flera exempel (blir fler och fler) som inte lyssnat på alla kråkor som kraxar utan fortsatt och blommat ut runt 30-strecket. I vissa sporter även ännu senare och nått världelit till och med.

Men som sagt in med breddfotbollen och låt den aktiva ta beslut själv om den någonsi vill satsa att nå så högt den kan eller om den bara vill lulla på och spela för motions skull till denne dör. Vem vet rätt vad det är kanske den blommar ut och även ändrar inställning och så har vi en grym tillgång i de klubbar som vill satsa.

Som ni gör just nu så dödar ni fotbollen med alla krav och press. Även inom annan idrott med allt tjat om specialisering som om målet med att idrotta alltid är att man ska bli något. För 80% är det inte det. Men dessa sluta istället när de inte orkar allt tjat och börjar på gym och annat konstigt eller lägger sig i soffar äter chip, nötkött, bea och får hjärtattat, hjärnblödning och cancer. Istället för att jogga i elljusspår så skulle alla kunna joggar runt på en fotbollsplan, hockeyrink mm oavsett som de är över eller under 100.

Sluta snacka om att ni är för gamla . Det finns det massor av motbevis för. Däremot skadad mm. men träning minskar skador i vardan om den utförs på rätt sätt och i rätt former. Dags att börja lira fotboll igen (och ej i korpen, fyll på med lag i serierna istället och fyll på med fler serier).

Tjooo!!!
 
Svar av:
  Gäst: tarzan
13 Aug 2010 - 10:02
Varför inte korpen?
Sen att man skulle kunna hålla på till man är 70 är ju kanske inte är en sanning va? Du säger att man ska sluta snacka åldrar för att det finns hur många motbevis som helst. Det kan jag inte riktigt hålla med om, kroppen tar ordentligt med stryk av att träna och spela på hög nivå. Exemplen på de som trots detta kunnat hålla på med elitfotboll till som du nämner 50 år är extremt få och kan inte räknas som bevis för att man faktiskt kan hålla på så länge.
Det är lite som att säga att vi alla borde leva till vi är 120, det finns gott om bevis för detta?
 
 
  Gäst: Gillar fotboll
13 Aug 2010 - 12:57
Bra tanke i och för sig. Bredd skapar topp. Vore kul om det var genomförbart. Träning och motion är mycket hälsosam - dock i lagom doser och individuellt anpassat för viss ålder. Med tanke på skaderisker är det nog inte att rekommendera att spela fotboll ens efter trettio och särskilt inte efter fyrtio år fyllda.

Tävlingsidrott är kul att utföra och se på. Men elitidrott kräver sin tribut. Jag beundrar alla som utsätter sig för vad som krävs för att nå elitnivå och unnar dem som lyckas en riktig ekonomisk framgång även om god ekonomi i slutändan antagligen inte helt kan kompensera för en utsliten och skadad kropp. Elitidrott är nutidens gladiatorspel. Vi måste erkänna att elitidrott idag är mest business, det handlar om pengar och affärer.

Tyvärr är det nog så att elitidrott av alla slag inte är så värst hälsosam för utövaren i långa loppet. För att kunna nå toppen krävs mycket intensiv träning från mycket unga år och helst oavbrutet. De finns många lyckade exempel på detta. Det finns ännu fler exempel på negativa resultat också, fast de uppmärksammas inte lika mycket. Se också de många unga men utslitna och skadade före detta idrottare. Se på alla unga personer som måste sluta på toppen av sin framgång eller innan de ens når dit.
 
 
  Gäst: Gillar fotboll
13 Aug 2010 - 13:31
Korpfotboll i synnerhet är inte att rekommendera, tycker i varje fall jag. Korpens idé med att röra på sig och motionera är mycket bra. Men från att arrangera tävlingar avrådes bestämt. Tränar man inte regelbundet och för fullt så att kroppen är förberedd och tål viss överbelastning är det absolut skadligt att då och då spela en tävlingsmatch.

Tävlingssituationen, viljan att vinna gör att man tar ut mera av kroppen än den tål. Skaderisken är enorm tyvärr. Skadar man sig allvarligt då, är det nog inte så kul. Vet detta av egen och flera andras erfarenhet. Det kan ta mycket lång tid att bli arbetsför och helt frisk igen från idrottsskador.

Slutsats: vill man hålla sig frisk även upp i högre ålder ska man nog inte syssla med fotboll utan välja annan form av träning och motion. Det finns många hälsosamma alternativ. Men visst är det kul att se på, när andra som fortfarande kan och orkar spelar fotboll.
 
 
  Gäst: Barca
30 Aug 2010 - 15:45
Men jag menar ju just att ju sämre fysisk form man är desto lägre serie spelar man (då tempot, hårdhet mm brukar minska ju längre ned man kommer i seriesystemet, mer gå och stå fotboll). Så om vi ser till att få ändrad attityd så kan vi ha seriesystem ända ned till verklig gå- och stå fotboll där även den som är nästan död kan vara med.

Prata med Per Tesch på Vintersportcentrum så lär ni få en annan syn på att det skulle vara för sent någonsin att spela fotboll.

Tyvärr är de flesta fotbollsspelare lata vad och allt för okunniga om hur de ska underhålla sina kroppar för att inte gå sönder. Vad gäller kompletterande styrketräning (för att bibehålla balanserad muskulatur i kroppen och därmed undvika skador som blir när några muskler blir oproportionerligt starka och som ofta fotbollsspelare även slarvar med flexibiliteten).

Så ni som betvivlar. Besök Vintersportcentrum på Campus (nedre högra Kasern) och be att få prata med Per Tesch om träning och kroppen. Konstigt att inte ÖFK som ska vara stadens och regionens elitfotbollslag har samarbete med dem (det är de säkert öppna för som det lät när jag var där och pratade med dem och såg deras testanläggning mm) där man kan skräddarsy personliga träningsupplägg för varje spelare (alla har ju unika saker de behöver förbättra) och även göra tester var de ligger inför varje säsong mm (om någon har tillräckligt bra flås och sämre teknik så kanske det är smartare att låta denne nöta teknik istället för att köra extra konditionsträning med denne).

Dags att ta elitfotbollen till nästa stadium. Så börja att jobba mer systematiskt och individualistiskt med varje spelare. Ta upp samarbete och studera längdskidåkarna (de gör ju något rätt i allt runt sin träning) samt framför allt se till att ta hjälp av alla de resurser som finns på området.

Anledningen till att det är så få upp i åldrarna som spelar fotboll mm är att det ligger kvar gamla fördomar att det skulle vara så skadligt. Vi behöver alla svettas minst 1timme om dagen för att bibehålla god form. För öka i kondition så behövs minst 3 pass/vecka kondition, annars händer inte mycket. Dessutom behövs styrketräning för att minst bibehålla muskulatur (minskar skador och belastning på leder, ligament mm). Men det ena kan inte vara utan det andra och det ska även vara så bra planerat och balanserat det bara går.

Har själv ökat enormt och aldrig varit i så bra form som jag är nu!! Dags att slå hål på alla gamla myter, fördomar och vanor och verkligen följa senaste forskningen.

Bland annat rekommenderar jag alla att träna mycket exentriskt efter att ni har banat in övningarna i cirka ett halvår eller så. Kör flerledsövning (så ni får in så många mycket muskler det bara går i utförandet) då det gör att det utsöndras mycket mer hormoner som är positiva för kroppen (anabola=uppbyggande, motsatsen är katabola=nedbrytande). Så den som vill ha bra resultat på överkroppen lär t.ex. köra även ben. Annars kommer resultaten på överkroppen att bli avsevärt sämre då det utsöndras mindre hormoner som bygger upp kroppen (anabola hormoner, kom ihåg att anabolt har inget med steroider att göra, att äta och sova är också anabolt).

Det mest muskelbyggande och det som även är bra för leder, ligamen mm är att köra exentriskt. Du har då en vikt på cirka 120% av det du orkar lyfta och sedan håller du emot (negativa fasen). Detta används bland annat för de med problem med hälsenorna (förut opererade man dem oftast innan man upptäckte exentriska träningens effekt). Zlatan körde detta i Smithmaskin när han hade problem med knän.

Men kom även ihåg att mer inte alltid är bättre. Balans är ledordet. Och man måste ju börja från där man är och öka träningen succesivt så man inte får överbelastningsskador mm (Kallurs skador är typiska överbelastningsskador även fast de är elitidrottare och borde ha experter nog att stoppa dem i tid).

Så sluta att tro att det sitter i antalet varv ni snurrat runt stjärnan Solen. Återigen. Kolla med senaste forskningen. Per Tesch på Vintersportcentrum på Campus tillhör de främsta i världen på detta. Så den som betvivlar. Gör ett besök där och se en helt annan värld!!! (känns som att kliva in i ett labb för Men in Black he,he,he)
 
 
  Gäst: tarzan
30 Aug 2010 - 17:51
Hahahaha, det går helt klart att hålla på längre med rätt träning och rätt mängd träning. Men menar du på fullaste allvar att du tror att det finns tillräckligt med folk för att kunna ha serier i det oändliga där dessutom alla dessa måste köra extra på gymmet med rätt träning för ändamålet. Jobba, träna på gymmet, spela fotboll. Ja, det klart skulle det gå att anställa folk att spela fotboll i div.8 så
 
 
  Gäst: Hasse Nilsson
31 Aug 2010 - 08:48
Tanken om att anlita Vintersportcentrum till att bygga upp fysiken hos ÖFK:s spelare borde egentligen vara en självklarhet, om spetskompetens finns tillgänglig på orten borde man utnyttja det. Dock tror jag ej ÖFK kommer anlita Vintersportcentrum pga följande anledningar:
-Ledningen i ÖFK har inte insyn och kunskap om utveckligen inom detta område. Kindberg vill oftast ha sista ordet gällande det mesta i klubben och det brukar ju gå sådär. Titta bara på denna säsong när han basunerar ut att de engelska spelarna detta år är "de bästa någonsin". Hmm, lite erfarenhet och kunskap om fotboll skulle inte skada hos den person som ska vara ÖFK:s starka man. Eftersom det är DK som styr blir det troligen inte heller något samarbete med Vintersportcentrum...
-Halvdana fystränare med diplom för 1-dagars kurser kan då inte längre skryta om att de tränar ÖFK. Fast det var tur att stället på Stadsdel Norr i gick i konkurs, sämre träningsupplägg än vad de hade gick knappast att finna.

 
 
  Gäst: CC
31 Aug 2010 - 15:27
Nilsons förslag är odiskutabelt mycket bra
 
 
  Gäst: Barca
31 Aug 2010 - 23:51
Ja jag själv jobbar 8timmar per dag och hinner med 1-4pass/dag. (styrka, kondition, stretching och teknik). Har ett perfekt styrkeschema som gör att jag hela tiden blir starkar och starkare (proportionerligt) utan att öka anmärkningsvärt i vikt. Lyfter nu t.ex. 1,5gånger min egen vikt i bänk. Kör igenom kroppen på 10-dagarscykler då jag kör mycket tungt (alltid några set exentriskt på vaje pass för de musklerna). Springer/joggar minst 1mil minst 3gånger per vecka. Målet är att nå under 30min på milen (mitt rekord är 33) oavsett om det kommer ta år att nå dit. Men mesta delen av passen är teknikträning och spel (minst 50% är spel för det krävs för att få bästa möjliga blick för spelet, timing mm som man inte får av att trixa). Kör även annan specialträning på de moment jag vill förbättra. Så kan jag träna så mycket som jag gör utan att bli övertränad och skadad (som Kallurs) så ska väl alla andra som har jobb kunna träna minst 1timme/dag om de bara får in vanan. 12pass styrka i månaden är (12-24timmar beroende på hur tungt du kör, tyngre kräver mer vila mellan seten för att bl.a. nerver ska hinna återhämta sig). Med tanke på att genomsnittsvensken tillbringar typ 1000timmar framför TV så kan de ju ta bort 300 av dem så är detta fixat (typ 1timme dag). Om kroppen håller länge eller ej är inte en slump. Precis som hälsa inte är det. Generna står endast för 25% och du måste troligen utsätta kroppen för en viss miljö för att trigga igång skadliga processer i kroppen. Du blir vad du gör, tänker och äter. Eftersom kroppens celler byts ut med cirka 50miljoner varje dygn så lär du se till att även nästa generation celler blir av yppersta klass (om du nu vill vara så frisk och full av ork det bara går).

Och den som tror att det går att vila sig piggare när man känner sig trött efter jobbet, så kan jag säga att den metoden har jag testat och det gör en bara ännu tröttare och slöare. Visst. Viss vila är bra. Men att göra träningen även mast man känner sig seg gör att man på sikt bara orkar mer och mer och blir piggare och piggare (det är jag ett levande bevis på själv). Se bara på 5-åringar. Gissa varför de har så mycket energi. Jo de sitter aldrig stilla. Vi är gjorda för att röra på oss.

Och kom ihåg. Som med allt är kontinuiteten det som gör skillnaden och resultaten. Ett äpple om dagen är bra för magen, men knappast 100. Samma med träning. Hellre lagom och ofta än tokträna ibland. Kom ihåg att det tar tid att bygga upp fysik, men att det går utför sjukt snabbt (vad blev det med de människor som fick i experiment ligga stilla i 30dagar för att simulera rymdfärd? Då kanske ni förstår att kroppen och även knoppen hela tiden behöver utmanas för att inte förfalla. Detta gäller såväl liten som stor. Kroppen är ingen perfekt sak som sköter sig själv. Den behöver all hjälp den kan få mot den värld omkring som gör allt för att slita ned och ta död på den (på cellnivå är det ju ett konstant krig som pågår mot omvärlden och kroppen måste konstant repareras).

Så om jag har tid. Så har alla tid. Den som inte investerar tid i sin hälsa kommer förr eller senare få betala i sjukdom och skador. Om du inte tar hand om ditt tempel (kroppen). Var ska du då leva?
 
 
  Gäst: ?
1 Sep 2010 - 09:15
Fan vad jag skratta när jag läste detta, självgodare människa måste vara svårt att hitta.(barca) Har en känsla att han kanske driver med oss?
Fast några vettiga saker får han förstås in i texten.
 
 
  krille k
1 Sep 2010 - 12:13
vem fan e barca, han är i alla fall min idol från o med nu:) kontakta mig så kan du få ge hemligheten bakom 33 på milen med 4 pass i vecka, låter som en omöjlig ekvation men...
 
 
  krille k
1 Sep 2010 - 12:17
barcas riktiga namn är Wilson kipketer, kollade nyss upp det. men fan, de stämmer ju inte med bänkpressen..hm
 
 
  Gäst: Gillar fotboll
1 Sep 2010 - 12:26
Jag håller med dig Barca om vissa av dina synpunkter. Men det sätt och den kvantitet av träning du själv påstår att du genomför, är kanske bra för dig. Allt är ju individuellt. Kanske eftersträvar du ett idrottsligt mål av något slag. Kanske har du behov av att kunna uppvisa en snygg kropp. Kanske tror du att det är bästa sättet att hålla dig frisk. Kanske driver du också med oss. Vad vet jag? Det du beskriver verkar i varje fall vara ganska extremt.

För "vanliga" människor som arbetar, har ett familjeliv, kulturella intressen, hobbies, deltar aktivt i föreningsliv etc och vill hålla sig friska är din metod nog inte lämplig och ej heller praktiskt genomförbart utan att det strular till sig på flera håll och kanter. Det finns bättre sätt att effektivt hålla igång kroppen för oss vanliga som inte tävlingsidrottar längre. Lagom är bäst även när det gäller hälsa.

Du utvecklar de flesta av dina muskler, bland annat även din hjärtmuskulatur som med tiden riskerar att bli bra mycket större än normalt. Fråga dina experter som du tidigare hänvisade till. I mina ögon verkar du feltolka deras kunskaper. Fråga vad som kan hända med din hälsa den dagen du inte vill träna regelbundet eller inte orkar eller inte hinner med att genomföra ditt omfattande träningsprogram. Fråga när den dagen kommer, hur du bör trappa ned i rätt takt för att bibehålla god hälsa.

Som sagt, tävlingsfotboll och tillhörande träning är nog inte den idrott att rekommendera i första hand för personer som inte är ungdomar längre - inte i någon division, inte ens i "div 8 eller 12". Det finns många andra former av motion att hålla sig frisk med. Än viktigare är bra näring. Men det är en annan femma.
 
 
  Gäst: Barca
1 Sep 2010 - 17:25
Nej jag driver inte med er angående min träning och den träning jag rekommenderar och jag har själv också jobba jag lägger 8timmar/dag på samt 1000 olika intressen av alla de slag.

Jag menar heller inte att ni ska träna så som jag gör. För jag tränade 5 löppass/vecka à 1-2mil när jag kom ned till 33min, och då kutade jag gärnet hela tiden. Nu har jag haft svacka och är på väg uppåt igen till denna dos.

Dock är ju ett starkt hjärta bra (ej hästhjärta dock som jag tror någon syftade på), och svaret för min egen del är att jag hela tiden lyssnar på hur min kropp reagerar på stimuli. Jag är bara ute efter resultat. Så mycket det bara går med så få timmar det går (kvalitet framför kvantitet).

Jag kommer aldrig att slå av på träningen. Utan istället se till att bibehålla min höga nivå med hjälp av all senaste forskning och metoder (så länge de inte ger skadliga biverkningar och godkända av de bästa vetenskapsmännen.).

Men jag vet att alla har tid med 1-2 timmar/dag (ta det från TV, dator, bio mm). Om du jobbar 9timmar per dag (inkl. lunch) så och sover 8timmar, så har du fortfarande 7kvar att fördela. Om vi säger att du äter under 3 av dem och går på kultur mm varje dag 2 av dem så har du ju fortfarande 2timmar kvar. Går du inte varje dag på kultur så kan du vara de timmarna med familj mm. En annan sak är ju också att vi alla behöver röra på oss. Såväl 5 som 105. Se till att få med alla i familjer på så mycket träning det bara går. Gör det till en familjesak som är viktig och prioriteras och ej som något ont måste (gör träningen kreativ och rolig).

Sedan kan visst alla spela fotbollsmatch om det som jag skriver är på olika nivå. Ju längre ned i serierna man kommer desto mindre fysiskt blir ju spelet. Men, men du får väl se i framtiden och med den medicinska forskningens rasande utveckling (det går så fort och blir så differentierat att inte vi vanliga hinner med allt, 80% av alla forskare som existerat i världshistorien jobbar just nu och utvecklingen är exponentiell med ibland ännu längre skutt).

Så se till att få till minst 1 timme om dagen (nu snackar jag inte elitträning, utan träning på den nivå där du är, men försök att efter ett tag tänja lite på gränsen utan att förta dig helt. En 90-åring kan bygga musklar lika bra som en 20-åring. Men tänk på vad ni äter. Jag skulle t.ex. inte rekommendera sk. svensk husmanskost (dödskost enligt mig). Men det är erat val om ni vill investera i eran framtiden eller om ni vill få krämpor och ont samt belasta samhället i onödan i form av sjukvårdskostnader.

Så säg 3gånger i veckan styrka och 3 gånger i veckan kondition. Rätt utfört kan du komma långt på det. Själv är jag med på alla världskända medicinska institutioners (de som är främst på sitt område) labb. Har idrottsutbildningsmateriel från de främsta (SISU har en hel del också, men på nätet går att finna det mesta även i form av instruktionsvideos numera vilket är bättre för miljön).

Så nej jag driver inte med er. Har själv vunnit flera löpartävlingar. Så jag är väl kanske inte genomsnitt vad gäller detta. Men alla bör kunna palla sig under 40minuter på sikt och hålla sig där. Men som sagt. Det måste ske succesivt. Rom byggdes inte på en dag och så ej heller ens fysik. Det tar lång tid att bygga upp, men kan raseras på nolltid. Vill ni bli friskare så gör något åt det hela. Sluta önska och gå till handling.

Vad gäller fotboll för äldre kan de köra det 3gånger per vecka istället för löprunda och då latjspela och de som vill kan även spela i den serie på den nivå som skulle passa dem (flytta över Korpen till vanliga serien) och efter deras fysik. En serie för alla fysiker.

För att se vart utvecklingen är på väg så kan jag meddela att antalet människor över 100 stiger i rasande takt och deras mentala och fysiska hälsa går också raskt uppåt (ej tack vara egen träning och näringsintag, utan mest tack vare vår sjukvård än så länge). Det finns numera både bilförare, marathonlöpare och annat som för några år sedan ansågs omöjligt. Säger som Bush den äldre när de frågar varför han hoppar fallskärm vid 90års ålder: "Det är väl bättre än att sitta i ett hörn och dregla?"
 
 
  Gäst: Barca
21 Sep 2010 - 03:39
Här har ni länk till artikel om det jag bland annat prtat om ovaen (från forskning.se). Detta borde verkligen glädja er alla!!! :) :

http://forskning.se/pressmeddelanden/pressmeddelanden/livslangtidrottandegersensationellaresultat.5.933adcc12b1469d6c88000414.html
 
 
 
Herrar
av: Clement | 14 Apr 2024 - 03:48
HejJag vill bara hälsa att det finn
6
kommentarer
Sett till hela matchbilden så var ett oavgjort res
av Lasse Granbacka | 20 Apr 2024 - 19:11
ÖFK - Örgryte  1-1 (
4
kommentarer
Tips div 3 Mellersta Norrland
av Haldo Jonsson | 19 Apr 2024 - 11:01
Storförlust för Ope IF
3
kommentarer
Tips div 2 Norrland
av Haldo Jonsson | 19 Apr 2024 - 09:44
Ytterhohgdal upp på kvalplats
2
kommentarer
Anundsjö IF - Ope IF 6-0 Bilder
av Stefan Roos | 20 Apr 2024 - 22:26
Foton: Stefan Roos
2
kommentarer
Till slut rättvis poäng
av Per Lagerbäck | 20 Apr 2024 - 17:07
Det var länge trögt och s
 
 Skrivet den Lör 30 Mar 22:25
 
 Skrivet den Lör 6 Apr 23:07
 
 Skrivet den Lör 23 Mar 14:17
fotbollz.se på Facebook