Du är här: ForumHerrarCarlstad matchen...

Saxade detta från CUs hemsida. Det blir en tuff match.

2010-08-28 15:00 Östersunds FK - Carlstad United

--- ÖSTERSUNDS FK ---

Läget i serien
ÖFK ligger tre placeringar och fyra poäng före United. Man är, något överraskande, sämre på hemmaplan än borta. I senaste matchen, seger mot Gröndal borta, bröt man en trend med fem raka matcher utan vinst.

Förändringar i truppen
ÖFK har bra kontakter i England vilket leder till att man ofta söker förstärkningar där. Förutom spelande tränaren Lee Makel så finns också Jonathan Routledge(Wigan) i truppen.

Efter sommaren så har anfallaren Damond Gray(Berwick Rangers) och mittfältaren Joe Hamill(Livingston FC) har anslutit till truppen. Så har också den lettiska mittfältaren Aleksandrs Gramovics(Clyde FC) och inlånade mittbacken Erik Löfgren från GIF Sundsvall.

Intern skytteliga - Top-3
4 Bobo Sollander
4 Ante Björkebaum
3 Christoffer Fryklund

Varningar
Mest varnade är Bobo Sollander(6 gula kort), Lee Makel(4) och Christoffer Fryklund(3). Dessutom har man fyra spelare med två varningar som därmed riskerar avstängning.

Senaste matchen
2010-08-22 Gröndals IK - ÖFK 1-2
En match med två ansikten. I den första halvleken spelade ÖFK bäst med ett rakt spel, bollar bakom backlinjen och många avslut. Ledningen i paus var därför helt rättvis.

I den andra tog Gröndal över taktpinnen och hade verkligen många chanser att avgöra matchen efter kvitteringen. Istället blev det ÖFK som tryckte in segerbollen efter en hörna i den 93:e minuten. Gröndal rönte på så sätt samma öde som United gjorde mot Dalkurd.

Startelva
Efter förlustmatchen mot Sirius behöll man backlinjen intakt. Däremot kastade man om rejält på mittfält och i anfall. Det ledde till att man mönstrade följande startelva i segermatchen mot Gröndal:
Alexander Hysén
Per Magnusson, Christoffer Fryklund, Erik Löfgren, Lars Oscarsson
Ante Björkebaum, Lee Makel, Martin Johannson, Joe Hamill, Tom Perman
Damon Gray.

Fem av dessa var inte med när man mötte Carlstad United förra gången: Alexander Hysén, Erik Löfgren, Joe Hamill, Tom Perman och Damon Gray.

--- DOMAREN ---
Johan Krantz har dömt 12 matcher i serien. Hela fem av dessa matcher har slutat med bortaseger. Krantz har dömt United i tre matcher: Boden-CU(2-1), Arameiska-CU(2-2) och CU-Hammarby(0-4). Han delar i snitt ut 4,75 kort per match och det görs 3,8 mål i dessa matcher.

--- FÖRRA MÖTET ---
2010-06-12 CU - ÖFK 0-3
En katastrofal första halvlek där ingen av spelarna verkade ha hört på genomgången. Spelarna gjorde nästan allt som de inte skulle göra.

Ett felpass orsakade Östersunds första mål, det andra gjorde den spelande tränaren Lee Makel strax för paus via ett 50-metersskott som gick över Deniz.

I den andra halvleken kom United med mer i spelet, mycket beroende på att ÖFK drog sig tillbaka en aning. Hemmalaget kom till några få inlägg som inte nådde rätt mottagare. Överhuvudtaget var det en geistlös och energifattig insats av United.

--- CARLSTAD UNITED ---

Efter en bedrövlig vårsäsong låg CU sist i serien med 11 poäng, fem upp till fast mark. Uniteds bortaspel är bedrövligt och har endast givit en poäng på sex matcher. 6 gjorda mål och 17 insläppta på bortaplan talar sitt tydliga språk.

United har haft ett tufft schema vid serievändningen. Under åtta omgångar har man mött seriens etta, tvåa och trea två gånger vardera. Efter sommaruppehållet har man dock besegrat Vasalund och spelat oavgjort mot Västerås SK.

Inför hösten har truppen förstärkts med tre spelare:
Jonas Gustavsson
En 25-årig anfallare som representerade klubben förra säsongen och som nu återkommer efter studier i USA.
Renato Rodrigues
En rutinerad brasisliansk mittback som spelade för United 2004-2005 och som sedan gick till Degerfors(Superettan) för att sedan återvända till Brasilien.
Emil Berger
19-årig mittfältare från Degerfors. Emil har erfarenhet från Superettan och kommer nästa säsong att representera allsvenska Örebro SK.

Dessutom är Bastian Rojas Diaz tillbaka efter skada.

Inför matchen mot Västerås SK bytte laget tränare. Duon Håkan Werme och Roger Werner fick kliva åt sidan till förmån för det oprövade kortet Lars-Olof Andersson. L-O är klubbens meste spelare med sina 181 seriematcher. Han avslutade sin aktiva karriär säsongen 2008.