Startsidan...
  Forum
  Krönika
   
  Videoklipp
   
   
  Kommande matcher
  Länkar
   
  Medarbetare
   
  Kontaktformulär
   
  Sökning
  Skriv en nyhet
   
  Bli medlem
  Om FotbollZ.se
   
  Vill du skriva på fotbollz.se?
  Gör fotbollz.se till din startsida
OFK Supporters
tabell Tabell SvFF Min fotboll 
besök Space2u
 
         
fotbollz.seForum - Inlägg #6691    
 
Välkommen till fotbollz.se:s forum

Forumet är utvecklat av fotbollz.se.


Bra att Du visar ditt intresse att läsa vad som händer och sker på vårt forum.

Tillbaka
 

Du är här: ForumHerrarHar räknat lite......

Har räknat lite...  (8 svar)   15 Okt 2010 - 00:04  
Svara
  Inlagt av:
Daniel Gällman
Jag har läst i medier och på forum att ÖFK är piskade att ta poäng mot Hammarby. Det stämmer inte. ÖFK har hyfsade chanser även vid förlust. Men jag vill framförallt varna för att ens tänka tanken på just en poäng på lördag. ÖFKs chanser ökar nämligen inte nämnvärt om dom tar en poäng i jämförelse med förlust mot Hammarby.

Den lilla fördel ÖFK skaffar sig inför slutomgången via en poäng väger inte upp mot möjligeheterna vid vinst. Det är endast ett fåtal av de många scenarion i övriga matcher som skulle betyda att 3 poäng innebär degradering och 4 poäng nytt kontrakt. Faktum är också att ÖFK "spelar lotto" om kontraktet om dom tar 4 poäng på de två sista matcherna. Enligt min beräkning är chansen då inte mycker mer än "50-50".

Min slutsats är att ÖFK måste gå enbart för 6 poäng. Vid 3 poäng finns fortfarande goda chanser och inte mycket sämre än vid 4 poäng.


Dessa är förutsättningarna:
0-1p = degradering
2p = minimal chans att hänga kvar
3-4p = 45-55% chans att hänga kvar beroende på resultat i andra matcher.
6p = nytt kontrakt


Procentsatsen vid 3-4 p är beräknad med uppskattade utfall i övriga matcher. Inte säkerställd eftersom en värdering av andra matcher är högst individuell men den ger en fingervisning och kan knappast avvika speciellt mycket. De lag som påverkar ÖFK vid 3-4 poäng är Forward, Carlstad, Boden och möjligen Arameiska/Syrianska. Totalt har jag beräknat 54 olika utfall.

Sedan har jag även läst att Boden inte "bör" vinna på söndag. Tveksamt säger jag. På förhand och innan lördagsmatcherna är spelade tror jag det är bättre att Boden vinner. Då har dom chansen i sista omgången borta mot Carlstad. Ett avsågat Boden med allt internt strul lär knappast ge Carlstad mycket motstånd. Ett Carlstad som mycket möjligt kan hamna på samma poäng som ÖFK där just målskillnad blir avgörande. Men denna spekulation är oväsentlig och kan vänta till söndag då både ÖFK och Forward-Carlstad har spelat sina matcher.

Vill även poängtera att mitt resonemang ovan mycket väl kan vara annorlunda efter nästa omgång, men eftersom ÖFK är först ut på lördag så måste man utgå från de förutsättningar som råder innan.

Så rådet är alltså att lämna "krysset" hemma och gå för 3 poäng på lördag. För i annat fall blir det som bäst "Rysk Roulette" med halvfullt magasin!

Kör hårt!!

/Daniel Gällman
 
Svar av:
  Gäst: Sten Sture den äldre
15 Okt 2010 - 07:56
Jupp och om Le som den gode Örjan skulle säga spelar båda matcherna borde det bli minst 4 kalla pinnar.
 
 
  Gäst: Per
15 Okt 2010 - 09:14
Ja, Makel behövs något oerhört. De svenska och/eller lokala spelarna är inte nog bra ännu för att kunna bära laget, det behövs förstärkningar tills lägsta nivån på dessa har höjts en del.
Om man då verkligen vill undvika nedflyttning, vilket verkar vara fallet för ÖFK:s ledning.


 
 
  Gäst: Örjan S
15 Okt 2010 - 10:58
ÖFK ligger där de ligger dvs under strecket, Lee Makel har varit tränare hela säsongen, vad har Makel åstadkommit med laget som ingen annan tränare klarat av? ÖFK ligger för närvarande under strecket. Därför finns de ingen som helst orsak att höja Makel till skyarna, som spelare i vissa matcher har han varit godkänd men som helhet som spelare ser jag ingen framtid i ÖFK för Lee Makel. Vad som gjort att ÖFK för femte gången hamnar i den här situationen är att man saknat långsiktighet och kontinutet, en starkt ifrågasatt tränare i Lee Makel och en alldeles för stor spelaromsättning. ÖFK spelade bra fotboll innan serien började, men som vanligt så dyker de upp utlänska spelare kort före serien och de lagbygge som fanns slogs i spillror. "Englands mest obegåvade fötter Marvin Williams", offiong mfl kom och fullständigt raserade gruppen. Idiotiskt! Fiasko på fiasko. I

Inför nästa säsong måste de till en strategi och en långsiktighet oavsett om ÖFK blir kvar i ettan eller inte, en satsning på talangerna som finns och ge dem förtroende är en första förutsättning. Ev värvningar måste ske med stor försiktighet och nogrannhet, inte fortsätta som i år med kortidslån.


 
 
  Gäst: tarzan
15 Okt 2010 - 11:14
Nu fick du till det Örjan. Har du skrivit ett inlägg som du kopierat och slänger in men jämna mellanrum?
 
 
  Gäst: Rapp
15 Okt 2010 - 12:30
Jo förvisso tarzan men han har lika rätt varje gång han skriver. ÖFK har ju upprepat samma sätt att arbeta i 5 år, så jämförelsevis så ligger Örjan i lä då det gäller att upprepa saker.















 
 
  Gäst: Kent Brockman
15 Okt 2010 - 15:56
Men här hade ju inte Örjans svar mycket att göra med det ursprungliga inlägget (Daniel Gällmans utmärkta analys av förutsättningarna inför de två sista omgångarna). Det blev lite av "god dag, yxskaft" över det hela.

För övrigt ger jag Daniel helt rätt i att det är sex poäng ÖFK måste satsa på och att fyra poäng inte är särskilt mycket bättre än tre.
 
 
  Gäst: Kent Brockman
15 Okt 2010 - 15:59
Ooops! Jag såg inte att det låg två inlägg mellan Daniels och Örjans. Ursäkta, Örjan.
 
 
  Gäst: UP2
16 Okt 2010 - 21:06
Härligt med seger!

Det ser ju bättre ut men jag blir alldeles förvirrad när jag försöker räkna på olika utfall.

Snälla Daniel... kan du inte räkna åt mig igen. Hur ser det ut nu? Hur är chanserna?
 
 
 
Herrar
av: Clement | 14 Apr 2024 - 03:48
HejJag vill bara hälsa att det finn
6
kommentarer
Sett till hela matchbilden så var ett oavgjort res
av Lasse Granbacka | 20 Apr 2024 - 19:11
ÖFK - Örgryte  1-1 (
2
kommentarer
Ytterhogdal IK-Gottne IF (3-1) 4-1
av Agne Karlsson | 20 Apr 2024 - 22:39
Artikelförfattaren Agne Karlss
2
kommentarer
Anundsjö IF - Ope IF 6-0 Bilder
av Stefan Roos | 20 Apr 2024 - 22:26
Foton: Stefan Roos
2
kommentarer
Till slut rättvis poäng
av Per Lagerbäck | 20 Apr 2024 - 17:07
Det var länge trögt och s
1
kommentar
Extra attraktion mot Helsingborg- Vi får se två av
av Haldo Jonsson | Igår - 17:02
Foto Haldo Jonsson
 
 Skrivet den Lör 30 Mar 22:25
 
 Skrivet den Lör 6 Apr 23:07
 
 Skrivet den Lör 23 Mar 14:17
fotbollz.se på Facebook