Startsidan...
  Forum
  Krönika
   
  Videoklipp
   
   
  Kommande matcher
  Länkar
   
  Medarbetare
   
  Kontaktformulär
   
  Sökning
  Skriv en nyhet
   
  Bli medlem
  Om FotbollZ.se
   
  Vill du skriva på fotbollz.se?
  Gör fotbollz.se till din startsida
OFK Supporters
tabell Tabell SvFF Min fotboll 
besök Space2u
 
         
fotbollz.seForum - Inlägg #6738    
 
Välkommen till fotbollz.se:s forum

Forumet är utvecklat av fotbollz.se.


Bra att Du visar ditt intresse att läsa vad som händer och sker på vårt forum.

Tillbaka
 

Du är här: ForumHerrarvilken sågning av sig själv...

vilken sågning av sig själv  (30 svar)   26 Okt 2010 - 22:00  
Svara
  Inlagt av:
Gäst: y-län
Är han verklig Daniel Kindberg, kolla deras hemsida moget och starkt att stå för sitt misslyckande. en bra redovisning hoppas de går bra i tvåan öfk, men de får stryk av ångermanslagen vi är 5 div 2 lag härifrån och det blir noll poäng från dessa starka lag. Ha ha.
 
Svar av:
  Gäst: Per
26 Okt 2010 - 22:52
Väldigt intressant läsning, rekommenderar alla att läsa den där artikeln på ÖFK:s hemsida. Väldigt skönt med en sådan ärlighet. Att verkligen ta tag i kritiken och erkänna sina misslyckanden, samt ge framtidshopp. Grymt bra.
 
 
  Gäst: murveln
26 Okt 2010 - 23:01
Alla i jämtland vet allt om hur man skapar ett elitlag i fotboll, den ende som misslyckats och dessutom förstört jämtlands stolthet är kindberg, men till hans fördel skall sägas att han inser det och erkänner det, det var starkt. Ett mycket informativt och bra reportage. Tänk om alla hade fattat att man måste basera sina uppfattningar på något, inte bara tro och tycka, sen kan allt vara fel i någons tycke men nu vet man varför. detta är något för journalisterna att ta tag i och lära sig av, för att inte förglömma alla amatör tyckare.
 
 
  Gäst: Äh !
26 Okt 2010 - 23:19
Ja men vad ska han säga då ? Börja försvara, komma med urvattnade ursäkter, när man blivit degrderad ?
Som han gör, skulle många gjort eller bör göra i sin egenskap som ansvarig, han gör ju bara det som hör till god ton, att ta sin del av ansvaret. Inget märkvärdigt med det. Tycker det vore märkligare om Kindberg INTE gjorde det.
 
 
  Gäst: dräpare
26 Okt 2010 - 23:20
Varför gör inte tidningen någon personlig och djup intervju med den där Kindberg, alla pratar om honom men är det någon som vet något riktigt om vem han är? vad han gjort ?vad han står för? En sak är klar, oaktat hur mycket fel han gjort så verkar det vara en väldigt stark kille, en ledare, alla vi kritiker borde ta åt oss, jag kanske tänker ringa, va fan han är väl bara människa. Är det ingen på FotbollZ som känner honom? Men han verkar vara som jesus eller apan alla vet vem han är, men ingen har sett eller hört honom på riktigt. Vad tycker spelarna om honom egentligen? Eller de som arbetar i klubben, ledarna, vaktmästarna, de i kiosken, jag är nyfiken finns det fler?
 
 
  Gäst: tarzan
26 Okt 2010 - 23:20
Nu Örjan, har du verkligen chansen. Daniel bjuder ju i princip in dig till samtal. Ta den chansen och säga vad du tycker och tala om för honom vad som krävs. Han säger ju själv att han gärna vill veta. Kanske t.om att du kan få in en fot i föreningen och leda den i rätt riktning, så att vi inom några år har ett superettalag med enbart lokala spelare. Personligen skulle jag bli supernöjd över det och vem kan vara bättre än Mr Lokalpatriot himself i arbetet för att lyckas med det?
 
 
  Gäst: men äh
26 Okt 2010 - 23:27
Vakna, hur vanligt är det att ta sitt ansvar i dagens samhälle, kom igen nu, god ton, du verkar helt insnöad och har du bott på månen eller! det du beskriver är precis vad som händer i 99% av fallen en massa jävla ursäkter och snärjiga konstiga förklaringar, i erat fotbollslän där det bara är förlorare och inkompetens, det sämsta fotbollslänet i landet. var glad för det är ytterst ovanligt med detta i jämtland. men förlorare och fotbollskritiker utan kunskap och kompetens det har ni i jämtland massor av. ni är förlorare jämt jämtar
 
 
  Gäst: Claes Jönsson
26 Okt 2010 - 23:36
Tarzan, det är väl inte vi på ett klotterplank som ska kliva in och tala om för en ledare hur han ska göra ! Vi här tillhör ju bara en krets som älskar fotboll och som vill debattera och säga våra åsikter sinsemellan. Hör ju till tjusningen, det finns staketexperter och de som jobbar direkt i verksamheten.

Nä det jag skulle efterlysa är att ledare inom fotbollsjämtland tar en kraftsamling för hur vi ska göra fotbollen bättre här och föra den framåt. Träffas förutsättningslöst och ha huvudrubiken " Hur stärker vi fotbollen i Jämtland ".




 
 
  Gäst: tarzan
27 Okt 2010 - 00:10
Claes, jag tycker det är stor skillnad på att ha åsikter och att fara fram med "sanningar" som Örjan gör. Du har väldigt många åsikter men jag har aldrig uppfattat dig som en självgod allvetare. Du vill snarare ha upp saker till diskussion och det är ju bara positivt
 
 
  Gäst: Claes Jönsson
27 Okt 2010 - 07:23
Okey tarzan.Jag tänkte mest på att det lät på Kindberg som att han ville ha åsikter om ÖFK;s versamhet från vad många tycker här. Nu kanske det inte va så, utan att han menade från ledare från klubbar i dess närhet.Sedan måste ju de som ska utföra själva verkstadsjobbet (spelarna) säga sitt, det är väl den viktigaste biten. Vill Daniel även lyssna på vad de på läktaren har att säga, är väl det ok men jag tycker inte det är prio ett
 
 
  Gäst: ego
27 Okt 2010 - 07:40
Men jag har svårt att tro att kindberg tar någon notis om de som skriver på detta forum, det är nog inte prio för en ledare att ta in en massa anonyma tyckande oaktat om det är örjan eller någon annan, de riktiga fotbollsledarna är väl inte på detta forum. för övrigt delar jag meninigen med alla de som säger att satsa på ungdomar i föreningarna det bör inte vara bara ÖfK utan alla det är vägen ut ur att vara ett av sveriges sämsta fotbollsdistrikt, denna medvetenhet finns säkert i föreningarna nu är det bara att orka göra något, sen vore det vettigt om du claes läste artikeln och kommenterade den redovisning som där är gjord Det finns inget i det som han skriver som indikerar att han vill veta vad vi stollar här skriver eller tycker, spelarna får säkert säga sitt.
 
 
  Gäst: Claes Jönsson
27 Okt 2010 - 08:39
Ja vaddå, det är väl det just jag har gjort, att forumet är till för oss "staketare" att tycka till. Det är väl inget jag behöver kommentera en gång till !
 
 
  Gäst: ego
27 Okt 2010 - 09:07
claes, på ditt svar och inlägg syns att du inte har läst eller vingjort dig om att kritiskt granska och fundera över vad kindberg skriver på öfk hemsida, det ända du säger är att du trodde att kindberg ville ha åsikter om öfks verksamhet utgående från vad många tycker här, det trodde inte jag. det intresanta är kindbergs analys och ståndpunkter det är det som borde debatteras, att fråga spelarna är mer en självklarhet och det pågår säkert.
 
 
  Gäst: spelaröra
27 Okt 2010 - 09:09
spelarna har redan gjort en utvärdering av fjolåret, de var kritiska till mycket även om sig själva.
 
 
  Gäst: Emlyn
27 Okt 2010 - 09:19
Läste nu Kindbergs öppna brev. Det enda han egentligen tar på sig är att han inte sett att sex av alla de spelare han lånat/värvat inte skulle hålla måttet. Det borde inte ha behövt vara avgörande. De hade inte behövt spela om det upptäcktes vid ankomst. Tränarens ansvar. I övrigt tycker jag att det är försvar i brevet. Men alla har olika uppfattningar även om det skrivna ordet. Och vad han främst skyller på, vid sidan av försvar, är detta:
-konsekvensen av att vi inte har haft någon tillräckligt bra ungdoms utbildning de senaste 15 åren i Jämtland-
Felet är alltså som vanligt någon annans. Jag tycker, till skillnad från Kindberg, att det funnits flera årgångar under de senaste 15 åren som hållit mycket god klass med 82 och 88 som toppar. Men jag anser att förmågan att ta hand om dem just när de lämnat ungdomsåren har varit för dålig med denna fokusering på en enda förening. Där tycker jag att (själv)kritiken ska tas fram istället.
Sedan anser jag INTE att Jämtland är ett dåligt fotbollsdistrikt, om man ser till antalet invånare och spelare. Men allt kan naturligtvis bli bättre.
 
 
  Gäst: Örjan S
27 Okt 2010 - 09:54
Daniel Kindberg må ha misslyckats som A lagsansvarig men dum är han inte. Nu försöker han göra en "pudel" och hoppas att alla dumheter han gjort som A lagsansvarig skall bli dött och begravet. Han är smart grabben. Kindberg är välkommen hit , men Kindberg hade ju chansen i våras då jag dömde ut hans satsning på britter som kom nyss före seriestart och då var de enligt Kindberg bra spelare nu har även Kindberg insett att de var de ju inte, de tackar jag för, det är bara de att det är för sent nu när skadan har skett. Sånt där måste man i egenskap av A lagsansvarig se i tid.

Vad jag undrar över är hur Daniel Kindberg resonerar när han lånar in britter som är sämre än de spelare som redan finns i truppen? De var ju samma sak förra året, ex Ross Campel, tror inte han gjorde ett enda mål i A laget, men han fick ändå spela trots att de fanns inhemska spelare som hade behövt speltid. I år har det varit ännu tydligare, Gray? inte ett mål, nu kommer han in i kanske årets viktigaste match.

DE har varit för många misstag från A lagsansvarige Daniel Kindberg för att jag ska ha förtroende för honom.

Men skulle Daniel Kindberg mot all förmodan få fortsatt förtroende efter den här fiaskosäsongen så tycker jag att du arbetar för en spelartrupp som till största delen är lokala spelare och spelare från grannlänen. Vänder du blickarna mot Ö riket så ta hit EN BRA spelare och inte sju dåliga. Problemet kanske är att de kostar mycket men klarar man inte den biten då är det klokt att avstå, oftast får man de man betalar för ,de har du ju sett i år. Jag är ändå optimist inför nästa år, ÖFK vinner div2 nästa år om du undviker de närmast pinsamma misstag du gjort i år. Lycka till med ditt arbete för ett slagkraftigt ÖFK 2011!
 
 
  Gäst: Örjan S
27 Okt 2010 - 10:49
Du tarzan, jag vill påminna dig om att du ska kanske ta och ha lite mer verklighetsförankring i det du tycker. Hade Daniel Kindberg avstått att ta hit ett antal britter före seriestart och man slängde ut de som spelat på försäsongen till förmån för dessa så hade ÖFK varit kvar i Div 1 Norra. Man spräckte en väl fungerande grupp med att sätta in fyra nya britter! Det är det dummaste man kan göra, det är fullständigt skallskadat att visa en sådan kapital brist på känsla. Britterna som hyllats av er här på forumet, i ÖP och LT såg till att ÖFK återfinns i div2 nästa år! "Vi är tvungna att ha brittiska förstärkningar annars åker ÖFK ur! " Så lät de före och under säsongen! Tack för den sakkunskapen! Daniel Kindberg är välkommen att kontakta mig om han vill något!
 
 
  Gäst: Claes Jönsson
27 Okt 2010 - 12:52
Välj dina ord Örjan, när du vill beskriva något om någon. Man kan ska inte vräka ur sig vad som helst om en annan människa, även om man inte delar dennes synpunkter.
 
 
  Gäst: Abgar
27 Okt 2010 - 13:03
Du har helt rätt där Claes, det måste samarbetas för att vi ska kunna nå någon framgång och utveckla fotbollen. Men jag får en känsla av att ÖFK inte vill höra vad de andra ledarna och föreningarna tycker. Borde inte ett sånt här initiativ komma just från ÖFK? Ja, jag tycker då de i a f.
ÖFK pratade mycket i sin "ungdom" att man tittade på hur Rosenborg arbetar, ett av Rosenborgs ledord är ödmjukhet och lyhördhet och där är inte ÖFK, tyvärr. Jag tror inte Kindberg inte är så intresserad av att sätta sig ner och höra vad andra tycker, så är det bara.
 
 
  Gäst: y-län
27 Okt 2010 - 15:10
Haha, exakt vad man kunnat förvänta sig av okunniga jämtar, hur många elit spelare i fotboll har ni exporterat de senaste 15 åren? Fotboll handlar om pengar, bildades inte erat ÖFK för att OPE och IFK Östersund var konkursmässiga, ni har varken förmåga att skaka fram pengar eller att ha en ordentlig ungdomssatsning, någon pratar om en enstaka årskull, haha det är just det som är problemet ni behöver i alla föreningar bli bättre i alla årskullar och satsa pengarna som ni eventuellt får i hop på era ungdommar. Kindberg är bara en person i erat fotbolls jämtland vad gör ni andra, skäll bara på de som inte är engagerade, stakettyckare har inget genomslag för de uträttar aldrig någonting om du gör något då kan du misslyckas ibland, men ni som aldrig gör något ni är misslyckade redan på förhand.
 
 
  Gäst: ego
27 Okt 2010 - 15:13
Men örjan, vem du har förtroende för är väl ganska ointresant för vad vi vet så är väl inte du någon fotbollsledare eller ens någon som kan något om fotboll, du är bara en bitter, sur och allmänt otrevlig skribent på ett forum. vem skulle vilja ta kontakt med dig, du är väl inte till någon hjälp för någon. Vad tycker spelarna om Kindberg? det tycker jag är en befogad fråga.
 
 
  Gäst: Örjan S
28 Okt 2010 - 06:33
Vad jag menar är att varför ska jag i fortsättningen ha förtroende för Daniel Kindberg om han nu fortsätter som A lagsansvarig? Daniel Kindbergs misslyckande är totalt. Jag säger vad jag tycker och står för de genom att jag sätter ut mitt namn. Jag tycker ändå att jag är tämligen mild i min kritik. Däremot får jag ta mycket skit från er som skriver under sign. Till ego, Du anser att jag inte kan något om fotboll, då vill jag bara säga att då är jag i gott sällskap, men trots att jag inte kan något enligt sign ego så har jag fått rätt när de gäller den här säsongen de kan ingen ta ifrån mig. Jag skrev redan i våras och dömde ut den här satsningen på britter men då fick jag ALLA emot mig! Hade Daniel Kindberg varit A lagsansvarig i en större klubb i en storstad hade kritiken varit betydligt tuffare än vad den är nu. Daniel Kindberg hade för tid och evighet varit "rökt" men i den här ankdamen är det knappt någon som reagerar utan här spyr man galla på mig för att jag tycker han har gjort ett dåligt jobb!


 
 
  Gäst: Sten Sture den äldre
28 Okt 2010 - 08:13
Jag tror inte det sista inlägget var från Örjan Sundvigsson förr den karln verkar ha mognat mycket om han nu inte har fått ett beklagligt återfall.
 
 
  Gäst: Kent B
28 Okt 2010 - 10:56
Men du Örjan. Du tar ju för givet att det hade gått bättre utan britterna. Jag är inte så säker på att du har rätt där.
 
 
  Gäst: Hasse Nilsson
28 Okt 2010 - 11:14
Det är verkligen dags att bryta ned Kindbergs skitsnack:

"Enligt mig är det konsekvensen av att vi inte har haft någon tillräckligt bra ungdoms utbildning de senaste 15 åren i Jämtland."

ÖFK bildades 1996 och majoriteten av spelarna i den truppen var från årgångarna 1974-76 (Berg, Oscarsson, Swartling mfl), mao i tidig 20-års ålder. Dessutom fanns spelare som Daniel Edfalk och Jimmy Anjevall med i denna trupp som tonåringar. I slutet av 90-talet och början av 2000-talet samlade ÖFK de bästa unga spelarna några gånger per månad där de fick träna tillsammans under ledning av tränare från ÖFK. Parallellt med denna träning spelade de flesta ordinarie i sina klubbar, mestadels div III och div IV. Ur denna grupp återfinns många spelare som varit ordinarie i ÖFK under många år exempelvis Martin Johansson, Joakim Lundstedt, Lars Juliusson, Jon Persson och Fredrik Olsson.Detta var innan deras egen ungdomssatsning.
Ingen av de spelare som fostrats i ÖFK:s egna led (undantaget Alan Al-Kadhi som ursprungligen är från Frösön) har varit lika tongivande som dessa och det säger sig själv att det är mer utvecklande att spela i div III än datta runt i herrfyran som är sämre än på många, många år.

När sedan både Ope och IFK är bättre än ÖFK på yngre pojknivå och A-laget knappt fått någon ny spelare som hållit måttet från de egna leden är det inte dags för lite rannsakan? Tränare som Matthias Larsson mfl håller helt enkelt inte måttet gentemot tidigare nämnda föreningar. Bara för att man lyckats komma med i ÖFK som tränare innebär det ej per automatik att man är en bättre tränare. Fler spelare skulle utvecklas bättre om de fick spela i div III istället för utvecklingslaget så det är ett steg i fel riktning från ÖFK.

Kindberg säger att ÖFK har max 14 spelare som håller måttet för att kunna bidra till vinst i div II. Är inte det att sänka de spelare som hoppas på att kunna utvecklas för att ta en plats till kommande säsong? Om det bedrivs rätt träning och spelarna får förtroende kan yngre spelare utvecklas oerhört under kort tid. Tror ni exempelvis IFK Göteborg säger samma sak till sina ungdomar? Men detta är kopplat till ÖFK:s undermåliga ungdomsträning och val att spela div IV.

Styrelsen är sedan ett kapitel för sig. Alla som jobbar inom andra föreningar vet att ÖFK styrs med järnhand av Lohse med Kindberg och Bäck som nickedockor. Har ni på någon match sett arrangemang i loungen? Det skulle inte ta alltför mycket tid att arrangera träff för sponsorer och andra intresserade innan match 2-4 gånger per säsong där det bjuds på mat och dryck (eller finns möjlighet till inköp av mat och dryck), tränaren och någon spelare pratar lite innan mat och sponsorerna får en chans att träffas. Det finns något som heter catering...
Eller vad har hänt med sponsorluncherna? Bristen på nytänkande är total och det är ingen tillfällighet att det är svårt att få ihop fler sponsorer, sponsorerna vinner ju inget själva av sponsringen när det inte ges tillfälle att träffa andra företag i samband med träffar.
Kindberg är driftig att ro ihop låneaffärer och kringgå LOU tillsammans med Ann-Sofie Andersson. Men när det gäller låneaffärer slår inte kvantitet kvalitet. Därför borde ÖFK satsa på att göra spetsvärvningar a la Sheerin, Read eller Nangle som verkligen höjer laget. De borde använda sig av personer som har kontakter med scouter som har kunskap istället för att skaffa info själv och sedan basunera ut att "detta är bästa värvningarna någonsin" innan säsongsstart. Om ens fotbollsbakgrund är back (Kindberg) i ett lag som slagit längst och mest i seriesammanhang (Graninge/Västra eller vad de heter numera) är man kanske inte rätt person att göra dessa bedömningar. Vilka är då dessa personer? Jo, Anders Tagesson exempelvis som har ett kontaktnät i Storbritannien som få andra.

Det skulle inte skada om ledningen i ÖFK delegerar ansvar till såna som brinner för sina uppgifter. Det finns säkert marknadsförare som är intresserade av fotboll som kan tänka sig ställa upp i marknadsföringsgrupp osv istället för att " de 3" ska styra allt i detalj? Det gäller bara för styrelsen att vara ödmjuk och fråga personer som har kunskap och kan bidra.

Att arenan benämns som "Event- och fotbollsarena" är ett skämt som saknar motstycke. Är det inte på tiden att ÖFK tar hjälp av exempelvis Yrangruppen som har erfarenhet av evenemang? Själv är inte bäste dräng.....
 
 
  Gäst: Hugo
28 Okt 2010 - 12:27
Alla föreningar är överens om att ungdomsutbildningen i jämtland har varit för dålig, därför bildade ÖFK en ungdomsida och de övriga lagen bildade unionen för att bli bättre, de spelare som Herr Nillson beskriver ger inte ljus åt någonting, däremot är Lee Makel den bäste fotbollspelare som någonsin spelat i Östersund FK. De spelare Herr Nilsson beskriver spelade i div 2, huruvida det fungerar i styrelse måste de i styrelsen kunna bäst, en som inte är med i något kan väl inte ha en aning.

Anders Tagesson har säkert enorma kontakter varför är inte det några brittiska lag här och tränar via hans försorg? Varför finns inga fantastiska spelare här vi hans försorg? IFK skulle ha en match AIK-Rosenborg? Snack eller verkstad?

De spelare födda 70-75 fick sin ungdomsutbildning mellan 80-90 det är för 20 år sedan, ungdomsutbilndningen och satsningen från 95 till idag är helt enkelt för dålig i hela jämtland och det lider alla föreningar av, alla föreningar har tillstått detta (se unionens artikel i ÖP) Jag tror att det är väl högt räknar att jämtland har 14 spelare av div 1 klass, det finns kanske 8-10 som platsar i en trupp som skall vinna div1. Men det finns kanske 14 som är bra i en div 2 trupp, men inte fler och särskilt inte om man ska vinna div 2. Jag tror att om A. Tagesson kunnat fixa hit spets spelare gratis så hade han gjort det såväl till ÖFK som till IFK.

Bara genom att skriva avslöjar herr Nilsson sin dåliga kunskap och erfarenhet om fotboll och föreningsliv, men verkligheten måste väl kunna ses.
 
 
  Gäst: peter makin
28 Okt 2010 - 12:54
allt som ni skriver har del vis rätt, när det handla om ungdoms sida jag kan bara säger att vi i kff har ett bra ungdoms verksamhet och det funka att skapa fram spelare varje år,i olika ålders grupp, man träner 4 dag i veckan + match, p.15 p17 måste klara att tränar så pass mycket annas hitta dom andra klubber, . de finns mycket utbildade folk i respectiva lag så alla få ett bra indivdual utbildning. Det är definitiv inte 100% än men KFF är tycker jag på rätt hål. Man måste kom ihåg jag jämnför Kalmar med Östersund för att hur många befolkning det finns ungefär det samma.

Vi har talang träning iggr i veckan där man bjuder in alla talanger i districten och där håller man koll vad finns området.

Det var nån som tycker att det blir för dålig fotboll för ÖFK nästa år, man kan också säger klara dom yngre spelare inte av att spelar där , dom knappast kan klara div 1 hellre, det är många typ av fotboll och alla måste lära att klara uppgifter på plan.
 
 
  Gäst: Emlyn
28 Okt 2010 - 12:56
Ovanligt många verkar överens om att det kommit fram betydligt färre bra seniorspelare från Jämtland sedan ÖFK startades. Det finns olika synpunkter på varför, men sett utifrån borde det då finnas ett sammanhang mellan bildandet av ÖFK och färre bra jämtländska seniorspelare. Jag undrar varför journalisterna är så otroligt mesiga när det gäller att fundera kring detta?
 
 
  Gäst: Hasse Nilsson
28 Okt 2010 - 13:16
Hugo, kul att det är någon som vill föra riktiga diskussioner på detta forum. Det stämmer att ÖFK på den tiden spelade i div II men många av de spelare som kom fram genom satsningarna Team 99 och framåt har spelat på högre nivåer än så (förutom ÖFK): Olsson och Lundmark med Sirius i Superettan samt Per Magnusson i Väsby för att nämna de mest framträdande. Många föreningar har haft årgångar som hävdat sig väl i exempelvis pojkallsvenskan men sedan haft svårt att ta det sista steget till etablerad senior. Vad detta beror på är en diskussion för sig men en anledning är att ÖFK dammsugit närområdet på talanger som sedan inte utvecklats och fått chans till seniorspel på rätt nivå. Min åsikt är att en ungdomssatsning ska förse A-laget med så bra spelare som möjligt och då duger inte div IV. Därför var exempelvis en satsning som Team 99 ett bättre tillvägagångssätt där de bästa juniorerna fick träna tillsammans och hade utbyte med RBK men spelade seniorfotboll i sina ordinarie föreningar samtidigt som de hade täta kontakter med ÖFK:s tränare. Kindberg själv har ju gått ut och uttalat sig om att med enbart egna produkter skulle ÖFK på sin höjd vara ett mittenlag i tvåan. Det måste verkligen vara underbetyg åt sin egen ungdomsverksamhet.

När det gäller styrelse kan de utifrån ha väldigt bra kännedom om det fungerar eller inte eftersom det är styrelsen som drar upp riktlinjerna för ett företag/förening. När föreningen sedan inte uppfyller sin potential är det ett tecken på bristande ledning. I större klubbar/företag är det regel att ledningen ersätts om den ej levererar. Vad är skillnaden här? Jag kan hålla med om att Makel hör till de bättre spelarna som spelat i ÖFK men en spelare som Sheerin och Read var på samma nivå. Att slå sig för bröstet för en lyckad värvning av 10 känns inte som något att stoltsera, därav nedflyttning till tvåan. När såpass många spelare utifrån värvas varje säsong måste ju någon till slut vara en lyckoträff.

Få föreningar har tillgång till en arena som JK Arena. Varför inte erkänna att ÖFK:s ledning misslyckats kapitalt med utnyttjande av loungen, arrangemang mm? Att vägra inse DET misslyckandet är verkligen som att stoppa huvudet i sanden. Fotbollsklubbar som numera bygger nya arenor är noga med att ytorna ska generera så stora intäkter som möjligt i form av serveringar, uthyrning av kontor osv. På JK Arena har grovt förenklat kioskvagnen från Hofvallen flyttats till huvudläktaren, loungen står tom vid matcher och ÖFK:s kansli befnnner sig på bottenvåning. Vilket utnyttjande av potentialen som denna arena har!

Anders Tagesson hade ett finger med i spelet när ÖFK tog hit spelare under ÖFK:s första år. Min gissning är att han inte längre blivit tillfrågad att hjälpa till eller att styrelen inte anser sig behöva hans hjälp? Om du inte förstått är det ÖFK vi pratar om och inte IFK, därför är irrelevant hur många utländska lag de tagit hit och deras föreningsfilosofi bygger inte på att importera spelare från Storbritannien. Det är som att jämföra äpplen med päron...

Och så avslutas hela ditt inlägg med lite raljerande och härskarteknik. Unionen handlar eftersom de är missnöjda med ÖFK:s satsning och vill erbjuda egna alternativ eftersom ÖFK:s egna ungdomssatsning inte resulterat i någon förbättring av ungdomsfotbollen.

Genom nedflyttning till tvåan, misslyckade värvningar och en ungdomsverksamhet som ej håller måttet avslöjar verkligen ÖFK:s ledning sin brist på kunskap om fotboll. Det är en verklighet som inte går att bortförklara, resultaten talar för sig själva...
 
 
  Gäst: MMDT
28 Okt 2010 - 14:25
Vilken förening " jobbar" du för Hasse? Bara intresserad och nyfiken av det.
 
 
  Gäst: Hasse Nilsson
28 Okt 2010 - 14:37
I nuläget är jag inte verksam i någon förening men jag har ändå ett stort intresse och insyn i olika föreningars verksamheter pga goda "kontakter".
 
 
 
Herrar
av: Clement | 14 Apr 2024 - 03:48
HejJag vill bara hälsa att det finn
13
kommentarer
Varbeg -ÖFK 1-0
av Haldo Jonsson | 13 Apr 2024 - 15:49
VS  Varbeg - ÖFK 2-0 (1-
7
kommentarer
Kan nye forwarden Quimi Ordónez vara lösningen mot
av Haldo Jonsson | 16 Apr 2024 - 21:04
Myroslav Mazur gör 2-0 i 76:
4
kommentarer
Div 3 mellersta Norrland
av Haldo Jonsson | 15 Apr 2024 - 13:33
4
kommentarer
Tips div 3 mellersta Norrland - första spännande l
av Haldo Jonsson | 10 Apr 2024 - 18:59
Dvärsätt BK nu tvåa
3
kommentarer
Tips div 2 Norrland
av Haldo Jonsson | 11 Apr 2024 - 22:43
Ytterhogdal nu trea i tabellen. IFK
 
 Skrivet den Lör 30 Mar 22:25
 
 Skrivet den Lör 6 Apr 23:07
 
 Skrivet den Lör 23 Mar 14:17
fotbollz.se på Facebook