Startsidan...
  Forum
  Krönika
   
  Videoklipp
   
   
  Kommande matcher
  Länkar
   
  Medarbetare
   
  Kontaktformulär
   
  Sökning
  Skriv en nyhet
   
  Bli medlem
  Om FotbollZ.se
   
  Vill du skriva på fotbollz.se?
  Gör fotbollz.se till din startsida
OFK Supporters
tabell Tabell SvFF Min fotboll 
besök Space2u
 
         
fotbollz.seForum - Inlägg #6777    
 
Välkommen till fotbollz.se:s forum

Forumet är utvecklat av fotbollz.se.


Bra att Du visar ditt intresse att läsa vad som händer och sker på vårt forum.

Tillbaka
 

Du är här: ForumHerrarDebatt...

Debatt  (6 svar)   8 Nov 2010 - 11:16  
Svara
  Inlagt av:
Gäst: Offerdal
Jag läste Daniel Kindbergs öppna brev på ÖFK:s hemsida, Det var ett mycket välskrivet brev, oaktat vad man har för åsikter om denna person, var det logiskt resonerat, insiktsfullt och mycket stilistiskt. Även en utomstående med lite kunskap om sakförhållanden fick en god uppfattning om vad just han ansåg vara felet med det gågna året. Jag tycker också at det var stiligt att bjuda in till samtal och debatt. När jag sedan följer vissa diskussioner på detta forum blir jag mycket besviken, varför bemöter ingen det skrivna, varför diskuteras inte det som står utan det verkar vara mest en massa personangrepp och märkliga åsikter. Hur många har ringt och pratat med kindberg, varför tar inte fotbollz initiativet och låter alla debattera med kindberg i vilken form vet jag inte. Det kan vara så att många har ringt honom också men det har inte kommit fram på detta forum, och fotbollz kanske har försökt men det har kanske inte gått. Jag tror att det enkla sanningen är att för många är rädda för sin egen okunskap och vågar inte debbatera/diskutera ensammna, men om vi är många så blir det lättare. Jag ska ringa kindberg och fotbollz och fråga. Vad tycker ni andra?
 
Svar av:
  Gäst: Emlyn
8 Nov 2010 - 14:40
Jag skulle vilja veta vad Offerdal fann för tankar i brevet om hur Kindberg tänker förhindra ett nytt fiasko (hans eget ord) nästa år. Jag har inte hittat det. Jag skulle också vilja veta om Offerdal hittat att Kindberg tagit på sig något annat misstag än sin bedömning av vissa lån och värvningar. Jag har inte hittat det. Det han däremot tydligt skyller på är ungdomsutbildningen de senaste 15 åren. Men jag saknar en tanke om varför ungdomsutbildningen blev sämre efter att ÖFK bildats.
Eftersom du sedan tycker att brevet är så stilistiskt korrekt så kan du väl förklara för mig vad detta stycke betyder: "Därutöver har vi i ÖFK ekonomi för att spela i div 2. Det är nu som det krävs att vi är kreativa, skickliga och beslutsföra för att vidta de sportsliga, organisatoriska och ekonomiska besluten för att lösa det dilemma vi är i."
Är det enklare eller svårare att klara ekonomin i div 2 än i div 1? Har ÖFK en bra ekonomi? Vilket är dilemmat ÖFK befinner sig i? Vad ska besluten leda till? Vad bör bli bättre? Jag blir bara förvirrad av det stycket.
Jag vill inte få svaret att det bara är att ringa Kindberg, för det vet jag. Jag är intresserad av hur du kan ge brevet ett så enastående betyg. Jag anar att du förstått och sett saker jag inte förstått och sett, och då kan du kanske förklara för mig.
Det jag förväntar mig av en person med stor makt i distriktets mest framstående fotbollsklubb är tankar om vad han vill göra bättre nästa år, och jag hittar det inte. Förutom att bedömningarna av alla lån och tillfälliga nyförvärv borde vara bättre kanske.
 
 
  Gäst: offerdal
8 Nov 2010 - 15:17
Men Emlyn vad är det du inte förstår, jag tyckte att det var välskrivet, logiskt, insiktsfullt och stilistiskt bra. Det är du som hittar på Enastående det har inte jag sagt eller tyckt, på dina frågor så svarar jag, vet ej eller, vad tror du själv. Att du blir förvirrad måste stå för dig själv. Som jag läste det öppna brevet så utgav det sig inte för att beskriva lösningarna på den uppfatttade problematiken och misstagen, utan just beskriva problemen och misstagen som Kindberg såg dem. Jag tycker att det var bra gjort, logiskt samt lättförstått. Sen fanns det en uppmaning att diskutera och debattera problem och situationen det tycker jag är bra, vi andra kan ha uppfattat fler problem och förhållanden än de som beskrivs. Det är väl först efter utvärderingar, disskusioner, som lösningarna förhoppningsvis ska presenteras. Jag tycker att du förefaller som en av de fega som inte törs ringa, eftersom du har synpunkter så gör det, jag har provat idag, men kindberg svarade inte. Förövrigt om nyförvärven varit bra och öfk stannat kvar som tidigare år hade inte problemen varit desamma eller vilka problem tycker du föreligger och vad grundar du det på?
 
 
  Gäst: Emlyn
8 Nov 2010 - 15:50
För min del handlar det kort och gott om resultat. Aldrig någonsin tidigare har det bästa Jämtländska laget befunnit sig så långt bort från Sveriges högsta serie. Jag har ingen insikt i vad som är fel, bara att något rimligen är fel. Jag tycker alltså att det är ledningen i den förening som är ledande i Jämtland som måste analysera detta och komma med nya idéer. Inte köra samma, samma hela tiden. Jag väntar på ett nytänkande, men det gör kanske inte du. Det är bara medlemmarna och styrelsen i ÖFK som kan ta beslut om detta, och jag är inte medlem och har inte någon ambition att bli det heller. Därför är jag inte intresserad av att ringa. Jag är fotbollsintresserad allmänhet och skriver här just som det. Om det inte blir ett nytänkande inom ÖFK så hoppas jag att någon annan mer innovativ förening utmanar, så att vi kan börja blicka uppåt igen.
 
 
  Gäst: offerdal
8 Nov 2010 - 17:25
Emlyn, du är feg och undviker dåligt vad du själv kritiserade, vad är problemen?
 
 
  STORKEN
8 Nov 2010 - 18:16
Käre offerdaling,vad finns att debattera skadan är redan skedd o brevet kom ett halvår försent.Som i alla "elitklubbar" tar man sitt ansvar o går.
 
 
  Gäst: Emlyn
9 Nov 2010 - 07:55
Äh, jag svarar väl en gång till. Jag är inte feg, bara måttligt intresserad av just föreningen ÖFK. Jag tycker att deras resultat och sedan brist på redovisade idéer om förändring är problemet. Och jag anser inte att det är mitt uppdrag att föreslå något. Och vad jag reagerade på i denna tråd var att du var så imponerad av det öppna brevet. Nu kanske du Offerdal förstår.
 
 
 
Herrar
av: Clement | 14 Apr 2024 - 03:48
HejJag vill bara hälsa att det finn
7
kommentarer
Kan nye forwarden Quimi Ordónez vara lösningen mot
av Haldo Jonsson | 16 Apr 2024 - 21:04
Myroslav Mazur gör 2-0 i 76:
4
kommentarer
Div 3 mellersta Norrland
av Haldo Jonsson | 15 Apr 2024 - 13:33
4
kommentarer
Tips div 3 mellersta Norrland - första spännande l
av Haldo Jonsson | 10 Apr 2024 - 18:59
Dvärsätt BK nu tvåa
2
kommentarer
Dvärsätts BK - Bergs IK 4 -0 (3-0) Bilder
av Stefan Roos | 14 Apr 2024 - 21:03
Foto: Stefan Roos
1
kommentar
Träningstider denna vecka
av Haldo Jonsson | 16 Apr 2024 - 09:42
 
 Skrivet den Lör 30 Mar 22:25
 
 Skrivet den Lör 6 Apr 23:07
 
 Skrivet den Lör 23 Mar 14:17
fotbollz.se på Facebook