Startsidan...
  Forum
  Krönika
   
  Videoklipp
   
   
  Kommande matcher
  Länkar
   
  Medarbetare
   
  Kontaktformulär
   
  Sökning
  Skriv en nyhet
   
  Bli medlem
  Om FotbollZ.se
   
  Vill du skriva på fotbollz.se?
  Gör fotbollz.se till din startsida
OFK Supporters
tabell Tabell SvFF Min fotboll 
besök Space2u
 
         
fotbollz.seForum - Inlägg #7346    
 
Välkommen till fotbollz.se:s forum

Forumet är utvecklat av fotbollz.se.


Bra att Du visar ditt intresse att läsa vad som händer och sker på vårt forum.

Tillbaka
 

Du är här: ForumHerrarKonservativ fotboll i länet...

Konservativ fotboll i länet  (28 svar)   30 Maj 2011 - 12:31  
Svara
  Inlagt av:
Gäst: Think
Storken är onekligen oborstad i sin kritik, men har i sak rätt.
Länsfotbollen har misslyckats kapitalt med att utveckla sina talanger. Ännu mer oroande är de låga målsättningarna. Här förefaller det fantastiskt att Ante Björkebaum gör två mål i Sirius.
Problemet ligger i mentaliteten. Man måste råda bot på den konservatism som råder inom den jämtländska fotbollen, framförallt på ledarsidan.
Främja teknik, främja de individuella egenskaperna som krävs för att bygga ett lag. Sedan kan det vara läge att glida in på taktik. Men återigen; det är de individuella färdigheterna som bygger ett lag.
Istället är man fullt upptagen med att hylla rollspelare; de som sliter, de som springer, fördelaktligen också de som är storväxta.
Sedan är det upp till individen att våga satsa. Det har funnits många duktiga fotbollspelare i det här länet, som nöjer sig med att vara stjärna i division 3. Det är tragiskt.
Var finns offerviljan? Träna hårdare, träna rätt.
Titta på ishockeyn. Titta på vem som för tillfället spelar i Stanley Cup-final. Så långt går det att nå.
 
Svar av:
  Gäst: Jodå
30 Maj 2011 - 13:33
Bra jämförelse med hockeyn, haha.
 
 
  Gäst: realist
30 Maj 2011 - 15:18
Storleksmässigt och konkurrensmässigt är hockeyn som en fis i rymden
 
 
  Gäst: Think
30 Maj 2011 - 15:52
Alltid väl genomtänkta kommentarer här.
Så ni menar att det är lika lätt att ta sig till NHL - vilket det är tre stycken från Östersund som har lyckats med - som att ta sig till... ja till exempel Allsvenskan i fotboll? En av Europas sämsta ligor?
Vilket det är knappt någon härifrån som har gjort?
Bara att inse att fotbollen är på en extremt låg nivå i det här länet.
Dags att göra något åt det.
 
 
  Gäst: Jodå
30 Maj 2011 - 16:08
Det finns över 300 000 licensierade fotbollsspelare i Sverige kontra Ishockeyns 60 000. Men jämför man hockeyspelare i världen mot fotbollsspelare så kan det nog liknas vid en fis i rymden.
 
 
  Gäst: tarzan
30 Maj 2011 - 17:45
Ja Think, visst är det så att det är en extrem konkurrensskillnad. Jämtland är sveriges 2:a eller om det är tredje sämsta hockeylän, så om du vill ha sagt att hockeyn här står sig bra så är du lite galet ute
 
 
  STORKEN
30 Maj 2011 - 17:50
Som sagt brist på självinsikt o ödmjukhet förvånar. Var befinner sig länsfotbollen?
 
 
  Gäst: Claes Jönsson
30 Maj 2011 - 18:19
Jag tänkte inte jämföra olika idrotter, gillar dessutom hockey skarpt. Nä jag vill delge ett exempel på en referens så man vet vad det handlar om. Jag var ansvarig för distriktlaget JH, pojkar födda 1983. Första året man har samling är i Ytterhogdal, vi i JH hade då nånstans mellan 85-90 spelare att träna och som då i slutänden skulle bli 16 i Halmstad. En av mina bästa vänner Z hade Stockholms pojkar 1983. Vi pratade ofta om förutsättningarna. Z hade drygt 500 att välja på, så det är lite skillnad. Nu är inte detta nån bortförklaring STORKEN för att vi har så dåliga talangutvecklare i länet, som du säger, men en del av konkurrensen Jämtland-Stockholm ger det ändå sken av.

Då det var dags för SM final för distriktslag året efter Halmstad, möttes Stockholm-Göteborg. Göteborg vann, de hade endast EN förlust på vägen fram till SM finalen, i gruppspelet mot gissa vilka....................Jämtland ! Komiskt eller hur, Göteborg hade 7 i startelvan, som tillhörde pojklandslagstruppen. Snacka om att vi var stolta!
 
 
  Gäst: tarzan
30 Maj 2011 - 18:44
jag gillar också hockey, men det innebär inte att jag tycker att det bjuds på bra hockey i jämtland. Brist på självinsikt, hur menar du då? Angående länsfotbollen så befinner den inte sig på särskillt hög nivå, men inte på bottentre i sverige.
Sen undrar jag Storken, hur tror du att din åsikt ska kunna leda till nåt bättre? Då du konsekvent vägrar svara på frågan om hur och vad som ska göras. Du konstaterar att det är för dåligt, men inte ett ord om hur det ska göras bättre. Visst har du all rätt att tycka som du gör, men om tycka är det enda du tänker göra så kan du bespara oss ditt eviga upprepande. Vid det här laget så vet nog alla som läser här att du tycker att det är för dåligt
 
 
  Gäst: tarzan
30 Maj 2011 - 18:49
Sen tänkte jag på en sak du skrev i en annan tråd. I en annan tråd alltså, inte om en annan fråga då du väljer att raljera samma sak vad tråden än handlar om i ursprunget.
Du kunde tänka dig att ta dig an ett ungdomslag och du fick ett lag som var beredd att köra stenhårt och träna 8 pass/vecka.
Med det svaret menar du vad jag kan förstå att det är spelarna som inte är beredda att träna så mycket du vill att dom ska göra?
Ändå är det talangutvecklarna du hela tiden tycker är förjävla dåliga. Och visst, en uppgift dom har är ju att motivera ungdomarna att vilja träna hårt. Men då borde ju du med dina kunskaper kunna göra detsamma?
 
 
  STORKEN
30 Maj 2011 - 19:32
Har jättehöga förväntningar på den sk AKADEMIN.Där jag förväntar mig idel nya friska namn o ideer.Jo Tarzan Jämtland är om möjligt ett sämre distrikt på fotbollssidan.Dåliga träningsmöjligheter har byggts bort. Är talangerna sämre här, tror inte det.Vad återstår?
 
 
  Gäst: tarzan
30 Maj 2011 - 21:17
Nu undviker du återigen att svara på en direkt fråga. Och att fotbollen är sämre, är det vad du tycker eller kan du nånstans visa mig nåt som styrker det?
 
 
  Gäst: Claes Jönsson
31 Maj 2011 - 05:58
Pratade med Z i går, så här sa han om att nå eliten inom svensk fotboll :

Finns ca 15000 killar i varje åldersgrupp som spelar fotboll i sverige.. av dessa blir i snitt 6-8 etablerade allsvenska spelare + lika många till som gör något år i en trupp utan att slå igenom. Inte konstigt att lilla Östersund inte fostrar allsvenska spelare varje år.Tittar man på vilka som blir nya allsvenska spelare varje år så är det väldigt få som kommer från lägre serier i Sverige. Redan allsvenska spelare går runt bland klubbarna. Utlänska spelare blir bara fler och fler. Största delen nya svenska spelare hämtas från klubbarnas tipselit verksamhet. utan att veta exakt så tror inte jag att det värvas mer än max 5-10 spelare från div 1 och neråt till allsvenskan varje år.
 
 
  Gäst: FS
31 Maj 2011 - 08:24
Nyttigt att veta i sammanhanget !
 
 
  Gäst: Claes Jönsson
31 Maj 2011 - 14:45

I årets allsvenska är det endast 9 spelare som var nya från Sverige (div 1 -4) Av dessa är det bara 1 (Erdin Demir TFF) slagit sig in och startar matcher redan.  Man kan också se att i princip alla nyförvärv är unga killar.

Bra att veta och ha som referens innan man klankar ner på länets talangutvecklare och ungdomstränare, som inte skapar någon allsvensk spelare. Vi ska inte ge upp hoppet att ev kunna fostra fram en blivande allsvensk. Å skulle vi göra det måste det nästan ses som något unikt
 
 
  STORKEN
31 Maj 2011 - 15:22
Ja du Claes ,man kan redovisa lite som man vill med statistik.Var har de allsvenska spelarna sina rötter?Är det oftast så att dom gått hela vägen i en storklubb?Nej dom har blivit plockade på vägen.Men mig veterligen ingen från Jämtland.Problemet är liksom konstant nu kräver ett par av dom inblandade att kritiska åskådare ska lösa knuten.Visst Claes jag har lovat att ringa.Men trodde inte d va så illa
 
 
  Gäst: Claes Jönsson
31 Maj 2011 - 20:13
För att fortsätta det jag tidigare skrev, så kan man konstatera att om du har fyllt 20 år och fortfarande spelare i div 1 så är det kört att bli allsvensk fotbolls spelare. Verkar ju som du måste tillhöra en tipselit verksamhet för att nå allsvenskan. Intressant...

 
 
  Clement
31 Maj 2011 - 21:52
Claes du glömde Alexander Milosevic i AIK som inte jag misstog togs ut i U21 landslaget.
Annars var de intressant tråd att följa.
 
 
  Gäst: Tomas
31 Maj 2011 - 21:54
Hej alla glada jämtländska fotbollsälskare.
Kul att läsa alla synpunkter o kommentarer här. Droppade in på sidan via fejan.

Istället för att hitta o leta fel och prata problem, så ska man väl istället leta o hitta rätt saker o hitta lösningar på problemen. Tänka o agera positivt.

Mycket av all fotbollsfilosofi har grunderna ifrån engelsk/brittisk träning. Hur mycket har man börjat titta på spansk, italiensk eller tysk träning ?
Är det som så att talangutvecklare personligen kanske vill göra så, men pga den konservativa andan som finns, så vågar man inte ta detta steg ?
Eller han man gjort det ?
Jag såg att det skulle vara en gästtränare på G o visa hur man gjort i England. Hur kom det sig att han blev inbjuden och på vilka grunder ?

En annan sak - varför flyttar spelare söderut och tror att de ska bli bättre där och utvecklas mera ? Är det pengar som drar och tron att man ska ha en bättre chans i ett div 1-lag eller allsvenskt lag ?

Vilka sponsorer är kopplade till talangutvecklingen i Jämtland ? Finns det nåt samarbete mellan lagen i Jämtland för ett gemensamt lag ? (Typ Jämtland basket ).

Själv flyttade jag från Ösd för 21 år sedan och bor nu ipå en mindre ort utanför huvudstaden. Jag följer, när jag har friidrottsträning, ortens div 2-lag när de tränar och det är mycket teknik/pasningar/snabbhet de har i sina övningar.

Ha det bäst :)

YNWA !
 
 
  Clement
31 Maj 2011 - 21:56
och förra året slog Jakob Orlov igenom. Direkt från Skövde div 1. I Gefle
 
 
  Gäst: Claes Jönsson
31 Maj 2011 - 22:04
Kan nog stämma clement, jag har årets siffror.
 
 
  STORKEN
31 Maj 2011 - 22:48
När når jag dig säkrast Claes.Hur når jag dig Tarzan?Vi kan per telefon gå igenom för att hyra en större lokal där ALLA frågor kan o bör ställas.Ubdrar vem o vilka som ställs till svars.
 
 
  Gäst: BoL
31 Maj 2011 - 23:06
Va fan STORKEN, är det nån sorts rättegång, du undrar vem eller vilka som skall ställas till svars.Då får du nog kalla fler än Classe, Leffe W har ju haft ansvar för U19 de senaste 2 åren, Jimmy Anjewall va i Ope, Lill Taggen i IFK, mfl,mfl ja det blir många som haft och har ansvar som du iså fall får kalla till din rättegång.
 
 
  STORKEN
31 Maj 2011 - 23:11
Ingen rättegång här men att försöka skrämma bort kritik tillhör en svunnen tid.Något är GENERALFEL
 
 
  Gäst: Claes Jönsson
31 Maj 2011 - 23:12
Ring nu, 0730643017
 
 
  Gäst: #5
31 Maj 2011 - 23:17
Jösses! Detta samtal skulle va väldigt intressant o lyssna på!! Kan ni inte lägga ut nåt samtalsprotokoll eller liknande efteråt? =) Känns något som en giganternas kamp där ingen sida kommer vika sig... Hur ska de gå? Hoppas att vi får följa den spännande upplösningen här på fotbollz:s forum!!
 
 
  STORKEN
31 Maj 2011 - 23:39
D e riktigt påläst Claes.Vi hörs vidare
 
 
  Gäst: Claes Jönsson
31 Maj 2011 - 23:45
Vårt samtal är inget som läggs ut på nätet, den dealen har vi. Jag har irriterat mig på STORKEN och hans tjatande om snabbhet. Dock kan jag säga att han har många fler vettiga åsikter om fotboll. Så någon hetta lär ni nog inte få uppleva gästboksläsare.
 
 
  Gäst: Telia
31 Maj 2011 - 23:57
Du menar att han verkligen ringde dig? Det trodde nog inte många här i så fall.
 
 
 
Herrar
av: Clement | 14 Apr 2024 - 03:48
HejJag vill bara hälsa att det finn
7
kommentarer
Kan nye forwarden Quimi Ordónez vara lösningen mot
av Haldo Jonsson | 16 Apr 2024 - 21:04
Myroslav Mazur gör 2-0 i 76:
4
kommentarer
Div 3 mellersta Norrland
av Haldo Jonsson | 15 Apr 2024 - 13:33
2
kommentarer
Före detta ÖFK- backen Jonathan Azulay ska stoppa
av Haldo Jonsson | Igår - 16:41
Jonathan Azulay. Foto Haldo Jonsson
1
kommentar
Träningstider denna vecka
av Haldo Jonsson | 16 Apr 2024 - 09:42
1
kommentar
Dominanten i försvaret - Ali Suljic - blev Trissvi
av Haldo Jonsson | 15 Apr 2024 - 11:25
Ali Suljic Foto Haldo Jonsson
 
 Skrivet den Lör 30 Mar 22:25
 
 Skrivet den Lör 6 Apr 23:07
 
 Skrivet den Lör 23 Mar 14:17
fotbollz.se på Facebook