Startsidan...
  Forum
  Krönika
   
  Videoklipp
   
   
  Kommande matcher
  Länkar
   
  Medarbetare
   
  Kontaktformulär
   
  Sökning
  Skriv en nyhet
   
  Bli medlem
  Om FotbollZ.se
   
  Vill du skriva på fotbollz.se?
  Gör fotbollz.se till din startsida
OFK Supporters
tabell Tabell SvFF Min fotboll 
besök Space2u
 
         
fotbollz.seForum - Inlägg #7552    
 
Välkommen till fotbollz.se:s forum

Forumet är utvecklat av fotbollz.se.


Bra att Du visar ditt intresse att läsa vad som händer och sker på vårt forum.

Tillbaka
 

Du är här: ForumHerrar*** ingen rubrik ***...

*** ingen rubrik ***  (13 svar)   1 Aug 2011 - 22:08  
Svara
  Inlagt av:
Storstorken
För att få klarhet i olika sorters verbala attentat, vore det intressant att få veta vilka inom länet som har inkomster från fotbollen.Därav borde man även kunna utläsa en del av kritiken mor ÖFK. Vilka avlönas av Ope ,IFK ,Frösön,samt Storsjöcupen.Har någon koll på d o hur mycket.Man värnar om det egna
 
Svar av:
  Gäst: Per Lagerbäck
2 Aug 2011 - 14:40
Eftersom jag tydligen retat storstorken lite, genom att tycka att han återkommande förlöjligar andra tyckare på FotbollZ, så kan jag väl svara så gott jag kan på denna konkreta fråga. IFK och Frösön, samt Opes herrsektion har jag ingen som helst koll på. Jag vet bara vilka som avlönas av Ope damsektion, och dem kan man räkna på ena handens fingrar. För egen del har jag inte en krona från någon del av Ope, men en del utgifter blir det från egen ficka. Jag ställer bl a emellanåt upp helt utan ersättning som "icke-föräldraledare" för de yngsta representationslagen. Där blir det däremot en del kostnader. Jag har inte ens tagit ut ngn reseersättning på länge t ex.
Från Storsjöcupen har jag c:a 20.000:- per år. Det ger en tämligen liten timpenning, betydligt lägre än alla de som jobbar endast i samband med cupveckan, eller de som är anställda. Tiden jag lägger ner är betydlig, kan jag garantera. Därtill händer det nästan varje år att Storsjöcupens styrelse och de som är engagerade på helår åker iväg på arbetsresor, ibland utomlands, ibland t ex till Åre. I år blir det tredje gången som jag tackar nej till att följa med på en sådan resa. Jag har varit engagerad i Storsjöcupen sedan 1998, då vi fortfarande inte haft 100 deltagande lag ngt år. I år var det 365.
Jag förstår att du storstorken har svårt att förstå att det finns personer som engagerar sig ideellt, eller nästan ideellt, av intresse och av klubbkänsla, men sånt står jag ut med. Att du lägger in Ope i mitt namn tar jag bara som en bekräftelse på att mitt engagemang uppmärksammas. Att jag har svårare att känna för konstruerade föreningar, som ständigt förväntar sig all service från andra föreningar, får du nog oxå stå ut med. Trots det följde jag med spänning både ÖFK och ÖDFF under deras första år, men när standarden i förhållande till övriga Sverige mer gått tillbaka än framåt, så har detta intresse sakta svalnat. Jag har tidigare redovisat de skäl jag anser finns för att standarden på jämtländsk fotboll gått tillbaka, i förhållande till övriga Sverige.
 
 
  Gäst: Örjan S
2 Aug 2011 - 15:16
Konstruerade föreningar? De finns en anledning till att de finns annars skulle de inte finnas.
 
 
  Gäst: tarzan
2 Aug 2011 - 17:15
Är inte alla föreningar konstruerade?
 
 
  Gäst: Vis
2 Aug 2011 - 19:16
Va då Lagerbäck, retat storstorken ? Finns det någon i vårt avlånga land som inte känner till ordspråket...- som man bäddar får man ligga !
 
 
  Gäst: Hoppsan !
3 Aug 2011 - 00:10
Förstår inte varför Lagerbäck hela tiden tycker att fotbollen gått bakåt i länet, konstigt isåfall att Ope ej finns högre upp i seriesystemet. Men jag vet att Ope startat både Öfk och Ödff, tråkigt för er som trodde att styrelsen i Ope menade allvar när ekonomin var körd i botten. Det känns som om du är den som kommer att kämpa för att begränsa samarbetet i länet med årgång efter årgång, själv har jag nästan slutat tro på Opes ledare,runt herr och damsektioner jag har funnits i ope herr och hört samma sak och känner mig väldigt trött på detta evigt klankande, grattis till dom tjugotusen från storsjöcupen många ideella jobbar hela året i föreningar och har alldrig varit i närheten av sådana ersättningar.
 
 
  Gäst: Per Lagerbäck
3 Aug 2011 - 11:19
Jag har aldrig skrivit att fotbollen i Jämtland gått tillbaka, men att den gått tillbaka i förhållande till övriga Sverige. Skälet är resultaten, placeringarna i svenska seriesystemet, och de kan sammanfattas såhär på herrsidan för de tre bästa jämtlandslagen under respektive decennium:
50-tal: 140,
60-tal: 121,
70-tal: 84,
80-tal: 77,
90-tal: 107,
00-tal: 131,
10-tal: 136.

Bästa jämtlandslag har i snitt placerat sig:
50-tal: 39,
60-tal: 49,
70-tal: 46,
80-tal: 44,
90-tal: 53,
00-tal: 48,
10-tal: 57


 
 
  Storstorken
3 Aug 2011 - 14:46
Bullen hade inte kunnat uttryckt det bättre.
 
 
  Storstorken
3 Aug 2011 - 15:04
Citat

ÖFK är ett lag från Östersund och om nu Östersund består av så väldigt dåliga fotbolls spelare så ser jag hellre att man ligger kvar i div 2 några år men bygger för framtiden i stället.

Med tränare så har väl ÖFK 7 st utlandsproffs i dag om jag räknat rätt i all hast. Säg att alla dom har 10 månaders kontrakt och att varje gubbe kostar 20 000 i månaden vilket jag tror är för lite eftersom det skulle ge en snittlön på ca 15-16 000. Men vi kör på 20. Det innebär att ÖFK/Peab/Kindberg lägger 1400000 kr per år på dessa spelare.

För dessa pengar tycker jag man skulle sett till att spelare typ Ante och Danne A stannat kvar hemma, ett eller max 2 utlandsproffs vore okey, anställt en bra och rutinerad sportchef, antällt en bra och rutinerad akademichef samt att lagt ner mer pengar på akademin för att utbilda dessa spelare bättre.

Ett stort problem i ÖFK i dag stavas Kindberg. Hans förmåga att skaka fram pengar betvivlar ingen men hans förmåga att sköta det sportsliga är för dålig. Titta bara på hur många av de 16-17 ? utlänningarna som varit här de två senaste åren som varit bra.

Att ÖFK vinner serien i år utgår jag ifrån men jag är väldigt orolig för framtiden för ÖFK. dagens lag håller inte i div 1. Det gör aldrig det lag som går upp. Vad lösningen är vet vi redan. Fler dassiga utlänningar. Många här gnäller över att det inte finns några bra egna spelare i stan. Svaret kanske är så enkelt att motivationen hos dessa sjunker när man inte känner att man kan få spela i ÖFK utan engelskt pass.

Ett stort

 
 
  Gäst: ???
3 Aug 2011 - 15:49
Och ?
 
 
  Storstorken
3 Aug 2011 - 19:19
Skriver du Per Lagerbäck då som representant för OPE IF.Förstår då att samarbete med denna förening är totalt omöjlig
 
 
  Gäst: Per Lagerbäck
3 Aug 2011 - 19:53
Nu blir jag nyfiken. Vad syftar du på att jag skrivit storstorken? Som skulle kunna påverka samarbetet inom jämtländsk fotboll. Handlar det om de faktiska placeringarna i Sverige? Eller försöker du att få folk att tro att jag skrivit det du citerar här ovanför? Inte lätt att förstå. Jag är dessutom för samarbete, med de som vill samarbeta.
Oavsett vad du syftar på så skriver jag alltid som privatperson, om jag inte tydligt markerar att det är som representant för något. Dessutom med mitt eget namn. Inom Ope har jag dessutom begränsat inflytande. Jag har aldrig innehaft någon ordförandepost där.
 
 
  Storstorken
3 Aug 2011 - 20:12
Eftersom nu herrfotboll i allmänhet o ÖFK i synnerhet tilldrar sig ditt stora intresse, torde det väl ligga nära till hands att herr Lagerbäck köper medlemskort o påverkar inifrån.Efter att ha räknat på detta o gjort ett stapeldiagram så har jag kommit fram till att sannolikheten för detta är lika med noll.Kanske det vore bättre att jobba för något istället FÖR mot ÖFK.Brinner du för damfotboll ,så borde du skriva om detta.
 
 
  Gäst: Per Lagerbäck
3 Aug 2011 - 20:15
Förstod det! Hade inte förväntat mig ngt svar. Hadebra storstorken!
 
 
 
4
kommentarer
ÖFK höll vad man lovade - en sistaminutenvärvning
av Haldo Jonsson | 27 Mar 2024 - 10:44
Onahi Abraham Ogbu har fått k
3
kommentarer
GIF Sundsvall är en förening i förvandling.
av Haldo Jonsson | Igår - 10:48
På påskafton smäll
2
kommentarer
Bråda dagar för ÖFK
av Haldo Jonsson | 25 Mar 2024 - 10:34
1
kommentar
Div 2 Norrland startar i dag
av Haldo Jonsson | Igår - 14:01
 IFK Östersund är f&
 
 Skrivet den Tor 29 Feb 16:26
 
 Skrivet den Lör 23 Mar 14:17
fotbollz.se på Facebook