Startsidan...
  Forum
  Krönika
   
  Videoklipp
   
   
  Kommande matcher
  Länkar
   
  Medarbetare
   
  Kontaktformulär
   
  Sökning
  Skriv en nyhet
   
  Bli medlem
  Om FotbollZ.se
   
  Vill du skriva på fotbollz.se?
  Gör fotbollz.se till din startsida
OFK Supporters
tabell Tabell SvFF Min fotboll 
besök Space2u
 
         
fotbollz.seForum - Inlägg #8094    
 
Välkommen till fotbollz.se:s forum

Forumet är utvecklat av fotbollz.se.


Bra att Du visar ditt intresse att läsa vad som händer och sker på vårt forum.

Tillbaka
 

Du är här: ForumHerrarÖFK:s a-lag...

ÖFK:s a-lag  (24 svar)   16 Feb 2012 - 10:34  
Svara
  Inlagt av:
Gäst: The truth is out there
Enligt ÖFK.s hemsida har följande 23 spelare a-lagskontrakt just nu: Viktor Hansson, Petter Augustsson, Juanjo Hervias, Samuel Mensah, Christoffer Fryklund, Robin Fryklund, Dennis Widgren, Olle Hallström, Steve Burton, Tom Perman, Bobo Sollander, Isaac Shaze, Jonathan Lundbäck, Felix Nordin, Seon-Min Moon, Jonas Desai, Alex Smith, Martin Johansson, Patrik Lindgren, Viktor Ageskär, Kyle Hawthorne, Emil Dalesten och Brian Wake.
Av dessa så är Robin Fryklund och Emil Dalesten långtidsskadade. Patrik Lindgren och Alex Smith har varit långtidsskadade och är på väg tillbaka. Således 21 spelare.
Med och tränar för att försöka ta en plats i a-truppen är dessutom Petter Bager och Jocke Westin från ÖFK.s U-19-lag samt Jamie Hopcutt som är här på prov fram t.o.m. mars. Den här veckan tränar även Allison (från IFK Sundsvall) och Alex Whittle (Nike Academy) med laget. Antagligen för att försöka imponera så mycket att det blir en fortsättning.
Som jag har förstått det så ska ÖFK försöka ha 24-25 spelare i sin trupp och de som inte Graham tror ska kunna ta en plats i startelvan kommer att bli utlånade men ska fortsätta träna med ÖFK. Allt blir säkert klart i mitten/ slutet av mars innan värvningsfönstret stänger.
Ni som klagar på att inte ÖFK tar hand om egna talanger så är det alltså 6 spelare födda 93-94 från den egna ungdomsverksamheten eller från andra klubbar i distriktet som är med och krigar om en plats i truppen. Det tycker jag är klart godkänt. Av de kontraktrerade spelarna är det 8 spelare som kommer från ett annat land. Resten är från Sverige.
Allt detta går att få fram om man läser ÖFK.s hemsida och går och tittar på en träning då och då istället för att sitta och fantisera utan faktakunskap som en del gör.
ÖFK blir säkert ett bra lag i år men att tro att man direkt vinner serien blir mycket svårt. Ser man på truppen så är det många relativt unga spelare och det vill till att laget fortsätter att utvecklas för att ÖFK ska lyckas. Sirius och Dalkurd måste vara storfavoriter. Sirius har mycket pengar i ryggen med en finansiär värd 100 tals miljoner (läkemedelstillverkning). Uppstickare blir troligen Vasalund och kanske Akropolis (med AIK i ryggen och spelare från AIK). Västerås blir säkert också att räkna med även om dom tappat väldigt många spelare.
Hur som helst blir det ett spännande år och med många viktiga matcher på Jämtkraft Arena. ÖFK är en rolig klubb att följa. Det händer alltid mycket (det mesta är positivt) och man försöker verkligen att bygga något vi inte sett i Jämtland sedan ope var som bäst för drygt 30 - 40 år sedan. För en fotbollsälskare i Östersund är ÖFK fantastiskt! Jag brukar sitta snett upp till höger och där kan vi diskutera vidare.
 
Svar av:
  Gäst: heja
16 Feb 2012 - 11:44
Äntligen en tråd som startar med lite fakta och sanning! Mycket upplysande, jag tror på Sirius, Dalkurd, Vasalund och Västerås som den fyrklöver som kommer att slåss om seriesegern, outsiders tror jag blir Forward och Enköping, realiatiskt så tror jag att ÖFK kan slåss om platserna 7-12. Vid en jämförelse så handlar det inte om hur många unga spelare man har i truppen eller hur många som kommer från utlandet eller om spelarna är födda i småland,stockholm eller skåne, det som är spännande är att jämföra kostnaden för spelartruppen med placering i serien, nu är det ganska svårt eftersom inte alla redovisar på det sättet, ett annat sätt att jämföra är att kollla igenom omsättningen på föreningen och sedan tippa årets placeringar, jag tror att en sådan jämförelse gjordes för ca 4 år sedan och omsättningen stämde väldigt väl med tabellplacering även i div 1. För övrigt möter ÖFK, Sirius, Vasalund och Dalkurd i de tre första omgångarna, så misströsta inte om ÖFK inte har några poäng efter tre omgångar.
 
 
  Gäst: nu ni!
16 Feb 2012 - 11:48
Vänta bara till Clas Jönsson får grepp om denna tråd, det vore spännande att höra hans syn på nästa år och truppen, vad säger Bullen och SS den äldre?? Örjan har varit väldigt anonym på sistonde och han brukar se en hel del träningar!
 
 
  Gäst: hugo
16 Feb 2012 - 11:51
Alex Smith har inte något avtal med ÖFK! Ha njobbar med fotbollsgymnasiet.
 
 
  Gäst: Fakta
16 Feb 2012 - 12:11
Medelåldern på ÖFK:s A-lag blir då 22.9 år, 20 användbara spelare för div1 (räknat bort Robin Fryklund och Emil Dalesten för skador), av dessa är två målvakter alltså 18 utespelare, räcker den numerären? Finns kvalitén i denna trupp för att slåss i mitten? Äldst är Petter Augustsson 31 år och yngst Dennis och Lundbäck 17 år. Det är 7 som är utlänningar dvs 31 % av truppen!
 
 
  Gäst: Örjan S
16 Feb 2012 - 16:13
Ja jag har legat lågt, men jag lever och blomstrar, truppen ser väl bra ut, nästan alla från förra året är ju med och det har blivit kontinutet och samma tränare också ett plus. De som tillkommit vet jag inte mycket om men de kan mycket väl vara bra spelare. Klassen på nyförvärven höjdes ju avsevärt fom fjolåret med Wake, Burton, Sam, Isak mfl, det är ju spelare av helt annan kvalite än som kom hit förut. Alla spelare som kommer hit oavsett varifrån och tillför något är bra, det är väl de som är meningen med värvningar att de ska tillföra något som höjer lagets kvalite. Så har de som bekant inte alltid varit fallet. Jag hoppas och tror på ett bra år för ÖFK 2012.
 
 
  Gäst: Haha!!!
16 Feb 2012 - 17:38
De vanliga belackarna och debattörerna lyser med sin frånvaro på denna tråd, undrar varför ? Kanske för att utgångspunkten med fakta och sanning inte passar många av de ÖFK fiender som brukar husera här och sprida lögner och illvilliga rykten.
 
 
  Gäst: Claes Jönsson
16 Feb 2012 - 17:50
Grepp om tråden el inte? Var och en har väl rätt att uttrycka sina åsikter på ett forum. Sen om man gillar dessa eller inte är nog tudelat.Vilket grepp räknar du med att jag skulle ta iså fall, i vilken riktning ?
 
 
  Gäst: Nu ni!
16 Feb 2012 - 18:09
Det var bara ett grepp i fotbollsdiskusionen med anledning av de givna fakta upplysningarna som jag såg fram emot! Precis som frågeställnigarna gav vid handen, vilka tror du på nästa år? Hur ser du på öfks lagbygge och möjligheter, vad är de stora skillnaderna mellan div 2 och div 1? Klarar öfks tunna och unga trupp div 1? Finns det någon spelare i Jämtland som kan värvas till öfk? Vore spännande att höra din syn på detta, andra kanske an vara med i diskussionen också!
 
 
  Gäst: Claes Jönsson
16 Feb 2012 - 21:03
Jag vill se så bra fotboll som möjligt här i Östersund, det är det viktigaste för mej. I många matcher genom åren, har jag suttit där och njutit av en bra spelare, även om det är en motståndare. För att jag ska få mina önskningar uppfyllda, så krävs det naturligtvis att ÖFK har ett bra lag, så högt upp som möjligt. Jag lever för fotboll men får väl ändå erkänna att det där rätta pirret eller känslan för att ÖFK är mitt lag, har jag inte. Skulle vilja ha det men den (känslan) men den vill inte infinna sig, å visst, jag tycker det är lite trist.

Sedan vad det gäller ÖFK:s lagbygge. Jag tror att det som blir avgörande för att det kommer att lyckas är ett ord ...Potter ! Nu känner jag inte honom och har därför aldrig heller hört vad hans filosofi är, vill kunna dra MINA slutsatser för att kunna tycka till, inte vad andra säger om honom. Krav ställer jag på honom, för ingen annan tränare i ÖFK:s historia har väl tagit sej el fått dessa förutsättningar. Så att ÖFK skall behöva slåss återigen vid nedflyttningsstrecket, finns inte hos mej iaf, då får nog Potter ro hem igen till de brittiska öarna. Han ska stå för den taktiska biten med tydlighet och kunskap, lyckas han inte få spelarna att förstå hans filosofi, då har han misslyckats tycker jag. Har han inte den taktiska kunskapen, då har ledningen ansvaret. Men som sagt jag kan inte Potter.

Om det finns spelare i länet som skulle kunna värvas till ÖFK vet jag faktiskt inte. Nån enstaka kanske. Det är så många faktorer som skall spela in.

Har jag tagit grepp om tråden nu ? :)


 
 
  Gäst: Sten Sture den äldre
17 Feb 2012 - 16:21
Claes kommenterade att ingen annan tränare i ÖFK:s historia har väl tagit sej eller fått de förutsättningar Potter fått, men Potter är ju den som har lockat hit toppspelarna från Storbrittanien. Det verkar som om Claes helgarderar sig så att han vid säsongens slut kan säga att det slutade som han hade väntat sig. Jag tror att detta ska gå bra och det finns ingen anledning att tala hotande om att Potter ska kastas i en eka och få ro den hem till sin ö.
 
 
  Gäst: Claes Jönsson
17 Feb 2012 - 17:25
Det var just därför jag skrev tagit sig eller fått dessa förutsättningar. Utan Kindbergs uppbackning, hade skulle Potter inte kunnat locka hit (som du säger) spelare. Inte lär väl Potter betala uppehälle och lön ur egen ficka till dessa !
Du är dålig på att ta in det du läser Sten, Helgarderar va då ? Å vinner ÖFK serien, ja då blir det ju riktigt, riktigt kul för mej att kunna säga - va vad det jag sa ? Om Potter skulle behöva ro hem, alltså misslyckats, med förutsättningarna det är om man åker ur, då är det bara att grabba tag i årorna. Nu kommer inte det att hända.

Om jag inte minns fel ,va det inte du som förde en veckas krig mot mej om att jag skulle ha peppat Vaslund. Då det visade sig vara en Öp reporter. Visst va det du ?
Så ett tips är att dra inte slutsater genom att skumma igenom vad andra skriver. Är jag otydlig, så skriv istället att du inte förstår vad jag menar.




 
 
  Gäst: Sten Sture den äldre
17 Feb 2012 - 19:48
Njae Claes. Innan Potter eran kom det ju en massa utländska spelare typ Bina Ajuwa och de flesta var dåliga så när du säger att det bara är pengar som gäller tycker jag att du gör ett rejält magplask.
 
 
  Gäst: Peman
17 Feb 2012 - 19:48
Vill gärna tro att ÖFK lärt sig vid det här laget att det gäller att ligga i från första match till sista, från första minut till sista i varje match. Tiderna då man hoppats att fixa till positionen i tabellen under de sista matcherna är förbi. Man har säkert siktet inställt på att ta de tre poäng man spelar om varje match och satsar för fullt.

Därför tror jag inte på att man är poänglös efter de första tre matcherna. Minst fyra poäng tror jag på, men hoppas givetvis på fler. Vi kommer att få se spännande matcher på arenan denna säsong. Målsättningen är hög, och det är bra.. Att utgå ifrån att man förlorar mot vissa lag redan innan 90 minuter har gått finns inte i min värld. ÖFK är säkert att räkna med denna säsong.

Väl mött på läktaren. Hoppas vi blir fler där som ser till att det inte är livlöst som vanligt och aktivt hejar på laget.
 
 
  Gäst: Claes Jönsson
17 Feb 2012 - 20:35
Men du e fan i mej hopplös Sten. Självklart är det inte bara pengar, spelarna måste ju ha kvalité också MEN ju bättre ekonomi du har desto större chans har du att locka med bra kontrakt, så funkar det bara. Var har jag påstått att det BARA är pengarna som avgör ? Men sanningen är att pengar betyder väldigt mycket.
Kopiera och lägg in den text här, där jag skrev att det är bara pengar som styr !!!


 
 
  Gäst: Björne
17 Feb 2012 - 22:28
Peman! Är det något som pekar på att det helt plötsligt ska bli liv på läktarn? Nä, tänkte väl det. Vi får vara glada att det klappas, ganska handfast faktiskt, vid ÖFK-hörnor och frisparkar nära straffområdet.
 
 
  Gäst: Bullen
18 Feb 2012 - 06:22
Claes har givetvis rätt. Pengar är otroligt viktigt. Utan pengar skulle Öfk inte ha många av de spelare som nu finns i truppen. Alla nyförvärv kostar pengar. Det är ju inte på grund av en bra fotbolls verksamhet som Öfk:s trupp ser ut som den gör utan tack vare en enormt stor plånbok. Spelare för spelare har Öfk haft råd att köpa ihop seriens bästa lag men om de sen fungerar tillsammans återstå att se.
 
 
  Gäst: Peman
18 Feb 2012 - 14:13
Måste tyvärr hålla med dig Björne. Synd att inte ÖFK får samma uppslutning som t.ex. Alsens fotbollslag får. Jag tror det betyder mycket för laget att ständigt känna uppskattning och stöd av sin publik.
 
 
  Gäst: Heja
18 Feb 2012 - 16:15
Nån som vet hur det är på hockeyn, på ÖIK:s matcher, är det nåt publiktryck där ?
 
 
  Gäst: Sten Sture den äldre
18 Feb 2012 - 18:28
Det är fel att undervärdera vikten av Potter. Innan honom blev det typ att köpa grisen i säcken. Jag tror inte att Sirius kan ha så mycket pengar för annars hade de väl släppt Ante för en rimlig övergångsumma eftersom jag gissar DIF var intresserad av honom.
 
 
  Gäst: Claes Jönsson
18 Feb 2012 - 19:56
Ingen har väl än så länge undervärderat Potter här, inte har då jag läst det någonstans iaf.

Sten Sture skrev:
-Jag tror inte att Sirius kan ha så mycket pengar för annars hade de väl släppt Ante för en rimlig övergångsumma eftersom jag gissar DIF var intresserad av honom.

Borde dom inte ha släppt Ante då, om dom, som du skriver INTE kan ha så mycket pengar ? Jag tror Sirius har så mycket pengar så dom har räd att ha honom kvar.

Eller hur tänker du ?
 
 
  Gäst: Sten Sture den äldre
18 Feb 2012 - 21:24
Ante får väl betalt enligt avtal med Sirius under ett 2 års kontrakt så de behövde inte matcha vad DIF var villig att pröjsa för honom och DIF var antagligen inte villig att betala vad Sirius tyckte att Ante var värd till dem. Synd att Ante inte hade en uppflynningsklausul i sitt kontrakt som nog hade gjort honom allsvensk i år. Tycker också att det är svagt av Sirius at inte ge grabben en chans, men kul givetvis att se honom mot Wake och grabbarna om 2 månader.
 
 
  Gäst: Neal
18 Feb 2012 - 23:03
I don't know Potter personally and I have never met the man, but just because something looks easy doesn't mean it is easy.
 
 
  Gäst: Spännande
19 Feb 2012 - 12:47
Det krävs mycket mer av både tränare och spelare i år. Div 2 skulle man bara vinna. Blir fler jämna matcher, där coachningen och taktiska dispositioner, än mer sätts på prov. Teäningsmatcherna blir viktiga, för att hitta balans och ett vinnande lag, vi får väl hoppas att Potter löser detta, inte så enkelt, trots en bra trupp att jobba med.
 
 
  Gäst: Sten Sture den äldre
20 Feb 2012 - 06:41
Jag håller med Spännande 110% och efter de tre först matcherna vet vi om ÖFK blir fågel, fisk eller mitt emellan. Jag antar att Potter har tillräckligt med gubbs för intensiv inhemskt matchande.
 
 
 
4
kommentarer
GIF Sundsvall är en förening i förvandling.
av Haldo Jonsson | Igår - 10:48
På påskafton smäll
4
kommentarer
ÖFK höll vad man lovade - en sistaminutenvärvning
av Haldo Jonsson | 27 Mar 2024 - 10:44
Onahi Abraham Ogbu har fått k
2
kommentarer
Bråda dagar för ÖFK
av Haldo Jonsson | 25 Mar 2024 - 10:34
1
kommentar
Div 2 Norrland startar i dag
av Haldo Jonsson | Igår - 14:01
 IFK Östersund är f&
 
 Skrivet den Tor 29 Feb 16:26
 
 Skrivet idag kl 09:39
 
 Skrivet den Lör 23 Mar 14:17
fotbollz.se på Facebook