Startsidan...
  Forum
  Krönika
   
  Videoklipp
   
   
  Kommande matcher
  Länkar
   
  Medarbetare
   
  Kontaktformulär
   
  Sökning
  Skriv en nyhet
   
  Bli medlem
  Om FotbollZ.se
   
  Vill du skriva på fotbollz.se?
  Gör fotbollz.se till din startsida
OFK Supporters
tabell Tabell SvFF Min fotboll 
besök Space2u
 
         
fotbollz.seForum - Inlägg #8681    
 
Välkommen till fotbollz.se:s forum

Forumet är utvecklat av fotbollz.se.


Bra att Du visar ditt intresse att läsa vad som händer och sker på vårt forum.

Tillbaka
 

Du är här: ForumHerrarUtveckling av Jämtländsk fotboll...

Utveckling av Jämtländsk fotboll  (19 svar)   2 Aug 2012 - 09:23  
Svara
  Inlagt av:
Gäst: Claes Jönsson
Vad har Potter gjort för Jämtlänsk fotboll Nylander ??? Att han har ett lag i toppen i div 1, är Kindbergs förtjänst. Det är även Kindbergs förtjänst att försöka få upp ett lag (IFK) till 3:an och förhoppningsvis till 2:an. Där kan vi börja prata om att utveckla Jämtlänsk fotboll.
MEN, om Potter skulle börja köra pass med Jämtlänska talanger kontinuerligt, då tycker jag man kan börja prata om att utveckla Jämtlänsk fotboll, pass som ligger utanför klubbarnas egna träningar. Borde ju även finnas läge utvecklingsmässigt att köra förmiddagspass för ÖFK.s A-trupp, och där kunna gnugga speciella bitar.
Sedan om det är ÖFK:s sak att utveckla Jämtlänsk fotboll, låter jag vara osagt. Det var ett svar på vad Nylander skrev i tråden efter Edsbymatchen.
 
Svar av:
  Gäst: Martin Nylander
2 Aug 2012 - 13:39
Frågan är väl snarare hur man skall se på det som händer inom ÖFK, är det bara bra för klubben eller gynnar det också andra, på kort eller lång sikt? Potters inverkan kan ses både ur ett direkt och indirekt perspektiv!

Utan Potter hade inte ÖFK haft tillgång till det kontaktnät som han har, därmed är det heller inte troligt att man hade fått in lika bra spelare och framförallt inte de spelare man nu fick in.

Att man fått in en som Accam, även om han nu säljs, är förstås en stor sak både för klubben och för ungdomar som är intresserade av fotboll. Självklart inspirerar en sådan spelare yngre att satsa på fotboll, det är bra. Att han säljs är både bra och dåligt, skall man se det positivt får ÖFK in pengar som kan återinvesteras i eller runt fotbollen. Är det bra för ÖFK eller också för övriga klubbar, ledare, spelare, beror förstås på hur man ser på det?! Om nu ÖFK får in 2 Mkr borde man i vart fall kunna säga att Potter indirekt bidragit till en stark ekonomi och det positiva detta kan föra med sig.

Potters ledarskap är uppskattat inte bara i ÖFK utan detta är något som sprider sig och som förstås gynnar ÖFK i längden, det blir lättare att knyta duktiga spelare utifrån till sig. Frågan är om det är bra enbart för ÖFK, troligen inte?! Ett tydligt exempel på detta är värvningen av Smajic, detta är en ruggit bra spelare vilket han kommer att visa under hösten. Utan inblandningen av just Potter tror jag (ganska säker egentligen) inte att man hade kunnat värva honom!

Allt det som händer runt ÖFK, topplag i div 1, Accam, Mensah, provspel i allsvenska klubbar, försäljningar till superettan, Östersund på svenska fotbollskartan, osv osv är förstås bra för fotbollen i jämtland. Hur många unga Accam finns det inte på fotbollsplanerna runt om i länet, ganska många om jag skulle gissa? Vad kommer det att innebära om 5-10 år, svårt att gissa/förutse men jag tror att det är positivt!

Självklart har Kindberg en mycket stor roll i allt det som händer just nu, det mest tror jag är positivt! Men Kindberg skulle inte vara mycket utan starka krafter runt omkring sig. En sådan kraft med bra kontaktnät är Potter, hans betydelse hittills och framgent tror jag inte skall underskattas, oavsett om han nu bidrar direkt eller indirekt.

Därmed tror jag fortfarande att Potter kanske är det enskilt viktigaste som hänt ÖFK och jämtländsk fotboll på mycket länge.


 
 
  Nollpe
2 Aug 2012 - 17:28
Vad har ÖFK med jämtländsk fotboll att göra mer än att laget spelar sina matcher i Östersund? ÖFK är ju ingenting med jämtland. Handlar bara om pengar och att köpa ihop ett lag. Denna främlingslegion kunde lika gärna ha sin hemvist vart som helst.
 
 
  Gäst: MellanSTORKEN
2 Aug 2012 - 18:00
Jättebra, då får jag se bra fotboll i Östersund.Du får besöka div 3 med enbart inhemska förmågor.Alla blir nöjda o glada.
 
 
  Gäst: Äh!
2 Aug 2012 - 21:47
Vet du Nylander att det är Potters förtjänst att vi har Accam och Mensah här? Kindberg hade/har ju kontakt med ex Martinez i Wigan, långt innan Potter blev jämte !
 
 
  Gäst: MellanSTORKEN
3 Aug 2012 - 13:56
Nej nivån på den ovriga länsfotbollen är inte Potters fel, helt rätt Claes.
 
 
  Gäst: Claes Jönsson
3 Aug 2012 - 14:51
Vet inte vad du menar Storken om det är ironi från dej, å det är ju inget ovanligt från din sida, att ironisera.
I alla fall så är inte ÖFK problemet i jämtlänsk fotboll, problemet är vad vi ska el kan erbjuda egna talanger och spelare som vill satsa. Det var just det jag pratade med Kindberg för ca 1 år sedan och diskuterade. Att vi får ett lag i minst div 2 under ÖFK. Det är det han startade tillsammans med IFK inför detta år och det sammarbetet ÖFK-IFK kommer säkert att fortsätta. Potter är tillsatt som tränare i ÖFK och Kindberg skaffar fram det material han behöver. Är inte ute efter att kapa Potter, ( även om jag har en nyinköpt motorsåg), kan dock inte förstå hans roll eller betydelse att han utvecklat Jämtlänsk fotboll, men som med mycket, man tycker olika. Å som jag skrev tidigare, det är kanske inte heller ingår i han arbetsuppgifter och då är det ok i mina ögon.
 
 
  Gäst: Lasse J
3 Aug 2012 - 16:42
Om ÖFK lyckas gå upp i Superettan blir det i någon mening en dubbelseger för Jämtlandsfotbollen. Detta genom att man då är berättigade till en plats i Folksam U21 2013. Det garanterar då speltid för alla i A-truppen. Utan att ha en aning i frågan skulle jag tro att en "återström" från IFK inte heller är särskilt osannolik om det förstnämnda blir verklighet
 
 
  Gäst: Fakta
3 Aug 2012 - 17:08
Inte självklart att Öfk klarar av att spela i U21 bara för att man går upp. U21 är en bra men dyr serie att spela i. Närmaste lag är Sundsvall, Gefle, Brage sen blir det Stockholmsresor. Dessutom är det i princip bara vardagsmatcher eftersom den fungerar som b-lags serie där avbytarna spelar.
 
 
  Gäst: MellanSTORKEN
3 Aug 2012 - 18:28
För mig är ett starkt ÖFK enbart positivt för hela fotbollslänet. alltså gör Potter en hel del bra för Jämtland/Härjedalen.Måste vara en helt underbar känsla för den unga duktige Alsentalangen att få chansen o visa upp sig mot Wigan.Är väl ordentligt antiBullen vid det här laget.
 
 
  Gäst: Claes Jönsson
3 Aug 2012 - 18:54
Det är väl självklart bra att vi har ett lag på väg mot superettan, vem vill inte se fotboll så högt upp som möjligt ? Jag tycker ändå det är Kindberg som lagt och lägger ner jobbet för att nå dit. Skaffat "färdiga" spelare som håller hög klass. ÖFK.s sätt att spela rent speltaktiskt är ju inget revolutionerande el något nytt/annorlunda. ÖFK hade kunnat legat i serieledning efter våren, tycker man experimenterade bort flera poäng i början av säsongen och även i förlustmatchen hemma mot Forward.
Så nu med ytterligare förstärkningar inför hösten, ska det mycket till om inte ÖFK vinner serien eller tar kvalplats.
 
 
  Gäst: MellanSTORKEN
3 Aug 2012 - 20:48
Men hur lyckades ÖFK med värvningarna tiden före Potter o varför hade Kindberg jagat just honom i flera säsonger.Överallt står skrivet om den fina stämningen i truppen i denna främlingslegion.Varför valde Smajic ÖFK.Nä Potter gör det mesta rätt
 
 
  Gäst: Claes Jönsson
3 Aug 2012 - 21:33
Ja inte vet jag varför Smajic valde ÖFK ? Sedan gick det ju hand i hand med nyförvärv, i och med att Kindberg tog över rodret, man blev stabila ekonomiskt och kunde på så vis erbjuda spelare att komma hit. Kindberg hade dessutom ett kontaktnät , ex Martinez (Wigan) m.fl vilket var viktigt.

 
 
  Gäst: Raiola
3 Aug 2012 - 21:37
Kindberg har lärt sig för varje säsong som gått därav helt logiskt att det även gäller bättre värvningar, "jagat honom flera säsonger" strategiskt förtroendeutspel från kindberg jag är rätt säker på att kindberg inte ens kände till Potter flera säs.
Smaljic's val? kontraktet såklart!!! vad tror du? "det mesta rätt" kan lätt bytas ut till -det avgörande fel, jag tänker närmast på dribblandet med spelidén i början av säsongen där många viktiga poäng tappades, hans val att starta med i mitt tycke för många unga samtidigt i en del matcher med resultatet poängtapp. Nä jag håller med Claes om att Kindberg har skapat förutsättningar som alla andra tränare i serien dreglar över, Potter har potential men mycket att bevisa enligt mig.
 
 
  Gäst: Peman
3 Aug 2012 - 22:05
Kanske lite vanskligt att ge "äran" för att ha åstadkommit framgång till någon enstaka person. Med all respekt för deltagarna i diskussionen tycker jag lite annorlunda. Det är nog inte frågan om hönan kom före ägget här eller tvärtom.

Fotboll, som så mycket annat, är hårt lagarbete och kräver resurser, kunnande, uthållighet, samarbetsförmåga, tålamod, vilja att hela tiden bli bättre, ordning och reda på alla håll och kanter, inom själva laget och inte minst organisationen kring laget. Lag/föreningar som vill högre upp i serien måste vara starka på alla poster.

Hur bra han än må vara så kan en person (om denne nu heter Accam, Kindberg, Potter eller något annat) ensam inte få laget att vinna en serie. När man har tillräckligt med "plus" på alla håll och kanter, på och utanför plan då kan framgång bli en realitet. Å andra sidan är det sällan en enda persons fel, de gånger det går åt skogen.

Sen är det ju nödvändigt att man har en vision, som i ÖFK's fall, och att det hela tiden finns några som ser till att alla helhjärtat fokuserar på sin del i arbetet att göra verklighet av visionen. Hur som helst, så tar allt den tid det behöver ... men här verkar man - tillsammans - i alla fall vara på rätt spår nu.
 
 
  Gäst: ÖFK :are
3 Aug 2012 - 22:21
Tänk om inte Kindberg hade tagit över efter Rolf Lohse, hade vi haft stark ekonomi då, nån Potter och Accam ??? Vad tror du Peman.
 
 
  Gäst: MellanSTORKEN
3 Aug 2012 - 22:21
Mycket kvar att bevisa??????För vem då?Inbillar mig att han sitter rätt torrt till på sin position.Kindberg verkar helnöjd med utfallet hittills.
 
 
  Gäst: Ur spår
3 Aug 2012 - 22:24
Handlade inte den här tråden om vad Potter gjort för Jämtlänsk fotboll ??? Inte vad han gjort för ÖFK A ???
 
 
  Gäst: Raiola
3 Aug 2012 - 23:30
Bevisa för vem? Ja vi kan ju börja med oss som vill se SE på JKA
 
 
  Gäst: Peman
4 Aug 2012 - 10:28
ÖFK:are, jag är (bl.a.) ÖFK-anhängare jag med. Jag önskar också se minst SE-fotboll här och vill på inget sätt förringa Daniel Kindbergs förträffliga insatser. Jag är dock helt övertygad om att ett lagbygge inte kan lyckas med en enda persons insatser. Flera måste göra sitt allra bästa. Så är det bara i alla större organisationer om man är ute efter hållbara resultat.

Och visst har även Graham Potter (med flera som inte nämns så ofta) bidragit på mycket bra sätt. Även Rolf Lohse och andra som var med att starta det hela har på sin tid spelat en positiv roll, annars fanns ju inget ÖFK alls att diskutera här och jämtländsk fotboll skulle fortfarande spela med långa bollar från ett straffområde till det andra (skojar bara ... förlåt ...).

Tycker att Claes' idé om att ÖFK:s tränar- och ledarstab skulle kunna hjälpa andra föreningars talanger med regelbundna insatser är bra och ytterligare kunde förstärka och snabba upp processen. Frågan är bara om de orkar och hinner och om det ens är deras uppgift. Kanske sådant går att lösa på ett smidigt sätt.

I övrigt tycker jag att tillkomsten av JK-arenan, Lövsta-anläggningen och ÖFK:s framfart redan har en positiv utveckling på länets fotbollsutveckling. Även Storsjöcupen har sedan länge en roll i det hela tror jag.

Sedan är det en helt annan fråga om de av kommunens invånare, som inte är så intresserade av just fotboll, tycker att prioritering av resurser är rätt med tanke på en hel del annat som fallerar i samhällsservicen. Varför sådant också skulle kunna diskuteras beror på, att utan stora summor skattepengar skulle i varje fall JK-arenan inte varit möjlig. Lövsta-anläggningen finansieras ju på annat sätt och lever mycket beroende på föreningens och privata frivilliga insatser. Men det är en helt annan debatt, kanske på annan plats.

I varje fall är det viktigt att försöka se helheten och inte stirra sig blint på enstaka personer. Med detta menar jag att det egentligen bidrar alla som bor här på ett eller annat sätt.
 
 
 
4
kommentarer
ÖFK höll vad man lovade - en sistaminutenvärvning
av Haldo Jonsson | 27 Mar 2024 - 10:44
Onahi Abraham Ogbu har fått k
3
kommentarer
GIF Sundsvall är en förening i förvandling.
av Haldo Jonsson | Igår - 10:48
På påskafton smäll
2
kommentarer
Bråda dagar för ÖFK
av Haldo Jonsson | 25 Mar 2024 - 10:34
1
kommentar
Div 2 Norrland startar i dag
av Haldo Jonsson | Igår - 14:01
 IFK Östersund är f&
 
 Skrivet den Tor 29 Feb 16:26
 
 Skrivet den Lör 23 Mar 14:17
fotbollz.se på Facebook