Startsidan...
  Forum
  Krönika
   
  Videoklipp
   
   
  Kommande matcher
  Länkar
   
  Medarbetare
   
  Kontaktformulär
   
  Sökning
  Skriv en nyhet
   
  Bli medlem
  Om FotbollZ.se
   
  Vill du skriva på fotbollz.se?
  Gör fotbollz.se till din startsida
OFK Supporters
tabell Tabell SvFF Min fotboll 
besök Space2u
 
         
fotbollz.seForum - Inlägg #9048    
 
Välkommen till fotbollz.se:s forum

Forumet är utvecklat av fotbollz.se.


Bra att Du visar ditt intresse att läsa vad som händer och sker på vårt forum.

Tillbaka
 

Du är här: ForumHerrarKritik ...

Kritik   (23 svar)   30 Okt 2012 - 10:25  
Svara
  Inlagt av:
Gäst: Björn
Det var många som sågade Potter och hans idéer runt laguppställning. här på forumet, under hösten.Var är ni nu? Och vad gör ni? Solar er i glansen?
 
Svar av:
  Gäst: KB
30 Okt 2012 - 15:46
Potter har varit lysande.

Han har vilat de spelare vars form har sviktat.

Han har anpassat taktiken efter motståndarna på ett lysande sätt.

Han har trott på sin egen linje och inte brytt sig om förstå-sig-påarna.
 
 
  Gäst: Valle
30 Okt 2012 - 16:30
Du har rätt Björn i stort sett. Visst var vi några som kritiserat exempelvis laguttagningar och spelsystem när det gick illa och inte lyfte på hatten alla de gånger det gick bra eller skapligt. Det var svagt av oss kritiker. Under senhösten har vi väl inte haft så mycket att anmärka på, så även KB har rätt där med. Frågan är: Vad hade vi alla skrivit om Sirius' stolpnick på övertid hade studsat in istället för ut och det blev 1-1 istället? Men oavsett det så har dom gjort det bra och får suga på karamellen ett tag.
 
 
  Gäst: Så är det
30 Okt 2012 - 18:14
Klart att en tränare inte ska lyssna på vad folk skriver här i en gästbok, självklart ! Skulle en tränare göra det, då får han problem och är fel man för sin uppgift.
 
 
  Gäst: Petter
30 Okt 2012 - 20:59
Potter lyssnade t ex inte på Classe som ville ha en 4-backslinje.
Det visade sig att det gick att vinna serien med en 3-backslinje.
 
 
  Gäst: Tony
30 Okt 2012 - 21:42
Skriv mer inlägg kära ni, nu när ÖFK är klart för SE så är det så jäkla kul att läsa vad ni skriver, ni som skrev här för några månader sen, GO GO ÖFK !!!
 
 
  Gäst: Claes Jönsson
30 Okt 2012 - 22:37
Nä det var väl en himla tur det Petter, speciellt om det nu var en 5 backslinje som många säger och som sett mer av ÖFK i år än mej. Hur som helst är det inget som triggar igång mej. Jag skrev för flera år sedan att jag vill se elitfotboll här i Jämtland, nu får jag det och är lika nöjd som de flesta här.
 
 
  Gäst: Marcus Widgren
30 Okt 2012 - 22:56
Trebackslinjen fungerade inte under våren när wingarna hade högre positioner. Det blev bättre när de flyttades ner och omvandlade det hela till en mer defensiv balans.

Talar för sig själv att man slog Vasalund med 1-0 och Sirius med 1-0. Höstsäsongens defensiva balans fungerade utmärkt mot topplagen, däremot var det inte lika lyckat när man mötte sämre lag som Luleå och andra
 
 
  Gäst: Claes Jönsson
30 Okt 2012 - 23:02
Spelade man inte minst lika många matcher med 4 backslinje Marcus, var det inte då man började vinna efter 4 oavgjorda ? Sedan som du skrev Canacciofotboll de sista 5-6 matcherna som du skrev, som var en 5-4-1uppställning ?
 
 
  Gäst: Goofy*
31 Okt 2012 - 08:09
Jo, de började spela med fyrbackslinje efter de fyra inledande kryssmatcherna. Sedan spelade de med fyrbackslinje i 12 raka matcher, av dessa vann de nio och förlorade två. Resterande matcher spelades (väl?) med trebackslinje.
 
 
  Gäst: Marcus Widgren
31 Okt 2012 - 12:03
Såvitt jag minns var det ungefär som Goofy säger, 3-5-2 eller 3-5-1-1'uppställning första matcherna. Att det var en mer offensiv uppställning än nuvarande illistrueras av att Accam spelade i en wingbackposition. Sedan spelade man resten av vårsäsongen med 4-backslinje.

Efter sommaruppehållet börjar man spela med trebackslinje igen, från början en 3-5-2-variant med två anfallare, sedan kommer man på att Nogues och Smajic inte funkar så bra tillsammans, då börjar systemet förändras till det som i offesiven kan beskrivas som 3-4-3 och defensivt är 5-4-1. Min uppfattning är att ÖFK mot slutet har spelat mer defensivt än man gjort på hela säsongen, wingarna har verkligen först och främst varit backar.
 
 
  Gäst: Medhållaren
31 Okt 2012 - 12:51
Du är verkligen en klok iaktagare Marcus, precis så var det.
 
 
  Gäst: Petter
31 Okt 2012 - 13:18
Ok Classe... det gör du rätt i som släter över tugget om 3-backslinjen som ältades under hela sommaren.
Nu har vi iaf ett elitlag i Svensk Elitfotboll. YES!!! FORZA ÖFK!
 
 
  Gäst: Ermin
31 Okt 2012 - 15:09
Det var nog inte så mycket trebackslnje i sista matcherna. Det var försvar á la Morön.
De flesta målen gjordes med fyrbackslinje. .
 
 
  Gäst: Claes Jönsson
31 Okt 2012 - 19:47
Jo Petter. Jag har lite svårt för folk som ältar, du startade ältandet igen, om backlinjen. Sedan verkar jag inte ha varit speciellt fel ute , 8 tappade poäng de 4 första fighterna : )
 
 
  Gäst: Minnet
31 Okt 2012 - 19:50
En rak fråga till Jönsson.Har nu Potter gjort något bra för fotbollen i länet?
 
 
  Gäst: Claes Jönsson
31 Okt 2012 - 19:59
Vet faktiskt inte om jag ska vara ärlig, Minnet ! Han har ju genom Kindberg fått det han vill ha. Om han gjort något som utvecklat talanger inom länet som skall ev slåss för att bli spelare i ett framtida ÖFK, tror jag inte. Där tror jag ex Janne Sörlin och Stefan Regebro gjort mer för länet. Sedan kan ÖFK som klubb ha betydelse för ungdomar i länet, när man får möjlighet att se riktigt bra fotboll på JKAB. ÖFK för mej är i dagsläget= Daniel Kindberg
 
 
  Gäst: Sten Sture den äldre
31 Okt 2012 - 20:11
Vet inte om Classe var en av bovarna i dramat, men en del anklagade ju Potter för att sabotera ÖFKs chanser att vinna serien med 3 backslinjen. Jag tycker iaf att dessa brott nu är prescriberade och vi kan gå vidare med att hylla Potter och grabbarna för deras underbara insatser.
 
 
  Gäst: Claes Jönsson
31 Okt 2012 - 20:38
Att någon skulle ha soboterat för Potter, har jag aldrig hört förut Sten. Nu blir jag nyfiken. Jag har endast skrivit här vad jag tycker, samma rättighet som du. Jag har heller aldig påstått att jag har rätt å alla andra fel. Jag anser att ett forum är till för oss som vill tycka och diskutera fotboll (som vi älskar) sinsemellan. Forumet här är vårt, inte Potters el Kindbergs. Det är för oss, bara oss. Potter ska göra det han tror på, han träffar spelarna varje dag å ska veta bäst, vad som är bäst.
 
 
  Gäst: Vaktmästarn
31 Okt 2012 - 21:14
Det finns ju 2 planer på JKA, A & B, såg att ÖFK-Hammarby krockade med en träningsmatch för IFK U, tycker synd om Claes, han ser väl IFK:s match då :-(
 
 
  Gäst: SvFF
31 Okt 2012 - 21:27
Inga andra matcher får spelas samtidigt som superetta matcher så ni får nog flytta träningsmatchen.

Dessutom måste ni fixa till lite på er arena för annars får ni spela era matcher i Sundsvall.
 
 
  Gäst: Sten Sture den äldre
31 Okt 2012 - 21:27
Jag kommer inte ihåg att "någon skulle ha soboterat för Potter" däremot erinrar jag mig att han blev anklagad för att sabba chanserna till ett avancemang genom 3 backslinjen och också genom att han bytte många spelare från match till match. Jag kommer dock inte ihåg vem som kom fram med de anklagelserna. Tror inte att det var du men ngn anonym. Du var dock den första att kritisera 3 backslinjen efter en av de första träningsmatcherna i våras, men inget fel med det och du var inte den enda som oroade sig över 3 backslinjen. Nylander skrev ju tom ett inlägg på engelska några månader sedan. Ingen fel att ha välmenande kontruktiv kritik. Skulle vara kul att tex höra Jonas perspektiv och om det verkligen stämmer att spelarna kände sig otrygga med 3 backslinjen. Tror själv det var en myt *s*
 
 
  Gäst: Per
2 Nov 2012 - 23:50
Jag får verkligen känslan av att Claes resonerar med en och samma person men att denne använder olika nick. Undra vem? :-)
 
 
  Pman
3 Nov 2012 - 10:38
Visst kan de va' intressant att påpeka vem som sa si eller så under tidens gång. Men alla har ju sin upplevelse av verkligheten, sina egna erfarenheter och därför sina egna idéer om spelsystem, bra och mest värdefulla spelare och coacher, "onödigtvis" tappade poäng under seriens gång etc.

Nu när årets serie är avgjort, när den värsta upphetsningen lagd sig, måste man ändå vara ödmjuk och vilja se att utgången hängde på en skör tråd. I ärlighetens namn måste vi ändå erkänna att utgången avgjordes av, huruvida en nick i stolpen gick in eller ut och då innebar uppflyttning till S1 eller kvar i div.1. Det är vad som verkligen skiljde synen på hjältar från förlorare.

Med det vill jag ha sagt att det egentligen inte är frågan om vems åsikt som "vann", eller vem som hade "rätt" uppfattning. Det kunde ju ha slutat annorlunda och tongångarna hade då varit andra. Så lite ödmjukhet skadar inte.

Det var spännande så in i vassen ända in i slutsekunderna. Ingen som var med vill vara utan denna upplevelse tror jag. Är ÖFK värdiga vinnare då? Visst, har man bara förlorat 3 matcher av 26 då är man bäst och värdig. Så är det! Slutresultatet blev i alla fall rätt. Fast diskussionen om "rätt" spelsystem lär fortgå och om inte om hade varit ... etc. Visst är fotboll kul och fängslande?
 
 
 
Herrar
av: Clement | 14 Apr 2024 - 03:48
HejJag vill bara hälsa att det finn
7
kommentarer
Kan nye forwarden Quimi Ordónez vara lösningen mot
av Haldo Jonsson | 16 Apr 2024 - 21:04
Myroslav Mazur gör 2-0 i 76:
4
kommentarer
Div 3 mellersta Norrland
av Haldo Jonsson | 15 Apr 2024 - 13:33
4
kommentarer
Tips div 3 mellersta Norrland - första spännande l
av Haldo Jonsson | 10 Apr 2024 - 18:59
Dvärsätt BK nu tvåa
2
kommentarer
Dvärsätts BK - Bergs IK 4 -0 (3-0) Bilder
av Stefan Roos | 14 Apr 2024 - 21:03
Foto: Stefan Roos
1
kommentar
Träningstider denna vecka
av Haldo Jonsson | 16 Apr 2024 - 09:42
 
 Skrivet den Lör 30 Mar 22:25
 
 Skrivet den Lör 6 Apr 23:07
 
 Skrivet den Lör 23 Mar 14:17
fotbollz.se på Facebook