Startsidan...
  Forum
  Krönika
   
  Videoklipp
   
   
  Kommande matcher
  Länkar
   
  Medarbetare
   
  Kontaktformulär
   
  Sökning
  Skriv en nyhet
   
  Bli medlem
  Om FotbollZ.se
   
  Vill du skriva på fotbollz.se?
  Gör fotbollz.se till din startsida
OFK Supporters
tabell Tabell SvFF Min fotboll 
besök Space2u
 
         
fotbollz.seForum - Inlägg #9942    
 
Välkommen till fotbollz.se:s forum

Forumet är utvecklat av fotbollz.se.


Bra att Du visar ditt intresse att läsa vad som händer och sker på vårt forum.

Tillbaka
 

Du är här: ForumHerrarTankar om utveckling av talanger...

Tankar om utveckling av talanger  (10 svar)   28 Jul 2013 - 11:43  
Svara
  Inlagt av:
Pman
När man har följt fotbollstalangers utveckling i både ÖFK och andra lag som t.ex Niclas Eliasson i Falkenberg och jämför då undrar jag just nu över, om min tidigare känsla för, att just ÖFK är en stimulerande och utvecklande miljö för egna talanger, var rätt. Är det verkligen rätta platsen för talangutveckling?

Visst är det bra med träning tillsammans med duktiga A-lagsspelare. Flera av oss som brukar uttrycka sina tankar här, var inne på det här vid tidigare diskussioner. Men trots allt är det dock först rejäla doser matchtid i tävlingsmatcher i ett A-lag som lockar fram det bästa.

Som flera andra har jag tidigare varit "säker" på att ÖFK gör rätt i det avseendet. Finns det flera som börjar bli vankelmodiga? ÖFK verkar dock just nu mera vara rätt miljö för talanger från andra håll som redan när de kommer hit, har nått ett litet snäpp längre än lokala förmågor. Det gör, att trots att miljön i klubben borde vara stimulerande för utvecklingen, så hamnar egna talanger i skuggan av andra och stannar i sin utveckling. Är det så eller visar sådana tankar på otålighet?

Konkreta exempel är Viktor A som redan själv har flyttat på sig, men även Dennis W. och Linus S. Dennis finns nu inte ens med på bänken längre. Linus får ingen matchtid alls. Är övertygad om att de jobbar hård på träningarna och sköter sig i övrigt, men de lyckas inte kriga sig till speltid i matcher där det gäller. Deras U21-insatser visar inga bra resultat, hafsigt och slafsigt ibland och utan den riktiga skärpan.

Det verkar vara en medioker utvecklingsmiljö. Borde topptalanger då se till att flytta medan tid är, till lag där de verkligen får chansen i A-lagets tävlingsmatcher, även om det är på lägre nivå än där de inte platsar just för tillfället?

Är ÖFK som klubb rätt miljö att utvecklas eller är det mera en språngbräda för dem som är nästan klara att ta nästa steg högre upp i systemet? Eller måste man se det hela på mycket lång sikt innan det kan tänkas ge resultat?

Hur ser ÖFK's satsning ut i ljuset av t.ex. Västerås' nu ödelagda ungdomssatsning. På annan plats har någon ifrågasatt om ÖFK Ungdom i division 4 är meningsfull. Vilka av dem får chansen i A-laget framöver? Vilken framförhållning i tid tycker man ska ha för att det ska kännas rätt även fortsättningsvis? Eller är det fel väg att gå?

Går det att diskutera sådana saker seriöst utan att kasta skit på ÖFK? Jag menar, vi som vill se fotboll på högre nivå har fått vårt lystmäte någorlunda tillfredsställt hittills i år. Många av oss som gillar ÖFK tycker att laget i stort sett gör det bra fotbollsmässigt även om det för tillfället tabellmässigt inte ser så bra ut.
 
Svar av:
  Gäst: Till Pman
28 Jul 2013 - 21:12
Laget består av individer, lagspelet måste tränas som lag men individen måste träna utifrån var de behöver förbättra och det är väldigt olika.
Exempel: Desai har grym teknik men måste jobba på snabbhet, Bobbo är stark och har stort hjärta men är både långsam och oteknisk. Men bägge dessa två kan utvecklas men de är upp till dem själva. ÖFK lägger som jag förstår det ingen kraft, eller kanske ej har kunskap för den individuella utvecklingen.
Olyckligt i det perspektivet att man värvat unga lovande killar som Rodgic och Sjöberg. Olyckligt för dessa killar alltså.
ÖFKs modell som bygger på köp och sälj kan säkert vara framgångsrik här är Kindberg duktig. Men idrottslig utvecling för individerna där är vi efter övriga fotbolls Sverige tror jag.
 
 
  Gäst: Pepsi
30 Jul 2013 - 15:24
Problemet är väl att enbart 11 spelare får starta i ÖFK varje vecka. ÖFK:s a-lag behöver se till prestation i första hand för att hänga med i superettan.

Sundsvall har haft samma problem i flera år, med ett lag i allsvenskan/superettan och sedan kommer nästa lag i division 2 eller 3. Då blir det ett stort steg att slå sig in för egna talanger. Sundsvall har väl bara lyckats matchat in en egen de sista åren, 94:an Dennis Olsson. Och då har de ändå ett större upptagningsområde längs kusten.

Vi nog acceptera att "egna" talanger får väldigt svårt att slå sig in i superettalaget. Ett IFK i division 2 skulle vara ett första bra trappsteg, precis som att Selånger nu har avancerat till div 1. En hel säsong som ordinarie i ex. Selånger hade säkert gjort Dennis mycket gott.
 
 
  Gäst: SE
30 Jul 2013 - 16:19
Så är det Pepsi, vi får nog vara ganska nöjda om 1-2 egna produkter slår sig in i ÖFK:s SE trupp. Hur många jämtar har egentligen tillhört en SE trupp de senaste åren, INNAN ÖFK tog steget upp ? Tror inte det är många, nån har säkert koll på det och vilka.
 
 
  Gäst: Sten Sture den äldre
30 Jul 2013 - 16:22
Patrik Lindgren har gjort det mycket bra i Skellefteå som har en stor chans att spela i Div 1 i 2014. Han platsade inte i ÖFKs Div 1 lag, men får nu kanske chansen med Skellefteå att spela i Div 1.
 
 
  Gäst: GG
30 Jul 2013 - 22:14
Lars Oscarsson och Fredrik Olsson har i varje fall spelat i SE
 
 
  Gäst: GG
30 Jul 2013 - 22:17
Och Jonas Lundmark
 
 
  Gäst: Sten Sture den äldre
30 Jul 2013 - 22:25
Petter Skogen med FV och Daniel Andersson med VSK.
 
 
  Gäst: !
30 Jul 2013 - 22:48
Jimmy Anjevall Friska Viljor, Per Magnusson Väsby, ev Ante Björkebaum Sirius ?
 
 
  Gäst: Utv
30 Jul 2013 - 23:00
Oscarsson, Anjewall, Lundmark, Magnusson, Björkebaum, Andersson, Hansson, Ageskär moderklubb : Ope IF, bra gjort .
 
 
  Pman
31 Jul 2013 - 11:50
Kul med historik, men det var inte det jag var ute efter ursprungligen.
 
 
 
Herrar
av: Clement | 14 Apr 2024 - 03:48
HejJag vill bara hälsa att det finn
6
kommentarer
Sett till hela matchbilden så var ett oavgjort res
av Lasse Granbacka | 20 Apr 2024 - 19:11
ÖFK - Örgryte  1-1 (
4
kommentarer
Tips div 3 Mellersta Norrland
av Haldo Jonsson | 19 Apr 2024 - 11:01
Storförlust för Ope IF
3
kommentarer
Tips div 2 Norrland
av Haldo Jonsson | 19 Apr 2024 - 09:44
Ytterhohgdal upp på kvalplats
2
kommentarer
Anundsjö IF - Ope IF 6-0 Bilder
av Stefan Roos | 20 Apr 2024 - 22:26
Foton: Stefan Roos
2
kommentarer
Till slut rättvis poäng
av Per Lagerbäck | 20 Apr 2024 - 17:07
Det var länge trögt och s
 
 Skrivet den Lör 30 Mar 22:25
 
 Skrivet den Lör 6 Apr 23:07
 
 Skrivet den Lör 23 Mar 14:17
fotbollz.se på Facebook