FRÖSÖ IF - HÄGGENÅS SK
av Myggan Handler
Publicerad 12 Maj 2022 - 00:20

Tung start för tigerbrudarna i premiären.

Då var säsongens primär spelad och det blev förlust borta mot Frösö IF med 7-3. Som vanligt är det ett sorl i omklädningsrummet innan match, glädje, nervositet och spänning.

Starten är lite svajig men vi jobbar oss in i matchen mer och mer. Det är två lag som vill försöka spela fotboll, vilket är roligt att se. Frösön tar ledningen efter 30 minuter och bara minuten senare gör de 2-0 och det är Tuva Eriksson som gör dessa två mål. Jobbigt för oss att få dessa mål så tätt.

Men efter bara sex minuter i 37:e spelminuten så är vi framme och gör ett mål genom Elin Edsvik. Det är Ella Handler som vinner bollen, vänder om och slår en längre boll ut mot högerkanten, där kommer Elin i hög fart och gör inget fel utan sätter bollen i målet.

Viktigt för oss att reducera så nära deras 2-0 ledning, tyvärr släpper vi in ett mål strax innan paus genom Frösöns Irma Andersson. Tungt mål att ta med sig in pausvilan.

I paus pratar vi om att vi måste hitta våra positioner bättre och räkna in våra motståndare. Vi upplever att de är en spelare mer på mitten och detta lyckas vi inte lösa under första halvlek så det är något vi ska försöka göra bättre i andra. Vi pratar om att värdera vårt bollinnehav att inte bara slå undan bollen, utan försöka ha bättre adress på våra passningar.

I andra halvlek är Frösön det bättre laget och vi har svårt att komma till rätta på plan. Vi har problem med mottagen och det gör att vi hamnar i tidsnöd ett flertal gånger. Vi börjar bli lite trött och frustrerad när några bollar rullar in.

Vi bjuds ändå in i matchen igen då vi tidigt i andra halvlek lyckas göra 3-2 i matchminut 51. Målet är nästa som det första vi gör. Ella Handler tar bollen och spelar fram den till Elin Edsvik som denna gång kommer mer rakt på mål och sätter bollen i mål.

Tyvärr blev denna lycka kortvarig då Frösön gör 4-2 sju minuter senare, tungt för oss. Efter detta målet är Frösön det starkare laget på banan och de vinner mer och mer mark. Vi kämpar och stretar emot men Frösön är det starkare laget.

5-2 görs av Tuva Eriksson i minut 67, 6-2 Stina Nyberg minut 70, 7-2 Klara Huczkowsky och detta mål görs i minut 82.

Ella Handler får avlsuta målen för kvällen i minut 84. Målet är lite en mans show medans vi andra står och tittar. Ella sätter hård press på en av Frösöns backar som spelar sin målvakt. Ella läser detta och sätter full fart mot målvakten, som troligen blir lite stressad och ska slå ut den. Då hinner Ella dit och stoppar bollen, tar med sig den i sidled och har då öppet mål att kunna rulla in bollen i mål. Positivt att avrunda matchen med ett mål.

Ikväll var det jobbigt med första touchen, våra passningar och vi får “för stort” lag stora delar i matchen. Med det menar jag vi ställer ut oss en och en och håller en markering istället för att krympa ytorna och jobba som ett lag. Detta handlar om orutin och vi får ha tålamod i arbetet.

Frösön var storleken större för oss ikväll, inget snack om det. De fyller på med folk i deras anfall och de har bra fart under fötterna när de kommer i sina anfall.

Ikväll hade vi tre spelare på bänken och när matchen var färdigspelad så hade vi på bänken tre skadade spelare. En fick vi tyvärr skicka till akuten men fick glädjande besked nyss att inget var trasigt utan en rejäl stukning. Inte vad vi behövde i vår redan tunna trupp.

Roligt att se Hanna Sjölén Krylén i sin mittback position tillsammans med Matilda “Messi” Andersson, de är andra hela matchen de gör tillsammans och de hade ett mycket bra samarbete. Hanna gör allt rätt idag, kliver in rätt i närkamper, läser spelet bra och framförallt har hennes snack kommit igång rejält på så kort tid. Intressant att följa Ella Handler och Elin Edsviks samarbete under året, två fartfyllda spelare som verkligen vill göra mål till varje pris.

Vill ge hela laget cred för sitt hårda jobb, trots flera mål i baken. Flera som tyckte det var svårt idag och inte tyckte de kom in i matchen. Det är genom matcher vi lär oss och vi får ta lärdom av kvällens match och jobba vidare på träningarna framöver.

Nu bryter vi ihop och kommer igen//Margareta “Myggan” Handler

Sök på fotbollz.se

Extra attraktion mot Helsingborg- Vi får se två av Superettans bästa dribblers
  av Haldo Jonsson | Igår - 17:02

Foto Haldo Jonsson

Fotbollz.se har årsmöte fredagen den 3 maj 2024 kl.11.30 Hos Andreas, Frösön.

Medlemmar hälsas välkomna!

18 Apr 2024 - 18:41 Två nya i anfallet kan sätta fart på ÖFK mot Örgryte.
18 Apr 2024 - 13:23 Frösö IF- Bodens BK FF 0-3 (0-1)
18 Apr 2024 - 10:57 Var lugn poängen kommer - ÖFK är ofta trögstartade på våren
17 Apr 2024 - 16:20 hemmamatch
16 Apr 2024 - 21:27 IFK Östersund - Ope IF P19 0- 1 (0-1) Final i DM för P19
16 Apr 2024 - 21:04 Kan nye forwarden Quimi Ordónez vara lösningen mot Örgryte ?
16 Apr 2024 - 09:42 Träningstider denna vecka
15 Apr 2024 - 13:33 Div 3 mellersta Norrland
15 Apr 2024 - 11:25 Dominanten i försvaret - Ali Suljic - blev Trissvinnare
14 Apr 2024 - 21:55 Före detta ÖFK- forwarden Dino Islamovic allsvensk igen
14 Apr 2024 - 21:03 Dvärsätts BK - Bergs IK 4 -0 (3-0) Bilder
14 Apr 2024 - 18:19 Storseger för Dvärsätt och vinst för Ope denna omgång
13 Apr 2024 - 21:50 Ope IF - Alnö IF 2- 1 (1-0)
13 Apr 2024 - 21:35 Här vann ÖFK