SEMIFINAL DM HÄGGENÅS SK- BRUNFLO FK 0-4 (0-3)
av Myggan Handler
Publicerad 4 Aug 2022 - 22:38

Brunflo var det bättre laget denna kväll men tigerbrudarna visade härlig inställning och vilja i varje kamp hela matchen igenom.

Ikväll var det dags för semifinal i DM och vi tog emot Brunflo hemma på Tigervallen. I måndags när vi räknade ihop vår trupp var vi nio friska och hela spelare. Så då var det att försöka dammsuga Häggenås och lägga ut några krokar. Vi lyckades lura med Åsa Hallqvist, Rebecka Lilja och Madde Norrman. Även Erika Öhlin fick äran att vara med trots att hon inte är redo för match ännu även om hon är igång med träning men ej redo för match efter knäskada. Men vi ville fylla på vår bänk så den inte skulle kännas så tunn.

Vi får en tung start med mål direkt i spelminut två. Brunflo får en frispark som de slår snabbt och vi hänger inte med i den snabba slagna frisparken. Bollen når Elina Nyström och hon gör inget fel utan sätter bollen fint i krysset. Detta är något som speglar hela matchen. Vi möter ett lag som gör allt mycket fortare än vad vi är van vid. De sätter igång spelet fort vid tex inkast eller frisparkar. Detta är något som vi får kämpa med hela matchen igenom.

Brunflo sätter hög fart direkt i matchen. Vi får jobba hårt för att ligga rätt i positionerna och försöka stänga ytorna för dem och vi gör det riktigt bra. Efter tjugo minuter in i matchen har Brunflo sitt andra riktiga farliga läge genom Nathalie Alsing Göransson vår målvakt för dagen Åsa Hallqvist visar att takterna sitter i och gör en fin räddning.

När halvtimmen är spelad så ökar Brunflo på ledningen efter en hörna. En bra slagen hörna som dimper ner mitt i straffområdet. Där blev det för mycket “duttande” och ingen lyckas ta undan bollen rejält och Matilda Hellqvist är sist på bollen som till slut går i mål.

Sista tio minuterna innan paus är vi hårt pressade, Brunflo kommer på flera anfall men vi fortsätter hålla ihop laget bra och jobbar hårt för varandra och ger våra motståndare ingenting gratis.

Vi är nära på att göra ett självmål men den går precis utanför stolpen till hörna. När matchuret står på 41 minuter så gör Brunflo sitt tredje mål genom Hanna Karlsson. Stora protester från Häggenås då det var en tydlig offside enligt vårt tyckande. Strax därefter får Brunflo en hörna som går i borte stolpen och rensas ut till ännu en hörna.

Vi går in i andra halvlek med en positiv känsla, att fortsätta ligga rätt i våra positioner och göra det hårda jobb som krävs.

Brunflo har ett farligt avslut i burgaveln i minut 54. Men vi ger våra motståndare en tuff kamp, vi krigar och sliter på varje boll. Härligt att se allas inställning. Brunflo radar upp chanserna i minut 63 ett avslut strax över ribban, minut 66 nick strax utanför mål efter ett fint inlägg från högerkanten, minut 67 gör Åsa Hallqvist en rejäl benparads räddning efter att Rebecca Sjöö fått ett friläge.

Efter denna starka period från Brunflo jobbar vi oss in i matchen och får stopp på deras anfall. Efter 70 minuter har vi den första chansen på mål genom Madde Norrman, ett skott som räddas av Brunflos målvakt.

Direkt efter detta anfall från oss gjorde Brunflo 0-4 genom Femke Golverdingen.

När matchuret stod på 74 minuter har vi en frispark strax in på Brunflos planhalva som slås av Rebecka Lilja. Bollen når Madde Norrman som bröstar bollen och den når sedan Kajsa Logrim som kämpar om bollen mot en Brunflo spelare. Bollen går ut till inspark men nära för oss att kunna göra ett mål i matchen.

Vi är stark sista delen i matchen, härlig vilja och inställning trots att vi ligger under med 0-4. Alla är väldigt hungriga på att försöka göra ett mål. Vi har en chans i matchminut 75 där Madde Norrman är framme igen och krigar om bollen.

När domaren blåser av matchen ska vi vara nöjda med den insats vi gör i kväll, även om det är Brunflo som styr och håller i taktpinnen denna fina sommarkväll. Med bättre skärpa för Brunflo framför mål så hade de chansen på flera mål men vi kliver in helhjärtat i varje duell vilket jag tror stör de i sina avslut.

Pris som matchenslirare i Brunflo blev Caroline Zakrisson och i tigertröjan blev det Elin Edsvik.

Elin spelar med en härlig energi och hon ger sig inte i en enda kamp, hon satt helt stopp för Brunflos vänsterkant i första halvlek.

Beröm till hela vår backlinje även denna match Moa Eriksson, Hanna Krylén Sjölén och vår ytterback Kajsa “Logge” Logrim som var helt fantastisk idag, vilket arbete hon gör.

Kul även att höra vår målvakt Åsa Hallqvist peppa och styra från målet. När alla vi andra har andan i halsen då skriker Åsa: -De é lungt! Men hög stämma så det hörs över hela byn.

Måste passa på att tacka Åsa, Rebecca och Madde för att ni kunde ställa upp då vi hade folk borta pga jobb, skada, semester och sjukdom. Utan er hade det blivit tufft för oss idag, tack. Hoppas era kroppar inte är alltför ömma i morgon.

Nu får vi blicka framåt till höstens matcher och det blir roligt att få dra igång igen efter sommarens uppehåll.

//Margareta “Myggan” Handler

Sök på fotbollz.se

Ilska i norr efter avbruten match i div 2
  av Haldo Jonsson | Idag - 10:16

Fotbollsfolkets egen sajt fotbollz.se ger alla läsare info genom referat, bilder, matchens prestation och överraskning, statistik och krönika från matchen. Du kan skriva och läsa i forumet och om vad andra tycker om matchen.

Nio medarbetare i fotbollz.se är enagerade att skildra matchen.

Du har väl inte glömt att tippa Hos Andreas-tipset.

22 Mar 2024 - 13:18 Superettans bästa spelare 2024 -unibet
22 Mar 2024 - 10:12 Så här gjorde vi för att ta in pengar till ÖFK - kanske ett
21 Mar 2024 - 16:04 En annorlunda dag
20 Mar 2024 - 19:27 - 'Vi ska värva en ny forward'
20 Mar 2024 - 15:24 Det syns på alla att det börjar närma sig seriestart - rappo
20 Mar 2024 - 09:54 Resultat träningsmatch
19 Mar 2024 - 20:25 Upptaktsträff Superettan i dag
19 Mar 2024 - 19:45 ny mittfältare
19 Mar 2024 - 16:26 derby dax herr träningsmatch
19 Mar 2024 - 11:41 600 spelglada ungdomar deltog i Krokomsbostäder Cup i Krokom
16 Mar 2024 - 23:05 Referat Alnö IF - Ope If
16 Mar 2024 - 15:48 ÖFK vann klart mot Gefle iF som inte hade mycket att sätta e
16 Mar 2024 - 14:13 Startelvan i dag