REFERAT: ÅS IF - IFK STRÖMSUND 3-2 (2-1)
av Thomas Dahlberg
Publicerad 18 Sep 2022 - 12:56

I bottenstriden på hovängen och i bitvis hällande regn tog Ås med sig viktiga tre poäng i kampen om att undvika kval.

Näst sistas matchen i fyran för året och viktiga poäng stog på spel för både Strömsund och Ås. Än finns chansen för båda lagen att komma upp på säker mark och slippa ett kallt kval i jämtland på hårda planer. Dagens väder kom att vara väldigt varierande från solsken och värme till iskyla och hällande regn. Som vädret i september kan vara här helt enkelt.

Vi pratade om att verkligen gå ut med aggresivitet, att inte ge Strömsund en cm att jobba med från början utan att verkligen sätta från sekund ett att det här är vår match, på vår hemmaplan och att det är vi som ska vinna. Istället hinner jag knappt sätta mig ner innan vi har tappat boll på mittplan och Strömsunds Carl-Philip Strängby alldeles för enkelt får rinna igenom halva vårt lag och alldeles för enkelt placera in 1-0. Då hade inte klockan hunnit slå en minut. Ganska tvärt om den matchplanen vi satt upp för oss.

Men efter målet är det ändå vi som tar tag i spelet och bara några minuter senare får Jocky chansen och sätter enkelt 1-1 bakom Strömsunds målvakt. Nu är det vi som för spelet och har några bra chanser att skaffa oss ledningen, men skärpan i straffområdet finns inte riktigt där. I slutet av halvleken kommer Jocky före strömsund målvakt till bollen i straffområdet, petar den förbi och blir fälld. Straffen är solklar och Oskar Frankl förvaltar den säkert. 2-1 och det är bland det sista som händer i halvleken.

I andra halvlek fortsätter vi att spela boll fint, säkert och tryggt i backlinjen, våra mittfältare passar fint och vi är helt enkelt snabbare än bortalaget på deras planhalva. Det leder till att vi kommer till det ena fina läget efter det andra. Men hur det än är så vill inte den där trean in. Bollen hamnar strax utanför eller mer eller mindre rakt på bortalagets målvakt. Är det nåt vi måste träna på kommande vecka är det avslut.

En märklig situation på mittplan, Strömsunds spelare får lite tung träff på bollen och kastar sig efter den samtidigt som BB kommer från andra hållet. Båda kommer in hårt i situationen men Strömsundsspelaren med sträckta ben och båda sulorna före. Domaren blåser frispark till oss och visar Strömsunds spelare det röda kortet. Inte alls orättvist skulle jag säga från mitt perspektv men såklart tungt för Strömsund att avsluta matchen med 10 spelare.

Så lyckas Mohamed själv ta sig till ett fint läge strax utanför strömsunds straffområde och placerar fint i bollen vid stolpen. 3-1 och det kändes som vi kunde andas lite lättare. 10 minuter senare ger vi matchen lite nerv, en boll från halvplan skulle nog Momme haft bättre koll på, men det är länge sen han spelade målvakt och det är lätt hänt att man missbedömer en boll när man inte spelat så mycket i mål. 3-2 och nu var det pirriga 10 minuter kvar.

Sista 10 minuter är det mycket kamp och inte så mycket fint spel. Vi försvarar oss som djur över hela planen och det bär frukt. När domaren blåser av har inte strömsund haft mer än någon halvchans och det är vi som tar hem 3p. Nu har vi brunflo kvar hemma som vi måste vinna, samtidigt som övriga resultat måste gå vår väg för att undvika kval. Vår extremt svaga målskillnad gör att vi måste förlita oss på poäng ifall det blir en tight historia när serien är färdigspelad.

Jag vill passa på att plussa lite extra för Thuure som kommer in och gör sin första match, spelar 90 minuter som vänsterback och gör en riktigt fin match samt Jocky som sliter och springer och får med sig en fixad straff samt ett mål. Med några fler träningstimmar hade han satt på 2 och 3 mål till idag.

Träningstider ÖFK denna vecaka
  av Haldo Jonsson | Igår - 23:28

Fotbollz.se har årsmöte fredagen den 3 maj 2024 kl.11.30 Hos Andreas, Frösön.

Medlemmar hälsas välkomna!

18 Apr 2024 - 18:41 Två nya i anfallet kan sätta fart på ÖFK mot Örgryte.
18 Apr 2024 - 13:23 Frösö IF- Bodens BK FF 0-3 (0-1)
18 Apr 2024 - 10:57 Var lugn poängen kommer - ÖFK är ofta trögstartade på våren
17 Apr 2024 - 16:20 hemmamatch
16 Apr 2024 - 21:27 IFK Östersund - Ope IF P19 0- 1 (0-1) Final i DM för P19
16 Apr 2024 - 21:04 Kan nye forwarden Quimi Ordónez vara lösningen mot Örgryte ?
16 Apr 2024 - 09:42 Träningstider denna vecka
15 Apr 2024 - 13:33 Div 3 mellersta Norrland
15 Apr 2024 - 11:25 Dominanten i försvaret - Ali Suljic - blev Trissvinnare
14 Apr 2024 - 21:55 Före detta ÖFK- forwarden Dino Islamovic allsvensk igen
14 Apr 2024 - 21:03 Dvärsätts BK - Bergs IK 4 -0 (3-0) Bilder
14 Apr 2024 - 18:19 Storseger för Dvärsätt och vinst för Ope denna omgång
13 Apr 2024 - 21:50 Ope IF - Alnö IF 2- 1 (1-0)
13 Apr 2024 - 21:35 Här vann ÖFK