Startsidan...
  Forum
  Krönika
   
  Videoklipp
   
  O'Learys-tipset 2020
- Lämna ditt tips
   
  Kommande matcher
  Länkar
   
  Medarbetare
   
  Kontaktformulär
   
  Sökning
  Skriv en nyhet
   
  Medlemserbjudande
  Om FotbollZ.se
   
  Vill du skriva på fotbollz.se?
  Gör fotbollz.se till din startsida
OFK Supporters
Tabell Tabell Skytteliga Skytteliga
Allsvenskan Tabell Skytteliga
- Östersunds FK  
Div 1 Norrland - Damer Tabell Skytteliga
- IFK Östersund
- Ope IF
Div 2 Norrland - Herrar Tabell Skytteliga
- IFK Östersund Gästbok
- Ytterhogdals IK Gästbok
Div 2 M:a Norrland - Dam Tabell Skytteliga
- IFK Östersund 2
- Krokom/Dvärsätt IF
Div 3 M:a Norrland - Herr Tabell Skytteliga
- Järpens IF
- Frösö IF Gästbok
Div 3 Damer Södra Tabell Skytteliga
- Brunflo FK
- Frösö IF
- Ope IF 2
- Svegs IK
- Hede/Vemdalen
- Ås IF
Div 3 Damer Norra Tabell Skytteliga
- Häggenås SK
- IFK Strömsund
- Järpens IF
- Krokom/Dvärsätt IF 2
- Offerdals IF
- Ragunda BK
Div 4 Herrar Tabell Skytteliga
- Alsens IF Gästbok
- Ope IF Gästbok
- Dvärsätts BK
- IFK Strömsund
- IFK Östersund Ungdom
- Offerdals IF Gästbok
- Ope IF 2
- Stuguns BK Gästbok
- Tandsbyns FK Gästbok
- ÖFK Cosmos
 
Övriga serier
Övrigt
Förbund, domare m fl
J/H Fotbollsdomarklubb
Ettan fotboll
fotbolly.se
 
Saknar Du din förening? Tryck här...
 
besök Space2u
 

...MEN TEKIES MÅL VAR I ALLA FALL SNYGGT
av Agne Svärd
Publicerad 24 Mar 2019 - 20:03 

Det var nu vi skulle börja se konturerna av ÖFK:s nya lagbygge. Det var också nu som vi skulle få något annat att tänka på efter alla tråkiga diskussioner kring klubben den senaste tiden.
Men efter 4–1 i baken på Aker stadion i Molde är frågetecknen kring laget bara betydligt fler än före avspark. Och inte blev vi gladare heller, definitivt inte!
Jo, en sak; Tesfaldet Tekie gjorde i alla fall ett ursnyggt mål och det kan vi glädja oss åt. Men resten är bara att sopa ihop och stoppa i en soptunna, så illa var det.
ÖFK reste till Molde på den norska Atlantkusten för att möta fjolårets serietvåa i Elitserien (Rosenborg tog mästartiteln). Flygresan var lång (Stockholm, Oslo, Molde) och dramatisk i den rasande vinden. Och ungefär samtidigt som man landade i ”rosornas stad” stannade motorerna på kryssningsfartyget Viking Sky bara några mil därifrån och 1.300 personer hamnade i ett dygnslångt sjödrama som engagerade stora delar av världen.
Utan att överdriva kan man konstatera att ÖFK onekligen befann sig i händelsernas centrum på ett sätt de knappast hade räknat med när de lämnade Östersund tidigt på lördagsmorgonen...
Men efter det lilla sidospåret, som i ett större perspektiv naturligtvis är så oändligt mycket större och viktigare än en träningsmatch, kan vi återgå till de 90 minuterna på Aker stadion (en fantastisk anläggning vid Moldefjorden där Viking Sky lotsades in till vid kaj ungefär i samma stund som ÖFK lämnade arenan). Och det finns faktiskt inte mycket att berätta, sett med ÖFK-ögon.
Molde var där, i allra högsta grad. ÖFK var inte där, inte på något sätt!
Det är bara att konstatera; saknaden av formhöjande matcher efter uttåget (återigen, den förbannade insatsen i Karlstad) i cupen var alldeles påtaglig. Men var inte ens i närheten att hänga med i hemmalagets tempo. Molde såg ut att vara redo för seriespel, ÖFK var redo för, ja, vadå?
Att hålla bra fart på träningarna är en sak. Att möta Ytterhogdal i ett par träningsmatcher är också en sak.
Men att spela tävlingsmatcher (i cupen) mot allsvenskt motstånd är en helt annan sak.
Om vi inte visste det sedan gammalt så vet vi det nu.
En. Helt. Annan. Sak!
Ian Burchnall och hans kamrater i ledningen har nu en vecka på sig. Det är ingen tid alls i de här sammanhangen. Sedan väntar svenska mästarna AIK på Friends arena, det är allsvensk premiär.
# Under de här dagarna måste Burchnall hitta en startelva (hur det nu ska gå till när småskavanker och dålig form härjar lite överallt i den stora truppen).
# Under de här dagarna måste Burchnall också hitta en spelmodell som funkar (i dag, precis som vid flera andra tillfällen den här våren, var det noll anfallsspel och segt som kola på mitten. Dessutom havererade försvarsspelet. Men varför skulle det fungera när inget annat fungerar...?)
ÖFK 2019 är så här långt väldigt svårläst. Hur vill Burchnall ha det, egentligen? Jag ser inga linjer. Dom finns förmodligen men spelarna kanske inte förstår, vad vet jag?
***
ÖFK startade med den här elvan: Kelland Absalom – Sam Mensiro, Eirik Haugan, Tom Pettersson, Isak Ssewankambo – Rewan Amin, Tesfaldet Tekie, Charlie Colkett – Jerell Sellars, Ravel Morrison – Dino Islamovic. På bänken: Edvin Olsson, Francis Baptiste, Curtis Edwards, Noah Sonko Sundberg, Alhaji Gero, Ludvig Fritzson, Patrick Kpozo.
Islamovic kastade in handduken redan efter 19 minuter (känning av gammal knäskada), Gero ersatte. Speltid fick även Edwards, Sonko och Fritzson i andra halvlek.
Som ni ser av laguppställningen var den något annorlunda i försvarsdelen. Jag tror inte att vi får se den backlinjen så många gånger till under säsongen... Små plus delas ut till Ssewankambo (fina initiativ i offensiven i första halvlek, det är en fin spelartyp), Tekie (1–0-målet, det var snyggt) och Sellars (kom i alla fall till några avslut). Sammantaget var insatsen underkänd förutom 20 bra minuter i första halvlek.
Vilka fler än de som var med på Norgeresan kan då vara aktuella till den allsvenska premiären?
Målvakterna är naturligtvis tillbaka. Aly Keita från landslagsuppdrag och Sixten Mohlins knäskada ska inte vara allvarlig (sägs det...) Thomas Isherwood kan vi också räkna med om han nu är hel och kry efter landslagsspel och Douglas Bergqvist är också tillbaka.
Men sen? Ärligt sagt, inte så mycket mer med tanke på skadebilden. Det sägs att Hosam Aiesh ska vara klar för spel. Visst, men Aiesh har varit borta sedan cupstarten mot Halmstad (16 februari) då han steg av efter halva matchen. Han kan i varje fall definitivt inte vara i matchform och detsamma gäller nye Marco Weymans som försvann samtidigt med Aiesh i sitt enda riktiga framträdande i ÖFK-dressen..
Jamie Hopcutt, var är han? Ronald Mukiibi kan inte vara startklar efter en segdragen fotskada och Simon Kroon hoppas vi på – till hösten!
***
Jag har vid några tillfällen gnällt över stängda träningar (och nu även träningsmatcherna mot Ytterhogdal, suck...). Mig personligen spelar det naturligtvis ingen som helst roll men jag ogillar när media och intresserade stängs ute och i förlängningen av ett sådant resonemang är det alltid klubben som är förloraren på sista raden, tro inget annat!
Jag tar nu upp ytterligare två saker där bristen på transparans blir uppenbar;
# Först några timmar före start fick vi i dag veta att ingen av ÖFK:s tre målvakter (Keita, Mohlin och Andrew Mills) var med på resan till Molde. Det tycker jag är lite sent (egentligen jävligt sent), inte minst med tanke på att det varit klart sedan flera dagar (att Keita var borta på landslagsuppdrag var dock bekant). Så behandlar man inte sina supportrar. Det är ju inga statshemligheter det handlar om, bara att målet ska vaktas av Kelland Absalom (Ytterhogdal förra året, kontraktslös nu) och att Edvin Olsson sitter på bänken. I en träningsmatch mot norska västkusten när truppens tre målvakter inte är tillgängliga. No more, no less. Av vilken anledning berättar ÖFK inte det – i tid?
# Skadan på Simon Kroon. Den kallas numera för ”underkroppsskada” (en benämning som smugit sig in i svensk idrott på senare tid, förebilden är hämtad från NHL-hockeyn om jag är rätt informerad). När man nu snärjer in sig i den typen av benämningar riskerar man i det här fallet minst två saker:
1) Eftersom vi vet att det från början handlade om en muskelbristning i ena lårets baksida som blev väldigt segdragen kan vi ju misstänka att Kroon kom till ÖFK med en skada som han inte berättat om...
2) ...eller så kan vi anklaga ÖFK:s fysiogäng för ett uselt jobb som inte fått tillbaka Kroon i spelbart skick trots att det gått mer är ett halvår sedan skadan uppstod. Vi vet ju inget annat än Kroon har ”dragit en baksida” och så lååååång tid ska det väl inte ta att få honom tillbaka på banan...
Men om nu inte ÖFK vill berätta så gör väl jag det för att inte spekulationerna mot Kroon eller fysioteamet ska leva vidare: Simon Kroon opererades för en tid sedan för en trasig menisk!
Så var det alltså med ”underkroppsskadan”.
Jiddra inte så förbannat. Säg som det är och alla blir vinnare!
 
 
7 Kommentarer:
Gäst: Otur skrev | 26 Mar 2019 - 19:55
Lars Larsson
Agne Svärd var en mycket omtyckt målvakt i Häggenås
En ren och rakryggad spelare även där
1
Gäst: Lars Larsson, Sthlm skrev | 25 Mar 2019 - 14:45
Ja, du har rätt Agne. Det var Agne Eriksson jag mixade dig med. Ber om ursäkt. Agne Eriksson hade nog det kortaste inhoppet på isen någon hockeyspelare haft överhuvudtaget. Det var i samband med ett byte, i vänskapsmatchen mot Toronto Toros. Agne skulle hoppa in på isen, över sargen, från avbytarbåset när han ser en av de större spelarna i motståndarlaget ta sats, från distans, för att ge honom en tackling. Jag tror inte skridskorna ens rörde vid isen mer än en nanosekund innan han var tillbaka i båset.
6
Gäst: Agne Svärd skrev | 25 Mar 2019 - 09:35
Till Lars och Hockey Hasse. Ja, iland blir det både rätt och fel. Lars har fel om min hockeykarriär (jag tror att han blandar ihop mig med Agne Eriksson, som var en klart bra hockeyspelare, en fantastisk skridskoåkare, och Hockey Hasse har rätt. Jag spelade i Sveg men lade ner redan tidigt. En axelskada i en träningsmatch med TV-pucklaget kom i vägen. Sedan blev det andra sporter.
6
Gäst: Hockey Hasse skrev | 25 Mar 2019 - 07:19
Kul! Vilket elitlag spela du för, Agne!
Sveg?
0
Gäst: Lord@ skrev | 24 Mar 2019 - 23:23
Jag är orolig för mittfältet , många bra spelare men dom verkar inte hitta en bra rollfördelning. Jag tycker inte att dom skyddar backlinjen som dom ska. Då får backlinjen ofta möta spelare som kommer med fart i 1 mot 1 situationer. Inte heller tycker jag mittfältet är tillräckligt kreativa eller löpvilliga för att understödja anfallet. In med Edwards från start för att få 1 spelare som tar jobbiga löpningar för sina medspelare.
Backlinjen borde höja sig bara av att få tillbaka en bekant röst bakom sig , sen om försvarsspelet höjs tillräckligt återstår att se.
Framåt behövs Aiesh förmåga att slå sin spelare och att bryta mönster.
Ett bra resultat mot AIK så är försäsongen glömd.
9
Gäst: Lars Larsson, Sthlm skrev | 24 Mar 2019 - 22:07
Återigen en mycket klarsynt krönika. Tack Agne. För att vara en gammal elitishockeyspelare är du extremt fotbollskunnig. Orädd och hittar de kritiska utvecklingspotentialerna.

Bollbehandlingen brast kraftigt idag, glaslirarfenomet är påtagligt i truppen med skador som följd och anfallsspelet påminner mycket om handboll, men utan fantasi. Fortfarande är de grundläggande utmaningarna som var uppenbara ifjol fortsatt olösta. Jag får verkligen hoppas att devisen om dåligt genrep ger bra premiär fortfarande gäller.
9
Gäst: Fundersam skrev | 24 Mar 2019 - 20:22
De verkar ha för vana att inte säga som det är i den här föreningen
13
 
Sök på fotbollz.se
   
  Det här spelet ger varken poäng eller sympati  
  av Haldo Jonsson | Idag - 00:34  
 

 
  Läs mer...  
 


 
  ÖFK - Mjällby 0-1 (0-0)  
  av Lasse Granbacka | Igår - 23:14  
 

VS

Nu med referat av Lasse Granbacka. Krönika kommer

Kvällens Trisvinnare Eiric Haugan. Foto: Thord-Eric Nilsson


https://wetransfer.com/downloads/b07f4b2dac9b32e4fb5647ca1e33573f20200706214851/7cc08faf1c38d78c74a2445413427bdc20200706214851/04435d

 
  Läs mer...  
 


 
  Matchens bästa spelare  
  av Haldo Jonsson | Igår - 21:47  
 

 
  Läs mer...  
 


 
  Matchens överraskning  
  av Johan Dillner  | Igår - 21:28  
 

Johan Dillner

 
  Läs mer...  
     
 
Nyhetsarkiv
Igår - 21:18 Matchens prestation
Igår - 20:49 Kvällens domarinsats
Igår - 18:11 Kvällens startelva
Igår - 16:13 Tre frågor till Mjällbys tränare Marcus Lantz
Igår - 15:19 Landslagskapten på Jämtkraft Arena
Igår - 09:04 Följ ÖFK - Mjällby AIF via fotbollz.se
5 Jul 2020 - 20:18 Tandsbyn - Ope 1-0 (0-0)
5 Jul 2020 - 13:46 Intressant fight mellan Isherwood och Bergström
5 Jul 2020 - 09:07 Så här ser Mjällby på måndagens motståndare ÖFK
4 Jul 2020 - 15:30 Lars Larssons Tankar
4 Jul 2020 - 14:09 Jerell Sellars på gång igen
3 Jul 2020 - 11:38 Första trissvinsten för Charlie Colkett
3 Jul 2020 - 09:37 Div..4 Jämtland 2020
2 Jul 2020 - 23:22 Helgens fotboll
2 Jul 2020 - 21:31 Analys av Kalmar FF - ÖFK
2 Jul 2020 - 16:12 En unik vinst mot Kalmar FF- har bara hänt en gång tidigare
2 Jul 2020 - 14:43 Hög passingskvalité och stort bollinneha samt flera bra chan
2 Jul 2020 - 14:27 DM: Alsens IF - Tandsbyns FK 2-1 (1-0)
2 Jul 2020 - 09:18 Se Kadiris fällning och Amins straff
2 Jul 2020 - 00:15 Första segern när marginalerna var på rätt sida
 
 
 
Herrar
av: IFK LASPALMAS | 14 Jun 2020 - 15:09
Kan man inter streama dagens IFK ma
24
kommentarer
Div..4 Jämtland 2020
av Lasse Granbacka | 3 Jul 2020 - 09:37
Dags för fotboll div. 4 Jämtland.
21
kommentarer
Där satt den, den efterlängtade segern.
av Johan Dillner | 1 Jul 2020 - 22:28
VS Kalmar FF - ÖFK 1-2 (1-0) Mål
17
kommentarer
Lars Larssons Tankar
av Lars Larsson Stockholm | 4 Jul 2020 - 15:30
Har ÖFK någon sportchef eller motsv
8
kommentarer
Analys av Kalmar FF - ÖFK
av Sefik Bozdag | 2 Jul 2020 - 21:31
Det är den taktiske experten Sefi
7
kommentarer
ÖFK - Mjällby 0-1 (0-0)
av Lasse Granbacka | Igår - 23:14
VS Nu med referat av Lasse Granba
 
 Skrivet idag kl 00:34
fotbollz.se på Facebook