Startsidan...
  Forum
  Krönika
   
  Videoklipp
   
  O'Learys-tipset 2020
- Lämna ditt tips
   
  Kommande matcher
  Länkar
   
  Medarbetare
   
  Kontaktformulär
   
  Sökning
  Skriv en nyhet
   
  Medlemserbjudande
  Om FotbollZ.se
   
  Vill du skriva på fotbollz.se?
  Gör fotbollz.se till din startsida
OFK Supporters
Tabell Tabell Skytteliga Skytteliga
Allsvenskan Tabell Skytteliga
- Östersunds FK  
Div 1 Norrland - Damer Tabell Skytteliga
- IFK Östersund
- Ope IF
Div 2 Norrland - Herrar Tabell Skytteliga
- IFK Östersund
- Ytterhogdals IK Gästbok
Div 2 M:a Norrland - Dam Tabell Skytteliga
- IFK Östersund 2
- Krokom/Dvärsätt IF
Div 3 M:a Norrland - Herr Tabell Skytteliga
- Järpens IF
- Frösö IF Gästbok
Div 3 Damer Södra Tabell Skytteliga
- Brunflo FK
- Frösö IF
- Ope IF 2
- Svegs IK
- Hede/Vemdalen
- Ås IF
Div 3 Damer Norra Tabell Skytteliga
- Häggenås SK
- IFK Strömsund
- Järpens IF
- Krokom/Dvärsätt IF 2
- Offerdals IF
- Ragunda BK
Div 4 Herrar Tabell Skytteliga
- Alsens IF Gästbok
- Ope IF Gästbok
- Dvärsätts BK
- IFK Strömsund
- IFK Östersund Ungdom
- Offerdals IF Gästbok
- Ope IF 2
- Stuguns BK Gästbok
- Tandsbyns FK Gästbok
- ÖFK Cosmos
 
Övriga serier
Övrigt
Förbund, domare m fl
J/H Fotbollsdomarklubb
Ettan fotboll
fotbolly.se
 
Saknar Du din förening? Tryck här...
 
besök Space2u
 

KLOCKREN ANALYS AV KOLLAPSEN I NORRKÖPING
av Agne Svärd
Publicerad 21 Jul 2019 - 23:51 Uppdaterad 22 Jul 2019 - 00:10

'Det var åt helvete för dåligt'
ÖFK-kaptenen Tom Petterssons klockrena analys i Cmores sändning direkt efter ÖFK:s 3–0-förlust på Östgötaporten mot IFK Norrköping träffade huvudet på spiken. Tom P sa som det var, åt helvete för dåligt!

Det fanns goda förhoppningar om en bra ÖFK-insats; 2–1-segern mot samma Norrköping för en vecka sedan borde ha fört med sig en kappsäck full av godsaker på den här resan till Norrköping;
# Ett ÖFK fyllt av självförtroede, äntligen en trepoängare efter åtta matcher i svit utan vinst och som spelmässigt gav en del att hoppas på.
# Samtidigt ett vingklippt Norrköping (det är alltid tungt att förlora i matchens sista spark, allra helst när man anser att man inte förtjänar det...) som dessutom skulle spela sin femte match på 14 dagar och där managern Jens Gustafsson verkligen inte roterat i sin trupp utan i stort sett slitit på samma gubbar varje gång.
Av det såg vi absolut ingenting. Norrköping innehöll massor av glöd och energi, ÖFK orkade inte ens med ett riktigt avslut på 93 minuter!
Så fel kan det bli när man försöker räkna ut vad som ska hända...

Förutsättningarna var annars glasklara: Det här var ÖFK:s chans att haka på lagen på den övre delen av tabellen, att ännu en säsong kunna känna doften av Europaplatserna när vi kliver in i den höst som så småningom kommer. Det kan vi nu glömma. Serien har redan nu definitivt skiktat sig (sju lag framtill, nio där bak) och istället kommer vi i fortsättningen att ängsligt tvingas snegla på vad som händer bland de sämre lagen. Omgång efter omgång kommer vi att räkna och spekulera, säkert också att oroas...
För med den här insatsen på näthinnan finns det all anledning att känna oro, inte minst därför att den påminde om en del andra djupdykningar den här sommaren. Jag behöver bara säga förlusterna mot Hammarby, Örebro och Djurgården, då som nu; obefintligt anfallsspel och en irriterande aningslöshet framför det egna målet.

Den här gången kollapsade försvarsspelet i en tiominutersperiod kring halvtidsvilan. Inte minst Ronald Mukiibis klackspark som bäddade för Jordan Larssons 1–0-mål är sånt som man inte vill se på den här nivån. Den bollen måste en så rutinerad kille som Mukiibi kunna se att den bara är att släppa över kortlinjen, passningen var ju totalt ofarlig och Norrköping hade gett upp anfallet när ÖFK-backen serverade bollen på silverfat. Lägg därtill att Noah Sonko Sundberg halkade innan han skulle ingripa före Norrköpings 2–0 (bara 24 sekunder mellan ettan och tvåan...) och att Thomas Isherwood inte hade hunnit bli varm i kläderna innan han blev uppsnurrad av Christoffer Nyman vid 3–0 bara några minuter efter pausfikat.
Tre mål i baken på spelade sju minuter – i ett läge där jag tyckte att ÖFK har klarat sig skadeslösa ur den värsta hemmastormen.
Som jag skrev, det är svårt att sia om framtiden...

***
Några noteringar;

# ÖFK hade tvingats till tre förändringar i startelvan sedan förra helgen. Sam Mensiro och Eirik Haugan var båda skadade, Noah Sonko Sundberg och Tom Pettersson ersatte. På mitten fick nye Alex Purver chansen när Rewan Amin var avstängd. Förändringarna i backlinjen borde ju ha varit till ÖFK:s fördel, Sonko och kapten Pettersson är ju två av klubbens allra finaste pjäser och Purver är ungefär samma typ av spelare som Amin. Men det är inte alltid som teori och praktik går hand i hand...

# Apropå Purver. Visst såg han ut att ha problem med tempot i sin allsvenska debut men han lyckades i alla fall oftast passa bollen till en medspelare (90 procent enl sofascore.com). Det är mer än man kan säga om många av hans lagkamrater den här gången.

# Isak Ssewankambo fortsätter att blanda sina insatser, den här gången var det på minussidan.

# Francis Jno Baptiste har mycket att lära innan han är en fullfjädrad allsvensk artist. Den lovande debuten förra helgen följdes nu upp med 45 helt misslyckade minuter innan han fick sätta sig på bänken. Jag gissar att det dröjer rätt länge innan vi får se Baptiste i startelvan...?

# Även Marco Weymans fick kliva av efter första halvlek. Belgaren tog inte för sig ett smack på sin vänsterkant. Här måste det steppas upp för att jag ska bli nöjd. Han har alla verktygen men använder väldigt få!

# Hosam Aiesh dominerade stundtals sin högerkant i förra mötet med Norrköping där han gjorde tillvaron väldigt jobbig för sin bevakare Simon Skrabb och blev dessutom matchvinnare med sitt sena kontringsmål. Nu var rollerna de omvända, Skrabb gjorde pulvermos av Aiesh dribblingsförsök!

# Bäst, utan tvekan målvakten Aly Keita. Tre insläppta var inte mycket att säga om den här eftermiddagen.

# Till sist, här är alla ÖFK-betygen (skala 1–6): Aly Keita 3 – Ronald Mukiibi (70) 1, Noah Sonko Sundberg 2, Tom Pettersson 2 – Hosam Aiesh 1, Isak Ssewankambo 2, Alex Purver 2, Curtis Edwards 2, Marco Weymans (46) 1, Francis Jno Baptiste (46) 1, Dino Islamovic 1. Ersättare: Thomas Isherwood (46) 2, Ludvig Fritzson (46) 2, Jamie Hopcutt (70) 2.

 
 
10 Kommentarer:
Gäst: @Nja skrev | 24 Jul 2019 - 09:10
Om du tänker på de flesta spelarna som i Widgren, Sotte, Bachirou, Nouri, Ghoddos och Sema så kan jag upplysa dig om att den ryggraden har lämnat laget.
1
Gäst: Z skrev | 24 Jul 2019 - 04:43
Ja vi kan ju bara mest gissa olika saker då vi inte har hela bilden om vi inte följer allt på plats med full insyn i laget om olika saker och ting och lägger ihop allt logiskt utan att blanda in våra känsloglasögon (som vi ser och tolkar verkligheten genom). Det bästa och enda vi kan göra anser jag då vi ej har nog med fakta, statistik och insyn är att stötta och peppa på matcherna i ur och skur (skapa en miljö där det är tillåtet att misslyckas och där prestation går först och resultat sen även om resultaten brukar gå ens väg bara man får till prestationen som man vill. Men man måste ju få misslyckas för att kunna vara brave).

Diggar verkligen IFK Mariehamn. En stad med typ 12.000 invånare som blev Finska mästare. Där kan vi snacka om att alla hade tålamod och vad gav det dem till slut?
https://sv.wikipedia.org/wiki/IFK_Mariehamn

Här är reportage om tränaren som höll på och kämpade i 14år innan de till slut 2016 lyckades (läs även Erik Nivas djupare reportage som det finns länk till): https://www.aftonbladet.se/sportbladet/fotboll/a/qne5a0/mariehamn-historiska-finska-mastare

Hur lång tid fick han på sig och vad har fått till som tränare? (han hade varit med sedan de spelade i division 2 och det var typ 15 år sedan de gick upp i division 1 när artikeln skrevs).

Här är det som att det skulle bli bättre av att byta så fort saker inte går som man önskar. Faktum är ju att Potter inte lyckades så mycket bättre på sin tid i själva serien än vi har hittills sedan han och kompani försvann. Å var är han nu? Kanske ändå säger en hel del om organisationen som kan trotts alla omständigheter med skador, spelaromsättning mm ändå prestera ungefär samma (kanske även blir bättre i slutändan av detta år än förut. Kan ju fortfarande bli bästa hittills).

Sedan även om klubben och alla siktar på att vinna varje/nästa match och göra allt som står i deras makt för att så ska ske så kan man inte påverka allt. Fokusera på det som du kan påverka och inte det som inte går att påverka och förstå skillnaden är det flera kloka ledare och organisationer som jobbar efter och så har man sedan många år även sagt inom ÖFK. Vi fans bör kanske även göra detsamma för att må bäst. Så även fast vi siktar högt så kanske det inte alltid sker när vi så önskar och frågan är om vi inte kräver för mycket för fort? Det är frågan?

Tålamod är den dygd om man ska lyckas med något oavsett vad det är. Saker och ting tar tid. Quick fixes brukar inte vara det rätta i längden. Men självklart hoppas även jag att det går bättre än vi någonsin kan tro. Men jag tänker inte gå och gräva ned mig och börja spy galla om det inte gör det heller. Framför allt då jag inte vet allt som jag behöver veta för att kunna säga något om saker och ting görs rätt eller så. En stor organisation med många bitar som ska klaffa så bra det bara går varje dag 365 dagar om året. Tänk när klubben harvade i division 2. Då klagade ingen utan var nöjda som det var och kunde aldrig tro att man ens kunde nå Superettan. Men det gjorde man med stora delar av samma anställda i organisationen som nu. Ingen nämnd och ingen glömd. Varenda kotte i ÖFKs organisation är så oerhört viktiga och sliter och ger sitt hjärta varje dag året runt för att detta ska bli så bra som möjligt oavsett vad de jobbar med inom organisationen som till slut genererar i så bra prestation som möjligt på plan och bästa möjliga förutsättning (så bra det bara går så här långt) i och runt laget och klubben på alla sätt.
5
Gäst: Nja skrev | 23 Jul 2019 - 18:31
Flertalet spelare är ju får Potter tiden, då spelade dom bra.

Tror nog att det är Ian som en stor del av problemet, samma sak hände i Viking Stavanger som han fick sparken ifrån
9
Gäst: Tränarföreningen skrev | 23 Jul 2019 - 18:22
Om inte spelarna förstår instruktionerna, är det dem som ska bytas ut
1
Gäst: Football lover skrev | 23 Jul 2019 - 10:57
Det pratas mycket om att byta spelare. Kanske istället är dags att byta tränare. Han får inte ut max av sina spelare.
11
Gäst: ? skrev | 22 Jul 2019 - 22:49
Vem är Per och Thor?
2
Gäst: Hm skrev | 22 Jul 2019 - 21:56
Förklaringen är nog inte svårare än att spelarna i de större klubbarna i Sverige helt enkelt är mycket bättre. Både tekniskt, fysiskt och taktiskt.
12
Gäst: Martin Nylandet skrev | 22 Jul 2019 - 20:35
Sitter och tittar på Hammarby mot Elfsborg. Nu är Hammarby offensivare spelare väldigt duktiga och ska kanske inte direkt jämföras med ÖFK’s. Men man måste ändå fundera varför ÖFK har så svårt att hålla fart på bollen samt vara kreativa och rörliga för att hitta vägar framåt i banan. Varför ÖFK hela tiden bollar bakåt i banan i stället för att försöka finna vägar framåt? ÖFK spelare är för orörliga. ÖFK har inte en tydlig idé för sitt anfallsspel. ÖFK har för lite kreativitet och vågar för lite offensivt. Med det sagt måste man vara beredd att ligga mycket tajt på motståndarna om man tappar boll.
15
Stefan skrev | 22 Jul 2019 - 17:07
Tycker att Edwards.Dino.Aiesh
Inte var närvarande och gick inte in i närkamperna som de borde.Har dom tankarna på annat tro.
De måste ta ett större ansvar
8
Gäst: Acker P skrev | 22 Jul 2019 - 09:00
Läste en krönika i Öp. Sluta skriv krönikor det kan ni inte. Svärd Thor och Pers är suveräna men det var länge sedan jag läste en krönika av Per L
9
 
Sök på fotbollz.se
   
  Utfallet fortsätter att vara bättre än prestationen  
  av Agne Svärd | Igår - 22:42  
 

 
  Läs mer...  
 


 
  Järpens IF - Svartviks IF  
  av Tim Rehnholm | Igår - 20:53  
 

1-0, Bruno CerqueiraLima 23’

2-0, Adriano Cheganca 48’

Dagens match gick Järpens väg. Järpen vinner matchen rättvist men utan målvakternas insats och missade lägen hade det utan tvekan kunna blivit fler mål i matchen.

 
  Läs mer...  
 


 
  Matchens bästa spelare  
  av Haldo Jonsson | Igår - 19:46  
 

 
  Läs mer...  
 


 
  Matchens överraskning  
  av johan Dillner | Igår - 19:27  
 

Johan Dillner

 
  Läs mer...  
     
 
Nyhetsarkiv
Igår - 18:21 Seriesegrare!
Igår - 18:20 Resultat Matcher sista omgången div 4 Jämtland
Igår - 16:22 Matchens prestation(er)
Igår - 15:24 Jerell Sellars visade klassen - blev matchvinnare efter bra
Igår - 15:05 Förlust i sista seriematchen
Igår - 13:37 Dagens startelva
Igår - 13:28 Hede IK (1933) visade sin klass när det väl gällde ⚽&#
Igår - 12:05 Frösö IF - Tegs SK 11-0 (5-0) se alla mål på video
Igår - 09:10 Inför matchen: Helsingborg - ÖFK
Igår - 08:46 Följ Helsingborgs IF - ÖFK via fotbollz.se
Igår - 08:37 Helsingborgs tränare Olof Mellberg intervjuas på video inför
26 Sep 2020 - 23:22 Besvikelse i Helsingborg -' Det finns inga fler bromsar att
26 Sep 2020 - 20:23 Frösö IF-Tegs SK 11-0 (5-0)
26 Sep 2020 - 17:07 Helsingborg på väg uppåt i formtabellen och nu nära ÖFK
26 Sep 2020 - 16:55 Brunflo FK vann div 5
26 Sep 2020 - 16:54 Nära för frösön nu!
26 Sep 2020 - 16:27 Brian Martin Pages från ÖFK till Apollon Larissa - nu klar
26 Sep 2020 - 15:52 förlust för kamraterna efter en blek insats
26 Sep 2020 - 15:01 Tre ess i Helsingborgs iF
26 Sep 2020 - 13:18 Helgens fotboll med tips
 
 
 
Herrar
av: där ser man | 25 Sep 2020 - 22:55
oj, jag såg att gamle Ås
28
kommentarer
På lördag avgörs div 5
av Haldo Jonsson | 23 Sep 2020 - 14:30
Det står mellan tre lag
26
kommentarer
Resultat Matcher sista omgången div 4 Jämtland
av Lasse Granbacka | Igår - 18:20
Ännu inte riktigt avgjort vem som v
20
kommentarer
Lars Larssons Tankar
av Lars Larsson Stockholm | 25 Sep 2020 - 08:34
Regeringen, fotbollen och den negat
20
kommentarer
Trist besked - nytt fall av Covid- 19 i ÖFK
av Haldo Jonsson | 23 Sep 2020 - 13:23
Besked i dag: Ytterligare en spe
14
kommentarer
Informationen till Djurgården
av Haldo Jonsson | 24 Sep 2020 - 13:00
Djurgårdens IF har slagit på stor
 
 Skrivet igår kl 22:42
fotbollz.se på Facebook