Startsidan...
  Forum
  Krönika
   
  Videoklipp
   
  O'Learys-tipset 2020
- Lämna ditt tips
   
  Kommande matcher
  Länkar
   
  Medarbetare
   
  Kontaktformulär
   
  Sökning
  Skriv en nyhet
   
  Medlemserbjudande
  Om FotbollZ.se
   
  Vill du skriva på fotbollz.se?
  Gör fotbollz.se till din startsida
OFK Supporters
Tabell Tabell Skytteliga Skytteliga
Allsvenskan Tabell Skytteliga
- Östersunds FK  
Div 1 Norrland - Damer Tabell Skytteliga
- IFK Östersund
- Ope IF
Div 2 Norrland - Herrar Tabell Skytteliga
- IFK Östersund
- Ytterhogdals IK Gästbok
Div 2 M:a Norrland - Dam Tabell Skytteliga
- IFK Östersund 2
- Krokom/Dvärsätt IF
Div 3 M:a Norrland - Herr Tabell Skytteliga
- Järpens IF
- Frösö IF Gästbok
Div 3 Damer Södra Tabell Skytteliga
- Brunflo FK
- Frösö IF
- Ope IF 2
- Svegs IK
- Hede/Vemdalen
- Ås IF
Div 3 Damer Norra Tabell Skytteliga
- Häggenås SK
- IFK Strömsund
- Järpens IF
- Krokom/Dvärsätt IF 2
- Offerdals IF
- Ragunda BK
Div 4 Herrar Tabell Skytteliga
- Alsens IF Gästbok
- Ope IF Gästbok
- Dvärsätts BK
- IFK Strömsund
- IFK Östersund Ungdom
- Offerdals IF Gästbok
- Ope IF 2
- Stuguns BK Gästbok
- Tandsbyns FK Gästbok
- ÖFK Cosmos
 
Övriga serier
Övrigt
Förbund, domare m fl
J/H Fotbollsdomarklubb
Ettan fotboll
fotbolly.se
 
Saknar Du din förening? Tryck här...
 
besök Space2u
 

ÅNGESTMÖTE 2.0
av Agne Svärd
Publicerad 9 Aug 2019 - 21:10 Uppdaterad 9 Aug 2019 - 21:16

När ÖFK och Gif Sundsvall stängde vårsäsongen i början av juni på Jämtkraft arena var det något av ett ångestmöte; både lagen kom från en bottenlöst dålig majmånad där man på elva matcher (33 poäng att spela om) lyckats skrapa ihop tre (3) pinnar. Tillsammans!
Sent i morgon eftermiddag är det dags för returmöte i Sundsvall. Ytterligare sex omgångar har lagts till handlingarna och det är lätt att konstatera att Sundsvall inte lyckats bryta förbannelsen från maj medan ÖFK i alla fall gjort några starka prestationer och åtminstone vunnit en match (IFK Norrköping).
Men efter det senaste bottennappet i lördags mot AFC Eskilstuna påstår jag att morgondagens match kan betecknas som Ångestmöte 2.0, för båda lagen.
# Sundsvall har tagit tre poäng på de senaste tolv omgångarna (senast man vann var den 29 april mot Falkenberg hemma) och placerad sist i tabellen.
# ÖFK ligger tia men har bara sex poäng tillgodo till seriens nästjumbo (Eskilstuna 14 poäng, Kalmar FF på kvalplats har även de 14 poäng). I dessa tider är det inga marginaler att luta sig emot, inga som helst!

Som alla förstår; lördagens match är ev extrem vikt för såväl Giffarna (framförallt) som för ÖFK. Det är oerhört mycket som står på spel.

Båda klubbarna har haft en säsong som påminner ganska mycket om varandra;
# bra start i april (ÖFK elva poäng, Sundsvall åtta) gav hopp om en trevlig sommar trots tuffa förutsättningar.
# maj var en ”katastrofmånad”, man delade sedan på poängen på Jämtkraft (1–1) i början av juni och lyckades inte hitta vinnarspåret efter sommarvilan.
# Sundsvall redovisade under våren att man hamnat i en rejäl ekonomisk knipa och risken för en konkurs innan den här säsongen summerades var uppenbar. Det pekuniära nacksvinget har man tillfälligt slingrat sig ur efter en imponerande kraftinsats (bland annat genom tunga spelarförsäljningar) men förmodligen är det är det inte sista gången vi hör talas pengabrist i Giffarnas kassalåda. Hur det finansiella läget ser ut för ÖFK är svårare att lista ut men förmodligen sämre än vi kan ana. Vi vet dock att det under sommaren saknats likvida medel, att sponsorpengarna är lägre än beräknat liksom publikintäkterna samtidigt som vi så här långt inte sett en enda spänn av de budgeterade 20 miljonerna för spelarförsäljningar, brrrr!
# Sundsvall lät sin största profil (Linus Hallenius) få en sista chans att tjäna en extra slant på Cypern, målvaktslöftet William Eskelinen flyttade till Århus i Danmark och storebror Sema (Maic) byttes bort mot målvakten David Mitov Nilsson i en affär med IFK Norrköping. ÖFK kunde inte behålla Curtis Edwards, Tesfaldet Tekie och Ravel Morrison och det lämnade oönskade luckor på det centrala mittfältet.
# Giffarna har hittat nytt blod i några okända spanjorer (Marc Mas Costa och Pol Roigé) medan ÖFK handlat spelare långt ned i det engelska seriesystemet (Alex Purver och Blair Turgott) samt en 19-åring från Trelleborg i Superettan (Nebiyou Perry). Som ni förstår, det är inte från de översta hyllorna varken Giffarna eller ÖFK förstärkt under det här transferfönstret, åtminstone inte så här långt.

Här är ytterligare några noteringar:
# Giffarna saknar den här gången mittfältsmotorn Juanjo Ciercoles, avstängd. Tur för ÖFK, spanjoren var banans suverän när lagen möttes här i Östersund.

# ÖFK får avvara Hosam Aiesh. Klubben kommunicerar att dribblingskungen måste rehabba sina känsliga ben. Men när det gäller Aiesh litar jag aldrig på informationen kring honom. ÖFK har lurats förr (som när han förra hösten placerades på bänken i bortamötet mot IFK Göteborg av ”taktiska skäl” när det handlade om helt andra skäl). Aiesh har den här veckan placerats i just Göteborg och det var väl inte riktigt vad varken han själv, ÖFK eller vi som tittar på hade förväntat oss. Eller hur?

# ÖFK och Giffarna har sju allsvenska möten, ÖFK har vunnit tre, Giffarna två och två har slutat med kryss. Jämnt alltså på papperet och ingen av klubbarna har heller kunnat utnyttja hemmaplansfördelen så att det syns i statistiken. Med andra ord, det allsvenska Norrlandsderbyt är inte lätt att tippa!

# ÖFK har de senaste säsongerna haft större framgångar än sina grannar från kusten. Men historiskt sett är det ingen tvekan om vem som är storebror; Giffarna gör nu sin 19:e säsong i Allsvenskan, ÖFK sin fjärde. Det skiljer mer än 300 inspelade poäng mellan klubbarna, 472 mot 161.

# Graham Potter tog till det urgamla tricket med en punktmarkering när han lät Sam Mensiro ta hand om David Batanero vid fjolårets möte i Sundsvall (jag är övertygad om att Mensiro följde spanjoren ända in i duschen...) Det var en vinstgivande taktik. Använder Ian Burchnall samma recept i morgon kväll?

Till sist; Saman Ghoddos var i veckan på väg att byta ut Amiens i den franska ligan mot Brentford i The Championship, den engelska andradivisionen. Övergången blev avblåst i sista stund och oavsett orsak: Ghoddos ska inte spela i den ligan, det är inte hans fotboll!

 
 
21 Kommentarer:
Gäst: Personangrepp skrev | 10 Aug 2019 - 13:16
Är tydligen upp till vem det skrivs om här. Ta för fan och skärp er, sen får ni vara Hur mycket megafon för herr Kindberg som ni vill.
10
Gäst: Malmöbengan skrev | 10 Aug 2019 - 11:16
För att citera Per Gessle/John Holm
”Det är vi tillsammans/som gör det möjligt, som gör det möjligt.”
Peace på er, fokus på matchen!
Avfärda klykisarna ikväll.
Jag sitter bänkad i Malmö och skriker

5
Gäst: @Nja skrev | 10 Aug 2019 - 11:06
Visa lite respekt. Han heter Hosam Aiesh
Det är ju inte ens fyndigt.
5
Gäst: Nja skrev | 10 Aug 2019 - 10:51
Osams äsch var nog desperat att byta klubb under sommarfönstret, för han vet att efter september i år blir det inte lättare för ÖFK spelare att byta klubb med någorlunda bra villkor (löner)
3
Gäst: Robert skrev | 10 Aug 2019 - 10:45
Det är ju inte säkert de ens har fått bud tidigare på Hosam och i så fall kan de lika gärna varit på 5 miljoner.

Det verkar i alla fall tydligt att det ÖFK informerar om detta år sällan stämmer.

Varför inte säga "Ingen kommentar" istället för att hitta på diverse historier. Hittills i år känns det som media har haft rätt betydligt oftare än de historier som öfk har gått ut med har varit sanna.

Är det att Sjö slutade som ligger bakom förändringen i hur öfk kommunicerar i år? För i höstens lät det inte som det gör nu.
6
Gäst: Fel stad skrev | 10 Aug 2019 - 10:20
Nja, nu var det inte till Varberg Hosam åkte, utan till Halmstad. Och det är stor skillnad!!!
1
Gäst: Kofösaren skrev | 10 Aug 2019 - 01:15
Ovanligt sansat inlägg av Lars Larsson, Sthlm. När det gäller Osams Äsch (som jag vill kalla honom) är det nog bra att han lämnar ÖFK, som kan bli mer ett lag utan honom. Dino Islamovic är en annan som omväxlande hängt med huvudet och velat framstå som stjärna. Agne Swärd, som verkar har journalistförflutet, skrev en gång att han lekte Ibrahimovic. Kanske kan man få även 3-5 mille för honom? Ingen skada skedd, annat än missen i priset.Men var skall man ta de 10-20 miljoner mer som behövs på spelarförsäljningskontot? Troligen var den nämnda duon tongivande i den fjaskiga mediabojkott som kostade ÖFK slantar. Vi får aldrig tillbaka laget Ghoddos & co, men kanske kan det bli mera ett lag då de som inte vill vara kvar lämnat. Några finns ju ändå kvar från fornstora dar, Tom P (som gärna får hitta normal form), kämpen Sam Mensiro, ur form varande Mukiiibi samt naturligtvis inte minst Aly Keita. Har jag glömt någon? Nu håller vi tummarna för ÖFK i derbyt, det är nog inte årets tuffaste match. De matcherna handlar om ekonomin och måhända ev. efterspel till Kindberg-affären (hela september). TV eller sportbar blir alternativ för oss som inte kan stödja på plats i Sundsvall.
15
Gäst: Fotbollskunnig skrev | 9 Aug 2019 - 23:39
Alltså: Har du 100% belägg för detta? Om så är fallet kan mycket ligga bakom ÖFKs dåliga spel om Aiesh har divalater som går ut över laget och ledningen inte kunnat styra detta. Vi lär få svaret snart om det stämmer. Om några timmar i matchen mot Sundsvall först och främst.


Att ÖFK inte har sålt Aiesh tidigare till en klubb utomlands för de pengar han är värt, dvs 15-20 miljoner är en gåta för mig.
7
Gäst: Alltså skrev | 9 Aug 2019 - 23:31
Aiesh har gjort sig omöjlig i ÖFK,han har gjort allt för att komma därifrån,dom andra spelarna i laget är glada att han försvunnit,han kommer bli ”välomhänder” tagen när Gbg kommer till Jämtkraft!!!!
7
Gäst: Fotbollskunnig skrev | 9 Aug 2019 - 23:25
Otroligt värdelöst om det är sant. Under all kritik! Han värderas till 15 miljoner enligt siter. Att då sälja till en allsvensk konkurrent för 5 miljoner. Jag saknar ord. IFK G kommer att kunna sälja honom för minst 25-30 miljoner om 1 år om han lyckas. Skäms på er Östersunds fotbollsklubb!
7
Gäst: Kan skrev | 9 Aug 2019 - 23:18
Ge mig fan på att man finner en anledning till att allt är mittmedias fel. Ö.S.
8
Gäst: Realist1 skrev | 9 Aug 2019 - 23:11
Håller med dig Lars i dina synpunkter. Personligen tror jag att Aiesh är väldigt irriterad på ÖFK då de inte släppte honom tidigare när större klubbar och bättre bud låg på bordet. Till viss del kan jag förstå honom eftersom han så tydligt önskade att lämna. En spelare som är kvar mot sin vilja brukar sällan prestera på topp och höja sitt värde och det borde ÖFK ha tänkt på, i synnerhet om budgeten till stor del vilar på denna försäljning.
7
Gäst: Har skrev | 9 Aug 2019 - 23:11
Nu Blåvitt kommit överens med Kindberg, då är det riktig kris.
2
Gäst: Anders Thelin skrev | 9 Aug 2019 - 23:01
Det var underdogsyndromet som gjorde mig till Brentfordsupporter.
Läste som 9-åring en artikel i DN om det forna storlaget Brentford som då låg i botten på div 4 och spelade inför 1500 åskådare på en fallfärdig arena. Man var på väg mot konkurs, arenan skulle säljas till QPR och laget skulle läggas ner. Jag tänkte att dom behöver mitt stöd och på den vägen är det 😊
15
Gäst: Lars Larsson, Sthlm skrev | 9 Aug 2019 - 22:57
Jag tror det döljer sig mer indirekta pengar i försäljningsavtalet med IFK Göteborg, avseende Hosam Aiesh, än den omedelbara likviden. T ex stor procentsats vid vidareförsäljning etc. Åtminstone utgår jag ifrån att avtalet är skrivet på det viset. Oavsett det tycker jag två saker är lite anmärkningsvärda i denna affär.

1. Hosam går till en konkurrent i samma liga trots att han uttalat vilja att nå Europas bästa ligor. Idag är han dock inte tillräckligt attraktiv för dessa ligor och klubbar. Då väljer han istället att byta till annan allsvensk klubb. Dagens Hosam är klasser sämre än fjolårets. Hans marknadsvärde är idag väsentligt lägre än för ett år sedan, så ur den synvinkeln är ju alternativet logiskt. Kanske får han något högre lön, men dramatiska skillnader är det knappast. Alltså är det lätt att misstänka andra underliggande orsaker till denna transfer. Att Hosam vill bort från ÖFK har vi ju vetat, men vi har trott att det har varit baserat på ambition. Dvs vilja utveckla i sig i en bättre liga. När så inte sker väcks frågor om andra drivkrafter såsom vantrivsel, osämja, divalater, lönekrav etc. Är det de verkliga drivkrafterna? Dvs att han flyr från något.
Det kan i vart fall konstateras att han väljer IFK Göteborg. Något större utvecklingssteg är det inte.

2. Varför ljuger ÖFK om vad Hosam gjorde i södra Sverige? Alternativt inte säger hela sanningen. Alla fotbollskunniga förstod ju att rehab i Varberg var dimridåer för något annat. Inte behöver man åka till Varberg för rehab. Är det expertis som efterfrågas så finns den på närmare håll. Samma visa var det med David Webb. Han var inte på väg till Huddersfield ena kvällen, för att dagen därpå bekräftas av ÖFK att hans övergång var klar.
Sluta ljug.
34
Gäst: Agne Svärd skrev | 9 Aug 2019 - 22:45
Hej Anders. Nu blir jag nyfiken. Hur hittade du Brentford 1967? Det var ju före Tipsextratiden och så mycket mer än Rekordmagasinet och All Sport fanns väl inte att läsa, Idrottsbladet har väl inte så mycket om den engelska ligan (förutom stryk- och måltipset, möjligen poängtipset).
1
Gäst: Anders Thelin skrev | 9 Aug 2019 - 22:25
Agne, jag är förstås inte helt objektiv som Brentfordsupporter sen 1967, men jag är ganska övertygad om att ett topplag i Championship skulle sopa banan med ett bottenlag i Ligue 1. Brentford siktar på Premier League och spelar Ghoddos kvar i Amiens kan han ju ändå vara i en andraliga om ett år.
Han skulle väl knappast heller överväga att gå till Brentford om han inte ansåg att det var en språngbräda till ngt bättre.
Trevlig Helg till dig också 😊
5
Gäst: Realist1 skrev | 9 Aug 2019 - 22:08
Om det stämmer att ÖFK släpper Aiesh till Göteborg för 5 miljoner måste det nog betecknas som ÖFK:s sämsta affär någonsin. I alla fall om man betänker att man relativt nyligen tackat nej till bud på över 20 miljoner. Här tycks det som att girigheten/"mycket vill ha mer" har kostat skjortan för klubben.
13
Gäst: Agne Svärd skrev | 9 Aug 2019 - 22:04
Jodå, Anders, jag har förstått att Brentford är ett spelande lag. Men det finns 23 andra lag i ligan och många av d.m representerar en helt annan fotboll! Och Ghoddos ska inte spela i någon andraliga även om det är den bästa. Det är i alla fall min åsikt. Trevlig helg!
6
Gäst: Norrlänning vid Kusten skrev | 9 Aug 2019 - 22:02
Att Amiens skulle sälja honom till ett Championship lag lyser desperation från deras sida. Dom är nog rädda för inblandningen i härvan med den spanska klubben. Championship ligan ligger ju inte på samma höga nivå som Ligue 1 heller och kunde knappas ses som en win-win för Ghoddos. Förhoppningsvis kommer inte ÖFK att få en dyr räkning när FIFA bestämmer sig. Ghoddos var väl nöjd med Huevas kontraktförslag och skrev på, men ÖFK ville ha mer och godkände inte affären? Oroande att härvan dragit ut så på tiden för man trodde ju att detta skulle vara överstökat efter några månader.
5
Gäst: Anders Thelin skrev | 9 Aug 2019 - 21:33
Med all respekt Agne, Brentford spelar ÖFK-fotboll när den är som bäst, tekniskt och med stort bollinnehav.
The Championship är i motsats till vad många tror inte ”långa bollar på Bengt” längre, det är förmodligen den bästa andraligan i Europa.
12
 
Sök på fotbollz.se
   
  IFK Östersund=DM-Final Mästare 2020, efter seger hemma mot fjolårets Mästare Ytterhogdal IK med 3-1 (1-1)! ⚽⚽⚽  
  av Agne Karlsson | Igår - 23:07  
 

Foto: Agne Karlsson

 
  Läs mer...  
 


 
  Betraktelse av Miguel Exposito  
  av Miguel Exposito | Igår - 22:44  
 

Miguel Exposito

 
  Läs mer...  
 


 
  IFK Östersund-Ytterhogdal 3-1 (1-1)  
  av Staffan Mattsson | Igår - 22:11  
  IFK Östersund rättmätiga DistriktsMästare efter 3-1 mot Ytterhogdal.  
  Läs mer...  
 


 
  kamraterna dm mästare 2020  
  av Classe Olofsson | Igår - 21:33  
 

Ifk Östersund - Ytterhogdal 3-1 (1-1) mål Ifk: Anton Hallstensson straff ,Jakob Johnsson ,Andre Larsson . Mål Hogdal:Julio Cesar Fernandez

 
     
 
Nyhetsarkiv
Igår - 16:50 Mager utdelning för fotbollen - fortfarande tom arena
Igår - 09:49 Aly Keita har aldrig varit så bra - blev trissvinnare
Igår - 08:56 Om Amir Azrafshan
Igår - 08:42 DM final herrar i kväll
28 Sep 2020 - 10:27 Det är inte relevant att säga att 'vi hade flera målchanser
27 Sep 2020 - 22:42 Utfallet fortsätter att vara bättre än prestationen
27 Sep 2020 - 20:53 Järpens IF - Svartviks IF
27 Sep 2020 - 19:46 Matchens bästa spelare
27 Sep 2020 - 19:27 Matchens överraskning
27 Sep 2020 - 18:21 Seriesegrare!
27 Sep 2020 - 18:20 Resultat Matcher sista omgången div 4 Jämtland
27 Sep 2020 - 16:22 Matchens prestation(er)
27 Sep 2020 - 15:24 Jerell Sellars visade klassen - blev matchvinnare efter bra
27 Sep 2020 - 15:05 Förlust i sista seriematchen
27 Sep 2020 - 13:37 Dagens startelva
27 Sep 2020 - 13:28 Hede IK (1933) visade sin klass när det väl gällde ⚽&#
27 Sep 2020 - 12:05 Frösö IF - Tegs SK 11-0 (5-0) se alla mål på video
27 Sep 2020 - 09:10 Inför matchen: Helsingborg - ÖFK
27 Sep 2020 - 08:46 Följ Helsingborgs IF - ÖFK via fotbollz.se
27 Sep 2020 - 08:37 Helsingborgs tränare Olof Mellberg intervjuas på video inför
 
 
 
Herrar
av: där ser man | 25 Sep 2020 - 22:55
oj, jag såg att gamle Ås
32
kommentarer
Utfallet fortsätter att vara bättre än prestationen
av Agne Svärd | 27 Sep 2020 - 22:42
28
kommentarer
På lördag avgörs div 5
av Haldo Jonsson | 23 Sep 2020 - 14:30
Det står mellan tre lag
26
kommentarer
Resultat Matcher sista omgången div 4 Jämtland
av Lasse Granbacka | 27 Sep 2020 - 18:20
Ännu inte riktigt avgjort vem som v
20
kommentarer
Lars Larssons Tankar
av Lars Larsson Stockholm | 25 Sep 2020 - 08:34
Regeringen, fotbollen och den negat
20
kommentarer
Trist besked - nytt fall av Covid- 19 i ÖFK
av Haldo Jonsson | 23 Sep 2020 - 13:23
Besked i dag: Ytterligare en spe
 
 Skrivet den Sön 27 Sep 22:42
fotbollz.se på Facebook