Startsidan...
  Forum
  Krönika
   
  Videoklipp
   
   
  Kommande matcher
  Länkar
   
  Medarbetare
   
  Kontaktformulär
   
  Sökning
  Skriv en nyhet
   
  Bli medlem
  Om FotbollZ.se
   
  Vill du skriva på fotbollz.se?
  Gör fotbollz.se till din startsida
OFK Supporters
 Tabell  Min fotboll 
besök Space2u
 

HUR MÅNGA LIK FINNS DET I GARDEROBEN?
av Agne Svärd
Publicerad 30 Aug 2019 - 23:39 

Det är väl själva fan, inte en dag utan att det ramlar fram ett lik ur ÖFK-garderoben! Och hur många finns där, egentligen?

Kvällens ångestmöte på klassiska Olympia mellan Allsvenskans två stora krisföreningar, Helsingborgs IF och Östersunds FK, är över sedan några timmar tillbaka, Vinst eller förlust för ÖFK känns just nu som fullständigt ovidkommande trots matchens gigantiska betydelse (ÖFK föll med 0–2 efter en rent deprimerande första halvlek, lite bättre efter paus), det är Saman Ghoddos-affären som snurrar runt i mitt huvud.
När den briserade på torsdagseftermiddagen kändes det som en uppercut landade mitt i solar plexus (boxningstermer för er som inte vet...), jag mådde direkt fysiskt illa. Förmodligen var jag inte ensam om den känslan, tar det aldrig slut på eländet?

Jag vet att det var snurrigt när Saman Ghoddos lämnade ÖFK i augusti för ett drygt år sedan, affären drog ut på tiden. Men så dök han upp på bilder från spanska klubben SD Huesca (då nykomling i La Liga) med papper på bordet, penna i hand och leende in i kameran. Några dagar senare (efter hemmamatchen mot Kalmar FF) satt Ghoddos tillsammans med Daniel Kindberg på en presskonferens på Jämtkraft arena och meddelade att ÖFK nu var överens med den franska ligue 1-klubben Rennes FC om en övergång. Och det slutade med att Ghoddos skrev på för Rennes konkurrentklubb Amiens SC...!

Som sagt, snurrigt värre. Och inte blev det bättre av att Ghoddos hade svårt att förklara dom där spanska bilderna (”jag var där och kollade runt lite”) samtidigt som Kindberg ivrigt förnekade att ÖFK varit i närheten av en överenskommelse med spanjorerna.
Men uppenbarligen var uppfattningen en helt annan i Huesca, en stad belägen i den autonoma regionen Aragonien i nordöstra Spanien. Där hävdades att man hade ett giltigt kontrakt med Saman Ghoddos och medan förre ÖFK-stjärnan spelade vidare i Amiens vände sig spanjorerna till det internationella fotbollförbundet, Fifa, för att få ärendet utrett.

Det har nu landat i en Fifa-dom som träffar ÖFK och Ghoddos mitt på hakspetsen; ÖFK får inte handla spelare i de kommande två transferfönstren medan Ghoddos blir avstängd i fyra månader. Och som en missil seglar det även in en bot på fyra miljoner euro (cirka 43 miljoner kronor!) som riktas mot Saman Ghoddos men lika gärna kan träffa ÖFK!
Vill det sig riktigt illa, om domen fastställs till alla delar och det ekonomiska kravet drabbar såväl Ghoddos som ÖFK (och varför inte, Fifa har haft det här ärendet på sitt bord under ett helt år och borde vara väl utrett) kan det vara slutet på Ghoddos karriär – och ÖFK som klubb.

Hur reser man sig efter en sådan här käftsmäll? För ÖFK handlar det dessutom om bara en i raden av ”historier” det senaste året och då har inte den omfattande rättegången mot Daniel Kindberg kommit igång ännu (startar den 5 september i Ångermanlands tingsrätt, Härnösand).

Nu säger ÖFK, som alla andra gånger (suck), att man inte gjort några fel och överklagar domen till idrottens skiljedomstol, CAS. Men oavsett rätt eller fel, jag blir så trött på alla dessa affärer som ständigt tycks landa i någon form av gråzon.
Enligt en artikel på Aftonbladets sajt på fredagen ska Ghoddos ha lurats att skriva på ett papper (på spanska) där han inte förstod innehållet. Det han trodde var resultatet från en fystest var i själva verket ett kontrakt som undertecknades!
Själv vill jag bara att Daniel Kindberg och Saman Ghoddos, rakt och ärligt berättar vad som hände i kontakterna med spanjorerna. Fram med sanningen. För en gångs skull, inget jävla jiddrande som fintar upp medlemmar och supportrar ytterligare en gång på läktaren!
Jag skulle också gärna se att klubbens vd Martin Johansson kom ut på banan. Han har ju varit med på hela ÖFK-resan, i sin roll borde han ha koll på varenda affär, varenda krona som passerat ÖFK:s högkvarter. Det är dags nu, Martin – innan hela skeppet kapsejsar!

***
Det är bara några dagar sedan som ÖFK lanserade halsdukskampanjen ”jag tror på det här” för att täta igen hålen i en läckande kassakista. Ghoddos-affären kunde ha inte ha kommit mera olämpligt!

***
Ja, så var det matchen då?
ÖFK kom till spel med Eirik Haugan och Noah Sonko Sundberg avstängda, dessutom var Sam Mensiro inte tillgänglig och sedan tidigare Ronald Mukiibi och Isak Ssewankambo satta ur spel. Som ni förstår, det rådde brist på försvarsarbetare den här fredagskvällen.
Ian Burchnall valde att spela Thomas Isherwood och Tom Pettersson i mittförsvaret, Rewan Amin till höger och nye Kalpi Quattara till vänster i backlinjen.
”Vi har ett offensivt balanserat lag”, sa ÖFK-chefen före avspark.
Men Burchnalls lagbygge hade varken offensiv eller defensiv i den första halvleken där Helsingborg gjorde både 1–0 och 2–0 efter svaga försvarsinsatser. Det var rent deprimerande att se ÖFK-spelarna hasa sig fram över banan, utan tempo, utan idéer, utan glöd men framförallt utan ansatser till något ordnat anfallsspel. Bara ett par fasta situationer förmådde skaka hemmalaget.
Bättre men utan att det blev bra är facit av den andra ronden. Totalt samlade ÖFK på sig 15 avslut, två av dem var på mål, men i ärlighetens namn var det mest lösplugg som levererades mot skåningarnas målvakt Anders Lindegaard.
Helsingborg hade betydligt bättre bett i sina attacker och ÖFK kan nog tacka Aly Keita, för vilken gång i ordningen?, att siffrorna inte stack i väg till något ännu värre.

Några noteringar;
# Med tanke på matchens betydelse uppträdde ÖFK osedvanligt tamt. Visst kunde man se att Thomas Isherwood brann för uppgiften, absolut, och Rewan Amin jobbade hårt över hela banan i 90 minuter. Men sammantaget var laginsatsen väldigt blek.

# Aly Keta var alltså ÖFK:s bäste men får ta på sig Helsingborgs 2–0-mål (Alhaji Gero). Keita missade ett utspel som var både illa planerat och illa utfört. Här fick vi ytterligare ett bevis på att ÖFK leker hasard när de startar sina anfall. En aggressiv press tvingar ÖFK till misstag, vi ser det i match efter match. Varenda lag i den här serien vet hur man ska agera, trots det fortsätter ÖFK sitt självskadebeteende. Det är i sanning en trist betraktelse!

# Apropå Gero. När han gjorde sitt mål visade han prov på en teknik som vi aldrig såg under hans tid i ÖFK-tröjan.

# Dino Islamovic har hamnat i en avgrundsdjup formsvacka. ÖFK:s bäste målskytt kommer inte ens till några lägen just nu (en möjlighet på Olympia, fint serverad av Charlie Colkett. Men det räcker inte på långa vägar, Dino är ju en av dem som ska bära det här laget i den kris som man befinner sig i).

# Vi fick se sex av de nyförvärv som kom till ÖFK under sommarfönstret, fyra från start, två inhoppare. Bara Kalpi Quattara (från Elfenbenskosuten) höll måttet den här kvällen, övriga var långt ifrån allsvensk kvalitet. Några faktiskt miltals!

# Lagkapten Tom Pettersson efter matchen: ”Det är riktigt tungt, ingenting fungerar varken på eller utanför plan”. Vi har alltså samma åsikt, Tom och jag. Landslagsuppehållet kunde inte ha kommit lägligare!

# I hemmamötet med Kalmar FF får ÖFK klara sig utan Charlie Colkett, avstängd efter sin tredje varning.

# Här är ÖFK-betygen (skala 1–6): Aly Keita 3 – Rewan Amin 2, Thomas Isherwood 3, Tom Pettersson 2, Kalpi Quattara 2 – Felix Hörberg 1, Alex Purver (46) 1, Charlie Colkett 2, Simon Kroon (64) 1 – Dino Islamovic 1, Blair Turgott 1. Ersättare: Jordan Kadiri (46) 1, Jamie Hopcutt (64) 2, Nebiyou Perry (78) betygsätts ej.

# Till sist; Sundsvall sparkade under fredagen sin tränare Joel Cedergren. Och sent i kväll berättar Expressen att Tony Gustavsson, Ytterhogdalssonen som närmast kommer från jobbet som assisterande förbundskapten för USA:s VM-vinnande damer, tar över som huvudansvarig. I sanning en intressant lösning i jakten på ett nytt allsvenskt kontrakt

 
 
63 Kommentarer:
Gäst: Jens Jämte skrev | 4 Sep 2019 - 23:23
Och där drog Martin från skutan, knyck Söröje-sonen Tony G från Giffarna, innan allt är kört för ÖFK...😎😎😎Kör hårt Agne, och håll i Härjedals-flaggan, för nu blåser det opp tiil storm inom Östersunds-Fotbollen. ⚽⚽⚽
68
Gäst: @Tänk bättre skrev | 4 Sep 2019 - 12:27
Och du är en Ö.s-hangaround.! Agne o Thord-Eric tycker att spelarna ska börja tala med lokalmedia igen, och vips dyker Mittmediahatarn upp och tycker att Agne ska bli tränare och TE "matrialare"
Han tyckte nog att han var vitsig där, hehe!
29
Gäst: Tröttnat skrev | 3 Sep 2019 - 20:57
SUCK
14
Gäst: Agne Svärd skrev | 3 Sep 2019 - 20:14
Hej Jens Jämte.Visst har du rätt om Tony G och hans Sundsvallsanknytning. Men för mig är Tony en Hogdalsgrabb, hans pappa Börje är Hogdalsgrabb och hans farfar Åke (som var en flitig och uppskattad LT-medarbetare i många år som rapportör från Ytterhogdals hemmamatcher när jag började på tidningen på 1960-talet) är för mig Hogdalsgrabb. Familjen Gustavsson är starkt förknippad med fotbollen i Ytterhogdal, därför skrev jag som jag gjorde.
8
Gäst: Jens Jämte skrev | 3 Sep 2019 - 14:18
Klockren analys Agne, så fram med korten nu Martin Johansson, ty snart är öfk en saga all. Rättelse Agne Svärd:Tony Gustavsson är från Söröje/Medelpad, som ju är hans moderklubb då, hans Far Börje, är däremot från fotbollsmetropolen Ytterhogdal i Hälsingland.
17
Gäst: Urban skrev | 3 Sep 2019 - 00:48
@tänk bättre, vart och hur tror du att DK fick fram de miljoner han lånade ut till ÖFK? Vid det tillfället var han anställd som VD vid fältjägaren och kan knappast ha haft en lön som klarar av 16miljoner i lån till ÖFK, så hur kom dessa pengar fram? Kan modou barrow transfern haft något att göra med detta?!
10
Gäst: Haha skrev | 2 Sep 2019 - 22:10
Stadsdelnorr, jämtkraftarena, östersundsarena 1000 nybyggdalägenheter, ett fotbollslag i allsvenskan, cupguld i Sverige, Europas och världens största sport! Daniel är solklart den största ledaren Jämtland och Östersund någonsin haft och kommer få! Daniel är inte dömd, oskyldig till åklagaren bevisat bortom rimligt tvivel! Vakna kindberg hatare !
11
Gäst: Ojämte skrev | 2 Sep 2019 - 21:54
Är man inte för DK så är man ett troll. Jag häpnar över denna logik.

På vilket sätt är DK den störste ledaren? För att han tog oss till Europaspel eller för att vi nu befinner oss i den här situationen där ÖFK förknippas med ekonomisk brottslighet och allmänt kaos? Eller är det båda?

Vad gäller stora idrottsledare - det skall visst finnas någon skidklubb några mil söder om Östersund. De har visst tagit några guldmedaljer. Till synes utan någon figur som aldrig kan synas i media utan att det blir negativa rubriker.
9
Gäst: Lasse J skrev | 2 Sep 2019 - 21:14
Vilken ledare skulle i så fall vara större i sportvärlden. Närmast är väl Kay Wieståhl.
5
Gäst: Re: Tänk bättre skrev | 2 Sep 2019 - 21:06
Mycket har man läst på detta forum men ditt påstående om att DK skulle vara den största ledaren genom alla tider i Jämtland är banne mig det mest korkade hittills:-)
12
Gäst: Seaman skrev | 2 Sep 2019 - 20:30
Allt kommer snart få sin förklaring när Ghoddos inte har de 40 millar för böterna som ska in. Då om inte förr kommer lojaliteten för DK att sättas på prov. Vem är det då som ljuger.. ;) DK eller Ghoddos..?
3
Gäst: Tänk bättre skrev | 2 Sep 2019 - 20:08
Självklart ska trollen få det till något negativt att Kindberg lånat ut 6 miljoner när ÖFK frågade om hjälp! Fast klubben tagit ifrån kindberg allt så lånar han ut massor av pengar! Det är stort! Förut när det behövdes så investerade kindberg 16 miljoner i klubben, vilken idrottsledare gör det kindberg gjort! Det är patetiskt att klanka på denna störste ledare genom tiderna i Jämtland, skäms på trollen här på forumet! Det är väl öp hangarounds! Vilka andra satsar något på ÖFK?
6
Gäst: Tyvärr skrev | 2 Sep 2019 - 20:00
Jag tror tyvärr att det är så att DK styr i det fördolda över allt som sker i ÖFK. Sen har hans handlingsutrymme begränsats markant av allt som har hänt under resans gång som utmynnade i den kommande rättegången. Det är inte lika lätt att nå framgångar när man tvingas gå den smala vägen. Om det är som jag befarar är detta ett stort svek mot ÖFKs sponsorer, medlemmar och fans.
5
Gäst: Lasse J skrev | 2 Sep 2019 - 19:27
Om det nu är så att Kindberg kontrollerar allt, vad är det då han kontrollerar? Ett lag i fritt fall, känns det som att Kindberg skulle tolerera det? Givet den handlingskraft han visat under alla år som nådde både till allsvenskan och europaspel, skulle han då med kontrollen inte göra nåt??
6
Gäst: Hoppas på det bästa, men .... skrev | 2 Sep 2019 - 18:53
Som svar på din fråga Agne, tror jag att nästa ”lik” som kommer att dyka fram ur garderoben är att DK fortfarande kontrollerar det mesta i ÖFK!

https://www.fotbollskanalen.se/allsvenskan/kindberg-lanade-ut-pengar---hjalpte-ofk-i-ekonomiska-krisen/
5
Gäst: Helge skrev | 2 Sep 2019 - 12:40
Ja ÖFK hade inte många rätt på sin ÖLUPP, typ noll och snarare 100% i motsats
10
Gäst: Sven Einstein skrev | 2 Sep 2019 - 12:28
Utifrån allt som har hänt de senaste åren är det intressant att läsa ÖFKs värdegrund. Snacka om så kallad "pärmvärmare"!

https://ostersundsfk.se/om-ofk/vardegrund/
10
Gäst: Realist1 skrev | 1 Sep 2019 - 22:04
Problemet med det "officiella" är att Isak inte uppfyllde kraven officiellt heller (han var registrerad för Angered i drygt två år enligt förbundets register och dom, 2009-2011) utan ÖFK var tvungna att få ett intyg från en ledare i Angered för att komplettera med det oregistrerade året 2008. Med andra ord uppfyllde han varken kravet officiellt eller i verkligheten och ÖFK ska därför vara väldigt glada att förbundet valde att kombinera den officiella och vilseledande registreringen 2009-2011 (stack till Chelsea 2010) med den korrekta och oregistrerade verkligheten 2008. Om man använder sunt förnuft och ringer Angered när det gäller det oregistrerade året 2008 bör man också använda sunt förnuft och ringa Chelsea för den svenskregistrerade tiden 2010-2011 kan jag tycka.
4
Gäst: P skrev | 1 Sep 2019 - 18:19
Det som räddade ÖFK i fallet med Ssewankambo är att han "officiellt" blev klar för Chelsea som 16 åring då de inte får skriva kontrakt med yngre spelare, han gick dit som 14 åring.
1
Gäst: Ojämte skrev | 1 Sep 2019 - 17:54
Många tänkvärda ord som skrivs nu (med ett undantag, ni vet vem). VSK-skribenten resonerar ungefär som jag gör och jag tycker det är relevanta frågeställningar som lyfts. Visst är det spekulationer men vi har ju inget annat.

Men för mig så saknas den mest avgörande pusselbiten. Vad säger ÖFK? Nu är det mest Kindberg som uttalat sig och jag vet inte om det är nya eller gamla uttalanden heller. I vilket fall så går det inte att ändra det här nu. Gjort är gjort och jag vill absolut veta vad klubben har för motargument i det här läget. Vad Kindberg har att säga spelar ingen roll för mig. Han är ju inte en del av ledningen längre, åtminstone officiellt.

Jag kan inte se vad ÖFK har för skäl att hemlighålla något. Jag kan inte se taktiken i det. Siffror och sånt, javisst men inte själva skeendet. Där kan man bara vinna opinionen. Har de inte hunnit? Finns det någon ännu större grej på gång? Det tror jag inte.

En fråga: är det legio att FIFA straffar klubbar med transferförbud när det handlar om överträdelser av kontrakt?
3
Gäst: Tänkvärt! skrev | 1 Sep 2019 - 16:42
Intressanta tankar som anno1904 lanserar i länkarna i förra inlägget. Förklaringen till varför ÖFK har köpt på sig en alldeles för stor trupp skulle vara att styrelsen har vetat om att de ev skulle få transferförbud och passat på att köpa spelare nu. Sen kan truppen minskas inför nästa säsong, men man har en trupp att bygga på. Nu gäller det bara att sälja många halsdukar så att löner kan betalas för alla i organisationen, samt att hänga kvar i allsvenskan. Om nu detta stämmer blev väl böterna som Ghoddos alt ÖFK ska betala en kalldusch!
5
Gäst: Ö.s. skrev | 1 Sep 2019 - 15:26
Jag tycker Agne Svärd ska ta över huvudtränarsysslan i Öfk! Det är ett tips till styrelsen att alltså sparka Ian Burchnall och anställ Agne Svärd, till assisterande föreslår jag ÖPs Fredrik Sjölund och dito Åkerström! Till ny matrialare skulle jag vilja se Thord Erik Nilsson. Med nämnda personer får vi in i Öfk en kompetens utan motstycke och kontraktet är fixat.
4
Gäst: Perspektiv utifrån! skrev | 1 Sep 2019 - 13:56
Det är alltid nyttigt att läsa om hur människor utanför "ÖFK-bubblan" ser på laget och DK. Sen har väl inte dom några mer objektiva sanningar än oss andra .......

www.anno1904.se/ofk-klubben-som-ar-lite-for-smart-for-sitt-eget-basta/

https://www.anno1904.se/daniel-kindberg-efterkonstruktionens-kronte-konung/
4
Gäst: Realist1 skrev | 1 Sep 2019 - 09:24
Rensarn

Ja, jag är medveten om att han uppfyllde kravet enligt SvFF men det betyder inte att han verkligen uppfyllde kravet. Om du läser följande länk förstår du kanske vad jag menar: https://www.gp.se/ssewankambo-lämnar-chelsea-bra-för-mig-1.218294

Om det som sägs där är sant (och det finns inget rimligt motiv till att det skulle vara påhittat eller förvanskat) uppfyllde han inte kravet på 3 år. SvFF menade dock att man inte kunde använda tidningsartiklar som bevis och det var tur för ÖFK.
5
Gäst: Helge skrev | 1 Sep 2019 - 09:14
Stackars ÖFKs nya styrelse, som även dom har blivit förda bakom ljuset och får nog tyvärr inte alla korten på bordet när de frågar efter information, när den ena skandalen eller krisen för klubben ploppar upp som svampar ur jorden.

Man undrar hur länge de orkar och när de börjar se allvaret och även dom avgår
7
Gäst: Ang förfalskning skrev | 1 Sep 2019 - 07:31
Det är intressant att vissa spekulerar om att Huesca ska ha förfalskat dokument i den här affären. Är det inte så att ÖFKs representant i försäljningen av Ghoddos, dvs den före detta ordföranden, snart ska delta i en rättegång där han står åtalad för att ha förfalskat många handlingar. Kanske man istället måste fundera över DKs roll i det hela. Sen vet vi inte vad rättegången kommer att leda till, men åtal kan inte väckas utan att det finns någon typ av bevis (dvs fakta).
12
Gäst: Rensarn skrev | 1 Sep 2019 - 07:21
@Realist, gällande Isak så har du fel. Han uppfyllde kravet. Däremot håller jag med om att ÖFK kanske inte hade den järnkoll man påstod sig ha om att så var fallet. Det är enkelt för dig att gå in och läsa ”domen” så ser du tydligt och klart att Isak uppfyller kraven. Löjligt att påstå att han blev betraktad somm hemmaspelare för att SVFF inte orkade kolla. Jag tror att alla instanser snarare kollar lite extra noga nuförtiden när ÖFK är en inblandad part.
2
Gäst: Realist1 skrev | 1 Sep 2019 - 00:20
ÖFK var också "helt säkra" på sin sak i soppan med Isak Ssewankambo men när man kollade lite djupare i den saken var det uppenbart att Isak inte uppfyllde kraven varken på pappret eller i verkligheten. Nu hade man tur att SvFF inte orkade, ville eller kunde gräva djupare i fallet.

När det gäller Ottossons kommentarer blir jag inte direkt övertygad om att ÖFK har rätt. Nu vet jag inte hur han definierar "påskrivna papper" men jag tvivlar starkt på att överenskommelser mellan klubbar måste inkludera underskrift på fysiskt papper. FIFA:s representanter tycks uppenbarligen inte dela den uppfattningen i alla fall eftersom de verkar basera sin dom på en mejlkorrespondens(/överenskommelse). Ottosson tycks också förneka att det finns ett påskrivet kontrakt mellan Ghoddos och Huesca och det känns ju lite märkligt då Kindberg bekräftat detta och hävdat att Ghoddos blivit lurad att skriva på det.
4
Gäst: Batistuta skrev | 31 Aug 2019 - 23:43
Jocke läs detta.

Det finns inga påskrivna papper säger Östersund och Bo Ottosson. Vi får väl lita på det då.

"Östersund om bevisningen: ”Det finns inga påskrivna papper”
Publicerad igår 13.30
Bevisen som fällde Östersund i Saman Ghoddos-fallet är tydliga – i form av mejlväxling och ett påstått kontrakt mellan ÖFK:s Daniel Kindberg och Huescas generaldirektör Josete Ortas. Det skriver den spanska tidningen Heraldo, enligt Länstidningen i Östersund.
Men ÖFK:s ordförande Bo Ottosson förnekar det.
– Det finns inga påskrivna papper, säger han till SVT Sport.

Huesca ska ha lämnat in en anmälan till Fifa i augusti i fjol när det stod klart att Ghoddos inte skulle komma till klubben utan i stället hade skrivit på för franska Amiens. I anmälan ska man ha använt både ett påskrivet kontrakt och mejlväxling mellan Daniel Kindberg och Huescas generaldirektör Josete Ortas.

– Det är felaktiga uppgifter, säger Östersunds ordförande Bo Ottosson.

Hur kan ni vara säkra på det?

– Vi har kollat det, och det är fel. Det finns inga påskrivna papper."
Länktips: https://www.svt.se/sport/fotboll/mejl-med-k…
1
Gäst: Jocke skrev | 31 Aug 2019 - 23:00
Och varför skulle ÖFK isåfall inte delgivit FIFA dessa bevis ?
F ö är ju ÖFK alltid säkra på att man inte gjort ngt fel.
11
Gäst: Batistuta skrev | 31 Aug 2019 - 22:52
Det är sant såvitt jag kan se att Huesca har varit inblandade i mutskandaler och matchfixning i år.

Eftersom ÖFK har sagt att de känner sig säkra att deras överklagan går igenom lär de ha starka bevis som Fifa inte har sett som gör att de går fria. Spännande att se när ÖFK kommunicerar till media. Lär bli vilken dag som helst.
2
Gäst: Helge skrev | 31 Aug 2019 - 22:43
Lite som Agne undrar, hur många fler lik i garderoben finns det, tror att det kommer att komma fram fler överraskningar i den kommande rättegången
3
Gäst: Fundersam skrev | 31 Aug 2019 - 22:42
Vilken soppa det här med Huesca. För övrigt Känner någon till om Huesca nyligen varit inblandad i en matchfixningsaffär i Laliga och att Huescas president varit fängslad för detta. Är detta sant tro eller bara ett rykte??
4
Gäst: Märkligt skrev | 31 Aug 2019 - 16:51
Håller med tidigare i denna tråd.
Är det inte märkligt att det strulat två gånger kring Ghoddos övergångar...
3
Gäst: HR skrev | 31 Aug 2019 - 14:57
Det lär komma fram snart hur det ligger till skulle jag tro. Om det finns mail som inte är förfalskade på både Huescas och ÖFKs datorer så vet vi hur det ligger till. Fram med det så vi får reda på hur det ligger till. Det som kan komplicera det är att det kan vara förfalskade mail från Huescas sida och isf kan det bli svårt att bevisa något. Vet inte om Fifa har resurser att genomskåda sådant. Antar att Kindberg och Ghoddos kommer att prata mer snart så vi får reda på sanningen. Och då vill vi ha sanningen och inget annan än sanningen. Fortfarande finns det hopp. Blir intressant att se om det i värsta fall blir ÖFK och Ghoddos som delar på böterna, ca 20 miljoner var, om då Kindberg betalar ÖFKs böter eller inte. Han sägs ha pengarna och ÖFK betyder nästan allt för honom.
2
Gäst: Ojämte skrev | 31 Aug 2019 - 14:39
Ja, det är verkligen märkligt.
Grundkurs i krishantering - fast tvärt om. Det finns tusen frågor som jag tycker vi borde få svar på. En av dem är hur budgeten påverkas nu. Hade man budgeterat för vidareförsäljning av Ghoddos eller är hålet i plånboken ännu större nu?
Fram med kommunikationen med Amiens och Huesca. Även om det är ett aktiebolag med affärshemligheter så är det också en medlemsstyrd förening. 51%-regeln måste ju betyda något i praktiken.

Läser på andra ställen på fotbollz.se om medgångssupportrar. Jag tror det kan vara svårt att förstå om man tror att supportrar kan behandlas hur som helst. Vi skall bara betala.

I nöden prövas styrelsen
6
Gäst: Öfk2020 skrev | 31 Aug 2019 - 12:59
Vd , styrelse varför denna tystnad.
9
Gäst: Giriga skrev | 31 Aug 2019 - 11:41
Det är väl som vanligt, ÖFK trodde att de var smarta och blev giriga när Ghoddos skulle säljas och trodde att de kunde hoppa från ena erbjudandet till något annat trots att de redan lovat både Ghoddos och klubbar dit å datt via Mail, men inte skrivit på något kontrakt, men Ghoddos har tydligen gjort det i Spanien.

Och nu blev det bakslag rejält på allt strul de själva skapat, skulle vara intressant och får höra vad Rennes har sagt i den här följetången, där Ghoddos presenterades som klar övergång från ÖFK?
8
Gäst: Ojämte skrev | 31 Aug 2019 - 11:40
Instämmer med föregående skribent.

Så korkad kan inte en vuxen människa vara idag att man bara skriver på något utan att ha en aning om vad det är.

Min teori är att "Någon" försökt spela ut Hueasca och Amiens mot varandra för att driva upp priset. Sedan gick det lite snett. Men det är bara en ogrundad teori.
11
Gäst: Re Uppriktigt skrev | 31 Aug 2019 - 10:57
Är du så naiv att du på allvar tror på deras saga i Aftonbladet?? Klart som tusan att de pratar ihop sig och ger en sådan version för att försöka komma undan men FIFA är givetvis inte lättlurade. De har utrett frågan i 1 år och har givetvis torrt på fötter innan man fattar sitt beslut. Tror du på fullt allvar att Saman skulle skriva på vilket papper som helst utan att först veta vad det står och dessutom samtidigt som det pågår förhandling om en ev övergång??
16
Gäst: Hacke skrev | 31 Aug 2019 - 10:37
Lyssnade på Radiosporten. De intervjuade Tom P. efter matchen och det mesta lät uppgivet...kanske behövs ett tränarbyte ändå ? Ny röst ...
8
Gäst: Mats-Erik skrev | 31 Aug 2019 - 10:27
De vår värva vintern 20/21 nästa gång
1
Gäst: Rolf skrev | 31 Aug 2019 - 10:26
Man får transferförbud under två fönster, ej köpa.
Januari 2021 är man fri att handla igen!
Man får sälja spelare under tiden!
2
Gäst: Transferfönster skrev | 31 Aug 2019 - 10:21
Vad kommer värvningsförbudet i två transferfönster att innebära i praktiken? Är det två svenska fönster som gäller eller två europeiska, eller både och? När kommer ÖFK få värva igen?
1
Gäst: Rolf skrev | 31 Aug 2019 - 10:17
Det stämmer inte! Ghoddos blev lurad av Brentford.
Han blev erbjuden ett kontrakt av Brentford och åkte dit men då hade dom ändrat innehållet, vilket gjorde att Ghoddos lämnade i vredesmod!
Hade ingenting med FIFA utredningen!

I know 100%
2
Gäst: Nisse skrev | 31 Aug 2019 - 10:12
Det så kallade strulet med Brentford berodde ju på FIFAs utredning kring Ghoddos övergång till Huesca. Brentford var rädd att Ghoddos skulle stängas av och vem vill köpa en spelar för dyra pengar som inte kan spela?
6
Gäst: Struligt kring Ghoddos skrev | 31 Aug 2019 - 09:56
Känns som att Ghoddos och hans rådgivare har den största skulden i det här!
ÖFK har gjort en mängd andra övergångar utan krångel.
Det vart ju strul mellan Ghoddos och Brentford också nu i somras!!
3
Gäst: Anders Thelin skrev | 31 Aug 2019 - 09:38
Bötesbeloppets storlek och ÖFK långa transferavstängning tyder väl tyvärr på att FIFA har bedömt att Huesca hade ordentligt på fötterna. Att det skulle bli ett annat utslag i CAS är nog ganska osannolikt.
16
Gäst: Nisse skrev | 31 Aug 2019 - 09:09
Om nu DK inte är involverad i ÖFK längre som vissa påstår, varför får han då ackreditering till alla matcher och finns ständigt med runt laget? Det pekar mot att det fortfarande är han som styr och ställer! Vill ÖFK överleva som klubb måste de tydligt ta avstånd från DK. En allsvensk klubb kan inte överleva på att fansen köper halsdukar, det behövs sponsorer också. Tyvärr tror jag att allt fler sponsorer kommer att hoppa av så länge som DK finns med kring laget.
17
Gäst: Medlem skrev | 31 Aug 2019 - 08:59
Det blir löjligt att skylla på kindberg, alla vet att utan honom hade vi inte upplevt någon elitfotboll, cupvinst, Europa äventyr! Spelare, tränare alla instämmer! Nu när kindberg inte varit med på 1.5 år efter sponsorer och kommunens påtryckningar då ska det vara kindbergs fel iallafall, lite skärpning! Formellt sett är det Vd och styrelse som är ansvarig! Upp med sannningen på bordet om ekonomin och Goddos affären, sen kan alla medlemmar ställa sina frågor på medlemsmötet! Begär att kindberg kommer dit också för att svara på frågor! Han brukar ställa upp han har aldrig visat sig rädd!
9
Gäst: Vakna skrev | 31 Aug 2019 - 08:51
Kindberg har ju inte varit med formellt sen april 2018, vad gör Martin Johansson och resten av styrelsen! Varför går inte ÖFK ut och redovisar allt för medlemmarna och fans! Det måste vara det bästa! Kindberg gick alltid ut och mötte media både när det stormade och när det gick bra! Martin visa upp allt på medlemsmötet! Sanningen vinner, vad har Huesca gjort och vad har ÖFK gjort!
7
Gäst: Nisse skrev | 31 Aug 2019 - 08:44
Hur man än vänder och vrider på alla dessa affärer som ÖFK ständigt hamnar i så finns det en gemensam nämnare, nämligen DK. Hans ständiga förvrängningar av sanningen och oärliga ekonomiska beteende har lett ÖFK dit dom är idag, det är tragiskt. Det krävs omstart och en total utrensning i klubbens ledning, många av de personer som sitter där idag är DKs lakejer. ÖFKs mentalitet just nu är formad av DKs ständiga förnekande av sanningen och att det alltid är någon annans fel. Snälla, lägg korten på bordet ÖFK och gör en nystart!!
19
Gäst: Uppriktigt skrev | 31 Aug 2019 - 08:43
Läs detta Agne, en redogörelse som både agent, kindberg och Saman verkar överens om!!!


https://www.aftonbladet.se/sportbladet/fotboll/a/XgpQzW/saman-ghoddos-forsta-ord-efter-straffet
1
Gäst: Rättvisa skrev | 31 Aug 2019 - 08:17
Bra Agne! Martin har alldeles för lättvindigt kommit undan kritik.
En budget som han till stor del varit inblandad i och som totalsågades av
Jämtlands kanske vassaste företagsledare - Nils-Åke Hallström.
Det är inte bara DK som gjort allt fel..
13
Gäst: Norrlänning vid Kusten skrev | 31 Aug 2019 - 06:52
Snart får vi veta om Kindberg verkligen har över 100 miljoner och kan hjälpa Ghoddos att reda ut den senaste härvan.
8
Gäst: Ojämte skrev | 31 Aug 2019 - 02:03
Tänk vad den mannen har spelat långt över sin egen liga. Snart spelar vårt ÖFK långt under sin liga. Tack, eller?

Så länge det går bra så kan en Mr. Bullshit snacka sig till vad som helst, vart som helst. . De som tvivlade hade inte en chans för framgångarna talar sitt eget språk. Alla andra förfördes och jag var en av dem. Förr eller senare så tar det stopp. Tvärstopp. Sanningen kommer alltid fram och det är ingen bra idé att försöka gömma undan den.

Korten på bordet nu, ÖFK. Medlemmar, kräv att vi får reda på vad som hände. Visa dokumentationen. Har vi gjort rätt så finns inget att dölja.

Vi måste starta om på nytt. Med anständiga människor i ledande positioner, som tror på transparens. Det får ta den tid det tar.
10
Gäst: Konfunderad skrev | 31 Aug 2019 - 01:37
Mig veterligt kan väl inte en kontrakterad spelare skriva på för en annan klubb. Om så skulle vara fallet tillhör Spelaren moderklubben tills bägge parter är överens och båda parter har signerat ett giltigt kontrakt!
5
Gäst: Gammelsosse skrev | 31 Aug 2019 - 00:58
Det finns en risk att Kindberg inte visste att epost meddelanden kan vara juridiskt bindande utan ngn underskrift, men vi får hoppas på det bästa. Det är hoppet som håller oss i liv.
3
Gäst: Jean Paul von der Burg skrev | 31 Aug 2019 - 00:56
Haha, och som ett brev på posten får man precis höra att det är just Martin som gett Huesca OK att förhandla med Ghoddos? Seriöst, den mannen borde ju fängslas alternativt stå för böterna på 43 miljoner själv.

Han har i stort sett på egen hand fullkomligt kört ÖFKs ekonomi i botten så pass till den grad att man nu ligger på ruinens brant och med stor sannolikhet riskerar konkurs. Detta bara ett år efter att, med svenska mått, ha tjänat enorma summor på Europaspel och spelarförsäljningar som nu slaskats bort. På vad undrar man ju? Maken till misskötsel av en fotbollsklubb har väl sällan skådats. Hur har han ens fått sitt jobb?
14
Gäst: Realist1 skrev | 31 Aug 2019 - 00:43
Det är i och för sig inte omöjligt att Huesca på något sätt förfalskat mejl och att FIFA:s representanter har blivit grundlurade. Men tycker du det känns mer sannolikt än att DK förvränger sanningen?
9
Gäst: Gammelsosse skrev | 31 Aug 2019 - 00:32
Huesca kan ha förfalskat innehållet i majlet från Kindberg. Litar inte på dem alls.
5
Gäst: RR skrev | 31 Aug 2019 - 00:17
Fifa kanske har tagit detta beslut utan att ha alla bevis på bordet? Så här skrivs det i aftonbladet idag...

"Saman Ghoddos hävdar att han blivit lurad att skriva under papperet i Spanien som han trodde bara gällde läkarundersökningen.

När duon återvände till Östersund ska de ha fått reda på att kontraktet gällde mer än så.

– Vi samlades och vår spanska marknadsanalytiker läste upp det papper han hade skrivit på. Då blev Saman alldeles vit i ansiktet.

Kontraktet gällde inte bara en läkarundersökning med Huesca, utan också en permanent övergång till klubben.

"– Det hade Saman ingen aning om och när han fick reda på det sa han att han inte ville spela i Huesca. ”Då får du säga upp avtalet”, sa jag och hans agenter - och det gjorde han. Det var självklart eftersom han blev lurad att skriva på något han inte ens kunde läsa."

Saman Ghoddos säger till Sportbladet att han vill vara fåordig inför den rättsliga processen som ska inledas.

– Jag kommer att prata mer sen. Jag vill inte kommentera så mycket just nu. Men självklart är jag ledsen, säger Ghoddos.

Kindberg är kritisk till straffet som spelaren har ålagts med.

– Det är orimligt att Saman ska dömas till 43 miljoner kronor i böter och avstängning från allt spel i fyra månader när Huesca har lurat honom. Det kan inte vara rätt. Det kan inte vara rätt.

Agenten Nenad Lukic berättar att de kommer att inleda processen med sina advokater på måndag.

– Jag kommer att kämpa på Samans sida för att min åsikt är att han har blivit lurad där nere i Spanien. Jag pratade med honom i går och självklart mår han inte bra nu"
3
Gäst: Realist1 skrev | 31 Aug 2019 - 00:02
Problemet med Kindbergs version och förklaring (dvs att allt beror på ett missförstånd från Samans sida) är ju att ÖFK också straffas hårt och att straffet, enligt spanska medier, ska baseras på en mejlkorrespondens mellan Huesca och Kindberg. Utifrån domen måste i alla fall FIFA bedöma det som att ÖFK har accepterat en övergång till Huesca, annars förstår jag inte hur klubben kan straffas.
8
 
Sök på fotbollz.se
   
  Andra trissvinsten i följd för Calvin Kabuye - senast mot Skövde  
  av Haldo Jonsson | Igår - 17:51  
 

Calvin Kabuye. Foto Haldo Jonsson

Bilden: Trissvinnaren mot Skövde, Calvin Kabuye.

Malcolm Stolt leder den sammanlagda Trissen men hotas främst av Mayoslav Mazur och Yannick Adjouman

Richard leder fortfarande Hos Andreas Tipset, men hotas främst av Didrik P

 
  Läs mer...  
 


 
  Dvärsätt vann!  
  av Björn Runsten | Igår - 16:00  
 
Alnö - Dvärsätt 0-2


0-1 John-Henrik Eriksson [17] 0-2 John-Henrik Eriksson [43]

Spännande omgångar kvar! Dvärsätt två poäng efter Selånger, på kvalplats just nu!

tips och kommentar, se nedan.

 
  Läs mer...  
 


 
  Förbättring behövs på många områden  
  av Lars Larsson | Igår - 11:26  
   
  Läs mer...  
 


 
  Seger fullbordade en rekordsäsong!  
  av Linus Ekqvist | Igår - 07:04  
  Det blev en skön seger i säsongens och division 2-seriens sista match hemma mot Frösön med 3-2 (2-0) efter en gulsvartdominerad första halvlek följd av en nerös avslutning och Frösöupphämtning sista halvtimmen av matchen.  
  Läs mer...  
     
 
Nyhetsarkiv
23 Sep 2023 - 22:43 Övertygade seger för Ifk Östersund
23 Sep 2023 - 22:22 Reultat Tips div 2 Norrland
23 Sep 2023 - 21:42 Åter förlust för kamraterna trots flera målchanser
23 Sep 2023 - 21:34 Referat: Ås IF - Tandsbyns FK 1-3 (0-0)
23 Sep 2023 - 19:37 Resultat Spelomgång 20 div.4 Jämtland 2023
23 Sep 2023 - 19:00 Frösö IF-Friska Viljor FC 1-2 (0-0)
23 Sep 2023 - 18:55 ÖFK kunde inte klara av Skövdes effektivitet - stor förlust
23 Sep 2023 - 18:54 Matchens överraskning
23 Sep 2023 - 18:54 Matchens prestation
23 Sep 2023 - 16:50 Ifk Östersund 2 förlorar sista matchen mot serievinnaren
23 Sep 2023 - 16:37 Ja, snälla nån
23 Sep 2023 - 14:12 Startelvan
23 Sep 2023 - 10:58 Järpen -Ope 0-2 (0-0) Bilder från matchen
23 Sep 2023 - 06:48 Inför matchen: Skövde AIK - ÖFK
22 Sep 2023 - 16:52 Före detta damspelare i Krokom/Dvärsätt nu i Europeiska topp
22 Sep 2023 - 14:34 Vi närmar oss de tre sista omgångarna i Division 4
22 Sep 2023 - 14:21 Följ Skövde - ÖFK via fotbollz.se
22 Sep 2023 - 11:59 Helgens matcher
21 Sep 2023 - 22:25 Träningen i dag gick i dur - men det kan vara dags att byta
21 Sep 2023 - 09:41 Skövde ett mycket bättre lag nu än i våras - ligger före ÖFK
 
 
 
Herrar
av: *Rolighetsministern | 22 Sep 2023 - 22:31
ÖFK har gått från att ha varit Sver
37
kommentarer
Resultat Spelomgång 19 div.4 Jämtland 2023
av Lasse Granbacka | 17 Sep 2023 - 19:28
Än är inte div 4 Jämtland avgjord d
16
kommentarer
ÖFK kunde inte klara av Skövdes effektivitet - stor förlust mot tabelljumbon
av Haldo Jonsson | 23 Sep 2023 - 18:55
Skövde - ÖFK 5-1 (2-0)
12
kommentarer
Resultat Spelomgång 20 div.4 Jämtland 2023
av Lasse Granbacka | 23 Sep 2023 - 19:37
Seger för både Ope och Berg. Berg v
11
kommentarer
Ja, snälla nån
av Per Lagerbäck | 23 Sep 2023 - 16:37
Bryt ihop och kom igen! Några spela
8
kommentarer
Startelvan
av Haldo Jonsson | 23 Sep 2023 - 14:12
Aly Keita, Cesar Weilid, Yannick Ad
 
 Skrivet den Fre 8 Sep 11:09
 
 Skrivet igår kl 11:26
fotbollz.se på Facebook