Startsidan...
  Forum
  Krönika
   
  Videoklipp
   
  O'Learys-tipset 2020
- Lämna ditt tips
   
  Kommande matcher
  Länkar
   
  Medarbetare
   
  Kontaktformulär
   
  Sökning
  Skriv en nyhet
   
  Medlemserbjudande
  Om FotbollZ.se
   
  Vill du skriva på fotbollz.se?
  Gör fotbollz.se till din startsida
ÖFK Supporters
Tabell Tabell Skytteliga Skytteliga
Allsvenskan Tabell Skytteliga
- Östersunds FK  
Div 1 Norrland - Damer Tabell Skytteliga
- IFK Östersund
- Ope IF
Div 2 Norrland - Herrar Tabell Skytteliga
- IFK Östersund Gästbok
- Ytterhogdals IK Gästbok
Div 2 M:a Norrland - Dam Tabell Skytteliga
- IFK Östersund 2
- Krokom/Dvärsätt IF
Div 3 M:a Norrland - Herr Tabell Skytteliga
- Järpens IF
- Frösö IF Gästbok
Div 3 Damer Södra Tabell Skytteliga
- Brunflo FK
- Frösö IF
- Ope IF 2
- Svegs IK
- Hede/Vemdalen
- Ås IF
Div 3 Damer Norra Tabell Skytteliga
- Häggenås SK
- IFK Strömsund
- Järpens IF
- Krokom/Dvärsätt IF 2
- Offerdals IF
- Ragunda BK
Div 4 Herrar Tabell Skytteliga
- Alsens IF Gästbok
- Ope IF Gästbok
- Dvärsätts BK
- IFK Strömsund
- IFK Östersund Ungdom
- Offerdals IF Gästbok
- Ope IF 2
- Stuguns BK Gästbok
- Tandsbyns FK Gästbok
- ÖFK Cosmos
 
Övriga serier
Övrigt
Förbund, domare m fl
J/H Fotbollsdomarklubb
Ettan fotboll
fotbolly.se
 
Saknar Du din förening? Tryck här...
 
besök Space2u
 

REFERAT: OPE IF - SELÅNGER FK 2
av Ope IF
Publicerad 7 Sep 2019 - 22:56 

Redan på uppvärmningen innan match kändes det att det var något riktigt bra på gång. Den känslan höll i sig även i matchstarten. Ope fullkomligt exploderade i matchöppningen med härlig rörlighet och spelglädje och efter mindre än 20 minuter stod det 3-0. Vi kan nog inte spela mycket bättre än vi gjorde första halvtimmen. Även under den andra halvleken är det väldigt bra fokus och inställning på det som ska göras och till slut blev det hela 10-0 mot ett tröttkört Selånger 2.

Ibland får man som tränare uppleva stunder där det bara är att lägga händerna på ryggen och njuta av de som händer ute på planen. Precis den känslan fick vi uppleva under matchinledningen i matchen mot Selånger 2. Det var centrala backar och mittfältare som gick in rejält i situationerna för att vinna boll och fördela spelet efter bollvinst, anfallsspelare och yttrar som löpte för att ge alternativ och ytterbackar som fyllde på i anfallen, precis som vi prata om innan match. Lägg till det en målvakt på tårna som styrde och pratade längst bak.

Vi gjorde 1-0 efter tre minuter. Rebecca Bill fångade in bollen och spelade ut till Therese Stjerna på högerkanten, Therese tog med sig bollen och skar in mot mål där hon slog en perfekt passning till Rebecca som löpt in och enkelt kunde stöta bollen i mål.

Målet gav ytterligare energi och Opetjejerna tryckte oavbrutet på framåt och tvingade Selångers målvakt till några riktigt vassa ingripanden. När selånger fick tag på bollen och spelade upp den mot sina forwards var mittbacksparet Klara Svensson och Lollo Nenzén synnerligen vältajmade, vann boll och levererade till våra mittfältare eller ytterbackar snabbt och enkelt.

2-0 kom efter 10 minuter. Tilda Eriksson hittade fram med bollen till en djupledslöpande Rebecca B. Hon fintade bort sin back och serverade ett fint inlägg till Therese S som mötte på halvvolley och tryckte upp bollen i krysset. Riktigt fint anfall och snyggt mål.

Det var egentligen bara en fråga om när och inte om det tredje målet skulle komma. Det kom efter 18 minuter. Karin Jonasson spelade ut till Therese S som passade in till Sandra Nilsson som sköt och tvingade Selångers målvakt till en fin räddning, men reutren satte Sandra själv i mål.

Resterande del av den första halvtimmen är det fortsatt riktigt bra fotboll från Ope och det borde kanske ha varit nåt fler mål under den här perioden. Ändå svårt att klaga med tanke på att det mesta var bra.

Vi mattas lite i slutet av den första halvleken, men aldrig så att vi får någon riktig dipp. 3-0 är resultatet i paus och med tanke på kvaliteten, spelglädjen och löpviljan så var det nästan bara positiva ord i paus. I halvtid bytte vi ut Therese S, som varit sjuk under veckan, men nu hade en fantastisk första halvlek med 1 mål och 2 ass. Avbytaren gick inte av för hackor då vår ordinarie lagkjapten Lena Lindström kom in istället.

Andra halvlek är bara 2 minuter gammal när vårt fjärde mål kom. Karin J snappade upp en boll i offensivt straffområde och sköt ett distinkt vänsterskott som gick in under målvakten.

5 minuter senare var det dags för mål # 5 då Olivia Jonsson hittade Rebecca B med en fin djupledsboll. Rebecca slåg in bollen mot mål med nåt som såg ut som ett inlägg, men som gick in över målvakten.

2 minuter efter det var det dags för Ella Backman att skriva in sig i målprotokollet då hon vann bollen mitt på offensiv planhalva och trampade rätt igenom Selångers försvar innan hon lugnt placerade in bollen med vänsterfoten.

Vi har i det här läget ett bastant grepp om matchen och har också börjat byta in lite av våra spelsugna avbytare.

Kvarten in i andra gjorde Rebecca B sitt tredje mål. Sandra N och Karin J stod för fint samarbete innan Rebecca kunde skjuta in bollen med ett rejält avslut.

Rebecca nöjde sig dock inte där utan stöte även in 8-0 efter 20 minuter av andra halvlek efter fint förarbete av Maja S och Lena L. Strax därefter fick Rebecca byta efter 70 fina minuter efter skadefrånvaro.

Sista 20 minuterna gick vi över till ett 4-3-3 och hade i det läget ett helt nytt mittfält på planen. De kom in med stor energi och löpvilja och bidrog till att hålla trycket uppe.

Med 8 minuter kvar av matchen fick Lena L bli målskytt. Efter ett fint instick från Sandra N kunde Lena peta bollen förbi Selångers målvakt.

Selånger var rejält trötta i det här läget, samtidigt som Opetjejerna höll ångan uppe med ett bra passningsspel och fortsatt hög spelglädje.

Tre minuter innan full tid så nådde vi tvåsiffrigt Sandra N hittade ett väggspel med Karin J innan Sandra kunde skjuta in 10-0.

10-0 blev också slutresultatet i en match där det fanns mycket att glädjas åt. Vi kunde ge alla fem avbytare minst 20 minuters speltid och fick tillfälle att spara några spelare som varit sjuka och skadade.

Vad det gäller spelarkritik så är det bara positivt rakt igenom.

Maja S visade sig från sin allra bästa sida och var härligt offensiv från sin högerbacksplats. Planens bäste spelare sett över 90 minuter. Även Olivia J på vänsterbacken svarade för en härlig insats med vilja att följa med framåt även om det inte blev lika ofta där.

Mittbacksparet Lollo N och Klara S har inte spelat så mycket ihop, men det funkade perfekt mellan dem. Lollo agerar med ett ruskigt självförtroende just nu och löser allt så enkelt och Klara gjorde 90 riktigt bra minuter med stark defensiv och enkla lösningar offensivt.

Ella B inledde matchen riktigt piggt och hittade bra ytor i en rätt fri offensiv mittfältsroll. Tilda E fick kliva upp i en balansroll på mitten efter att ha spelat mittback i stort sett hela året och hön löste den uppgiften strålande. Var nära att bli målskytt också.

Sandra N kom inte med i spelet så mycket i första halvlek, men blev mer och mer involverad ju längre matchen gick och var oerhört nyttigt både offensivt och defensivt som vänsterytter. Therese S är redan nämnd och hennes halvlek som högerytter doftade klass rakt igenom trots en sjukdom under veckan. Finns inte många bättre i länet i en mot en.

Rebecca B har vait borta p.g.a. skada, men 4 mål i comebacken visar vilken kapacitet som finns där. Forwardskollegan Karin J gjorde "bara" 1 mål, men passade till 3 och såg ut att ha fantastiskt roligt ute på planen.

Längst bak kom Johanna F tillbaka efter en jobbig match senast och agerade vaket och smart, samtidigt som hon pratade och hjälpte sina utespelare matchen igenom.

Inhopparna Lena L, Erica Kraft, Beata Eriksson, Liv Hellberg och Ella Stugvard kom in och bidrog med härlig energi och bidrog till att vi aldrig tappade farten.

Kort och gott var det en jäkligt trevlig kväll på Sportfältets konstgräs. Det var en enorm spelglädje och vilja att visa att förra helgens poängtapp var ett tillfälligt "gupp i vägen".

Nu är det någon dags extra vila innan vi möter IFK Östersund 2 på Jämtkraft Arena måndag den 16 september. Vi hoppas att den här spelglädjen och kvaliteten finns kvar även då.

 
 
2 Kommentarer:
Gäst: Heja Fotboll skrev | 8 Sep 2019 - 13:56
Grym match av alla spelare. Div 1 nästa?
114
Gäst: Jan Netzler skrev | 8 Sep 2019 - 11:27
Bra jobbat alla inblandade👍.
3
 
Sök på fotbollz.se
   
  Pero Kapcevic - en man för ÖFK  
  av Haldo Jonsson | Idag - 15:55  
 

I går träffade fotbollz.se nye assisterande tränaren Pero Kapcevic. Det var ett posituvt möte. Pero passar bra in i ÖFK- kostymen

 
  Läs mer...  
 


 
  IFK Göteborg intresserade.  
  av Haldo Jonsson | Idag - 15:23  
 


Är Noa Sonko Sundberg på väg bort från ÖFK?

 
  Läs mer...  
 


 
  Träning inför GAIS  
  av Haldo Jonsson | Idag - 11:36  
 

Kallt var det men hur går det för spelarna i kylan?

 
  Läs mer...  
 


 
  Lars Larssons Tankar  
  av Lars Larsson Stockholm | Igår - 21:44  
 

Begreppen Resultat, Eget Kapital och Kassa blandas friskt hos ÖFK.

 
  Läs mer...  
     
 
Nyhetsarkiv
Igår - 21:42 ÖFK fortfarande bäst i Sverige
Igår - 10:23 Resultat Träningsmatcher torsdag
Igår - 09:49 En stark ljusstråle i mörkret
Igår - 09:04 Företagsgruppen och ÖFK tar gemensamma tag
26 Feb 2020 - 15:01 Kalla arenor?
26 Feb 2020 - 14:23 Fryser på fotboll? Nej, jag klär mig rätt
26 Feb 2020 - 12:13 Håll ögonen öppna
25 Feb 2020 - 23:16 ÖFK klargör turerna för att få elitlicens för 2020
25 Feb 2020 - 09:14 Krönika av Miguel Exposito
25 Feb 2020 - 08:58 SEF, Svensk elitfotboll ger svar på tal om ÖFK
24 Feb 2020 - 19:47 ANDRA TRÄNINGS MATCHEN FÖR IFKS HERRAR
24 Feb 2020 - 14:19 Matcher onsdag - torsdag
24 Feb 2020 - 14:11 Allsvenska lagen går som tåget
24 Feb 2020 - 13:57 Sista chansen?
24 Feb 2020 - 10:39 Eskilsminne - ÖFK.Se målen här
23 Feb 2020 - 22:19 Full laddning och givmild hemmamålvakt gav 5-0
23 Feb 2020 - 20:46 Ett nytt ÖFK
23 Feb 2020 - 17:20 ÖFK körde över Eskilsminne
23 Feb 2020 - 15:37 Startelvan
23 Feb 2020 - 09:44 Inför matchen: Eskilsminne IF - ÖFK
 
 
 
Herrar
av: Lars | Igår - 10:27
40 mille
Övrigt
av: YES! | 13 Feb 2020 - 10:52
https://www.stadiumteamsales.se/ifk
31
kommentarer
Håll ögonen öppna
av Haldo Jonsson | 26 Feb 2020 - 12:13
ÖFK kommer att lägga ut något rolig
27
kommentarer
En stark ljusstråle i mörkret
av Haldo Jonsson | Igår - 09:49
Ett viktigt steg har tagits
15
kommentarer
Falkarna välkomnar valberedningens förslag
av Haldo Jonsson | 20 Feb 2020 - 23:09
- " Det känns riktigt bra. Valber
13
kommentarer
ÖFK klargör turerna för att få elitlicens för 2020
av Haldo Jonsson | 25 Feb 2020 - 23:16
Att ÖFK fick elitlicensen berodde p
12
kommentarer
Lars Larssons Tankar
av Lars Larsson Stockholm | Igår - 21:44
Begreppen Resultat, Eget Kapital oc
 
 Skrivet den Tis 11 Feb 08:21
 
 Skrivet den Ons 19 Feb 17:34
 
 Skrivet den Sön 23 Feb 22:19
fotbollz.se på Facebook