Startsidan...
  Forum
  Krönika
   
  Videoklipp
   
  O'Learys-tipset 2020
- Lämna ditt tips
   
  Kommande matcher
  Länkar
   
  Medarbetare
   
  Kontaktformulär
   
  Sökning
  Skriv en nyhet
   
  Medlemserbjudande
  Om FotbollZ.se
   
  Vill du skriva på fotbollz.se?
  Gör fotbollz.se till din startsida
OFK Supporters
Tabell Tabell Skytteliga Skytteliga
Allsvenskan Tabell Skytteliga
- Östersunds FK  
Div 1 Norrland - Damer Tabell Skytteliga
- IFK Östersund
- Ope IF
Div 2 Norrland - Herrar Tabell Skytteliga
- IFK Östersund
- Ytterhogdals IK Gästbok
Div 2 M:a Norrland - Dam Tabell Skytteliga
- IFK Östersund 2
- Krokom/Dvärsätt IF
Div 3 M:a Norrland - Herr Tabell Skytteliga
- Järpens IF
- Frösö IF Gästbok
Div 3 Damer Södra Tabell Skytteliga
- Brunflo FK
- Frösö IF
- Ope IF 2
- Svegs IK
- Hede/Vemdalen
- Ås IF
Div 3 Damer Norra Tabell Skytteliga
- Häggenås SK
- IFK Strömsund
- Järpens IF
- Krokom/Dvärsätt IF 2
- Offerdals IF
- Ragunda BK
Div 4 Herrar Tabell Skytteliga
- Alsens IF Gästbok
- Ope IF Gästbok
- Dvärsätts BK
- IFK Strömsund
- IFK Östersund Ungdom
- Offerdals IF Gästbok
- Ope IF 2
- Stuguns BK Gästbok
- Tandsbyns FK Gästbok
- ÖFK Cosmos
 
Övriga serier
Övrigt
Förbund, domare m fl
J/H Fotbollsdomarklubb
Ettan fotboll
fotbolly.se
 
Saknar Du din förening? Tryck här...
 
besök Space2u
 

HUR MÅNGA SNYTINGAR TÅL IAN BURCHNALLS GÄNG?
av Agne Svärd
Publicerad 26 Sep 2019 - 00:25 Uppdaterad 26 Sep 2019 - 00:27

Jag tar risken att låta som en papegoja, men...; det är tungt nu, riktigt tungt!
När ÖFK äntligen gör en riktigt vettig prestation, har fullständig kontroll på både spel och motståndare så skickar man in bolljäveln i eget mål!

Det är klart att man inte vinner fotbollsmatcher när man själva inte kan göra mål och samtidigt hjälper sina motståndare.

Örebro–ÖFK 2–0.
Det betyder att ÖFK förlorar sin sjätte match i rad och har bara vunnit en gång sedan den 29 april, på 19 matcher! Det är ju så man får ont i magen...

ÖFK presterar i en timme sin bästa fotboll sedan Hedenhös (nåja, en lätt överdrift men i alla fall på rätt länge under en sommar där vi verkligen inte blivit bortskämda med kvalitet). Visserligen slog det inga gnistor om insatsen, men det var stabilt, tryggt, säkert, kontrollerat. Det i kombinationen med ett hemmalag som uppträdde som ett sovande korplag gjorde att det var ÖFK som satte matchbilden och kunde skapa ett antal hyggliga målchanser, Dino Islamovic (ett par gånger), Simon Kroon, Felix Hörberg och Jordan Kadiri tvingade Örebromålvakten Oscar Jansson att visa stora delar av sitt register.

Hemmalaget hade, just det, ingenting!

Men så kom snytingen, ja rena knocken: 61:a minuten och Kalpi Ouattara ska, oattackerad som siste man, rensa bort ett Örebroinspel från vänster, Oattara laddar med sin fina vänsterfot men istället för att träffa med utsidan blir det insidan och bollen rullar in i ett vidöppet ÖFK-mål. Det finns inte en chans i världen att Aly Keita ska kunna ingripa, han kunde ju inte ens tänka tanken att bollen skulle fara åt DET hållet.

Självmål är alltid självmål men det här måste jag säga var ett av de mer spekulativa jag sett under många år på och vid sidan av en fotbollsplan.

1–0 till hemmalaget, det kom verkligen från ingenstans.

Där och då gick luften ur ÖFK. Visserligen behöll man greppet om spelet men forceringen var krampaktig och man lyckades inte skapa en enda vettig kvitteringschans under sista 30.

Däremot hann Örebro smälla in en andra boll bakom Aly Keita; långt uppspel från målvakten Oscar Jansson landade bakom ÖFK:s backlinje där Martin Broberg högg som en kobra, frispelade Agon Mehmeti och så var det det bara att packa ihop prylarna för den här kvällen och sikta på måndagens hemmamatch mot serieledande Djurgården.

Frågan är bara; hur många smällar tål Ian Burchnall och hans gäng?

Det har var i alla fall en av de tyngsta, av många tunga, den här sommaren. Den kändes i alla fall verkligen inte nödvändig då Örebro i sanning var ett riktigt risigt allsvenskt lag den här kvällen!

Det finns naturligtvis massor av anledningar till att ÖFK den här sommaren uppträtt som en riktig looser. Men här är den viktigaste, det brister i kvalitet på alltför många fötter:

# Defensivt så kommer baklängesmålen på så många olika sätt så att det är omöjligt att hitta ett mönster. Självmål i kväll, brist i markeringen på en fullständigt onödig hörna i Falkenberg, straff för en klumpig hands mot Kalmar FF, anfallare får vandra oattackerad rakt in ”slottet” vid 1–0-målet i Helsingborg... Visst, misstag sker i varenda lag i varje match. Men det som händer i och kring ÖFK:s straffområde är rätt avslöjande – och man har blivit hårt straffade!

# Offensivt är det faktiskt ännu värre; inget mål i kväll, inget mål i Falkenberg, ett straffmål mot Kalmar, inget mål i Helsingborg... 21 mål på 25 matcher (åtta mål på sex matcher i april). Tröst för tigerhjärtan är att det funnits möjligheter i såväl Örebro som Falkenberg.

Misstagen i försvaret är som de är. Men hur löser man problemen i den andra änden av planen? Jag köper i alla fall inte Ian Burchnalls val i de senaste matcherna. Varken Jordan Kadiri eller Blair Turgott är redo för Allsvenskan. Mitt hopp står till att Simon Kroon och Dino Islamovic kan få ihop någonting tillsammans längst fram i en 4-4-2-uppställning, jag ser ingen annan möjlighet hur än jag kollar ÖFK:s offensiva material.

***

Några korta noteringar;

# Sam Mensiro var förgrymmad på mig sedan jag dömt ut hans insats som balansspelare på mitten mot Falkenberg (och några matcher till). ”Du skriver bara skit om mig”, skrev Mensiro till mig. Jag svarade att att jag skriver bara det jag ser, att han är inte tillräckligt bra i den rollen men en duktig försvarsspelare som borde vara med och konkurrera om en plats i backlinjen. Nu var Mensiro på plats till höger i en fyrbackslinje och skötte sig alldeles utmärkt!

# Jag, och säkert väldigt många andra, tyckte synd om Kalpi Ouattara när han skickade in bollen i den egna buren. Det var definitivt inte vad en ung spelare behöver, dessutom i ett nytt lag. Men det är bara att hoppa upp på hästen igen, det är sånt som händer men som sällan leder till det här utfallet. Fram till sitt misstag hade Ouattara gjort en stabil insats.

# Isak Ssewankambo hade lite svårt att komma in i matchen, det har ju blivit väldigt många avbrott för honom under hösten. Men det blev bättre och tillsammans med Charlie Colkett ägde ÖFK det centrala mittfältet.

# Colkett spelar för övrigt sin bästa fotboll fså här långt i ÖFK-dressen. Engelsmannen var lagets bäste den här gången.

# Dino Islamovic sliter, brottas, springer, dribblar, nickar och skjuter. Men han har inga marginaler med sig och har inte haft det på länge. När är det ”proppen ur”.

# Till sist; här är ÖFK-betygen: Aly Keita 2 – Sam Mensiro (76) 3, Noah Sonko Sundberg 3, Tom Pettersson 3, Kalpi Ouattara 2 – Felix Hörberg 3, Isak Ssewankambo 3, Charlie Colkett 4, Simon Kroon (61) 2 – Dino Islamovic 3, Jordan Kadiri (67) 1. Ersättare: Jamie Hopcutt (61) 1, Blair Turgott (67) 1, Rewan Amin (76) betygsätts ej.

 
 
19 Kommentarer:
Gäst: @Ian är bäst skrev | 28 Sep 2019 - 16:49
Jag håller med. Han har det mtrl han har.
17
Gäst: Ian är bäst skrev | 28 Sep 2019 - 16:47
Ian är bäst
3
Gäst: Glenn skrev | 27 Sep 2019 - 14:22
Frågan är hur stor inverkan och inflöde av energi Johanna kan bidra till spelarna när hon trots allt är ett väldigt välbekant ansikte för spelarna.
Å andra sidan, är Johanna ett alternativ om pengar saknas. Som du säger, situationen kan bara bli bättre känns det som.
5
Pman skrev | 27 Sep 2019 - 13:42
Ian bör kunna vara kvar. Men han behöver nog en paus från huvudansvaret efter all frustration som varit. Tränarteamet bör kunna komma överens om det.

Varför då inte vara helt eljest och låta Johanna leda säsongen ut?
Första kvinnliga huvudcoachen i allsvenskan - Situationen kan bara bli bättre!
Vi kämpar med alla medel och vi ger oss aldrig!
9
Gäst: Glenn skrev | 27 Sep 2019 - 13:10
MH,
Resultatet var bättre efter åtta omgångar och har därefter blivit sämre. Men jag anser att spelmässigt har det varit lika illa under hela säsongen. Vi hade otroligt mycket tur i början och tog många oförtjänta poäng. Det såg lika illa ut med Aiesh och Edwards så problemen fanns där långt tidigare.

I min mening ligger problemet i vår rekrytering av spelare och inte hos Ian. Vår attraktionskraft har dalat kraftigt neråt och vi får spelare därefter. Jag har svårt att se att någon annan tränare har gjort det särskilt bättre under omständigheterna.

Med det sagt tror jag att en ny röst är det enda som kan hjälpa oss kvar. Ofta brukar ett tränarbyte rendera i ny energi bara av att något händer, något nytt kommer in.
Samtidigt har jag en stor tilltro till Ian och tycker fortfarande han är en spännande tränare som jag vill ha kvar och utveckla både sig själv och laget.

Kanske på något vis få in en till och Ian tar ett steg bak resten av säsongen? Det hade varit ett eljest beslut. Någon som på sikt kan komplettera Ian och leda tillsammans.
Men då återstår fortfarande frågan om vem som är beredd att göra det, och om bi ens överhuvudtaget har råt med att ta in en till.
3
Gäst: Christer skrev | 27 Sep 2019 - 12:11
Glöm inte bort Sundsvall
Kan mucket väl ta 7-9 poäng
Sirius H
Norrköping H
AFC B
Helsingborg
AIK B

0
Gäst: Tufft läge skrev | 27 Sep 2019 - 11:48
ÖFK tar i bästa fall tre poäng till, kanske en och troligen noll. Är bara i matchen mot Sirius det finns chans. Det betyder max 24 poäng. 21 poäng tror jag inte räcker men 24.

Falkenberg har kvar: Norrköping H 0 poäng, Elfsborg B 1 poäng, AIK H 0 poäng, Kalmar B 1 poäng och Eskilstuna H 3 poäng

Då skulle de få 24 poäng men just nu sämre målskillnad än öfk så...... jag tror 24 poäng räcker
1
Gäst: MH skrev | 27 Sep 2019 - 11:12
@Curva Middle

Din jämförelse haltar betänkligt. Att en tränare sparkas efter sex omgångar är ytterst sällsynt.

Ian har nu haft 24 omgångar på sig, men resultaten blir bara sämre. Medan Potterarvet ännu höll i sig något gick det fortfarande bra. Efter åtta omgångar var vi ett topplag med bara en förlust, och det var mot Malmö borta.

Efter det har vi bara en vinst på 19 matcher, och ynka två poäng på de senaste tio matcherna.

Jag vet att vi har tappat Aiesh och Edwards under sommaren, men det kan inte vara hela förklaringen.

Nej, hade vi bara haft ekonomi för det så tror jag att Ian hade varit historia vid det här laget.
7
Gäst: Christer skrev | 27 Sep 2019 - 11:00
Nu gäller det att vinna minst 2 matcher som är kvar
Lagen efter oss har mycket lättare spelprogram
Möter varandra inbördes t.e.x Falkenberg -Ac i sista omgången
Kan bli en nagelbitare på Ullevi
1
Gäst: C skrev | 26 Sep 2019 - 16:44
Oavsett hur mycket man anser att Ian borde få sparken, så har vi inte råd att sparka honom.

Men även om vi hade haft råd så är jag tveksamt till att styrelsen skulle ta det beslutet. Man verkar vara fast övertygad om att Ian är rätt man för jobbet.

Personligen så såg redan i början av säsongen att så inte är fallet, men styrelsen verkar onekligen se något som vi inte ser.

Slutsats - Ian lär inte få sparken inom en överskådlig framtid.
13
Gäst: Pelle skrev | 26 Sep 2019 - 13:39
Vad är det för aktier ÖFK håller på och säljer nu för att få in pengar? Emissionen är väl inte påbörjad?
0
Gäst: Ojämte skrev | 26 Sep 2019 - 13:04
Med undantag för måltorkan så såg det ju bra ut.

Man skulle behöva boka in en lätt träningsmatch där laget får chansen att bara ösa in mål. Öka på självförtroendet i avsluten och skapa en målkänsla.

Kanske ett kanslilag där ingen vill vara målvakt ;-)
19
Gäst: Fakta skrev | 26 Sep 2019 - 10:08
Det är försent att ge Ian sparken nu.
Borde vara något slags allsvenskt rekord att en tränare får vara kvar efter
en enda vinst på 19 matcher!
9
Gäst: Curva Middle skrev | 26 Sep 2019 - 10:08
Förmodligen lika många som Graham Potter i Brighton. Han har vunnit en av sex matcher och ligger två poäng från kval.
9
Gäst: ? skrev | 26 Sep 2019 - 09:54
Hur många matcher utan vinst får en allsvensktränare på sig
Innan sparken ?
8
Gäst: Lars Larsson, Sthlm skrev | 26 Sep 2019 - 09:30
För första gången på:fyra år så missade jag, pga av arbete, kvällens match. Efteråt kan jag bara bittert konstatera ytterligare en förlust. När jag läser matchstatistiken på Soda score, så noterar jag att alla viktiga matchingredienser, såsom bollinnehav, skott på mål, hörnor mm vanns av ÖFK, men inte de så viktiga målen. De gjordes av Örebro.

All statistik denna säsong pekar på frånvaro av målgörare. Tyvärr verkar det bli alltmer tydligt ju längre säsongen går. Nu har ÖFK de spelare de har, men nedflyttning blir alltmer ett realistiskt alternativ.. Jag har undvikit att se det hända, men inser nu att det faktiskt kan ske. Ack hemska tanke.

Ingenting är dock klart förrän den 30:e omgången är färdigspelad. Jag hoppas fortfarande på en bättring. Varför inte mot Djurgården?
14
Gäst: Curva Middle skrev | 26 Sep 2019 - 08:53
Varför denna negativism hos oss jämtar. Om ÖFK spelar dåligt då är det motståndarna som är för bra. Om ÖFK spelar bra. Då är det motståndarna som är dåliga.Varför så negativ mot 19-20 åringar som är i början av sin karriär. Det var Kadiri 19 år som tog emot smällarna och det gjorde att Dino fick bättre utrymme
10
Gäst: Kenth skrev | 26 Sep 2019 - 00:50
På förbundets hemsida står det att ÖFK vann med 2-0. Ligger på 10:e plats med 24 poäng. Helt galet.
1
Gäst: Så många som det krävs tills man når det man vill. skrev | 26 Sep 2019 - 00:36
Kanske var det så att det var ÖFK som gjorde ÖSK dåliga för kvällen. Beror på hur man vill tolka det man ser.

Winners don´t give up, they get up!!!! Nomatter how many times they have to do it. They get up again and again and again until... Until..... Nothing is impossible. Some things just takes a little bit more time.
7
 
Sök på fotbollz.se
   
  IFK Östersund=DM-Final Mästare 2020, efter seger hemma mot fjolårets Mästare Ytterhogdal IK med 3-1 (1-1)! ⚽⚽⚽  
  av Agne Karlsson | Igår - 23:07  
 

Foto: Agne Karlsson

 
  Läs mer...  
 


 
  Betraktelse av Miguel Exposito  
  av Miguel Exposito | Igår - 22:44  
 

Miguel Exposito

 
  Läs mer...  
 


 
  IFK Östersund-Ytterhogdal 3-1 (1-1)  
  av Staffan Mattsson | Igår - 22:11  
  IFK Östersund rättmätiga DistriktsMästare efter 3-1 mot Ytterhogdal.  
  Läs mer...  
 


 
  kamraterna dm mästare 2020  
  av Classe Olofsson | Igår - 21:33  
 

Ifk Östersund - Ytterhogdal 3-1 (1-1) mål Ifk: Anton Hallstensson straff ,Jakob Johnsson ,Andre Larsson . Mål Hogdal:Julio Cesar Fernandez

 
     
 
Nyhetsarkiv
Igår - 16:50 Mager utdelning för fotbollen - fortfarande tom arena
Igår - 09:49 Aly Keita har aldrig varit så bra - blev trissvinnare
Igår - 08:56 Om Amir Azrafshan
Igår - 08:42 DM final herrar i kväll
28 Sep 2020 - 10:27 Det är inte relevant att säga att 'vi hade flera målchanser
27 Sep 2020 - 22:42 Utfallet fortsätter att vara bättre än prestationen
27 Sep 2020 - 20:53 Järpens IF - Svartviks IF
27 Sep 2020 - 19:46 Matchens bästa spelare
27 Sep 2020 - 19:27 Matchens överraskning
27 Sep 2020 - 18:21 Seriesegrare!
27 Sep 2020 - 18:20 Resultat Matcher sista omgången div 4 Jämtland
27 Sep 2020 - 16:22 Matchens prestation(er)
27 Sep 2020 - 15:24 Jerell Sellars visade klassen - blev matchvinnare efter bra
27 Sep 2020 - 15:05 Förlust i sista seriematchen
27 Sep 2020 - 13:37 Dagens startelva
27 Sep 2020 - 13:28 Hede IK (1933) visade sin klass när det väl gällde ⚽&#
27 Sep 2020 - 12:05 Frösö IF - Tegs SK 11-0 (5-0) se alla mål på video
27 Sep 2020 - 09:10 Inför matchen: Helsingborg - ÖFK
27 Sep 2020 - 08:46 Följ Helsingborgs IF - ÖFK via fotbollz.se
27 Sep 2020 - 08:37 Helsingborgs tränare Olof Mellberg intervjuas på video inför
 
 
 
Herrar
av: där ser man | 25 Sep 2020 - 22:55
oj, jag såg att gamle Ås
32
kommentarer
Utfallet fortsätter att vara bättre än prestationen
av Agne Svärd | 27 Sep 2020 - 22:42
28
kommentarer
På lördag avgörs div 5
av Haldo Jonsson | 23 Sep 2020 - 14:30
Det står mellan tre lag
26
kommentarer
Resultat Matcher sista omgången div 4 Jämtland
av Lasse Granbacka | 27 Sep 2020 - 18:20
Ännu inte riktigt avgjort vem som v
20
kommentarer
Lars Larssons Tankar
av Lars Larsson Stockholm | 25 Sep 2020 - 08:34
Regeringen, fotbollen och den negat
20
kommentarer
Trist besked - nytt fall av Covid- 19 i ÖFK
av Haldo Jonsson | 23 Sep 2020 - 13:23
Besked i dag: Ytterligare en spe
 
 Skrivet den Sön 27 Sep 22:42
fotbollz.se på Facebook