Startsidan...
  Forum
  Krönika
   
  Videoklipp
   
  O'Learys-tipset 2021
- Lämna ditt tips
   
  Kommande matcher
  Kommande matcher
  Länkar
   
  Medarbetare
   
  Kontaktformulär
   
  Sökning
  Skriv en nyhet
   
  Medlemserbjudande
  Om FotbollZ.se
   
  Vill du skriva på fotbollz.se?
  Gör fotbollz.se till din startsida
OFK Supporters
Tabell Tabell Skytteliga Skytteliga
Allsvenskan Tabell Skytteliga.
- Östersunds FK  
Div 1 Norrland - Damer Tabell Skytteliga
- IFK Östersund
Div 2 Norrland - Herrar Tabell Skytteliga
- Frösö IF Gästbok
- IFK Östersund
- Ytterhogdals IK Gästbok
Div 2 M:a Norrland - Dam Tabell Skytteliga
- IFK Östersund 2
- Ope IF
- Svegs IK
Div 3 M:a Norrland - Herr Tabell Skytteliga
- IFK Östersund Ungdom
- Järpens IF
Div 3 Damer Tabell Skytteliga
- Brunflo FK
- Frösö IF
- Hede/Vemdalen
- Häggenås SK
- IFK Strömsund
- Järpens IF
- Krokom/Dvärsätt IF
- Offerdals IF
- Ope IF 2
- Ragunda BK
Div 4 Herrar Tabell Skytteliga
- Alsens IF Gästbok
- Brunflo FK
- Bräcke SK
- Dvärsätts BK
- IFK Strömsund
- Offerdals IF Gästbok
- Ope IF Gästbok
- Svegs IK
- Tandsbyns FK Gästbok
- ÖFK Cosmos
- Stuguns BK Gästbok
 
Övriga serier
Övrigt
Förbund, domare m fl
J/H Fotbollsdomarklubb
Ettan fotboll
fotbolly.se
 
Saknar Du din förening? Tryck här...
 
besök Space2u
 

DÅLIGT BETALT FÖR ETT BRA ARBETE
av Agne Svärd
Publicerad 1 Okt 2019 - 00:39 

Det är bara att konstatera; det är inte alltid ett bra arbete lönar sig. Kolla ÖFK den senaste veckan.
# Bra jobb i onsdags i Örebro, noll poäng.

# Bra jobb i kväll hemma mot Djurgården, noll poäng.

Att ÖFK med sex raka förluster och två poäng på de senaste tio omgångarna ska skaka ett serieledande Djurgården fullpumpat med självförtroende efter att ha tagit 27 poäng under samma tidsperiod var det väl inte många som trodde.

Men det var precis det man gjorde! Djurgården behövde två hörnor för att krångla sig ur det grepp som ÖFK kopplade i den 28:e matchminuten när Jordan Kadiri klappade in ledningsmålet 1–0 för att till sist vinna med 2–1 och ta ytterligare ett steg mot det allsvenska serieguldet.

Som sagt; ÖFK har fått dåligt betalt för ett gott jobb den senaste veckan.

ÖFK-tränaren Ian Burchnall valde att spela vidare på den ram han byggde i Örebro; samma fyrbackslinje, Isak Ssewankambo/Charlie Colkett på det centrala mittfältet, Felix Hörberg till höger på mitten och Jordan Kadiri på topp. Däremot hade Dino Islamovic och Simon Kroon placerats på bänken, istället fick Rewan Amin och Blair Turgott chansen från start.

Den uppställningen fungerade också; framförallt (och det var otroligt bra gjort) lyckades man sätta stopp för Djurgårdens så framgångsrika och fartfyllda anfallsfotboll. Fråga mig inte vad som var nyckeln men man gjorde det som de allra flesta lagen i årets allsvenska misslyckats med.

Djurgården kunde inte spela sig till de klara målchanserna den här gången, Emir Kujovic blev något av en kringskuren kung längst fram och gästerna fick nöja sig med några halvchanser som alla placerades utanför Aly Keitas målram samt ett antal hörnor.

ÖFK-attackerna var inte så många. Men när man väl slog till gick man med full kraft. Som i matchens 28:e minut: Blair Turgott lyfter in bollen från vänster, Felix Hörberg gör en dålig mottagning som blir en perfekt passning till Jordan Kadiri och pang in till vänster om Djurgårdens målvakt Tommy Vaiho.

1–0 och vi var nog rätt många som undrade vad som hände. Men snyggt var det!

Hemmalaget behöll sedan lugnet och koncentrationen halvleken ut. Ja, nästan i varje fall... Domaren Glenn Nyberg hade lagt på två övertidsminuter och matchklockan närmade sig 47 minuter när Djurgården tilldömdes en hörna från höger. Aslak Witry slog in, Tom Pettersson nickade undan, Jonathan Ring togs fast bollen (med hjälp av vänsterhanden?), avancerade framåt och hans skott blev en perfekt passning till Nicklas Bärkroth vid den bakre stolpen. Klockan visade 47:20 när bollen passerade Aly Keitas mållinje och Djurgården hade kvitterat till 1–1 i halvlekens sista spark.

Målet väckte våldsam vrede i hemmalaget. Man var förbannad på att övertiden redan hade gått ut när Djurgården slog sin hörna och man var förbannad på att Ring fick stoppa bollen med handen. Alla skällde på Glenn Nyberg, Aly Keita blev varnad och Ian Burchnall visades upp på läktaren.

Om det säger jag bara:

# När det gäller tiden så är det MINST två minuter som gäller, alltså är det domaren som bestämmer hur länge man spelar oavsett vad som står på den där skylten som visas.

# Och när det gäller den eventuella handsen har jag gett upp för länge sen. Den regeln är fullständigt obegriplig, annars skulle vi inte behöva diskutera den efter varje spelad match. För det gör vi. Men vem har lösningen på det problemet?

***

Här är några noteringar;

# Jag är inte överens med Ian Burchnall när det gäller bänkningen av Dino Islamovic. Låt vara att hans målskytte gått i stå men Islamovic är otroligt viktig för laget i andra delar. Som exempelvis när motståndarna får hörna... Nu small det två gånger och åtminstone när Marcus Danielson nickade in Djurgårdens segermål i matchens 76:e minut så tror jag att Dino hade kunnat göra stor nytta. Han har tagit bort många hörnor den här säsongen i i just den ytan utanför första stolpen. Det var där Danielson slog till...

# Jag kan ha varit för snabb att döma ut Jordan Kadiris kvaliteter. Den här kvällen var han riktigt bra, gav Djurgårdens mittförsvar fullt jobb och hade några vassa avslut varav ett resulterade i hans första fullträff i ÖFK-dressen.

# Rewan Amin dök upp i en position som jag aldrig tidigare har sett honom. Jobbade hårt men någon målskytt är han inte.

# Noah Sonko Sundberg och Tom Pettersson tog fullständigt hand om Emir Kujovic.

# Curtis Edwards var tillbaka på Jämtkraft arena, nu i ”fel” färger men ”Sheriffen” var lika bra som vanligt. En av Djurgårdens bästa i en match som förmodligen var en av Djurgårdens sämsta... Edwards har fått stort förtroende i sin nya klubb och spelat från start i alla matcher utom den mot Falkenberg i förra veckan.

# Oj, vilken rysare som väntar i såväl toppen som botten av serien. När fyra omgångar återstår sågar jag av kvisten för Eskilstuna i botten, oroliga bör man vara i Falkenberg, Sundsvall, Östersund och Kalmar... Guldstriden står mellan Djurgården och Malmö FF, Hammarby går som tåget men spurten är väl för sen?

# ÖFK:s återstående program: Häcken (b), Sirius (h), Hammarby (h), IFK Göteborg (b). Den 2 november summerar vi Allsvenskan 2019.

# Till sist, ÖFK:s betyg (skala 1–6): Aly Keita 3 – Sam Mensiro 3, Noah Sonko Sundberg 4, Tom Pettersson 4, Kalpi Ouattara 3 – Felix Hörberg 3, Isak Ssewankambo 3, Charlie Colkett 3, Blair Turgott (75) 2 – Rewan Amin (87) 3 – Jordan Kadiri (79) 3. Ersättare: Simon Kroon (75), Dino Islamovic (79), Jamie Hopcutt (87) betygsätts ej.

 
 
5 Kommentarer:
Gäst: Fotbolls-TV-programmet 3-5-2 om matchen ÖFK - DIF skrev | 3 Okt 2019 - 02:49
Fotbolls-TV-programmet 3-5-2 om matchen och en massa annat inom svensk fotboll. Ofta med kända svenska spelare, ledare mm hos föreningar, lag, förbund mm.

Här om matchen ÖFK - DIF:

https://youtu.be/8RLWrnjpU54?t=1932
0
Gäst: Finns alltid saker att förbättra oavsett man vinne skrev | 3 Okt 2019 - 01:00
Man kan ju alltid bli bättre oavsett hur bra man är.

Såg att det var en spelare (vet inte vem av dem det var) som när han nickade bort hörnor mm skarvade dem in i skottsektorn av någon anledning (strax utanför straffområdet) istället för snett utåt kanterna (där de inte kan utföra bra skytte ifrån).

Även än mer bollar in snett bakåt från kanterna (ställer av någon anledning till det för de flesta lagens försvarsspel av någon anledning).

Ligga närmare sina motståndare under försvarsspelet så de inte får ytor att röra sig på eller göra saker. Framför allt på egen planhalva.

Även titta mindre boll och istället läsa möjliga vägar framåt för motståndarna och skära av dem mm. Tvinga ut motståndarna på kanterna och helst bak till egen planhalva.

Löpa än mer. Löpa, löpa, löpa och åter löpa (kan man nästan inte göra för mycket om man nu bara även löper smart). Se till att hela tiden ligga rätt i positionerna.

Jobba i fyrkanter/trianglar (kvadraten) för att "såga" sig fram över hela planen som vi såg än mer av denna match. Våga göra det och tro på sig själv och varandra. Våga misslyckas och ta det som en del av vägen till att bli än bättre.

Hålla ihop laget hela tiden så man i försvaret drar ihop hela laget och "dödar" bra ytor på egen planhalva. I boxen ska det inte få komma fram nåt. Sedan när man anfaller hela tiden jobba för att skapa passningsalternativ och öppna upp ytor åt varandra hela tiden (mer rörelse behövs). Här kan det aldrig bli nog med rörelse.

Men det verkar ju verkligen vara på rätt väg. Bara alla vi runt laget och klubben har förståelse och tålamod och inser den process som klubben och laget är inne i och att saker måste få ta tid för att bli riktigt bra på lång sikt (få bättre resultat på längre sikt istället för att bara lösa saker kortsiktigt för stunden). Gäller ju att klubben blir tydligare med vikten för klubben att hela tiden hitta utvecklingsbara spelare (ekonomiska aspekten på längre sikt), ledare mm som kan komma in i klubben och växa till "giganter" i slutändan (från att varit okända för de flesta) och inte bara för att komma så högt upp i serien som möjligt nu på kort sikt.
0
Gäst: Lars Larsson, Sthlm skrev | 1 Okt 2019 - 07:58
Återigen en intressant och belysande krönika.

Det har redan fällts en hel del kloka kommentarer efter matchen mot Djurgården. Jag kan bara konstatera att ÖFK gör en bra match. Visserligen vinner Djurgården bollinnehavet och hörnorna (källa:Sofa score), vilket visar på ett statistiskt övertag. Totala antalet skott på mål var dock 17 för ÖFK och 19 för Djurgården. Siffrorna säger dock lite om kvalite’n i avsluten.

Jag vill i dagsläget först uppehålla mig vid några delar där jag tycker mig märka en radikal spelmässig förbättring, gentemot det som tyvärr varit ”main stream” långt om länge.

1. Fantasin i anfallsspelet är mycket bättre, även om det finns stor fortsatt potential.
2. Inlägg i motståndarboxen. Behövs dock mer tanke och precision och mer spel snett inåt bakåt.
3. Skott på mål. De har blivit väsentligt fler. Avsluten i boxen behöver dock förbättras.
4. Passningsspelet. Nu är det högre tempo och mer one touch.
5. Presspelet. Betydligt mer energi och bålgetingattityd nu. Slarvas dock ibland med understöd.

Sedan några punkter där förbättringspotentialen är stor:
1. Markeringsspelet när motståndarna har hörnor, frisparkar och inkast på egen planhalva.
2. Försvarsspelet på egen planhalva. Stundtals synes motståndarna har fritt fram på mittfältet och tyvärr väl ofta i skottsektorn på sista tredjedelen.
3. Anfallsspelet, vad avser rörlighet och samlade attacker. Mera rakt på mål och inte så mycket plotterspel i skottsektorn framför motståndarnas straffområde.
4. Effektiviteten vid egna frisparkar och hörnor.

Sedan har vi den stora bristen, som det nu tyvärr inte går att göra något åt, om inte någon eller några spelare helt plötsligt genomgår en metamorfos. Naturliga målskyttar saknas. Sådana som kan läsa spelet och vara där det händer, när det händer. Som dessutom har känsla för var målet är beläget. Detta är en särskild talang, som kräver välutvecklat spelsinne, spelare som kan förutse vad som händer i nästa moment, som är resolut i sina aktioner och som sagt vet att bolluslingen skall i mål och var målet är beläget. Kadiri verkar vara den som möjligtvis växer in i uppgiften.
9
Gäst: Realist1 skrev | 1 Okt 2019 - 01:36
Den stora skillnaden mellan det goda jobbet mot Örebro och mot Djurgården var att Örebro vann orättvist medan Djurgården trots allt vann rättvist (sett till bollinnehav, avslut och målchanser).

Förresten Agne, kommer du ihåg vilken skruv det var på Djurgårdens målgivande hörnor?:)
3
Gäst: Agne Svärd skrev | 1 Okt 2019 - 01:12
Naturligtvis ska man vara oroliga även i Uppsala (formsvaga Sirius, ramlade bort i mina tankar...)
3
 
Sök på fotbollz.se
   
  Den här kvällen tänker jag mest på Ouattara  
  av Agne Svärd | Igår - 22:37  
 

 
  Läs mer...  
 


 
  Det kan inte vara sant - 'det är för brutalt'  
  av Haldo Jonsson | Igår - 22:24  
 

Här ser vi Kalpi Outtara gråtande gå av plan med en befarad ny knäskada.

 
  Läs mer...  
 


 
  Svårt för ÖFK mot effektiva IFK Göteborg  
  av Niclas Lidström  | Igår - 17:49  
 

VS


IFK Göteborg - ÖFK 4-0 (2-0) Nu med referat av Niclas Lidström. Krönika av Agne Svärd kommer

 
  Läs mer...  
 


 
  Matchens bästa spelare  
  av Haldo Jonsson | Igår - 17:48  
   
  Läs mer...  
     
 
Nyhetsarkiv
Igår - 17:32 Matchens överraskning
Igår - 16:48 Matchens prestation(er)
Igår - 14:13 Startelvan i dag
27 Nov 2021 - 21:14 Flera skadade spelare tillbaka mot IFK Göteborg
27 Nov 2021 - 15:42 Simon Kroon en hjälte som kämpar vidare - drabbad av obotlig
27 Nov 2021 - 11:43 Följ IFK Göteborg - ÖFK via fotbollz.se
27 Nov 2021 - 11:28 Viktigt för ÖFK vilket lag som åker ur allsvenskan - möter I
26 Nov 2021 - 11:21 SISTA MATCHERNA!
26 Nov 2021 - 09:42 ÖFK har betalat in drygt 50 miljoner i skatter och avgifter
25 Nov 2021 - 16:15 Ingen fortsättning för Per Joar Hansen och Jussi Kontinen i
25 Nov 2021 - 11:40 Jerell Sellars, en fotbollsspelare som har det mesta - nu tr
24 Nov 2021 - 20:36 Man blir vemodig när man hör Graham Potter berätta om sin fi
24 Nov 2021 - 19:59 Fotbollslegenden Kjell-Åke Nordström fyller 70 år
24 Nov 2021 - 13:28 Om tidigare onormala händelser inom fotbollen och ÖFK
23 Nov 2021 - 14:30 Se målen ÖFK - Mjällby på video här
23 Nov 2021 - 07:57 Bilder ÖFK - Mjällby 2-0 (0-0)
23 Nov 2021 - 03:11 Säkrade kontraktet efter lång och dramatisk kväll på jobbet
23 Nov 2021 - 00:01 ÖFK - Mjällby AIF 0-2 (0-0)
22 Nov 2021 - 23:14 Matchens bästa spelare
22 Nov 2021 - 22:59 Matchens prestation(er)
 
 
 
Herrar
av: Rolighetsministern | 23 Nov 2021 - 18:20
Säga vad man vill om Rolf Lohse men
20
kommentarer
ÖFK har betalat in drygt 50 miljoner i skatter och avgifter till Östersund kommun
av Nils Å. Hallström | 26 Nov 2021 - 09:42
Nils Å. Hallström, styrelseledamot
10
kommentarer
Ingen fortsättning för Per Joar Hansen och Jussi Kontinen i ÖFK
av Haldo Jonsson | 25 Nov 2021 - 16:15
-Vi tittar på några intressanta n
7
kommentarer
Bilder ÖFK - Mjällby 2-0 (0-0)
av Thord-Eric Nilsson | 23 Nov 2021 - 07:57
Måndagens bildspel blev ett snöspel
5
kommentarer
Matchens prestation(er)
av Per Lagerbäck | Igår - 16:48
Visst är det lite transportsträcka
5
kommentarer
Säkrade kontraktet efter lång och dramatisk kväll på jobbet
av Agne Svärd | 23 Nov 2021 - 03:11
 
 Skrivet igår kl 22:37
fotbollz.se på Facebook