Startsidan...
  Forum
  Krönika
   
  Videoklipp
   
  O'Learys-tipset 2020
- Lämna ditt tips
   
  Kommande matcher
  Länkar
   
  Medarbetare
   
  Kontaktformulär
   
  Sökning
  Skriv en nyhet
   
  Medlemserbjudande
  Om FotbollZ.se
   
  Vill du skriva på fotbollz.se?
  Gör fotbollz.se till din startsida
OFK Supporters
Tabell Tabell Skytteliga Skytteliga
Allsvenskan Tabell Skytteliga
- Östersunds FK  
Div 1 Norrland - Damer Tabell Skytteliga
- IFK Östersund
- Ope IF
Div 2 Norrland - Herrar Tabell Skytteliga
- IFK Östersund
- Ytterhogdals IK Gästbok
Div 2 M:a Norrland - Dam Tabell Skytteliga
- IFK Östersund 2
- Krokom/Dvärsätt IF
Div 3 M:a Norrland - Herr Tabell Skytteliga
- Järpens IF
- Frösö IF Gästbok
Div 3 Damer Södra Tabell Skytteliga
- Brunflo FK
- Frösö IF
- Ope IF 2
- Svegs IK
- Hede/Vemdalen
- Ås IF
Div 3 Damer Norra Tabell Skytteliga
- Häggenås SK
- IFK Strömsund
- Järpens IF
- Krokom/Dvärsätt IF 2
- Offerdals IF
- Ragunda BK
Div 4 Herrar Tabell Skytteliga
- Alsens IF Gästbok
- Ope IF Gästbok
- Dvärsätts BK
- IFK Strömsund
- IFK Östersund Ungdom
- Offerdals IF Gästbok
- Ope IF 2
- Stuguns BK Gästbok
- Tandsbyns FK Gästbok
- ÖFK Cosmos
 
Övriga serier
Övrigt
Förbund, domare m fl
J/H Fotbollsdomarklubb
Ettan fotboll
fotbolly.se
 
Saknar Du din förening? Tryck här...
 
besök Space2u
 

DÅLIGT BETALT FÖR ETT BRA ARBETE
av Agne Svärd
Publicerad 1 Okt 2019 - 00:39 

Det är bara att konstatera; det är inte alltid ett bra arbete lönar sig. Kolla ÖFK den senaste veckan.
# Bra jobb i onsdags i Örebro, noll poäng.

# Bra jobb i kväll hemma mot Djurgården, noll poäng.

Att ÖFK med sex raka förluster och två poäng på de senaste tio omgångarna ska skaka ett serieledande Djurgården fullpumpat med självförtroende efter att ha tagit 27 poäng under samma tidsperiod var det väl inte många som trodde.

Men det var precis det man gjorde! Djurgården behövde två hörnor för att krångla sig ur det grepp som ÖFK kopplade i den 28:e matchminuten när Jordan Kadiri klappade in ledningsmålet 1–0 för att till sist vinna med 2–1 och ta ytterligare ett steg mot det allsvenska serieguldet.

Som sagt; ÖFK har fått dåligt betalt för ett gott jobb den senaste veckan.

ÖFK-tränaren Ian Burchnall valde att spela vidare på den ram han byggde i Örebro; samma fyrbackslinje, Isak Ssewankambo/Charlie Colkett på det centrala mittfältet, Felix Hörberg till höger på mitten och Jordan Kadiri på topp. Däremot hade Dino Islamovic och Simon Kroon placerats på bänken, istället fick Rewan Amin och Blair Turgott chansen från start.

Den uppställningen fungerade också; framförallt (och det var otroligt bra gjort) lyckades man sätta stopp för Djurgårdens så framgångsrika och fartfyllda anfallsfotboll. Fråga mig inte vad som var nyckeln men man gjorde det som de allra flesta lagen i årets allsvenska misslyckats med.

Djurgården kunde inte spela sig till de klara målchanserna den här gången, Emir Kujovic blev något av en kringskuren kung längst fram och gästerna fick nöja sig med några halvchanser som alla placerades utanför Aly Keitas målram samt ett antal hörnor.

ÖFK-attackerna var inte så många. Men när man väl slog till gick man med full kraft. Som i matchens 28:e minut: Blair Turgott lyfter in bollen från vänster, Felix Hörberg gör en dålig mottagning som blir en perfekt passning till Jordan Kadiri och pang in till vänster om Djurgårdens målvakt Tommy Vaiho.

1–0 och vi var nog rätt många som undrade vad som hände. Men snyggt var det!

Hemmalaget behöll sedan lugnet och koncentrationen halvleken ut. Ja, nästan i varje fall... Domaren Glenn Nyberg hade lagt på två övertidsminuter och matchklockan närmade sig 47 minuter när Djurgården tilldömdes en hörna från höger. Aslak Witry slog in, Tom Pettersson nickade undan, Jonathan Ring togs fast bollen (med hjälp av vänsterhanden?), avancerade framåt och hans skott blev en perfekt passning till Nicklas Bärkroth vid den bakre stolpen. Klockan visade 47:20 när bollen passerade Aly Keitas mållinje och Djurgården hade kvitterat till 1–1 i halvlekens sista spark.

Målet väckte våldsam vrede i hemmalaget. Man var förbannad på att övertiden redan hade gått ut när Djurgården slog sin hörna och man var förbannad på att Ring fick stoppa bollen med handen. Alla skällde på Glenn Nyberg, Aly Keita blev varnad och Ian Burchnall visades upp på läktaren.

Om det säger jag bara:

# När det gäller tiden så är det MINST två minuter som gäller, alltså är det domaren som bestämmer hur länge man spelar oavsett vad som står på den där skylten som visas.

# Och när det gäller den eventuella handsen har jag gett upp för länge sen. Den regeln är fullständigt obegriplig, annars skulle vi inte behöva diskutera den efter varje spelad match. För det gör vi. Men vem har lösningen på det problemet?

***

Här är några noteringar;

# Jag är inte överens med Ian Burchnall när det gäller bänkningen av Dino Islamovic. Låt vara att hans målskytte gått i stå men Islamovic är otroligt viktig för laget i andra delar. Som exempelvis när motståndarna får hörna... Nu small det två gånger och åtminstone när Marcus Danielson nickade in Djurgårdens segermål i matchens 76:e minut så tror jag att Dino hade kunnat göra stor nytta. Han har tagit bort många hörnor den här säsongen i i just den ytan utanför första stolpen. Det var där Danielson slog till...

# Jag kan ha varit för snabb att döma ut Jordan Kadiris kvaliteter. Den här kvällen var han riktigt bra, gav Djurgårdens mittförsvar fullt jobb och hade några vassa avslut varav ett resulterade i hans första fullträff i ÖFK-dressen.

# Rewan Amin dök upp i en position som jag aldrig tidigare har sett honom. Jobbade hårt men någon målskytt är han inte.

# Noah Sonko Sundberg och Tom Pettersson tog fullständigt hand om Emir Kujovic.

# Curtis Edwards var tillbaka på Jämtkraft arena, nu i ”fel” färger men ”Sheriffen” var lika bra som vanligt. En av Djurgårdens bästa i en match som förmodligen var en av Djurgårdens sämsta... Edwards har fått stort förtroende i sin nya klubb och spelat från start i alla matcher utom den mot Falkenberg i förra veckan.

# Oj, vilken rysare som väntar i såväl toppen som botten av serien. När fyra omgångar återstår sågar jag av kvisten för Eskilstuna i botten, oroliga bör man vara i Falkenberg, Sundsvall, Östersund och Kalmar... Guldstriden står mellan Djurgården och Malmö FF, Hammarby går som tåget men spurten är väl för sen?

# ÖFK:s återstående program: Häcken (b), Sirius (h), Hammarby (h), IFK Göteborg (b). Den 2 november summerar vi Allsvenskan 2019.

# Till sist, ÖFK:s betyg (skala 1–6): Aly Keita 3 – Sam Mensiro 3, Noah Sonko Sundberg 4, Tom Pettersson 4, Kalpi Ouattara 3 – Felix Hörberg 3, Isak Ssewankambo 3, Charlie Colkett 3, Blair Turgott (75) 2 – Rewan Amin (87) 3 – Jordan Kadiri (79) 3. Ersättare: Simon Kroon (75), Dino Islamovic (79), Jamie Hopcutt (87) betygsätts ej.

 
 
5 Kommentarer:
Gäst: Fotbolls-TV-programmet 3-5-2 om matchen ÖFK - DIF skrev | 3 Okt 2019 - 02:49
Fotbolls-TV-programmet 3-5-2 om matchen och en massa annat inom svensk fotboll. Ofta med kända svenska spelare, ledare mm hos föreningar, lag, förbund mm.

Här om matchen ÖFK - DIF:

https://youtu.be/8RLWrnjpU54?t=1932
0
Gäst: Finns alltid saker att förbättra oavsett man vinne skrev | 3 Okt 2019 - 01:00
Man kan ju alltid bli bättre oavsett hur bra man är.

Såg att det var en spelare (vet inte vem av dem det var) som när han nickade bort hörnor mm skarvade dem in i skottsektorn av någon anledning (strax utanför straffområdet) istället för snett utåt kanterna (där de inte kan utföra bra skytte ifrån).

Även än mer bollar in snett bakåt från kanterna (ställer av någon anledning till det för de flesta lagens försvarsspel av någon anledning).

Ligga närmare sina motståndare under försvarsspelet så de inte får ytor att röra sig på eller göra saker. Framför allt på egen planhalva.

Även titta mindre boll och istället läsa möjliga vägar framåt för motståndarna och skära av dem mm. Tvinga ut motståndarna på kanterna och helst bak till egen planhalva.

Löpa än mer. Löpa, löpa, löpa och åter löpa (kan man nästan inte göra för mycket om man nu bara även löper smart). Se till att hela tiden ligga rätt i positionerna.

Jobba i fyrkanter/trianglar (kvadraten) för att "såga" sig fram över hela planen som vi såg än mer av denna match. Våga göra det och tro på sig själv och varandra. Våga misslyckas och ta det som en del av vägen till att bli än bättre.

Hålla ihop laget hela tiden så man i försvaret drar ihop hela laget och "dödar" bra ytor på egen planhalva. I boxen ska det inte få komma fram nåt. Sedan när man anfaller hela tiden jobba för att skapa passningsalternativ och öppna upp ytor åt varandra hela tiden (mer rörelse behövs). Här kan det aldrig bli nog med rörelse.

Men det verkar ju verkligen vara på rätt väg. Bara alla vi runt laget och klubben har förståelse och tålamod och inser den process som klubben och laget är inne i och att saker måste få ta tid för att bli riktigt bra på lång sikt (få bättre resultat på längre sikt istället för att bara lösa saker kortsiktigt för stunden). Gäller ju att klubben blir tydligare med vikten för klubben att hela tiden hitta utvecklingsbara spelare (ekonomiska aspekten på längre sikt), ledare mm som kan komma in i klubben och växa till "giganter" i slutändan (från att varit okända för de flesta) och inte bara för att komma så högt upp i serien som möjligt nu på kort sikt.
0
Gäst: Lars Larsson, Sthlm skrev | 1 Okt 2019 - 07:58
Återigen en intressant och belysande krönika.

Det har redan fällts en hel del kloka kommentarer efter matchen mot Djurgården. Jag kan bara konstatera att ÖFK gör en bra match. Visserligen vinner Djurgården bollinnehavet och hörnorna (källa:Sofa score), vilket visar på ett statistiskt övertag. Totala antalet skott på mål var dock 17 för ÖFK och 19 för Djurgården. Siffrorna säger dock lite om kvalite’n i avsluten.

Jag vill i dagsläget först uppehålla mig vid några delar där jag tycker mig märka en radikal spelmässig förbättring, gentemot det som tyvärr varit ”main stream” långt om länge.

1. Fantasin i anfallsspelet är mycket bättre, även om det finns stor fortsatt potential.
2. Inlägg i motståndarboxen. Behövs dock mer tanke och precision och mer spel snett inåt bakåt.
3. Skott på mål. De har blivit väsentligt fler. Avsluten i boxen behöver dock förbättras.
4. Passningsspelet. Nu är det högre tempo och mer one touch.
5. Presspelet. Betydligt mer energi och bålgetingattityd nu. Slarvas dock ibland med understöd.

Sedan några punkter där förbättringspotentialen är stor:
1. Markeringsspelet när motståndarna har hörnor, frisparkar och inkast på egen planhalva.
2. Försvarsspelet på egen planhalva. Stundtals synes motståndarna har fritt fram på mittfältet och tyvärr väl ofta i skottsektorn på sista tredjedelen.
3. Anfallsspelet, vad avser rörlighet och samlade attacker. Mera rakt på mål och inte så mycket plotterspel i skottsektorn framför motståndarnas straffområde.
4. Effektiviteten vid egna frisparkar och hörnor.

Sedan har vi den stora bristen, som det nu tyvärr inte går att göra något åt, om inte någon eller några spelare helt plötsligt genomgår en metamorfos. Naturliga målskyttar saknas. Sådana som kan läsa spelet och vara där det händer, när det händer. Som dessutom har känsla för var målet är beläget. Detta är en särskild talang, som kräver välutvecklat spelsinne, spelare som kan förutse vad som händer i nästa moment, som är resolut i sina aktioner och som sagt vet att bolluslingen skall i mål och var målet är beläget. Kadiri verkar vara den som möjligtvis växer in i uppgiften.
9
Gäst: Realist1 skrev | 1 Okt 2019 - 01:36
Den stora skillnaden mellan det goda jobbet mot Örebro och mot Djurgården var att Örebro vann orättvist medan Djurgården trots allt vann rättvist (sett till bollinnehav, avslut och målchanser).

Förresten Agne, kommer du ihåg vilken skruv det var på Djurgårdens målgivande hörnor?:)
3
Gäst: Agne Svärd skrev | 1 Okt 2019 - 01:12
Naturligtvis ska man vara oroliga även i Uppsala (formsvaga Sirius, ramlade bort i mina tankar...)
3
 
Sök på fotbollz.se
   
  IFK Östersund=DM-Final Mästare 2020, efter seger hemma mot fjolårets Mästare Ytterhogdal IK med 3-1 (1-1)! ⚽⚽⚽  
  av Agne Karlsson | Igår - 23:07  
 

Foto: Agne Karlsson

 
  Läs mer...  
 


 
  Betraktelse av Miguel Exposito  
  av Miguel Exposito | Igår - 22:44  
 

Miguel Exposito

 
  Läs mer...  
 


 
  IFK Östersund-Ytterhogdal 3-1 (1-1)  
  av Staffan Mattsson | Igår - 22:11  
  IFK Östersund rättmätiga DistriktsMästare efter 3-1 mot Ytterhogdal.  
  Läs mer...  
 


 
  kamraterna dm mästare 2020  
  av Classe Olofsson | Igår - 21:33  
 

Ifk Östersund - Ytterhogdal 3-1 (1-1) mål Ifk: Anton Hallstensson straff ,Jakob Johnsson ,Andre Larsson . Mål Hogdal:Julio Cesar Fernandez

 
     
 
Nyhetsarkiv
Igår - 16:50 Mager utdelning för fotbollen - fortfarande tom arena
Igår - 09:49 Aly Keita har aldrig varit så bra - blev trissvinnare
Igår - 08:56 Om Amir Azrafshan
Igår - 08:42 DM final herrar i kväll
28 Sep 2020 - 10:27 Det är inte relevant att säga att 'vi hade flera målchanser
27 Sep 2020 - 22:42 Utfallet fortsätter att vara bättre än prestationen
27 Sep 2020 - 20:53 Järpens IF - Svartviks IF
27 Sep 2020 - 19:46 Matchens bästa spelare
27 Sep 2020 - 19:27 Matchens överraskning
27 Sep 2020 - 18:21 Seriesegrare!
27 Sep 2020 - 18:20 Resultat Matcher sista omgången div 4 Jämtland
27 Sep 2020 - 16:22 Matchens prestation(er)
27 Sep 2020 - 15:24 Jerell Sellars visade klassen - blev matchvinnare efter bra
27 Sep 2020 - 15:05 Förlust i sista seriematchen
27 Sep 2020 - 13:37 Dagens startelva
27 Sep 2020 - 13:28 Hede IK (1933) visade sin klass när det väl gällde ⚽&#
27 Sep 2020 - 12:05 Frösö IF - Tegs SK 11-0 (5-0) se alla mål på video
27 Sep 2020 - 09:10 Inför matchen: Helsingborg - ÖFK
27 Sep 2020 - 08:46 Följ Helsingborgs IF - ÖFK via fotbollz.se
27 Sep 2020 - 08:37 Helsingborgs tränare Olof Mellberg intervjuas på video inför
 
 
 
Herrar
av: där ser man | 25 Sep 2020 - 22:55
oj, jag såg att gamle Ås
32
kommentarer
Utfallet fortsätter att vara bättre än prestationen
av Agne Svärd | 27 Sep 2020 - 22:42
28
kommentarer
På lördag avgörs div 5
av Haldo Jonsson | 23 Sep 2020 - 14:30
Det står mellan tre lag
26
kommentarer
Resultat Matcher sista omgången div 4 Jämtland
av Lasse Granbacka | 27 Sep 2020 - 18:20
Ännu inte riktigt avgjort vem som v
20
kommentarer
Lars Larssons Tankar
av Lars Larsson Stockholm | 25 Sep 2020 - 08:34
Regeringen, fotbollen och den negat
20
kommentarer
Trist besked - nytt fall av Covid- 19 i ÖFK
av Haldo Jonsson | 23 Sep 2020 - 13:23
Besked i dag: Ytterligare en spe
 
 Skrivet den Sön 27 Sep 22:42
fotbollz.se på Facebook