Startsidan...
  Forum
  Krönika
   
  Videoklipp
   
  O'Learys-tipset 2021
- Lämna ditt tips
   
  Kommande matcher
  Kommande matcher
  Länkar
   
  Medarbetare
   
  Kontaktformulär
   
  Sökning
  Skriv en nyhet
   
  Medlemserbjudande
  Om FotbollZ.se
   
  Vill du skriva på fotbollz.se?
  Gör fotbollz.se till din startsida
OFK Supporters
Tabell Tabell Skytteliga Skytteliga
Allsvenskan Tabell Skytteliga.
- Östersunds FK  
Div 1 Norrland - Damer Tabell Skytteliga
- IFK Östersund
Div 2 Norrland - Herrar Tabell Skytteliga
- Frösö IF Gästbok
- IFK Östersund
- Ytterhogdals IK Gästbok
Div 2 M:a Norrland - Dam Tabell Skytteliga
- IFK Östersund 2
- Ope IF
- Svegs IK
Div 3 M:a Norrland - Herr Tabell Skytteliga
- IFK Östersund Ungdom
- Järpens IF
Div 3 Damer Tabell Skytteliga
- Brunflo FK
- Frösö IF
- Hede/Vemdalen
- Häggenås SK
- IFK Strömsund
- Järpens IF
- Krokom/Dvärsätt IF
- Offerdals IF
- Ope IF 2
- Ragunda BK
Div 4 Herrar Tabell Skytteliga
- Alsens IF Gästbok
- Brunflo FK
- Bräcke SK
- Dvärsätts BK
- IFK Strömsund
- Offerdals IF Gästbok
- Ope IF Gästbok
- Svegs IK
- Tandsbyns FK Gästbok
- ÖFK Cosmos
- Stuguns BK Gästbok
 
Övriga serier
Övrigt
Förbund, domare m fl
J/H Fotbollsdomarklubb
Ettan fotboll
fotbolly.se
 
Saknar Du din förening? Tryck här...
 
besök Space2u
 

HUR MYCKET FRAMTIDSHOPP FÖRSVANN EFTER HAVERIET I GÖTEBORG?
av Agne Svärd
Publicerad 2 Nov 2019 - 22:13 Uppdaterad 2 Nov 2019 - 22:15

Visst, inget gällde mer än prestigen och det var upplagt för en match med svängdörrar när IFK Göteborg och ÖFK avslutade Allsvenskan på Gamla Ullevi. Göteborg vandrade ju sedan länge omkring i mittens rike medan ÖFK hade säkrat kontraktet för ett par veckor sedan.
Men.
Det var på intet sätt lätt att räkna ut att ”Blåvitt” skulle banka till sina gäster med 7–1 sedan ÖFK:s spel och spelare havererat fullständigt i den andra halvleken. Det var omöjligt.
Och det var pinsamt! Riktigt. Jävla. Pinsamt.
Första halvleken var väl ungefär som jag hade förväntat mig. Öppet i båda ändar av planen men absolut mest framför Aly Keita i ÖFK-buren,. Målmässigt följde lagen varandra; 1–0 Lasse Vibe via Thomas Isherwoods ben och Aly Keitas händer, 1–1 Jordan Kadiri efter ett mönsteranfall och 2–1 till hemmalaget genom Robin Söder sedan Isherwood blivit yr i kepsen och tappat orienteringen i sitt egna straffområde.
Så långt var det en tämligen normal allsvenska fotbollsmatch.
Men bara dit ... sedan tog ÖFK semester, trots att det återstod 45 minuter av den allsvenska säsongen. Hemmalaget radade i den andra halvleken upp den ena målchansen efter den andra. Och skickade in fem bollar bakom Aly Keita. Själv gav jag upp när Lasse Vibe i den 52:a minuten styrde in 3–1-målet på ett skott utifrån. där och då lade jag ifrån mig anteckningsboken och koncentrerade mitt intresse till den allsvenska guldstriden.
Det var mycket roligare.
Det som hände på Gamla Ullevi var bara sorgligt att beskåda men samtidigt också rätt symptomatiskt för en ÖFK-säsong som i stort varit ett enda långt misslyckande (om man undantar april månad).
Det finns naturligtvis många anledningar som kan förklara det här haveriet. Ingen behöver vara mer rätt än någon annan, ingen heller mer fel. Jag tänker inte spekulera om det. Däremot kan jag bara konstatera att tajmingen, som så mycket annat den här sommaren, var så genomusel; När klubben med ljus och lykta jagar varenda krona som det här länet kan avvara för sin överlevnad passar spelarna på att skämma ut sig på planen.
Det som nu hände fick bara inte hända, 1–7 är inte okej någon dag i veckan i de här sammanhangen. Hur många miljoner försvann under den andra halvleken, hur mycket hopp om framtiden?
***
Här är några noteringar från lördagseftermiddagen;
# Att prestationen varierar hos unga spelare är känt sedan länge. Thomas Isherwood är ytterligare ett exempel på den etablerade sanningen. Jag tyckte att han gjorde en alldeles utmärkt insats mot Hammarby för en vecka sedan, nu hade han en dag där det mesta gick snett! Vid Göteborgs första mål kom han först fel i sin position för att i momentet senare (oturligt) styra bollen i egen bur. Vid 2–1 glömde han bort att Lasse Vibe fanns bakom ryggen när han störtade in för att hjälpa Tom Pettersson framför Aly Keita. Isherwood vill så mycket, det blir oftast bra när han får härja inne i gröten som mittback. Men som ytterback blir det dessvärre fel alltför många gånger. Som nu...
# Aly Keita och Tom Pettersson var de som längst orkade strida mot övermakten. Men till sist var de lika borkollrade som sina lagkamrater.
# Göteborg, utan avstängde Hosam Aiesh, kom till spel med fem raka matcher utan gjorda mål. Nu blev det sju i en smäll. Konstig sport det här...
# Betygen var lätta att sätta (precis som efter 0–4 mot Hammarby i mitten av maj...). Det blir ettor till hela gänget!: Aly Keita 1 – Sam Mensiro (58) 1, Noah Sonko Sundberg 1, Tom Pettersson 1, Thomas Isherwood 1 – Felix Hörberg 1, Isak Ssewankambo 1, Charlie Colkett 1, Rewan Amin (77) 1 – Jordan Kadiri (67) i 1, Simon Kroon 1. Ersättare: Nebiyou (58) 1, Dino Islamovic (67) 1, Blair Turgott /77) 1.
# Guldstriden blev oerhört raffinerad sedan ledande Djurgården hamnat i ett tidigt 0–2-underläge i Norrköping samtidigt som Malmö FF spottade in mål på mål i Örebro. Men Djurgården samlade ihop sig i den andra halvleken och lyckades både reducera och kvittera. 2–2 gav precis den poäng som behövdes för att hålla MFF (och Hammarby) bakom sig. Det här var Djurgårdens åttonde SM-guld, senast det hände var 2005.
# Curtis Edwards, som lämnade ÖFK i slutet av juli, var en av Djurgårdens guldhjältar. Edwards hann med att spela tolv matcher för sin nya klubb, tio från start. Från den engelska korpen via Ytterhogdal samt cupmästare och Europaspel i ÖFK till svensk mästare i Djurgården på några säsonger. Vilken resa, vilken saga!
# I botten tvingas Gif Sundsvall och AFC Eskilstuna ta steget ned i Superettan. Kalmar FF kvalspelar sedan Falkenberg, på övertid, besegrat Eskilstuna med matchens enda mål. Dramatiskt, även där!
Fotnot: I några krönikor kommande dagar ska jag sammanfatta ÖFK:s säsong, dela ut betyg till ÖFK:s spelare och till sist sammanfatta den allsvenska säsongen i stort. Håll utkik här på fotbollz.se!
 
 
12 Kommentarer:
Gäst: JJCale skrev | 4 Nov 2019 - 23:54
Ta in Tony Gustavsson.
0
Gäst: Säg ett namn! skrev | 4 Nov 2019 - 23:10
”ett antal lämpliga kandidater i länet” hehe!
2
Gäst: Hmm skrev | 4 Nov 2019 - 16:19
Håller med föregående talare. Vi behöver öppna alla fönster och dörrar vi kan, vädra ut stanken och börja om, såväl på spelarfronten som ledare och annan personal.

Kan vi dock inte tillsammans en gång för alla vara ense om att vi är en professionell fotbollsklubb? Jag vill inte höra argument som "Sluta vara så hård, alla gör sitt bästa". Klart som korvspad att alla gör sitt bästa, men är man en professionell fotbollsklubb så duger inte det som devis och vi kan omöjligt nöja oss med att så länge man gör sitt bästa så ska man stå i startelvan eller ens tillhöra truppen.

Vår supporterkultur är förvisso ung, men det jag stör mig på är att det är alldeles för få som ställer sig upp och säger ifrån om de nu har något att säga. Jag ser ständigt folk på forum och sociala medier som kräver det ena och det andra, i synnerhet Ians avgång. När man däremot sitter på arenan så är det dödstyst. Hur hade det exempelvis låtit på arenan om vi hade förlorat hemma med 1-7? Min gissning i att en handfull personer ev. hade kostat på sig en busvissling, inte mer än så.

Precis som vi ger uttryck för glädje när vi vinner, ska vi under konstruktiva former kunna visa missnöje. Jag personligen hade iallafall tyckt att det vore uppfriskande med lite burop och busvisslingar vid storförlust eller dylikt. Vi älskar det här laget, vi älskar klubben och vi bör tillåta oss att visa när vi kräver mer!
9
Gäst: Bronner skrev | 3 Nov 2019 - 16:44
Har trott på nytt kontrakt, det har jag, och det sägs att man inte ska uttrycka sig i affekt, men efter 1-7 i Göteborg så är det fan i mig dags.

Östersunds FK, bygg om NU!

Fredrik Sjölund(ÖP) tycker att alla inblandade ska lämna stan och glömma allt för att sedan komma åter för en nystart,

Varför då? Finns ingen anledning att vänta med det som måste ske. Gör det nu, direkt.
Det ska till stora förändringar i klubben.Tro inget annat. Sluta med ”spelet”, bygg om NU!

Har man inte råd med Keita ? Nej ok, säg det då, ta adjö.
Vantrivs Dino? Ja, antagligen. Varför hymla om det?

My point; Det krävs en del obekväma beslut nu.

Ska man fortsätta med engelska ledare? Jag har egentligen inget emot Ian B, men han är antagligen ganska dyr, och ärligt talat. Han har ju misslyckats,. Han är inte den nye Potter, även om han inte har haft samma spelarresurser och arbetsro.

Finns säkert ett antal lämpliga kandidater i länet som kan sköta detta minst lika bra.
Kan till och med se ett ökat intresse från både näringsliv och supportrar om så skulle ske.


Klubben måste inse var man befinner sig, det är dags för ÖFK 2.0

Det är dags att sluta prata om Svenska Cupen och bragden på Emirates. Det har varit fantastisk, men det räcker nu. Det är hög tid att vända blad.

Lägg ner den brittiska satsningen NU. Det har varit framgångsrikt och lite coolt att lilla ÖFK kunnat lockat till sig ledare från Premier League och FA .

Men, det funkar ju inte längre. Ta bort , börja om.

Jag är övertygad om att det kommer att rensas rejält.
Både i truppen och bland ledare och kansli. Bra så!

Men gör det nu.
22
Gäst: Kunnig skrev | 3 Nov 2019 - 10:52
Swärd skriver bra krönikor, men han borde sluta med sin nedlåtande ton om framförallt unga spelare. Jag tror alla gör sitt bästa men det kan ibland vara svårt att hävda sig mot garvade proffs som återkommit från utlandet. ÖFK s spelare har en del att lära men uppbyggnaden av laget har nyss börjat. Ge råd istället
16
Gäst: Hacke skrev | 3 Nov 2019 - 10:41
Håller med Agne...nån slags stolthet och kämpaglöd vill man ju se, även om matchen inte gäller nåt...inget bra avstamp mot nästa säsong...pinsam uppvisning...mycket måste ändras för att räta upp skutan...
11
Gäst: Krödingen skrev | 3 Nov 2019 - 10:20
Jag vill se Batanero i ÖFK nästa säsong. Han vill gärna stanna i Sverige. Frågan är vad ett sånt kontrakt kostar.
7
Gäst: PP skrev | 3 Nov 2019 - 07:35
I Premier League har vi i viktiga matcher sett såväl 9-0 som 8-0 I år. Igår 8-0 I Bundesliga. Många här hetsar upp sig över 7-1 I en helt betydelselös match när ÖFK precis säkrat kontraktet efter en säsong med vidriga förutsättningar. Jag tycker det är en bragd. Vi får se Allsvenskt för femte året i rad 2020. Det var min högt ställda förhoppning inför denna säsong, och den infriades.
Naturligtvis kan dåliga insatser diskuteras, och tränare ifrågasättas, men nu tycker jag vi mest ska känna glädje och se fram emot nästa säsong med en av Allsvenskans mest utvecklingsbara trupper där t ex Kadiri fortfarande är tonåring.
29
Gäst: Till göran skrev | 3 Nov 2019 - 07:20
Tyvärr har du rätt Göran. Problemet är att man har inte råd att sparka honom (Ian) då han står under dyrt kontrakt. Samma med andra i ledarstaben.
3
Gäst: Alltså skrev | 3 Nov 2019 - 00:42
Tycker att dagens match är bara att glömma,tror inte många lag skulle klara av att kämpa sig kvar i allsvenskan med all stök som det varit runt klubben,låt spelarna vila nu så blir nästa säsong roligare,tack för denna säsong vi ses till våren
17
Gäst: Bengt skrev | 3 Nov 2019 - 00:10
Håller med dig - Inget framtidshopp försvann.
Det är lite märkligt att i lagsporter som fotboll och hockey är det pinsamt, lagen ska skämmas och allt är slut. Hör inget sånt när enskilda idrottare har en dålig dag och knappt kommer i mål.
Nej, låt laget svetsa samman och det här kommer att lyfta, förr eller senare. Lagsport på hög nivå kräver tålamod, mycket tålamod.
14
Gäst: Inget framtidshopp försvann. skrev | 2 Nov 2019 - 22:47
Är man en idrottare så ger man ju aldrig upp oavsett hur ont det går.

Så dagens fadäs säger ingenting om framtiden och tar inte bort något framtidshopp alls.

Tror starkt på allihopa.

Låt dem bara få tid att mogna. Vilket de ju bevisligen redan gjort i massor under detta år även om det idag blev en fadäs.

Nästa år eller om något år till så kan det bli riktigt spännande bara de får utvecklas i lugn och ro utan allas tyckande och tänkande hit och dit.

Men klart alla som vill och känner mening med att tycka och tänka saker kan få hålla på med det om det nu ger livet mening.
20
 
Sök på fotbollz.se
   
  Den här kvällen tänker jag mest på Ouattara  
  av Agne Svärd | Igår - 22:37  
 

 
  Läs mer...  
 


 
  Det kan inte vara sant - 'det är för brutalt'  
  av Haldo Jonsson | Igår - 22:24  
 

Här ser vi Kalpi Outtara gråtande gå av plan med en befarad ny knäskada.

 
  Läs mer...  
 


 
  Svårt för ÖFK mot effektiva IFK Göteborg  
  av Niclas Lidström  | Igår - 17:49  
 

VS


IFK Göteborg - ÖFK 4-0 (2-0) Nu med referat av Niclas Lidström. Krönika av Agne Svärd kommer

 
  Läs mer...  
 


 
  Matchens bästa spelare  
  av Haldo Jonsson | Igår - 17:48  
   
  Läs mer...  
     
 
Nyhetsarkiv
Igår - 17:32 Matchens överraskning
Igår - 16:48 Matchens prestation(er)
Igår - 14:13 Startelvan i dag
27 Nov 2021 - 21:14 Flera skadade spelare tillbaka mot IFK Göteborg
27 Nov 2021 - 15:42 Simon Kroon en hjälte som kämpar vidare - drabbad av obotlig
27 Nov 2021 - 11:43 Följ IFK Göteborg - ÖFK via fotbollz.se
27 Nov 2021 - 11:28 Viktigt för ÖFK vilket lag som åker ur allsvenskan - möter I
26 Nov 2021 - 11:21 SISTA MATCHERNA!
26 Nov 2021 - 09:42 ÖFK har betalat in drygt 50 miljoner i skatter och avgifter
25 Nov 2021 - 16:15 Ingen fortsättning för Per Joar Hansen och Jussi Kontinen i
25 Nov 2021 - 11:40 Jerell Sellars, en fotbollsspelare som har det mesta - nu tr
24 Nov 2021 - 20:36 Man blir vemodig när man hör Graham Potter berätta om sin fi
24 Nov 2021 - 19:59 Fotbollslegenden Kjell-Åke Nordström fyller 70 år
24 Nov 2021 - 13:28 Om tidigare onormala händelser inom fotbollen och ÖFK
23 Nov 2021 - 14:30 Se målen ÖFK - Mjällby på video här
23 Nov 2021 - 07:57 Bilder ÖFK - Mjällby 2-0 (0-0)
23 Nov 2021 - 03:11 Säkrade kontraktet efter lång och dramatisk kväll på jobbet
23 Nov 2021 - 00:01 ÖFK - Mjällby AIF 0-2 (0-0)
22 Nov 2021 - 23:14 Matchens bästa spelare
22 Nov 2021 - 22:59 Matchens prestation(er)
 
 
 
Herrar
av: Rolighetsministern | 23 Nov 2021 - 18:20
Säga vad man vill om Rolf Lohse men
20
kommentarer
ÖFK har betalat in drygt 50 miljoner i skatter och avgifter till Östersund kommun
av Nils Å. Hallström | 26 Nov 2021 - 09:42
Nils Å. Hallström, styrelseledamot
10
kommentarer
Ingen fortsättning för Per Joar Hansen och Jussi Kontinen i ÖFK
av Haldo Jonsson | 25 Nov 2021 - 16:15
-Vi tittar på några intressanta n
7
kommentarer
Bilder ÖFK - Mjällby 2-0 (0-0)
av Thord-Eric Nilsson | 23 Nov 2021 - 07:57
Måndagens bildspel blev ett snöspel
5
kommentarer
Matchens prestation(er)
av Per Lagerbäck | Igår - 16:48
Visst är det lite transportsträcka
5
kommentarer
Säkrade kontraktet efter lång och dramatisk kväll på jobbet
av Agne Svärd | 23 Nov 2021 - 03:11
 
 Skrivet igår kl 22:37
fotbollz.se på Facebook