Startsidan...
  Forum
  Krönika
   
  Videoklipp
   
  O'Learys-tipset 2020
- Lämna ditt tips
   
  Kommande matcher
  Kommande matcher (beta)
  Länkar
   
  Medarbetare
   
  Kontaktformulär
   
  Sökning
  Skriv en nyhet
   
  Medlemserbjudande
  Om FotbollZ.se
   
  Vill du skriva på fotbollz.se?
  Gör fotbollz.se till din startsida
OFK Supporters
Tabell Tabell Skytteliga Skytteliga
Allsvenskan Tabell Skytteliga
- Östersunds FK  
Div 1 Norrland - Damer Tabell Skytteliga
- IFK Östersund
- Ope IF
Div 2 Norrland - Herrar Tabell Skytteliga
- IFK Östersund Gästbok
- Ytterhogdals IK Gästbok
Div 2 M:a Norrland - Dam Tabell Skytteliga
- IFK Östersund 2
- Krokom/Dvärsätt IF
Div 3 M:a Norrland - Herr Tabell Skytteliga
- Järpens IF
- Frösö IF Gästbok
Div 3 Damer Södra Tabell Skytteliga
- Brunflo FK
- Frösö IF
- Ope IF 2
- Svegs IK
- Hede/Vemdalen
- Ås IF
Div 3 Damer Norra Tabell Skytteliga
- Häggenås SK
- IFK Strömsund
- Järpens IF
- Krokom/Dvärsätt IF 2
- Offerdals IF
- Ragunda BK
Div 4 Herrar Tabell Skytteliga
- Alsens IF Gästbok
- Ope IF Gästbok
- Dvärsätts BK
- IFK Strömsund
- IFK Östersund Ungdom
- Offerdals IF Gästbok
- Ope IF 2
- Stuguns BK Gästbok
- Tandsbyns FK Gästbok
- ÖFK Cosmos
 
Övriga serier
Övrigt
Förbund, domare m fl
J/H Fotbollsdomarklubb
Ettan fotboll
fotbolly.se
 
Saknar Du din förening? Tryck här...
 
besök Space2u
 

LARS LARSSONS TANKAR
av Haldo Jonsson
Publicerad 18 Feb 2020 - 22:12 

Varför är det kontantfritt på Jämtkraft Arena?

”Jämtkraft Arena är numera kontantfri zon, vilket innebär att ingenting från entréavgift, fika, tilltugg, mat eller souvenirer går att betala med kontanter. Dessutom framställs det som om det vore något positivt, och då frågar jag mig för vem är det då positivt? Kanske banken ligger bakom det hela? För det kan väl inte vara SEF?
Utifrån ett konsumentperspektiv innebär det, per se, en avsevärd begränsning i alternativa betalningssätt, så kundvänligt är det absolut inte. Att betala kontant går i regel snabbare än med kort och Swish. Visserligen har idag moderna kort möjlighet, att för lägre betalningsvärden, blippa beloppen, vilket i de fallen gör betalningarna hastighetsmässigt jämförbara med kontantbetalningar. Det förutsätter dock att betalningsmottagaren har en sådan kortterminal och den betalande ett sådant kort. Ändå är det bara att konstatera att det i det totala tar längre tid att verkställa betalningar, eftersom alla ännu inte har sådana kort, terminalfunktionen saknas eller beloppet är för stort för att blippa. Väntan är ju inte heller en kundvänlig upplevelse.

För många, för att inte tala om alla utländska besökare, så kan det vålla väldiga besvär, om de inte är medvetna om betalningssätten i förväg. Vi i Sverige är extrema, även inom EU, när det gäller krav på kortanvändning, vilket ökar risken att utlänningar blir negativt överraskade när det inte går att betala med kontanter.

Utöver det så drabbas ju även ÖFK. Risken för lägre intäkter per tidsenhet ger mindre intäkter totalt. Framförallt inne på Arenan. Publiken handlar ju mest när det är uppehåll i Arenans aktiviteter. Visserligen kan mer personal och fler terminaler öka hastigheten i försäljningen, men samtidigt ökar då kostnaderna.

Dessutom, och inte minst viktigt, hur löser man en situation när korten inte fungerar? Fredagen 14/2 - 2020 var detta ett faktum för Swedbanks kunder? Vi pratar om flera miljoner människor. Nästa gång kan kanske alla kortinnehavare drabbas. Kanske just före och under en match på Jämtkraft Arena, Det behövs bara ett avbrott i den it tekniska leveransen, för att detta skall vara ett faktum. Finns en plan B och hur ser den ut?

Vad är egentligen logiken i att inte erbjuda någon som helst möjlighet att betala kontant? Kundvänligt är det inte. Livsmedelsbutikerna har åtminstone både ock. De enda som tjänar på att kontanter inte används är bankerna. De behöver dessutom inte ens ta ansvar när systemen inte fungerar. Det finns inte heller något regelverk som styr upp detta. Nej, ÖFK, tänk om och gör rätt.”

 
 
18 Kommentarer:
Gäst: Saida skrev | 19 Feb 2020 - 16:29
Tror det blir någon godis & kaffeautomat på JKA under ÖFKs matcher samt fri parkering efter några omgångar, kan bli svårt att få ihop det antal volontärer som behövs för den tidigare uppsättning av personal som krävdes under hemmamatcherna, där har nog ÖFK gjort ett felaktigt beslut om att spara in på de låga kostnader man hade på personal från ÅSIF samt IFK.

79
Gäst: Bosse boss skrev | 19 Feb 2020 - 16:02
Kommer själv ihåg när man var yngre (dock fanns ej dagens teknik som swish) där man fick en 20-lapp av farsan också sprang man på kiosken vid fotboll/hockeymatchen.

Är ju ej möjligt längre för de yngre.

Jag köper att de ledande vill att samhället ska bli kontantfritt och påtvinga alla i befolkningen att använda sig utav smartphone med ansiktsigenkännin eller fingeravtryck så att man kan samla ännu mer data utav sina medborgare!

Men fungerar ej tekniken så kan man inte fortsätta att plocka bort kontanter!
En 20-lapp är fortfarande samma valör oavsett om det är per papper eller elektroniskt!

Gör om och gör rätt, ÖFK behöver alla pengar de kan få oavsett om det är papper eller via en telefon.
7
Gäst: LTJD skrev | 19 Feb 2020 - 13:58
Tror det tar mycket tid och resurser ordna alla växelkassor.

Parkering 6-10 st
Entre 2-4 st
Kiosker 15-20 st (2-4 kassor i varje kiosk)
Souvenirer 2-4 st

Totalt 30-40 kassor varje match. Det tar tid att fixa allt före och efter matcher.

Sen är det väldigt dyrt att "köpa" växel. Samt att han något bolag som kommer hämta allt för att ta det till banken.
Kan inte kräva att någon anställd skall bära 30-100 000 kr till banken själv?

Så jag tycker det är helt rätt!


9
Gäst: Anders Hallqvist skrev | 19 Feb 2020 - 12:50
@Anders Thelin
Finns inget krav och framför allt ingen dom på att en företagare ska ta emot kontanter. Det är upp till företaget att bestämma. När du som kund/åskådare gå in på JKA så accepterar du villkoren som gäller på den arenan. Köper du inte villkoren är det bara att knata vidare.

Jag håller dock med om att kontanter borde vara ett alternativ för de som vill betala så. Men förstår att det sparas mycket tid och kraft på att slippa räkna kontanter och banka dessa.
1
Gäst: Anders Hallqvist skrev | 19 Feb 2020 - 12:50
@Anders Thelin
Finns inget krav och framför allt ingen dom på att en företagare ska ta emot kontanter. Det är upp till företaget att bestämma. När du som kund/åskådare gå in på JKA så accepterar du villkoren som gäller på den arenan. Köper du inte villkoren är det bara att knata vidare.

Jag håller dock med om att kontanter borde vara ett alternativ för de som vill betala så. Men förstår att det sparas mycket tid och kraft på att slippa räkna kontanter och banka dessa.
5
Gäst: Thord Eric Nilsson skrev | 19 Feb 2020 - 11:35
Jag är själv alltid ganska tidigt ute i teknik, inte minst datorer. Men har samtidigt sett anhöriga och släktingar som inte har samma tro eller kunskap då det gäller moderniterna. Jag skrev en ÖP-insändare om det för cirka fem år sedan. Samhället och även organisationer säger sig värna om minoriteter. Så icke i detta fall!
Det är möjligt att att då mina jämnåriga och några yngre är döda kan i princip nästan alla göra ärenden via dator. Men man måste ändå ta fram reservsystem, inte minst då det gäller penninghantering. Annars kan samhället stanna.
När det gäller ÖFK kan man t.ex ha några kontantkiosker. När det gäller biljetter så kan man säkert ta fram en kontantbiljett som bara gäller om man samtidigt visar kvitto på att den är betald (betalningen registreras då i ett kassaregister och försnillningsrisken minimeras.
Det är helt rätt att inte se bort från risken att pengar försvinner. Det är många faktorer som gjort att denna risk ökat på senare år.
Bra att min vän på 60-talets slut, Lars Larsson, tar upp ärendet. Jag tror att en upplysning om "vi har även begränsad kontanthantering" skulle förstärka ÖP:s profil "en förening i takt med tiden".
13
Gäst: cashvän skrev | 19 Feb 2020 - 11:23
På mig har i alla fall ÖFK förlorat några hundringar p g a detta kontanfria system. Synd kan man ju tycka när det verkar som om varje krona behövs. Jag skulle gärna ha köpt korven på arenan istället för på närliggande MAXI.
10
Gäst: Zzzz skrev | 19 Feb 2020 - 10:18
Lär ju var väldigt många asylsökanden som vill betala 300 kr för att se ÖFK. Dom utan kort, konto och Swish kan knata ner på stan och fixa det. Förstår inte vad problemet är.
3
Gäst: För kontanter skrev | 19 Feb 2020 - 09:03
Som vanligt en del kommentarer utan eftertanke eller bara tanke på sig själv. Precis som nämns blir det flera grupper som hamnar i kläm. Unga människor utan kort och konto, äldre människor utan swish samt asylsökande som inte fått skaffa konton och kort. Självklart kommer detta att drabba ÖFK på ett eller annat sätt.
14
Gäst: Zzzz skrev | 19 Feb 2020 - 08:42
News flash, ingen förutom gamlingar och foliehattar använder kontanter. Dom enda som vill ha kontanter är företagare som ska svarta.

Och ja, ni kan säga "vad var det jag sa" när systemkollapsen kommer men era kontanter kommer ändå vara obrukbara eftersom det inte kommer gå att växla in dom eller gå att ta emot betalningar då.
3
Gäst: Anders Thelin skrev | 19 Feb 2020 - 08:32
Totalt ogenomtänkt, för att inte säga idiotiskt beslut.
När klubben inte har råd att gå miste om en enda krona väljer man att säga nej till kontanter.
Hur ska ex. barn och ungdomar som inte ens har ett eget bankkonto och ännu mindre ett eget kort bära sig åt ?
Dessutom har Högsta Förvaltningsdomstolen slagit fast i en dom att alla näringsidkare är
skyldiga att ta emot kontanter.
25
Gäst: Hm skrev | 19 Feb 2020 - 07:39
Ja det är ju trots allt 2020-talet nu så att fortfarande ta emot kontanter med alla de risker det medför vore oerhört omodernt.

Måste ju finnas absolut 0% chans att dom skulle återgå till att ta emot kontanter.
6
Gäst: Kunnig skrev | 19 Feb 2020 - 07:26
Jag har hört att det har försvunnit pengar vid redovisningen. Svårt att kolla vad som sålts.
4
Gäst: Heja Fotboll skrev | 19 Feb 2020 - 07:20
Råna en fotbollsarena? Ja det sker ju så gott som dagligen.
14
Gäst: Isflak skrev | 19 Feb 2020 - 06:50
Strongt gjort att skriva om detta ämne utan att ens nämna rånrisk 💪💪💪
4
Gäst: PP skrev | 18 Feb 2020 - 22:49
Självklart ska vi kunna betala med kontanter.
24
Gäst: K.B. skrev | 18 Feb 2020 - 22:19
Det minskar ju iaf risken att det försvinner pengar ur kassan som jag vill minnas hände i Sundsvall härom året!
3
Gäst: läktaren skrev | 18 Feb 2020 - 22:14
swich fungerar kanon
0
 
Sök på fotbollz.se
   
  Inget krav på elitlicens för 2021?  
  av Haldo Jonsson | Igår - 16:50  
 

Nu har SEF-klubbarna kommit överens om att lyfta frågan om pausad elitlicens - och ett beslut kommer tas ikväll.

 
  Läs mer...  
 


 
  Saman Ghoddos är en av allsvenskans tionde dyraste försäljning.  
  av Haldo Jonsson | Igår - 16:03  
 

Det är storklubbarna i allsvenskan som säljer dyrt. Undantagen är ÖFK som sålt många spelare och Halmstad.

 
  Läs mer...  
 


 
  Krisläge i Helsingborgs iF  
  av Haldo Jonsson | Igår - 11:30  
   
  Läs mer...  
 


 
  UPPSKJUTEN DAM MATCH  
  av Classe Olofsson | Igår - 10:36  
 

Ifk Östersunds damer skulle ha spelat mot Kovland nu på fredag den 3/4.... den är UPPSKJUTEN

 
     
 
Nyhetsarkiv
29 Mar 2020 - 16:53 Roliga fotbollscitat
28 Mar 2020 - 21:02 Fotbollsabstinens och hur man åtgärdar det
28 Mar 2020 - 14:37 ÖFK avbryter all träning på Jämtkraft Arena
28 Mar 2020 - 12:09 - 'Vi vill hjälpa klubben'
28 Mar 2020 - 12:00 Paus i ÖFK:s ungdomsverksamhet
27 Mar 2020 - 17:05 Coronainfluensan förstör för Ytterhogdal
27 Mar 2020 - 16:45 Slopad elitlicens för 2021?
26 Mar 2020 - 19:06 En ovanlig åtgärd - enkelmatcher
26 Mar 2020 - 19:06 Även intern matchen inställd
26 Mar 2020 - 19:04 Bra jobbat ÖFK - korttidspermitterar
26 Mar 2020 - 09:21 Helgens matcher
26 Mar 2020 - 09:16 Resultat träningsmatcher onsdag
26 Mar 2020 - 07:43 INGA MATCHER FÖR IFK DAM I HELGEN
25 Mar 2020 - 20:30 ANDRA MATCHEN MOT OPE IF SLUTAR MED SEGER
25 Mar 2020 - 19:52 Lars Larssons tankar - om kontrollbalansräkningen
25 Mar 2020 - 19:50 All personal kommer att permitteras
25 Mar 2020 - 19:48 IFK DAM VINNER FÖRSTA TRÄNINGS MATCHEN MOT OPE IF FÖR KVÄLLE
25 Mar 2020 - 13:06 Stora förändingar även i lägre serier
25 Mar 2020 - 09:48 INSTÄLLT FÖR IFK ÖSTERSUND HERR MOT MATFORS
24 Mar 2020 - 18:32 Säsongsstarten närmar sig (tror jag)
 
 
 
Ungdom
av: Kanske intressant | 4 Mar 2020 - 00:26
Kul med en spelare uttagen till ung
Herrar
av: prao hos ministern | 3 Mar 2020 - 13:45
Årsmötet hålls i Fre
16
kommentarer
All personal kommer att permitteras
av Haldo Jonsson | 25 Mar 2020 - 19:50
- Besked om permitteringer kommer
11
kommentarer
Säsongsstarten närmar sig (tror jag)
av Per Lagerbäck | 24 Mar 2020 - 18:32
Våra distriktsserier, och seriern
7
kommentarer
Stora förändingar även i lägre serier
av Haldo Jonsson | 25 Mar 2020 - 13:06
Svenska Fotbollsförbundet har kommi
7
kommentarer
Lars Larssons Tankar
av Lars Larsson Stockholm | 23 Mar 2020 - 13:11
- "Nu har Allsvenskan blivit som På
5
kommentarer
En ovanlig åtgärd - enkelmatcher
av Haldo Jonsson | 26 Mar 2020 - 19:06
- Att det skulle bli enkelmatcher i
 
 Skrivet den Tis 24 Mar 18:32
 
 Skrivet den Ons 19 Feb 17:34
 
 Skrivet den Sön 8 Mar 21:31
fotbollz.se på Facebook