Startsidan...
  Forum
  Krönika
   
  Videoklipp
   
  O'Learys-tipset 2020
- Lämna ditt tips
   
  Kommande matcher
  Länkar
   
  Medarbetare
   
  Kontaktformulär
   
  Sökning
  Skriv en nyhet
   
  Medlemserbjudande
  Om FotbollZ.se
   
  Vill du skriva på fotbollz.se?
  Gör fotbollz.se till din startsida
OFK Supporters
Tabell Tabell Skytteliga Skytteliga
Allsvenskan Tabell Skytteliga
- Östersunds FK  
Div 1 Norrland - Damer Tabell Skytteliga
- IFK Östersund
- Ope IF
Div 2 Norrland - Herrar Tabell Skytteliga
- IFK Östersund Gästbok
- Ytterhogdals IK Gästbok
Div 2 M:a Norrland - Dam Tabell Skytteliga
- IFK Östersund 2
- Krokom/Dvärsätt IF
Div 3 M:a Norrland - Herr Tabell Skytteliga
- Järpens IF
- Frösö IF Gästbok
Div 3 Damer Södra Tabell Skytteliga
- Brunflo FK
- Frösö IF
- Ope IF 2
- Svegs IK
- Hede/Vemdalen
- Ås IF
Div 3 Damer Norra Tabell Skytteliga
- Häggenås SK
- IFK Strömsund
- Järpens IF
- Krokom/Dvärsätt IF 2
- Offerdals IF
- Ragunda BK
Div 4 Herrar Tabell Skytteliga
- Alsens IF Gästbok
- Ope IF Gästbok
- Dvärsätts BK
- IFK Strömsund
- IFK Östersund Ungdom
- Offerdals IF Gästbok
- Ope IF 2
- Stuguns BK Gästbok
- Tandsbyns FK Gästbok
- ÖFK Cosmos
 
Övriga serier
Övrigt
Förbund, domare m fl
J/H Fotbollsdomarklubb
Ettan fotboll
fotbolly.se
 
Saknar Du din förening? Tryck här...
 
besök Space2u
 

REFERAT: OPE IF - KOVLANDS IF
av Ope IF
Publicerad 27 Jun 2020 - 08:59 

I första matchen borta mot Luleå släppte vi in ett kvitteringsmål i slutminuterna. I den här matchen var det vår tur att få in en kvittering med bara några minuter kvar. 1-1 hemma mot Kovland där Opes mål var ett samarbete mellan inhopparna Nowa Lagergren och målskytten Elin Bergqvist. Obesegrade efter två matcher i ettan och den här poängen smakade ännu skönare än den förra då det dessutom var en riktigt bra prestation som bara växte ju längre matchen gick.

Inför matchen så hade vi en respekt för den kvalitet som Kovland har i sitt lag, men samtidigt en bra tro på oss själva att vi skulle kunna hota dem om vi gjorde rätt saker. En av de sakerna var att vi skulle anpassa vårt försvarsspel efter dem och ha en tydlig skillnad mellan våra offensiva och defensiva utgångspositioner där ett stort ansvar lades på Nora Anjevall på mitten. Alla våra tre centrala mittfältare (Nora samt Beata Eriksson och Ella Backman) fick lite olika roller anpassade efter deras egenskaper. En annan sak var att vi var tvungna att ha kvalitet i våra atkioner när de offensiva lägen dök upp. I första halvlek fungerade det ena lite bättre än det andra.

Vi inledde matchen på ett bra sätt med ett lugn i spelet där vi även tog beslutet att trycka bollen lite längre när vi såg att vi inte hade några korta uppspelsvägar. Kovland styrde spelet och hade mer boll, men det kändes ändå relativt tryggt i vårt försvarsspel där vi hade ett bra tålamod och mötte upp dem lite längre ner i planen. Att spela med för hög press i den här värmen mot ett så skickligt lag är inte den rätta medicinen.

Defensivt gjorde tjejerna det jättebra, men när vi kom fram till lägen att skapa målchans var det ofta lite stressigt i den avgörande passningen, vilket gjorde att fina ytor inte utnyttjades på ett tillräckligt bra sätt.

Efter 22 minuter av första halvlek fick Kovland utdelning. Vi hängde inte riktigt med i en spelvändning där vi kom lite långt ifrån varandra i överflyttningen. En bra löpning, perfekt passning följt av ett klassavslut ledde till 0-1 genom rutinerade Angelica Lindholm Forsell.

Strax efter målet var det vettenpasu där vi ändå mest hade positiva saker att trycka på. Ibland gör motståndarna nåt som är så bra att det blir mål utan att man själv gör nåt misstag och då är det bara att acceptera det och jobba vidare.

Andra halvan av första halvlek fortsatte på samma sätt med att Kovland hade mer boll, men vi försvarade oss bra och hade några bra omställningslägen där det ofta var någon decimeter soms skiljde från att vi skulle kunan få riktigt bra målchanser. En del berodde på att vi inte var tillräckligt lugna i avgörande moment, men en orsak till att vi inte skapade så mycket var givetvis ett klokt försvarsspel av Kovlands backar.

Mot slutet av halvlekn kändes det ändå bättre och bättre där vi märkte att de blev lite trötta och la fokus på fel saker.

I paus försökte vi trycka på det positiva i att vi låg riktigt bra i våra positioner och hade hyfsat bra kontroll på deras anfallsförsök även om det givetvis dök upp några chanser då och då. Det var en positiv atmosfär i omklädningsrummet och vi såg egentligen ingen anleding att förändra något. Vi tvingades till ett byte då Beata Eriksson sträckt ljumsken, men med en fullgod ersättare som Jenny Cederberg kände vi oss lugna med det. Samtidigt hissade Olivia Jonsson lite varningsflagg för att hennes tidigare skadade lår började kännas lite efter en riktigt bra första halvlek

Vi inledde andra halvlek på ett positivt sätt och klev några meter högre upp i försvarsspelet, vilket ledde till att vi kunde vinna bollen några gånger i ett tidigt skede. Vi fick också till lite bättre kvalitet i sista passen, vilket gjorde att det kändes som om vi hotade mer allvarligt.

En kvart in i halvlekn gjorde vi ett byte där Natta Olsson klev in istället för Olivia J. Natta är egentligen vänsterytter, men fixar backplatsen hur bra som helst.

Nu har vi riktig med gång i matchen och efter vattenpausen gav vi order om att kliva ytterligare några steg högre i pressen. Ella Backman var fram i ett bra läge och hennes avslut gav en retur som Felicia Jonsson var först på, men skottet tyvärr utanför. Ella B hade ytterligare ett bra läge efter en genomlöpning, men avslutet gick precis utanför. Vi skapade ytterligare några lägen, men fick inte in bollen. Samtidigt ska sägas att Kovland också skapade en del chanser då matchen öppnades upp. Kovland blev dock tydligt försvagat när lagkaptenen Ida Mmerchant tvingades byta.

Det såg ut som om en bra prestaton inte skulle räcka till poäng, men viljan fanns fortfarande där. Med 11 minuter kvar så gjorde vi ytterligare två byten. Nora Anjevall klev av efter en fantastisk arbetsinsats och ersattes av Elin Bergqvist. I samma veva bytte vi även in Nowa Lagergren istället för Therese Stjerna, som även hon varit riktigt bra i matchen. Pigga ben ska dock aldrig underskattas i 30 graders värme.

Både Elin och Nowa bidrog med sina starka sidor och med tre minuter kvar av matchen skulle det bli väldigt tydligt att det var lyckade byten. Efter ett inkast petade Nowa fram bollen till Elin utanför straffområdet. Elin vrickade bollen förbi en försvarare och fick till ett sott som gick i en perfekt båge över målvakten och in i mål. 1-1 och det var verkligen välförtjänt efter det vi hade uträttat i andra halvlek.

De avslutande minuterna blev lite nervösa. Även om man kan förstå att viljan att få in ett segermål är stor så var det väldigt viktigt att få med sig den poäng vi jobbat ikapp till.

En hörna i slutsekunderna för Kovland gjorde oss rätt nervösa, men vi lyckades få bort bollen och säkra 1-1. Poäng för andra matchen i rad och fortfarande en nolla i förlustkolumnen. Vi har kommit in i serien på ett riktigt bra sätt.

Det finns oerhört många positiva bitar att ta med sig från den här matchen.
- Vi jobbar oss tillbaka från ett underläge.
- Tjejerna jobbar fantastiskt bra tillsammans i defensiven trots en lite annorlunda defensiv uppställing som vi knappt har tränat på.
- Vi visar att vi är tillräckligt bra tränade för att orka i den hr serien också.
- Vi står upp på ett riktigt bra sätt i det fysiska spelet trots att det skilljer en hel del i år, kilon och rutin.

Det går att sätta plustecken för i stort sett varenda spelare från de som startar matchen till de som kommer in och gör avgörande insatser, men vi väljer att sätta det extra stoa plustecknet bredvid Karin Henrikssons namn. Karin har under året spelat i första hand som offensiv mittfältare, men även som ytter och center och idag gjorde hon 90 klockrena minuter som högerback. En otroligt mångsidig spelare som förtjänar stort beröm för att hon alltid går in för sin uppgift med glatt humör och en fantstisk inställning.

För några blir det match under lördagen mot Hede/vemdalen i division 3, men sen väntar ett uppehåll på 2,5 vecka från gemensam träning. Med den här insatsen i ryggen så känns det skönt att gå till den vilan.

 
 
1 Kommentar:
Gäst: Ulf W skrev | 27 Jun 2020 - 12:35
Grattis till en väldigt bra start i serien. Ope dam.
11
 
Sök på fotbollz.se
   
  Kan en tränare som kommer från div 4 vara en bra tränare för ett allsvenskt lag?  
  av Haldo Jonsson | Idag - 13:20  
 

Svaret är: Ja, det finns alla möjligheter.

Bild från FC Djursholms hemsida

 
  Läs mer...  
 


 
  ÖFK har blivit ett bra bortalag  
  av Haldo Jonsson | Idag - 09:56  
 

Om ÖFK vinner borta då kommer även hemmavinsterna. Kanske redan på torsdag då konstgräshatarna Malmö FF kommer på besök?

 
  Läs mer...  
 


 
  Debut för Tom Pettersson  
  av Haldo Jonsson | Igår - 18:58  
 


ÖFK:s tidigare lagkapten gjorde igår debut i sin klubb i MSL, men det gick inte så bra

 
  Läs mer...  
 


 
  -'Han är en grymt bra person och riktigt kompetent tränare'  
  av Haldo JonssonO | Igår - 16:31  
 

-Det säger Brwa Nouri i ett SMS till fotbollz.se om den nye tränaren Amir Azrafshan. Bilden: Brwa Nouri. Foto: Haldo Jonsson

 
  Läs mer...  
     
 
Nyhetsarkiv
Igår - 13:51 ÖFK starkare i duellspelet man mot man
11 Jul 2020 - 22:27 Burchnall fick avsluta som vinnare, tack för det!
11 Jul 2020 - 19:36 Sagt efter matchen
11 Jul 2020 - 18:31 ÖFK bekräftar att Amir Azrafshan är klar som tränare för ÖF
11 Jul 2020 - 18:31 Stark laginsats och klassmål av Kadiri gav andra bortavinste
11 Jul 2020 - 18:06 Matchens bästa spelare
11 Jul 2020 - 17:28 Matchen prestation och Miguels betraktelser
11 Jul 2020 - 17:23 Matchens överraskning
11 Jul 2020 - 14:26 Uppvärmning mot Falkenberg
11 Jul 2020 - 14:06 Dagens startelva
11 Jul 2020 - 08:51 Inför matchen: Falkenberg - ÖFK
11 Jul 2020 - 08:50 Följ Falkenbergs FF - ÖFK via fotbollz.se
11 Jul 2020 - 08:22 DIV..4 JÄMTLAND 2020
10 Jul 2020 - 15:59 ÖFK möter det tuffaste laget i allsvenskan
10 Jul 2020 - 14:17 Så här ser Falkenberg på ÖFK
10 Jul 2020 - 10:26 Fem snabba till Ian Burchnall
10 Jul 2020 - 08:52 Ny tränare i ÖFK?
9 Jul 2020 - 19:12 Krönika av Thord-Eric Nilsson
9 Jul 2020 - 17:42 Burchnall var chanslös redan från start
9 Jul 2020 - 09:31 Ian Burchnall slutar i ÖFK
 
 
 
Herrar
av: IFK LASPALMAS | 14 Jun 2020 - 15:09
Kan man inter streama dagens IFK ma
72
kommentarer
Ian Burchnall slutar i ÖFK
av Haldo Jonsson | 9 Jul 2020 - 09:31
24
kommentarer
ÖFK bekräftar att Amir Azrafshan är klar som tränare för ÖFK
av Haldo Jonsson | 11 Jul 2020 - 18:31
Fotbollz.se skrev i morse att 32- å
22
kommentarer
ÖFK - Mjällby 0-1 (0-0)
av Lasse Granbacka | 6 Jul 2020 - 23:14
VS Nu med referat av Lasse Granba
19
kommentarer
Burchnall var chanslös redan från start
av Agne Svärd | 9 Jul 2020 - 17:42
18
kommentarer
Ny tränare i ÖFK?
av Haldo Jonsson | 10 Jul 2020 - 08:52
Amir Azrafshan. Bild från FC Djursh
 
 Skrivet den Lör 11 Jul 22:27
fotbollz.se på Facebook