REFERAT: OPE IF - INFJÄRDENS SK
av Ope IF
Publicerad 13 Sep 2020 - 22:00

Vi bryter en negativ trend med förluster och håller nollan för första gången i årets seriespel, men ändå är känslan efter 0-0 mot Infjärden nästan som efter en förlust. Vi hade lägen att göra mål och vinna och borde nog ha gjort det även om Infjärden också hade ett antal farliga framstötar. Ännu en bra defensiv insats och i andra halvlek får vi även till ett bättre spel offensivt, men den där viktiga detaljen att få in bollen saknades.

Första halvleken blev en väldigt avvaktande historia. Infjärden satte ingen speciellt hög press utan var mest nöjda med att ligga och täcka av ytor i mitten. Vi fick mycket tid i vår uppspelsfas, men fick ingen riktig fart på bollen så några ytor framåt skapades väldigt sällan. Ofta blev vi stående i våra positioner och Infjärden hade inga större problem att ligga rätt och stänga uppspelen. De skapade också några chanser när vi tappade tålamodet och de kunde vinna boll.

Vi hade också ett antal chanser i första halvlek och några av dem var riktigt nära.

I den 12:e minuten fångade Nora Anjevall upp ett inlägg och sköt ett skott från nära håll, men målvakten lyckades rädda.

Efter 24 mniuter slog Karin Jonasson en bra hörna där Stella Paulsson kom perfekt mot bollen, men hon fick ingen riktig kraft i nicken som gick i famnen på målvakten.

5 minuter senare var Nora Anjevall framme och störde målvakten på ett inlägg från Maja Salmonsson. Målvakten tappade bollen, men den studsade inte rätt när den damp ner nära mållinen.

Den hetaste chansen fick vi 6 minuter från paus då Beata Eriksson hittade fram med en boll till Karin Jonasson som la in ett perfekt inspel mot mitten. Där kom Karin Henriksson störtande, men samtidigt kom målvakten ut och störde Karin så pass att avslutet rullade strax utanför.

Ope skötte defensiven på ett bra sätt under den första halvleken, men det saknades fart och energi i anfallsspelet. Kunde vi lösa det i andra så borde chanserna finnas att skapa fler chanser.

Redan från start i andra så är det bättre energi och fart över Opes offensiva spel. Ytterbackarna Kajsa Gärdin och Maja Salmonsson började gå framåt lite oftare och vi ställde lite svårare frågor till Infjärdens försvar. Samtidigt hade vi också bättre fart på bollen och fler som gav alternativ framåt vilket skapade ett bättre tryck.

Sägas ska att Infjärden var långt ifrån ofarliga i sina omställningar, men det kändes ändå som om vi styrde matchen.

Tyvärr blev det ite så många riktigt heta chanser av det spelmässiga övertaget.. Vi hade några avslut som vi inte fick rätt riktning och/eller fart på och ibland så blev det lite felbeslut i avgörande lägen.

Bästa läget kom mitt i halvleken då Maja Salmonsson gjorde en jättefin löpning utanför Felicia Jonsson som precis hann avsluta själv när hon upptäckte Maja som hade ett ännu bättre läge.

Vi bytte in Louise Nenzén efter 70 minuter och flyttade upp Lina Ullén på mitten. Delvis för att vi ville åt Linas vilja att gå framåt. 5 minnuter senare bytte vi in Nadia Andersson som gjorde debut i division 1. Hon har sett vass ut på slutet och vi hoppades kunna utnyttja hennes fart mot trötta backar hos motståndarna.

Det allra bästa läget kom med 8 minuter kvar då Karin Jonasson på egen hand vände bort ett par försvarare och fixade en straff som hon tog själv. Karin brukar vara säkerheten själv på straffar, men den här dagen ville inte bollen in utan gick strax utanför.

Vi fortsätter försöka med att få in ett segermål och samtidigt kommer Infjärden fram i några riktigt farliga kontringar. Bl.a. minns vi Stella Paulssons brytning i sista stund och Elsa Morlinds frilägesräddning.

När slutsignalen gick så var det två besvikna lag. Infjärdens rutinerade lag hade nog räknat med en trea mot "bottenlaget" och för vår del kände vi att vi hade presterat tillräckligt bra för att kunna bärga vår första trea.

När besvikelsen lagt sig så kan vi ändå ta med oss att vi håller nollan för första gången i årets division 1 och även att vi bryter förlusttrenden och tar poäng igen. Att vi lyckas få igång spelet efter en lite trögare första halvlek är också positivt. Tre poäng hade givetvis bitit betydligt bättre, men den här poängen KAN visa sig viktig när vi summerar säsongen. De närmaste matcherna är det dock nödvändigt att segrarna kommer.

Elsa Morlind fortsätter visa att hon är redo för uppgiften att vara förstemålvakt. Lugn och trygg och säkra ageranden i flera svåra lägen.

Mittbackarna Stella Paulsson och Lina Ullén väldigt trygga och starka i det defensiva jobbet.

Överlag är det många bra insatser i den andra halvleken, men det märks också att vi inte har det rätta självförtroendet att göra rätt saker i avgörande lägen. Det självförtroendet kommer ju lättare när man har lite fler poäng i ryggsäcken. Det skulle betyda mycket om vi fick in ett "enkelt" mål i tidigt skede så skulle nog många spelare växa och våga mer.

Nu ser vi fram emot en bra träningsvecka och laddar för att försöka ta den första trean mot Kågedalen hemma nästa lördag. Förhoppningsvis får vi tillbaka en del av de spelare som varit sjuka/skadade under veckan också.

GIF Sundsvall är en förening i förvandling.
  av Haldo Jonsson | Idag - 10:48

På påskafton smäller det mot nya GIF Sundsvall. Då är det dags för det spännande Norrlandsderbyt

av classe olofsson  | Igår - 17:46