RAGUNDA - HÄGGENÅS SK 1-0 (0-0)
av Myggan Handler
Publicerad 13 Sep 2020 - 23:22

Tung förlust för de gulsvarta tigrarna denna septemberkväll.

Idag var det revanschsugna tigrar som rullade mot Hammarstrand för att möta Ragunda. Som vanligt dunka dunka i omklädningsrummet och gänget var väldigt taggade för match. Vi pratade i matchsnacket om att var delaktiga, utmana, fylla på när vi anfaller, avsluta anfallen och vinna närkamperna. Sammanfattningsvis att VÅGA just detta. Våga vara delaktig, våga utmana mm att varje individ kliver fram och vågar.

Matchen drar igång och det syns att båda lagen är intresserade av tre poäng och vinst. Det blir ett högt tempo direkt i matchen och spelet är böljande, båda lagen slår längre bollar och försöker komma på avslut från kanterna. Men detta tempo gör att spelet blir stressat och det slås bort allt för många bollar, adressen på bollen finns inte där. Vid flera tillfällen ser det ut som bollen brinner, så fort en spelare har bollen så slår man en lång boll trots att ytan finns framför att utnyttja. Vi tar väldigt ofta fel beslut första halvtimmen. Vi borrar ner huvudet och krigar men när vi skall slå passet ur den vunna duellen vågar vi inte se de alternativ vi har.

Sista kvarten i första halvlek börjar vi få ordning på passningsspelet. Vi börjar hitta ett lugn och vågar då spela mer på varandra och snacket för att hjälpa varandra hörs också mer över fotbollsplan. Innan paus så är de få målchanserna för båda lagen. Ingen av lagen har någon riktig het målchans utan de avslut som är kan lagets målvakter ta hand om.

I paus pratade vi om att fortsätta som vi avslutade första halvlek. Våga gå mer mot mål och skära in mer när vi får läge. Försöka med fler avslut mot mål än vad vi lyckades med i första. Påminner om att närmaste spelaren måste pressa hårdare än vad vi gjort i första halvlek och att kliva in mer i närkamperna.

Andra halvlek börjar med en riktig kalldusch för oss då Ragunda tar ledningen genom Botilda Stern i minut 46. Vi tappar boll i “fel” läge. Tigrarna är på väg upp i anfall, vi tappar boll på mittplan och Ragundas lagkapten Monica Aspås får med sig bollen och driver ner längs deras vänsterkant. Monica slår in ett inlägg som går in i boxen, jag är ute och stöter undan bollen. Ragunda är duktiga på att fylla på med spelare när de anfaller och där kommer Botilda Stern i hög fart och slår in bollen i mål. Vi har hamnat på efterkälke och jagar från mittplan och ner mot mål men vi lyckas inte ta undan bollen.

Vi har mycket tid att spela på och Häggenås sätter fart framåt direkt efter avspark. Efter Ragundas mål är det vi som styr spelet större delen av andra halvlek. Vi har mycket boll men vi lyckas inte förvalta bollen och utnyttja de ytor som finns.

Ragunda försvarar sig bra och de låter oss inte komma in mot straffområdet. Vi vill försöka få ännu mer tryck och vi vill inte förlora denna match. Vi vill ha med oss poäng och då helst tre stycken. Därför flyttar upp vår mittback Matilda “Messi” Andersson och spelar då med en trebackslinje.

Vi radar upp hörnor och vi har även några chanser för att gå på avslut men vi har inte den rätta skärpan sista tredjedelen och framför mål. Detta tar vi med oss och jobbar vidare med att våga agera med mer hunger framför mål.

Ragunda kommer på några kontringar då vi flyttar upp spelare men dessa anfall reder vi ut bra. De allra flesta lyckas våra backar ta hand och slår ofta boll till mig i målet och jag kan slå upp den igen och laget fortsätter med pressen och anfallsspelet.

Sista tio minuterna i matchen har vi fortsatt bra tryck och vi kommer runt på våra kanter ett flertal gånger men som tidigare i matchen lyckas vi inte ha “tyngd” i straffområdet för att kunna komma till farliga avslut. Ella Handler kommer runt på sin högerkant och får på ett skott som går i krysset på ribban, den närmaste chansen för oss att göra mål i dagens match.

När domaren blåser av matchen är det tungt för tigrarna. Även om vi är det bollförande laget och har bra press hela andra halvlek så lyckas vi inte skapa några målchanser eller avslut mot mål. Tror vi kanske kommer upp i fem avslut som går mot eller på mål och det är för dåligt med tanke på vilket bollinnehav vi har. Vi måste våga mer sista delen och få mer skott och avslut på mål.

Det är mycket snack efter matchen om att Ragunda haft dålig attityd på plan och att domaren inte var bra. Detta är något som vi pratat mycket om genom säsongen. Att domaren dömer och att vi skall inte påverkas av domsluten. Att inte ta till oss om motståndarna börjar snacka. Detta klarade vi inte av att hålla undan idag på ett bra sätt, vi blev för påverkade och flera av spelarnas tankar fick då fel fokus. Reagera kan man göra men det gäller att snabbt släppa och jobba på nästa boll. Alla ville så gärna ta tre poäng och chansen hade vi men tog den inte. Så nära men ändå så långt ifrån. Tror detta var spelarnas största frustration att vi hade läget idag men vi som lag lyckades inte.

Ragunda gjorde ett bra laginsats i sitt försvarsjobb men ett extra plus till lagkaptenen Monica Aspås som stod för flera försök till anfall genom att driva på hårt i högt tempo från sin vänsterkant.

I Häggenås kliver Karolina Olsson fram och visar framfötterna från sin nya position som högerback. Hon gör säsongens första 90 minutare och det gör hon med bravur.

Nu laddar vi med två träningspass i veckan och spelar säsongens sista match hemma på Tigervallen på lördag. Vi möter då K/D och matchen spelas 16.00.

//Myggan Handler

Två nya i anfallet kan sätta fart på ÖFK mot Örgryte.
  av Haldo Jonsson | Igår - 18:41

Rapport från senaste öppna träningen

16 Apr 2024 - 21:04 Kan nye forwarden Quimi Ordónez vara lösningen mot Örgryte ?
16 Apr 2024 - 09:42 Träningstider denna vecka
15 Apr 2024 - 13:33 Div 3 mellersta Norrland
15 Apr 2024 - 11:25 Dominanten i försvaret - Ali Suljic - blev Trissvinnare
14 Apr 2024 - 21:55 Före detta ÖFK- forwarden Dino Islamovic allsvensk igen
14 Apr 2024 - 21:03 Dvärsätts BK - Bergs IK 4 -0 (3-0) Bilder
14 Apr 2024 - 18:19 Storseger för Dvärsätt och vinst för Ope denna omgång
13 Apr 2024 - 21:50 Ope IF - Alnö IF 2- 1 (1-0)
13 Apr 2024 - 07:03 Inför matchen: Varbergs BOIS - ÖFK
12 Apr 2024 - 18:36 Vi har bra förberedda spelare med gott sinnelag som ser fram
12 Apr 2024 - 10:20 Följ Varbergs BoIS - ÖFK via fotbollz.se