Startsidan...
  Forum
  Krönika
   
  Videoklipp
   
   
  Kommande matcher
  Länkar
   
  Medarbetare
   
  Kontaktformulär
   
  Sökning
  Skriv en nyhet
   
  Bli medlem
  Om FotbollZ.se
   
  Vill du skriva på fotbollz.se?
  Gör fotbollz.se till din startsida
OFK Supporters
 Tabell  Min fotboll 
besök Space2u
 

UTFALLET FORTSÄTTER ATT VARA BÄTTRE ÄN PRESTATIONEN
av Agne Svärd
Publicerad 27 Sep 2020 - 22:42 

Det är ingen hejd på så bra det går för ÖFK (på planen, coronahanteringen återkommer jag till jag längre ner) just nu; 1–0 på Olympia i Helsingborg betyder åttonde matchen i rad utan förlust (fem segrar, tre oavgjorda) och bara en förlust de senaste 14 matcherna.
Det är starka papper alla dar i veckan och med åtta omgångar kvar att spela parkerar ÖFK på en synnerligen stabil åttondeplats.
Jag har, mycket medvetet för att slippa ha ett antal enögda ÖFK-fans med högafflar efter mig, valt att skriva vid ett antal tillfällen den här sommaren, att ÖFK haft ”marginalerna på sin sida”; utfallet har helt enkelt varit betydligt bättre än prestationen.
Så var det även i söndagens segermatch, Helsingborg hade ett antal möjligheter att avgöra innan Jerell Sellars smackade upp bollen i Helsinborgmålvakten Ian Petterssons vänstra kryss.
Jag kunde lika gärna har skrivit tur.
Bollen rullar, på ett nästan osannolikt sätt, ÖFK:s väg i omgång efter omgång och har så gjort en ganska lång tid (även under Ian Burchnalls ledning).
Att det är precis så berättar inte bara mitt fotbollsöga, det finns dessutom siffror som styrker tesen.
När FotbollDirekt med hjälp av statistiksajten Wyscout kokar ned alla parametrar (fakta) från Allsvenskans 21 första omgångar till en soppa kallad ”expected points” hamnar ÖFK sist i tabellen.
Dyngsist!
Det som presterats borde ha gett knappa 20 poäng före dagens match.
Och tittar man statistiskt på insatsen mot Helsingborg är jag övertygad om att ÖFK inte tog något skutt uppåt i den ”tabellen”. När man scrollar igenom fotbollförbundets rapport är det tämligen fattigt i bortalagets kolumn; några skott utanför, sex varningar och ett antal byten och det är ju ingenting som, en ”normal” säsong, ger utdelning i poänghåven.
Men en notering sticker ut:
# 76:e min: 0–1 Jerell Anthony Sellars
Assist: Kalpi Wilfried Ouattara
Och mer behövdes inte för att ta ytterligare en ytterst värdefull trepoängare, ja egentligen, som den dysterkvist jag är, en sexpoängare. Det är nämligen så jag ser på segrar mot lag som just Helsingborg, Kalmar FF, Falkenberg och några till. Tre poäng vunna för ÖFK, tre poäng förlorade för motståndarna…
Här är några andra noteringar;
# Jerell Sellars blev alltså matchvinnare med årets första fullträff. Och det var inget vanligt mål, nej här handlade det om en välriktad projektil från en känslig västerfot. Det är sådana mål man blir glad av – på många sätt!
Sellars matchas försiktigt med tanke på hans skadehistorik. Det är klokt även om jag helst skulle vilja se honom i startelvan, så bra som han nu är. Men den 24-årige engelsmannen är ingen 90-minutersspelare än så länge och kanske inte blir det den här säsongen. Men de minuter han får så gör han skillnad, det har vi sett vid flera tillfällen den senaste månaden.
# Kalpi Ouattara serverade Sellars den öppnande passningen vid segermålet. Det var han synnerligen värd efter sin bästa insats i ÖFK-dressen!
# Simon Kroon fick hoppa in redan efter en halvtimme (bytte av en helblek Nebiyou Perry) och var uppenbart spelsugen. Kroon och Sellars såg ut att trivas bra tillsammans.
# Men ÖFK:s styrka, precis som hela den här sommaren, var naturligtvis försvarsspelet. Aly Keita höll nollan för nionde gången och framför honom städade Sonko Sundberg, Haugan, Isherwood och Ouattara undan med besked. Visst sviktade man vid några tillfällen, absolut, men oftast kunde man hålla anstormande hemmaspelare utanför sig.
# Men hur hade det gått om hemmalagets lagkapten Rasmus Jönsson inte slagit knut på sig själv när han skulle raka in Helsingborgs ledningsmål i öppen kasse från nära håll? Några minuter innan Sellars skickade in sin vinstgivande missil…
Här kan vi snacka om marginaler både hit och dit! Eller tur…
# Noah Sonko Sundberg drog på sig sin fjärde varning och missar hemmamötet med AIK nästa söndag. Trist, både för Sonko och oss som tittar på. Det blir fjärde matchen på relativt kort tid som Sonko är avstängd. Det sätter jag ett minus för!
# Här är dagens ÖFK-betyg (skala 1–6): Aly Keita 5, Noah Sonko Sundberg 4, Eirik Haugan (77) 4, Thomas Isherwood 4, Kalpi Ouattara (77) 4 – Felix Hörberg 2, Isak Ssewankambo 4, Ludvig Fritzson 3, Nebiyou Perry (30) 1 – Francis Jno-Baptiste 1, Blair Turgott (63) 2. Ersättare: Simon Kroon (30) 3, Jerell Sellars (63) 5, Henrik Bellman (77) 1, Sam Mensiro (77) 3,
*
Så till något helt annat:
ÖFK:s coronahantering.
Jag kunde ge mig fan på att jag och alla andra inte fick veta hela sanningen om coronautbrottet i förra veckan och i samband med hemmamatchen mot Djurgården. Vi vet fortfarande inte vad som hände eftersom ingen vill berätta sanningen. Men jag är övertygad om att här ligger inte bara en hund begraven, det är säkert en hel kennel!
Det är ju faktiskt bara att lägga ihop ett plus ett så kan det faktiskt inte bli något annat än två!
Har man, som jag, levt ett helt liv i idrottens värld, vet man att det sliras på sanningen i många sammanhang. Man tänjer på snöret till bristningsgränsen.
Här gick det av – och då ville klubbens läkare sedan många år tillbaka, Jan Hansson, inte längre vara med.
All min sympati till Hansson!
I hans vardagliga profession, överläkare på hjärtavdelningen vid Östersunds sjukhus, måste man hålla sig till regelverket. Vi måste ju alla kunna lita på doktorn när man hamnar i en utsatt position.
Och helt uppenbart kolliderade två världar när covid-19 smög sig in bland ÖFK:s spelare och ledare.
Till ÖFKs ledning kan jag bara säga efter allt trixande och ljugande de senaste åren, oavsett vem som styrt skutan:
Mycket kan ni säkert försöka dölja.
Men fuskar ni med coviden så har ni skitit i det blå skåpet!
Jag ser med stort intresse fram mot föreningen Svensk Elitfotbolls och Svenska fotbollförbundets försök att bringa klarhet i det här synnerligen delikata ärendet!

 
 
49 Kommentarer:
Gäst: ÖFK:are skrev | 2 Okt 2020 - 14:38
Men oavsett om det var en medlem som yppade vilka spelare det var, så var det lågt som fan! Utslängd skulle person vara från mötet.
8
Gäst: men alltså skrev | 2 Okt 2020 - 11:49
Nej Media har inte skrivit det, men den mannen ville prompt att ÖFK skulle lämna ut namnen, det var det enda pinsamma på hela mötet. För det finns ingen som helst vinning i att allmänheten vet vilka som varit smittade. Det är bara nyfikenhet som gör att man vill veta det.
Jag skämdes när jag hörde den "gubben" få så mycket taltid och han bara prata dravel..
2
Gäst: Glenn skrev | 2 Okt 2020 - 08:09
Ni är medvetna om att den som yppade namnet var en helt vanlig medlem? Ingen anställd, arbetsgivare eller liknande.
2
Gäst: Mittmedia skrev | 2 Okt 2020 - 06:35
Var i media har det stått vem som varit sjuk?

0
Gäst: Men alltså skrev | 2 Okt 2020 - 06:26
Ser du inte skillnaden?
Jag är säker på att alla spelare/ledare och andra anställda av ÖFK vet vem/vilka som varit smittade

Som arbetsgivare får jag inte gå ut i media och berätta vem som har covid-19 på min arbetsplats,
Jag får, precis som ÖFK gjorde, berätta att någon som varit i kontakt med arbetsplatsen är konstaterad smitta, men jag får inte tala om vem.

Men du menar alltså att hela Östersund har rätt att få veta vilka som är smittade av covid-19 i länet?

Det visar ju bara på att man är nyfiken och gärna vill ha något smaskigt att skvallra om
2
Gäst: Jocke skrev | 1 Okt 2020 - 22:47
Med logiken hos vissa inlägg här skulle det ju vara förbjudet att tala om vilka skador spelarna har också 🤔
4
Gäst: Claes skrev | 1 Okt 2020 - 22:36
Din arbetsgivare får alltså inte tala om för dig när din kollega är sjuk.
Enfalden vet visst inga gränser på detta forum.
5
Gäst: Men alltså skrev | 1 Okt 2020 - 22:27
@claes Du har verkligen noll koll..Det handlar inte om att vara lättkränkt det handlar om att du som arbetsgivare inte har rätt att tala om vad dina anställda har för sjukdom/ar .. Hur svårt är det att begripa ...
3
Gäst: Claes skrev | 1 Okt 2020 - 21:45
Har du ens läst det inlägg som jag invände mot ?
Det inlägg som påstod att det skulle vara kriminellt att nämna namn. Och vad är det för trams om att hänga ut ?
Skulle det vara en förolämpning att meddela att ngn är sjuk ?
Herregud, vi lever verkligen i dom lättkränktas tid.
4
Gäst: Men alltså skrev | 1 Okt 2020 - 21:35
Tycker du verkligen att en arbetsgivare ska hänga ut sina medarbetare på det viset? För mig är det helt oetiskt och väldigt långt ifrån hur man agerar som arbetsgivare... vet inte ens om det är tillåtet...
2
Gäst: Claes skrev | 1 Okt 2020 - 21:10
Det finns naturligtvis inget som hindrar detta, speciellt inte under ett årsmöte där jag utgår ifrån att det bara är medlemmar i föreningen som deltar.
2
Gäst: Men alltså skrev | 1 Okt 2020 - 20:57
@Claes. Vilket företag har rätt att berätta vilken medarbetare som är sjuk?
Vad du säger om din granne går väl inte likställa med vad en arbetsgivare får berätta om sina anställda
2
Gäst: Claes skrev | 1 Okt 2020 - 20:13
När man inte trodde att det kunde bli dummare. Om du är vårdanställd kanske du borde känna till att sekretessen bara gäller just vårdanställda och bara information som du fått kännedom om i tjänsten. Så du kan faktiskt berätta att din granne har blivit förkyld utan att riskera åtal.
5
Gäst: ÖFK:are skrev | 1 Okt 2020 - 11:26
@ agne bra skrivit. Dessutom den man som till varje pris ville att ÖFK samt Ersson skulle lägga ut namnen. Denna man på mötet talade ut vilka dom 4 smittade var vid namn.
Pinsamt, denne man skulle slängs ut från mötet!. Jävligt lågt.
Var själv på mötet och arbetar inom sjukvården och sekretess är A och O.
Detta får ej ruckats på, dessutom en kriminell handling!
11
Gäst: @agne skrev | 30 Sep 2020 - 20:51
Du måste ha en väldigt nära relation till klubben , antagligen sitter du med på deras interna möten på tisdagar...
Det måste vara jättejobbigt med denna misstro mot andra och konstant vara den som sitter inne med ”sanningen”
Du påstår tydligt att de i ledningen ljuger...så himla elakt och patetiskt att belägga dessa personer med det..Inte bara ÖFKs ledning utan även smittskydd,
Tänka att du är den enda som vet sanningen och alla andra ljuger....

Jag tycker att medlemsmötet var bra, enkelt och tydligt, det enda riktigt osmakliga och pinsamma var den man, som lät som han var riktigt stupfull och som prompt skulle ha fram namnen på de smittade...vilket är totalt irrelevant för nån att veta..
9
Gäst: Agne Svärd skrev | 30 Sep 2020 - 15:14
Till edwardsskäggigahaka. Tack för frågan. Eftersom ärendet nu är utrett och nedlagt hos Svensk Elitfotboll (SEF) ska jag inte förlänga den diskussionen. Jag kan bara konstatera att smittskyddsläkaren Annika Erson och jag sitter inne med olika uppgifter; det finns saker som klubben inte VILL berätta men också saker som klubben inte KAN berätta, åtminstone offentligt.
Jag vet bara vem som har sagt vad i den här härvan, jag vet vilka som är inblandade, jag vet också vilken operation (en visdomstand) som genomfördes dagen efter Djurgårdsmatchen och i samband med den ytterligare en spelare testades positivt för covid-19. Jag vet också att den interna hanteringen i klubben krävt sina offer!
I mer än 15 år har jag aktivt bevakat ÖFK och jag kan bara påminna mig om att jag publicerat en direkt felaktighet om klubben. Det var för mer än tio år sedan då jag avslöjade att Daniel Kindberg och ytterligare någon ÖFK-ledare var i England för att söka en smarbetspartner. Jag skrev då att den klubben var Bolton Wanderers. Resan och syftet var korrekt men klubben var fel (jag minns nu inte riktigt vilken klubb det handlade om, möjligen Wigan Athletic? Där sviker hårddisken...).
En sak kan jag garantera den här sajtens läsare: Mina ÖFK-källor vet vad dom snackar om och har alltid så gjort!
(Dom hjälpte mig också till mitt bästa scoop i mitt 50-åriga skrivande; det var när jag hösten 2005 avslöjade att det skulle byggas en ny fotbollsarena i Östersund (Jämtkraft arena). Men det var naturligtvis” inte sant” när jag frågade ÖFK:s representant i den arbetsgrupp som jobbade med frågan. Trots att det var klappat och klart påstod han att det var troligare att tomten skulle komma på julafton... Men han var inte ensam om att dementera mina uppgifter. Det tog ett antal samtal och några timmars jobb innan kommunalrådet AnnSofie Andersson bekräftade att jag var på helt rätt spår.)-
13
Gäst: edwardsskäggigahaka skrev | 30 Sep 2020 - 11:27
" En annan corona-fråga analyserades också genom att länets vikarierande smittskyddsläkare Annica Ersson medverkade på distans. Åtminstone enligt de corona-rutiner som finns har ÖFK handlat reglementsenligt."

vad är din syn där Agne?
2
Gäst: Hm skrev | 29 Sep 2020 - 08:17
Tyvärr så skriver ju Agne själv att han anpassat krönikorna efter vissa enögda supportrar. Tråkigt för oss som är intresserade av fotboll som gillar att läsa vad folk som sett matcherna har för syn på detaljer.
17
Gäst: Ivey skrev | 28 Sep 2020 - 23:43
ÖFK:are/
Haha, varför skulle han bry sig vad ett gäng inavlade bönder i kommentarsfälten tycker? Kanske du bör hålla dig till ÖP:s krönikor eller Haldos texter om det är hejaklacksreferat utan tillstymmelse till analytisk substans du vill läsa?
21
Gäst: ÖFK:are skrev | 28 Sep 2020 - 23:20
Dax att avgå nu krönikör efter alla negativa omdömen här i kommentarfälten.
5
Gäst: Bengt Jonsson skrev | 28 Sep 2020 - 21:43
Ikväll hade AIK tur. Fick slå om en hörna på övertid på övertiden och lyckas få dit den.
Inte för att jag vet om det spelar nån roll för i intervjun efter matchen säger tränaren att så här på hösten spelar tabellplaceringarna inte så stor roll. 🙄
Ha en fin kväll alla fotbollsälskare!
1
Gäst: Tack Agne skrev | 28 Sep 2020 - 18:34
Enda anledningen att snabbläsa den i övrigt sista megafonen för Kindberg. Fotbollz och Facebook, ja och den desperate Birro då. Kör hårt.
14
Gäst: Krille skrev | 28 Sep 2020 - 17:25
Hej, jag tänker så här. ÖFK har ju tagit oväntat många poäng trots att spelet inte klaffat till 100%.
Hur ska det då se ut när Amir och co fått än mer tid på sig att sätta sina idéer? Och spelet förhoppningsvis börjat flyta på än bättre? Det kommer bli väldigt intressant att följa (-:
Kämpa på!
31
Gäst: Haugan? skrev | 28 Sep 2020 - 14:59
Kanske gjorde någon bra brytning igår och med tanke på hans urusla passningsspel så är det kanske tur att han kan reda upp delar av det han ställer till.

Kan inte förstå att hans passningsspel aldrig utvecklas, det är ju samma sak match efter match.
0
Gäst: JB skrev | 28 Sep 2020 - 14:06
Apropå detta med tur. Ingemar Stenmark lär en gång ha sagt följande:

Det är konstigt, men ju mer jag tränar, desto mer "tur" får jag.

7
Gäst: @ps skrev | 28 Sep 2020 - 13:36
Inget med fotbollz att göra? Utan krönikörer och tippare och referat skulle sidan bara bestå av, typ, såna inlägg som du skriver. Och det skulle ju vara jätteroooligt!!!!
14
Gäst: Tapas skrev | 28 Sep 2020 - 13:35
Ingen som sett matcherna kan tycka att vi varit det bättre laget i särskilt många av dem. Vi släpper till mest chanser av alla lag i serien, att motståndarna missar öppna lägen, det är inte pga vår skicklighet, utan mycket tur. Men tur förtjänar man, och en tabell över 30 matcher ljuger inte. Klarar vi oss kvar är det för att vi spelat tillräckligt bra.
9
Gäst: Haldo skrev | 28 Sep 2020 - 13:33
Hej. Visst blir livet på något sätt lättare och gladare att leva när ÖFK har vunnit och vi får glädjas åt att det går så bra för tränarna Amir och Pero som båda två är duktiga tränare och fina människor och för alla trevliga, ödmjuka och duktiga spelare i ÖFK som gör det möjligt för oss, som det verkar nu, att vi får se allsvensk fotboll i Östersund även nästa år. Det är nästan 7 för bra för att vara sant.
31
Gäst: Glenn skrev | 28 Sep 2020 - 12:48
Spekulationer är spännande och så länge man tar spekulationer för vad det är, och inte gör det till sanningar, är det i min mening fritt fram. Sen att det i vissa klubbar framstår att det är lättare att spekulationer görs än i andra kan man också spekulera i. Ytterligare kan man spekulera i vad ens filterbubbla gör för ens spekulationer.

I den andra debatten skiljer i alla fall jag kraftigt på "tur" och "oförtjänt". Stor skillnad mellan dessa. Också på i vilket sammanhang de används i. Du kan i min mening vinna en fotbollsmatch både oförtjänt och på tur, dock skiljer det sig avsevärt. Du kan nog vinna en match oftjärnt och du kan vinna en match på tur. Men du kan nog inte ligga högt upp i tabellen varken oförtjänt eller på tur.

Typ.
5
Gäst: Jisses skrev | 28 Sep 2020 - 12:20
men @Mörker... tror du verkligen på sånt rykte? det är ju självklart att någon enkelt vill vill sprida ett sånt rykte, allt för att svartmåla ÖFK

Det är ungefär lika dumt som att Bosse Andersson menar att ÖFK ska börja följa Tegnells råd, för det gör minsann han, tvättar händer och håll avstånd, hur dum får man vara om man tror att de bara är han själv som följer de råden.

Och Oavsett om tränaren velat mörka , så var det inte tränarens ev Covid19 som läkaren avstod att ringa Djurgården om, det var en spelare som varit negativ innan match och positiv efter match. Och nog borde du som läkare kunna stå på dig kring din roll i verksamheten.

7
Hasse Thor skrev | 28 Sep 2020 - 12:14
"En tabell ljuger aldrig" är enligt mitt sätt att se det en smått genialisk formulering när man pratar om tur och otur i lagidrott. Dessutom, all träning måste ju ske i i ett sken av man skall bli bättre och ÖFK har verkligen lyckats bli bättre. Sen att det inte är samma "glamour" på planen som tidigare får man väl väga mot att poängen ramlar in och klubben stabiliseras i varje fall rent sportsligt. Känslan av att få ha elitfotboll i Östersund är ju fantastisk och när man sätter nåt på pränt finns den alltid i bakhuvudet.
32
Gäst: Statistik skrev | 28 Sep 2020 - 11:48
Vad spelar det för roll om man enligt statistiken bara borde ha 20 poäng när man i verkligheten tagit 30 poäng. Det är väl verkligheten som räknas? Hittills har iallafall alla serier avgjorts med vem tagit flest poäng på plan - men du kanske vill att det ska avgöras i excel istället?
18
Gäst: Ps skrev | 28 Sep 2020 - 10:51
Förut blev jag arg, men nu skrattar jag över vad denne bittra man skriver. Alla vet utom han att det finns kvalitéer på ett lag som bara förlorat en match på 14. Löjligt och okunnigt att säga att det är tur. Vad jag vet har denne man inget med fotbollz att göra. Han är bara krönikör och det kan skriva vilka tokigheter som helst.
21
Gäst: Mörker skrev | 28 Sep 2020 - 10:39
Ja det ska verkligen bli intressant o höra SvFF Ang. Corona grejen.
Jag fick också en känsla av läkaren slängdes under bussen av ledningen och fick ta smällen.
Här är sanningen en annan.

Ryktet säger att ledaren som hade Covid-19 bad läkaren att mörka så han kunde delta i matchen o träningarna
Innan matchen.
6
Gäst: @ skit tråkigt skrev | 28 Sep 2020 - 10:02
Jaha! De säger du! Vet du nåt om att skita roligt också?
1
Gäst: Jisses skrev | 28 Sep 2020 - 09:48
Ja, det är läkarens uppgift att ta kontakt med motståndarlaget och det var den uppgift han fått och inte gjort.

Sen är det fascinerande att ÖFK har "tur" när andra lag inte klarar av att göra mål på sina chanser
14
Gäst: observer skrev | 28 Sep 2020 - 09:30
Med det starka försvar vi har är det inte tur utan skicklighet som gör att vi plockar poäng i så många matcher
28
Gäst: Robert skrev | 28 Sep 2020 - 08:57
Det är väll mera så att ca 10 poäng tagits där vi spelmässigt och chansmässigt varit sämre än motståndarna.

Det visar hur pass viktigt det är att vara mentalt starka eller ha "vinnarkultur". Då får man alltid mer poäng än vad man förtjänar rent spelmässigt. ÖFK har inte vikt ned sig trots att de varit utspelade i vissa matcher och därmed har de fått med sig många poäng.

Sen hade vi "tur" igår. Helsingborg borde egentligen gjort minst två mål igår med de chanser de skapade. Haugan räddade ett par mål genom grymma brytningar och Helsingborg missade öppet mål. Vi hade spetsen igår iom Sellers och det räckte.

Segrar behöver dock inte vara vackra, tre poäng är det enda viktiga.
34
Gäst: observer skrev | 28 Sep 2020 - 08:32
Tänk att ÖFK har tagit poäng i 16 av 22 matcher på ren tur .Otroligt tursamt
33
Gäst: Turture skrev | 28 Sep 2020 - 08:29
Det är märkligt vad insatt journalister är i allt och vet mera än smittskyddsmyndigheten. Att länet varit ett uland när det gäller fotboll och att inte en sk jounalistkår förstår att det är skillnad på Fotboll mellan Hammerdal och Alsen och förstår det gröna fältets utmaningar för att lyckas i den högsta ligan i landet är ytterliggare ett bevis på att kunskapen är obefintlig! Jag citetar Ingemar Stenmark ,
”Hä löns int´ förklar´ för den som int´ begrip” och ”Jag vet ingenting om tur, bara att ju mer jag tränar desto mer tur har jag” är några odödliga
7
Gäst: Turture skrev | 28 Sep 2020 - 08:19
Det är märkligt vad insatt journalister är i allt och vet mera än smittskyddsmyndigheten. Att länet varit ett uland när det gäller fotboll och att inte en sk jounalistkår förstår att det är skillnad på Fotboll mellan Hammerdal och Alsen och förstår det gröna fältets utmaningar för att lyckas i den högsta ligan i landet är ytterliggare ett bevis på att kunskapen är obefintlig! Jag citetar Ingemar Stenmark ,
”Hä löns int´ förklar´ för den som int´ begrip” och ”Jag vet ingenting om tur, bara att ju mer jag tränar desto mer tur har jag” är några odödliga
7
Gäst: @Jisses skrev | 28 Sep 2020 - 07:57
Hur vet du att det var läkaren som missat att kontakta Djurgården? För att det var det som kommuniceras ut till media?

Jag fick en känsla av läkaren slängdes under bussen av ledningen och fick ta smällen.
4
Gäst: PS skrev | 28 Sep 2020 - 07:55
Jag beundrar Lagerbäck för hans saklighet och logik i sina kommentarer och för att han är en person som verkar tro på människan och som kan glädjas åt ÖFKs nästan otroliga framgångar från att ha varit ett sargat lag.
32
Gäst: Per Lagerbäck skrev | 28 Sep 2020 - 07:36
Jag tycker att det som är styrkan med Fotbollz är att många tankar och åsikter släpps/kommer fram. Jag tror att vi behöver det mer än nånsin. Sedan finns det naturligtvis alltid gränser, men där litar jag på Haldo&co.
I grunden får jag en positiv känsla vad gäller nya vd:n, och jag ser rakare svar. Därför hoppas jag fortfarande att han också är ärlig i sina svar. Sedan behöver man inte lämna svar på alla frågor.
Sedan vill jag ha mer text och mindre TV på ÖFK:s hemsida.
40
Gäst: Chef! skrev | 28 Sep 2020 - 07:33
Agne du är sjukt bra! Så fruktansvärt saklig, tydlig och "orädd". Hur man ser fotbollsmatcher kommer alltid vara subjektivt. Att det finns supertydlig statistik bekräftar bara det man ser med sitt fotbollsöga...match efter match. Men att poängen ramlar in gör spelet bara än mer fascinerande. Snart är kontraktet bärgat. Härligt. Till sist, det som kommer orsaka folkstorm, Covidärendet. VARFÖR, VARÖR, skulle ÖFK lyckas kommunicera smidigt i detta svåra och komplexa fall när de klantat sig å det grövsta så många gånger under modern tid. Nä, denna tråd kommer få minst 50 inlägg där en massa "experter" ska säga sitt. Kommer bli "kul" att följa. Men återigen, som ungdomarna säger, du äger på FotbollZ Agne. Ärligt och rakt. Fortsätt så tack!
32
Gäst: Stefan Tjärnberg skrev | 28 Sep 2020 - 07:27
Varför ska vi veta .
Man kan inte påstå att något är lögn om man inte vet.
Tycker klubben gör rätt .
Varför ska gamarna få reda på saker vi inte behöver veta.
Många här tycker en massa skit .Men skulle man säga saker öppet skulle de bli skit också.
Det fanns tider där man öppnade sig helt också och då gick drevet i alla fall.Media står och hoppar när de inte får vara med.
26
Gäst: Tråkigt Haldo skrev | 28 Sep 2020 - 07:04
Haldo, du som ansvarig för siten, hur kan du tillåta Agne att skriva sådana här saker. Det måste bli slut på eländet. Du kommer tappa massa intresserade. Låt mittmedia hålla på med detta. SKIT TRÅKIGT!
23
Gäst: Jisses skrev | 28 Sep 2020 - 06:34
Det är verkligen fruktansvärt att läsa dina påhopp mot Vd`n och övriga i ledningen. Att bara anklaga Schainine för att vara en lögnare är i min värld så lågt så osmakligt, så mediatypiskt.
Du kan hylla läkaren bäst du vill, han verkar ju inte gjort sitt jobb med att tex meddela Djurgården.
Smittskydd säger att ÖFK handlat på ett korrekt sätt, så varför tycker du att du vet bättre.

Pinsamt, lågt och skämmigt
42
Gäst: Lars Larsson, Sthlm skrev | 28 Sep 2020 - 06:26
ÖFK ville, under många år, vara ”eljest” genom sin kultursatsning, HBTQ- certifiering mm. Sedan kom skandalerna och framförallt alla lögner. Hela bilden av ”eljest” fick med ens en annan betydelse.

Jag trodde i min enfald att lögnkulturen nu var förbi, men icke. Jag håller med dig Agne. Ränderna har tydligen svårt att försvinna. Lögnkulturen sitter i väggarna verkar det som. Däremot är jag inte helt säker på om läkaren Jan Hansson utförde sina uppgifter så som tänkt var. Dvs kontaktade och informerade Djurgården om covid-19 läget i ÖFK. Enligt Djurgården så skedde det inte i laga ordning.

Det är ii alla fall glädjande att fotbollen resultatmässigt är på rätt väg. Klubben däremot behöver fortsatt en rejäl uppryckning i sättet att kommunicera.
13
 
Sök på fotbollz.se
   
  Vi har den äran att presentera årets mästartippare i Hos Andreas Tipset- Richard Kingstad  
  av Haldo Jonsson | Idag - 14:47  
 

Richard Kingstad. Foto Privat

 
  Läs mer...  
 


 
  Kajsa Lindroth på Landslagsläger  
  av Classe Olofsson  | Idag - 10:39  
 

Kajsa Lindroth på Bosön ..... Landslagsläger

 
 


 
  Opes första nyförvärv - mittfältaren och spelande tränaren Dory Yates  
  av Haldo Jonsson | Igår - 17:02  
 

Foto: Ope iF

 
  Läs mer...  
 


 
  Chock och besvikelse i GIF Sundsvall  
  av Haldo Jonsson | Igår - 10:24  
 

 
  Läs mer...  
     
 
Nyhetsarkiv
Igår - 09:50 Målvakten och Vemdalssonen Oscar Jonsson nu klubblös
27 Nov 2023 - 15:16 Serieindelning div 3 Mellersta Norrland
27 Nov 2023 - 15:05 ÖFK i topp av Superettans undersökning av publikupplevelse
26 Nov 2023 - 22:10 Stipendiet från Stiftelsen Vi Lirare tilldelas Sebastian Lun
25 Nov 2023 - 17:57 Svenska Cupen 2024 lottad
24 Nov 2023 - 17:09 Trissvinnaren Myroslav Mazur celebrerades i går
24 Nov 2023 - 17:08 Målvaktstränaren Arnold Origi är klar för ytterligare tre år
23 Nov 2023 - 20:01 '- Ifjol fick vi söka upp spelare - i år hör de av sig för a
23 Nov 2023 - 16:20 Pengar från Gräsroten till flera föreningar i distriktet
22 Nov 2023 - 19:10 Korta nyheter om GIF Sundsvall
22 Nov 2023 - 19:07 Före detta ÖFK- spelare på landskampsuppdrag
21 Nov 2023 - 19:50 Izabelle Bardosen signat A kontrakt med UIK
21 Nov 2023 - 18:14 IFK Östersund dam igång
21 Nov 2023 - 18:10 Svensk elitfotboll: - Det blir skärpta regler på läktarna nä
21 Nov 2023 - 13:14 Tränarduo klar för Dvärsätts BK inför nästa säsong
20 Nov 2023 - 21:06 Kamraterna igång med träningen
20 Nov 2023 - 13:58 Calvin Kabuye och Peter Amoran i U20 landslaget
20 Nov 2023 - 11:24 Lista på alla 280 spelare som har medverkat i ÖFK genom alla
18 Nov 2023 - 16:14 Nu har avsparkstiderna för kvalen till Allsvenskan, Superett
17 Nov 2023 - 14:07 Unibets publikstöd för 2023 - Ger klirr i ÖFK:s kassa
 
 
 
Herrar
av: Endre | 26 Nov 2023 - 23:12
Behöver du lån? Maila i så fall: da
5
kommentarer
Chock och besvikelse i GIF Sundsvall
av Haldo Jonsson | Igår - 10:24
5
kommentarer
Stipendiet från Stiftelsen Vi Lirare tilldelas Sebastian Lundbäck, IFK Östersund
av Haldo Jonsson | 26 Nov 2023 - 22:10
Bilden: Sebastian "Batti" Lundmark
3
kommentarer
Svenska Cupen 2024 lottad
av Haldo Jonsson | 25 Nov 2023 - 17:57
ÖFK möter två lag från allsvenskan
3
kommentarer
'- Ifjol fick vi söka upp spelare - i år hör de av sig för att de vill spela med oss'
av Haldo Jonsson | 23 Nov 2023 - 20:01
Det säger manager Magnus Povel till
3
kommentarer
Korta nyheter om GIF Sundsvall
av Haldo Jonsson | 22 Nov 2023 - 19:10
 
 Skrivet den Lör 11 Nov 17:28
 
 Skrivet den Mån 9 Okt 22:19
 
 Skrivet den Fre 6 Okt 22:14
fotbollz.se på Facebook