Startsidan...
  Forum
  Krönika
   
  Videoklipp
   
   
  Kommande matcher
  Länkar
   
  Medarbetare
   
  Kontaktformulär
   
  Sökning
  Skriv en nyhet
   
  Bli medlem
  Om FotbollZ.se
   
  Vill du skriva på fotbollz.se?
  Gör fotbollz.se till din startsida
OFK Supporters
 Tabell  Min fotboll 
besök Space2u
 

TRIST SVIT NÄR AIK KOMMER PÅ BESÖK
av Agne Svärd
Publicerad 4 Okt 2020 - 21:48 

0–2. 0–3, 1–3, 1–2. Och så 1–2 på söndagseftermiddagen.

Det är ÖFK:s trista svit när AIK kommer till Jämtkraft arena i allsvenska ärenden; fem raka förluster och 3–12 i målskillnad.

Noll poäng, AIK är verkligen ÖFK:s skräckmotståndare på hemmaplan. Överlägset!

Det var två form- och försvarsstarka gäng som ställdes mot varandra: ÖFK med åtta matcher utan förlust (fem segrar, tre oavgjorda), uppgraderade AIK med kryss mot Malmö FF samt segrar mot Hammarby och Mjällby.

Men det var också två gäng med samma problem:

Offensiven. ÖFK och AIK var de två lag som gjort minst mål, skjutit minst på mål och skapat minst med klara målchanser, statistiken var överväldigande. Det var upplagt för en målsnål historia, stark defensiv mot svag offensiv.

Hur det blev?

Inte alls som man kunde förvänta. Visserligen var det ingen match det slog gnistor om men det var en match som hade puls från start till mål. AIK inledde bäst, ÖFK tog över innan innan pausfikat och behöll kommandot i öppningen av andra innan avgörandet föll;

# 64:e minuten, ställningen 1–0 till AIK: Bollen i ÖFK:s ägo långt ned i högerförsvaret, hög AIK-press när Eirik Haugan spelar hem bollen till Aly Keita som på ett tillslag söker Charlie Colkett utanför straffområdet. Filip Rogic (ÖFK-spelare säsongen 2013) läser Keitas passning, snor bollen, frispelar Henok Goitom och tvåan sitter i tom bur!

Där och då känns matchen körd, AIK har ju genom åren utvecklat förmågan att försvara en ledning till en alldeles egen konstart.

Men ÖFK hade ytterligare en växel att peta in sedan Amir Azrafshan/Pero Kapsevic stoppat in alla offensiva vapen som fanns att tillgå. Visserligen var det inte särskilt strukturerat alla gånger och det slarvades med detaljerna när möjligheterna att skada AIK uppstod.

Simon Kroon hade bästa möjligheten när han en kvart före slutet nickade från nära håll, AIK-målvakten Budimir Janosevic räddade och Kroon forcerade returen på fel sida stolpen. Då kändes det kört.

Chansen skulle dock komma när Thomas Isherwood nådde högst på en hörna och nickade in 1–2 (äntligen mål på hörna) i den 87:e minuten. Men tiden var för knapp för att det skulle hinna bli något mer, visserligen var det rörigt några gånger i AIK:s straffområde men den där riktigt giftiga kvitteringschansen kom aldrig den här gången.

Här är några noteringar;

# Den stora snackisen var givetvis Aly Keitas ”indianare” som sänkte hemmalaget den här gången. Vi som följt Keita genom åren vet ju att den här typen av misstag har hänt med jämna och ojämna mellanrum (jag vet inte hur många gånger jag skrivit att ÖFK-målvakten spelar med lite väl små marginaler...). Den här sommaren, i alla fall sedan ÖFK ändrade sitt sätt att spela, har den här typen av tabbar varit bortsuddade. Nu kom den och ingen vet bättre än Keita själv att den passningen var verkligen inte okej.

Men som alla vet: Keitas säspng har så här långt varit alldeles fantastisk! Det är bara att glömma och gå vidare.

# Noah Sonko Sundberg (avstängd), Nebiyou Perry (knäskadad) och Francis Jnp-Baptiste (på bänken) saknades från startelvan i segermatchen mot Helsingborg förra helgen. Sonko saknades mest, han hade behövts vid hörnan där AIK tog ledningen redan i den sjunde minuten. Sonko vinner otroligt många dueller i röran framför Aly Keita, inte minst i samband med fasta situationer. Och mot AIK är det tuffare än nästan alla andra gånger, Sebastian Larssons känsliga högerfot är verkligen inte att leka med, han skjuter ju prick på sina medspelares huvuden!

# Simon Kroon var tillbaka i startelvan efter lång frånvaro. Kroons spelglädje gick inte att ta miste på, speciellt inte sedan han flyttade över från vänster- till högerkanten och slapp hålla reda på Mikael Lustigs offensiva utflykter. När Kroon fick en lättare motståndare (Eric Kahl) briljerade han i några tekniska nummer som sånär hade gett utdelning.

# Samtidigt satte Felix Hörberg stopp för Lustigs anfallslusta och det förändrade matchbilden (tillsammans med att AIK tvingades byta ut en skadad Nabil Bahoui). Hörberg bjöd också på matchens rökare när han i mitten av den första halvleken tvingade AIK:s målvakt till en prakträddning. Matchens två bästa prestationer!

# Sotirios Papagiannopoulos var tillbaka på Jämtkraft arena, nu i AIK:s färger. ”Sotte” var sig lik, tryggheten själv när det blåser emot. AIK värvade klokt när det som bäst behövdes!

# Värd en liten extra blomma: ”Sottes” mittbackspartner Per Karlsson blev målskytt när han förbättrade sitt eget AIK-rekord i antal matcher. 323 matcher, det är respekt!

# Trots att ÖFK:s fina svit på åtta förlustfria matcher bröts tycker jag att man framförallt ska ta med sig att man den här gången hade ett mer kontrollerat anfallsspel än många gånger tidigare.

# Nu tar Allsvenskan en liten paus för landslagsspel. 18 oktober spelar ÖFK nästa gång, i Uppsala mot Sirius. Då tror jag att Jerell Sellars än redo att kliva in från start!

# Men frågan är om Thomas Isherwood då är kvar i klubben. Isherwood har en superstark säsong bakom sig, har just den profil (på många sätt) som många internationella klubbar söker och enligt mediauppgifter sent på söndagskvällen har hugade spekulanter höjt sina tidigare bud. Har ÖFK råd att tacka nej?

Till sist, här är ÖFK-betygen (skala 1–6): Aly Keita 2 – Sam Mensiro (63) 3, Eirik Haugan 3, Thomas Isherwood 4, Kalpi Ouattara 4 – Felix Hörberg (63) 3, Isak Ssewankambo (68) 2, Ludvig Fritzson 3, Simon Kroon 4 – Charlie Colkett 3, Blair Turgott (80) 2. Ersättare: Jerell Sellars (63) 3, Ronald Mukiibi (63) 3, Francis Jno-Baptiste (68) 2, Ahmed Awad (80) betygsätts ej

 
 
6 Kommentarer:
Gäst: @ÖFKmottoppen skrev | 6 Okt 2020 - 23:35
Avdelning hur många floskler kan man klämma fram i ett och samma inlägg?

5
Gäst: ÖFK mot toppen skrev | 6 Okt 2020 - 19:08
Man prövar inte såna saker som att tänka och arbeta globalt. Man gör det som krävs och ändrar på saker och ting tills det fungerar.

Eller ska man leva livet med inställningen att jag prövar lite och ser om det går. Med den inställningen kommer man ingen vart. Utan man sätter exakt det man vill uppnå och sedan anskaffar man nödvändig kompetens och erfarenheter som behövs för att nå målet. Tänk om Watson hade gett upp på försök 536 och sagt att lampor är nåt som inte går att göra. Nej det gjorde han inte. Dock så gjorde han små eller stora förändringar i hur han gjorde försöken varje gång. Han och flera som fått till många saker till världen har sagt "att göra exakt samma sak om och om igen är definitionen av dårskap".

Även om du är en är lite lejonunge nu så kan du bestämma dig för att bli en av de största (eller det största) lejonen och vara beredd att betala priset för att nå dit. Så vad ÖFK är nu har inget med vad man skall komma att bli.

Las Vegas var mindre än Östersund (typ som Sveg) år 1905. Nu är det större än Stockholm. Las Vegas ligger mitt i ökenvärld med noll möjligheter om man nu väljer att se det hela så istället för att tänka vad man kan göra. Precis som att det bästa med tomhet, tomrum och att livet inte har någon speciell mening är att du själv kan bestämma vad du vill fylla det med och din mening med ditt liv.

Hoppas verkligen att ledning och föreningen vågar tänka och sikta så högt man bara kan. För det värsta som kan hända är ju att man inte lyckas nå dit när man vill. Men så länge världen finns kvar och klubben finns så finns fortfarande möjligheterna att nå hur högt som helst. Den övre gränsen är bara en mental illusion. Men liksom en elefant måste självklart även allt detta ätas i små bitar. Men bara du fortsätter att äta dig fram och tar alla "misslyckanden" som möjliga erfarenheter som man kan lära sig av och bli ännu bättre på det man behöver bli bra på.

Man kan inte förlora bara man fortsätter och det kan man ju så länge man, möjligheterna och världen finns.

Winners don´t give up!!! They get up!!! Ett fall är en del av vägen så länge man reser sig upp och fortsätter. Å hinder är det du ser när du tappat fokus på målet. Hinder är normala del av banan till mål precis som på ett häcklopp. Se dem med glädje och som härliga möjligheter.

Även så gäller att komma ihåg att ju högre berg man vill bestiga desto mer motgång måste man förstå att det kommer att bli för att ta sig hela vägen upp. Om det vore lätt att ta sig till toppen så skulle alla göra det och hur kul skulle det då vara?

Klart att ÖFK kommer att lyckas med internationellt arbete om man vågar tänka och agera stort (behöver inte ställas mot att man även tänker lokalt, regionalt och nationellt). Be aldrig om ursäkt för att ni finns!!!! Ta för er!!!!

Bry dig inte om andras åsikter, ord eller tankar så länge ni inte lurar, skadar, utnyttjar och/eller begår ett brott mot er själva så ska ni alla göra, tänka, säga, vara, drömma, sikta och våga exakt vad ni vill. Lev livet med passion!!!! Våga, våga, våga, våga vara ert/ditt bästa jag och våga vara den du vill vara!!!

Våga och lev livet fullt ut eller fega och krymp ihop krampaktigt och bli mindre och mindre tills du dör bitter i ett hörn för att du aldrig vågade leva livet.

Bland det viktigaste som elitidrott är till för samhället är att visa alla att det finns inget som heter "omöjligt". Vissa saker tar bara lite mer tid och arbete.
1
Gäst: @ÖFKmottoppen skrev | 5 Okt 2020 - 08:23
Mycket dravel nu.

Du tycker alltså att ÖFK endast ska sälja spelare för minst 10 miljoner? Och drar paralellen till att Elfsborg fick bra betalt för allsvenskans absoluta dominant Jesper Karlsson?

ÖFK har ju provat utlandsspåret när det gäller sponsring, gick ju sådär får man väl säga. 50 000 kr från Mellanöstern pappa och luftmiljoner från Cypern. Du får det att låta som om det skulle vara enkelt, men hur får man utländska bolag att sponsra ett mittenlag i allsvenskan i en mycket liten stad?
5
Gäst: ÖFK mot toppen skrev | 4 Okt 2020 - 23:57
Glömde att skriva att man även endast bör sälja till utländska ligor så man kan få så maxat betalt som det bara går så att man kan "odla" sina tillgångar så att de börjar att växa. Köpa nya frön och få dem att växa och sedan kan man behålla spelarna längre och längre ju högre upp i fotbollsvärlden man kommer och ju starkare ekonomi man ser till att få. Längtar verkligen tills ÖFK på allsvar även tänker och arbetar globalt vad gäller allt i föreningen när det gäller intäkter, fans, sponsorer och spelare. Finns så mycket större "damm" att ösa ur där och man kan få så mycket mer och större "fångster" med mindre resurser mm från hela världen (större underlag, mer resurser mm att hämta ifrån). Bättre att ta 1% från 100 (globalt där även nationellt och regionalt ingår) än försöka att slita häcken av sig för att få ut 100% av 1 (endast lokalt tänk och arbete).
3
Gäst: ÖFK mot toppen skrev | 4 Okt 2020 - 23:51
Så billigt bud som man hittils fått på Isherwood lär man nog inte sälja honom för om man nu ska sälja honom i år över huvud taget. Minst lika mycket som för Kadiri bör vara rimligt att kräva (1,3M Euro). Annat är ju bara dumt. Att hålla på att sälja spelare för under 1 million euro bör inte vara aktuellt i nåt fall och alltid en nog bra vidareförsäljningsklausul så man får pengar i flera led framöver när värdet på en spelare kan öka så markant om det går bra (inte bara för nästa eventuella övergång utan även övergångar därefter). Gäller att inte agera desperat i spelarförsäljningar. Kan Elfsborg m.fl. sälja sina spelare för de belopp som de gör så ska ÖFK också kunna sälja sina för minst 2-3 miljoner euro (minst).
8
Gäst: Nja inte alls skrev | 4 Okt 2020 - 22:23
Bra sammanfattning som vanligt men men nej håller inte alls med om Sottes insats som trygg o stabil idag. Har faktiskt inte sett honom mer osäker o kantig som jag gjorde idag. Trots segern kan han inte vara nöjd m sin personliga insats.
18
 
Sök på fotbollz.se
   
  Inför matchen: ÖFK - Västerås SK  
  av Kim Sunding | Idag - 08:29  
 

Västerås kommer på besök på söndagen!

 
  Läs mer...  
 


 
  Det ser bra ut för ÖFK inför matchen på söndag  
  av Haldo Jonsson | Igår - 21:12  
 

Myroslav Mazur är tillbaka som mittback 
  Läs mer...  
 


 
  Friska Viljor - Frösö IF 1-1- (1-1)  
  Igår - 20:21  
 

Stark poäng av Frösön idag efter oavgjort mot topplaget FV på bortaplan

 
  Läs mer...  
 


 
  IFK 2 förlorar mot topplaget  
  av Classe Olofsson  | Igår - 19:05  
 

IFK Timrå - IFK Östersund 2. 4-2 (2-0) Mål ifk: Thea Arvidsson, Ebba Sterner

 
     
 
Nyhetsarkiv
Igår - 18:21 Resultat matcher div 2 Norrland
Igår - 16:07 IFK Östersund-IFK Luleå 0-0
Igår - 10:33 Offerdal - Alsen 3-0 (2-0)
Igår - 10:32 Cosmos FK - Bergs IK 2-0 (2-0)
Igår - 10:04 Följ ÖFK - Västerås SK via fotbollz.se
2 Jun 2023 - 22:12 Resultat Spelomgång 6 div.4 Jämtland 2023
2 Jun 2023 - 22:02 Ska vi vara ängsliga?
2 Jun 2023 - 20:38 Julia Elvbo matchvinnare, 5 mål
2 Jun 2023 - 19:41 målrikt med dvärsätt!
2 Jun 2023 - 06:00 Usel första förstörde torsdagskvällen
1 Jun 2023 - 22:26 Malcom Stolt gjorde intryck och mål mot Brage - blev Trissvi
1 Jun 2023 - 17:54 Så ska ÖFK ta tre poäng mot Västerås SK
1 Jun 2023 - 17:36 Nyförvärven spelklar inför lördagens match
1 Jun 2023 - 14:35 Ope IF Stugun 7-0 (2-0) Bilder
1 Jun 2023 - 14:12 Frank Ahrin - Före detta Europa League spelaren till IFK Öst
1 Jun 2023 - 11:38 Kamraterna värvar lirare med allsvenskt förflutet
31 Maj 2023 - 22:38 Tung förlust för ÖFK
31 Maj 2023 - 21:31 Grymt, men inte oväntat
31 Maj 2023 - 21:30 Matchens prestation
31 Maj 2023 - 21:24 Matchens överraskning
 
 
 
Herrar
av: *Rolighetsministern | 28 Maj 2023 - 21:34
Nu måste vi skynda på med kultursat
12
kommentarer
Tung förlust - ÖFK tappade ledningen i andra halvlek
av Lasse Granbacka | 28 Maj 2023 - 18:07
ÖFK - Utsiktens BK 1-2 (1-0 ) Jako
11
kommentarer
Tung förlust för ÖFK
av Fredrik Boije | 31 Maj 2023 - 22:38
Brage - ÖFK 2-1 (1-0)
6
kommentarer
Frank Ahrin - Före detta Europa League spelaren till IFK Östersund
av Haldo Jonsson | 1 Jun 2023 - 14:12
Frank Ahrin Foto Haldo Jonson
6
kommentarer
Resultat Spelomgång 6 div.4 Jämtland 2023
av Lasse Granbacka | 2 Jun 2023 - 22:12
En svår omgång sist och även denna
5
kommentarer
60 riktigt bra minuter räckte inte
av Per Lagerbäck | 28 Maj 2023 - 15:59
Sur poängförlust, men det går int
 
 Skrivet den Sön 28 Maj 15:59
 
 Skrivet den Ons 5 Apr 22:29
 
 Skrivet den Tis 16 Maj 03:08
 
 Skrivet den Fre 12 Maj 14:05
fotbollz.se på Facebook