Startsidan...
  Forum
  Krönika
   
  Videoklipp
   
  O'Learys-tipset 2021
- Lämna ditt tips
   
  Kommande matcher
  Kommande matcher
  Länkar
   
  Medarbetare
   
  Kontaktformulär
   
  Sökning
  Skriv en nyhet
   
  Medlemserbjudande
  Om FotbollZ.se
   
  Vill du skriva på fotbollz.se?
  Gör fotbollz.se till din startsida
OFK Supporters
Tabell Tabell Skytteliga Skytteliga
Allsvenskan Tabell Skytteliga.
- Östersunds FK  
Div 1 Norrland - Damer Tabell Skytteliga
- IFK Östersund
Div 2 Norrland - Herrar Tabell Skytteliga
- Frösö IF Gästbok
- IFK Östersund
- Ytterhogdals IK Gästbok
Div 2 M:a Norrland - Dam Tabell Skytteliga
- IFK Östersund 2
- Ope IF
- Svegs IK
Div 3 M:a Norrland - Herr Tabell Skytteliga
- IFK Östersund Ungdom
- Järpens IF
Div 3 Damer Tabell Skytteliga
- Brunflo FK
- Frösö IF
- Hede/Vemdalen
- Häggenås SK
- IFK Strömsund
- Järpens IF
- Krokom/Dvärsätt IF
- Offerdals IF
- Ope IF 2
- Ragunda BK
Div 4 Herrar Tabell Skytteliga
- Alsens IF Gästbok
- Brunflo FK
- Bräcke SK
- Dvärsätts BK
- IFK Strömsund
- Offerdals IF Gästbok
- Ope IF Gästbok
- Svegs IK
- Tandsbyns FK Gästbok
- ÖFK Cosmos
- Stuguns BK Gästbok
 
Övriga serier
Övrigt
Förbund, domare m fl
J/H Fotbollsdomarklubb
Ettan fotboll
fotbolly.se
 
Saknar Du din förening? Tryck här...
 
besök Space2u
 

ISHERWOODS TIDIGA SKADA FÖRÄNDRADE FÖRUTSÄTTNINGARNA
av Agne Svärd
Publicerad 25 Okt 2020 - 22:37 Uppdaterad 25 Okt 2020 - 22:44

Ett starkt och smart försvarsarbete i kombination med ett fantastiskt målvaktsspel av Aly Keita har varit de två tyngsta faktorerna bakom ÖFK:s sensationella uppryckning sedan Amir Azrafshan tog kommandot i klubben. Den bedömningen tror jag att de flesta kan ställa sig bakom.
När Hammarby kom till Jämtkraft arena på söndagseftermiddagen...
# ...ändrades förutsättningarna i ÖFK:s försvarsjobb redan efter några minuter då Thomas Isherwood kastade in handduken och haltade av banan
# ...samtidigt som Aly Keita inte hade sin sedvanliga skärpa i sitt jobb.
Jag påstår inte att det avgjorde matchen. Men jag påstår att det absolut var två bidragande orsaker till att Hammarby kunde vinna med 3–1 och vända hem till Stockholm med sin fjärde raka seger mot ÖFK.

Förutsättningarna var glasklara; ÖFK:s starka form under lång tid hade fört laget från en besvärlig köplats till en stabil position i mitten av tabellen och många rödsvarta supportrar såg en Europaplats (tvåa eller trea bakom suveräna Malmö FF) ligga inom rimlighetens gräns.
Jag såg den inte.
Även om poängmarginalen inte syntes omöjlig att kapa var antalet lag mellan ÖFK och Europa några för många, dessutom har tre av dessa ytterligare en match (två uppskjutna, Häcken–Djurgården och Sirius–AIK spelas den här veckan) på sig att samla poäng.
Efter 1–3 och bara fem omgångar kvar måste Europa den här vägen vara omöjlig, bommen föll obarmhärtigt ned när Hammarby skruvade upp takten i andra halvlek, sprang och passade hemmalaget sönder och samman och placerade tre bollar bakom Aly Keita på 20 minuter.
Nu får siktet vara en plats bland de åtta bästa och därmed en seedningsfördel när Svenska cupens gruppspel ska lottas.
Gott nog som jag ser det!

Trots förlusten var ÖFK länge med i den här matchen som svängde fram och tillbaka redan från avspark. Det var två lag som verkligen bemödade om att spela bollen snabbt och oftast i planens längdriktning, det var lite handboll över det hela och det var kul att titta på.
Men ganska snart gled initiativet över till Hammarbys fördel, inte mycket men tillräckligt för att det inte skulle kännas helt bekvämt. Hemmalaget fick allt svårare att hålla ihop sitt lag, det blev lite väl långt mellan lagdelarna och det utnyttjade Hammarby.
Och det måste sägas: Hammarbys passningsspel var mera exakt än hemmalagets.

Det gav också utdelning i mitten av den andra halvleken. Såväl 2–0 som 3–0 var frukten av ett lysande kombinationsspel.
# 63:e min: Simon Sandberg försöker från högerkanten hitta ytan kring straffpunkten, en gång, två gånger, tre gånger, fyra gånger... Då har ÖFK:s försvarslinje rämnat och Alexander Kacaniklic hittat den tomma ytan och kan ostört raka in 2–0.
# 74:e min: Pass, pass, pass, pass, pass, pass. pass ... mål! Med ett tillslag i alla moment tar sig Hammarby över ÖFK:s planhalva i rasande fart och Aron Johansson gör sitt tionde mål för säsongen. 3–0-målet måste vara ett av de snyggaste i årets serie, fotbollsgodis för finsmakare! Det var bara att ställa sig upp och applådera.

Men dessa läckerheter till trots: Hammarby fick momentum när Aly Keita i den 53:e minuten släppte till en retur på ett inte alltför märkvärdigt Kacaniklic-skott. Visserligen var det från när håll och nere vid den vänstra stolproten men sådana bollar håller Aly Keita alla dar i veckan. Men inte nu, det blev en kort retur och på den högg Gustav Ludwigson som en kobra,
Jag tror att Keita var riktigt missnöjd med den insatsen!

Här är några noteringar;
# Det vara inte bara Thomas Isherwood som tvingades lämna backlinjen, även Noah Sonko Sundberg fick ge upp efter en timme. Det såg jag inte komma, Sonko hade fram till dess svarat för en sedvanligt stark insats, men i eftersnacket kom det fram att han hade fått känning i ljumsken.

# De här två skadorna medförde att Ronald Mukiibi fick nästan en hel 90-minutare på plan. Det var välkommet inför avslutningen, för såväl Mukiibi som för ÖFK!

# Blair Turgott fortsätter att springa och fortsätter att göra mål. 1–3-redceringen, hans sjätte för säsongen, hade målskyttens signum när han avväpnade två Hammarbyförsvarare på liten ytan strax innanför strafflinjen innan han snyggt placerade bollen i nät från nära håll.

# Nebiyou Perry bjöd på många tekniska läckerheter och bidrog i allra högsta grad till matchens underhållningsvärde. Men jag skulle gärna se att han, åtminstone ibland, tar en rakare väg mot motståndarmålet. Och kommer in i straffområdet...

# ...och bakom Perry uppstår ytor som motståndarna gärna utnyttjar. I delar av matchen var det alldeles tydligt att Hammarby hade koll på var stöten skulle sättas in ... och då fick Kalpi Ouattara jobba hårt på vänsterbacken!

# Det byts ganska friskt den här speciella coronasäsongen, det täta matchandet har ju givit möjligheten till fem byten under en match. Trippelbyten förekommer både nu och då när man vill få matchbilder att ändra karaktär. Några gånger ger det önskat resultat, oftast händer inte ett smack eller så blir det sämre. ÖFK:s trippelbyte efter en timme hamnar väl under den sista kategorin. Det blev helt enkelt ingen riktig ordning i organisationen.

# Apropå det tuffa matchandet; Thomas Isherwoods skada, hur svår eller lindrig den nu är, kan vara resultatet av för tung belastning. ÖFK:s bjässe i mittförsvaret sparar ju inte på krutet, det är alltid fulla spett från start till mål i hans insatser. Dessutom blev det två matcher i U21-landslaget när många andra kunde vila sina slitna kroppar för ett par veckor sedan.

# Tre insläppta mål, det var första gången den här säsongen.

# Nu väntar två bortamatcher för ÖFK, Mjällby kommande helg och Häcken veckan därpå. Men det är inget att frukta, ÖFK är ju seriens bästa bortalag! Hemma på Jämtkraft återstår två försök att förbättra årets svaga facit (tio poäng) när Varberg och IFK Göteborg kommer på besök i slutet av november.

# Till sist; här är dagens ÖFK-betyg (skala 1–6): Aly Keita 2 – Noah Sonko Sundberg (60) 4, Eirik Haugan 3, Thomas Isherwood (7) betygsätts ej, Kalpi Ouattara 2 – Felix Hörberg (60) 2, Isak Ssewankambo 3, Charlie Colkett (60) 3, Ludvig Fritzson 2, Nebiyou Perry (79) 3 – Blair Turgott 3. Ersättare: Ronald Mukiibi (7) 3, Francis Jno-Baptiste (60) 2, Sam Mensiro (60) 2, Jerell Sellars (60) 2, Nikolaos Dosis (79) betygsätts ej.

 
 
14 Kommentarer:
Gäst: Tapas skrev | 29 Okt 2020 - 13:02
Det var Ghoddos sommar 2018 som gjorde att vi lyckades ta en sjätteplats. Sista tredjedelen av säsongen när Potters anda var borta var katastrofal, bortsett från bortamatchen mot Djurgården.
5
Gäst: Ivey skrev | 26 Okt 2020 - 22:25
Hm/
Stämmer absolut inte. ÖFK låg 6:a med 17 inspelade poäng efter Potters sista match, 2-0 seger mot Häcken i omgång 11.
4
Gäst: Hm skrev | 26 Okt 2020 - 21:15
ÖFK låg 10:a när Potter lämnade. Sen såldes sotte, sema och noori lämnade.

Ändå lyfte Ian ÖFK till 6:e plats
3
Gäst: JB skrev | 26 Okt 2020 - 15:48
"Spelet" skrev:

"Minns Ian hösten 2018, fast han gjorde det mycket bättre i en mycket svårare sits! Då tog ÖFK 49 poäng och slutade 6a!"

Sanningen är ju att 2018 ledde Potter ÖFK halva säsongen. Ian tog över på sommaren, och ett tag gick det bra att surfa vidare på Potters framgångsvåg. 2019 var dock en enda lång ökenvandring under Ians ledning, och att det inte blev nedflyttning då måste nog närmast betraktas som ett mirakel. 2020 hade det dock så gott som säkert blivit nedflyttning om Ian fått fortsätta. ÖFK var fast förankrade i botten och inget, absolut inget, tydde på en vändning.
12
Gäst: spelet skrev | 26 Okt 2020 - 11:22
Håller helt med Atke att det där känns som något som taget från DK

Jag kan inte hålla med om att ÖFK överpresterat eller haft marginalerna med sig. Det gäller nog för alla lag isåfall, jag tycker att alla lag som spelar i Allsvenskan har förtjänat sin plats och sin placering där. Det är 11 spelare i varje lag, inkluderar då en målvakt som kan vara en stor bidragande orsak till tt det blir få mål insläppta. att lyckas sätta sina chanser är inte bara tur för ÖFK och skicklighet för andra lag...

Att skriva att Amir tagit poäng för att han "tillfälligt fått ihop spelarna" är riktigt patetiskt, han har fått ihop spelarna för att han är den ledare han är (något som Ian inte var)

Det går nog inte riktigt jämföra med hösten 2018, den sitsen var nog inte svårare än vad den är idag.

det du skriver beskriver mer någon som vill att ÖFK ska misslyckas, någon som väljer att se ÖFK som ett lag med marginalerna på sin sida och inte klarar av att ge laget och dess tränare den cred de förtjänar Pinsamt!!
11
Gäst: ML skrev | 26 Okt 2020 - 09:50
ÖFK har gjort det fantastiskt bra och gjorde en hygglig insats även i går sett till förutsättningarna. Men Hammarby är ett bättre lag med hög kvalitet på alla positioner och när de får det att flyta så är det svårt att inte förlora. Tim Söderström bland många var lysande. Det var lite Hammarby anno 2019 över laget i går. Det är bara att se och lära. Vi får glädjas åt att ÖFK har säkrat kontraktet och kan börja förbereda sig inför nästa år. Får ÖFK behålla sina mer tongivande spelare och kan höja kvaliteten på 3-4 positioner så tror jag de kan bli ett lag som kan tävla med de bästa fullt ut.
15
Gäst: Atke skrev | 26 Okt 2020 - 09:28
Det spelet har skrivit verkar taget ur Kindbergs Facebook där han skäller på allt och alla.
9
Gäst: Spelet skrev | 26 Okt 2020 - 09:00
Det är väl inget konstigt med förlust, det är ju bara att kolla antal skott på mål och sen se hur många mål det blivit! Momentant har ÖFK överpresterat och haft marginalerna med sig! Men att kicka bollen långt och springa, samt tro att man kan pressa i längden blir det bara löjligt! Amir har tagit poäng pga att han tillfälligt fått ihop spelarna och de drar åt samma håll och underkastar sig sparka och spring taktik, självklart spricker det! Minns Ian hösten 2018, fast han gjorde det mycket bättre i en mycket svårare sits! Då tog ÖFK 49 poäng och slutade 6a!
6
Gäst: @ÖFK:are skrev | 26 Okt 2020 - 07:56
Fel!
Man kan inte bestraffas för offside pga en arm.
Punkt!
5
Gäst: Ivey skrev | 26 Okt 2020 - 07:54
ÖFK:are//
”Med en hand” - Märks att du inte har koll på vare sig offside-regeln eller reglerna i övrigt om du tror handen räknas in som en spelbar kroppsdel.
5
Gäst: ÖFK:are skrev | 26 Okt 2020 - 07:45
Fel. 1-0 är ej offside. 3-0 är däremot offside med en Hammarby hand. Punkt.
2
Gäst: @Allaslikavärde skrev | 26 Okt 2020 - 07:32
Repriserna visar att det INTE är offside.
Även om man kollar frame by frame.
5
Gäst: Petter skrev | 26 Okt 2020 - 07:17
Man måste ha spelare på vänsterkanten
0
Gäst: Allaslikavärde skrev | 26 Okt 2020 - 06:14
Nja, både 0-1 och 0-3 målet var offside, syns tydligt på repriserna, domaren dömde bort Turgott som offside men inte Hammarby i exakt samma sits....trist.
Jag är helt övertygad om med en starkare domare hade marchen sett annorlunda ut, då hade även ÖFK fått en straff. Men det är inte första marchen i världshistorien där domaren är en del av spelet
8
 
Sök på fotbollz.se
   
  Inför matchen: Hammarby - ÖFK  
  av Kim Sunding | Idag - 07:47  
 

Alla poäng framöver är för en överlevnad i Allsvenskan för ÖFK. Kan man börja med att skrälla borta mot Hammarby på söndagseftermiddagen?

 
  Läs mer...  
 


 
  Järpens IF söker tränarae och verksamhet  
  av Niclas, JIF | Igår - 19:16  
  Järpens IF växer och tar samhällsansvar ? kommer att anställa verksamhetsledare!

Nu tar vi nya tag mot framtiden, vi vill ta ett större samhällsansvar, skapa förutsättningar för ungdomar att utvecklas som fotbollsspelare och fortsätta utveckla vår verksmahet mot nya höjder.
Vi satsar på anställda verksamhetsledare och tränare !
 
  Läs mer...  
 


 
  div 2 / div 3  
  av Björn Runsten | Igår - 18:25  
 

Tipset var inte mycket att yvas över förra helgen. Glädjande dock att IFK Östersund vann. Omgångens snackis var väl eftersnacket till matchen Järpen - Sollefteå, där Järpen på tilläggstid räddade en poäng. Vem får följa Mariehem ner till Div 4, och vem vinner serien? Jag tror både toppen och botten avgörs först i sista omgången!

Alla matcher avgörs på lördag och räkna med jämna matcher. Frösön får det dock svårt. Jag tar gärna ett fel i tips av deras match!

Trevlig helg!


Ytterhogdal - Täfteå 1-0

IFK Östersund - Gottne 1-1

Boden - Frösön 5-1

Älgarna/H - Järpen 2-1

Sollefteå - IFK Ungdom 1-3


tipsen, se nedan!

 
  Läs mer...  
 


 
  Kamraterna krigar åt sig en poäng, sen kvittering av William Nordell  
  av Classe Olofsson  | Igår - 17:12  
 

Ifk Östersund - Gottne If 1-1 (0-0 ). Mål Ifk: William Nordell

 
     
 
Nyhetsarkiv
Igår - 17:07 Seger för Ifk Ungdom
Igår - 17:04 Ifk Östersund lirar oavgjort i dam ettan
Igår - 11:14 Följ Hammarby IF - ÖFK på fotbollz.se
Igår - 11:13 ÖFK har chans mot Hammarby - ta den
Igår - 10:41 ÖFK, tappa inte modet - Mjällby visar vägen
Igår - 10:26 Helgens matcher
Igår - 10:23 Mohanad Jeahze back i Hammarby
22 Okt 2021 - 17:38 Fotbollz.se har årsmöte
22 Okt 2021 - 17:22 Mittbacken Peter Amoran utsedd till bästa spelaren i div2
22 Okt 2021 - 14:31 Graham Potter Englands bästa tränare?
22 Okt 2021 - 09:49 Järpens IF och Östersunds FK bjuder in till föreläsning månd
21 Okt 2021 - 11:35 Kamraterna lirar mot Gottne If
21 Okt 2021 - 10:52 Vi gläds med Nebiyou Perry och Kalpi Ouattara
20 Okt 2021 - 15:35 Ifk Östersund möter Sunnanå Sk
20 Okt 2021 - 14:49 Varför är Hammarby så bra?
20 Okt 2021 - 11:52 Publikfest på Tele2 Arena
19 Okt 2021 - 19:05 Ifk Östersund Ungdom lirar på Nipvallen
19 Okt 2021 - 16:26 ÄR NI BÄST I STAN PÅ RÖDSVART FANTASI?
19 Okt 2021 - 11:01 Match mot Ifk Timrå
19 Okt 2021 - 10:32 Billigare VAR-variant kan bli aktuell i allsvenskan
 
 
 
Herrar
av: Alfredsmews | 21 Okt 2021 - 04:32
I've been looking for a complet
35
kommentarer
Här kan du se alla upp- och nedflyttningar inom den lokala fotbollen
av Haldo Jonsson | 19 Okt 2021 - 09:52
24
kommentarer
ÖFK var nära att såra Malmö FF efter en bra första halvlek, men målen uteblev
av Johan Dillner | 16 Okt 2021 - 19:11
VS ÖFK - Malmö 0-3 (0-1) Nu med r
15
kommentarer
MFF var bättre i allt men ÖFK fick aldrig chansen
av Agne Svärd | 16 Okt 2021 - 23:20
15
kommentarer
div 2 / div 3
av Björn Runsten | 17 Okt 2021 - 18:26
Hösten är här, och första snön är i
8
kommentarer
Lars Larsson tankar
av Lars Larsson Stockholm | 16 Okt 2021 - 18:51
Vilket framgångskoncept skall ÖFK v
 
 Skrivet den Lör 16 Okt 23:20
fotbollz.se på Facebook