Startsidan...
  Forum
  Krönika
   
  Videoklipp
   
  O'Learys-tipset 2022
- Lämna ditt tips
   
  Kommande matcher
  Länkar
   
  Medarbetare
   
  Kontaktformulär
   
  Sökning
  Skriv en nyhet
   
  Bli medlem
  Om FotbollZ.se
   
  Vill du skriva på fotbollz.se?
  Gör fotbollz.se till din startsida
OFK Supporters
 Tabell  Min fotboll 
besök Space2u
 

ÖFK BORDE HA AVGJORT UNDER DEN STARKA FÖRSTA TIMMEN
av Agne Svärd
Publicerad 27 Jan 2021 - 23:10 

0–1 mot ryska ligafemman Rostov i söndags blev nu 1–3 mot ryska ligaåttan och Champions league-meriterade Lokomotiv Moskva på onsdagseftermiddagen.

Och jag var ännu mer nöjd med ÖFK:s insats den här gången!

Det måste sägas: ÖFK:s spel första timmen mot Lokomotiv Moskva var så långt från ”januarifotboll” man kan komma, det var tävlingsfotboll. Stabilt bakåt, fyndigt framåt, följsamt i både den höga pressen och det låga försvarsspelet. Det borde ha gett betydligt mer än 1–1 innan alla byten gjorde att kvalitet och organisation inte längre höll samma klass samtidigt som ryssarna bytte upp sig i matchens andra halva.

Till skilland mot i söndags valde Amir Azrafshan att starta med sina starkaste kort: Aly Keita – Ronald Mukiibi, Noah Sonko Sundberg, Eirik Haugan – Felix Hörberg, Isak ssewankambo, Sam Mensiro, Ludvig Fritzson, Kalpi Ouattara – Malcolm Stolt, Blair Turgott.

Den elvan fungerade alldeles utmärkt från start. Redan efter fyra minuter kunde Turgott rulla in 1–0 sedan Ludvig Fritzson serverat inspelet med kirurgisk precision mellan mittback och målvakt.

Sedan fortsatte det av bara farten anförda av Ssewankambo och Fritzson som dominerade stort på mitten och styrde matchbilden. Det bäddade för flera fina möjligheter men skotten från Stolt och Turgott smet strax utanför eller så lyckades den ryske målvakten vara i vägen.

Ryska möjligheter? Ett par skott från distans men inte så mycket mer. ÖFK:s försvarsspel var synnerligen stabilt.

Men trots det lyckades Lokomotiv kvittera före pausvilan. Det var ytterst turligt; ett inspel från kortlinjen träffade Sonko Sundbergs fot, gick i bröstet på Eirik Haugan och Aly Keita blev satt ut spel.

ÖFK skulle dock ha haft 2–1 efter första 45. Efter ett fin upprullning till vänster prickade Kalpi Ouattara huvudet på Malcolm Stolt pch bollen satt perfekt i den ryska målburen.

Men målet blev underkänt. Ofattbart i mina ögon, det här var ett alldeles perfekt ÖFK-anfall där det inte fanns en enda möjlighet för domaren att hitta någon felaktighet; förspelet var elegant utan någon som helst fysisk kontakt, Stolt störde ingen i sitt upphopp och möjligheten till offside obefintlig.

Jag vet inte om jag upplevt något liknande under mina 55 år som fotbollsbedömare, det här kändes som ren galenskap!

Tidigt i den andra ronden fick ÖFK nya möjligheter; inhopparen Henrik Bellman var ytterst nära att styra ett inspel från vänster i nät, Sam Mensiro sköt över från fem meter efter en hörna och när ÖFK fick en billig straff (hands) sköt Blair Turgott inte bättre än att den ryske målvakten kunde rädda.

Här kom ryssarna undan med blotta förskräckelsen!

Men tre ÖFK-byten i paus, två byten efter en timme och ytterligare tre tio minuter senare blev lite för mycket. Kvaliteten sjönk, organisation med många spelare i ovana positioner blev instabil och framförallt förlorade man kraftigt i fysik och det blev till slut avgörande då Lokomotiv kunde avgöra till sin fördel med två nickmål på hörnor under matchens sista tio minuter.

Där kan man konstatera att ÖFK kom till korta...

Här är några noteringar;

# Trebackslinje mot Rostov, trebackslinje mot Lokomotiv. Räkna med att det blir ÖFK:s val i början av tävlingssäsongen.

# Det betyder att vi kommer att få se Kalpi Ouattara i en wingback-position till vänster. Det kan bli spännande, Kalpi har varit riktigt på hugget i de här två matcherna på spanska solkusten.

# Men samtidigt kan det bli bekymmer till höger. Felix Hörberg trivs betydligt bättre när han får en back bakom sig. Hörberg har inte fått ut mycket av värde så här långt. Här måste Azrafshan hitta en lösning för ÖFK behöver Hörbergs offensiv!

# Ludvig Fritzson var planens gigande den här eftermiddagen. Jobbade kopiöst över hela planen och var dessutom lyckosam i sitt passningsspel med flera fina inspel, inte minst med vänsterfoten. Han ser dessutom ut att vara raskare i fötterna än tidigare men det kan ju vara en synvilla, vi är ju fortfarande kvar i januari.

# Malcolm Stolt och Blair Turgott fungerade fint tillsammans i frontlinjen. Även här var det kvicka fötter som ständigt irriterade tröga ryska backar. Och det var så jäkla trist att inte Stolt fick sitt 2–1-mål godkänt. Det kommer varken han eller jag att glömma, det var ju rena stölden!..

# Aly Keita och Eirik Haugan fick spela hela matchen, Ouattara och Fritzson (som blev både utbytt och inbytt...) nästan hela matchen.

# Sammantaget efter de här inledande matcherna; två förluster men av mig får ÖFK tummen upp för sina prestationer. Och som jag skrev i inledningen, det här var verkligen inte ”januarifotboll”.

# Men trots sockret här ovan, de fasta situationerna, både med och mot, är verkligen ett sorgebarn. Jag blir fullständigt frustrerad över hur illa det är och att ingen lösning är i sikte.

 
 
20 Kommentarer:
Gäst: @Ope skrev | 30 Jan 2021 - 20:31
Potatisgris skulle det vara, hehe!
4
Gäst: @Ope skrev | 30 Jan 2021 - 16:39
P p potatisgratäng
Vad betyder det?
0
Gäst: @ope skrev | 30 Jan 2021 - 09:03
ÖFK kommer att klara sig alldeles galant nu. Att det finns människor som gärna vill förstöra lär vi behöva acceptera. Tyvärr!
Bara för att en viss person vill berätta ”sanningen”, så betyder inte det att det är sanningen, det är den personens sanning, och det blir ju rätt uppenbart att den sanningen är väldigt vinklad, eftersom den går ut på att det bara finns en enda människa i hela Östersund som kan något om ekonomi och om fotboll.

Det tragiska blir ju många köper det här, tror verkligen att det är den enda sanningen och agerar på det och sen försöker dessutom få det till att det är baserat på fakta, vilket det givetvis inte är,
15
Gäst: Ope skrev | 30 Jan 2021 - 08:42
Hahaha, varför skulle jag vara kindberg? Alltid när någon begär sanning och fakta här på forumet då är det ett alias för kindberg! Vem är då du Acker, Rasteby eller vd med konstiga namnet. Hahaha, så funkar det inte! Men jag läser på facebook det borde du göra mer! Där tycker jag att kindberg beskriver hur han tycker att det fungerar utifrån fakta! Pröva det någongång, istället för att argumentera att jag är kindberg! Bra smicker att jag skriver som kindberg, för han skriver väldigt bra.
2
Gäst: Acker P skrev | 29 Jan 2021 - 22:04
Det är lätt att förstå att Dk själv använder Ope som nickname. Det är hans ord från Facebook. Sluta förstör för ÖFK
6
Gäst: Ope skrev | 29 Jan 2021 - 21:59
Acker, När och hur har Kindberg förstört ÖFK Ekonomi? Läs årsredovisningarna de senaste 7-10 åren och förklara det för mig!
3
Gäst: Ope skrev | 29 Jan 2021 - 21:55
Kindberg har inte varit i ÖFK på 2.5 år vad har han med hur ÖFK sköts nu? Det är väl bara att se på resultaten. Alla vet att spelarna älskar kindberg och de vet att det är bara kindberg som kan rädda ÖFK! Vad har kindbergs åtal med ÖFK att göra ? Annat än att han var ordförande när han blev åtalad? Vad ska vissa säga när kindberg frikänns?

Budgeten för 2020 var 53 miljoner, hur tror ni 2020 bokslut blir? Hur blir budgeten 2021? Nedmonteringen av ÖFK de senaste 2 åren saknar motstycke i allsvenskans historia och vi har bara sett början! - 55 miljoner i resultat förra året, det är fakta! Negativt eget kapital om 23 miljoner. Vakna upp! Utan kindberg är ÖFK snart tillbaka i div II.
2
Gäst: Acker P skrev | 29 Jan 2021 - 21:23
Kindberg har tappat fattningen. Han har två åtal över sig och förstört ÖFKs rykte genom detta och genom allt fusk och svek. Han har förstört ekonomin för ÖFK och skyller på andra. Han fortsätter att skada ÖFK genom att prata skit om klubben och alla seriösa som jobbar i ÖFK. Spelarna skrattar åt honom har jag hört. Att hela Sverige hatar ÖFK är Kindbergs verk. Kindberg har förminskat sig själv. Folk skrattar nu honom.22
Gäst: Ope skrev | 29 Jan 2021 - 20:06
Jag har med glädje läst vad kindberg skriver på sin Facebook, vad i det han skriver är inte fakta och sanning? Kindberg har ju byggt upp ÖFK och ledde oss till Allsvenskan, Cupguld och en resa ut i Europa! Jag måste säga att kindberg och det han skriver har för mig mycket större trovärdighet än vad som i övrigt skrivs här på ett anonymt forum. Om man undrar eller vill ifrågasätta eller fråga något om det kindberg skriver på sin Facebook, kan ju bara skriva där!!!! Det blir ju självmål att här anonymt häva ur sig fega otidigheter, inte särskilt starkt! Alla är rädda för sanningarna som kindberg skriver om, och just därför att dom är Sanna så går de inte att ifrågasätta.
2
Gäst: Falkarna skrev | 29 Jan 2021 - 19:33
Har väl aldrig haft ett särskilt stort intresse för fotboll? (Till stora delar i alla fall).

När framgångarna avtog så minskade antalet falkar för varje match. Tror många som var med där levde på adrenalinet av framgången mer än känslan och intresset för klubben och fotboll i allmänhet.
3
Gäst: @pelle skrev | 29 Jan 2021 - 19:26
Spännande då att du, just du, vet hur det fungerar i klubben...
Jag läser också DKs inlägg på facebook ... och han verkligen ingen känsla för sanning eller nån annan än sig själv... att man har mage att nedvärdera alla andra än sig själv är för mig en gåta...men så är jag inte narcissist heller...
Men visa dig.., våga säga vad du ”vet” , berätta om de dolda regler som finns, bara säg det allt du nu ”vet” istället för att försöka göra dig märkvärdig genom att låtsas veta nåt som andra inte vet...
8
Gäst: Pelle skrev | 29 Jan 2021 - 19:15
Att jag skulle ta upp saker skulle med största sannolikhet göra att inlägget försvinner eftersom det inte följer de dolda regler som finns på sidan att allt som skrivs om klubben måste vara positivt. Och du är ett tydligt bevis på att någon behöver problematisera en hel del inom klubben, allt är nämligen inte alltid som man tror...
1
Gäst: @Pelle skrev | 29 Jan 2021 - 11:21
var är det du vill syna? Vad vill du ha för insyn? Från vilka vinklar vill du syna? Det låter lite som du vill leta något att klanka ner på, inte att du genuint är intresserad av hur föreningen har det,
eller gäller ditt behov av insyn alla typer av föreningar, eller är det specifikt ÖFK som ska synas mer än andra, eller tycker du att alla föreningar ska synas från olika vinklar?

Som medlen tycker jag att jag har ganska bra insyn, det finns gott om intervjuer med ledning, spelare och tränare, där de ger sin syn på vad som händer, snart årsmöte så jag sitter ganska lugnt i båten just nu
14
Gäst: Pelle skrev | 29 Jan 2021 - 10:02
Sitter förundrat och undrar när någon egentligen börjar synar arbetet i klubben från fler vinklar än den att allt är så underbart. För nog bör även den stora skaran också få lite insyn kring arbetet i klubben och vad det egentligen är som händer? Eller inte händer...
Eller tycker inte fotbollz att det också är på sin plats att ibland problematisera verksamheter och beslut?
Är också förvånad att Falkarna sitter så tysta, tidigare hördes de starkt kring sina åsikter.
4
Gäst: @ope skrev | 28 Jan 2021 - 21:24
Vad menar du den här gången då?
Jag tror inte du har en aning om nånting, du vill bara verka viktig och låtsas som du vet nåt, som givetvis är negativt...
vad är ditt behov? Vad är det som gör att du har sånt behov av att sprida en massa skit omkring dig? Mår du bättre då? Känner du dig stolt?
19
Gäst: Mulf skrev | 28 Jan 2021 - 18:53
Jag vet inte vad som hänt i Luleå?
4
Gäst: Ope skrev | 28 Jan 2021 - 16:51
Det vet alla vad som hänt uppe i Luleå men ÖFK vill inte kommentera det heller! Transparenta som vanligt! Undra varför? P....P..... potatisgris!
3
Gäst: Funderaren skrev | 28 Jan 2021 - 16:33
Var är kposo tro
2
Gäst: Kunnig skrev | 28 Jan 2021 - 09:36
Perry är på lägret
4
Gäst: Frösö-Janne skrev | 28 Jan 2021 - 09:33
Mycket bra match av ÖFK i 1:a halvleken framförallt. Men var är Nebiyou Perry - är han inte med i Malaga??
7
 
Sök på fotbollz.se
   
  Förlust mot Sunnanå för Ifk och Åse Permans sista hemmamatch . Lägger skorna på hyllan  
  av Classe Olofsson  | Idag - 03:22  
 

Ifk Östersund - Sunnanå Sk 1-2 (1-0) Mål Ifk: My Jonsson

 
 


 
  Fruktansvärt händelse i Indonesiens liga där Brwa Nouri spelar  
  av Haldo Jonsson | Igår - 21:46  
 

Fotbollz.se har pratat med Brwa Nouri om landet och om klubben.

Bilden: Brwa Nouri i sin klubb Balis tävlinsdräkt strax efter ankomsten till Indonesien. Foto: Privat 
  Läs mer...  
 


 
  Frösö IF vinnare div 3 Mellersta Norrland div 2 nästa år  
  Igår - 20:38  
 

Serieseger

 
  Läs mer...  
 


 
  Tack för denna gång och på återseende !  
  av Niclas, JIF | Igår - 20:37  
   
  Läs mer...  
     
 
Nyhetsarkiv
Igår - 20:36 frösön o järpen! Nu gäller det!
Igår - 13:57 Bilder från ÖFK - halmstad 0-0
Igår - 13:56 Östersund FK Elitfotboll AB upprättar kontrollbalansräkning
Igår - 10:21 Referat: Ås IF - Brunflo FK 0-2 (0-1)
1 Okt 2022 - 21:51 - Vi borde haft straff, säger Cesar Weilid i intervju
1 Okt 2022 - 20:38 ÖFK-Halmstad BK 0-0
1 Okt 2022 - 20:37 Matchens prestation
1 Okt 2022 - 17:37 Spelomgång 18 div.4 Jämtland
1 Okt 2022 - 17:22 Återigen en riktigt bra försvarsinsats
1 Okt 2022 - 17:18 Matchens överraskning
1 Okt 2022 - 17:03 Förlust : motståndarna bättre i allt enligt Tagesson
1 Okt 2022 - 14:13 Startelvan
1 Okt 2022 - 13:09 Ett sent och snabbt helgtips
1 Okt 2022 - 07:35 Inför matchen: ÖFK - Halmstad BK
30 Sep 2022 - 21:53 Låt oss visa uppskattning för spelarna och alla i andra som
30 Sep 2022 - 19:12 Tips div 2 Norrland
30 Sep 2022 - 18:53 Följ ÖFK - Halmstad via fotbollz.se
30 Sep 2022 - 18:41 Thomas Boakye - en spelare som vi minns bara gott om
30 Sep 2022 - 16:24 Dubbla tuffa lägen för ÖFK - Kvalstrecket närmare än det eko
30 Sep 2022 - 16:23 MER ÄN TRE MILJONER HAMNADE I FEL FICKOR
 
 
 
Herrar
av: Hängiven | 23 Sep 2022 - 11:36
Den goda tidenhttps://www.youtube.c
16
kommentarer
Medlemsmöte i kväll - 18 miljoner måste in
av Haldo Jonsson | 29 Sep 2022 - 22:29
Mer info kommer senare ... Thord-E
14
kommentarer
Spelomgång 18 div.4 Jämtland
av Lasse Granbacka | 1 Okt 2022 - 17:37
Sista omgången och det mesta känns
4
kommentarer
Frösö IF vinnare div 3 Mellersta Norrland div 2 nästa år
av | Igår - 20:38
3
kommentarer
ÖFK-Halmstad BK 0-0
av Hasse Thor | 1 Okt 2022 - 20:38
ÖFK fortsätter rada upp poänggivand
3
kommentarer
Återigen en riktigt bra försvarsinsats
av | 1 Okt 2022 - 17:22
ÖFK visar återigen att man nu sat
 
 Skrivet den Tis 16 Aug 13:56
 
 Skrivet den Sön 21 Aug 18:47
 
 Skrivet igår kl 13:56
fotbollz.se på Facebook