Startsidan...
  Forum
  Krönika
   
  Videoklipp
   
  Kommande matcher
  Länkar
   
  Medarbetare
   
  Kontaktformulär
   
  Sökning
  Skriv en nyhet
   
  Medlemserbjudande
  Om FotbollZ.se
   
  Vill du skriva på fotbollz.se?
  Gör fotbollz.se till din startsida
OFK Supporters
Tabell Tabell Skytteliga Skytteliga
Allsvenskan Tabell Skytteliga
- Östersunds FK  
Div 1 Norrland - Damer Tabell Skytteliga
- IFK Östersund
- Ope IF
Div 2 Norrland - Herrar Tabell Skytteliga
- IFK Östersund
- Ytterhogdals IK Gästbok
Div 2 M:a Norrland - Dam Tabell Skytteliga
- IFK Östersund 2
- Krokom/Dvärsätt IF
Div 3 M:a Norrland - Herr Tabell Skytteliga
- Järpens IF
- Frösö IF Gästbok
Div 3 Damer Södra Tabell Skytteliga
- Brunflo FK
- Frösö IF
- Ope IF 2
- Svegs IK
- Hede/Vemdalen
- Ås IF
Div 3 Damer Norra Tabell Skytteliga
- Häggenås SK
- IFK Strömsund
- Järpens IF
- Krokom/Dvärsätt IF 2
- Offerdals IF
- Ragunda BK
Div 4 Herrar Tabell Skytteliga
- Alsens IF Gästbok
- Ope IF Gästbok
- Dvärsätts BK
- IFK Strömsund
- IFK Östersund Ungdom
- Offerdals IF Gästbok
- Ope IF 2
- Stuguns BK Gästbok
- Tandsbyns FK Gästbok
- ÖFK Cosmos
 
Övriga serier
Övrigt
Förbund, domare m fl
J/H Fotbollsdomarklubb
Ettan fotboll
fotbolly.se
 
Saknar Du din förening? Tryck här...
 
besök Space2u
 

NYA FRÅGETECKEN NÄR ÖFK KRYSSADE I GENREPET
av Agne Svärd
Publicerad 4 Apr 2021 - 22:18 Uppdaterad 4 Apr 2021 - 22:23

Jag hade hoppats kunna få lämna Jämtkraft arena med en viss ro i kroppen men sedan ÖFK och Vasalund (nykomling i Superettan) spelat oavgjort 1–1 känner jag bara oro inför den allsvenska seriestarten om en vecka.

Ni kan förutsättningarna; en från början tunn (kvalitetsmässigt) ÖFK-trupp som sliter med flera långtidsskador (Amin, Kroon, Perry) har under förspelet drabbats av ytterligare skador (Ouattara, Ssewankambo, Mukiibi, Mensiro och även Turgott var nu satt ur spel).

Därför ville jag ha ett antal utropstecken i söndagens genrep, något att tro och bygga ett litet hopp på.

Vad jag fick?

Jo, ytterligare några frågetecken!

# Ludvig Fritzson tappade huvudet när han inte fick den frispark han skulle ha, sa några väl valda ord till domaren Henrik Mohlin och belönades med ett rött kort. ”Ludde” riskerar nu att missa premiären mot Kalmar FF (på bortaplan nästa måndag) och kanske ytterligare en match!

# Jerell Sellars med en två år lång skadeproblematik tvingades nu halta av banan med ytterligare en skada, den här gången i ljumsktrakten (oklar status).

# Isak Ssewankambo var tillbaka efter att ha ”dragit en baksida” i cupmatchen mot Mjällby för en månad sedan. Oj, vad han tappat på den tiden; Ssewamkambos så härliga löpsteg, det som är hans främsta egenskap på en fotbollsplan, var som bortblåst. Nu såg han bara stabbig och tung ut under den halvlek han fick spela.

# Noah Sonko Sundberg har varit på landslagsuppdrag i Afrika och det var säkert trevliga dagar. Det märktes, spelare som varit iväg på de här resorna har svårt att hitta energi när de är tillbaka i vardagen, Sonko var inget undantag.

En sak har jag i alla fall lärt mig under mina år i fotbollens värld: det finns ingen som bygger form i rehabrummet. Och jag ogillar skarpt när det är Jenny Larsson och hennes medhjälpare i fysen som spelar huvudrollen i förberedelserna, det är det minsta ÖFK säsongen 2021 behöver. När ni ser listan på namn här ovan så förstår ni säkert att ÖFK står inför en synnerligen tuff inledning på årets seriespel.

# Vilka spelare är egentligen tillgängliga?

# Hur många pallar 90 minuter?

# Och hur många kommer till spel i varje match?

Med de här förutsättningarna gäller det nu, som jag ser det, att i första hand överleva fram till EM-uppehållet (åtta omgångar), hoppas att tiden ger några spelare tillbaka och att man får ihop lagbygget till del 2.

***

Några rader också om det som hände mot Vasalund:

# ÖFK var klart bättre första 45 när Vasalund (ny i Superettan) inte alls var med i matchen. Lirare som Sellars och Frank Arhin skaffade sig både tid och plats för att dirigera spelet när motståndarna var sega och illa organiserade. Inte mint Felix Hörberg fick mycket yta att ta sig fram på sin högerkant.

# Där och då kändes det lite småputtrigt, goda intentioner gav också flera fina möjligheter. Jerell Sellars hade ett par fina chanser redan i inledningen, Francis jno-Baptiste fick en gratischans på ett uppsnappat bakåtpass men brände innan Henrik Bellman fixade en straff som Eirik Haugan förvaltade på bästa sätt, 1–0. Baptiste hade ytterligare en möjlighet efter en dryg halvtimme som han missade.

# Efter paus ryckte Vasalund upp sig att antal klasser, strukturen blev betydligt bättre samtidigt som ÖFK tappade stora delar av sin organisation. Sex byten och en utvisning brukar aldrig ge ett bra resultat... Vasalunds kvittering (Anthony Wambani) kom dock i spel elva mot elva och gästerna kunde mycket väl också ha avgjort i slutskedet när Aly Keita tvingades till ett par vassa ingripanden och Mai Traore dessutom sköt utanför ett vidöppet ÖFK-mål.

# Patrick Kpozo var bäst i hemmalaget även denna gång!

# Det var också kul att Nebiyou Perry (ersatte Sellars sista halvtimmen) såg ut att ha lite rappare fötter än senast. Men till allsvensk form fattas fortfarande en bit!

 
 
11 Kommentarer:
Gäst: @Hm skrev | 6 Apr 2021 - 07:31
Jag föredrar 0-3
2
Gäst: Barca skrev | 5 Apr 2021 - 22:51
Klart fysteamet alltid har en huvuduppgift i förberedelser för tävling om man nu har ett bra fysteam. För fysteamet med Jenny m.fl. jobbar ju inte bara med skadade och skadeförebyggande upplägg. De jobbar ju även hela tiden med utveckla spelarna på alla sätt de kan för att de ska bli än bättre och prestera än bättre och helst prestera max så ofta det bara går (förutom att ha balans i återhämtning, träning mm för att hålla sig skadefria och utvecklas max i styrka, kondition, smidighet, explosivitet, rörlighet mm).

Hoppas verkligen att de inte bryr sig över huvud taget vad någon runtomkring säger och tycker och att de är som vi alla som varit på elitnivå inom idrott.

Vinna är det enda som gäller. Vill vinna allt vi bara kan och försöker alltid att vinna oavsett oddsen och de skönaste vinsterna är ju de svåraste. Inte de lätta vinsterna. Ju mer man får kämpa och slita för något desto mer uppskattar man det.

Själv hade jag inte brytt mig ett dugg vad alla tyckare tycker och tänker. Jag vet ju själv hur bra jag är och vad jag kan för stunden och sedan jobbar jag stenhårt på att bli än bättre hela tiden för att kunna så många kliv uppåt det bara går.

Målet är alltid toppen och inget annat!!! Men även ven elefant måste ju ätas i bitar och etapper om man ska orka och klara av hela.

Detta är ingen sprint utan ett maraton som det mesta i livet.

Tänk om laget utvecklas och presterar max nog mycket under säsongen nog ofta så att det till slut vinner hela serien och troligen "chockar" alla. Det skulle vara sååååå skönt att få "täppa igen" på alla som "tror de vet" och kan förutse idrott en gång för alla. Hur många trodde på ÖFK i Svenska Cupen 2017 när den startade.

Gör varje dag allt ni bara kan för att vinna nästa match och sikta på att ta hem hela skiten. Allt annat är helt fel inställning. Be aldrig någonsin om ursäkt för att ni finns.

Ta för er allt ni bara kan!!! Krossa, krossa, krossa, vinna, vinna, vinna!!!!
1
Gäst: Tobbe skrev | 5 Apr 2021 - 22:35
Håller Agne Svärd på med skriverier imponerande
0
Gäst: Hm skrev | 5 Apr 2021 - 19:53
Fast vore inte 0-0 och en pinne på bortaplan ett rätt bra resultat trots allt?
6
Gäst: Pessimistkonsulenten skrev | 5 Apr 2021 - 19:52
Ja, nu är ju det här inte en fansida, utan det är fritt fram att skriva vad som helst! Vilket jag gör härmed
tips: Kalmar - ÖFK 0-0
Jag hoppas att, som de flesta av er, att jag har fel.
3
Gäst: Varför skrev | 5 Apr 2021 - 12:50
@Hoppfull,vilken härlig text att läsa. Mera sådant och mindre av dysterkvistarna. DET vill man läsa på fotbollens egen site.
9
Gäst: Hm skrev | 5 Apr 2021 - 12:42
@hoppfull

Du har helt rätt i din analys. Både av vad som saknats i ÖFK och framförallt kring hur man bör bemöta Kalmar.

Med Rydström som tränare så kommer Kalmar spela med hög risk, att Kalmars bästa försvarare är Douglas Bergqvist säger ju 3n del om bristen på kvalité i den lagdelen hos Kalmar. Hög press nonstop förordar jag också.

Efter att ha sett Sirius ifjol så vet jag att Kalmar kommer bemöta oss med samma taktik dessutom. Eftersom Kalmar lär spela med trebackslinje kan det finnas en idé att skicka långa bollar bakom deras wingbacks, får vi deras mittbackar att dra sig ut i ytterzonerna blir de obekväma och då kan vi få ytor att jobba på.
6
Gäst: Bengt Jonsson skrev | 5 Apr 2021 - 12:05
@Hoppfull
Så otrolig roligt att läsa positiva, konstruktiva inlägg. Oavsett hur det år i enskilda matcher eller i en serie så blir fotbollen så mycket roligare om an är positiv.
Jag sticker ut hakan förresten och tippas ÖFK som 12:a i årets Allsvenskan.
Härligt att serien snart är igång.
7
Gäst: Hoppfull skrev | 5 Apr 2021 - 11:45
Nu är det hög tid att ALLA spelare, tränare ledare fans och alla som skriver här att steppar upp och bli 100% proffsiga. Nu måste vi alla hålla ihop för att lyckas, sluta hacka på allt och alla och tänka på vad vi skriver. Vi vill ju alla mer än nåt annat ha ett Allsvenskt lag i Jämtland och Östersund....det betyder ju så oerhört mycket för så många:)

1. Det som oroar mest just nu är alla skador som vi hela tiden dras med, är det fel på träningen, rehab eller kosten det beror på ? Vet inte hur det är om spelarna längre har det gemensamma frukosten som dom alltid haft. Säkert en jäkla massa otur/oflyt har vi haft också!! Nu är det som det är och andra får chansen att kliva fram och visa att man kan bidra och ska tillhöra startelvan. Oavsett om vi inte haft stängt fönster skulle man ändå inte kunna värva in spelare just nu.

2. Vi har två otroligt viktiga matcher i starten av Allsvenskan och ska här kunna ta 6 poäng. Gäller att vi scoutar till att börja med Kalmar, som har enligt mig 2 spelare som vi ska ha extra koll på, Jonathan Ring och Nils Fröling, två spelare som kan avgöra matcher. Ligga tätt på dessa så dom inte får vända upp, men utan att det ska påverka vårt eget spel såklart. Vi ska sätta hög press mot Kalmar och hålla laget kort, vi får inte ha för långt lag. Våga hålla upp backlinjen. Tror det passar Kalmar illa och kan leda till misstag från dom och att vi vinner bollen högt upp i banan...

3. Försvarsmässigt, nåt som blir otroligt viktigt i år är att laget inte blir för långt så motståndarna kan spela in mellan lagdelarna. Där ska vi stänga av helt !!
Sen måste alla ta sitt ansvar och följa sin gubbe sista tredjedelen, inte enbart lita på sina medspelare, ta ansvaret ta jobbet.
Vi får inte vara för naiva i uppspelen och bjuda på enkla bolltapp, men absolut försöka spela oss upp. Då kommer vi fixa att minimera enkla misstag, ibland måste man slå långt.

4. Anfallsmässigt måste vi har fler som möter boll, mittfältare möter försvarsspelare och visar sig och vill ha boll. Anfallare möter hela tiden mittfältare och vilja ha boll. Bollhållaren måste ha fler medspelare närmare sig som ger understöd och alternativ. Viktigt att vi tar löpningar i djupled hela tiden, både från forward och mittfältare. Och viktigt att vi kommer till avslut i våra anfall, så vi inte åker på för mycket omställningar. Och när vi kommer upp våga fylla på med minst 3-4 spelare i straffområdet, ju fler som fyller på ju större chans till mål och svårare att försvara sig emot. Se är det inget fel att tex byta sida på tex wingbacks kan vara ett hot med högerfotad till vänster och vice versa så man kan slå hotande inlägg inåt skruvade.....:)

Nu kör vi och längtar till premiären:)12
Gäst: Agne Svärd skrev | 5 Apr 2021 - 10:43
”Ojämte”, det kommer en genomgång i slutet av veckan!
1
Gäst: Ojämte skrev | 4 Apr 2021 - 23:25
@Agne

Vart hamnar ÖFK i tabellen 2021 när allt är klart? Din bedömning.
0
 
Sök på fotbollz.se
   
  Inför matchen: Kalmar FF - ÖFK  
  av Kim Sunding | Igår - 23:34  
 

Vi har saknat, längtat och skrikit efter Allsvenskan 2021. Det är dock inte detsamma utan alla fantastiska fans på läktarna. Frågan är hur ÖFK tar sig an säsongen 2021?

 
  Läs mer...  
 


 
  Intervju med ass tränare Jussi Kontinen inför Kalmar FF  
  av Fredrik Bije | Igår - 18:17  
 

Bild: Jussi Kontinen. Foto: Fredrik Boije

 
  Läs mer...  
 


 
  Intervju med mittbacken Eirik Haugan inför Kalmar FF  
  av Fredrik Boije | Igår - 17:50  
 

Eirik Haugan. Foto: Haldo Jonsson

 
  Läs mer...  
 


 
  Kindberg har svårt att få gehör för sina sanningar  
  av Agne Svärd | Igår - 17:40  
 

 
  Läs mer...  
     
 
Nyhetsarkiv
Igår - 17:24 Efter tuffa försäsongen - nu börjar allvaret för Östersunds
Igår - 12:38 ÖFK:s spelare blev överraskade
10 Apr 2021 - 09:37 Premiär tar fram alla känslorna på en och samma gång
9 Apr 2021 - 20:33 Så här alla ÖFK:s premiärmatcher i allsvenskan och Superetta
9 Apr 2021 - 14:15 Reflektioner inför allsvenska starten
9 Apr 2021 - 10:40 Lars Larssons Tankar
9 Apr 2021 - 02:44 Det går åt helvete men hoppas att jag har jättefel
8 Apr 2021 - 21:04 Många utropstecken och få frågetecken på sista öppna träning
8 Apr 2021 - 16:31 Följ kalmar ff ÖFK via fotbollz.se
7 Apr 2021 - 19:40 Detta är sportchefen Adil Kizil
7 Apr 2021 - 14:46 O'Learys-tipset startar igen
7 Apr 2021 - 11:06 Ludvig Fritzon får spela mot Kalmar FF på måndag
6 Apr 2021 - 16:49 Kalmar FF:s bästa spelare
5 Apr 2021 - 20:54 Fem faktorer som talar för att ÖFK ska hänga kvar i allsven
5 Apr 2021 - 17:16 Lars Larssons Tankar
4 Apr 2021 - 14:54 Bara 1-1 men ändå godkänt genrep
4 Apr 2021 - 13:02 Dagens startelva
3 Apr 2021 - 19:55 Förre ÖFK- aren David Accam åter målskytt på svensk mark
3 Apr 2021 - 12:35 Lars Larssons Tankar
3 Apr 2021 - 12:34 Vasalund ett lag som inte räds allsvenskar
 
 
 
15
kommentarer
Det går åt helvete men hoppas att jag har jättefel
av Agne Svärd | 9 Apr 2021 - 02:44
15
kommentarer
Bara 1-1 men ändå godkänt genrep
av Haldo Jonsson | 4 Apr 2021 - 14:54
ÖFK- Vasalund 1-1 (1-0) Mål på staf
14
kommentarer
Kindberg har svårt att få gehör för sina sanningar
av Agne Svärd | Igår - 17:40
11
kommentarer
Nya frågetecken när ÖFK kryssade i genrepet
av Agne Svärd | 4 Apr 2021 - 22:18
9
kommentarer
Lars Larssons Tankar
av Lars Larsson Stockholm | 5 Apr 2021 - 17:16
CAS-domen mot Östersunds FK Elitfot
 
 Skrivet den Fre 9 Apr 02:44
fotbollz.se på Facebook