Startsidan...
  Forum
  Krönika
   
  Videoklipp
   
  O'Learys-tipset 2022
- Lämna ditt tips
   
  Kommande matcher
  Länkar
   
  Medarbetare
   
  Kontaktformulär
   
  Sökning
  Skriv en nyhet
   
  Medlemserbjudande
  Om FotbollZ.se
   
  Vill du skriva på fotbollz.se?
  Gör fotbollz.se till din startsida
OFK Supporters
 Tabell  Min fotboll 
besök Space2u
 

JAG GAV UPP DEN HÄR MATCHEN NÄR JAG SÅG LAGUPPSTÄLLNINGEN
av Agne Svärd
Publicerad 9 Maj 2021 - 22:08 Uppdaterad 10 Maj 2021 - 15:25

Efter den bleka insatsen förra söndagen när Varberg besökte Jämtkraft arena hade jag hoppats på en uppryckning när ÖFK gjorde den långa resan till Listerlandet (Sölvesborgs kommun, Blekinge) för mötet med Mjällby.

Men nej, även om vi fick se en förbättring i den andra halvleken var det inte tillräckligt bra för att ge någon utdelning i poäng, Mjällby vann med 1–0 sedan Jacob Bergström vräkt in segermålet i matchens 37:e minut.

Efter 0-0 (Kalmar FF), 5–0 (Örebro SK) och 1–1 (Malmö FF) har ÖFK nu två raka förluster (och bleka insatser) mot Varberg respektive Mjällby.

Det är två sexpoängsmatcher som gått käpprätt åt skogen och vi är många ÖFK-vänner som inte är lika glada längre. Och på onsdag väntar serieledande Djurgården, på bortamark! Meteorologerna säger att värmen är på väg, själv känner jag att temperaturen är på väg att falla!

Egentligen gav jag upp söndagens match redan när startelvan presenterades en timme före avspark; ingen Aly Keita i målet (inte heller på bänken, vilades efter skottet i huvudet i Varbergsmatchen), Sam Mensiro tillbaka i ”balansrollen” (eller kanske hellre ”säkerhetsrollen”) centralt framför trebackslinjen där jag inte alls vill se honom och Francis jno-Baptiste på topp.

Jag hade på känn efter rapporten från fredagsträningen att Amir Azrafshan skulle spela såväl Mensiro som Baptiste från start. Det var ingen tanke jag gillade, jag kan inte se hur man ska få till ett spel när man själva äger bollen med den här uppställningen. I varje fall inte spel av allsvenskt snitt.

Där har jag och ÖFK-ledningen helt olika syn, det är alldeles uppenbart.

I min värld måste man ha spelare som Nebiyou Perry, Simon Kroon, och Jerell Sellars på banan för att få till en fungerande offensiv, helst alla tre men i varje fall någon; spelare med ”fotbollshjärna”, spelare som kan hålla i bollen och ge såväl sig själva som sina medspelare både tid och utrymme.

Sellars är inte tillgänglig för tillfället, Perry och Kroon är det men fick sitta på bänken i 58 respektive 69 minuter.

När dom kom in blev det bättre, mycket bättre. Och då kom också avsluten som i alla fall gav ÖFK en chans att få med sig något i den här matchen.

Innan bytena var det bara vänstervingen Patrick Kpozo som hade hotat hemmalaget på allvar.

Men sammantaget var den första halvleken i Mjällby lika svag som den andra mot Varberg förra helgen. Och med ett sådant spel går det inte att vinna matcher i Allsvenskan, det borde vara uppenbart för de flesta!

***

Några korta noteringar;

# Aly Keita är en av Allsvenskans absolut bästa målvakter, kanske också den bäste. Keita är dessutom ÖFK:s vassaste vapen och därtill lagets kapten. När han nu, högst överraskande – han har ju tränat i veckan, saknades när laguppställningen blev officiell borde väl detta ha kommunicerats på klubbens hemsida. Eller?

# Ingen skugga ska falla på Keitas ersättare Sixten Mohlin, som nu fick göra sin första allsvenska insats på nästan två år. Visst fanns det en del ringrost men inget som påverkade matchens utgång även om det svajade lite i spelet med fötterna (jag har ju lite svårt att förstå varför man med tanke på förutsättningarna väljer att använda så små marginaler runt det egna straffområdet, så ofta) och duellspelet i luften har ju aldrig varit hans bästa gren.

# Med undantag av slutminuterna i första halvlek (efter Mjällbys 1–0) går det inte att klaga på försvarsjobbet.

# Eirik Haugan förlorade duellen mot Jacob Bergström vid den bakre stolpen när matchen avgjordes. Men det var en svår situation. Och Bergström satsade verkligen järnet (det var ju med livet som insats) när han forcerade in bollen bakom Sixten Mohlin.

# Snart måste väl Patrick Kpozo få utdelning på sina avslut (och sitt fina spel)?

# Ludvig Fritzson har svårt att komma in det allsvenska tempot efter sin avstängning. Ser bara tung ut just nu.

# Här är dagens betyg (skala 1–6): Sixten Mohlin 3 – Ronald Mukiibi (69) 3, Noah Sonko Sundberg 3, Eirik Haugan 3 – Felix Hörberg 3, Isak Ssewankambo 3, Sam Mensiro 2, Ludvig Fritzson (58) 2, Patrick Kpozo 3 – Blair Turgott 2, Francis jno-Baptiste (69) 1. Ersättare: Nebiyou Perry 3 (58) 3, Simon Kroon (69) 3, Frank Arhin (69) 2.

# Till sist; det finns de som i kommentarsfälten på den här sajten hävdar att jag kräver Amir Azrafshans avgång. Jag är inte överraskad, det finns några som har svårt att förstå det som skrivs. Att jag inte delar ÖFK-tränarens tankegångar är en helt annan sak, fotboll är som bekant ingen exakt vetenskap och jag skriver vad jag ser utifrån min erfarenhet. Det här trippelbytet mot Varberg, som jag tyckte var helt huvudlöst, har varit veckans snackis, i varje fall i min telefon. Ingen har sagt emot...

 
 
22 Kommentarer:
Gäst: Hayabuzza skrev | 10 Maj 2021 - 23:16
Förutom självklarheten att man på mittfältet måste kunna vända med bollen tycker jag ha lagt märke till två saker.
1. Väldigt ofta har öFK svårt hitta någon att kasta till vid inkast. Måste väl tyda på dålig rörelse? Dessutom hamnar ofta inkastsmottagaren i tidsnöd.
2. Man förlorar väldigt många hopslag. Man är nästa där, men man vill inte tillräckligt. Kanske inbillning.
7
Gäst: @Kom igen nu skrev | 10 Maj 2021 - 19:28
Handlar det verkligen om att inte tåla att nåt negativt skrivs? Eller handlar det mer om att vissa är KONSTANT kritiska till allt, att man alltid måste vräka ur sina negativa och elaka kommentarer och hela tiden veta bäst, framför allt bättre än de som har laget i sin närvaro hela tiden....

Det finns verkligen såååå många fotbollsexperter vid sidan av planen....
5
Gäst: Yes skrev | 10 Maj 2021 - 19:22
Ribban är lagd, IQ reserven i Jämtland har anlänt. Ålder frågas.
0
Gäst: Kom igen nu skrev | 10 Maj 2021 - 18:58
Tänk att en del inte för sitt liv, kan tåla något negativt om ÖFK. Att det finns de som tycker till och har en annan åsikt än att stryka medhårs. Stackars lättkränkta människor.
8
Gäst: Hm skrev | 10 Maj 2021 - 18:15
Nej vi bedömer inte hans bakgrund. Vi bedömer det vi ser på planen och inget annat.
6
Gäst: Nollkoll skrev | 10 Maj 2021 - 18:09
Jag är övertygad om Amir har fullständig koll på vilka han matcha i 90 minuter, jag tror han tänker långsiktigt och är oerhört mån om alla alla ska hålla en hel säsong, framför allt de som är tillbaka efter skada.

Jag tror tex inte att Kroon skulle fixa 90 minuter än, kanske inte Perry heller.

Däremot så borde han plockat av Fritzon mycket tidigare, jag tror faktiskt han Karlsson Grach kan göra det riktigt bra, sen borde Bellman spela mer om han är redo

Jag är dessutom övertygad om att all de som säger att Amir inte är kompetent, säger det därför de bara ser att han kommer från div 4, och gör en bedömning av honom utifrån det, är helt på det säkra med att om han, agerade på samma sätt, men hade en meritlista från mycket högre divisioner, skulle han inte få lika mycket skit av alla de som anser att de skulle göra jobbet bättre (konstigt att de som vet bäst hela idén inte fått frågan från några topplag att leda deras lag till toppen )
3
Gäst: Noll koll skrev | 10 Maj 2021 - 16:17
Den här förlusten får Amir ta på sig helt och hållet. Jag säger det ännu en gång han har inte förmågan att vara match coach, tyvärr. Agne jag stödjer dina tankar till fullo.
11
Gäst: Hm skrev | 10 Maj 2021 - 13:59
Inte ens Potter spelade ju de spelare som inte höll måttet.

Fritzon, mensiro, Sinclair, Morgan, ahrin MFL. var tydliga exempel på det.

Tycker Amir bör överväga detsamma med exempelvis mensiro, Baptiste, stolt, grach som visat så många ggr nu att de inte ens är nära allsvensk nivå.

Blir ju så tydligt hur mycket sämre vi blir som lag om så bara 1 av dessa startar.
3
Gäst: Tord Andersson skrev | 10 Maj 2021 - 13:49
Jag håller med dig Agne om att det är svårt att förstå sig på den laguttagningen. I grund och botten gillar jag mottot ”Alla ska med”. Potter förklarade ju en gång att han tyckte det var rimligt att den som gjort sig besvär att flytta nästan till polcirkeln för att spela fotboll också får spela då och då.
Att Azrafshan vill spara på krutet med tre matcher på åtta dagar är inte så konstigt, men att alla tre mittfältare som åstadkommit något framåt på sistone (Perry, Bellman och Ahrin) får börja på bänken har jag svårt att förstå.
16
Gäst: @ojämte skrev | 10 Maj 2021 - 13:30
Lovar och svär, samma dag som någon lyfter nålen förbi hacket på den gamla skivan.
0
Gäst: Ojämte skrev | 10 Maj 2021 - 11:28
@@Hm

Släpp det där nu.
Förväntar du dig att Agne skall skriva sanningar för alla? Då får vi begränsa honom till tröjnummer och matchfakta.
Härskartekniker???
5
Gäst: Krödingen skrev | 10 Maj 2021 - 11:09
Det som brister i ÖFK nu är att man inte har trygga bollhållare på mittfältet. De gör sig inte heller spelbara när mittbackarna försöker spela upp bollen. De står kvar i passningsskugga och till slut finns det bara ett alternativ och det blir en lång boll som motståndarförsvaret tar hand om. Presspelet är obefintligt när en ensam Babtiste ska springa som en skållad råtta och jaga bollen. Jag tror och hoppas att Rewan Amin kommer att göra skillnad när han blir spelklar. Bli den sammanhållande länk på mitten som ÖFK behöver.
12
Gäst: @hm skrev | 10 Maj 2021 - 10:36
Din åsikt, gör inte detta till en sanning för alla. Sättet att skriva, själva härskartekniker påminner helt klart om någon annan f.d. inom ÖFK.
2
Gäst: Hm skrev | 10 Maj 2021 - 10:05
Jag fattar inte varför en krönikör inte ska få skriva det han ser, jag ser, du ser, alla ser?

Varför ska man förfina en match som alla ser är helt bedrövlig? Vad vinner någon på det?

Det var marginellt bättre än mot varberg mest för att så dåliga som vi var mot Varberg kan nog inte upprepas ens om man försöker.
16
Gäst: Lars-Göran Forslund skrev | 10 Maj 2021 - 09:53
Att spela kort efteråt är vanligt men förekommer lite väl ofta i mina ögon.
Det är klart att laguppställningen i första halvlek kan tyckas vara lite väl defensiv men det har funkat bra vid flera poänggivande matcher tidigare.
Försvara i första och gasa på i andra.
Vi kan nog konstatera att ÖFK kommer att med alla medel få slåss om varje poäng och att det är något naivt att hoppas på något annat.
Keitas ersättare gjorde det enligt min uppfattning bra med tanke på den långa frånvaron av riktiga tävlingsmatcher.
Och förresten! Hur många ställer sig frivilligt i vägen för en koloss som beskriver sig själv som hjärndöd?
Det skuille vara intressant med analyser och förslag till laguppställning och spelplan FÖRE matcherna, men det kanske kommer.
5
Gäst: Tobbe skrev | 10 Maj 2021 - 06:48
Tillhör tydligen dom som inte begriper så bra, vill ändå frömföra ett stort tack till krönikörn och förbundskapten Larsson. Herrarna har lyckats kravla sig ovan nivån där man förlöjligar en tränares försök att svetsa samman spelartruppen. Detta tackar jag ödmjukast för.


Ändock lite kritik emot sparade worddokument vid förlust, blir lite tradigt att läsa om att Amirs laguppställning ligger bakom samtliga förluster.
2
Gäst: Abra Kadabra skrev | 10 Maj 2021 - 02:20
Tänk att alla som inte ens vågar anta något av jobben i ledarstaben för något lag kan ha svar på allt. Om man inte är med och hjälper till så kan man lika gärna vara tyst och stötta. De gör alltid sitt bästa och har nog bättre kunskap, erfarenhet och koll än någon av oss andra.

Mycket märkligt.....
3
Gäst: Kroon, Perry och Sellars skrev | 10 Maj 2021 - 00:06
Vi behöver Nebiyou Perry, Simon Kroon, och Jerell Sellars på planen för att öka våra chanser att vinna matcher, det håller jag med om. Hoppas att alla 3 spelar från start inom kort.
13
Gäst: Realist1 skrev | 9 Maj 2021 - 23:15
Med tanke på att ÖFK vann (relativt rättvist också) med nästan samma startelva i cupen är det lite överraskande att du gav upp på förhand. Sedan stämmer det säkert att du inte uttryckligen sagt att Azrafshan bör avgå. Men att du hellre hade sett Burchnall fortsätta är väl en korrekt uppfattning? Azrafshan må ha sina brister men personligen tror jag onekligen bytet var positivt för ÖFK.
13
Gäst: SideBerra skrev | 9 Maj 2021 - 23:09
I stort sätt håller jag med. Nu är det väl ingen dålig tanke att ställa upp ett försiktigt defensivt lag när det är bortamatch på gräs. Men, som jag ser det så är tanken för defensiv, vi har Sam, Ludde och Isak som ska dels vara försvarande och kreativa. I min värld blir det inte rätt balans. Med den uppställningen så är det ju ingen som kan förse Baptiste och Turgott med något att jobba med. Som slutord så tycker jag att vi supportrar måste lära oss att ha realistiska förväntningar. Vi kan rubba alla men också torska mot alla.Men, den dagen vi slutar tro på oss själva och inte vågar spela vårt spel, då är vi förlorade.
10
Gäst: LarJon52 skrev | 9 Maj 2021 - 22:38
Det är dags att gå över till 4-4-2. Se bara på andra halvlek när en back byttes ut. I och för sig kom tre pigga offensiva spelare in. Det går inte att fortsätta spela så defensivt, som det gjorts i de två första halvlekarna i de senaste matcherna.
1
Gäst: Hoppfull skrev | 9 Maj 2021 - 22:30
Att inte du är tränare för laget ...du vet ju allt....
7
 
Sök på fotbollz.se
   
  Trevlig Midsommar önskar Hofvallengruppen  
  av Classe Olofsson  | Idag - 02:32  
 

Trevlig Midsommar önskar vi i Hofvallengruppen....Inga,Ulla,Eva,Stigge,Staffan,Tom,Kenta,Classe,Uffe,Pärra, Anders, Hans

 
 


 
  sista vårmatcherna  
  av Björn Runsten | Idag - 00:03  
 

Sveg gör sitt bästa, men räcker inte till i Div 3. Det blir knappast någon poäng mot Matfors. Järpen tar nu chansen att hänga på lagen ovanför. Ljusdal ska man klara av?

söndag kl. 14:00 Svegs IP

Sveg - Matfors

tips: 0-2

söndag kl. 15:00 Norrmontage Arena

Järpen - Ljusdal

tips: 3-1

 
 


 
  Offerdal - Frösö IF 3-4 - Se Frösön mål på vdeo  
  av  Nicy Rimmö | Igår - 23:13  
   
  Läs mer...  
 


 
  Referat: Ope IF - Heffnersklubbans BK 2  
  av Ope iF | Igår - 22:26  
   
  Läs mer...  
     
 
Nyhetsarkiv
Igår - 22:14 offerdal - frösön
Igår - 21:26 Om Jamie Hocutt
Igår - 21:22 Korta nyheter
Igår - 12:09 Hede - Alsen 1-1 (1-0)
Igår - 06:57 Glad Midsommar
23 Jun 2022 - 22:50 Stabil Brunflo seger
23 Jun 2022 - 22:40 Glad Midsommar önskar fotbollz.se
23 Jun 2022 - 20:48 IFK Östersund-Bergnäset 1-3 (1-2)
23 Jun 2022 - 20:33 Stabil seger mot Jumbon , Hat Trick av My Jonsson
23 Jun 2022 - 20:30 Förlust för Ifk 2
23 Jun 2022 - 19:03 ICA MAXI Fotbollscamp 2022 avslutad
23 Jun 2022 - 15:19 Superettanlag med Imponerande träningsresultat mot allsvensk
23 Jun 2022 - 14:47 Ope IF - Dvärsätts BK
23 Jun 2022 - 14:47 Tips div 2 herrar
23 Jun 2022 - 06:24 Två sköna segrar på 72 timmar
22 Jun 2022 - 23:31 Häggenås SK - Järpens IF 2-4 (2-4)
22 Jun 2022 - 22:14 Grym sista kvart gav 1 pinne
22 Jun 2022 - 16:34 Jämtgkraft Arena i sin gröna prakt i solskenet efter att ha
22 Jun 2022 - 09:06 Före detta ÖFK-spelaren kan än - sagan om Modou Barrow
22 Jun 2022 - 08:46 En genuin supporter älskar sitt lag
 
 
 
Herrar
av: *Rolighetsministern | 9 Jun 2022 - 17:50
Kindberg behöver ju inte ta över ÖF
31
kommentarer
Spelomgång 8 div.4 Jämtland
av Lasse Granbacka | 18 Jun 2022 - 15:03
Tre lag som dubblerar denna vecka s
17
kommentarer
Spelomgång 9 div.4 Jämtland
av Lasse Granbacka | 22 Jun 2022 - 08:32
Sista omgången före sommaruppehålle
15
kommentarer
Före detta ÖFK-spelaren kan än - sagan om Modou Barrow
av Haldo Jonsson | 22 Jun 2022 - 09:06
Modou Barrow. Foto: Jenny Åhgren.
12
kommentarer
Skador och främst sjukdomar tynger ÖFK inför träningsmatchen mot Dalkurd.
av Haldo Jonsson | 19 Jun 2022 - 21:21
Ludvig Fritzon gör 1-0 mot Dalkurd
8
kommentarer
Jordan Attah Kadiri showade på Studenternas i dag med hattrick
av Haldo Jonsson | 20 Jun 2022 - 18:40
Jordan Attah Kadiri Dalkurd - ÖFK
 
 Skrivet den Tis 24 Maj 22:59
 
 Skrivet den Tis 10 Maj 08:23
 
 Skrivet den Ons 22 Jun 08:46
fotbollz.se på Facebook