Startsidan...
  Forum
  Krönika
   
  Videoklipp
   
  O'Learys-tipset 2021
- Lämna ditt tips
   
  Kommande matcher
  Kommande matcher
  Länkar
   
  Medarbetare
   
  Kontaktformulär
   
  Sökning
  Skriv en nyhet
   
  Medlemserbjudande
  Om FotbollZ.se
   
  Vill du skriva på fotbollz.se?
  Gör fotbollz.se till din startsida
OFK Supporters
Tabell Tabell Skytteliga Skytteliga
Allsvenskan Tabell Skytteliga.
- Östersunds FK  
Div 1 Norrland - Damer Tabell Skytteliga
- IFK Östersund
Div 2 Norrland - Herrar Tabell Skytteliga
- Frösö IF Gästbok
- IFK Östersund
- Ytterhogdals IK Gästbok
Div 2 M:a Norrland - Dam Tabell Skytteliga
- IFK Östersund 2
- Ope IF
- Svegs IK
Div 3 M:a Norrland - Herr Tabell Skytteliga
- IFK Östersund Ungdom
- Järpens IF
Div 3 Damer Tabell Skytteliga
- Brunflo FK
- Frösö IF
- Hede/Vemdalen
- Häggenås SK
- IFK Strömsund
- Järpens IF
- Krokom/Dvärsätt IF
- Offerdals IF
- Ope IF 2
- Ragunda BK
Div 4 Herrar Tabell Skytteliga
- Alsens IF Gästbok
- Brunflo FK
- Bräcke SK
- Dvärsätts BK
- IFK Strömsund
- Offerdals IF Gästbok
- Ope IF Gästbok
- Svegs IK
- Tandsbyns FK Gästbok
- ÖFK Cosmos
- Stuguns BK Gästbok
 
Övriga serier
Övrigt
Förbund, domare m fl
J/H Fotbollsdomarklubb
Ettan fotboll
fotbolly.se
 
Saknar Du din förening? Tryck här...
 
besök Space2u
 

COVID I ÖFK-TRUPPEN OCH FÖRLUST MOT SERIELEDARNA
av Agne Svärd
Publicerad 12 Maj 2021 - 23:36 

Frågan är vad som är värst; att ÖFK förlorar för tredje matchen i rad eller att covid-19 smugit sig in i truppen?

För mig är svaret givet.

Jag kan ta, alla dar i veckan, att man faller på bortaplan mot Djurgården, seriens i särklass bästa lag så här långt, med 0–2.

Men coviden? Den kan ju förstöra hela resan fram till EM-uppehållet!

Det var stökigt redan före match. Två ÖFK-spelare hade testats för covid-19, ytterligare fyra-fem sägs ha haft känningar men visade ingen symptom. Mycket snack fram och tillbaka, spel eller inte spel, innan förbundets tävlingskommitté några timmar före avspark bestämde att matchen skulle spelas.

Rätt eller fel? Det svaret finns bara i framtiden. ÖFK säger sig ha följt det så kallade protokollet men med tanke på det som nyss hände i finalspelet av Hockeyallsvenskan (Björklöven och Timrå tvingades pausa sin serie i tre veckor) så är det lite av rysk roulette över beslutet.

För såväl ÖFK som Djurgården!

Matchen då?

Precis som väntat, åtminstone i den första ronden. Djurgården med fart och precision parkerade sig på ÖFK:s planhalva. Stundtals såg det som power play i ishockey; serieledarna kom i våg efter våg, till höger och till vänster och när man förlorade bollen pressade man högt för en snabb återerövning. Man bara trummade på mot ett ÖFK som inte fick ordning i varken organisation eller försök..

Det gav också ett tidigt ledningsmål (11:e minuten) när Edward Chilufya vände bort Eirik Haugan en bit upp i banan, sprintade igenom ÖFK:s backlinje och satte bollen i nät utom räckhåll för Aly Keita.

Men mer gav inte Djurgårdens björntag om matchen. Tacka Keita för det, hemmaskotten hade han full koll på och när han täckte ut Kalle Holmbergs friläge mitt i banan tog jag upp en spontan applåd. Stort målvaktsarbete!

ÖFK? Inte mycket första 45 som påminde ganska mycket om övriga förstahalvlekar den här allsvenska våren (champagnefotbollen hemma mot Örebro undantagen). Man hamnade helt enkelt på hälarna och förmådde inte skaka motståndet i omställningarna. Riktigt nära var man väl bara vid ett tillfälle, i den 38:e minuten, då Isak Ssewankambo drev över mittfältet och serverade Nebiyou Perry en öppnande passning. Men Perry missade förstatouchen och med det så var friläget borta.

På den här nivån är det noga med detaljerna, straffet blir omedelbart när man fuskar.

Mer ÖFK i andra halvlek, dock ut att komma upp i de nivåer man levererade i Kalmar och Malmö. Samtidigt hade heller inte Djurgården samma fart i sina attacker som före paus.

Men ÖFK förmådde aldrig hota hemmalaget på allvar. Istället fortsatte Djurgården att producera nya farligheter, Jesper Löfgren nickade in 2–0 på hörna och Keita tvingades till fortsatt storspel (hur han kunde rädda Emanuel Bandas volleyskott från straffpunkten i slutet av matchen begriper jag inte) för att det inte skulle rasa. Och när man kollar matchprotokollet blir bilden solklar; 23–4 i avslut, 9–0 i avslut på mål och 11–0 i hörnor.

Det går helt enkelt inte att protestera mot Djurgården seger. 2–0 kunde ha varit betydligt värre, det måste sägas.

***

Några korta noteringar;

# Backklippan Noah Sonko Sundberg var en av dem som tvingades avstå kvällens drabbning. Sam Mensiro fick krypa ner ett hack till trebackslinjen och visade att det är där han ska konkurrera om en plats i startelvan. ÖFK-veteranen kanske kunde ha agerat vassare vid Djurgårdens tidiga ledningsmål, sökt upp Chilufya lite tidigare och fått ut honom i sämre vinkel. Men ”Chillis” snabba fötter är svåra att stoppa, det vet alla som följer Allsvenskan och det fick Mensiro bittert erfara den här kvällen.

# Aly Keita var alltså tillbaka i buren efter sin hjärnskakning som tvingade honom att avstå söndagsmatchen mot Mjällby. Keita var i samma form som vanligt, ett tag kändes det som om det var Djurgården mot Keita. Målen var han maktlös på och den enda lilla repa i lacken som jag kunde upptäcka var ett misslyckat utspel i slutet av matchen!

# Om man ska rubba elefanter som årets upplaga av Djurgården måste man vara noga med detaljerna, det är sedan gammalt. Det var inte ÖFK den här kvällen, i varje fall inte i det offensiva spelet. Perry missade, som jag skrev, mottagningen när friläget låg framför honom, Felix Hörberg och Patrick Kpozo lyckades inte träffa rätt med sina (få) inspel, Isak Ssewankambo brände en ganska enkel crossboll som hade öppnat Djurgårdens vänsterförsvar, Frank Arhin hade fel adress när han…ja ni förstår.

# Isak Ssewankambo tvingades kliva av efter 55 minuter, förmodligen med ytterligare en bristning i baksidan av ena låret. Alltså samma typ av skada som han drabbades av i cupmatchen mot Mjällby för ett par månader sedan. Räkna med en ny rehabperiod för ÖFK:s slitstarke mittfältare.

Till sist, här är betygen (skala 1–6): Aly Keita 5 – Ronald Mukiibi 3, Sam Mensiro 3, Eirik Haugan 3 – Felix Hörnberg 2, Frank Arhin (91) 2, Isak Ssewankambo (55) 3, Henrik Bellman (83) 2, Patrick Kpozo 3 – Blair Turgott 2, Nebiyou Perry (91) 2. Ersättare: Ludvig Fritzson (55) 2, Sebastian Karlsson Grach (83), Nikolaos Dosis (91), Malcolm Stolt (91) betygsätts ej.

 
 
16 Kommentarer:
Gäst: Erfaren ungdomstränare skrev | 14 Maj 2021 - 22:19
Hej!

Måste få ha en åsikt om senaste matchen(rna), speciellt mot Djurgården. Jag förstår inte att man i ÖFK inte ändrar taktik. Keita rullar ut bollen till backarna i synnerhet, Gång på gång sker detta och Djurgårdsspelarna tar bollen på ÖFK:s planhalva konstant. Efter 25 minuter borde man inse att ÖFK inte får bollen ur sin försvarsplanhalva. Skicka istället upp laget och utsparkar till motståndarens planhalva, men var observant på andrabollen som backarna förmodligen nickar bort. Tätare markering på motståndarens mittfältare. Men då behöver man inte ständigt bli pressad på egen försvarsplanhalva, utan kanske ´med lite tur, kan nypa fast bollen på motståndarens planhalva. Kanske läge att utbilda några kloka spelare som kan se detta och förändra matchbilden på så sätt.
8
Gäst: Nick skrev | 14 Maj 2021 - 17:06
Kanske ni ska ta fikat på jungelhuset, känns som
den miljön skulle passa er bättre
19
Gäst: Daniel Kindberg skrev | 14 Maj 2021 - 15:08
Tobbe, samla på dig frågor så benar vi ut vad du undrar över, dina påståenden är väldigt konstiga och värre helt ogrundade och felaktiga! Men det löser vi över kaffet!

Varmt välkommen
Daniel
8
Gäst: Tobbe skrev | 14 Maj 2021 - 13:42
Ledsen Daniel, ville inte ta diskussionen dit men du lade upp bollen. Är inte spårbara fakta starkt ifrågasatta när det gäller dig. Jag ville diskutera ditt ansvar gällande klubbens ekonomi, alla kan se underskrifterna på årsredovisningen för 2019. Rent juridiskt står du utan skuld helt rätt. Jag tillåter mig att ha min egen sanning om din inblandning i klubben 2019. En sak kan vi vara överens om, det var klubbens ofantliga utgifter 2018-19 som är orsaken till den ekonomiska vi har idag.
12
Gäst: Daniel Kindberg skrev | 14 Maj 2021 - 12:59
Tobbe, du behöver inte vara orolig för tilliten till min fakta, jag använder mig inte av egen fakta utan sådant som är spårbart till verifierbar fakta såsom årsredovisning, officiella dokument samt intygande från människor som var med. Jag är ingen vän av grundlösa påståenden det är så många andra som använder sig av det. Självklart är Maria välkommen, jag har inget personligt emot någon av alla dem som försökt hjälpa ÖFK, sen kritiserar jag flera starkt över vad de gjort, men det gäller att skilja på sak och person.

Välkomna
Daniel
7
Gäst: Tobbe skrev | 14 Maj 2021 - 12:05
Självklart, skoj att Wilen kan följa. Det är endast ett problem, ett stort problem. Jag kommer att noll tillit till dina "fakta", du har liksom jobbat ihop till detta. Hur löser vi det Daniel.
10
Gäst: Daniel Kindberg skrev | 14 Maj 2021 - 11:51
Hej Tobbe, bra att du samlar på dig frågor, du får nog sudda en hel del i din bok för särskilt faktabaserad förefaller den inte vara. Ring så tar vi fikat och du ska få svar på alla dina frågor och funderingar.
10
Gäst: Tobbe skrev | 14 Maj 2021 - 10:52
Sorry Daniel, i min bok är du ansvarig fram till Ivarsson kliver in och räddar klubben. Var det Wilen och Ottosson som tillsatte alla konstiga tjänster inom klubben. Vad det din vän Martin Johansson som var ansvarig för Ghodosdebaclet. Du Daniel är ansvarig för klubbens dåliga rykte. Stort är att erkänna sina misstag.
14
Gäst: Daniel Kindberg skrev | 14 Maj 2021 - 10:23
Självklart är ni välkomna, förbered era frågor sen är det bara att ni ringer och föreslår en tid. Jag och de som jobbade i klubben 2011-2018 har inget att dölja, allt finns för övrigt dokumenterat.

Coronasäkrat!

När Coronan släpper sitt grepp så ska många samtidigt få samma möjlighet till information.
8
Gäst: Collina skrev | 14 Maj 2021 - 07:03
Hej Daniel,
Vet att det är många fler än jag som funderar och när vi ändå har dig på tråden härute.
Vi kan inte komma hem till dig å fika allihop :-)
De enorma intäkter som matcherna i EuropaLeague genererade, de var ju helt plötsligt "Borta med vinden" på nåt vis :-(
Enl. din uppfattning, vad var de 3 största misstagen ÖFK gjorde som ledde till det ekonomiska obeståndet?
11
Gäst: Tobbe skrev | 14 Maj 2021 - 00:06
Är det ok om jag tar med Maria Wilen, så ni är överens om vad som är fakta.
3
Gäst: Tobbe skrev | 13 Maj 2021 - 23:17
Käre Daniel, du har varit en förebild för många Jämtar. Så även för mig. Därför är besvikelsen grymt stor. Du visade oss att visst fan kan man bygga hus på månen, visst kan lilla Östersund spela Europacupen. Detta kullkastades 17 april 2018, där föll du i min värld.
Min sanning är, oavsett vad du påstår att dina beslut lagt grunden till där vi är idag. Kanske är det din rättighet, vad vet jag. För en sanning är att utan dig hade vi aldrig spelat i allsvenskan, dock landar just min känsla i djup besvikelse.
Vänliga hälsningar.
15
Gäst: Daniel Kindberg skrev | 13 Maj 2021 - 21:52
Tobbe, du är mest välkommen hem till mig på kaffe och ställa dina frågor, jag ska gärna svara på dem. Dina påståenden är så felaktiga att de inte ger någon något. Omformulera dem till frågor så kan vi ha en bra diskussion med kaffe och fakta. Bäst är om du ringer först. Sen kan du skriva här om dina upplevda intryck.

Med vänlig hälsning,
Daniel
13
Gäst: Tobbe skrev | 13 Maj 2021 - 19:45
Fel av mig. Kindberg tilläts anpassa 2018-19 utefter inkomsterna. Där kan man snacka om säkringar som brunnit. Måste vara ett rekord i sig.
6
Gäst: @Tobbe skrev | 13 Maj 2021 - 19:21
När hade ÖFK 150 miljoner ÖVER i budget?
1
Gäst: Tobbe skrev | 13 Maj 2021 - 17:15
Klart man kan irretera sig på laguttagningar i allmänhet och Mensiro i synnerhet, likt Agne. Jag är inte irriterad, mer förbannad över idiotiska val och beslut 2018-19. Ni som röstade bort Rasteby första gången behöver inte stolt sträcka på er. Hur fan kunde 150 miljoner UTÖVER BUDGET försvinna på 2 säsonger. Såna saker gör mig riktigt förbannad.
8
 
Sök på fotbollz.se
   
  På lördag gör Anders Limpar debut för Hede IK hemma på Söderåsen IP! ⚽⚽⚽  
  av Agne Karlsson | Idag - 22:13  
 

Artikelförfattaren Agne Karlsson

 
  Läs mer...  
 


 
  Fullsatt Norra stå på söndag  
  av Haldo Jonsson | Idag - 18:16  
 

Det ger möjlighet för unga att se elitfotboll. Ett bra initiativ!

 
  Läs mer...  
 


 
  -'Det kommer att ge resultat'  
  av Haldo Jonsson | Idag - 18:04  
 

 
  Läs mer...  
 


 
  Svår borta match för Ifk dam, hakar man på toppen i tabellen  
  av Classe Olofsson  | Idag - 10:41  
 

Lördag 18/9 kl 15 Boden Arena .........Trångfors If - Ifk Östersund

 
     
 
Nyhetsarkiv
Idag - 10:34 Viktiga poäng på spel för Kamraterna
Idag - 10:28 Ifk Ungdom möter topplaget Sund If
Idag - 10:23 Bortamatch för Ifk Östersund 2
Igår - 21:23 Förlust för Kamraterna
Igår - 19:34 FRISKA VILJOR - IFK
Igår - 17:08 Ronald Mukiibi åter i ÖFK
Igår - 15:09 Flera bottenlag i allsvenskan går dåligt nu - undantaget är
Igår - 11:53 Resultat lokala serier
14 Sep 2021 - 23:19 Spelomgång 16 div.4 Jämtland
14 Sep 2021 - 23:15 Helgens tips
14 Sep 2021 - 18:55 Frösö IF - Storfors AIK 2-2 se alla målen här på video
14 Sep 2021 - 10:22 Svår bortamatch väntar för Kamraterna
13 Sep 2021 - 23:01 ÖFK hade medlemsmöte i kväll - Många förväntansfulla medlemm
13 Sep 2021 - 16:05 Marco Weymans kom igen efter skada - blev trissvinnare mot S
13 Sep 2021 - 10:52 Risken uppenbar att Blair Turgott missar ÖFK -- Malmö FF
12 Sep 2021 - 22:56 Ragunda - Häggenås 3-3 (2-1)
12 Sep 2021 - 17:04 Skön seger på Åkreäng i måstematchen!
12 Sep 2021 - 15:48 Heike lippertz spikar igen när IFK Östersund 2 vinner över s
12 Sep 2021 - 12:54 -'Vi befinner oss i en tät, tjock dimma som har 19 nyanser a
12 Sep 2021 - 09:23 Järpens IF - Sund IF
 
 
 
Herrar
av: Rolighetsministern | 11 Sep 2021 - 21:48
Det finns ju skillnader också,
Ungdom
av: beeros | 23 Aug 2021 - 21:47
https://happyride.se/forum/threads/
16
kommentarer
Perrys första gav bra försvar men väldigt lite anfallsspel
av Agne Svärd | 11 Sep 2021 - 23:18
16
kommentarer
Starkt försvar räckte inte - Tung förlust igen för ÖFK
av Martin Nylander | 11 Sep 2021 - 19:21
Sirius - ÖFK 1-0 (1-0) Nu med refe
10
kommentarer
Spelomgång 16 div.4 Jämtland
av Lasse Granbacka | 14 Sep 2021 - 23:19
Då har vi kommit till slutet av ser
6
kommentarer
Matchens överraskning
av Lars Larsson Stockholm | 11 Sep 2021 - 17:28
5
kommentarer
FRISKA VILJOR - IFK
av | Igår - 19:34
Onsdag 19:00 Vid vinst för Friska
 
 Skrivet den Lör 11 Sep 23:18
fotbollz.se på Facebook