Startsidan...
  Forum
  Krönika
   
  Videoklipp
   
   
  Kommande matcher
  Länkar
   
  Medarbetare
   
  Kontaktformulär
   
  Sökning
  Skriv en nyhet
   
  Bli medlem
  Om FotbollZ.se
   
  Vill du skriva på fotbollz.se?
  Gör fotbollz.se till din startsida
OFK Supporters
 Tabell  Min fotboll 
besök Space2u
 

HÅRT JOBB OCH BRA FÖRSVARSSPEL GAV VÄRDEFULL POÄNG MOT HAMMARBY
av Agne Svärd
Publicerad 1 Aug 2021 - 23:59 Uppdaterad 2 Aug 2021 - 19:38

En poäng är alltid en poäng och den som ÖFK tog mot Hammarby (1–1) kan vara precis så värdefull som man hoppas.

Inte minst för moralen. Det ska löna sig att jobba hårt och det var precis det som gav det här resultatet. Tillsammans med ett alldeles utmärkt försvarsspel, det måste poängteras!

Men, vilket också är viktigt att påminna om. Läget i tabellen är fortfarande lika risigt!

Det var naturligtvis rätt tid att möta ett lag av Hammarbys kaliber. Mitt i Europaspelet kan det vara svårt att få alla cylindrar att tända när man tvingas rotera manskapet för att locka fram så mycket energi som behövs.

Hammarby hade bytt på tre positioner i startelvan från torsdagens segermatch (1–0) mot Maribor nere i Slovenien. Mer var det inte. Men det var tillräckligt för att maskinen skulle hacka. Den första halvleken var inte bättre än att ÖFK kunde stå emot riktigt bra och även sticka fram i några vassa omställningar som gav två skott strax över Hammarbymålvakten Oliver Dovins ribba (Blair Turgott, välkommen tillbaka!, och Sebastian Karlsson Grach).

Samt ett ledningsmål!

# 38:e min: Snabbt utspel av Aly Keita når Turgott på högersidan, bollen in till Simon Kroon som rullar ut den till vänster där Patrick Kpozo bombar in 1–0 med en klockren vänster som Dovin inte kan parera.

Ni med gott minne kommer säkert ihåg vad jag skrivit om Kpozos fina vänsterfot några gånger den här sommaren. Målet måste bara komma efter alla fina försök men där det alltid var något som stått i vägen.

Nu small det. På riktigt! Och det kommer garanterat mer från den foten. Ja, det måste det bara göra! (Det här var Kpozos andra mål för säsongen, det första gjorde han med huvudet).

1–0 till ÖFK i paus tvingade nye Hammarbytränaren Milos Milojevic att agera. In med energiknippet Gustav Ludwigsson (som kan springa sönder de flesta försvarslinjer) och lite rotation i backlinjen (Mohammed Aziz och Björn Paulsen bytte plats) gav en helt annan skjuts i spelet och tre nya byten efter en timme gav ytterligare fart.

ÖFK tappade sin organisation, blev väldigt baktungt när Hammarby skruvade upp tempokranen och den andra halvleken kom mest att likna power play i ishockey! Det var väldigt mycket Hammarby och väldigt lite ÖFK, åtminstone i struturerad form.

Speciellt svårt hade ÖFK att freda sin högersida där man alltför ofta hamnade i numerärt underläge.

Det var också där Hammarby kunde skaffa sig övertaget vid kvitteringen;

# 68:e min: Mohanad Jeahze som vanligt ute vid sidlinjen, kort instick till Almar Sher, lång boll mot bakre stolpen där Björn Paulsen vinner duellen med Kpozo, nick tillbaka mot första stolpen och där smäller det. 1–1, Astrit Selmani! Hans tredje mål för säsongen räddar en poäng till Hammarby.

***

Här är några korta noteringar;

# ÖFK hade fått tillbaka Eirik Haugan och Ludvig Fritzson från avstängningar och Blair Turgott från sin långa landskampsturné med sitt Jamaica. Det gav tränaren Amir Azrafshan betydligt bättre möjligheter, i dessa skadefyllda tider, att ställa en mer konkurrensduglig startelva på benen. Ja, nu kunde han även fylla upp bänken till full styrka!

# Trebackslinje? Eller fembackslinje? Det blev nog mest det sistnämnda den här söndagseftermiddagen. Isak Ssewankambo, Noah Sonko Sundberg och Eirik Haugan tog hand om det centrala jobbet och gjorde det alldeles utmärkt, Sonko dominerade stort i den första halvleken medan Haugan var den som briljerade efter paus. Andra ronden var norrmannens kanske bästa den här sommaren, inte minst vann han många dueller i luften.

# Aly Keita var säkerheten själv i målet. Räddningen på David Accams skott i första halvlek (lågt nere till vänster från nära håll) var mästerlig, likaså den snabbt slagna passningen som öppnade för ÖFK:s ledningsmål. Sånt vill jag se betydligt oftare från Keitas fötter (och händer), snabba utspel som slår ut flera ”linjer” och öppnar för omställningar där motståndarna är i obalans.

# Patrick Kpozo var lagets främste i första halvlek och belönades också med ett mål. I den andra ronden fanns inget utrymme för offensiva utflykter förutom vid ett tillfälle då han tog en riktig långrusch i en helt öppen yta. Men då valde Blair Turgott att blunda och bara tänka på sig själv. Sånt har ÖFK inte råd med!

# Nikolaos Dosis, Ludvig Fritzson och Simon Kroon hade svårt att få grepp på det centrala mittfältet, det var därifrån som Hammarby bestämde matchbilden. Men ingen kan klaga på arbetsinsatsen.

# Det var skönt att Blair Turgott tillbaka även om jag har sett honom mycket vassare än i den här matchen. Avslutet i första som gick över ribban var varken han eller jag speciellt nöjd med, det kunde ha gjorts betydligt bättre sedan Fritzson serverat bollen på silverfat. Men förspelet till 1–0-målet var utmärkt och det överraskande skottet i andra som Hammarbymålvakten lyckades rädda uppe i sitt vänstra kryss gillades skarpt!

# Jag tycker att ÖFK missbrukade sina möjligheter i den första halvleken att såra Hammarbys vänsterförsvar. Felix Hörberg sattes aldrig i arbete och Blair Turgott borde ha fått chansen att gå på djupet mellan Paulsen och Fjòluson. I det området hade ÖFK överlägsen speed som inte nyttjades.

# David Accam och Williot Swedberg var två Hammarbyspelare med starka band till Östersund som uppträdde på Jämtkraft arena. Det var ju här i ÖFK-dressen som Accam fick sitt genombrott för nio år sedan, det var här hans häftiga fotbollsresa startade. För 17-årige Williot var det första gången på arenan men hans pappa Hans Eskilsson är ju som bekant en av Östersundsfotbollens starkaste namn genom alla tider och de som är riktigt gamla (som jag) minns även Williots farfar Wimmo, duktig målvakt i Hackås, IFK Östersund och Häggenås (där vi var klubbkamrater ett par säsonger för 50 år sedan…). Såväl David Accam som Williot Swedberg kom ifrån Jämtkraft med godkända betyg, Accam (matchvinnare i torsdags i Maribor) byttes ut efter 59 minuter, Swedberg fick vara med i 74 minuter.

# Här är ÖFK-betygen (skala 1–6); Aly Keita 4 – Isak Ssewankambo 3, Noah Sonko Sundberg 4, Eirik Haugan 4 – Felix Hörberg 3, Nikolaos Dosis 2, Ludvig Fritzson 2, Patrick Kpozo 4 – Simon Kroon (61 2 – Blair Turgott 3, Sebstian Karlsson Grach (84) 2. Ersättare: Henrik Bellman (61) 2, Jerell Sellars (84) betygsätts ej.

Till sist; jag skrev efter Halmstadsmatchen några rader om det sviktande publikintresset som kunde skönjas. Det blev några fler själar den här gången, siffran skrevs till 2.298. Men det ska vi tacka Hammarby för som bidrog med cirka 500 supportrar, annars hade det blivit en förfärlig siffra för en match av den här digniteten. Kollar vi in läktarmatchen blir det nästan pinsamt. Hammarbyklacken slog Falkarna med 58–0, typ. Det är kanske den viktigaste signalen när vi snackar om det sviktande intresset för ÖFK:s verksamhet. Här har klubben, och givetvis Falkarna, ett hästjobb framför sig!

 
 
17 Kommentarer:
Gäst: The Falconer skrev | 6 Aug 2021 - 01:20
Frukostklubben är inte en podd producerad av Falkarna.
0
Gäst: Sigge Fürst skrev | 4 Aug 2021 - 18:24
Den här melodin kommer ni väl ihåg?

https://www.youtube.com/watch?v=jHCmNe_pK8w
1
Gäst: Litsliften skrev | 4 Aug 2021 - 16:16
Falkarna består väl av två fraktioner? För eller emot Kindberg?
1
Gäst: @Sigge skrev | 4 Aug 2021 - 07:21
https://www.facebook.com/FrukostklubbenPod/
1
Gäst: Sigge Fürst skrev | 3 Aug 2021 - 22:46
Kan ni skicka en länk till Frukostklubben?
1
Gäst: Tobbe skrev | 3 Aug 2021 - 18:14
@The Falconer
Står Falkarna bakom dravlet på den s.k. frukostklubben? Lyssnade första och sista ggn. idag. Hoppas dom står juridiskt bergfast i sin ryktesspridning.
1
Gäst: The Falconer skrev | 3 Aug 2021 - 14:53
@Flatte m.fl. inkl. redaktionen:

Bli medlem i Falkarna! Det behöver inte innebära att man måste se matcherna från Norraste även om alla supportrar borde ge den upplevelsen en chans. Bli medlem via följande länk:

https://apply.cardskipper.se/user/eid/41djt/zhwim

Varför stödja Falkarna?

Falkarna tror på det här och vi ger oss aldrig - som vi sjunger innan varje match. Vi står stå för ”något annorlunda”, något eljest.

Falkarnas syfte är att bygga upp en god och sund supporterkultur kring klubben ÖFK.

Falkarna kommer i medgång och motgång att vara den 12:e spelaren på matchdagen, på läktaren, och finnas där för att hjälpa ÖFK att vinna matcher.

Falkarna ser alltid till ÖFK:s bästa.

Falkarna sjunger alltid på matcherna och står alltid kvar efter match
och sjunger för ÖFK oavsett resultat.

Falkarna har inget annat lag i Allsvenskan än ÖFK.

Arbetet med att utveckla Falkarna pågår. För att lyckas med detta arbete behöver Falkarna ditt stöd!

11
Gäst: Flatte skrev | 3 Aug 2021 - 10:32
Jag och gumman min är inte medlem i falkarna, men vi står där med dom för att hjälpa till att lyfta fram öfk.
Vore bra om flera står där öfk behöver vårat stöd nu .
Forsa öfk tror på er.
11
Gäst: Robert @PS skrev | 3 Aug 2021 - 08:25
Jag var på plats, det var absolut inte fullsatt på stora läktaren. Flera ställen gapade det tomt. Precis som i matchen mot halmstad där det var något under1600 och de fick ta in ca 2500.

Med alla läktare öppna kan de ta in 3000 som restriktionen tillåter (eller väldigt nära). Så ca 700 tomma platser. På B-läktaren var det nog ganska fullt, men absolut inte på ståläktaren där falkarna står och på a-läktaren. Och som Drulle skriver har Agne tydligt skrivit om de spelare som saknas.

Så du skrev om två saker men ingen av dom stämde.
4
Gäst: Drulle skrev | 2 Aug 2021 - 20:01
@PS jo Agne påpekade att öfk hade ett gäng borta väldigt tydligt.
5
Gäst: PS skrev | 2 Aug 2021 - 19:34
Fel om publikum. Det var lapp på luckan, utsålt på långsidorna. Det råder restriktioner. ÖFK tog in de man fick. Södra stå var bokat för bajarna. På norra stå är det ingen som vill vara sedan kommungubbarna tog bort sittplatserna. Om Falkarna är så dåliga. Det finns möjlighet för er alla att hjälpa till och stå bland dem. Lätt att fördöma , men….
Agne tycker det var jobbigt för Hammarby att de hade ett par spelare borta men sa inget när ÖFK hade åtta borta.
7
Gäst: Vem vill ha honom? skrev | 2 Aug 2021 - 19:02
Han söker väl fortfarande klubb?
https://fotbolltransfers.com/site/player/2287
0
Gäst: Tobbe skrev | 2 Aug 2021 - 17:59
Saknar Mukiibi. Vad hände där, va han för trasig i kroppen eller gav man ett skambud. Skkitkostigt.
0
Gäst: Robert skrev | 2 Aug 2021 - 10:59
Japp, han fick sin tredje varning.
0
Gäst: Hayabuzza skrev | 2 Aug 2021 - 09:32
Fick Sonko sin 3e varning och är avstängd nästa match?
2
Gäst: Frösö-Janne skrev | 2 Aug 2021 - 09:09
Det man gladdes mest åt i matchen mot Hammarby var att energin och viljan att vinna äntligen var tillbaks hos ÖFK. Alla gjorde en kämpainsats och det lönade sig. Ett extra plus till Kpozo, Turgott, Sonko, Haugan och (givetvis) Keita!
17
Gäst: Andreas skrev | 2 Aug 2021 - 07:26
2 poäng på Grach Löjligt
Han ska ha minst 3-4
Han vann nästan alla nickdueller och gick in i närkamper mer än någon annan gjort på länge..
Han satte tyngd på anfallsspelet som har saknats.
Går inte ha allt för många små lätta spelare som inte hänger med fysiskt typ Aurin.Bellman.Baptist.
Max en av dessa på plan samtidigt.
Fotboll är en kampsport där det tillhör närkamper
Underbart att se en spelare ta för sig riktigt

27
 
Sök på fotbollz.se
   
  Tung förlust - ÖFK tappade ledningen i andra halvlek  
  av Lasse Granbacka | Idag - 18:07  
 

ÖFK - Utsiktens BK 1-2 (1-0 )

 
  Läs mer...  
 


 
  60 riktigt bra minuter räckte inte  
  av Per Lagerbäck | Idag - 15:59  
 

Sur poängförlust, men det går inte att säga att den var orättvis. Däremot kan man definitivt ha åsikter om domarens sätt att hantera den första halvleken. Men den vann ju ÖFK ändå.

 
  Läs mer...  
 


 
  Matchens överraskning  
  av Lars Larsson Stockholm  | Idag - 15:14  
 

Lars Larsson: Foto: Privat

 
  Läs mer...  
 


 
  Startelvan  
  av Haldo Jonsson | Idag - 12:11  
 

1 Aly Keita, Cesar Weilid, 27 Ziad Ghanom,11 Mykola Musoliten, 18 Myroslav Mazur, Mansour Sinyan, 28 Yannick Adjoumani, Erick Brendon, Jakob Johnsson, 26 Chovanie Amatkarjo, 9 Sebastian Karlsson Grach

 
  Läs mer...  
     
 
Nyhetsarkiv
Igår - 23:23 Frösö IF-Team TG FF 0-3 (0-1)
Igår - 22:28 Inför matchen: ÖFK - Utsikten
Igår - 22:27 Följ ÖFK -Utsikten via fotbollz.se
Igår - 22:05 Alsens IF - Cosmos FK 2-1 (0-1)
Igår - 22:04 Resultat Tips div 2 Norrland
Igår - 21:37 ÖFK ser om sitt hus
Igår - 17:54 Delad pott
Igår - 15:33 IFK Östersund tar viktiga poäng i ettan
Igår - 14:27 Utsiktens tankar inför ÖFK - Utsikten söndag kl 13.00 Jämtkr
Igår - 14:23 Seger för Kamraterna
Igår - 14:00 Bergs IK - Ope iF 1-1 (0-1) bilder
Igår - 13:54 Tips div5
Igår - 09:48 Intressant tabell
Igår - 09:21 Helgens matcher
26 Maj 2023 - 21:35 Resultat Spelomgång 5 div.4 Jämtland 2023
26 Maj 2023 - 21:08 svår bortamatch
25 Maj 2023 - 21:13 Kan ifk dam studsa tillbaka
25 Maj 2023 - 21:07 Bortamatch för ifk Östersund
25 Maj 2023 - 19:25 Div 3 spelar ju
25 Maj 2023 - 13:48 Trenden består
 
 
 
9
kommentarer
Tips matcher dam kommande dagar
av Per Lagerbäck | 21 Maj 2023 - 23:08
Tyvärr verkar IFK Östersund nu närm
7
kommentarer
Tung förlust - ÖFK tappade ledningen i andra halvlek
av Lasse Granbacka | Idag - 18:07
ÖFK - Utsiktens BK 1-2 (1-0 )
6
kommentarer
Resultat Spelomgång 4 div.4 Jämtland 2023 - Bergs IK leder serien
av Lasse Granbacka | 21 Maj 2023 - 22:21
Två lag som vägrat förlora i serien
4
kommentarer
Startelvan
av Haldo Jonsson | Idag - 12:11
1 Aly Keita, Cesar Weilid, 27 Ziad
3
kommentarer
AFC Athletic - ÖFK 1-1 (1-1)
av Niclas Sundström | 21 Maj 2023 - 16:14
Nu med refarat av Niclas Sundström
 
 Skrivet idag kl 15:59
 
 Skrivet den Ons 5 Apr 22:29
 
 Skrivet den Tis 16 Maj 03:08
 
 Skrivet den Fre 12 Maj 14:05
fotbollz.se på Facebook