Startsidan...
  Forum
  Krönika
   
  Videoklipp
   
   
  Kommande matcher
  Länkar
   
  Medarbetare
   
  Kontaktformulär
   
  Sökning
  Skriv en nyhet
   
  Bli medlem
  Om FotbollZ.se
   
  Vill du skriva på fotbollz.se?
  Gör fotbollz.se till din startsida
OFK Supporters
 Tabell  Min fotboll 
besök Space2u
 

NU KAN INGEN STOPPA HUVUDET I SANDEN LÄNGRE - KRISEN ÄR HÄR
av Agne Svärd
Publicerad 8 Aug 2021 - 23:22 Uppdaterad 9 Aug 2021 - 00:12

Om ni inte förstått det tidigare så förstår ni det nu, ja, ni kan inte stoppa huvudet i sanden längre; ÖFK befinner sig i sin största sportsliga kris sedan man tog steget upp i Allsvenskan 2016 (hur klubben i övrigt mår törs jag inte tänka på, tillståndet brukar ju gå hand i hand med resultaten).

Efter 0–5 i arslet mot Häcken på Bravida arena på Hissingen växte avståndet till konkurrenterna i bottenstriden ytterligare en bit och snart kan det att vara ännu värre; just nu ser jag ingen räddning.

Tyvärr!

Amir Azrafshan har dom spelare han har. Han har också dom skador och halvskador han har. Men jag tycker att han gör det lätt för signär han efter söndagens praktsmäll säger att det är bara att komma igen och sikta på en bättre insats mot Norrköping nästa helg, att 0–5 är en sådan där smäll som kan komma någon gång varje säsong.

Men så enkelt är det inte! Så enkelt får det helt enkelt inte vara när man…

#… har vunnit två matcher av de senaste 20 .

#… förlorat nio av de senaste elva!

#… ligger sist i tabellen.

#… tvingas använda halvskadade spelare för att få ihop en konkurrensduglig startelva.

#… inte kan se att skadeläget kommer att förbättras inom överskådlig tid.

#… och åter har ledig plats på avbytarbänken.

I mina ögon, säkert även i många andras, känns inte det här som allsvensk kvalitet, snarare en bra bit därifrån!

Amir Azrafshan fick en smakstart när han kom till ÖFK förra sommaren, 23 poäng på 14 matcher, under den perioden var man formstarkast i Allsvenskan. Sedan har det gått stuprätt utför. Förlusterna ha staplats på hög, de svaga insatserna likaså.

Azrafshan har nu, trots den sensationella raketstarten, under ett (0,95, 35 poäng på 37 matcher) i allsvenskt poängsnitt (Graham Potter landade på 1,54, Ian Burchnall 1,14) samtidigt som han ständigt återkommit till att gruppen utvecklas liksom prestationerna. Vi har hört det inför matcherna och vi har hört det efter matcherna (trots förlusterna…).

Men ÖFK-tränaren har inte något som helst belägg för det snacket även om han säkert kan peka på någon obskyr statistik hittat i en databas som ingen normal fotbollsbetraktare ens behöver bry sig om, det är siffror och information som fullständigt saknar betydelse.

Det är möjligt att det här ingår i Azrafshans ledarfilosofi, spelargruppen ska skyddas från negativa intryck, ”lyft fram det positiva”. Själv kallar jag det för brist på självinsikt.

Alla kan ju läsa en tabell!

Det som räknas är poäng. Ingenting annat.

Jag begär ju givetvis inte att ÖFK-tränaren ska trolla, han har ju det material han har även om han förra säsongen (innan Ghoddos-domen) var med och formade den framtida spelartruppen (Dosis, Awad, Karlsson Grach, senare plockade han även tillbaka Kpozo). Men det jag kan begära av en allsvensk tränare är att man förändrar saker och ting när det så uppenbart inte fungerar. Hur många motgångar behöver Azrafshan för att förstå? Finns det ingen i klubben som kan hjälpa honom att förstå?

Trebackslinje med två vingar är inte ÖFK:s grej, för att nu ta det allra tydligaste exemplet. Jag har skrivit det tidigare och jag skriver det igen. Det funkar inte. Och det funkar absolut inte dom gånger (som i eftermiddag och vid några tidigare tillfällen) när det knappt finns en naturlig försvarsspelare att tillgå!

Mot Häcken startade ÖFK med Eirik Haugan, Sam Mensiro (tillbaka efter sin huvudskada mot Elfsborg för några veckor sedan) och Patrick Kpozo i trebacken. Efter 29 minuter tvingades Haugan ge upp. Azrafshan hade chansat med en halvskadad norrman, det höll alltså en knapp halvtimme. Nikolaos Dosis fick ta Haugans plats.

Ni förstår själva; en backlinje med Dosis (mittfältare med väldigt liten allsvensk erfarenhet), Mensiro (precis kämpat sig tillbaka efter genomgången hjärntrappa) och Kpozo (som har sin bästa kvaliteter i offensiven) mot ett av seriens formstarkaste lag.

Det är inget som imponerar i de här sammanhangen. Klart som korvspad att det gick åt skogen!

# 20:e min: Leo Bengtsson till Alexander Jeremejeff och ett instick bakom Mensiro till Daleho Irandust, 1–0 med en enkel chip över Aly Keita.

# 37:e min: Lång boll som Dosis inte får stopp på och där Mensiro sedan förlorar duellen med Leo Bengtsson trots att han är först på bollen, 2–0 utom räckhåll för Keita efter uselt försvarsspel.

# 51:a min: Dosis stoppar ett inspel med handen, straff där Jeremejeff grundlurar Keita, 3–0.

# 55:e min: Leo Bengtsson skär in från vänster och skjuter från drygt 20 meter, 4–0 Det skottet ska en målvakt av Keitas kaliber klara – alla dar i veckan!

# 80:e min: Benie Traore driver bollen över hela ÖFK:s planhalva, frispelar Tobias Heintz och 5–0 sitter klockrent bakom Keita.

***

Här är några korta noteringar;

# Trebacks-, fyrbacks- eller fembackslinje är naturligtvis inte Amir Azrafshans enda huvudvärk, det förstår alla. I offensiven fanns det inte en riktig målchans att notera den här gången. Det enda som hotade var skott utifrån och de två (av tio) som prickade målet hade Häckenkeepern Peter Abrahamsson full koll på.

# För att ÖFK ska ha en chans att vinna allsvenska fotbollsmatcher måste Aly Keita vara på topp. Det var han inte den här gången. Vid Häckens första mål gjorde Keita första draget och det underlättade jobbet för Irandust, på Jeremejeffs straff kom han helt snett i sitt fotarbete och på Leo Bengtssons 4–0-skott utifrån såg det som att ÖFK-målvakten missbedömde bollbanan. Nej, det var inte Keitas bästa dag på jobbet.

# Charlie Colkett dök upp i startelvan. Det var en överraskning må jag säga – efter åtta månaders arbetsvägran och endast en träning med laget! Hela det här ärendet ser ut att vara miserabelt skött, från båda sidor och det skulle verkligen vara intressant att veta vad som hänt, På riktigt! Trasslet ska dock ha börjat med ett samtal från ÖFK-ledningen under Colketts julledighet hemma i England med beskedet att lönen skulle sänkas… Vad som sedan hänt har jag ingen insikt om. Men det är klart att Colkett kan göra nytta i det här laget, allrahelst i det utsatta läge som man befinner sig i. Här behövs alla goda krafter. Men förvänta er inga underverk från Colketts vänsterfot, hans enda egentliga vapen. På hans 49 tidigare matcher i ÖFK-dressen har det blivit ett mål och tre passningspoäng och när jag i veckan såg ÖFK-profilen Martin Johanssons inlägg på hans facebook-konto där han hälsade ”en av Allsvenskans bästa mittfältare välkommen tillbaka” kunde jag inte låta bli att le för mig själv. Det var ju det där med självinsikten…

# Mina misstankar om att Blair Turgotts långa frånvaro för spel med det jamaicanska landslaget inte skulle vara bra för formen ser ut att besannas. Inget bett alls i den här insatsen och drog dessutom på sig en fullständigt värdelös varning i matchens slutskede. Sånt har inte ÖFK råd med, heller!

# Fanns det inget positivt att berätta från Hisingen? Jodå. Jerell Sellars fick nu spela en hel timme och såg rappare ut än i de senaste korta inhoppen. Där kan formen vara på väg. Marco Weymans fick också lite speltid, det har väl inte hänt sedan Hedenhös dagar? Och så tyckte jag mig se att Felix Hörberg var pigg som tusan på sin högerkant. Men vad hjälpte det när inte så många av hans lagkamrater var på hugget.

Till sist, ÖFK-poängen (skala 1–6): Aly Keita 2 – Eirik Haugan (29) 2, Sam Mensiro 1, Patrick Kpozo 2 – Felix Hörberg 3, Charlie Colkett (58) 2, Nikolaos Dosis 1, Ludvig Fritzson 1, Henrik Bellman 1 – Blair Turgott 1, Sebastian Karlsson Grach (76) 2. Ersättare: Jerell Sellars (29() 3, Marco Weymans (58) 2, Ahmed Awad (76) betygsätts ej.

 
 
39 Kommentarer:
Gäst: kINDBERGS BOYS skrev | 11 Aug 2021 - 10:21
Ni jobbar på.
0
Gäst: Något måste snart göras innan det är försent skrev | 11 Aug 2021 - 02:32
Håller med tidigare skribent om att ett tränarbyte måste till om det blir 1-2 till förluster i rad. Inte för att det är säkert att det blir en bättre tränare utan att det brukae komma in ny energi och framtidstro med en ny tränare. Nu hoppas jag att det vänder snart så vi får se en 6e säsong irad med allsvensk fotboll i Östersund.
2
Gäst: ML skrev | 10 Aug 2021 - 10:51
Ska man blicka bakåt och älta det som varit så är det två saker jag skulle vilja få avhandlade. Dels David Webbs tid i klubben (ömsom vin ömsom vatten), dels budgetarbetet inför 2019. Vilka var förutsättningarna och vad hade kunnat gjorts annorlunda? Vad gäller budgeten kunde ju ingen ha missat att ÖFK-hypen hade lagt sig och att den splittring som uppstod bland supportrarna skulle få konsekvenser för klubbens intäkter. Ett omdiskuterat val av ny ordförande och spelarnas mediabojkott gjorde ju sen inte saken bättre.

2
Gäst: Hm skrev | 10 Aug 2021 - 08:26
Haha va? Vad har vi hittat på?

Skriver vad jag ser på planen och inget annat. Ingen annan här prataf ju om fotboll överhuvudtaget
6
Gäst: @Ivey o hm skrev | 10 Aug 2021 - 07:54
Besvikna? svarade inte ÄKTA fans som svikarhundarna ville.
Spring då hem till husse Kindberg o sök tröst.
Kanske går det att skapa ett illasinnat falskt rykte eller en ny hittepårapport.
Fösvinn ohyra.
2
Pman skrev | 9 Aug 2021 - 23:03
Bra skrivet av "Glenn" och "@Norrlänning""
Finns inget att tillägga.

Undrar om dysterkvisten Agne som går armkrok med negativisten "Hm" redan sökt jobb som ÖFK's räddare i nöden.
7
Gäst: Erfaren ungdomstränare skrev | 9 Aug 2021 - 22:34
Hej!

Nu är det bara att spela som ifjol höst. Fembackslinje och kontringar.
3
Gäst: Erfaren ungdomstränare skrev | 9 Aug 2021 - 22:33
Hej!

Nu är det bara att spela som ifjol höst. Fembackslinje och kontringar.
4
Gäst: @Glenn skrev | 9 Aug 2021 - 19:04
Bra skrivet!

Däremot så hoppas jag att Dosis, Grach, Awad, Stolt hade värvats även med bättre ekonomi , men inklusive några fler förstås.
Och därmed ge de nämnda möjlighet till utveckling och att kunna växa i ÖFK
5
Gäst: @Norrllänning skrev | 9 Aug 2021 - 18:46
Jag tror att vi ser mer av vad ett ÖFK utan de spelare som spelade Europa League betyder, du tror inte det sett annorlunda ut om de spelarna varit kvar?

Är det inte dags att vakna upp och inse att det laget som var då, inte finns längre, de spelarna har, helt rätt, gått vidare i sin karriär, precis som
Potter m. fl också lämnade rätt snabbt efter allt runt kring Kindberg-affären startade
Vakna upp och inse att ÖFK idag straffas för en mycket märklig affär gjord 2018 ( det är obegripligt tragiskt att ärenden i CAS överhuvudtaget får ta så lång tid)
Att ÖFK idag försöker resa sig efter kindberg-affären , oavsett den framtida domen så har det påverkat oerhört, hela den affären har skadat ÖFK enormt, tror man nåt annat är man naiv (eller oförmögen att se verkligheten) så det är inte bara att hylla DK om man inte kan se skadan han åsamkat också.

Idag ser vi många nya, unga spelare, oerfarna, men laget verkar ändå trivas med varandra, de ser ut att ha roligt på träningarna, de verkar stötta varandra.
Det finns fortfarande många som stöttar ÖFK både i medgång och framför allt i motgång12
Gäst: Glenn skrev | 9 Aug 2021 - 18:43
För mig är det glasklart. Truppen är för tunn. Och med för tunn menar jag att vi har för få spelare som över tid kan prestera på den nivån som krävs för ett allsvenskt kontrakt. Detta är ingen överraskning man har stått klart sen länge att året skulle bli svårt. Ifjol räddades vi av effekten av ett tränarbyte.

Att truppen är tunn beror såklart dels på värvningsförbudet men också på den ekonomiska misär vi befann oss i innan förbudet trädde i kraft. Någon lyfte någonstans att Amir visst har fått värva spelare, men ingen kan väl på riktigt tro att Dosis, Karlsson Grach, Awad, Stolt hade värvats om vi hade haft en normal ekonomi.

Gällande skadorna går det i min menig hand i hand. Den tunna truppen har inneburit att vi blivit tvungen att spela spelare tidigare än önskat vilket medfört ytterligare komplikationer och sämre insatser än normalt. I grunden tror jag inte att ÖFK har en sämre fysiologisk kunskap än någon annan allsvensk klubb men det tuffa läget har gjort oss tvungen att tumma på spelares ansträngningsnivå, restaurering och matchning för att överhuvudtaget kunna ställa en elva på planen.

Sammantaget gör ovan att jag inte kan ställa Amir eller någon annan i ledningen till svars. Det har varit förutsättningar som jag tror att ingen annan hade hanterat annorlunda eller gått igenom med fler inspelade poäng. Samtidigt, snart är läget så pass kritiskt att ett tränarbyte är det enda alternativ, enbart för att göra något. En fråga att ställa sig där är om vi överhuvudtaget har den ekonomiska möjligheten. Troligtvis kan vi endast locka till oss tränare från just den nivån Amir kom ifrån.

Men jag ser också möjligheter. Matcher där vi har haft någorlunda pigga och tillgängliga spelare har vi fått till det, det såg vi i början av säsongen, och jag är övertygad om att vi kan hitta tillbaka till det. Men det förutsätter iaf en hel och fräsch startelvan tillsammans med en någorlunda bänk, frågan är om vi kommer få se det. Jag ser iaf möjligheter till 4 poäng dom två kommande matcherna, det vet vi att vi kan. Med lite flyt innebär det att vi tar oss ovanför strecket.
11
Gäst: Norrlänning vid Kusten skrev | 9 Aug 2021 - 18:07
Nu börjar vi se hur ett ÖFK utan en Kindberg eller en Potter gestaltar sig. De hade verkligen synergi och gjorde 1+1 = 3
8
Gäst: Hm skrev | 9 Aug 2021 - 17:31
Börjar bli svårt att hålla isär vad som är negativt och vad som är sanning för vissa tror jag.

Ska man hålla sig till sanningen kring ÖFK i dagsläget så blir ju allting negativt givetvis.

Men återigen så är det som tar mest energi de som gnäller på andra användare som kommenterar här. Dessa personer har ju själv aldrig lyft fram något positivt om ÖFK heller för den delen. Så jag frågar igen, kan ni inte ge oss något positivt om dagens ÖFK?
5
Gäst: Där kom den.. skrev | 9 Aug 2021 - 17:12
Den nedlåtande piken till alla som inte om och om igen skriver negativa saker om ÖFK, då har man huvudet i sanden…Hur vet du det? För i ärlighetens namn, så kan man förstå de problem som ÖFK just nu har UTAN att behöva spä på dem, låtsas som att man vet lösningen eller skriva nedlåtande saker om spelare, ledare och ledning (vilket de allra flesta gör)

Om man påstår att de som gör annorlunda än en själv, stoppar huvudet i sanden, då har man en liten överlägsen inställning till hur man ska/borde agera!
7
Gäst: Agne Svärd skrev | 9 Aug 2021 - 16:31
Till er med dåligt minne så kan jag bifoga en krönika jag skrev tidigt i april, innan Allsvenskan startade: https://www.fotbollz.se/?sub=ofk_main.asp?id=21011&Sektion=2&fbclid=IwAR2xBQw25kXQmyQiT5vc3TxbHhFfNhaHJ6VZj8R0rUXowrSOvNWtJo-t64Y. Så jäkla fel tänkte jag inte, eller hur ”Tobbe”? ”Farbror förstår mer än du tror...! Och när jag läser signaturen ”Barca” och hans ständigt återkommande filosofiska funderingar har jag faktiskt svårt att hålla mig för skratt; i vilken värld lever den mannen (jag killgissar att det är en man, en kvinna skulle aldrig komma på det fullkomligt osorterade svamlet...). Men sammantaget i kommentarsfälten: Jag är överraskad över att så många fortfarande har huvudet djupt nerborrat i sanden.
28
Gäst: Det säger allt skrev | 9 Aug 2021 - 16:26
Bara rubriken säger allt om attityden från den som skriver…

”Nu kan ingen längre stoppa huvudet i sanden”. Tror någon på fullaste allvar att någon överhuvudtaget inom ÖFK stab ”stoppar huvudet i sanden”
Nä, självklart gör de inte det…men som besserwisser vill man nog gärna försöka få det till det, de kanske man kan skaffa sig några lättförtjänta poäng, ett sätt att förminska alla andra (ett beteende vi känner igen från tidigare styre)
8
Gäst: Reuter skrev | 9 Aug 2021 - 16:21
Det är nog så att om Bara Agne skrivit positiva saker om ÖFK, hade man nog legat topp 5 nu, det är ditt fel Agne att laget ligger sist .
5
Gäst: Hm skrev | 9 Aug 2021 - 15:07
Men då kan väl ni bidra med lite positiva saker kring ÖFK då. Tycker ni mest gnäller på andra som kommenterar.
7
Gäst: Alrik8 skrev | 9 Aug 2021 - 14:42
Du kan inte få ut mycket av livet eftersom du verkar vara en negativismens mästare. Försök att vara positiv och glad åtminstone en dag per vecka får du känna att det lättar.
4
Gäst: @Hm skrev | 9 Aug 2021 - 14:02
Nyansering kallas det
Inte svart eller vitt
1
Gäst: Hm skrev | 9 Aug 2021 - 13:06
Så när allt är negativt så bör man inte skriva något alls? Har jag förstått det rätt då?

Är inte det lite väl nordkoreanskt?
6
Gäst: @tobbe skrev | 9 Aug 2021 - 11:42
Kan man inte kritisera en elittränare om man inte är en själv? Med andra ord så kan inte du tycka till om filmer eller politik då du varken är filmskapare eller politiker! Spännande värld du lever i.
14
Gäst: @hm skrev | 9 Aug 2021 - 11:18
Det handlar inte om att skriva positivt,

Tala är silver och tiga är guld, det vore bra att följa det ibland

Men jag fattar också att har man inte förmågan att förstå att det man säger/skriver påverkar, då blir det svårt
Vi vet alla att det är mycket lättare att ge uttryck för negativitet än nåt annat, det räcker med en negativ i ett rum så förstörs stämningen, för det är mycket enklare att hänga på skitsnack än att säga stopp
8
Gäst: Tobbe skrev | 9 Aug 2021 - 11:00
Roande och gulligt med försök till goda råd till en elittränare. Dock borde farbröderna själva förstå att hade man en karriär som peakade nittonhundrakallt i lägre divisioner har man intet att tillföra.
5
Gäst: Hm skrev | 9 Aug 2021 - 10:37
Till er som gnäller på att Agne är negativ. Vad ska han skriva då? Viöka positiva saker har Agne missat som ni andra sett?

Kan ju inte vara spelet, knappast hur klubben sköts heller, jag förstår verkligen inte vad nu agne har missat.
18
Gäst: Lars-Göran Forslund skrev | 9 Aug 2021 - 10:19
Det är sedan länge dags att sluta drömma om Potters fotboll.
Vi är många som gladdes oerhört mycket av den under de framgångsrika åren, men nu är läget ett annat.
Med dagens spelarmaterial kan enligt min mening ett nytt kontrakt endast bli möjligt med en extrem defensiv, snabba kontringar och en stor portion tur.
Hittills har jag sett det endast i ett par matcher.
"Grisfotboll" javisst, men ibland knackar verkligheten på och halmstrået måste gripas,
Det är klart att Agne med sin erfarenhet när han ser matcherna också ser de uppenbara bristerna och skriver vad han ser.
Mer svårförståeligt blir vad den mycket kompetente och meriterade Lars Larsson, åtminstone enligt sig själv, skriver.
För mig är det många ord.
7
Gäst: Fg skrev | 9 Aug 2021 - 09:52
Mycket mycket bra analys Agne. Huvudet på,spiken.
9
Gäst: Åter igen skrev | 9 Aug 2021 - 09:23
Dessutom tycker jag att det är beundransvärt av Amir att inte stå i media och gnälla, kritisera eller nåt annan negativ skit, sakligt pratar han om vad som händer och behöver ske. Sen att det pratas annat innanför omklädningsrummet är nåt helt annat och där har ingen av er nån aning överhuvudtaget om vad som sägs
10
Gäst: Åter igen skrev | 9 Aug 2021 - 09:04
En helt okey analys av matchen, men sen är det bara dynga, kom men några konkreta VAD och HUR saker och ting ska ändras, inte bara kritisera,

HUR gör man en fembackslinje om laget bara har 3 backar och inte får värva?
HUR gör man när laget har värvningsförbud och innan det för dålig ekonomi för att kunna köpa mer erfarna spelare?

HUR vet du att Colkett arbetsvägran beror på en lönesänkning? Har Colkett berättat det för dig?

Absolut att du gör en krönika, men måste En krönika vara såååå negativ vecka ut och vecka in? Så mycket ”jag vet bäst” om och om igen. Man kanske måste vara medveten om vad man bidrar med när man gör en krönika, hur subjektiv den än är, det sprids och sprids och blir till sanningar så småningom

Tyvärr tycker jag denna misstro mot ÖFK gått alldeles för långt, kom inte och låtsas att ÖFK betyder nåt , för då skulle man uttrycka sig annorlunda. sorgligt!
9
Gäst: @ Barca skrev | 9 Aug 2021 - 08:54
Eftersom du inte verkar veta vad en krönikör gör och vad en krönika är skickar jag en liten definition på vad en krönika är. På det sättet behöver du inte skriva samma pinsamma svar gång på gång, på gång.

"Krönikan är en kortare typ av tidningstext där en krönikör för
fram sina egna åsikter och tankar i ett dagsaktuellt ämne. De
flesta stora tidningar och tidskrifter publicerar flera krönikor inom
olika ämnen, till exempel sport, nöje, film och vetenskap.
De som skriver är ofta journalister men även författare, forskare, kändisar
och samhällsdebattörer skriver krönikor.
Eftersom krönikan är en subjektiv text väcker den känslor hos läsarna,
både positiva och negativa. I och med de sociala mediernas framväxt har
krönikan det senaste decenniet blivit en text som ofta delas vidare i olika
forum. På det viset får krönikan spridning och kan nå en större läsekrets."

Jag förtydligar här så att det blir lättare att förstå. En krönika bygger på egna tankar och åsikter. INTE på vetenskap.
14
Gäst: Tomas Noterius skrev | 9 Aug 2021 - 07:59
Bra analys Agne. Som vanligt.
12
Gäst: M. skrev | 9 Aug 2021 - 07:59
Tränarbyte eller ej. Kommer inte bli bättre eller sämre med ny tränare. Truppen är tyvärr inte bättre än vad tabellen visar. Detta förfall började den dagen Potter lämnade . Sedan alla som skyller på varandra sluta och försök hjälpa klubben så att den inte rasar ner i div 1 om två år.
3
Gäst: SR500 skrev | 9 Aug 2021 - 07:19
@Barca
Ja, det är ju Agnes jobb att skriva om det som händer. Går det dåligt så vad ska han skriva om? Att ett visst lag som BK Häcken klättrar i tabellen kan ju bero på att dom bytte tränare när dom låg sist.
6
Gäst: Barca skrev | 9 Aug 2021 - 03:08
Bevisligen de senaste åren så svänger det snabbt i tabellplaceringarna mellan lagen. Är ju inte många poäng upp till övre delen av tabellen och för ej allt för många omgångar sedan låg ett visst annat lag länge sist och bara förlorade. Lär nog hinna ändras om i tabellen rejält ett antal gånger till under säsongen med mer än hälften kvar.
3
Gäst: Barca skrev | 9 Aug 2021 - 02:54
Suck!!!! Varför har inte du Agne blivit anlitad i ÖFK någon gång under dessa år som sportchef, huvudtränare, assisterande tränare eller nåt?!?!? Du verkar ju ha svaren på allt hela tiden. Gå och sök jobb och fixa till detta nudå om du nu vet bättre än de som redan jobbar. Sluta att sitta där och tycka och ta och verkligen hjälp till i praktiken på något sätt. Dra in de pengar som behövas, bli någon form av ledare i staben, anmäl dig för förtroendeuppdrag (ordförande kanske) eller nåt annat.

Väldigt lätt att sitta (precis som många journalister) och bara häva ur sig det ena efter det andra. Dessutom på ett väldigt ovetenskapligt och oempiriskt sätt. Mest en massa åsikter och antaganden istället för välgrundade empiriska fakta (som skulle godkännas som empiriska i vetenskapliga kretsar).

Förändringar görs hela tiden oavsett om vi märker det eller inte. Förändringar är en del av livet och ofrånkomligt. Som en viss känd vetenskapsman sade "Att göra exakt samma sak om och om igen och förvänta sig annat resultat är definitionen av idioti".

Men om det ska till drastiska förändringar så måste först tillräckliga analyser och framtagande av rapporter som visar på empiriska fakta om det behövs och i så fall vad som behövs göras. Inte en massa åsikter/tyckande och antaganden. För så är det "gambling" istället för välorganiserat och genomarbetat systematiskt arbete.

Vi får väl se vad som behövs och inte behövs göras. Det lär med tiden visa sig.
11
Gäst: Framtiden skrev | 9 Aug 2021 - 01:57
Det mesta talar gör att Amir får sparken om det kommer 1-2 ytterligare förluster i kommande matcher. Det räcker nog med en storförlust till skulle jag tro.
Vår enda chans att vinna matcher är om Sonko, Haugan, Isak, Kroon och Sellars alla startar. Ju snabbare Perry kan vara tillbaka desto bättre.
6
Gäst: Kalle skrev | 9 Aug 2021 - 00:22
Agne tja din matchanalys är inte fel.
Däremot så bör du förstå att spelarmatrialet håller väldigt låg nivå.
Oavsett matchplan, spelsystem / spelidé så kommer ÖFK få svårt att hänga kvar i allsvenskan. Spelarna är tyvärr för dåliga i förhållande till dem andra lagen i allsvenskan.
3
Gäst: Tord Wickzell skrev | 9 Aug 2021 - 00:14
Tyvärr är din analys Agne riktig. Vi får glädjas åt det som varit. Det kan vara nog så svårt att hänga kvar i superettan. Fallet kan tyvärr bli riktigt djupt.
13
Gäst: SR500 skrev | 8 Aug 2021 - 23:33
Huvet på spiken. Eller spikarna. Hoppas att det inte är spikarna i kistan för allsvenska kontraktet…
7
 
Sök på fotbollz.se
   
  Onödig fadäs av förre ÖFK- spelaren Ravel Morrison  
  av Haldo Jonsson | Igår - 15:55  
 

Ravel Morrison

 
  Läs mer...  
 


 
  Förre analytikern i ÖFK Rafael Roldán Bermúdez blir förstetränare i Linköping FC  
  av Haldo Jonsson | 2 Dec 2023 - 22:45  
 

Rafael Roldán Bermúdez. Foto. Haldo Jonsson

 
  Läs mer...  
 


 
  Annat ljud i skällan - har experterna omvärderat ÖFK?  
  av Nickname [Hiawatha] | 2 Dec 2023 - 11:30  
 

Detta är ett inlägg från forumet. Fotbollz.se gör ibland en artikel av något inlägg. Detta är ett en sådant

 
  Läs mer...  
 


 
  Glad julklapp till ÖFK - Elitlicensen för 2024 klar  
  av Haldo Jonsson | 1 Dec 2023 - 16:58  
 

Försäljningen av säsongskort har dragit igång samt försäljningen gentemot sponsorer, och klubben laddar nu om inför en ny fantastiskt säsong i Sveriges näst högsta liga.

 
  Läs mer...  
     
 
Nyhetsarkiv
30 Nov 2023 - 22:12 Tre spelare som lämnar ÖFK
29 Nov 2023 - 14:47 Vi har den äran att presentera årets mästartippare i Hos And
29 Nov 2023 - 10:39 Kajsa Lindroth på Landslagsläger
28 Nov 2023 - 17:02 Opes första nyförvärv - mittfältaren och spelande tränaren D
28 Nov 2023 - 10:24 Chock och besvikelse i GIF Sundsvall
28 Nov 2023 - 09:50 Målvakten och Vemdalssonen Oscar Jonsson nu klubblös
27 Nov 2023 - 15:16 Serieindelning div 3 Mellersta Norrland
27 Nov 2023 - 15:05 ÖFK i topp av Superettans undersökning av publikupplevelse
26 Nov 2023 - 22:10 Stipendiet från Stiftelsen Vi Lirare tilldelas Sebastian Lun
25 Nov 2023 - 17:57 Svenska Cupen 2024 lottad
24 Nov 2023 - 17:09 Trissvinnaren Myroslav Mazur celebrerades i går
24 Nov 2023 - 17:08 Målvaktstränaren Arnold Origi är klar för ytterligare tre år
23 Nov 2023 - 20:01 '- Ifjol fick vi söka upp spelare - i år hör de av sig för a
23 Nov 2023 - 16:20 Pengar från Gräsroten till flera föreningar i distriktet
22 Nov 2023 - 19:10 Korta nyheter om GIF Sundsvall
22 Nov 2023 - 19:07 Före detta ÖFK- spelare på landskampsuppdrag
21 Nov 2023 - 19:50 Izabelle Bardosen signat A kontrakt med UIK
21 Nov 2023 - 18:14 IFK Östersund dam igång
21 Nov 2023 - 18:10 Svensk elitfotboll: - Det blir skärpta regler på läktarna nä
21 Nov 2023 - 13:14 Tränarduo klar för Dvärsätts BK inför nästa säsong
 
 
 
Herrar
av: Jimmy K | 20 Nov 2023 - 01:24
"Är de inte tillräck
9
kommentarer
Glad julklapp till ÖFK - Elitlicensen för 2024 klar
av Haldo Jonsson | 1 Dec 2023 - 16:58
Försäljningen av säsongskort har dr
7
kommentarer
Tre spelare som lämnar ÖFK
av Haldo Jonsson | 30 Nov 2023 - 22:12
Kalpi Ouattara
6
kommentarer
Chock och besvikelse i GIF Sundsvall
av Haldo Jonsson | 28 Nov 2023 - 10:24
5
kommentarer
Stipendiet från Stiftelsen Vi Lirare tilldelas Sebastian Lundbäck, IFK Östersund
av Haldo Jonsson | 26 Nov 2023 - 22:10
Bilden: Sebastian "Batti" Lundmark
3
kommentarer
Onödig fadäs av förre ÖFK- spelaren Ravel Morrison
av Haldo Jonsson | Igår - 15:55
Ravel Morrison
 
 Skrivet den Lör 11 Nov 17:28
 
 Skrivet den Mån 9 Okt 22:19
 
 Skrivet den Fre 6 Okt 22:14
fotbollz.se på Facebook