MATCHREFERAT: ÅS IF - SUNDSJÖ IF 1-2 (0-1)
av Thomas Dahlberg
Publicerad 12 Sep 2021 - 09:21

Ås IF tog emot Sundsjö IF i en kamp om topplaceringarna i femman där Sundsjö gick vinnande ur bataljen.

Idag visade inte Hovängen i ås upp sig från sin bästa sida. En väldigt blöt plan, något långhårig, bitvis lerig och på sina ställen sandad gjorde att den betedde sig väldigt olika, men sällan riktigt bra. Vädret var också typiskt höstväder, strax över 10 grader, regn i luften och en dimma som sänkte sig över planen. Vi samlades lite extra tidigt för att få tid med ett längre snack och en lite längre uppvärmning och efter allt var sagt och klart var det ett peppat ås som ställde upp för att möta Sundsjö i en strid om topp-platserna i femman.

När matchen startade var det också vi tog tag i matchen, vi spelade runt och höll i bollen. Hotade och vände tillbaka, spelade runt i backlinjen och använde oss av mittfältet för att hitta framåt i planen. Sundsjö började å sin sida lite avvaktande och satte inte så hög press vilket gjorde att vi också hade rätt gott om tid med bollen i backlinjen. Tyvärr drabbas vi rätt tidigt av skador i backlinjen. BB gick tidigt in i en duell och linkade av planen vilket gjorde att vi fick justera om i backlinjen och några minuter senare haltade även Momme av. Att på kort tid byta ut 50% av backlinjen märktes också i spelet, vi blev lite ängsligare och spelet blev lite mer böljande.

Nånstans i mitten av första halvlek döms Sundsjö en helt korrekt utdelad straff. Tyvärr är felet delvis mitt, det är inte jag som orsakar straffen, men i situationen innan tar jag beslutet att inte komma ut och ta en för lång djupledsboll utan låter Isaac ta hand om bollen. Det leder att vi blir nedpressade i hörnet och en av Sundsjös spelare tar sig in i straffområdet, där en nyss inbytt och lite övertänd David på vänsterbacken går lite hårt in i situationen. Skytteligaledaren Jesper Grip la upp bollen på straffpunkten, en väldigt lerig straffpunkt, och sköt strax utanför. Nu hade vi vind i seglen igen.

Vi kommer också till flera bra målchanser i första halvlek, men skärpen och turen i avsluten finns inte riktigt där och till råga på allt gör Sundsjös målvakt William Myrland en riktigt fin match idag. Istället är det Sundsjö som lyckas med det spel de försöker gång på gång. Boll på djupet till Jesper. Han kommer fri med mig och avslutar stenhårt ribba in. Jag hinner få upp handen och får ett lillfinger på bollen, men det hjälper inte det minsta. Han hinner få ytterligare ett friläge som jag hinner mer och styra bort innan vi går till halvtidsvila.

Det var en jobbig stund i omklädningsrummet, vi kände nånstans att vi skulle ha gjort bättre, att vi skulle ha fått in ett mål. Nu var det Sundsjö som hade 1-0 och vi var tvingade att jaga för att försöka med oss poäng från den här matchen.

Andra halvlek börjar lite mer trevande från oss, men vi växer snabbt in i matchen och det är vi som har ett litet övertag i halvleken. Men vad hjälper det när jag står för en riktig målvaktstavla. Jesper kommer från högerkanten, nästan nere vid kortlinjen och föser in ett avslut eller kanske snarare ett misslyckat inspel, jag ska egentligen bara plocka ner bollen men fumlar, tappar bollen som studsar på mitt huvud och in i mål. Fruktansvärt onödigt, men där och då är det bara att skaka av sig det, dricka lite vatten och så se till att nästa insats är korrekt och distinkt.

Efter målet som innebär en stor och tung uppförsbacke är det som att vi skärper till oss ytterligare, och bara några minuter senare ger det utdelning, Gustav frispelar Jocky men en fin djupledspassning och han gör inga misstag utan sätter snyggt 1-2. Nu var det bara att satsa allting framåt. Och det gör vi verkligen. Från där jag står känns det som vi har flera bra chanser och äger matchen sista kvarten. Men bollen vill inte i. Mot slutet av matchen drar Sundsjö skickligt ner på tempot i matchen och vi hjälper till genom att bli väldigt frustrerade vilket gör att avbrotten blir ännu längre.

Matchen slutar så med vinst 2-1 för Sundsjö, och vår första hemmaförlust i år. Jag skulle trots resultatet vilja plussa lite extra för vår backlinje. Isaac och Melvin gör ett jättejobb som mittbackar, Momme och David kontrollerar kanterna och både Zakaria och Sam gör klart godkända inhopp på en ovan position. På mittfältet är det för mig Jack och Gustav som är de spelare som sticker ut lite extra idag.

Nu är det bara att ladda om, chansen till kvalspel är nu nästan obefintlig, men det hindrar inte att vi ska göra en bra avslutning på de två matcher som är kvar. Nästa helg åker vi till Åre (eller om det blir Duved) och det är alltid en svår uppgift att åka långt och spela match. Åre är dessutom i desperata behov av poäng för att undvika nedflyttning så det blir nog intressant match det också.

Inför matchen: ÖFK - Örgyte IS
  av Kim Sunding | Idag - 10:43

ÖFK behöver att få igång målskyttet. Lyckas man med detta på lördagen när ÖIS från Göteborg kommer på besök?

18 Apr 2024 - 18:41 Två nya i anfallet kan sätta fart på ÖFK mot Örgryte.
18 Apr 2024 - 13:23 Frösö IF- Bodens BK FF LAC 20/4 13:00
18 Apr 2024 - 10:57 Var lugn poängen kommer - ÖFK är ofta trögstartade på våren
17 Apr 2024 - 16:20 hemmamatch
16 Apr 2024 - 21:27 IFK Östersund - Ope IF P19 0- 1 (0-1) Final i DM för P19
16 Apr 2024 - 21:04 Kan nye forwarden Quimi Ordónez vara lösningen mot Örgryte ?
16 Apr 2024 - 09:42 Träningstider denna vecka
15 Apr 2024 - 13:33 Div 3 mellersta Norrland
15 Apr 2024 - 11:25 Dominanten i försvaret - Ali Suljic - blev Trissvinnare
14 Apr 2024 - 21:55 Före detta ÖFK- forwarden Dino Islamovic allsvensk igen
14 Apr 2024 - 21:03 Dvärsätts BK - Bergs IK 4 -0 (3-0) Bilder
14 Apr 2024 - 18:19 Storseger för Dvärsätt och vinst för Ope denna omgång
13 Apr 2024 - 21:50 Ope IF - Alnö IF 2- 1 (1-0)
13 Apr 2024 - 21:35 Här vann ÖFK