Startsidan...
  Forum
  Krönika
   
  Videoklipp
   
  O'Learys-tipset 2021
- Lämna ditt tips
   
  Kommande matcher
  Kommande matcher
  Länkar
   
  Medarbetare
   
  Kontaktformulär
   
  Sökning
  Skriv en nyhet
   
  Medlemserbjudande
  Om FotbollZ.se
   
  Vill du skriva på fotbollz.se?
  Gör fotbollz.se till din startsida
OFK Supporters
Tabell Tabell Skytteliga Skytteliga
Allsvenskan Tabell Skytteliga.
- Östersunds FK  
Div 1 Norrland - Damer Tabell Skytteliga
- IFK Östersund
Div 2 Norrland - Herrar Tabell Skytteliga
- Frösö IF Gästbok
- IFK Östersund
- Ytterhogdals IK Gästbok
Div 2 M:a Norrland - Dam Tabell Skytteliga
- IFK Östersund 2
- Ope IF
- Svegs IK
Div 3 M:a Norrland - Herr Tabell Skytteliga
- IFK Östersund Ungdom
- Järpens IF
Div 3 Damer Tabell Skytteliga
- Brunflo FK
- Frösö IF
- Hede/Vemdalen
- Häggenås SK
- IFK Strömsund
- Järpens IF
- Krokom/Dvärsätt IF
- Offerdals IF
- Ope IF 2
- Ragunda BK
Div 4 Herrar Tabell Skytteliga
- Alsens IF Gästbok
- Brunflo FK
- Bräcke SK
- Dvärsätts BK
- IFK Strömsund
- Offerdals IF Gästbok
- Ope IF Gästbok
- Svegs IK
- Tandsbyns FK Gästbok
- ÖFK Cosmos
- Stuguns BK Gästbok
 
Övriga serier
Övrigt
Förbund, domare m fl
J/H Fotbollsdomarklubb
Ettan fotboll
fotbolly.se
 
Saknar Du din förening? Tryck här...
 
besök Space2u
 

SEGER MOT GULDKANDIDATEN GAV OSS ALLA EN SKÖN KÄNSLA
av Agne Svärd
Publicerad 20 Sep 2021 - 10:16 

Ingen Perry-effekt i Uppsala förra helgen.


Men i dag!

ÖFK slår Elfsborg, som kom till Jämtkraft arena med ambitionen att ta hand om serieledningen, med 3–1 och jag tror att nye tränaren Per Joar Hansen var mycket nöjd med det han fick se redan i sitt andra försök efter bara 14 dagar med sitt nya gäng.

Det ska han också vara även om det här bara var tre poäng och ett litet steg på den långa vandring som återstår innan ÖFK har hittat till säker mark. Men med Perrys intåg har vi alla fått ett litet hopp; klubben, spelarna och vi supportrar (inte minst).

Glädjen gick nästan att ta på när jag lämnade arenan, det var en väldigt skön känsla!

Men om jag ska vara ärlig; vad fanns egentligen att hoppas på den här eftermiddagen? Förutsättningarna var ju solklara.

# ÖFK: Allsvenskans slagpåse med en poäng på de senaste tio matcherna, 2–17 i målskillnad senaste åtta, nio poäng (två segrar och tre oavgjorda) på de senaste 24 allsvenska matcherna.

# Elsborg: 23 poäng (sju segrar och två oavgjorda) på de senaste tio matcherna, seriens formstarkaste lag på tredje plats i tabellen som vid seger skulle skutta upp till serieetta!

Men statistik är en sak, enskilda fotbollsmatcher en helt annan! Det fick vi ytterligare ett bevis på den här söndagseftermiddagen.

Inte minst i matchinledningen. Efter en kvart var jag tvungen att putta min bänkgranne Hasse Thor (som skriver matchtexten här på sajten) i sidan och påpeka att det här var det bästa jag sett från ÖFK sedan segern mot i Sirius och då pratar vi nästan om på Hedenshös dagar (i maj, före EM-uppehållet); försvarsspelet kändes som att det satt tillräckligt bra för att Elfsborg skulle få bekymmer att hota på allvar och i offensiven var Felix Hörberg riktigt på hugget ute på sin högersida och den som i första hand såg till att gästerna hamnade under press.

Det skulle också ge utdelning i målprotokollet – men kanske inte på det sätt jag hade tänkt mig:

# 22:a min: Elfsborgs mittback Christopher Mc Vey slarvar med en enkel passning i eget straffområdet, sätter bollen på Blair Turgotts måltjuvefötteroch en sådan möjlighet bränner inte ÖFK:s enda riktige skarprättare. Från nära håll sätter Turgott bollen till höger om Elfsborgs målvakt Tim Rönning, 1–0!

Det här var Turgotts sjätte mål för säsongen. Men det vara bara början på en magisk kväll för jamaicanen som nu var tillbaka i startelvan efter ett par matchers frånvaro på grund av avstängning och landslagsspel. Det skulle komma mer, mycket mer!

# 39:e min: Isak Ssewankambo hittar Turgott en bit utanför Elfsborgs straffområdel, Turgott söker skottutrymme och klappar till från drygt 25 meter, det blir en högerslägga som landar i Tim Rönnings vänstra kryss! Tack för den uppvisningen, 2–0!

# 80:e min: Nyss inkomne Marco Weymans skär upp gästernas försvarsblock med en lång svepare från höger ner till vänster. Blair Turgott löper ikapp bollen, avancerar in i straffområdet och skjuter via en touch på Leo Väisenen in 3–0-bollen i Tim Rönnings vänstra burhörna!

Där och då var naturligtvis matchen avgjord, skrällen ett faktum och att Elfsborg på övertid kunde putsa till siffrorna (straff, Samuel Holmén) var bara av akademisk betydelse. ÖFK hade gett sig själva en god portion självförtroende inför onsdagens ack så viktiga möte med bottenkollegan Örebro samtidigt som man stökat till det en hel del för Elfsborg i tätstriden.

Jag tror inte att det var många som såg den utvecklingen komma när vi gick till Jämtkraft arena, jag tror verkligen inte det. De flesta av oss kände nog närmast ångest inför det vi skulle få se även om man sprang ihop med en och annan sann optimist på läktarplats...

***

# Det är klart att det blir mycket fokus på Per Joar Hansen och hans inträde i klubben. Men så måste det bli i det läge som ÖFK befinner sig, ett tränarskifte var sista chansen att ändra färdriktningen när alla andra åtgärder var förbrukade. Och jag är övertygad om att Perry var precis den röst som krisen krävde; med ett helt liv i elitfotbollens tjänst och en ledarstil där ingen behöver tveka på vad han vill ha ut av sitt manskap är färdriktningen knivskarp i alla delar. Men oavsett om Perry lyckas med sin räddningsoperation eller inte så hoppas jag att klubb, ledare, spelare, anställda (och kanske en och annan supporter) suger i sig det den sympatiske och samtidigt vältalige tröndern har att förmedla. Varje match, varje träning, varje möte, varje enskilt samtal är en lektion i elitfotboll!

# Och så här långt; det snackas bara gott om den nye ÖFK-tränaren i korridorerna på Jämtkraft arena. Det är dessutom många som vill berätta, Perry har verkligen satt snurr på det mesta i klubbens verksamhet.

# Blair Turgott och hans tre mål var ju helt magnifikt – klart att han ska ha de stora rubrikerna. Men visst måste man också lyfta fram målvakten Aly Keitas betydelse för den här triumfen. En missad utboxning i första kunde ha trasslat till det men annars var det klockrent med en fotparad i första och en styrning i stolpens insida i början av andra som grädde på moset.

# Mittbackarna Noah Sonko Sundberg och Eirik Haugan. Bombsäkert på såväl marken som i luften!

# Men det som gladde mig allra mest var Felix Hörbergs härliga optimism i sitt spel. Uppvisningen ute till höger (20:e min) med en lång repa och två smarta dribblingar var en av matchens höjdare, det är sådana aktioner som kan lyfta ett helt lag. Efter matchen blev Hörberg rejält omkramad av sin nye tränare och kan det vara så att Perry har hittat den där nyckeln till Hörbergs spel som jag efterlyste? (Jag tror att det till stora delar handlar om självförtroende). I så fall har ÖFK ytterligare ett spetsat vapen i jakten på ett nytt kontrakt!

# Ronald Mukiibi fick ett varmt välkomnande när han kom efter 57 minuter. Men Mukiibis återkomst blev kortvarig, bara 20 minuter. Sedan fick han kliva av med en bristning(?). Det var en chansning som inte gick hem, Mukiibis kropp var uppenbarligen inte redo för allsvenskt tempo. Synd, för han såg verkligen spelsugen ut efter sitt långa uppehåll (sedan Allsvenskan tog EM-paus efter åtta omgångar).

# Värt att notera efter matcherna mot Sirius och Elfsborg om ni inte har förstått det tidigare; Perrys fotboll bjuder inte in motståndarna att vinna boll i närheten av ÖFK:s straffområde. I varje fall är det slut med hasarden!

# Det är också slut med det onödiga tillbakaspelet till backlinjen. Vunnen yta är vunnen yta, då ska bollen framåt!

# Elfsborg fick ute väldigt lite av sin Östersundsresa. Visst hade man övertag i de flesta statistiska siffror (men inte den viktigaste, målen) men var egentligen aldrig nära att få med sig något hem till Borås trots att tränaren Jimmy Thelin försökte spela ut alla kort han hade på bänken. Några korta toppar, visst, men sammantaget visade man inget som berättade att det här var ett lag som ska vara med och slåss om det allsvenska guldet.

# Dessutom; unge Sveinn Aron Gudjohnsen måste väl ha tagit årets mest korkade röda kort (direkt) när han i matchens sista döende sekunder utmanade Noah Sonko Sundberg på en brottningsmatch i ÖFK:s straffområde. Frustrerad, visst, men någonstans måste det väl finnas en gräns innan topplocket försvinner?

# Men som jag skrev tidigare och som tål att upprepas; det här var bara tre poäng. Det viktigaste är att ÖFK kan hantera den här framgången rätt och utföra en lika bra prestation redan på onsdag i Örebro. Och på söndag kommer serieledande Djurgården på besök till Jämtkraft arena!

Till sist; här är dagens mycket generösa (det måste man vara en sådan här kväll) ÖFK-betyg (skala 1-6): Aly Keita 5 – Sam Mensiro (57) 3, Noah Sonko Sundberg 5, Eirik Huagan 5, Patrick Kpozo 4 – Felix Hörberg 5, Isak Ssewankambo 3, Nikolaos Dosis 3, Ludvig Fritzson 4 – Jerell Sellars (69) 3, Blair Turgott 6. Ersättare: Ronald Mukiibi (57-77) betygsätts ej, Simon Kroon (69) 2, Marco Weymans (77) 3.

 
 
3 Kommentarer:
Gäst: Ojämte skrev | 20 Sep 2021 - 17:27
Bra jobbat ÖFK
FAN VAD KUL

Till Barca kan jag rekommendera ett Tantraläger i Molkom.
27
Gäst: @Barca skrev | 20 Sep 2021 - 10:01
Måste vara det längsta inlägg som någonsin skrivits som i slutändan inte hade någon poäng alls.

Vi lärde oss alltså att turgott är engelsman med jamaicanskt påbrå och att vinnare aldrig slutar försöka vinna.
46
Gäst: Barca skrev | 20 Sep 2021 - 01:31
Har aldrig någonsin tappat tron på laget, klubben eller något av dem. Alltid bakom dem i med och motgång! (ingen bortskämd medgångssupporter här som det finns för många av alla klubbar i världen som när det fått något över förväntan direkt kräver att så ska det vara och än bättre istället för att vara tacksam för det som de får)

Vet att de alltid försöker, vill och gör allt som står i sin makt för att vinna oavsett vilken match (vet alla som varit i samma sits som de är som spelare eller i annan idrott). Annat är bara dumheter och brist på empatisk förmåga (troligen för att man inte varit i nog lik situation).

Finns aldrig några solklara förutsättningar i idrott. Så tänker inte "vinnare". Vinnare försöker alltid vinna så länge en möjlighet finns (matchen, serien eller tävlingen inte är slut)

Alla kan slå alla i Allsvenskan. Så jämn är serien. Alla lag måste göra bra prestationer i varje match om de ska vinna matchen oavsett vilket lag de möter (finns undantag där man haft tur d.v.s statistiken/matematiken på sin sida).

Turgot är inte Jamaican. Han är människa som bor i Östersund, Sverige. Alltså just nu Östersundare men med Engelsk och Jamaikanskt medborgarskap (men troligen uppfödd, gått i skola mm i England). Framförallt är han ÖFKare och då spelar det väl ingen roll vad det står i passet? (vi är alla av folket och Jordens ursprungsbefolkning Homosapiens)

Vinnare och vinnarskallar ser alltid möjligheter och tror på sig själva (god självkänsla) då de vet vilka de är och vad de kan oavsett med eller motgångar. Detta oavsett hur mycket motgång man stöter på. Man har ju fakta på och vet vad man kan även om resultaten kan gå emot en. Förr eller senare så vet man även att man kommer att få resultat bara man nöter på. Man vet även om man gjort en god prestation eller inte oavsett resultat.

En vinnare slutar aldrig någonsin whatsoever att tro på sig själv och världen! Vinnare kliver alltid upp oavsett hur hårt och många gånger de blir nedslagna. De håller fokus på målet, visionen och drömmar och vad de ska göra.

Endast de som tappat fokus på målet ser alla hinder!

För vinnare finns inget som heter realistiskt!!! Vinnare vet att allt alltid är möjligt oavsett vad statistik och folk säger och tycker!

Vinnare försöker alltid allt de bara kan!!! Alltid och så länge som krävs. Pay the price and do whatever it takes.

Nothing great or ever worth something ever came easy!

Ju djävligare och svårare det är desto godare är sötman när man lyckas! De bästa segrarna och framgångarna är inte de lätta.

Å ju högre berg och toppar man vill desto mer motgång måste man vara beredd på att ta sig igenom (eller uppför). För vägen mot toppen är ju uppför!!!

Oändlig och evig tro oavsett vad som händer!!!! Stabil!!!

ps. Aly missade inte en utboxning. Han tappade bollen. Han brukar ha en tendens att lämna retur och ibland styra bollen rakt ut istället för till hörna mm vilket har straffat sig ett antal gånger i tidigare matcher och kanske något motståndarna noterat och vet (hoppas inte). Kanske de skott han lämnar retur på är för hårda att hålla. Vad vet jag. Endast Aly och hans stab vet nog bäst. Men bör träna än mer på att kunna styra vart han styr returerna. Ut åt sidorna istället för rakt fram. Alla har vi saker att arbeta på och förbättra som människor. Så även Aly. Den som inte tror att denna kan bli bättre på allt lever farligt till och riskerar att bli sämre i livet. Alla vi möter kan vi läras oss massor av också. Fotparaden var fin. Dock fanns en speare bakom ser man på returen så det hand nog kanske blivit något mål oavsett då denne hade troligen blockat skottet ser man på reprisen från kameran bakom mål
Även så ska väl poäng sättas efter prestation (som säkert var bra på alla) och inte efter resultat då man kan vinna matcher när man spelar sämre och förlora matcher även när man spelare bättre eller lika bra (när ska ni skilja på resultat och prestation?)

12
 
Sök på fotbollz.se
   
  Inför matchen: ÖFK - Malmö FF  
  av Kim Sunding | Idag - 20:48  
 

Trots höstkylan väntar ännu en het fotbollsmatch på Jämtkraft Arena. Båda lagen är desperata efter poäng!

 
  Läs mer...  
 


 
  MFF: - 'Viktigare att Malmö FF vinner över Östersund än mot Chelsea  
  av Haldo Jonsson | Idag - 18:56  
   
  Läs mer...  
 


 
  Simon Kroon förlänger med ÖFK  
  av Haldo Jonsson | Idag - 14:42  
 

-Jag är väldigt glad att kunna förlänga med Östersunds FK och oavsett vad som händer tänker jag vara med på hela resan framåt, säger Simon Kroon efter att ha skrivit på ytterligare 3 år för ÖFK.

 
  Läs mer...  
 


 
  div 2 / div 3  
  av Björn Runsten | Idag - 09:46  
 

Hösten är här, och första snön är i antågande. Det är ännu 5-7 omgångar kvar för våra kära länslag. Tuffast motstånd räknar jag med att Ytterhogdal får. Alla, med undantag för IFK U, har lördagsmatcher.


Frösön - Skellefteå

IFK Östersund - Storfors

Gottne - Ytterhogdal

Järpen - Sollefteå

IFK Ungdom - Lucksta

tips och kort kommentar följer här:

 
  Läs mer...  
     
 
Nyhetsarkiv
Igår - 22:18 Följ ÖFK - Malmö FF via fotbollz.se
Igår - 17:38 Träning på gott och ont, men mest gott!
Igår - 12:08 Två ångestmatcher i helgens allsvenska
Igår - 11:04 Helgens fotboll
Igår - 10:52 DM - resultat
Igår - 05:57 Kamraterna lirar på Hofvallen B
13 Okt 2021 - 22:39 Årets vinnare av DM herrar - IFK Östersund
13 Okt 2021 - 21:14 Ifk Östersunds div 2 lag vinner Dm finalen
13 Okt 2021 - 13:58 Spelare med utgående kontrakt som ÖFK bör satsa på nästa år
13 Okt 2021 - 11:35 Ifk ungdom möter Lucksta If
13 Okt 2021 - 11:31 Ifk Östersund möter serietvåan Notviken
13 Okt 2021 - 10:03 Matcher idag
13 Okt 2021 - 09:58 Resultat Kval till div 5
12 Okt 2021 - 16:53 ÖFK har 17 spelare kontrakterade för nästa säsong
12 Okt 2021 - 14:12 Kan ifk Östersund 2 ta tredje platsen i div 2
12 Okt 2021 - 11:07 Tandsbyns FK söker tränare inför säsongen 2022
11 Okt 2021 - 17:55 Spelare som kan bli efterfrågade på spelarmarknaden och som
11 Okt 2021 - 16:18 Kval till div 4
11 Okt 2021 - 11:25 NIU fotboll Östersund bjuder in till Prova på träning
11 Okt 2021 - 11:07 Korta Nyheter om Andrew Mills
 
 
 
Herrar
av: Rolighetsministern | 7 Okt 2021 - 18:16
Eftersom ÖFK kunde vinna borta mot
27
kommentarer
Kval till div 4
av Haldo Jonsson | 11 Okt 2021 - 16:18
Tandsbyn leder kvalserien
7
kommentarer
derby på gång!
av Björn Runsten | 8 Okt 2021 - 11:14
Med en poäng före västjämtarna åker
6
kommentarer
Simon Kroon förlänger med ÖFK
av Haldo Jonsson | Idag - 14:42
-Jag är väldigt glad att kunna fö
6
kommentarer
ÖFK har 17 spelare kontrakterade för nästa säsong
av Haldo Jonsson | 12 Okt 2021 - 16:53
Det är två målvakter, fyra backar
6
kommentarer
Spelare som kan bli efterfrågade på spelarmarknaden och som ÖFK kan sälja
av Haldo Jonsson | 11 Okt 2021 - 17:55
Blair Turgott
 
 Skrivet den Lör 2 Okt 23:48
fotbollz.se på Facebook