Startsidan...
  Forum
  Krönika
   
  Videoklipp
   
   
  Kommande matcher
  Länkar
   
  Medarbetare
   
  Kontaktformulär
   
  Sökning
  Skriv en nyhet
   
  Bli medlem
  Om FotbollZ.se
   
  Vill du skriva på fotbollz.se?
  Gör fotbollz.se till din startsida
OFK Supporters
tabell Tabell SvFF Min fotboll 
besök Space2u
 

SEGER MOT GULDKANDIDATEN GAV OSS ALLA EN SKÖN KÄNSLA
av Agne Svärd
Publicerad 20 Sep 2021 - 10:16 

Ingen Perry-effekt i Uppsala förra helgen.


Men i dag!

ÖFK slår Elfsborg, som kom till Jämtkraft arena med ambitionen att ta hand om serieledningen, med 3–1 och jag tror att nye tränaren Per Joar Hansen var mycket nöjd med det han fick se redan i sitt andra försök efter bara 14 dagar med sitt nya gäng.

Det ska han också vara även om det här bara var tre poäng och ett litet steg på den långa vandring som återstår innan ÖFK har hittat till säker mark. Men med Perrys intåg har vi alla fått ett litet hopp; klubben, spelarna och vi supportrar (inte minst).

Glädjen gick nästan att ta på när jag lämnade arenan, det var en väldigt skön känsla!

Men om jag ska vara ärlig; vad fanns egentligen att hoppas på den här eftermiddagen? Förutsättningarna var ju solklara.

# ÖFK: Allsvenskans slagpåse med en poäng på de senaste tio matcherna, 2–17 i målskillnad senaste åtta, nio poäng (två segrar och tre oavgjorda) på de senaste 24 allsvenska matcherna.

# Elsborg: 23 poäng (sju segrar och två oavgjorda) på de senaste tio matcherna, seriens formstarkaste lag på tredje plats i tabellen som vid seger skulle skutta upp till serieetta!

Men statistik är en sak, enskilda fotbollsmatcher en helt annan! Det fick vi ytterligare ett bevis på den här söndagseftermiddagen.

Inte minst i matchinledningen. Efter en kvart var jag tvungen att putta min bänkgranne Hasse Thor (som skriver matchtexten här på sajten) i sidan och påpeka att det här var det bästa jag sett från ÖFK sedan segern mot i Sirius och då pratar vi nästan om på Hedenshös dagar (i maj, före EM-uppehållet); försvarsspelet kändes som att det satt tillräckligt bra för att Elfsborg skulle få bekymmer att hota på allvar och i offensiven var Felix Hörberg riktigt på hugget ute på sin högersida och den som i första hand såg till att gästerna hamnade under press.

Det skulle också ge utdelning i målprotokollet – men kanske inte på det sätt jag hade tänkt mig:

# 22:a min: Elfsborgs mittback Christopher Mc Vey slarvar med en enkel passning i eget straffområdet, sätter bollen på Blair Turgotts måltjuvefötteroch en sådan möjlighet bränner inte ÖFK:s enda riktige skarprättare. Från nära håll sätter Turgott bollen till höger om Elfsborgs målvakt Tim Rönning, 1–0!

Det här var Turgotts sjätte mål för säsongen. Men det vara bara början på en magisk kväll för jamaicanen som nu var tillbaka i startelvan efter ett par matchers frånvaro på grund av avstängning och landslagsspel. Det skulle komma mer, mycket mer!

# 39:e min: Isak Ssewankambo hittar Turgott en bit utanför Elfsborgs straffområdel, Turgott söker skottutrymme och klappar till från drygt 25 meter, det blir en högerslägga som landar i Tim Rönnings vänstra kryss! Tack för den uppvisningen, 2–0!

# 80:e min: Nyss inkomne Marco Weymans skär upp gästernas försvarsblock med en lång svepare från höger ner till vänster. Blair Turgott löper ikapp bollen, avancerar in i straffområdet och skjuter via en touch på Leo Väisenen in 3–0-bollen i Tim Rönnings vänstra burhörna!

Där och då var naturligtvis matchen avgjord, skrällen ett faktum och att Elfsborg på övertid kunde putsa till siffrorna (straff, Samuel Holmén) var bara av akademisk betydelse. ÖFK hade gett sig själva en god portion självförtroende inför onsdagens ack så viktiga möte med bottenkollegan Örebro samtidigt som man stökat till det en hel del för Elfsborg i tätstriden.

Jag tror inte att det var många som såg den utvecklingen komma när vi gick till Jämtkraft arena, jag tror verkligen inte det. De flesta av oss kände nog närmast ångest inför det vi skulle få se även om man sprang ihop med en och annan sann optimist på läktarplats...

***

# Det är klart att det blir mycket fokus på Per Joar Hansen och hans inträde i klubben. Men så måste det bli i det läge som ÖFK befinner sig, ett tränarskifte var sista chansen att ändra färdriktningen när alla andra åtgärder var förbrukade. Och jag är övertygad om att Perry var precis den röst som krisen krävde; med ett helt liv i elitfotbollens tjänst och en ledarstil där ingen behöver tveka på vad han vill ha ut av sitt manskap är färdriktningen knivskarp i alla delar. Men oavsett om Perry lyckas med sin räddningsoperation eller inte så hoppas jag att klubb, ledare, spelare, anställda (och kanske en och annan supporter) suger i sig det den sympatiske och samtidigt vältalige tröndern har att förmedla. Varje match, varje träning, varje möte, varje enskilt samtal är en lektion i elitfotboll!

# Och så här långt; det snackas bara gott om den nye ÖFK-tränaren i korridorerna på Jämtkraft arena. Det är dessutom många som vill berätta, Perry har verkligen satt snurr på det mesta i klubbens verksamhet.

# Blair Turgott och hans tre mål var ju helt magnifikt – klart att han ska ha de stora rubrikerna. Men visst måste man också lyfta fram målvakten Aly Keitas betydelse för den här triumfen. En missad utboxning i första kunde ha trasslat till det men annars var det klockrent med en fotparad i första och en styrning i stolpens insida i början av andra som grädde på moset.

# Mittbackarna Noah Sonko Sundberg och Eirik Haugan. Bombsäkert på såväl marken som i luften!

# Men det som gladde mig allra mest var Felix Hörbergs härliga optimism i sitt spel. Uppvisningen ute till höger (20:e min) med en lång repa och två smarta dribblingar var en av matchens höjdare, det är sådana aktioner som kan lyfta ett helt lag. Efter matchen blev Hörberg rejält omkramad av sin nye tränare och kan det vara så att Perry har hittat den där nyckeln till Hörbergs spel som jag efterlyste? (Jag tror att det till stora delar handlar om självförtroende). I så fall har ÖFK ytterligare ett spetsat vapen i jakten på ett nytt kontrakt!

# Ronald Mukiibi fick ett varmt välkomnande när han kom efter 57 minuter. Men Mukiibis återkomst blev kortvarig, bara 20 minuter. Sedan fick han kliva av med en bristning(?). Det var en chansning som inte gick hem, Mukiibis kropp var uppenbarligen inte redo för allsvenskt tempo. Synd, för han såg verkligen spelsugen ut efter sitt långa uppehåll (sedan Allsvenskan tog EM-paus efter åtta omgångar).

# Värt att notera efter matcherna mot Sirius och Elfsborg om ni inte har förstått det tidigare; Perrys fotboll bjuder inte in motståndarna att vinna boll i närheten av ÖFK:s straffområde. I varje fall är det slut med hasarden!

# Det är också slut med det onödiga tillbakaspelet till backlinjen. Vunnen yta är vunnen yta, då ska bollen framåt!

# Elfsborg fick ute väldigt lite av sin Östersundsresa. Visst hade man övertag i de flesta statistiska siffror (men inte den viktigaste, målen) men var egentligen aldrig nära att få med sig något hem till Borås trots att tränaren Jimmy Thelin försökte spela ut alla kort han hade på bänken. Några korta toppar, visst, men sammantaget visade man inget som berättade att det här var ett lag som ska vara med och slåss om det allsvenska guldet.

# Dessutom; unge Sveinn Aron Gudjohnsen måste väl ha tagit årets mest korkade röda kort (direkt) när han i matchens sista döende sekunder utmanade Noah Sonko Sundberg på en brottningsmatch i ÖFK:s straffområde. Frustrerad, visst, men någonstans måste det väl finnas en gräns innan topplocket försvinner?

# Men som jag skrev tidigare och som tål att upprepas; det här var bara tre poäng. Det viktigaste är att ÖFK kan hantera den här framgången rätt och utföra en lika bra prestation redan på onsdag i Örebro. Och på söndag kommer serieledande Djurgården på besök till Jämtkraft arena!

Till sist; här är dagens mycket generösa (det måste man vara en sådan här kväll) ÖFK-betyg (skala 1-6): Aly Keita 5 – Sam Mensiro (57) 3, Noah Sonko Sundberg 5, Eirik Huagan 5, Patrick Kpozo 4 – Felix Hörberg 5, Isak Ssewankambo 3, Nikolaos Dosis 3, Ludvig Fritzson 4 – Jerell Sellars (69) 3, Blair Turgott 6. Ersättare: Ronald Mukiibi (57-77) betygsätts ej, Simon Kroon (69) 2, Marco Weymans (77) 3.

 
 
3 Kommentarer:
Gäst: Ojämte skrev | 20 Sep 2021 - 17:27
Bra jobbat ÖFK
FAN VAD KUL

Till Barca kan jag rekommendera ett Tantraläger i Molkom.
27
Gäst: @Barca skrev | 20 Sep 2021 - 10:01
Måste vara det längsta inlägg som någonsin skrivits som i slutändan inte hade någon poäng alls.

Vi lärde oss alltså att turgott är engelsman med jamaicanskt påbrå och att vinnare aldrig slutar försöka vinna.
46
Gäst: Barca skrev | 20 Sep 2021 - 01:31
Har aldrig någonsin tappat tron på laget, klubben eller något av dem. Alltid bakom dem i med och motgång! (ingen bortskämd medgångssupporter här som det finns för många av alla klubbar i världen som när det fått något över förväntan direkt kräver att så ska det vara och än bättre istället för att vara tacksam för det som de får)

Vet att de alltid försöker, vill och gör allt som står i sin makt för att vinna oavsett vilken match (vet alla som varit i samma sits som de är som spelare eller i annan idrott). Annat är bara dumheter och brist på empatisk förmåga (troligen för att man inte varit i nog lik situation).

Finns aldrig några solklara förutsättningar i idrott. Så tänker inte "vinnare". Vinnare försöker alltid vinna så länge en möjlighet finns (matchen, serien eller tävlingen inte är slut)

Alla kan slå alla i Allsvenskan. Så jämn är serien. Alla lag måste göra bra prestationer i varje match om de ska vinna matchen oavsett vilket lag de möter (finns undantag där man haft tur d.v.s statistiken/matematiken på sin sida).

Turgot är inte Jamaican. Han är människa som bor i Östersund, Sverige. Alltså just nu Östersundare men med Engelsk och Jamaikanskt medborgarskap (men troligen uppfödd, gått i skola mm i England). Framförallt är han ÖFKare och då spelar det väl ingen roll vad det står i passet? (vi är alla av folket och Jordens ursprungsbefolkning Homosapiens)

Vinnare och vinnarskallar ser alltid möjligheter och tror på sig själva (god självkänsla) då de vet vilka de är och vad de kan oavsett med eller motgångar. Detta oavsett hur mycket motgång man stöter på. Man har ju fakta på och vet vad man kan även om resultaten kan gå emot en. Förr eller senare så vet man även att man kommer att få resultat bara man nöter på. Man vet även om man gjort en god prestation eller inte oavsett resultat.

En vinnare slutar aldrig någonsin whatsoever att tro på sig själv och världen! Vinnare kliver alltid upp oavsett hur hårt och många gånger de blir nedslagna. De håller fokus på målet, visionen och drömmar och vad de ska göra.

Endast de som tappat fokus på målet ser alla hinder!

För vinnare finns inget som heter realistiskt!!! Vinnare vet att allt alltid är möjligt oavsett vad statistik och folk säger och tycker!

Vinnare försöker alltid allt de bara kan!!! Alltid och så länge som krävs. Pay the price and do whatever it takes.

Nothing great or ever worth something ever came easy!

Ju djävligare och svårare det är desto godare är sötman när man lyckas! De bästa segrarna och framgångarna är inte de lätta.

Å ju högre berg och toppar man vill desto mer motgång måste man vara beredd på att ta sig igenom (eller uppför). För vägen mot toppen är ju uppför!!!

Oändlig och evig tro oavsett vad som händer!!!! Stabil!!!

ps. Aly missade inte en utboxning. Han tappade bollen. Han brukar ha en tendens att lämna retur och ibland styra bollen rakt ut istället för till hörna mm vilket har straffat sig ett antal gånger i tidigare matcher och kanske något motståndarna noterat och vet (hoppas inte). Kanske de skott han lämnar retur på är för hårda att hålla. Vad vet jag. Endast Aly och hans stab vet nog bäst. Men bör träna än mer på att kunna styra vart han styr returerna. Ut åt sidorna istället för rakt fram. Alla har vi saker att arbeta på och förbättra som människor. Så även Aly. Den som inte tror att denna kan bli bättre på allt lever farligt till och riskerar att bli sämre i livet. Alla vi möter kan vi läras oss massor av också. Fotparaden var fin. Dock fanns en speare bakom ser man på returen så det hand nog kanske blivit något mål oavsett då denne hade troligen blockat skottet ser man på reprisen från kameran bakom mål
Även så ska väl poäng sättas efter prestation (som säkert var bra på alla) och inte efter resultat då man kan vinna matcher när man spelar sämre och förlora matcher även när man spelare bättre eller lika bra (när ska ni skilja på resultat och prestation?)

12
 
Sök på fotbollz.se
   
  Erick Brendon bäst på plan mot Gefle IF  
  av Haldo Jonsson | Igår - 21:36  
 

Sofascores spelarbetyg klara. Åtta spelare från ÖFK och tre från Gefle på bästalistan av elva spelare.

Foto: Thord - Eric Nilsson

 
  Läs mer...  
 


 
  Avtackning av Peja och Ulrica Lindholm - -'Jag har inte en sekund ångrat att jag anställde Peja  
  av Haldo Jonsson | Igår - 16:40  
 

Ordföranden för bolaget Tom Pripp avtackade Peja och Ulrica Lindholm före matchen mot Gefle. Foto: Thord-Eric Nilssson

 
  Läs mer...  
 


 
  Den oväntade bussresan avslutades med en riktigt skön vinst  
  av Haldo Jonsson | Igår - 15:31  
 

Adjoumani kramar sina unga fans. Foto: Thord-Eric Nilsson

 
  Läs mer...  
 


 
  Bilder ÖFK - Gefle 4-3 (2-1)  
  av Thord-Eric Nilsson | Igår - 11:20  
 

.Ett femtiotal bilder av Thord Eric Nilsson

 
  Läs mer...  
     
 
Nyhetsarkiv
22 Maj 2024 - 23:24 Matchens prestation
22 Maj 2024 - 21:59 Allt tidigare motflyt vägdes upp
22 Maj 2024 - 21:51 Matchens överraskning
22 Maj 2024 - 21:50 ÖFK- Gefle IF 4-3 (2-1)
22 Maj 2024 - 17:06 Spelomgång 5 div.4 Jämtland-Härjedalen 2024
22 Maj 2024 - 13:54 Åsikter om vilka spelare som ÖFK ska satsa på
22 Maj 2024 - 10:43 Inför matchen: ÖFK - Gefle IF
22 Maj 2024 - 09:14 Var har förmågan att göra mål på hörnor och frisparkar tagit
21 Maj 2024 - 11:06 Följ ÖFK -Gefle IF via fotbollz.se
21 Maj 2024 - 10:49 kan kamraterna rubba serie tvåan i bortamatchen
21 Maj 2024 - 10:32 Omgångens prestation Div 3 Mellersta Norrland
21 Maj 2024 - 09:57 Vi samlas mangrant på arenan på onsdag och hejar fram vårt Ö
21 Maj 2024 - 08:57 Tre spelare i farozonen för avstängning
20 Maj 2024 - 10:52 Poängbedömningen av spelarna Skövde - ÖFK klar.
20 Maj 2024 - 09:58 Om för detta ÖFK spelaren Saman Ghoddos
19 Maj 2024 - 20:13 Ope IF - Dvärsätts BK 0-2 (0-0) Bilder
19 Maj 2024 - 19:35 Klar seger i första bortamatchen
19 Maj 2024 - 17:32 Andra Trissvinsten för virtuosen Yannick Adjoumani
18 Maj 2024 - 22:43 Chanskavalkaden
18 Maj 2024 - 21:20 Frösö IF -Älgarna-Härnösands IF 3-2 (2-1)
 
 
 
8
kommentarer
Allt tidigare motflyt vägdes upp
av Per Lagerbäck | 22 Maj 2024 - 21:59
En oerhört viktig trepoä
3
kommentarer
Matchens överraskning
av Lars Larsson Stockholm | 22 Maj 2024 - 21:51
Vinstmålet av Erick Brendon
3
kommentarer
Var har förmågan att göra mål på hörnor och frispa
av Haldo Jonsson | 22 Maj 2024 - 09:14
 ÖFK är väl rus
2
kommentarer
Åsikter om vilka spelare som ÖFK ska satsa på
av Tommy Lundberg | 22 Maj 2024 - 13:54
Fotbollz.se väljer ibland att
2
kommentarer
Inför matchen: ÖFK - Gefle IF
av Kim Sunding | 22 Maj 2024 - 10:43
Sol och veckomatch! Kan ÖFK ta
 
 Skrivet den Ons 15 Maj 22:57
 
 Skrivet den Lör 6 Apr 23:07
 
 Skrivet den Tis 7 Maj 16:25
auxesis
fotbollz.se på Facebook