Skandinaviska Mästerskapen för P16-lag i Göteborg. Sverige representeras av tre lag.

För första gången någonsin genomförs de Skandinaviska mästerskapen för P16-lag. Matcherna spelas 8-12 december i Göteborg. Sverige representeras av de båda finallagen i Nationella P16-serien samt vinnaren i den extramatch som spelas mellan de två klubbarna som förlorat sin semifinal i P16-serien.

– Vi jobbar tätt med våra grannländer Danmark och Norge. Alla tre länder önskar utveckla sig för att kunna konkurrera mot övriga Europa. Att vi nu utvecklar samarbetet till att också 16 åringarna får spela skandinaviska mästerskapen är i linje detta. Vi ser fram mot en spännande turnering där man får följa nästa generations elitspelare, säger Thomas Hasselgren, akademiutvecklare på Svensk Elitfotboll.

Finalmatchen och extramatchen avgörs helgen 20-21 november, semifinalerna spelas helgen innan dess. Efter det vet vi vilka tre klubbar som representerar Sverige.

Danmark representeras av två lag i turneringen och Norge av tre. Matcherna spelas i Prioritet Serneke Arena i Göteborg. Mer information kommer när samtliga deltagande klubbar är utsedda.


Foto: Urban Larsson