Startsidan...
  Forum
  Krönika
   
  Videoklipp
   
   
  Kommande matcher
  Länkar
   
  Medarbetare
   
  Kontaktformulär
   
  Sökning
  Skriv en nyhet
   
  Bli medlem
  Om FotbollZ.se
   
  Vill du skriva på fotbollz.se?
  Gör fotbollz.se till din startsida
OFK Supporters
 Tabell  Min fotboll 
besök Space2u
 

SÄKRADE KONTRAKTET EFTER LÅNG OCH DRAMATISK KVÄLL PÅ JOBBET
av Agne Svärd
Publicerad 23 Nov 2021 - 03:11 

Även om Mjällby, som brukligt, trivdes ganska bra på Jämtkraft Arena, vann med 2–0 och i praktiken spelade hem ytterligare ett allsvenskt kontrakt tror jag blekingarna är ganska glada över att inte behöva åka till Östersund inom tid vi kan överblicka.

Det här var en resa som sent ska glömmas, det blev helt enkelt en väldigt lång och dramatisk kväll på jobbet;

# På väg till arenan från hotellet på Frösön halkade deras buss av vägen.

# Matchen blev den längsta i klubbens historia (samma för ÖFK, givetvis, och det skriver jag utan att kolla fakta); det som skulle starta kl 19.00 blev på grund av dikeskörningen 19.30, redan efter 20 minuter var domaren Fredrik Klitte tvungen att blåsa av och kommendera ut snöröjningen, i paus kom fordon och skyfflar på nytt till användning och en kvart före slutet var det dags för den sista insatsen för att kunna slutföra matchen.

# Det som vanligtvis skulle ha tagit slut vid kvart i nio-tiden blåstes av kl 22.42 och då hade många i publiken redan givit upp!

Jag har varit med i länge i den här branschen och tycker mig ha upplevt det mesta. Men aldrig det här! Lagom vid ordinarie matchstart började det kräksnöa över Östersund och matcharenan och snöfallet ville aldrig ge sig. Därför blev det som det blev och efter det första avbrottet (som varade en dryg timme!) var det säkert nära att spelet aldrig hade återupptagits den här kvällen. Matchdelegaten, domarna och lagansvariga hade mycket att fundera över innan de tog beslutet att spela vidare.

Men så blir det när vi ska spela fotboll ända in i december och bor på de här breddgraderna, det måste vi räkna med. Kostar det så smakar det…

Men det är inte roligt, inte det minsta. Fotboll ska inte spelas i snö och minusgrader där åskådarna tvingas klä sig i skoteroveraller, den åsikten har jag burit med mig sedan gammalt. Och jag har absolut inget nöje av att se snöröjningsfordon i omgångar köra fram och tillbaka över en fotbollsplan (även om det blir tid över till att gå runt och prata lite strunt med gamla fotbollskompisar och arbetskamrater, sånt som det ofta blir alldeles för lite utav…).

Snöbolls-, förlåt, fotbollsmatchen då?

Ja, det är naturligtvis inte mycket att skriva hem om. Mjällby var hela tiden det bättre laget mot ÖFK:s ”vi-tar-vad vi-har-uppställning” (alltså precis som vanligt, de små förhoppningarna vi hade om att få se några i den långa raden av alla skadade tillbaka på planen inskränkte sig till Jerell Sellars, gott så) och när dessutom Patrick Kpozo drog på sig två snabba gula kort och tvingades lämna planen redan före pausfikat var det i praktiken kört för hemmalaget.

Det var bara en tidsfråga när gästerna skulle spräcka Sixten Mohlins nolla. Sixten som fick ersätta en skadad Aly Keita redan efter 18 minuter.

ÖFK stod emot i en dryg timme. Sedan forcerade Jacob Bergström in två bollar från nära håll på sex minuter (63:e 1–0 på nick och 69:e 2–0 i en rörig situation där bollen for som en oregerlig flipperkula innan den landade i ÖFK-buren). Därmed var det over and out för ett ÖFK som så många gånger tidigare den här säsongen inte uppträdde som ett lag med allsvenska kvaliteter.

Låt vara att omständigheterna den här gången var vidriga (för fotboll). Men när jag ser vad jag ser anar jag framtida besvärligheter av dimensioner som jag nästan inte törs tänka, rent sportsligt. Sportchefen Adil Kizil må gärna hävda att klubben har 17 spelare under kontrakt, det är ju hans jobb att säga så. Men när vi rundat jul- och nyårsfirandet kommer det snacket att vara ihåligare än en schweizerost.

Tyvärr!

***

Några korta funderingar;

# Aly Keita blev ett offer omständigheterna den här kvällen. Han måste ha halkat och dragit på sig en sträckning i något av sina utspel, någon räddning behövde han inte göra under den dryga kvarten han var på banan.

# Sixten Mohlin fick det hett om öronen direkt han klev in i målet. Några av fotparaderna var av högsta klass, målen kunde han inte göra något åt.

# Det kunde däremot Eirik Haugan. Norrmannen, som hade en utmärkt första halvlek, tappade först kontakten med Jacob Bergström vid 0–1-målet (även om man här måste hylla Joel NIlsson för inspelet, bättre kan det inte slås) och före tvåan slog Haugan hål i luften när han skulle rensa undan bollen.

# Det var mycket stök och bök, och bitvis även hetsigt (inte minst i ÖFK-lägret), men så är det nästan alltid med dom här förutsättningarna. Tacklingarna blir gärna ovårdade på halt underlag.

# Den kan tyckas att den andra varningen som Fredrik Klitte gav Patrick Kpozo var i billigaste laget. Men Kpozos satsning i höjdduellen med en arm som träffar motståndaren i huvudet påminde ganska mycket om den situation som kvällen innan gav AIK:s Sebastian Larsson varningen (säsongens tolfte!) som gör att han är avstängd i kommande ack så viktiga toppmöte med Elfsborg.

# För min del får det gärna varnas i dom situationerna. Armar ska inte placeras i fejjan på motståndarna, där har dom inget att göra!

# Men fram till utvisningen var Kpozo ÖFK:s främste!

# Nikolaos Dosis, Erik Haugan, Sam Mensiro och Henrik Bellman bildade ÖFK:s backlinje efter paus. Den kunde man inte se komma när man funderade på hur säsongen 2021 skulle utveckla sig. Men å andra sidan är det inte mycket annat heller som gått som man tänkt sig…

# Jerell Sellars har haft mycket trassel även den här sommaren och inte fått visa den kapacitet han besitter. Nu fick han en dryg halvlek på banan och några läckerheter hann han bjuda på. Men jag tror inte att vi får se så mycket mer av Sellars i ÖFK-dressen, Sellers är en av många med utgående kontrakt och mina källor säger att han tar med sig familjen och flyttar hem till Birmingham i England när säsongen är över.

# Till sist, här är kvällens ÖFK-betyg (skala 1–6); Aly Keita (18) betygsätts ej – Nikolaos Dosis 1, Erik Haugan 2, Sam Mensiro 2, Patrick Kpozo (utvisad 43) 2 – Jerell Sellars (54) 2, Ludvig Fritzson 2, Charlie Colkett 2, Henrik Bellman 2 – Blair Turgott 2, Malcolm Stolt (75) 2. Ersättare: Sixten Mohlin (18) 3, Ahmed Awad (54) 2, Francis Jno-Baptiste (75) betygsätts ej.

 
 
5 Kommentarer:
Gäst: Barca skrev | 24 Nov 2021 - 19:52
Jag förordar inte endast att tänka positivt. Det hjälper inte. Men att tänka positivt är ett måste grundläggande måste för att kunna nå dit man vill (annars går det inte alls). Att vara lösningsfokuserad är också ett måste. Nämner även flera andra attityder som behövs för att det man vill ska kunna ske. Framförallt behövs nog med vilja. När man har nog med vilja för något så brukar man lyckas med det. Men även att ansamla rätt och nog med kompetens, meriter, erfarenheter som behövs för att kunna göra det man vill. Sedan absolut viktigast. AOMA (=All Out Massive Action) tills man nåt dit man vill. Under resans gång måste man vara beredd på och se det som normalt att saker inte går som man vill, motgångar, snedspår mm. Det är del av vägen mot dit man vill. Få vägar mot ett mål är spikraka om ens någon (samma att man nu åker ned i Superettan är ett snedsteg men en del mot det man satt upp som mål).

När en dörr stängs öppnas och/eller står mängder nya öppna. Så gör inte misstaget att ödsla tid på och stirra på det dörrar som stängs eller är stängda. Utan leta efter och arbeta med de som är öppna eller på väg att öppnas. (ett av de största misstagen som många av de som inte får till saker brukar göra)

Även så likt vilket annat förhållande som helst så ska kärleken vara ömsesidig (annat är egoism). Ingen hälsosam vill vara ihop med någon som inte vill vara ihop med en själv. Samma i ÖFK med ledare, spelare mm.

Drömmar - Vision - Mål - Rätt och nödvändig värdegrund/kultur

Handlingsplan - Kalkyler - Budget - Systematisering - System - Arbetsverktyg - Rutiner - Arbetsrutiner - Strategier - Massiv handling - utvärdering - återkoppling - justering - kvalitetssäkring - repeat

Exakta kravprofiler på hela nödvändiga organisationen och på varje enskild expertis som behövs för att ansamla nödvändig kompetens och resurser för att kunna uppnå mål och vision.

4
Gäst: @Barca skrev | 24 Nov 2021 - 07:59
Du gör det lätt för dig, med tänk positivt. Hjälper föga mot ryktet klubben har, för att vända mig mot dom som använder ordet kulturmarxism så hänger väl klubbens framtid på sportchefens jobb och att styrelsen väljer rätt väg in i framtiden.
0
Gäst: Barca skrev | 24 Nov 2021 - 04:33
På de här breddgraderna? Det spelas ju fotboll på hög nivå på många ställen "på de här breddgraderna" men höst-vår-säsong. Även mycket längre norrut. Se bara i norska ligan med Bodö (76mil längre norrut, ligavinnare 2 år i rad efter att åkt ut för typ 4 år sedan) och Tromsö (116mil längre norrut).

Att spela fotboll i snö och kyla är inget unikt för Östersund. Utan sker många gånger varje år i flera av de högsta ligorna i världen.

Att de inte kommer att behöva åka till Östersund är väl något de kanske är ledsna över att inte få. Varför skulle det vara nåt hemskt att åka till Östersund och uppleva det här vädret? Själv skulle jag se det som spännande och utmaning (hur löser vi detta). Det är ju det som är kul i alla idrotter. Utmaningarna man ställs inför och att lista ut hur man ska klara av dem. Man vill inte ha det enkelt. Utan de härligaste vinsterna är ju de som är svåra och hårda. Ju jävligare det är desto roligare är det.

Sedan att de inte kommer att behöva åka hit på länge vet vi inte. De kan ju vara så att ÖFK är åter i Allsvenskan fortare än du kan ana eller att de hamnar i Superettan. Men jag hoppas verkligen det finns de som har bättre "självbild" som Östersundare än många som låter som att det är så hemsk i Östersund men ändå verka bo där. Mycket märkligt!?!?! Om ni väljer att bo där så måste ni ju älska staden och allt som den har att erbjuda samt även bara se möjligheter. Det som inte ännu finns innebär än mer möjligheter att starta igång det. Även bör det ju finns en hel hög med nog "galna" "visionärer", "doers", "planners", "orginizers", "nätverkare" och andra personer med egenskaper som VILL och kan ta Östersund och dess fotboll så långt som man önskar genom att göra det som krävs (sluta vänta på att Tomten eller någon annan ska komma med en "Julklapp" som gör att man lyckas).

Om det går att göra någon annanstans så går det även i Östersund. Sluta tänk endast lokalt. Utan tänk hela tiden lokalt, regionalt, nationellt och internationellt/globalt i allt som görs både i ÖFK och staden Östersund. Då har man så mycket mer att "ösa ur". Varför begränsa sig både mentalt och resursmässigt eller endast gräva i den "lilla lådan" när man kan ha tillgång till "alltihopa"?

Personer som växer i motgång och älskar förändring och utmaningar. Personer som inte bara snackar utan får saker att hända "walk the talk". Personer som inte letar fel, problem och pekar finger till höger och vänster utan istället letar möjligheter och lösningar och gör det som krävs och ger sig inte förrän de har hittat "vägarna" för att nå dit man ska. Som älskar att utveckla och skapa och inte att "endast" förvalta.

Men detta lär ju märkas med tiden om det finns någon som gör jättemycket, några som gör mycket och/eller väldigt många som göra lite var som tillsammans blir väldigt mycket. Om så är fallet så är inte frågan om utan bara när man kommer att lyckas. För få är de i världen som sätter upp en dröm och ett mål och sedan gör det som krävs för att uppnå det istället för att "play it safe" och sätta drömmar och mål som är "lagom" svåra att uppnå.

Om någon eller några vill ÖFKs av årsmötet satta visioner, mål mm nog mycket och starkt och gör det som krävs så länge som det behövs så är inte frågan om utan bara när det kommer att bli ett faktum. Det har ju redan bevisats nog för många gånger i olika sammanhang att det finns inget som är omöjligt eller svårt. Svårt är allt man ännu inte kan nog bra och omöjligt har allt som nu finns en gång i tiden varit. Så även liv på Jorden.

Men om man skapar rätt förutsättningar (miljö) så kan allt vara möjligt. Men någon eller några måste "ta täten" och göra det hela. Liksom en tusenmilaresa börjar detta med att sätta igång och en massa steg. Nuvarande degradering liksom andra motgångar är ju om man ser det hela på rätt sätt bara en del av vägen dit man vill och något som ingår (få som har raka vägar dit man vill utan oförutsedda hinder, motgångar mm).

Som de visa säger: "Hinder är det du ser när du tappat fokus på målet"

Om någon av de 17 spelarna försvinner så är det ju bara att hitta nya och om det görs rätt än bättre spelare än nuvarande. Precis som vad gäller kärlek "Mister du en står där tusen åter".

Antingen vill men verkligen och gör tar reda på vad som krävs för att göra det man vill. Vilka åtgärder behövs och vilka resurser behöver man samla (det man inte kan själv eller de resurser man har själv finner man i andra fantastiska människor). Att bygga upp ett lag med rätt kompetenser, erfarenheter och meriter som krävs för att kunna göra det som krävs för att nå det man verkligen vill och brinner för som mål och vision.
4
Gäst: Soccerlover skrev | 23 Nov 2021 - 10:46
Hur kan Mittmedia ge 8 spelare betyget 3 (godkännd) i en match där man är mer eller mindre är utspelande och inte skapar några heta målchanser under matchen?
0
Gäst: Dax nu skrev | 23 Nov 2021 - 08:35
Att besvara frågan.
Är detta klubbens långsiktiga satsning.
Är det styrelsens beslut att totalt tvätta bort det sista av det dna
Potter lämnade. Det är dags nu.
3
 
Sök på fotbollz.se
   
  Onödig fadäs av förre ÖFK- spelaren Ravel Morrison  
  av Haldo Jonsson | Igår - 15:55  
 

Ravel Morrison

 
  Läs mer...  
 


 
  Förre analytikern i ÖFK Rafael Roldán Bermúdez blir förstetränare i Linköping FC  
  av Haldo Jonsson | 2 Dec 2023 - 22:45  
 

Rafael Roldán Bermúdez. Foto. Haldo Jonsson

 
  Läs mer...  
 


 
  Annat ljud i skällan - har experterna omvärderat ÖFK?  
  av Nickname [Hiawatha] | 2 Dec 2023 - 11:30  
 

Detta är ett inlägg från forumet. Fotbollz.se gör ibland en artikel av något inlägg. Detta är ett en sådant

 
  Läs mer...  
 


 
  Glad julklapp till ÖFK - Elitlicensen för 2024 klar  
  av Haldo Jonsson | 1 Dec 2023 - 16:58  
 

Försäljningen av säsongskort har dragit igång samt försäljningen gentemot sponsorer, och klubben laddar nu om inför en ny fantastiskt säsong i Sveriges näst högsta liga.

 
  Läs mer...  
     
 
Nyhetsarkiv
30 Nov 2023 - 22:12 Tre spelare som lämnar ÖFK
29 Nov 2023 - 14:47 Vi har den äran att presentera årets mästartippare i Hos And
29 Nov 2023 - 10:39 Kajsa Lindroth på Landslagsläger
28 Nov 2023 - 17:02 Opes första nyförvärv - mittfältaren och spelande tränaren D
28 Nov 2023 - 10:24 Chock och besvikelse i GIF Sundsvall
28 Nov 2023 - 09:50 Målvakten och Vemdalssonen Oscar Jonsson nu klubblös
27 Nov 2023 - 15:16 Serieindelning div 3 Mellersta Norrland
27 Nov 2023 - 15:05 ÖFK i topp av Superettans undersökning av publikupplevelse
26 Nov 2023 - 22:10 Stipendiet från Stiftelsen Vi Lirare tilldelas Sebastian Lun
25 Nov 2023 - 17:57 Svenska Cupen 2024 lottad
24 Nov 2023 - 17:09 Trissvinnaren Myroslav Mazur celebrerades i går
24 Nov 2023 - 17:08 Målvaktstränaren Arnold Origi är klar för ytterligare tre år
23 Nov 2023 - 20:01 '- Ifjol fick vi söka upp spelare - i år hör de av sig för a
23 Nov 2023 - 16:20 Pengar från Gräsroten till flera föreningar i distriktet
22 Nov 2023 - 19:10 Korta nyheter om GIF Sundsvall
22 Nov 2023 - 19:07 Före detta ÖFK- spelare på landskampsuppdrag
21 Nov 2023 - 19:50 Izabelle Bardosen signat A kontrakt med UIK
21 Nov 2023 - 18:14 IFK Östersund dam igång
21 Nov 2023 - 18:10 Svensk elitfotboll: - Det blir skärpta regler på läktarna nä
21 Nov 2023 - 13:14 Tränarduo klar för Dvärsätts BK inför nästa säsong
 
 
 
Herrar
av: Jimmy K | 20 Nov 2023 - 01:24
"Är de inte tillräck
9
kommentarer
Glad julklapp till ÖFK - Elitlicensen för 2024 klar
av Haldo Jonsson | 1 Dec 2023 - 16:58
Försäljningen av säsongskort har dr
7
kommentarer
Tre spelare som lämnar ÖFK
av Haldo Jonsson | 30 Nov 2023 - 22:12
Kalpi Ouattara
6
kommentarer
Chock och besvikelse i GIF Sundsvall
av Haldo Jonsson | 28 Nov 2023 - 10:24
5
kommentarer
Stipendiet från Stiftelsen Vi Lirare tilldelas Sebastian Lundbäck, IFK Östersund
av Haldo Jonsson | 26 Nov 2023 - 22:10
Bilden: Sebastian "Batti" Lundmark
3
kommentarer
Onödig fadäs av förre ÖFK- spelaren Ravel Morrison
av Haldo Jonsson | Igår - 15:55
Ravel Morrison
 
 Skrivet den Lör 11 Nov 17:28
 
 Skrivet den Mån 9 Okt 22:19
 
 Skrivet den Fre 6 Okt 22:14
fotbollz.se på Facebook