Startsidan...
  Forum
  Krönika
   
  Videoklipp
   
   
  Kommande matcher
  Länkar
   
  Medarbetare
   
  Kontaktformulär
   
  Sökning
  Skriv en nyhet
   
  Bli medlem
  Om FotbollZ.se
   
  Vill du skriva på fotbollz.se?
  Gör fotbollz.se till din startsida
OFK Supporters
 Tabell  Min fotboll 
besök Space2u
 

ÖFK-BETYGEN: DET VAR INTE MÅLVAKTERNAS FEL?
av Agne Svärd
Publicerad 7 Dec 2021 - 14:35 

ÖFK kan definitivt inte skylla på sina målvakter för att det gick som det gick och att man nu tvingas lämna Allsvenskan efter sex säsonger.

Aly Keita får högst betyg av samtliga under säsongen 23 betygsatta ÖFK-spelare. Och Sixten Mohlin har gjort ett utmärkt jobb de gånger han fått chansen.

Det är dags att syna och summera ÖFK-spelarnas insatser den så trista säsongen 2021 där så mycket gått galet. Det gör jag genom att kolla igenom betygen jag satt i var och en av de 30 matcher som avverkats.

Och då är det lätt att konstatera att sex spelare höjer sig över sina lagkamrater, åtminstone i mina ögon; målvakterna Keita och Mohlin, Ronald Mukiibi (som får sitt betyg på de sju inledande matcherna), Noah Sonko Sundberg, Patrick Kpozo och Eirik Haugan. Den uppmärksamme ser här att det, förutom målvakterna, handlar om de försvarsspelare som inledde ÖFK:s seriespel med åtta poäng på åtta matcher före EM-uppehållet och det fortfarande såg ut att finnas förhoppningar…

Nästa man på listan är för övrigt Felix Hörberg och då har ni den kompletta fembackslinje som spelade då.

Högsta snittbetyget får Aly Keita, 3,65 (betygsskalan var som bekant 1–6 där 1 är underkänt och 6 världsklass). Det är något högre än fjolårets. Lite förvånande kan tyckas, man vill ju komma ihåg förra sommaren som fenomenal men då glömmer man bort att Keitas avslutning inte var speciellt bra. Därmed föll också snittbetyget rejält.

Här är årets hela lista:

1) Aly Keita 3,65

Stabilt spel säsongen igenom. Visst finns några mindre lyckade insatser men desto fler starka; inte minst i serieöppningen där ÖFK-kaptenen radade upp kanoninsatser och var kraftigt bidragande till de poäng som togs med supermatchen i Malmö som topp. Där belönades han med en sexa (högsta på min betygsskala). 34-årige Keita har varit ÖFK trogen sedan Hedenhös dagar (2014), har kontrakt och är rotad i Östersund med sin familj. Men jag tror att han är väldigt sugen på ytterligare ett par säsonger på högsta nivå och målvaktsjobbet är ledigt i såväl Hammarby som IFK Göteborg! – 23 matcher betygsatta.

2) Ronald Mukiibi 3,57

Mukiibi inledde på bästa sätt till höger i en trebackslinje (som ofta var en fembackslinje…), faktiskt hans bästa tid i ÖFK. Han lyckades dessutom trycka in två bollar efter hörnor men efter EM var hans kontrakt med klubben över och det blev bara sju matcher. Han kom visserligen tillbaka ( som kontraktlös), gjorde några minuter i segermatchen mot Elfsborg innan han gick sönder och dök inte upp förrän i årsfinalen mot Degerfors. – Sju matcher betygsatta.

3) Sixten Mohlin 3,43

Ständigt i skuggan av Aly Keita, det måste ha varit ett par hopplösa säsonger för Sixten Mohlin. Men reservkeepern har hållit modet uppe och presterat de gånger han fått chansen. Nu blev det sex matcher från start och ett tidigt inhopp (snömatchen mot Mjällby) och han har gjort det bra nästan alla gånger. Men å andra sidan har han också fått spela det målvaktsspel som han gillar allra bäst, det finns inte många målvakter i Allsvenskan som matchar Mohlin i närstridsspelet! – Sju betygsatta matcher.

4 Noah Sonko Sundberg 3,25

ÖFK:s klippa i mittförsvaret som alltid gör sitt jobb och oftast lite till. Men Sonko har inte haft marginalerna på sin sida den här sommaren, gjort ett par självmål, och såg dessutom ut att tappa något av motivationen när den som bäst hade behövts. Jag tror att Sonko, av det som han uttryckte i media, inte gillade höstens byte av tränare. ”Jag är chockad”, sa Sonko när Amir Azrafshan fick lämna och i förra veckan riktade han stark kritik mot klubben i en radiointervju. ”Någonting har gått sjukt fel, det känns skönt att lämna”. Sonko fortsätter nu sin karriär i Levski Sofia i Bulgarien. – 24 betygsatta matcher.

5) Patrick Kpozo, 3,17

Säsongens stora, kanske också den enda, överraskning. Här gjorde Amir Azrafshan sin bästa insats i ÖFK när han gav Kpozo ytterligare en chans. Jag tvivlade men ghananen visade redan under försäsongen att han var en spelare för startelvan. Och när han väl fått den förvaltade han förtroendet på bästa sätt. Kan spela på alla positioner på vänstersidan (ja, även till vänster i en trebackslinje), har mest haft en defensiv roll men jag påstår fortfarande att hans spetsegenskaper gör sig bäst i offensiven! Två mål och två assist kunde ha varit betydligt mera. – 29 betygsatta matcher.

6) Eirik Haugan 2,97

ÖFK:s största kämpe sedan Thomas Isherwood lämnade i vintras. Började urstarkt, mattades något efter EM och har sett lite sliten ut på slutet. Men med det tryck som ÖFK så ofta haft emot sig har Haugan gjort en bra säsong om man ser till helheten. – 29 betygsatta matcher.

7) Felix Hörberg 2,67

En klar uppryckning från förra säsongen men min känsla är att här finns ytterligare ett par växlar att plocka fram. Hörberg ser sig själv (enligt en artikel på en stor fotbollssajt i somras) som en framtida kandidat till den nu vakanta högerbacksplatsen i Janne Anderssons landslag men jag tror inte att ÖFK-spelaren finns bland de översta namnen på den listan. Hörberg har, och det har jag skrivit ett antal gånger, många fina egenskaper i sin verktygslåda – speciellt i offensiven. Men han måste tuffa till sig i duellspelet (det är sällan han delar ut en tackling) och han måste också inse att en fotbollsplan är betydligt större än bara den korridor ute till höger som han helst håller till i. Ett mål borde ha varit några till, likaså tre assist! – 27 betygsatta matcher

Nebiyou Perry 2,67

Han var en av de spelare som skulle driva ÖFK-offensiven. Av och till före EM-spelet, sedan helt frånvarande. Det tog ett bra tag innan klubben berättade vad som hänt för alla som undrade. Men Perry hade opererat en ljumske och var tillbaka först i slutet med två korta inhopp. Av säsongen 2021 blev absolut ingenting. Men här finns resurser, det vet jag! – Nio betygsatta matcher.

9) Isak Ssewankambo 2,61

Ytterligare en som inte kunnat prestera som jag hade hoppats. Ssewankambo fuskade med träningen efter avslutat seriespel (enligt vad som berättats hade han helt andra tankar än att spela i ÖFK den här sommaren men kommenderades till Östersund efter nyår) och kom aldrig ikapp, drog tidigt sönder en baksida (Mjällby borta i cupen) och sedan har det inte blivit någon riktig kontinuitet i hans spel. Bara en riktig toppinsats, MFF borta i tredje ronden. I övrigt mest mellanmjölk. Ssewankambo hittade aldrig det löpsteg han behöver för att hävda sig på den nivå jag vill se honom. Kort sagt; en besvikelse! – 18 betygsatta matcher.

10) Simon Kroon 2,36

Här har vi bara sett sporadiska framträdanden och nu vet vi varför. Kroon berättade för ett par veckor sedan att han drabbats av MS, en svår sjukdom i det centrala nervsystem, och det var ett besked som han fick redan för mer än ett år sedan. Men några gånger har han kunnat vara med och vi har fått se glimtar av hans kvalitet. Ett mål och två assist blev hans facit. Bra så, mer går naturligtvis inte att begära. – Elva betygsatta matcher.

11) Blair Turgott 2,33

ÖFK:s ende riktige målgörare och överlägsen med sina tio fullträffar. Men här finns plats för reflektioner; sex av målen har kommit i två matcher (tre vardera mot Örebro respektive Elfsborg), det betyder alltså fyra mål på övriga 22 matcher. Det tror jag inte är siffror som imponerar på potentiella köpare som är ute efter en målskytt. Jag är heller inte imponerad av hans spel i övrigt, i mina ögon växte egot lite för mycket efter fjolårets fina höst och vårens försäsong. Engelskjamaicanen såg hellre till sig själv än sina lagkamrater (en passningspoäng…) och det ger inga bra betyg i min bok. Inte heller hans landskampsresor var bra för formen, det såg vi klart och tydligt. – 24 betygsatta matcher.

12) Jerell Sellars 2,33

Här har vi ytterligare ett offensivt vapen som försvann redan innan allvaret började. Kom tillbaka efter EM med några inhopp men det var först i slutet av augusti som han kunde leverera på allvar. Men det vara bara i några matcher, sedan var han borta igen innan han fick ett par inhopp här på slutet. Sellars har inte haft någon kul tid i Östersund, skadan i Eskilstuna säsongen 2019 har förstört det mesta och nu flyttar Sellars och hans familj hem till Birmingham i England enligt uppgifter som jag har. Synd, jag gillar verkligen hans sätt att spela fotboll – och tänka fotboll! – 12 betygsatta matcher.

13) Malcolm Stolt 2,29

Uppenbarligen inte Amir Azrafshans favorit (en start, sex gånger på bänken) men efter Per Joar Hansens tillträde har det blivit rejält med speltid. Nio matcher från start och Stolt har absolut klarat sina svåra roll på ett godkänt sätt. Ett mål (kunde ha varit några fler), två assist men framförallt massor av hårt jobb kan han lägga till på sitt CV. Kommer att vara viktig i ”nya” ÖFK. – 14 betygsatta matcher.

14) Ludvig Fritzson 2,12

Kraftigt på G under försäsongen men vad hände sedan? Nej, den här sommaren vill Fritzson inte ta med sig vidare i karriären. Tillsammans med Kalpi Ouattara dominerade ”Ludde" på vänsterkanten i flera cup- och träningsmatcher. Men så försvann Ouattara med sin knäskada, Fritzson blev grinig, utvisad och avstängd i en betydelselös träningsmatch och sedan hittade han aldrig den form jag hade hoppats på. Samma hur mycket han stånkade på, upp och ner, fram och tillbaka på mitten, så hände liksom ingenting. Han var bara tung i steget och sen in i duellerna. Sammantaget; här hade jag hoppats på mycket mer! – 24 matcher betygsatta.

15) Marco Weymans 2,08

Seglade under radarn med sina skador förra säsongen och borta länge även nu. Weymans var inte aktuell förrän i augusti när serien hade passerat hälften. Det är mycket energi i Weymans spel men det händer egentligen inte så mycket. Ofta godkända insatser men sällan något mer. Nja, det här tror jag inte är framtiden i ÖFK, tyvärr för jag gillar egentligen den här typen av spelare. – 13 betygsatta matcher.

16) Sebastian Karlsson Grach 2,06

Precis motsatsen till Malcolm Stolt i samma roll; KG fick stort förtroende av Azrafshan, betydligt mindre av Hansen. Jag förstår att många ÖFK-fans gillade KG:s energi men det behövs mer för att lyckas i Allsvenskan. Jag gav KG bra betyg i tre av hans matcher, i övrigt var det inte mer än godkänt och i några fall underkänt. Det är naturligtvis aldrig roligt att dela ut låga betyg till en 20-åring men i det här sammanhanget försöker jag vara så rättvis som det bara går. KG har potential, han har ett bra löpsteg och tar för sig i höjdduellerna, men där stannar jag i min bedömning.– 16 matcher bedömda.

17) Nikolaos Dosis 2,00

Ännu en 20-åring som fått betydligt mer speltid än förväntat när spelartruppen varit så vingklippt. Och bitvis uppträder Dosis som en etablerad och rutinerad allsvensk spelare för att sedan somna in på stället. Men det tillhör väl ungdomen? Dosis har dessutom en rätt såsig still och måste få till ett bättre klipp i steget för att höja sin nivå och Superettan kan nog vara nyttig för hans utveckling. – 21 betygsatta matcher

Frank Arhin 2,00

Här är väl en talang som ser ut att stanna vid att vara just en talang. Han har ju försökt några år nu, både i ÖFK och i andra klubbar, men utvecklingen har verkligen stått still. Arhins kontrakt går nu ut och han lär säkert hitta en ny arbetsgivare. Men knappast på högsta nivå om jag ska sia om framtiden. – 18 betygsatta matcher.

19) Sam Mensiro 1,95

Mensiro är så mycket ÖFK man kan bli. Men här har verkligheten hunnit ikapp tiden och den glade kämpen spelar verkligen på övertid, åtminstone när vi pratar om Allsvenskan. Mensiro har fått sin speltid mest i brist på alternativ, det måste jag vara ärlig att påstå. Några få toppar, absolut, men oftast har det varit rätt svaga insatser. – 22 betygsatta matcher

20) Henrik Bellman 1,86

Bellman är verkligen en vattendelare. Hans entusiasm gillas av många ÖFK-fans. Jag ser också den, liksom en fin passningsfot (tre assist), men i mina ögon räcker det inte på den här nivån. Jag skulle önska det, han verkar vara en ytterst trevlig prick som dessutom är vältalig, men Bellman väger helt enkelt för lätt. Möjligen att Superettan passar bättre? – 22 betygsatta matcher.

21) Charlie Colkett 1,86

Dök upp först i augusti sedan han bestämt sig för att stanna hemma på de brittiska öarna efter jullovet. Det var samma Colkett som kom tillbaka som vi tidigare hade sett; liten arbetsradie och med en fin vänsterfot som inte gav något i utdelning den här gången heller. Förra säsongen en assist, den här noll assist. Hmmm. Ingen kan påstå att Colkett inte haft möjligheterna, inblandad i de flesta fasta situationer som han varit. Men sällan har en så profilerad värvning uträttat så lite, bara trist enligt mitt sätt att se på saken. – 14 betygsatta matcher.

22) Francis Jno-Baptiste

14 matcher varav åtta från start. Jag kan ha jättefel om Baptiste som fotbollsspelare, jag ser för mycket kvist i fötterna. Men lika förbannat blev det två mål och ett assist trots begränsad speltid. Lika var det förra sommaren, då blev tre mål på få minuter… Man jag fortsätter att insistera: Baptiste ska spela på en lägre nivå! – 11 betygsatta matcher

# Speltid har även Ahmed Awad och Kalpi Ouattara fått. Awad har gjort nio inhopp varav tre har betygsatts. Det är för få tillfällen för att komma med på listan här ovan. Ouattaras 20 minuter mot IFK Göteberg efter sin långa rehab slutade som alla vet i rena katastrofen då både korsband och ledband rök i höger knä!

# Kollar jag mina betyg och jämför med vad statistiksajten sofascore.se har registrerat så sammanfaller det mesta men på några spelare skiljer det rejält. Sofascore ger högst betyg till Aly Keita, Ronald Mukiibi och Noah Sonko Sundberg. Blair Turgott (framförallt) och Francis Jno-Baptiste rankas betydligt högre av datorn än av mig, mål brukar ge den utdelningen, medan på Hörberg, Haugan, Mohlin och Sellars ligger vi ganska lika. Min uppskattning av Patrick Kpozos insatser delas dock inte av datorn!

# Tittar man lagmässigt på betygen hamnar 5–0-segern mot Örebro SK i den andra omgången som särklassig etta. Det ska den också göra, även om utdelningen i förhållande till vad som skapades var exceptionell; fem avslut, fem mål! Men hela insatsen tog mina tankar tillbaka till ”Europatiden”. Nu blev det inte så många fler upplevelser av den digniteten men höga betyg delades också ut efter 3–1 mot Elfsborg, 1–1-mötet i Malmö samt 3–0 hemma mot Sirius, det var insatser av bra allsvensk kvalitet.

Bottennappen var desto fler och ni får själva utse vilka insatser som var sämst. Elfsborg (0–3), Varberg (0–3), Häcken (0–5), Göteborg (0–4) och Djurgården (0–3 är några av kandidaterna…

# När nu ÖFK startar sitt omfattande renoveringsarbete tycker jag att klubbledningen mycket väl kan göra ett studiebesök i Bodö i norra Norge för att hämta inspiration. Det ligger visserligen långt åt helvete, 73 mil från Östersund och norr om Polcirkeln, men bara resan dit slår det mesta och förutsättningarna för att bedriva elitfotboll är ungefär likvärdiga. Städerna är dessutom ungefär lika stora.

FK Bodö/Glimt har varit med betydligt längre än ÖFK. Klubben, som bildades 1916 och därmed har 80 år mer på nacken än ÖFK, spelade sin första säsong i högsta ligan 1977, har spelat 684 matcher i Elitserien (tidigare Tippeligan) och ligger på plats 14 i maratontabellen. Bodö/Glimt tog sitt första mästerskap förra säsongen (nytt Norgerekod med 81 poäng och 103 gjorda mål), ser ut att vinna även i år när man leder med tre poäng före Molde inför sista omgången och gör dessutom bra ifrån sig i Europaspelet (slog José Mourinhos Roma med 6–1 hemma på Aspmyra för några veckor sedan). Två cupguld och ytterligare tre cupfinaler finns på klubbens CV. Alltså inte så olikt ÖFK, bara betydligt mera.

Glimt, som de gärna kallar sig själva, spelar också en fotboll, i Norge benämnd Rosenborg 2.0, som är väl så attraktiv som den Potter-fotboll som så många ÖFK-supportrar drömmer om. Bara lite mera direkt mot mål.

Och man gör det, till skillnad mot ÖFK, med nästan bara egenproducerat eller från närområdet!

# Jag var med i tidigt 2000-tal när ÖFK presenterade sin första ungdomssatsning i en lokal som sedermera skulle ingå i Stadsdel norr och jag vågar påstå att dåvarande ordföranden Rolf Lohse inte möttes med någon större entusiasm från stadens övriga klubbar. Det var precis tvärtom, en isande kyla spred sig i lokalen efter Lohses besked. Jag har sedan det där mötet haft många tankar, samtal och funderingar om varför det aldrig kommer fram några som tar sig hela vägen till A-laget ur den här satsningen.

Nu vet jag!

Som en blixt från klar himmel fick jag på fredagen fullständigt klart för mig vad som gått snett:

Det är Daniel Kindbergs fel, ingen annans!

Istället för att träna fotboll har Kindberg kommenderat ut en hel armé av ungdomar i rött och svart (ingen har visserligen sett dem, förmodligen i skydd av mörkret…) som sprungit runt på Stadsdel norr med hacka och spade och skottat tonvis med jordmassor, enorma mängder med tanke på faktureringen, upp i traktorskopor (fordon ägda av en flyttgubbe från Sollefteå men ingen har sett traktorerna heller. Förmodligen skedde jobbet i kolsvart mörker…) som sedan fyllt en flotta av lastbilar (samtliga oregistrerade och ägda av samma flyttgubbe, naturligtvis har ingen sett dom. Det var nog för mörkt även då…) tankade med diesel (som ingen vet var den har inhandlats, det finns inga kvitton och fordonen har dessutom med största sannolikhet tankats i skydd av nattens mörker…). Jordmassorna har sedan körts till bullervallar (ingen har sett lastbilarna köra omkring på Stadsdel norrs område, det var naturligtvis mörkt även då…) som redan var byggda av Peabs mannar.

På det här sättet har Daniel Kindberg knäckt årskull efter årskull, speciellt mellan åren 2013–2017, förmodligen även några tidigare årgångar.

Pojkarna, vid den här tiden fanns det bara pojklag i ÖFK, blev grovjobbare (den illasinnade skulle nog kalla det för barnarbete) istället för fotbollsspelare. Klart att grabbarna inte hade någon kraft över till fotbollen sedan de skottat jordmassor för miljoner och dessutom hunnit anlägga gräsmattor till alla nyinflyttade.

Jag sänder härmed en tacksamhetens tanke till hovrätten i Mellersta Norrland som äntligen fick mig att begripa varför inte ÖFK lyckats fostra någon egen fotbollsspelare av klass på 15 år.

Efter fredagens dom är det ju solklart. Här finns inget utrymme för något alternativt händelseförlopp. Det är ju ställt utom allt rimligt tvivel…

Eller hur, Daniel?

Till sist; det här blir min sista ÖFK-krönika på fotbollz, i varje fall i den här formen. Efter sex år och cirka 300 krönikor tackar jag för mig. Jag kommer i fortsättningen koncentrera mig på några andra uppdrag som också kräver sin tid. Med största ödmjukhet bugar jag för alla glada tillrop och gillanden för mina bokstäver. Jag tackar också för buropén även om jag blir oerhörd störd av alla fegisar som döljer sig bakom pseudonymer i sina påhopp. Att inte stå för sin åsikt är inte min stil.

För att runda av det hela vill jag framförallt tacka Haldo Jonsson för att han ville ha med mig på den här resan när det blev möjligt och sedan, ofta nattetid, suttit och väntat in mina texter. Imponerande, det har ju gått en tid sedan han lämnade ungdomsåren. 84 år gammal är Haldo Jonsson fotbollz och har så varit sedan starten 2008. Det är ett enormt jobb har gör på sin fritid, dag efter dag, vecka efter vecka, månad efter månad, år efter år. En sån här verksamhet stannar aldrig av.

Haldo lär knappast få en staty för sin insats, han vill säkert inte ha någon heller. Men ett stort tack från oss som gillar fotboll ska han ha!

 
 
63 Kommentarer:
Gäst: Glenn skrev | 9 Dec 2021 - 23:45
Bollkalle,
Jag förstår inte kommentaren?
1
Gäst: D e ju d här skrev | 9 Dec 2021 - 15:06
Med intelligensen. Kan du inte försöka med ett program typ lätt svenska.
0
Gäst: Bollkalle skrev | 9 Dec 2021 - 14:58
GLENN: Läst, men inte förstått.
2
Gäst: Glenn skrev | 9 Dec 2021 - 12:01
En sak som jag tror faktiskt spelar större roll i fråga om förtroende för Kindberg än själva domen, är hans person och hur han har betett sig sen allt uppdagades. Vem bryr sig om lite fuffens när man gillar personen liksom. Märkligt ändå då han var exakt samma person innan. Skillnaden ligger väl i att fler sen fått tagit del av det.
6
Gäst: Skillnaden skrev | 9 Dec 2021 - 11:56
Kan tyckas svårt att blanda ihop demokrati och diktatur, här lyckas man. Domaren dömer och ni ska bara hålla käften.
0
Gäst: Per Rectum skrev | 9 Dec 2021 - 11:42
En fråga till er som hoppas på Messias återkomst. Vem skall sponsra ÖFK/Kindberg? Alltför många kritiserar den styrelse som trots alla besvärligheter tagit på sig uppgiften att lotsa ÖFK vidare. En styrelse där en del gått in med kapital som investerare eller att sponsrat klubben. Det sistnämnda för att sedan bi anklagad för att få rabatter på en sponsring ingen annan ville göra. Visst kan man byta ut styrelsen till en ledd av Daniel Kindberg. Av erfarenhet då bara med ett fåtal rättrogna.
Men vem skall då sponsra föreningen? De som kritiserats och avgått? Andra som oavsett inställning till domen är tveksamma till Kindberg? Sollefteåmannen som plockade fram 7-8 miljoner? Större summor från Östersunds kommun, Östersundshem och Jämtkraft får man nog spana efter så länge politikerna anser sig ha en gås oplockad med DK.
Utan sponsorer är allt elitspel omöjligt. Speciellt som publikintresset inte är större än höstens allsvenska matcher visat.
14
Gäst: Ryktet går skrev | 9 Dec 2021 - 11:28
Bullervallsjobbarna och ungdomarna som slet arslet av sig kommer alla att rösta på Kindberg..........Han får nog inte många röster.
8
Gäst: IFK Zaragossa skrev | 9 Dec 2021 - 11:16
Att det blir kuppförsök på årsmötet kan man räkna med. Vi får se vilken sida som lyckas bäst. Det kommer att bli ett tjuv & rackarspel. Utan dess like!
2
Gäst: Maria* skrev | 9 Dec 2021 - 10:57
1. Jag är väl förtrogen med vad en krönika är. Jag har också koll på tryckfrihetsförordningen och vad den säger om förtal."3 § Som tryckfrihetsbrott anses förtal som innebär att någon utpekar någon annan som brottslig eller klandervärd i sitt levnadssätt eller annars lämnar en uppgift som är ägnad att utsätta denne för andras missaktning". Så - till random gästskribent som tyckte nåt om krönikor: även om en krönikör får uttrycka egna åsikter så finns det fortfarande en ansvarig utgivare för text som publiceras offentligt - därav min fråga om Fotbollz stod bakom.

2. Jag har aldrig tagit offentlig ställning i skuldfrågan. Flera försöker lägga ord i min mun men mina tankar och åsikter håller jag för mig själv eftersom det är domar'n som dömer. Det är vad man har att förhålla sig till i en demokrati.

3. För den/de som nu ev. klarar av att förstå 1 och 2 så tycker jag att om Kindberg är den som är bäst lämpad att föra ÖFK framåt så är det han som ska göra det. Jag grundar mina åsikter på tidigare uppvisade resultat.

(4. Till alla er som nu skriver att ni får tycka vad ni vill och att jag ska vara tyst - ja ni får tycka vad ni vill och det får jag också och om jag också väljer att tycka här så är det bara att gilla läget).
10
Gäst: Ojämte skrev | 9 Dec 2021 - 07:15
Är ÖFK Forever och Barca samma person?
Många ord, lite budskap
22
Gäst: ÖFK forever skrev | 9 Dec 2021 - 01:37
Vittnesmål borde inte vara trovärdigt alls som bevismateriel i rättegångar med tanke på vad neurovetenskapen numera tagit reda på mer om hur våra nervsystem/hjärnor med "falska minnen, planterade minnen mm. Framförallt hur opålitligt vårt minne är över huvud taget.

Sedan ska man även ha i åtanke att vittnen alltid kan ah egna agendor för sina vittnesmål oavsett om de känner en person eller inte som de vittnar för eller emot.

Även är det väldigt konstigt att man ska gå på förhör? Det måste ju verifieras att det som sägs i förhör är sant och fakta för att det ska kunna användas. Om det inte är det så är det ju inget att ha med i en rättegång som bevismedel.

Målet med rättegångar (om vi nu ska ha kvar domar och straff som känns så förlegat) är ju att få fram fakta om vad som verkligen hänt och handla därefter. Så allt som används som bevismateriel måste ju vara 100% fakta och säkrat att det stämmer. Inga gissningar, antaganden mm.

För att verkligen kunna lägga ihop alla bitar borde AI som kan bearbeta stordata (big data) som ingen mänsklig hjärna är kapabel till användas och det utan att lägga in egna åsikter, värderingar, fördomar mm.

Man måste väl kunna ändra vad säger hur många gånger som helst då man kan ha kommit ihåg fel, varit stress och en massa andra orsaker till att ej korrekta fakta sades (sedan måste ju dessa uttalanden kontrolleras så att man vet att de stämmer till100%).

Hoppas vi snart får ett än mer modernt och konstruktivt samhälle utan hämnd, straff, fördömande och andra destruktiva metoder och attityder.
1
Gäst: @Journalisternas samkväm skrev | 8 Dec 2021 - 22:25
OOOOPS
Skrev du skattepengar, oj. Alla vet vart ni vill se slantarna försvinna. OBS. Straffspark på den.
11
Gäst: Journalisternas samkväm skrev | 8 Dec 2021 - 22:07
Ännu en gubbe, ännu en föredetta journalist, ännu en person som vill insinuera och veta bättre än hovrätten.
Oberoende media är den största myten som någonsin myntats, vill Fotbollz verkligen vara ett ställe för gamla megafoner att nu sprida skit de tidigare spred i dagstidningar?

Kindberg är friad på alla punkter av en enig hovrätt.
Ni visar era rätta färger f d journalister som vill döma folk på gatan och bygga opinion.
Fy fan vilket jävla lågvattenmärke - man börjar förstå att vissa partier vill se över press stöd och public service. Varför skall skattepengar gå till mediehus utan såväl Etik som moral?
6
Gäst: Tord Andersson skrev | 8 Dec 2021 - 21:39
Jag hoppas du gör snabb comeback på Fotbollz, Agne.
Angående Kindberg kan det vara intressant att veta att domen i hovrätten kunde ha blivit en annan om rättegången hade skjutits upp en månad.
Kindberg och hans kumpaner erkände ju som bekant i polisförhör att de hade saltat fakturor, men under rättegången backade de och sade att de hade ljugit för att blir frisläppta. Hovrätten gick på vad som sades i rättegången, enligt svensk rättsprincip.
Från 1 januari 2022 blir det inte lika lätt att ta tillbaka ett erkännande. Då träder en lagändring i kraft som gör att ”berättelser som lämnats i tidiga förhör ska kunna användas som bevis”.
Rätt eller fel? Visst finns det en risk att erkännanden pressas fram i polisförhör, men nog blir det absurt när tre personer ovetande om varandra först erkänner brott och sedan, när de hunnit prata ihop sig, tar tillbaka allt i rättssalen.
19
Gäst: Haha skrev | 8 Dec 2021 - 21:29
Lobba in Kindberg, vill han tillbaka är han tillbaka nästa årsmöte. Det kan ingen hatare här på fotbollz göra något åt.
7
Gäst: Ibland skrev | 8 Dec 2021 - 20:05
Är det väl bra att konstatera att man inte har någon möjlighet att förändra den fria tanken, stanna vid det Maria. Att lobba in Kindberg den här vägen är dödfött.
7
Gäst: @Maria* skrev | 8 Dec 2021 - 19:10
Fotbollz behöver inte stå bakom Agne.
Han är en fri krönikör
Under året har det här att det är en handullgång på gång visat sig personer som inte förstår vad en krönika är
6
Gäst: PS skrev | 8 Dec 2021 - 17:21
ÖFK forever@varför är inte Dk ödmjuk utan förklarar alla i styrelsen som totalt värdelösa och okunniga och Shahine var hatobjekt om han ska följa dina råd.
4
Gäst: Va det Povel skrev | 8 Dec 2021 - 17:07
Som sjöng, bla bla bla bla bla bla bla.
5
Gäst: ÖFK forever skrev | 8 Dec 2021 - 16:55
Inge är körd för alltid. För alla gör vi misstag och snedsteg om vi nu lever livet. Många är de som gör det och ingen märker att de har gjort det så då är det som inget har hänt för övriga. Om man är misstänkt så är misstänkt långt ifrån samma som att man gjort något. Även ett erkännande kan komma av olika anledningar än att man är skyldig (stress, press mm).

Men framförallt så lär vi vilja ha ett bättre, mer intelligent och "varmare" än det vi hittills haft genom historien. Ett samhälle där man kan göra fel och få komma tillbaka och få ny chans. Övriga har väl inget behov av hämnd? Hämnd är ju så destruktivt, fult och lågt och är ju typ som ett brott. Även agg och illasinne mot någon.

Varför över huvud taget ha sådan mentalitet? nu när vi vet mer om hur vi blir de som vi blir genom arv samt miljö (alltid mix av dem) och att vi kanske inte väljer vilka vi blir (livets lotteri) då så gott som ingen väljer sin miljö runt sig och ingen sin genetik. Fysikens lagar om orsak och verkan talar sitt tydliga språk att vi inte kan välja utan att allt är domino. Att när vi väl gör ett val så är det en konsekvens av vad som hänt oss innan (erfarenheter).

Vi måste väl med vårt samhälles utveckling kunna agera mer empatiskt mot allt och alla. Betyder inte att vi inte stoppar handlingar och attityder som skadar, lurar och/eller utnyttjar någon/något. Men vi försöker att förstå, förlåta, stötta och hjälpa istället för att döma och fördöma. Helst ska vi som samhälle gripa in långt innan brott skett.

Men inga bestraffningar i världen stoppar brott. Det visar tusentals år av straff och det oavsett hur hårda de är. Samma i fotboll så hindrar inte straffen att det begås brott. För spelarna försöker ju hela tiden "tragiskt" nog att fuska till sig fördelar. Det som behövs för att få slut på fusket är en attitydförändring att det "inte är kul att vinna genom fusk". Även så sänder ju dessa spelare fel signaler till barn och unga samt hela samhället. Många är de som ser upp till dessa spelare. Frågan är ju egentligen varför vi ens ska behöva ha domare över huvud taget? Med rätt attityder skulle spelarna kunna sköta allt själva på plan. Ärlighet och andra goda värdegrunder. Istället för domare kanske det skulle finnas "hjälpbedömare" som inte delade ut straff utan bara hjälpte till (typ VAR) om båda lag är osäkra på hur det stod till med om det var offside eller inte.

Men att ha domarna för att beivra regelbrott och fusk är ju tragiskt att det ska behövas.

Men framförallt så bör vi alltid kunna ge människor nya chanser. Det vinner alla på. Självklart med kontroll om de har ändrats (av professionellt kunniga) om de nu har gjort saker som är skadliga för andra eller om de utgör fara för andra.

Tror verkligen på ett varmare, mer kärleksfullt och förlåtande samhälle där vi kommer närmare varandra med mindre polarisering och segregation. Men vi måste arbeta hårt för det. Det är inget som kommer av sig själv.

Så hoppas att alla kan få hålla på med det som de älskar oavsett sitt förflutna. Är du frikänd så är du. Annars kan vi misstänka precis varenda person som i världen. Vi har ju inte nog med bevis men de kan ju faktiskt vara skyldiga till brott även om ingen vet om det. Varenda levande människa. Är det så vi vill ha världen? Varför utreda om man inte ska bry sig om resultatet? (framförallt anlita de främsta resurserna)
6
Gäst: Hörru Daniel skrev | 8 Dec 2021 - 15:18
På vilket sätt för ditt beteende klubben framåt, ditt som du uttrycker dig älskade ÖFK. Att du är körd i elitfotbollssammanhang står utom allt tvivel, varför detta mot klubben du säger dig älska. Föreningen behöver enas, inte splittras.
7
Gäst: Fd Kindbergfan skrev | 8 Dec 2021 - 15:06
Eller så kan man tänka. Luktar det skit...........då är det skit. Sen får du högaktligen precis va fan du vill. Jag kommer alltid att saluföra mina tankar när det kommer till brottslighet, totalt utan juridisk kunskap. Tänka sig en människa som totalt skiter i pöbeln. Är inte det läckert så säg.
2
Gäst: Glenn skrev | 8 Dec 2021 - 15:05
Maria,
Det håller jag med dig om, att är man friad ska man betraktas som friad. I vart fall ska en misstanke om annat inte ligga personen i fatet. Däremot ger sådana här saker och saker som sker i dess sköljvatten byggstenar till folks uppfattning om en person. En uppfattning som bygger på all möjlig information och intryck, det är inget konstigt med det. Att det innebär att vissa kommer inneha en skeptism mot Kindberg, och för den delen mot det juridiska systemets hanterande av ekobrott, är inte heller konstigt. Var och en får ha sin uppfattning om saker och ting, och det finns lagar som ska skydda för att den uppfattningen inte går över till att skada personen ifråga. Förtal och diskriminering rör sådana områden. Därav förespråkar jag en lugn och saklig diskussion.

f.d. spelare
Om två personer, utan vetskap om varandras agerande, erkänner inblandning i palmemordet och med uppgifter som stämmer sinsemellan, då är jag tämligen säker på att det hade diskuterats mer ingående om skyldighetsfrågan.
5
Gäst: f.d.spelare skrev | 8 Dec 2021 - 13:49
Det blir mer och mer skönt att veta att det är jurister och andra seriösa personer som står för domstolsdömandet i Sverige - alltså att ingen blir dömd på allmänt tyckande t.ex. från aliaset "egen bekännelse". Då skulle vi alla vara illa ute. T.ex. har för tillfället ungefär 130 personer erkänt sig skyldiga till att ha mördat Olof Palme. Med "egen bekännelses" inställning skulle 130 livstidsdomar därmed levereras i snabb takt utan onödigt dröjsmål. Kanske dags att tänka efter lite ibland. I en domstol krävs faktiskt bevis.
13
Gäst: @Maria skrev | 8 Dec 2021 - 13:04
Du har skrivit samma budskap ett otal ggr, fortsätt gärna 1000 ggr till. Jag när likförbannat mina egna tankar. Jag känner stor empati med Östersundshem, PEAB och framförallt skattebetalarna. Andra som försöker sig på snyftvalsen berör mig inte i ryggen.
13
Gäst: Herregud skrev | 8 Dec 2021 - 12:57
Tragiskt att läsa vissa användares kommentarer. Förstår inte problemet med att folk skaffar sig en egen uppfattning om saker och ting.

Maria och ÖFK Forever får man väl utgå ifrån också har läst domen precis som alla andra som yttrar sig. Att de då väljer att ryggdunka misstänkt är upp till dom.

När hovrätten i en dom skriver att det finns väldigt mycket oklarheter men att det inte går att styrka utom rimligt tvivel hur det gått till kan jag nog tycka att ordet "oskyldig" är att överdriva en del.
23
Gäst: Acker P skrev | 8 Dec 2021 - 12:53
Det var faktiskt riktigt roligt inlägg Maria *
0
Gäst: Acker P skrev | 8 Dec 2021 - 12:53
Det var faktiskt riktigt roligt inlägg Maria *
0
Gäst: Maria* skrev | 8 Dec 2021 - 12:49
@glenn m. fl.

Är man friad ska man också betraktas som friad och det är det som du, jag och resten av världen har att förhålla oss till. Allt annat är ungefär lika intelligent som att diskutera vad klockan "EGENTLIGEN" är när man precis bytt till sommar-/vintertid.
10
Gäst: Glenn skrev | 8 Dec 2021 - 12:14
ÖFK-forever,
Fast så enkelt är det ju inte. Frikänd behöver inte betyda oskyldig. Lika som att dömd inte behöver betyda skyldig.
2
Gäst: Hans Hemmingsson skrev | 8 Dec 2021 - 08:53
Hatten av för många välskrivna och initierade krönikor Agne! Du kommer att saknas!
10
Gäst: Egen bekännelse skrev | 8 Dec 2021 - 07:05
Det är klar som fan att något är ruttet när inte egen bekännelse räcker som bevis. Det är på g att se över tolkningar för att få bukt med gängskjutningar och ekonomisk brottslighet. Lovvärt.
4
Gäst: ÖFK forever skrev | 8 Dec 2021 - 06:59
Är man friad så är man oskyldig. Om ni ej är nöjda med det så får ni se till att rättssystemet förändras. Men rättssäkerheten är ack så viktig. Det ska vara 100% säkert så att inte oskyldiga döms. Nästa gång kan det ju vara du som är anklagad och åtalad för något du inte har gjort men att det finns möjligheter att du har gjort det du inte har gjort (i andras ögon som inte var med).

Varför ska vi hålla på och leka experter av olika slag som vi inte är här? Försöka skapa opinioner om att man kan likt ett lotteri blir friad eller dömd. Eller att de som verkar runt lag och idrottare på elitnivå inte är skickliga på det som de gör och har bättre koll och insikt i det som de arbetar med än någon av oss har (ungefär som att ha någon som har för lite att göra som är efter och kommenterar när man arbetar som hantverkare fast de inte har utbilding och/eller aldrig arbetat som yrket de har åsikter och idéer om hur man ska göra. Så störigt. Främst när de yrar totalt nonsen och är helt ute och cyklar och inte vet om det då de inte har nog med kunskap och erfarenhet för att veta eller förstå men ändå vill tycka).

Hoppas vi kan respektera kompetenta experter med utbildning/kompetens och erfarenhet/meriter som de blivit rekryterade för att de har då det matchar de krav som finns för jobbet.
12
Gäst: Glenn skrev | 8 Dec 2021 - 00:52
Åh herregud, inte det här igen. Det går gott att tycka det ena eller det andra om Kindberg utan att göra det till en pajkastning. Man kan sakligt diskutera uppgifter ur förundersökningsprotokoll, tingsrättsdom och hovrättsdom och uttrycka sin åsikt utan att få tillbaka ett svar som avslutas med ”!!!!!!!!!!!”. Kan vi pröva det tillvägagångssätt?

Agne, ibland har jag nästintill skakat av frustration och ibland fått en ögonöppnare när jag har läst dina texter. Oavsett vad man känner för det du skriver har dina krönikor fungerat som utmärkta utgångspunkter för diskussion, vilket är något jag kommer sakna. Jag skulle sammansatta det som att du har gjort exakt det en god krönikör skall göra så tack för det!
17
Gäst: Bittra gubbar skrev | 8 Dec 2021 - 00:20
Bittra avundsjuka män, fan finns det något härligare än att höra dem. Brings me back till Hofvallen och de lägre divisionerna. Fan vad det måsta varit jobbigt för er
Med alla framgångar, sån tur ni kan vara tillbaka och gnälla.

By the way, ni kanske borde titta er i spegeln och fråga er vad ni åstadkommit.
2
Gäst: Bittra gubbar skrev | 8 Dec 2021 - 00:20
Bittra avundsjuka män, fan finns det något härligare än att höra dem. Brings me back till Hofvallen och de lägre divisionerna. Fan vad det måsta varit jobbigt för er
Med alla framgångar, sån tur ni kan vara tillbaka och gnälla.

By the way, ni kanske borde titta er i spegeln och fråga er vad ni åstadkommit.
2
Gäst: Northern Soul skrev | 7 Dec 2021 - 21:48
-Skarp analys, men vi bör heller inte glömma de döda spanjorernas insats! Vet någon förresten vart de tog vägen när de var färdiga med att bygga bullervallar? Det vore opraktiskt med en zombie-epidemi nu när vården har Covid-19 att tampas med.

Tack för allt Agne, jag kommer att sakna dina krönikor! Det kommer alltid att finnas ett behov av dina fotbollsanalyser, och av personer som står upp mot små män med stora käftar. Tack!
32
Gäst: @ojämte skrev | 7 Dec 2021 - 21:11
Håller helt med! Men nu slutar ju Agne så du behöver inte vara orolig.
1
Gäst: Ojämte skrev | 7 Dec 2021 - 20:54
Aldrig mer en megaloman.
ALDRIG!
3
Gäst: Men HALLÅ skrev | 7 Dec 2021 - 20:24
Blev inte Kindberg frikänd??
9
Gäst: Medborgarförslag skrev | 7 Dec 2021 - 19:40
Vid förändringar i klubbens ledning föreslår jag kommunen omgående kräver in eventuella hyresskulder. Mycket rimligt,
11
Gäst: Väst skrev | 7 Dec 2021 - 19:32
Haha! Otroligt rolig blinkning till Kindberg. Såg även att Keita går skadad, men känn ingen oro. Vi har två utmärkta målvakter på kansliet.
24
Gäst: Toppen! skrev | 7 Dec 2021 - 18:41
Då har vi dessutom en till äldre man, som dessutom är psykolog, som sållar sig till skalan bittra människor och som inte har tillit till rättssystemet.
Grattis, ankdammen blev en anka rikare!
6
Gäst: Maria* skrev | 7 Dec 2021 - 18:40
Jag trodde detta forum handlade om fotboll och inte om att misstroendeförklara svensk lag och rätt. Är det OK att anse egna åsikter väga tyngre och sen publicera det i form av raljerande spydigheter? Står Fotbollz bakom det?
16
Gäst: Gammelsosse skrev | 7 Dec 2021 - 18:21
Agne skulle ha hållt sig till fotbollen och inte blandat in politik. Om han vill vara politisk kan han sktiva en annan artikel om det.
16
Gäst: Tomas Noterius skrev | 7 Dec 2021 - 16:05

Jag har alltid med stor förväntan inväntat din krönika och alltid nickat instämmande efter att läst densamma. Inklusive ett leende. Tack Agne.
16
Gäst: @@Äntligen skrev | 7 Dec 2021 - 13:33
Jag har ingen koll på intelligensnivån på människor på detta forum, men nog är det jävligt makabert att det ska behövas en förklaring till Agnes krönika.
12
Gäst: @Äntligen skrev | 7 Dec 2021 - 13:06
men snälla du, nu gick det väl snett i ditt tankesätt

Det är ju inte ungdomarna han ger sig på, det är ju DK, som vill ge sken av att dessa ungdomar har skyfflat en massa jord, tror du verkligen på det?

Du verkar tycka lite synd om DK, men snälla nån, han gräver sin egen grop varje gång han öppnar munnen och kritiserar alla som gör något för ÖFK idag
17
Gäst: @Tommy Lundberg skrev | 7 Dec 2021 - 11:13
Hur skall man göra kolla det?

Inloggning med Mobilt BankID?
0
Gäst: Tommy Lundberg skrev | 7 Dec 2021 - 10:46
Ett stort tack Agne för alla dina alltid lika läsvärda krönikor. Jag kommer att sakna dem om det nu blir så illa som du skriver.

Ett stort tack också till Haldo för ett beundransvärt arbete med fotbollz.

Jag skulle uppskatta om det i fortsättningen inte är möjligt att skriva kommentarer annat än under sitt riktiga namn
13
Gäst: ÖFK:are skrev | 7 Dec 2021 - 10:34
Skönt att dysterkvisten slutar! Låg nivå att ge sig på unga ÖFK grabbar som "dyster" skriver att dom skottat jordvallar och varit delaktig stadsdelnorr härvan. Lågt!
Läs Hovrättsdomen. En helt enig jury har gett en friande dom!
18
Gäst: Den där Kindberg skrev | 7 Dec 2021 - 09:50
Verkar vara en ödmjuk människa. Tydligen den ende med rätt till åsikt, väldigt god självinsikt och vill inte alls elda på pöbeln. Det måste ju vara en självklarhet att han ska ta över bollklubben igen, ÖFK kommer riktigt att bli sönderälskade av fotbollssverige med den lösningen. Inte för inte går tankarna till den pöbeldrivande ledaren i väst. Ropen skalla MAKE ÖFK GREAT AGAIN. Självklart upp till medlemmarna att bestämma, jag kan bara ta stort avstånd från den idiotiska iden.
28
Gäst: Rolle Kriffa skrev | 7 Dec 2021 - 09:24
Apropå att fostra elitfotbollsspelare ! Visste ni förresten att lilla Härjedalen fostrat i stort sätt lika många spelare som nåt allsvenskan som Jämtland, utan att ha 100 procent koll på Jämtlandsfotbollens tidiga årgångar. Nämligen nio stycken när Oscar Jonsson från Vemdalen gick in å stod i Djurgårdsburen för nåt år sedan
4
Gäst: Robert skrev | 7 Dec 2021 - 09:16
Tack för alla krönikor Agne!
14
Gäst: Haldo skrev | 7 Dec 2021 - 09:12
Tack Agne för ditt beröm. Jag blev glad att höra det och speciellt när det kommer från dig som fortfarande håller klassen som en av Sveriges bästa sportjournalister.

Trots allt är fotbollz.se ett lagarbete. Det är ni fantastiska skribenter och människor som medverkar i fotbollsfolkets egen sajt fotbollz.se, som gör fotboillz.se möjlig att hålla igång och som stimulerar mig och andra att fortsätta. Utan er ingen fotbollz.se så enkelt är det. Ni är värda allt beröm. En viktig funktion har även Klaus Kurzawa. Det är han som gjort sidan och som står bakom de förändringar på sidan som kontinuerligt måste göras .Tack alla!

Jag vet att Agne har tagit på sig ett tungt arbete utöver fotbollz.se, men vi hoppas att Agne kommer tillbaka till våren i kanske någon annan form.
24
Gäst: Gamla gubbar skrev | 7 Dec 2021 - 09:08
Vad är det för fel på er?
Agne, Thord-Eric, Tord Wickzell med flera?
Har Daniel Kindberg gjort er något? Är det att ni inte kan respektera rättsstaten vi lever i? Varför denna bitterhet?
Anledningen till att Jämtländsk fotboll är på väg tillbaka till samma nivåer som innan DK eran är just på grund av sådana som er.
Och ni skall vara opinionsbildare, erkända föreningsledare som förespråkar underkännande av en rättsstat och det svenska rättssystemet.
Eran juridiska utbildning är säkerligen både bättre och längre än de som dömde i Hovrätten.


14
Gäst: Daniel Kindberg skrev | 7 Dec 2021 - 09:08
Jag har ofta uppskattat Agnes krönikor, dessa till skillnad från de lokala sportjournalisternas texter, har åtminstone innehållit någon fotbolls kunskap. Däremot är jag besviken och förvånad, som demokrat och normalbegåvad över hur Agne raljerar i ämnen där han har noll kunskap och bevisligen inte kunnat läsa vanliga texter i domar.

Jag vet vad jag åstadkommit för fotbollen i Jämtland, det är fakta och det är jag och de som var med i ett välfungerande team stolta över. Detta till skillnad från de som inte åstadkommit något!
30
Gäst: Tord Wickzell skrev | 7 Dec 2021 - 09:02
Tack allt arbete du gjort för oss och fotbollen. Intressant slutsats varför nyrekryteringen inte lyckats i ÖFK. Som sagt ställt utom allt rimligt tvivel.
17
Gäst: Rolle Kriffa skrev | 7 Dec 2021 - 08:34
Tack Agne för alla fina krönikor genom åren. Jag tror inte jag känner någon som har så klockrena analyser i ämnet fotboll. Här nere i Härjedalen väntar vi också på dina krönikor, hoppas du ändrar dig. Detta om Glimtarna är nåt att fundera över, otrolig förening långt uppe i norr, där vi även har Tromsö. Inlägget om DK ser jag som ironi från din sida//// Lev väl önskar vi nere i Härjedalen.
14
Gäst: Acker P skrev | 7 Dec 2021 - 07:37
Hoppas att du ändrardig och vi fortförande för läsa dina krönikor. Du är kungen
18
Gäst: Janne Magnusson skrev | 7 Dec 2021 - 06:53
Tack Agne för dina krönikor. Jag har läst de flesta och oftast har jag delat dina analyser, slutsatser och åsikter. Må så gott!
20
Gäst: Tapas skrev | 7 Dec 2021 - 00:36
Tack för alla krönikor och inlägg! Jag har läst varenda en och väntat nyfiket på dina åsikter. Inte alltid jag håller med i allt, men det är ju naturligt. Tråkigt att du inte ska fortsätta, jag hoppas att det ändras.
21
Gäst: Per Lagerbäck skrev | 6 Dec 2021 - 23:29
Om förutsättningarna blir dom rätta, så hoppas jag på fler krönikor Agne! Men många tack i väntan på dessa eventualiteter!
31
 
Sök på fotbollz.se
   
  Onödig fadäs av förre ÖFK- spelaren Ravel Morrison  
  av Haldo Jonsson | Igår - 15:55  
 

Ravel Morrison

 
  Läs mer...  
 


 
  Förre analytikern i ÖFK Rafael Roldán Bermúdez blir förstetränare i Linköping FC  
  av Haldo Jonsson | 2 Dec 2023 - 22:45  
 

Rafael Roldán Bermúdez. Foto. Haldo Jonsson

 
  Läs mer...  
 


 
  Annat ljud i skällan - har experterna omvärderat ÖFK?  
  av Nickname [Hiawatha] | 2 Dec 2023 - 11:30  
 

Detta är ett inlägg från forumet. Fotbollz.se gör ibland en artikel av något inlägg. Detta är ett en sådant

 
  Läs mer...  
 


 
  Glad julklapp till ÖFK - Elitlicensen för 2024 klar  
  av Haldo Jonsson | 1 Dec 2023 - 16:58  
 

Försäljningen av säsongskort har dragit igång samt försäljningen gentemot sponsorer, och klubben laddar nu om inför en ny fantastiskt säsong i Sveriges näst högsta liga.

 
  Läs mer...  
     
 
Nyhetsarkiv
30 Nov 2023 - 22:12 Tre spelare som lämnar ÖFK
29 Nov 2023 - 14:47 Vi har den äran att presentera årets mästartippare i Hos And
29 Nov 2023 - 10:39 Kajsa Lindroth på Landslagsläger
28 Nov 2023 - 17:02 Opes första nyförvärv - mittfältaren och spelande tränaren D
28 Nov 2023 - 10:24 Chock och besvikelse i GIF Sundsvall
28 Nov 2023 - 09:50 Målvakten och Vemdalssonen Oscar Jonsson nu klubblös
27 Nov 2023 - 15:16 Serieindelning div 3 Mellersta Norrland
27 Nov 2023 - 15:05 ÖFK i topp av Superettans undersökning av publikupplevelse
26 Nov 2023 - 22:10 Stipendiet från Stiftelsen Vi Lirare tilldelas Sebastian Lun
25 Nov 2023 - 17:57 Svenska Cupen 2024 lottad
24 Nov 2023 - 17:09 Trissvinnaren Myroslav Mazur celebrerades i går
24 Nov 2023 - 17:08 Målvaktstränaren Arnold Origi är klar för ytterligare tre år
23 Nov 2023 - 20:01 '- Ifjol fick vi söka upp spelare - i år hör de av sig för a
23 Nov 2023 - 16:20 Pengar från Gräsroten till flera föreningar i distriktet
22 Nov 2023 - 19:10 Korta nyheter om GIF Sundsvall
22 Nov 2023 - 19:07 Före detta ÖFK- spelare på landskampsuppdrag
21 Nov 2023 - 19:50 Izabelle Bardosen signat A kontrakt med UIK
21 Nov 2023 - 18:14 IFK Östersund dam igång
21 Nov 2023 - 18:10 Svensk elitfotboll: - Det blir skärpta regler på läktarna nä
21 Nov 2023 - 13:14 Tränarduo klar för Dvärsätts BK inför nästa säsong
 
 
 
Herrar
av: Jimmy K | 20 Nov 2023 - 01:24
"Är de inte tillräck
9
kommentarer
Glad julklapp till ÖFK - Elitlicensen för 2024 klar
av Haldo Jonsson | 1 Dec 2023 - 16:58
Försäljningen av säsongskort har dr
7
kommentarer
Tre spelare som lämnar ÖFK
av Haldo Jonsson | 30 Nov 2023 - 22:12
Kalpi Ouattara
6
kommentarer
Chock och besvikelse i GIF Sundsvall
av Haldo Jonsson | 28 Nov 2023 - 10:24
5
kommentarer
Stipendiet från Stiftelsen Vi Lirare tilldelas Sebastian Lundbäck, IFK Östersund
av Haldo Jonsson | 26 Nov 2023 - 22:10
Bilden: Sebastian "Batti" Lundmark
3
kommentarer
Onödig fadäs av förre ÖFK- spelaren Ravel Morrison
av Haldo Jonsson | Igår - 15:55
Ravel Morrison
 
 Skrivet den Lör 11 Nov 17:28
 
 Skrivet den Mån 9 Okt 22:19
 
 Skrivet den Fre 6 Okt 22:14
fotbollz.se på Facebook