Startsidan...
  Forum
  Krönika
   
  Videoklipp
   
  O'Learys-tipset 2021
- Lämna ditt tips
   
  Kommande matcher
  Kommande matcher
  Länkar
   
  Medarbetare
   
  Kontaktformulär
   
  Sökning
  Skriv en nyhet
   
  Medlemserbjudande
  Om FotbollZ.se
   
  Vill du skriva på fotbollz.se?
  Gör fotbollz.se till din startsida
OFK Supporters
Tabell Tabell Skytteliga Skytteliga
Allsvenskan Tabell Skytteliga.
- Östersunds FK  
Div 1 Norrland - Damer Tabell Skytteliga
- IFK Östersund
Div 2 Norrland - Herrar Tabell Skytteliga
- Frösö IF Gästbok
- IFK Östersund
- Ytterhogdals IK Gästbok
Div 2 M:a Norrland - Dam Tabell Skytteliga
- IFK Östersund 2
- Ope IF
- Svegs IK
Div 3 M:a Norrland - Herr Tabell Skytteliga
- IFK Östersund Ungdom
- Järpens IF
Div 3 Damer Tabell Skytteliga
- Brunflo FK
- Frösö IF
- Hede/Vemdalen
- Häggenås SK
- IFK Strömsund
- Järpens IF
- Krokom/Dvärsätt IF
- Offerdals IF
- Ope IF 2
- Ragunda BK
Div 4 Herrar Tabell Skytteliga
- Alsens IF Gästbok
- Brunflo FK
- Bräcke SK
- Dvärsätts BK
- IFK Strömsund
- Offerdals IF Gästbok
- Ope IF Gästbok
- Svegs IK
- Tandsbyns FK Gästbok
- ÖFK Cosmos
- Stuguns BK Gästbok
 
Övriga serier
Övrigt
Förbund, domare m fl
J/H Fotbollsdomarklubb
Ettan fotboll
fotbolly.se
 
Saknar Du din förening? Tryck här...
 
besök Space2u
 

NY HUVUDTRÄNARE KLAR FÖR JÄRPEN
av Niclas, JIF
Publicerad 7 Jan 2022 - 08:44 Uppdaterad 7 Jan 2022 - 09:25


Järpens IF har gjort klart med den välmeriterade tränaren Alexander Bernhard, med tränarerfarenhet ifrån div1 och neråt och med ett förflutet som spelare i allsvenskan ner till div 6, är Alexander den tränare och ledare vi sökt för att kunna ta nästa steg i vår utveckling.
Alexander tillträder omedelbart.

Vi är glada att kunna hälsa Alexander Bernhard välkommen till Järpens IF.

Det är en mycket välutbildad tränare som vi får i Alexander, kompetensen tillsammans med hans erfarenheter som spelare ifrån Allsvenskan till div 6 och som tränare på flera olika nivåer, från div 1 till ungdomsfotboll, är vi övertygade kommer vara till stor nytta för att vi skall kunna ta nästa kliv i vår utveckling både sportsligt och som förening.

En utmaning som fortfarande finns att jobba med är i att utveckla våra egna spelare i kombination med att lyfta in några spetspelare för att stimulera både resultat, ambition och utveckling. Med Alexanders kompetens inom spelarutbildning är vi övertygade om att vi på långsikt kommer lyfta våra egna spelare, allt ifrån fotbollsskola till representationslag på både dam och herrsida. Alexander kommer även vara ett bra stöd för våra egna tränare och ledare på ungdomsnivå, vi är övertygade att det här blir ett lyft för oss, säger Niclas Brissman, fotbollsansvarig i Järpens IF

Jag ser verkligen fram emot den här resan tillsammans med Järpens IF och att vara del av både den organisatoriska och sportsliga utvecklingen framgent. Jag ser alla möjligheter att Jämtlandsregionen med Åre och Järpen i synnerhet skall kunna erbjuda fotboll på elitförberedande nivå för representationslagen, både på herr- och dam-sidan.

Jag både hoppas och tror att jag kommer att bidra till en utvecklande verksamhet för att nå nya höjder lagom till föreningens 100 års jubileum 2023, menar Alexander Bernhard.

Med Alexanders kompetens så kommer han kliva in på flera olika roller i föreningen, han är en av de personer som kommer vara verksamhetsledare och driva vårt projekt med idrottsfritids, vilket startar upp v10, parafotboll och motionsfotboll för äldre. Alexander kommer också vara en del i det arbete som bedrivs sedan en tid inom föreningen med föreningsutveckling och utbildning av ledare/tränare på alla nivåer där Alexander hoppas kunna inspirera till ledarfortbildning för hela föreningen som i förlängningen skall generera välutbildade och välutvecklade fotbollslag och fotbollsspelare.

Den närmaste tiden så är det en utmaning att sätta truppen och förbereda Herr div3 laget på den kommande säsongen, där målsättningen ligger kvar att vara ett topplag, för att lyckas med detta så behöver vi bredda truppen med spelare både ifrån länet och ifrån utlandet. Så är du spelare och vill anta utmaningen att vara med och lyfta Järpens IF mot nya mål, hör av dig, vi kommer också bjuda in till några provträningar inom kort. När det gäller utländska spelare så kommer vi likt tidigare år rekrytera några stycken spetsspelare till truppen.

På längre sikt är den sportsliga utmaningen att utveckla spelarutbildningen för ungdomar i föreningen och regionen samt att förbereda föreningens representationslag för div 2 spel under den närmsta framtiden. För att lyckas krävs det givetvis en god utvecklingsmiljö för barn- och ungdomsfotbollen så att representationslagen blir självförsörjande så långt det är möjligt. Det finns många intressanta aspekter och förutsättningar på plats som jag ser stora möjligheter i, vilket kan lyfta både föreningen och regionen på lång sikt, det skall bli spännande att jobba med den delen, avslutar Alexander.

.
Fakta Alexander:
Alexander Bernhard, född 1969 i Saltsjöbaden, har som spelare varit verksam i allt från allsvenskan till div. 6 och även provat på internationellt spel i USA under en period på 1990-talet. Under tränarkarriären har det blivit både barn-, ungdom- och senior-tränaruppdrag på såväl bredd som elitnivå på herr- och dam-sidan. Senast kommer han från ett tränaruppdrag hos AIK F19 i Flickallsvenskan. Dessförinnan tränaruppdrag i Enskede IK på herrseniorsidan i div 2 samt ansvarig för P16 verksamheten. Han har tidigare också varit tränare hos Assyriska FF och Arameiska-Syrianska IF i division 1 samt flertalet föreningar på division 5-3 nivå i Stockholmsområdet. Även futsal har funnits med i mixen via tränar- och styrelseuppdrag i Falcao FC, då i SHL.

På utbildningssidan innehar han UEFA A och UEFA MvA certifikat samt därtill flertalet internationella utbildningar och certifikat inom exempelvis Tactical Periodisation, FCEvolution och MBE School of Coaches. Han är också verksam som tränarhandledare för Stockholms fotbollförbund.

 
 
14 Kommentarer:
Gäst: Le chifre skrev | Igår - 11:58
Håller dock inte riktigt med kring att kommentarerna skulle vara mer värda att lyssna på när textens författare inte är okänd. Då blir det ju liksom som att göra folkskillnad. Det spelar väl ingen roll om jag är Lars Lagerbäck eller staketexpert. Mina ord i tråden är fortfarande samma. Förstår du hur jag tänker?
Som sagt, allt gott!
1
Gäst: Le chifre skrev | Igår - 11:51
Min kommentar hade inget att göra med Petters svar utan med originaltextens innehåll.
Anonymitet kan vara både bra och dåligt. Dåligt om den används i och med kränkningar, personliga påhopp och/eller andra kriminella saker. Bra om åsikter, som utan anonymitetens möjligheter, kanske inte sett dagens ljus överhuvudtaget. Det är bra att ni har en plan för kommande säsong och även inför framtiden. Alla jobbar olika och det är bra och utvecklande - så även ifrågasättande och luftning av alternativa åsikter. Tack för trevligt bemötande Niclas och för en tydlig, respektfull ton i tråden.
0
Gäst: Niclas, JIF skrev | 15 Jan 2022 - 11:05
Tack Petter för det mycket klargörande faktan.

@le chifre Avvikande åsikter och ideer är alltid värda att lyssna på, framförallt när man kan stå för dem, genom att ex inte vara anonym.

Lyssnar gärna på dina tankar och din expertis på hur vi kunde och kan göra det annorlunda, för att ha tagit oss dit vi är idag och hur vi kan fortsätta utvecklas.
Vi har en tydlig plan och målbild hur det skall lyckas.

Hör gärna av dig till mig - så lyssnar jag på dina tankar, du når mig på jarpensif.fotboll@gmail.com

Ett stort tack till Petter, Claes och övriga ledare som bidragit med kloka ideer och kreativitet för att vi har lyft fotbollen i en liten by i ingemansland, som är till glädje för många ungdomar och andra.

Niclas
6
Gäst: Stat skrev | 14 Jan 2022 - 21:28
Spelar juh ingen roll om järpen lirar i div 6
om några år! Dom har juh gjort det bra nu. Tagit sig till div 3.
Tror inte man kan gör så mycket annorlunda för att lyckas bättre med ett lag
i ingenmansland. Och tillslut är det slut när inte eldsjälar finns kvar längre.
Enkelt
0
Gäst: Joråsåatt skrev | 14 Jan 2022 - 13:23
Olika åsikter ? Nu presenterade Petter bara ren fakta. Det är ju ingenn åsikt,B s.a.s
3
Gäst: Le chifre skrev | 14 Jan 2022 - 11:17
Håller med jokern. Jag är bara en oviktig person som har en avvikande åsikt. Är det något man vet om världen så är det ju att det gäller att stänga ute allt som inte passar in i sin egen världsbild. Det gäller att hålla filterbubblan intakt. Det är ju inte alltid att kritiska kommentarer är illa menat utan i vissa fall kan det finnas infallsvinklar som kan vara värda att lyssna på. det är jätteroligt att det går bra för Järpen men jag måste väl få framföra hur jag tänker. Eller är det ett forum för liktänkare? Lite rädd att Järpen kommer att stå där om 3-4 år med ett luftslott som har exploderat. Inte meningen att trampa på ömma tår.
2
Gäst: Joker skrev | 14 Jan 2022 - 09:11
Le Chifre är ju en fiktiv person, så vad han skriver är inget att ta notis om!
3
Gäst: Petter skrev | 13 Jan 2022 - 13:22
Här kommer lite fakta från de senaste fyra säsongerna:
Antal spelare med speltid: 83 st
Antal nationaliteter: 23 st
Spelare från Järpen plus närliggande byar: 71%
Utländska nyförvärv: 18%
Spelare från Östersund: 11%

Tolka de siffrorna som ni vill men att säga att vi plockat bort egna spelare håller inte riktigt. Vi alla kring laget har utvecklats stort genom dessa proffsiga och seriösa fotbollsspelare som bidragit. Nu finns ett ännu större antal som gjort träningar och utvecklats också.
Önskar Järpen all lycka framöver!
14
Gäst: Så trött skrev | 12 Jan 2022 - 20:48
ÖFK var en breddklubb i division två när Potter tog över, han såg omedelbart brister i truppen. Stora rensningen skedde väl i div1, ett allmänt fenomen bland unga och s.k. nyfans att inte vara pålästa. Kör hårt Järpen, låt inte avundsjukan störa satsningen.
4
Gäst: @Le Chifre skrev | 12 Jan 2022 - 15:04
Fotbollen har fått ett uppsving i Järpen. Tack bl.a till Magnusson o Brissman
Väldigt många har kommit i bra träning. Järpen har lag i Div 5 och P16 också
Man hoppar inte bara in i Div 3 bara rakt av, utan det är en skolning.
Heja Järpen och fortsätt ert race efter eget huvud. Hoppas också på samarbete med Åre och Alsen!
9
Gäst: Le chifre skrev | 12 Jan 2022 - 09:38
Va? Haha ÖFK var en elitklubb i superettan. Frukstansvärt stor skillnad att jämföra en klubb som Järpen och en klubb som ÖFK med ambitionerna att klättra till allsvenskan. Det är väl inga problem att satsa men jag gillar inte att man sminkar satsningen som ett initiativ för bygdens ungdomar för att sedan putta dessa åt sidan då det tunga kavalleriet kommer. Det är inte transparent eller ärligt. Tyvärr.
0
Gäst: Lika livat skrev | 10 Jan 2022 - 23:49
Var det i ÖFK när Potter såg bristerna i dom Jämtländska fotbollsprofilerna. Ta diskussionen därifrån.
7
Gäst: Le chifre skrev | 10 Jan 2022 - 11:51
"Några spetsspelare". Det ska bli intressant att se hur många "några" är. Skulle inte blir förvånad om "några" i slutändan visade sig bli cirka 8 proffs från låt oss säga Brasilien, Portugal eller England. Jag förstår inte satsningen.
2
Gäst: Alrik8 skrev | 7 Jan 2022 - 13:33
Järpens imponerande satsning fortsätter. Glädjande.
15
 
Sök på fotbollz.se
   
  Har ÖFK fått en ny stor och stark mittback a la Isherwood? - ja, mycket tyder på det  
  av Haldo Jonsson | Idag - 17:53  
 

ÖFK:s träning startade idag

Kevin Jablinski. Foto: Per-Ola Hedlund

 
  Läs mer...  
 


 
  Charlie Colkett till ny klubb  
  av Martin Nylander - Haldo Jonsson | Idag - 10:44  
 


Colkett visar upp sin nya tröja

 
  Läs mer...  
 


 
  'Har jobbat till halv tre på nätterna'  
  av Haldo Jonsson | Igår - 23:00  
 


- Det säger ÖFK:s nye manager Magnus Powell. Foto: David Lidström Hultén

 
  Läs mer...  
 


 
  Inget spel i ÖFK för Patrick Kpozo denna säsong  
  av Haldo Jonsson | Igår - 14:42  
 


Det är nu officiellt klart att Kpozo går till den Moldaviska klubben FC Sheriff

 
  Läs mer...  
     
 
Nyhetsarkiv
16 Jan 2022 - 16:45 ÖFK - gå inte över ån efter vatten - ni har ju Linton Ulloa
16 Jan 2022 - 11:30 Lars Larssons Tankar
15 Jan 2022 - 11:29 Nu start vi upp träningen !
15 Jan 2022 - 10:00 ÖFK startar Superettan hemma
14 Jan 2022 - 17:23 ÖFK presenterar sitt andra nyförvärv - mittbacken Kevin Jabl
14 Jan 2022 - 15:52 ÖFK har gjort sin första värvning.- backen CESAR WEILID
13 Jan 2022 - 20:48 Kamraternas första nyförvärv
13 Jan 2022 - 18:57 Robban is back!!
11 Jan 2022 - 21:55 Myssjö/Ovikens IF herrlag växlar upp
11 Jan 2022 - 20:02 Träningsupptakt för ÖFK är framflyttad till 17 januari
10 Jan 2022 - 22:26 Toppmatch av Aly Keita i Afrikanska mästerskapen
10 Jan 2022 - 15:57 Nye tränaren Magnus Powell har 16 eller 17 spelare klara för
9 Jan 2022 - 20:52 Brunflos Damer tillbaka i division 2
9 Jan 2022 - 15:58 Redan nu går det att spela på superettan 2022
9 Jan 2022 - 14:38 Varumärket ÖFK och dess betydelse
8 Jan 2022 - 20:28 Magnus Powell är en fantastisk tränare
8 Jan 2022 - 17:25 Klubbar som rustar för nästa år. - från Petter Magnusson til
8 Jan 2022 - 11:29 ÖFK::s spelare högt värderade i Superettan
8 Jan 2022 - 10:49 Korta Nyheter
7 Jan 2022 - 18:55 ÖFK - Skynda långsamt gällande nyförvärv!
 
 
 
Herrar
av: News | 14 Jan 2022 - 14:40
Roligt med alla medlemsmail nu. Det
9
kommentarer
Lars Larssons Tankar
av Lars Larsson Stockholm | 16 Jan 2022 - 11:30
Supporterkultur mm. Bild: Lars Lar
8
kommentarer
ÖFK - gå inte över ån efter vatten - ni har ju Linton Ulloa
av Haldo Jonsson | 16 Jan 2022 - 16:45
8
kommentarer
ÖFK har gjort sin första värvning.- backen CESAR WEILID
av Haldo Jonsson | 14 Jan 2022 - 15:52
Bilden från Akropolis IF hemsida
6
kommentarer
'Har jobbat till halv tre på nätterna'
av Haldo Jonsson | Igår - 23:00
- Det säger ÖFK:s nye manager Mag
5
kommentarer
Träningsupptakt för ÖFK är framflyttad till 17 januari
av Haldo Jonsson | 11 Jan 2022 - 20:02
 
 Skrivet den Tis 7 Dec 14:35
fotbollz.se på Facebook