Startsidan...
  Forum
  Krönika
   
  Videoklipp
   
  O'Learys-tipset 2022
- Lämna ditt tips
   
  Kommande matcher
  Länkar
   
  Medarbetare
   
  Kontaktformulär
   
  Sökning
  Skriv en nyhet
   
  Bli medlem
  Om FotbollZ.se
   
  Vill du skriva på fotbollz.se?
  Gör fotbollz.se till din startsida
OFK Supporters
 Tabell  Min fotboll 
besök Space2u
 

HÄGGENÅS SK - JÄRPENS IF 2-4 (2-4)
av Myggan Handler
Publicerad 22 Jun 2022 - 23:31 

Bra insats av tigerbrudarna trots förluts hemma mot Järpen.

Idag var det taggade brudar inför match, samlat och engagerat under matchsnacket. Vi visste innan att vi kommer möta ett starkt och bra lag. Innan match lyfte vi bla att vara noga med att hålla ihop våra lagdelar, kliva in i duellerna rejält och se upp för deras längre bollar mot kanterna.


Matchen börjar intensivt och är väldigt händelserik, publiken fick en bra underhållning första 20 minuterna. Järpen tar ledningen redan efter 6 minuter genom Frida Kjellgren, tufft mål för oss då Järpen nickar ut bollen över långlinjen men får kastet. Vi står på hälarna då vi tar för givet att kastet är vårt, vi hamnar på efterkälke och kommer helt fel i våra positioner. Detta utnyttjar Järpen och Frida gör mål. Svårt mål för oss att acceptera, men det är bara att bita ihop och kämpa vidare.


Ella Handler kommer igenom på vår vänsterkant och slår in bollen mot straffområdet där möter Julia Eklund bollen men en av Järpens backar går på Julia för tufft och domaren blåser straff i minut 11. Men det tar tid innan Ella kan slå straffen. Domaren går ut mot Järpens bänk till en spelare och ger gult kort, jag hann inte med vad anledningen var. Därefter ändrar domaren straffpunkten så det är mycket som händer innan Ella till slut kan slå straffen, alla hann vi bli väldigt nervösa. I alla fall vi på bänken. Vi kan andas ut då bollen sitter i mål 1-1.


Det är högt tempo och vi får känna på ett hårt och tufft motstånd. Vi har problem med deras snabba forward Alicia Sellsve, Järpens plan är lätt att läsa. Långa bollar mot Alicia men vi har svårt att hantera detta även om vi kämpar på bra men Alicia är snabb och stark.


När Järpen gör sitt andra mål så dräller vi lite på mittfältet, det blir för sena beslut från oss och detta utnyttjar Järpen och vinner bollen och Alicia Sellsve är framme och sätter deras mål nr två bara minuten efter straffen.


Efter 15 minuter in i matchen får vi en frispark på vår vänsterkant. Frisparken slås av Ella Handler och bollen når straffområdet där är Matilda “Messi” Andersson och fångar upp bollen och får ut den till Julia Eklund, som gör inget fel utan sätter bollen i mål 2-2.


Tyvärr får vi inte njuta av denna kvittering en längre tid då vi åker dit på en av Järpens starka kontringar som de har i första halvlek. Denna gång är det Maria-Therese Hagelberg som gör målet för Järpen och då stod matchuret på 18 minuter.


Vilken start vi fick i matchen fem mål på 18 minuter, kontringar och straff, spelet är böljande och fartfyllt. Två lag som kliver in 100% och alla på planen visar sina bästa sidor.


Efter ca halvtimmen spelad står jag och är stolt över dessa tigerbrudar som är i princip ett nytt lag med unga, intresserade och hungriga spelare som lyssnar och verkligen vill och försöker förbättra sig som lag och individer match efter match. Vilka framsteg de gjort mot första matchen i våras. Trots kvällens tuffa motstånd håller vi lugnet och jag kan stolt säga att vi spelar den bättre fotbollen och vi försöker fortsätta bygga vidare på vårt spel. Det är roligt att se hur de löser vissa knipor med enkla fina passningar mellan varandra. Sen är det inte alltid det går hela vägen men tanken finns och de vet vad de vill.


Järpen gör ännu ett mål i minut 34 även detta mål är en längre boll mot Alicia Sellsve som inte gör ngt fel utan på egen hand driver på med hög fart och sätter bollen i mål. En snygg soloprestation.


I paus pratar vi om att hantera deras långa kast bättre än vi gjorde i första. Se upp för kanterna och deras snabba forward. Vi pratar om hur vi skall lösa och stoppa deras längre bollar och vi pratar om “nycklar” på hur vi ska hantera deras snabba forward. Att vi vilar när vi kan, dra ner på tempot ibland för att hämta andan - vi måste spela smartare. Inte chansa som sista spelare utan det kan var ok ibland att “skoga” även om det inte är ngt vi föredrar men ibland kan det behövar och vara det rätta beslutet.


I andra halvlek börjar vi inte alls som vi önskar. Vi får ett långt lag och vi är inte etta på bollarna, vi ger Järpen mer tid med boll vilket resulterar i att de får längre anfall på vår planhalva. Vilket de inte hade i första halvlek. Järpen har en del anfall och avslut men vi har tur att de går utanför eller så räddar vår målvakt Angelica Odelberg.


Järpen har en riktigt farlig målchans efter 59 minuter, de kommer runt på vår högerkant och slår en farlig pass snett inåt bakåt en boll som jag tjatar mycket om som tränare. Just detta gör Järpen men vi har tur att spelaren kanske inte får bästa träffen och Angelica Odelberg står rätt och kan fånga bollen.


Vi har en hörna 65 minuter in i match, så nära men ändå så långt ifrån. Det blir mycket strul framför mål där Greta Sandberg får på ett avslut som tar i ribbans underkant. Nu har vi ett bra tryck på våra motståndare och är så nära i ett flertal gånger genom Annie Olsson, Ella Handler och Margareta Handler alla har avslut på mål men målvakten står rätt och räddar våra avslut. Ella har även ett öppet mål från långt håll men bollen går strax utanför stolpen.


Vi får fast dem bra på deras planhalva och vi ligger nu bättre i våra positioner. Vi har nu bättre kontroll på dem och de får inte alls utdelning på några längre bollar. Vår backlinje jobbar bra tillsammans och har bra kontroll på deras forwards. Vår backlinje är fantastisk ikväll då de väldigt ofta gör de rätta besluten och hanterar situationerna med ett lugn som vi tränare inte alltid klarar av:).


Sista delen i matchen blir lite rörig och det blir mycket tjongade från båda lagen. Två lag som börjar bli trötta och ibland blir det bara hårt jobb utan tanke.


Härligt att kliva av planen och man möts av ortsbor som skryter och berömmer oss för en bra laginsats.


Ikväll ska alla tigrar sträcka på sig och vara nöjd, aldrig roligt att kliva av planen som förlorare men vi har mycket positivt att ta med oss från denna match.


Beröm till matchens lirare i tigertröjan Annie Olsson, hon jobbar och sliter hela matchen igenom. En tjej som aldrig viker ner sig och alltid ger allt. Plus även till Moa Jönsson och Ella Handler som båda gör en stark insats.


I Järpen fick Alicia Sellsve välförtjänt priset som gör starka individuella prestationer idag som gör att Järpen kliver av som vinnare i denna match.


Nu laddar vi med midsommarfirande och träning på söndag innan vi möter OPE på bortaplan tisdag 28/6.

Tigerbrudarna önskar er alla en GLAD MIDSOMMAR!

/Margreta “Myggan” Handler


 
 
1 Kommentar:
Gäst: Järpen DAM skrev | 23 Jun 2022 - 00:30
Tack för en bra match Myggan och hela gänget! Alltid kul att få spela mot er och ett väldigt bra skrivet referat. Ska försöka skriva mitt egna strax. Ha en fin sommar och en ännu bättre midsommar så hoppas vi att vi möts igen i höst! Lycka till!
0
 
Sök på fotbollz.se
   
  Talangen Peter Amoran utvecklas hela tiden - blev trissvinnare mot Utsikten  
  av Haldo Jonsson | Idag - 16:16  
 

Bild: Peter Amoran

Felix Hörberg ökade på sin ledning i Trissen

Ny ledare i O´Learys tipset blev Roger J

 
  Läs mer...  
 


 
  ÖFK tappade allt under andra halvlek! En tung förlust inför fortsättningen av serien.  
  av Lasse Granbacka | Igår - 21:53  
 

ÖFK - Utsikten 0-3 (0-0 ) Nu med referat av Lasse Granbacka och krönika av Per Lagerbäck

 
  Läs mer...  
 


 
  Prestationen  
  av Göte Murén  | Igår - 21:53  
 

 
  Läs mer...  
 


 
  Matchens överraskning  
  av Lars Larsson Stockholm  | Igår - 17:32  
 

 
  Läs mer...  
     
 
Nyhetsarkiv
Igår - 17:17 Upp som en sol, ner som en pannkaka
Igår - 14:08 Startelvan i dag
Igår - 09:19 YIK vidare i DM
1 Jul 2022 - 23:58 Inför matchen: ÖFK - Utsikten
1 Jul 2022 - 23:23 Häggenås SK - Brunflo FK 1-11 (1-7)
1 Jul 2022 - 22:43 Utsikten om matchen mot ÖFK
1 Jul 2022 - 16:59 Matchen mot Norrby var inte så kass - ta vara på det som var
1 Jul 2022 - 14:19 Inför Bergs IK-YIK
1 Jul 2022 - 13:54 Helgens tips
1 Jul 2022 - 10:18 Följ ÖFK - Utsikten via fotbollz.se
1 Jul 2022 - 10:06 Kommer ÖFK att klara sig kvar i Superettan?
1 Jul 2022 - 08:07 Bli medlem i fotbollz!
30 Jun 2022 - 23:21 Äntligen hemmamatch - fördel ÖFK
30 Jun 2022 - 20:39 Kamraterna vinner kvartsfinalen i dm
30 Jun 2022 - 17:21 Den stora förvandlingen - Restaurang Hörnsparken i ny attrak
30 Jun 2022 - 12:55 Lite lugnare, men kritiskt läge
30 Jun 2022 - 11:05 .Simon Kroon har kommit i gammal god form - blev trissvinnar
30 Jun 2022 - 07:23 Ifk Östersund lirar Svenska Cupen omgång 1-2
29 Jun 2022 - 21:55 Tung uddamålsförlust 2-1 borta mot Stöde
29 Jun 2022 - 07:24 Förlust mot Ljusdal
 
 
 
Herrar
av: Skitskoj | Igår - 18:28
Var och en har rätt till sin &
36
kommentarer
Blytung förlust i kväll
av Måns Runsten Swärd | 28 Jun 2022 - 21:28
vs Norrby IF - ÖFK 2-0 (1-0)
30
kommentarer
ÖFK tappade allt under andra halvlek! En tung förlust inför fortsättningen av serien.
av Lasse Granbacka | Igår - 21:53
ÖFK - Utsikten 0-3 (0-0 ) Nu med re
20
kommentarer
Spelomgång 9 div.4 Jämtland
av Lasse Granbacka | 26 Jun 2022 - 10:31
Sista omgången före sommaruppehålle
9
kommentarer
Kommer ÖFK att klara sig kvar i Superettan?
av Haldo Jonsson | 1 Jul 2022 - 10:06
6
kommentarer
sista vårmatcherna
av Björn Runsten | 26 Jun 2022 - 10:32
Sveg gör sitt bästa, men räcker int
 
 Skrivet den Tis 28 Jun 20:55
 
 Skrivet den Tis 10 Maj 08:23
 
 Skrivet den Ons 22 Jun 08:46
fotbollz.se på Facebook