Startsidan...
  Forum
  Krönika
   
  Videoklipp
   
  O'Learys-tipset 2022
- Lämna ditt tips
   
  Kommande matcher
  Länkar
   
  Medarbetare
   
  Kontaktformulär
   
  Sökning
  Skriv en nyhet
   
  Bli medlem
  Om FotbollZ.se
   
  Vill du skriva på fotbollz.se?
  Gör fotbollz.se till din startsida
OFK Supporters
 Tabell  Min fotboll 
besök Space2u
 

TVÅ SKÖNA SEGRAR PÅ 72 TIMMAR
av Järpen DAM
Publicerad 23 Jun 2022 - 06:24 

En för tillfälle tun trupp slet, kämpade och visade varför man är att räkna med i höst

Wow äntligen lite vila.

En uppskjuten match mot ÖFK fick inleda denna tajta matchvecka. Ett ÖFK som kom till spel med en tung förlust dagen innan mot Ope 2.

Det var ett Järpen som tog kommandot från start och kunde kontrollera densamma från start till domarens slutvissla. ÖFK orkade aldrig riktigt pressa Järpens uppspel och därför kunde hemmaförsvararna ganska ohotad under stora delar av matchen. Att det "bara" stod 2?0 i paus var nog en ganska skön känsla för gästerna som startade andra halvlek mycket mer på.
Vid ställningen 3?0 lyckades ÖFK sticka upp efter stort slarv i hemmalaget och reducera helt rättvist. Det blev någon slags motivationsknapp för Järpen som efter detta tog udd på matchen med fyra mål på sex minuter.

Mot slutet kunde Järpen ganska tryggt spela av matchen samt slänga in två debutanter födda 08! Sammanlagt hade man med sig fem styckna födda 2008 där alla förutom (pga sjukdom) fick speltid och gjorde det otroligt bra ifrån sig!

Igår onsdags styrde den blåa maskinen norröver in i skogen in till Häggenås.
Det var dags att runda av vårsäsongen och äntligen få lite ledigt efter en ganska tuff vår.
Båda lagen gick ut hårt från start där hemmalaget kändes motiverade att knäppa dom blåa på näsan och ta sin fjärde raka seger.

Järpen kommer på flera attacker framåt och får efter ett tveksamt dömt inkast till sin fördel på högerkanten fram den till Alicia som sliter sig loss och gör 0-1.
Därefter är det en stor förvirring. Ett inspel från vänster från Häggenås går igenom försvaret mot en hemmaspelare som vår försvarare håller ifrån. Tyvärr tyckte domaren att det var ett regelbrott (?) och dömde straff samtidigt som en utav av våra forwards Marre fick en varning för otillåten...?? Ingen vet riktigt. Hur som Hemmalaget får straff och gör 1?1.

Tämligen omgående kommer Alicia ånyo loss från ett högt och modigt stående Häggenåsförsvar, genom ett fint pass från Erica, och gör 1-2 till våran fördel.

Matchen fortsätter byta skepnad och Häggenås skapar tryck mot ett för dagen väldigt odisciplinerat Järpenförsvar. Ett inspel från vänster Som hittar en hemmaspelare som tämligen ostört kan på nytt kvittera.
Härifrån verkar Järpen ha insett att det är dags att börja skärpa till sig då man strax därefter tar ledningen genom en ny kontring. Denna gång fick Marre göra mål.

Matchen står och väger men Järpen lyckas komma igenom Häggenås lagdelar mycket tack vare fin speluppbyggnad genom mittfältet till piggt löpande forwards. Detta resulterar i ytterligare ett mål för Järpen. Alicia gör hattrick efter en fin individuell prestation.

I andra halvlek tar gästerna över mer och mer. Och lyckas än mer komma igenom Häggenås nu också på kanterna. De första 20min i andra halvlek har Järpen väldigt många lägen och chanser att avgöra matchen och borde så också gjort. Istället börjar man återigen göra det enkla svåra för sig i uppspelen vilket bjuder in hemmalaget till att trycka tillbaka gästerna mer och mer. En hörna som renderar i ett skott i ribban och ut är det närmaste Häggenås lyckas skapa. Vilket man lika kunde göra mål på och matchen hade förmodligen ändrat skepnad igen.

Järpen orkar mot slutet knappt springa utan går för att stänga till och freda sitt straffområde. Stormen reds ut och man vinner matchen med 2?4.

Mattias om matcherna:

ÖFK hemma:
Vi pratade om att sätta fart på en gång och visa att vi kan mycket bättre än senaste prestationen mot Vemdalen. Jag tycker vi äger matchen i det stora hela med undantag för den perioden innan ÖFKs reducering. Vi skapar så pass mycket lägen att matchen borde ha varit över innan första. Det syntes väldigt tydligt att ÖFK ville försöka stå emot så mycket det gick och sedan sticka upp om tillfället gavs. Såklart är resultatet och den som står på tavlan en sak. Men det faktum att vi spelade fyra tjejer födda 08 som dessutom gjorde en mycket fin insats är ett kvitto på att det finns en framtid och ett gäng välutbildade och hungriga tjejer som kommer underifrån.

Om Häggenås borta:
Den här matchen var vi mer som ÖFK var mot oss senast. Vi prata om att vara smarta i allt vi gör och att lyckas sätta passningsspelet trotts det höga och tunga gräset som inte är vårat naturliga underlag. Det märks tydligast i första då vi inte alls har samma självförtroende som hemma.

Häggenås gör det bra, de kommer med farliga inspel från sidan vilket vi tillät den göra men där sorteringen nära straffområdet inte alltid var på topp. Som tur är vet vi vad våra styrkor är och jag tycker att vi återigen som hela våren visar det och straffar våra motståndare med det. Mot HSK kunde vi absolut önska mer utdelning men vi visar ändå en styrka i laget att hela tiden resa oss och slå tillbaka när det behövdes. Matchplanen var att försöka locka upp deras lag så pass mycket att vi kunde sätta forwards och Wing backs i spel i ytan bakom.

I paus pratar vi om att vara smarta i våra beslut och värdera när vi ska gå och inte. Vi nämner också att alternera vem som sätter våra spelare framåt i spel och att hitta en öppen yta i mitten som vi såg fanns. Vi vinner utan att komma upp i nivå kontinuerligt under 90min men vi visar istället upp en bredd där alla i truppen kan chippa in och spela efter våran modell.
Att det märktes att tanken började ta slut i matchens sista kvart var inte så konstigt då vi spela match i måndags och saknar (likt många andra lag i denna serie) spelare. Idag kom vi till spel 7 ordinarie borta pga. sjukdomar, skador, sommar.

Jag vill tacka tjejerna från vår samarbetsklubb Åre SLK som gjorde ett otroligt jobb och ställde upp trotts långa dagar med mycket fotboll i Östersund på Ica Maxi Camp.

Kort sammanfattat kan vi konstatera att vi i nuläget hamnar som sämst 3.a med 7 av 9 vinster och en målskillnad jag tror ingen lyckas komma i kapp? Möjligtvis Vemdalen om man får islossning kanske. Vi är otroligt nöjda med vår vårsäsong och ser fram emot hösten och var den har att erbjuda!

Nu tar vi semesta tycker jag! Ciao Tutti!

 
 
 
Sök på fotbollz.se
   
  IFK Östersund vidare i Svenska Cupen  
  av Classe Olofsson  | Idag - 17:10  
 

Lucksta If - Ifk Östersund 1-3 (1-0). Mål Ifk: Isac Häggman 2 , Tobias Sundström

 
 


 
  Talangen Peter Amoran utvecklas hela tiden - blev trissvinnare mot Utsikten  
  av Haldo Jonsson | Idag - 16:16  
 

Bild: Peter Amoran

Felix Hörberg ökade på sin ledning i Trissen

Ny ledare i O´Learys tipset blev Roger J

 
  Läs mer...  
 


 
  ÖFK tappade allt under andra halvlek! En tung förlust inför fortsättningen av serien.  
  av Lasse Granbacka | Igår - 21:53  
 

ÖFK - Utsikten 0-3 (0-0 ) Nu med referat av Lasse Granbacka och krönika av Per Lagerbäck

 
  Läs mer...  
 


 
  Prestationen  
  av Göte Murén  | Igår - 21:53  
 

 
  Läs mer...  
     
 
Nyhetsarkiv
Igår - 17:32 Matchens överraskning
Igår - 17:17 Upp som en sol, ner som en pannkaka
Igår - 14:08 Startelvan i dag
Igår - 09:19 YIK vidare i DM
1 Jul 2022 - 23:58 Inför matchen: ÖFK - Utsikten
1 Jul 2022 - 23:23 Häggenås SK - Brunflo FK 1-11 (1-7)
1 Jul 2022 - 22:43 Utsikten om matchen mot ÖFK
1 Jul 2022 - 16:59 Matchen mot Norrby var inte så kass - ta vara på det som var
1 Jul 2022 - 14:19 Inför Bergs IK-YIK
1 Jul 2022 - 13:54 Helgens tips
1 Jul 2022 - 10:18 Följ ÖFK - Utsikten via fotbollz.se
1 Jul 2022 - 10:06 Kommer ÖFK att klara sig kvar i Superettan?
1 Jul 2022 - 08:07 Bli medlem i fotbollz!
30 Jun 2022 - 23:21 Äntligen hemmamatch - fördel ÖFK
30 Jun 2022 - 20:39 Kamraterna vinner kvartsfinalen i dm
30 Jun 2022 - 17:21 Den stora förvandlingen - Restaurang Hörnsparken i ny attrak
30 Jun 2022 - 12:55 Lite lugnare, men kritiskt läge
30 Jun 2022 - 11:05 .Simon Kroon har kommit i gammal god form - blev trissvinnar
30 Jun 2022 - 07:23 Ifk Östersund lirar Svenska Cupen omgång 1-2
29 Jun 2022 - 21:55 Tung uddamålsförlust 2-1 borta mot Stöde
 
 
 
Herrar
av: Skitskoj | Igår - 18:28
Var och en har rätt till sin &
36
kommentarer
Blytung förlust i kväll
av Måns Runsten Swärd | 28 Jun 2022 - 21:28
vs Norrby IF - ÖFK 2-0 (1-0)
30
kommentarer
ÖFK tappade allt under andra halvlek! En tung förlust inför fortsättningen av serien.
av Lasse Granbacka | Igår - 21:53
ÖFK - Utsikten 0-3 (0-0 ) Nu med re
20
kommentarer
Spelomgång 9 div.4 Jämtland
av Lasse Granbacka | 26 Jun 2022 - 10:31
Sista omgången före sommaruppehålle
9
kommentarer
Kommer ÖFK att klara sig kvar i Superettan?
av Haldo Jonsson | 1 Jul 2022 - 10:06
6
kommentarer
sista vårmatcherna
av Björn Runsten | 26 Jun 2022 - 10:32
Sveg gör sitt bästa, men räcker int
 
 Skrivet den Tis 28 Jun 20:55
 
 Skrivet den Tis 10 Maj 08:23
 
 Skrivet den Ons 22 Jun 08:46
fotbollz.se på Facebook