av Järpen DAM
Publicerad 23 Jun 2022 - 06:24

En för tillfälle tun trupp slet, kämpade och visade varför man är att räkna med i höst

Wow äntligen lite vila.

En uppskjuten match mot ÖFK fick inleda denna tajta matchvecka. Ett ÖFK som kom till spel med en tung förlust dagen innan mot Ope 2.

Det var ett Järpen som tog kommandot från start och kunde kontrollera densamma från start till domarens slutvissla. ÖFK orkade aldrig riktigt pressa Järpens uppspel och därför kunde hemmaförsvararna ganska ohotad under stora delar av matchen. Att det "bara" stod 2?0 i paus var nog en ganska skön känsla för gästerna som startade andra halvlek mycket mer på.
Vid ställningen 3?0 lyckades ÖFK sticka upp efter stort slarv i hemmalaget och reducera helt rättvist. Det blev någon slags motivationsknapp för Järpen som efter detta tog udd på matchen med fyra mål på sex minuter.

Mot slutet kunde Järpen ganska tryggt spela av matchen samt slänga in två debutanter födda 08! Sammanlagt hade man med sig fem styckna födda 2008 där alla förutom (pga sjukdom) fick speltid och gjorde det otroligt bra ifrån sig!

Igår onsdags styrde den blåa maskinen norröver in i skogen in till Häggenås.
Det var dags att runda av vårsäsongen och äntligen få lite ledigt efter en ganska tuff vår.
Båda lagen gick ut hårt från start där hemmalaget kändes motiverade att knäppa dom blåa på näsan och ta sin fjärde raka seger.

Järpen kommer på flera attacker framåt och får efter ett tveksamt dömt inkast till sin fördel på högerkanten fram den till Alicia som sliter sig loss och gör 0-1.
Därefter är det en stor förvirring. Ett inspel från vänster från Häggenås går igenom försvaret mot en hemmaspelare som vår försvarare håller ifrån. Tyvärr tyckte domaren att det var ett regelbrott (?) och dömde straff samtidigt som en utav av våra forwards Marre fick en varning för otillåten...?? Ingen vet riktigt. Hur som Hemmalaget får straff och gör 1?1.

Tämligen omgående kommer Alicia ånyo loss från ett högt och modigt stående Häggenåsförsvar, genom ett fint pass från Erica, och gör 1-2 till våran fördel.

Matchen fortsätter byta skepnad och Häggenås skapar tryck mot ett för dagen väldigt odisciplinerat Järpenförsvar. Ett inspel från vänster Som hittar en hemmaspelare som tämligen ostört kan på nytt kvittera.
Härifrån verkar Järpen ha insett att det är dags att börja skärpa till sig då man strax därefter tar ledningen genom en ny kontring. Denna gång fick Marre göra mål.

Matchen står och väger men Järpen lyckas komma igenom Häggenås lagdelar mycket tack vare fin speluppbyggnad genom mittfältet till piggt löpande forwards. Detta resulterar i ytterligare ett mål för Järpen. Alicia gör hattrick efter en fin individuell prestation.

I andra halvlek tar gästerna över mer och mer. Och lyckas än mer komma igenom Häggenås nu också på kanterna. De första 20min i andra halvlek har Järpen väldigt många lägen och chanser att avgöra matchen och borde så också gjort. Istället börjar man återigen göra det enkla svåra för sig i uppspelen vilket bjuder in hemmalaget till att trycka tillbaka gästerna mer och mer. En hörna som renderar i ett skott i ribban och ut är det närmaste Häggenås lyckas skapa. Vilket man lika kunde göra mål på och matchen hade förmodligen ändrat skepnad igen.

Järpen orkar mot slutet knappt springa utan går för att stänga till och freda sitt straffområde. Stormen reds ut och man vinner matchen med 2?4.

Mattias om matcherna:

ÖFK hemma:
Vi pratade om att sätta fart på en gång och visa att vi kan mycket bättre än senaste prestationen mot Vemdalen. Jag tycker vi äger matchen i det stora hela med undantag för den perioden innan ÖFKs reducering. Vi skapar så pass mycket lägen att matchen borde ha varit över innan första. Det syntes väldigt tydligt att ÖFK ville försöka stå emot så mycket det gick och sedan sticka upp om tillfället gavs. Såklart är resultatet och den som står på tavlan en sak. Men det faktum att vi spelade fyra tjejer födda 08 som dessutom gjorde en mycket fin insats är ett kvitto på att det finns en framtid och ett gäng välutbildade och hungriga tjejer som kommer underifrån.

Om Häggenås borta:
Den här matchen var vi mer som ÖFK var mot oss senast. Vi prata om att vara smarta i allt vi gör och att lyckas sätta passningsspelet trotts det höga och tunga gräset som inte är vårat naturliga underlag. Det märks tydligast i första då vi inte alls har samma självförtroende som hemma.

Häggenås gör det bra, de kommer med farliga inspel från sidan vilket vi tillät den göra men där sorteringen nära straffområdet inte alltid var på topp. Som tur är vet vi vad våra styrkor är och jag tycker att vi återigen som hela våren visar det och straffar våra motståndare med det. Mot HSK kunde vi absolut önska mer utdelning men vi visar ändå en styrka i laget att hela tiden resa oss och slå tillbaka när det behövdes. Matchplanen var att försöka locka upp deras lag så pass mycket att vi kunde sätta forwards och Wing backs i spel i ytan bakom.

I paus pratar vi om att vara smarta i våra beslut och värdera när vi ska gå och inte. Vi nämner också att alternera vem som sätter våra spelare framåt i spel och att hitta en öppen yta i mitten som vi såg fanns. Vi vinner utan att komma upp i nivå kontinuerligt under 90min men vi visar istället upp en bredd där alla i truppen kan chippa in och spela efter våran modell.
Att det märktes att tanken började ta slut i matchens sista kvart var inte så konstigt då vi spela match i måndags och saknar (likt många andra lag i denna serie) spelare. Idag kom vi till spel 7 ordinarie borta pga. sjukdomar, skador, sommar.

Jag vill tacka tjejerna från vår samarbetsklubb Åre SLK som gjorde ett otroligt jobb och ställde upp trotts långa dagar med mycket fotboll i Östersund på Ica Maxi Camp.

Kort sammanfattat kan vi konstatera att vi i nuläget hamnar som sämst 3.a med 7 av 9 vinster och en målskillnad jag tror ingen lyckas komma i kapp? Möjligtvis Vemdalen om man får islossning kanske. Vi är otroligt nöjda med vår vårsäsong och ser fram emot hösten och var den har att erbjuda!

Nu tar vi semesta tycker jag! Ciao Tutti!

överkörda i premiären
  av classe olofsson  | Igår - 20:46

Skellefteå ff - IFK Östersund 6-1 (3-0). mål ifk: Omjne

Div 2 Norrland startar i dag
  av Haldo Jonsson | Igår - 14:01

IFK Östersund är först ut mot Skelleftå FF. Frösön och Ytterhogdal börjar borta.

GIF Sundsvall är en förening i förvandling.
  av Haldo Jonsson | Igår - 10:48

På påskafton smäller det mot nya GIF Sundsvall. Då är det dags för det spännande Norrlandsderbyt

27 Mar 2024 - 17:46 ny försvarare från frösön
27 Mar 2024 - 14:52 Fotbollz.se rustar för ännu en säsong
27 Mar 2024 - 14:45 Fotbollz.se rustar för ännu en säsong
27 Mar 2024 - 10:44 ÖFK höll vad man lovade - en sistaminutenvärvning - men inge
27 Mar 2024 - 10:34 ÖFK:s tidigare spelare Henrik Bellman aktuell för Helsingbor
25 Mar 2024 - 15:00 seriepremiär för kamraterna
25 Mar 2024 - 10:34 Bråda dagar för ÖFK
24 Mar 2024 - 20:17 Nu är det dags igen med Hos Andreas-tipset
24 Mar 2024 - 20:16 Resultat träningsmatcher under helgen
24 Mar 2024 - 17:47 Referat: Ope IF - IFK Östersund 2
24 Mar 2024 - 16:05 oavgjort
24 Mar 2024 - 13:37 Inlånad från gif sundsvall
23 Mar 2024 - 18:33 Ope IFs nya styrelse