REFERAT: OPE IF - HEFFNERSKLUBBANS BK 2
av Ope iF
Publicerad 25 Jun 2022 - 19:20

Seger med 6-0 mot Heffnersklubban 2 och serieledning när alla lag har spelat lika många matcher efter halva serien. Övertygande seger till slut tots att vi "slösade bort" första halvtimmen då inte mycket fungerade som det skulle.

Det fanns en viss oro inför hur det skulle se ut i den här matchen. Trots att det sett bra ut för oss på slutet och att Hk 2 låg sist i serien så är det just i såna matcher det är lätt att bli bekväma...och det var precis det som hände.

Under den först halvtimmen är vi inte riktigt påkopplade utan vi står och väntar på att se vad som ska hända istället för att aktivt söka boll offensivt och vara på tårna i försvarsspelet. Det fanns några undantag och då kanske framförallt Tilda Eriksson och Indra Arvidsson i mittförsvaret och Nova Hägred på högerkanten. Vi lyckades ändå göra 1-0 efter en dryg kvart då Nadia Andersson var aggressiv och lyckosam i pressen, vann bollen och sköt in bollen i mål bakom gästernas duktiga målvakt. Skönt för Nadia som haft lite måltorka ett tag.

Det blev ett kortare spelavbott p.g.a. en oturlig skada på en HK-spelare efter en halvtimme. Under det avbrottet fick spelarna en liten påminnelse om att det här inte var bra nog. Sista kvarten av första halvlek är också tydligt bättre där bollen går lite snabbare och flyttas över större ytor. Inga fler mål dock utan "bara" 1-0 i halvtid, men vi var inte förtjänta av så mycket mer heller.

Vi gjorde ett byte i paus då en skadad Maja Salmonsson klev av och istället kom Alva Eriksson in och hon visade direkt bra energi när hon kom in på planen.

Vi har nu ett tydligare grepp om matchen och 8 minuter in i halvleken kom 2-0. Karin Jonasson spelade fram en smart löpande Emma Sandström, men HK-målvakten kom ut och räddade. På returen kunde dock Nova Hägred placera in bollen i mål. Ännu en spelare som var i behov av att få göra mål och verkligen hade jobbat ihop till det.

En kvart in i andra bytte vi in Elin Myhr och Ella Backman för att få in pigga ben och det fick en bra effekt. Vi hade nu ett tydligt grepp om matchen, men hade svårt att få till de där riktigt klara chanserna mot ett starkt jobbande bortalag. Några riktigt bra möjligheter fanns ändå, men det var trögt att få in bollen. Spelmässigt så började det nu i alla fall se ut som vi ville att det skulle vara.

Med 20 minuter kvar kom Ellen Sjölund in på planen och det dröjde inte många minuter innan hon gjorde stora avtryck på planen. Hon hade bara varit på planen tre minuter när hon sköt in 3-0 efter en smart löpning och en fin framspelning från Karin J. Ellen nöjde sig dock inte med det utan bara två minuter senare gjorde hon även 4-0 och än en gång var det Karin J som svarade för en lysande framspelning. Precis som för Nadia och Nova tidigare var det väldigt förlösande mål för Ellen som haft bra lägen tidigare matcher, men inte fått till det.

Vi bytte in ytterligare två avbytare då Ella Stugvard och Amanda Norell kom in på planen och även dessa byten fick en riktigt positiv effekt och gjorde att vi kunde hålla tempot uppe mot ett HK-lag som nu var riktigt trötta.

6 minuter från slutet ökade vi ledningen till 5-0 då Ellen S spelade upp till Karin J som levererade bollen vidare till en löpande Ella Backman. Ella rundade målvakten och rullade in bollen i mål och befäste därmed sin ledning i skytteligan.

I det här läget var det många bra saker som hände på planen. Det fanns en löpvilja och samtidigt en enkelhet i besluten som vi saknade under matchens inledning. Samtidigt var det ett tryggt försvarsarbete som lade grunden för att vi snabbt kunde starta nya anfall.

Matchen sista mål kom med fyra minuter kvar då Karin J fick visa att hon kan mer än att bara spela fram andra. Ett snabbt bra inkast från Alva E gav Karin möjlighet att avancera direkt mot mål och placera in 6-0.

När slutsignalen gick så var det nog lättade spelare i bortalaget. De hade verkligen fått ge allt i värmen och många var helt slut under matchens avslutande minuter.

Det positiva slutresultatet "suddar ut" lite av den bedrövliga inledningen, men förhoppningsvis lär vi oss något av detta också. Det krävs att spelarna tar sina löpmeter och är aktiva på planen för att göra mål och vinna matcher.

Ebba Aronsson i målet såg stabil och säker ut längst bak och var lugnare och tryggare med bollen i den här matchen än tidigare. Framför sig hade hon vår bästa lagdel i mittbackarna Tilda E och Indra A.

I de främre leden så gjorde Nova Hägred ett stort jobb genom hela matchen. En stark insats både offensivt och defensivt. Sen är det svårt att blunda för att Karin j gör ett mål och har fyra assist med en insats som hon nog själv skulle beskriva som knappt godkänd. Gör dock en oerhörd nytta längst fram.

Samtliga inhoppare kommer in och bidrar positivt och där blir det ju extra tydligt med Ellen S som gör två mål och en assist på 20 minuter.

Nu har precis halva serien spelats och vi ligger i topp av tabellen med bättre målskillnad än Selånger. Den målskillnaden kan bli guld värd i slutändan. Trots att vi har haft lite problem med effektiviteten har vi gjort flest mål i serien och även släppt in minst antal mål. Tittar man lite individuellt har vi också både ettan och tvåan i skytteligan genom Ella Backman (9) och Karin Jonasson (7).

Innan vi tar sommaruppehåll så har vi en kul utmaning kvar nu på måndag då vi möter division 1-laget IFK Östersund i DM-semifinal. Den matchen spelas kl. 19:00 på Torvallen. Det ska bli roligt att se hur vi kan stå upp mot ett topplag i en högre division.

Extra attraktion mot Helsingborg- Vi får se två av Superettans bästa dribblers
  av Haldo Jonsson | Idag - 17:02

Foto Haldo Jonsson

Fotbollz.se har årsmöte fredagen den 3 maj 2024 kl.11.30 Hos Andreas, Frösön.

Medlemmar hälsas välkomna!

22 Apr 2024 - 13:38 Han kom, han sågs och han blev Trissvinnare - Arquimidec 'Qu
22 Apr 2024 - 13:29 Hur ska ÖFK kunna skapa ett bättre tryck framåt?
21 Apr 2024 - 17:32 IFK Östersund-IFK Luleå 2-2 (2-2)
20 Apr 2024 - 22:39 Ytterhogdal IK-Gottne IF (3-1) 4-1
20 Apr 2024 - 22:26 Anundsjö IF - Ope IF 6-0 Bilder
20 Apr 2024 - 22:12 Bildspel ÖFK - Örgryte 1-1
20 Apr 2024 - 19:11 Sett till hela matchbilden så var ett oavgjort resultat rätt
19 Apr 2024 - 16:50 Tips div 1 Norra
19 Apr 2024 - 16:41 Före detta ÖFK- backen Jonathan Azulay ska stoppa ÖFK:s anfa
19 Apr 2024 - 14:06 Följ ÖFK - Örgryte IS via fotbollz.se