OPE IF - HÄGGENÅS SK 6-0 (2-0)
av Myggan Handler
Publicerad 28 Jun 2022 - 23:32

Tungt för tigrarna på Torvallen, vi fick det inte att stämma ikväll.

Idag var det dags för oss att åka till Torvallen och möta Ope. Under uppvärmningen började regnet droppa och det drog på rejält så när vi gick in för att sätta på oss matchtröjorna var alla väldigt genomblöta. Vi hade ändå tur med vädergudarna då himlen ljusnade och regnet avtog. Dock kom det några skurar under matchen men inget som störde.

Idag var det våra motståndare Ope som tog tag i taktpinnen direkt från start och vi hade svårt att komma rätt i våra positioner. Vi vill mer och mer men vi jobbar en och en istället för ett lag. Mot lag som OPE som vill spela boll och gör det med ett högre bolltempo än vad tidigare motståndare gjort då måste vi hålla ihop våra lagdelar och inte ge dem de ytor de fick.

Vi blir avvaktande i vårt spel och detta gör att Ope får stora ytor att jobba på. Vi har också problem med att hantera deras spelvändningar i första halvlek.

Ope tar ledningen 24 minuter in i matchen genom Maja Aronsson. Detta efter att det är rätt struligt framför mål, där Ope får flera chanser och tillslut får Maja på ett skott i mål. Efter detta målet fortsätter de ha press på oss och de ökar på ledningen i matchminut 28, detta mål blir efter strul och otydlighet i vem som ska göra vad. Avvaktande försvarsjobb från oss.

Men efter detta andra mål i matchen så spelar vi upp oss och troligen har den bättre perioden i matchen. Elin Edsvik har ett avslut på mål efter bra förarbete och fint väggspel från Ella Handler, Julia Eklund och tror även Elin själv var den som startade anfallet. Även Ella har ett skott på mål bara minuten efter. Vi ligger mer rätt i våra positioner och lyckas sätta stopp på Ope och deras anfallsspel.

Sista minuterna innan paus rycker Ope upp sig och de har flera chanser på kort tid men skärpan i avsluten är för dålig och vår målvakt Angelica Odelberg räddar flera bollar.

I pausvilan pratar vi om att börja vara etta på bollarna, våga kliva in i närkamperna. Vi har för mycket respekt för våra motståndare. Vi lyfter att vi måste få in våra ytterbackar så de inte får slå bollar mellan ytter och mittback, hellre låta dem gå runt från kanten. Att det är ok att bara rensa och “skoga” om så behövs i straffområdet ibland istället för att göra ett kort pass till medspelare som hamnar i ett ännu tuffare läge.

Andra halvlek börjar med att Ope har ett skott på mål efter bara någon minut. De har mer bollinnehav än oss men vi har flera bra initiativ där vi försöker spela oss ur svåra situationer. Moa Jönsson vår högerback spelar lugnt och klokt, försöker ofta söka ett spelalternativ men vi spelare som möter blir försiktiga och Ope spelare som kliver på i rygg är de som ofta vinner dessa dueller. Vi möter inte bollarna rejält och gör oss stor för att försvara boll, utan vi gör oss själva liten och de kan allt för ofta ta bollen ifrån oss för enkelt.

Ope ökar på ledningen i minut 55 ett mål som jag inte hann med att notera hur det gick till men jag tror det var ett skott/inlägg som seglade in, målskytt Amanda Sjöö.

Vi får ändå till våra lagdelar bättre ett tag i andra, vi krymper ytorna för våra motståndare och vi försöker spela boll. Vi har flera fina spelsekvenser där en slutar i att Ella Handler kommer fri och avlossar ett skott som många av oss trodde gick in men bollen gick strax utanför.

Detta gav ändå laget energi och flera spelare börjar kliva dit, bla Greta Sandberg visar en härlig inställning och vilja i varje duell och kamp. Vilket resulterar i att hon vinner mer och mer mark från sin vänsterback position. Vi får även en boll framspelad till Karolina Olsson som får på ett skott som även det gick utanför.

Även om vi har några ljusglimtar så är Ope det bättre laget idag, inget snack om det. De ökar på ledningen till 4-0 genom Moa Strand i minut 74. Ett inkast från vår högerkant där det blir duell om bollen där Ope går segrande ur duellen och slår en fin boll mitt emellan våra backar och där kommer Moa i en fin löpning och gör inget fel utan sätter bollen i målet.

Innan domaren blåser av matchen så gör Moa Strand både fem (minut 87) och sex noll (minut 88) för sitt Ope, två fina mål ännu en boll mellan våra backar som gör att Moa kan komma fri mot vår målvakt. Sista målet nickar Moa fint i mål efter inlägg från deras vänsterkant. Två tunga mål i slutet av matchen men jag tror faktiskt bensinen var lite tom hos oss sista minuterna. Men grattis till Moa för ett hattrick.

Vi har absolut stunder i matchen som vi tar med oss, nyttigt att få känna på att vi måste upp i bolltempo och även ha en snabbare tanke. Beröm till vår backlinje som gör ett otroligt bra lagarbete idag. Det är unga tjejer som tar steg framåt för varje match, de lyssnar och lär. Att det i en sådan match med det tryck som vi har emot oss större delen av matchen blir en del individuella misstag eller att synken blir spretig ibland är helt naturligt. Plus också till Angelica Odelberg i målet som även hon gör framsteg för varje match som går, idag blir det flera riktigt bra räddningar från hennes sida.

Måste också lyfta Maja Lindvall som varit borta från fotbollen i ett par år, gjort två träningar och kliver in med sin arbetskraft är härligt att se. Märks att hon brukar vara ute och springa, hon verkade aldrig bli trött idag. Mot slutet av matchen gjorde hon några rejäla långa löpningar ner mot straffområdet och räddade oss från flera farliga avslut för Ope.

Ikväll gör vi inte vår bästa insats men hela tigergänget ska ha beröm för att de kämpar och krigar hela matchen igenom.

Nu laddar vi med lagarbete i morgon och på fredag tar vi emot Brunflo hemma på Tigervallen kl 19.00 sen tar vi lite sommarvila från gemensamma träningar.

/Myggan Handler

ÖFK - Örgryte - matchens bästa spelare enligt Sofascore
  av Haldo Jonsson | Igår - 18:47

Foto Thord - Eric Nilsson

21 Apr 2024 - 17:32 IFK Östersund-IFK Luleå 2-2 (2-2)
20 Apr 2024 - 22:39 Ytterhogdal IK-Gottne IF (3-1) 4-1
20 Apr 2024 - 22:26 Anundsjö IF - Ope IF 6-0 Bilder
20 Apr 2024 - 22:12 Bildspel ÖFK - Örgryte 1-1
20 Apr 2024 - 19:11 Sett till hela matchbilden så var ett oavgjort resultat rätt
19 Apr 2024 - 16:50 Tips div 1 Norra
19 Apr 2024 - 16:41 Före detta ÖFK- backen Jonathan Azulay ska stoppa ÖFK:s anfa
19 Apr 2024 - 14:06 Följ ÖFK - Örgryte IS via fotbollz.se
19 Apr 2024 - 11:31 Träningsmatcher i helgen
19 Apr 2024 - 11:01 Dvärsätt BK vann på övertid - nu i serieledning
19 Apr 2024 - 09:44 Tips div 2 Norrland -
18 Apr 2024 - 18:41 Två nya i anfallet kan sätta fart på ÖFK mot Örgryte.
18 Apr 2024 - 13:23 Frösö IF- Bodens BK FF 0-3 (0-1)