HÄGGENÅS SK - BRUNFLO FK 1-11 (1-7)
av Myggan Handler
Publicerad 1 Jul 2022 - 23:23

Ikväll lyfter vi på hatten och gratulerar Brunflo till sin storseger mot oss. Är stolt över detta tigergäng som kan gå från omklädningsrummet och ändå se saker de gjort bra. Ett härligt gäng helt enkelt.

Kvällens match var våromgångens sista och sedan dags för välförtjänt fotbollsvila. Alla var på tigerhumör i omklädningsrummet. Surr och skratt som vanligt. När vi går upp för trappen på HSK-stugan för matchsamling så lägger sig ett “matchmode” och gänget blir härligt fokuserat. Idag pratar vi om att vara med från start, ligga nära våra motståndare, kliva in i närkamperna, vara etta på bollen och fokusera på att hålla ihop laget och inte ge dem några ytor.

Låter som en enkel plan men direkt när domaren blåser igång matchen vågar vi inte göra det vi pratat om utan Brunflo får göra lite som de vill. De gör 0-1 redan efter tre minuter och det blir en tung start för oss. Mot de bättre lagen är det viktigt att få en bra start för att få “komma igång” bra i matchen.

Vi hamnar helt fel och får ingen kontroll på våra motståndare. Vi jagar boll i princip från matchminut ett till minut 90. Trots detta så håller vi ändå upp energin hela matchen och krigar på. Det ska hela gänget ha beröm för. Vi har en del lagord som betyder en del saker och i dagens match lyfte spelarna ett flertal gånger: -Ruta ett! Ett ord jag kan skvallra om att det betyder, nu börjar vi om - samla oss - kom rätt i positioner. Är stolt över att laget håller ihop humör och inställning trots att bollarna rullar in bakom oss.

Men efter Brunflo gjort första målet så kvitterar vi matchminut 11 genom Ella Handler. Ett snyggt och klint mål. Ett inkast från vår vänsterkant genom Greta Sandberg som når Ella Handler som tar emot vänder upp och sätter bollen i mål. Ibland är det enkelt att göra mål. Härlig energi för laget och hoppet tändes men bara två minuter senare tar Brunflo ledningen igen genom Saga Hägred.

Efter detta mål har vi det jobbigt 1-3 i minut 15 genom Emma Woolford, 1-4 efter 22 minuter målskytt Ninni Henning, 1-5 efter halvtimmen spelad mål Saga Hägred. Innan paus i minut 43 gör de 1-6 och i sista minuten gör de 1-7 och dessa två mål görs av Nathalie Alsing Göransson.

En tung första halvlek för oss. När vi kommer in i omklädningsrummet så tror jag det var svårt för spelarna, vad skulle känna eller tycka. Vi låter de samla sig lite, sen lyfter vi att vi har en bra kämpaglöd och att vi möter ett bättre lag. Men nu har vi en halvlek kvar, det som varit har varit och nu gör vi en bättre andra halvlek. Hur ska vi göra det då? Jo, den tanke vi har den kör vi på, tveka inte. Det är bättre att ta ett beslut och det blir fel än att vi avvaktar och blir feg. Att i grunden ha en spelare var, spela mer man mot mat - räkna in och ha en markering. Våga ta för er och tro på er tanke. Att försöka spela på varandra och inte bara slå undan bollen som den brinner.

Andra halvlek gör vi en bättre laginsats än i första, vi har bättre koll på våra motståndare även om Brunflo spelar mycket bättre än oss och håller i taktpinnen så ligger vi ändå mer rätt i våra positioner.

Brunflo ökar på sin ledning i andra halvlek och första målet i andra kommer i minut 58 genom Emma Woolford 1-8, Nathalie Alsing Göransson gör 1-9 i minut 62, hon gör även Brunflos tionde mål i minut 63, deras sista mål kommer i minut 69 och målskytten var Ninni Henning.

Regnet var rätt ihärdigt i andra halvlek och mot slutet av matchen var det rätt bra tryck från himlen. Trycket fortsatte även Brunflo att ha på oss men vi håller ändå ihop matchen bra, hela laget kämpar, sliter men Brunflo har bra skärpa när de kommer in i straffområdet och det är inte roligt när det rullar in så många bollar. Så vi lyfter på hatten och gratulerar Brunflo för en välförtjänt seger.

Pris till matchens lirare i respektive lag blev för Häggenås Moa Jönsson och för Brunflo Emma Woolford.

Jag vill berömma tre tigrar i denna match. Ella Handler för hennes löpstyrka, hon får ingen rolig uppgift som forward i denna match men hon springer och försöker hela tiden skära av och jagar boll mot deras backar. Hon lyckas några gånger läsa bollen rätt och bryter bollen högt på deras planhalva. Ella gör även idag ett väldigt snyggt mål. Beröm även till vår ytterback Greta Sandberg som idag kliver in med den rätta inställning och krigar starkt i varje närkamp. Hon läser bollen väldigt bra och har en bra tanke i det hon gör. Vår raket är idag unga Stina Semb som kliver in och visar en härlig inställning. Hon har inte fått mycket speltid i år men har väldigt hög träningsnärvaro. Idag när hon fick chansen tog hon den verkligen och visade att hon vill ha mer tid på planen.

Nu tar vi vila från gemensam träning och jag hoppas vi får njuta av några härliga sommardagar. Vi får nu ladda våra batterier och blickar framåt mot en härlig fotbollshöst.

Glad och trevlig fotbollssommar på er alla!

/Margareta “Myggan” Handler

ÖFK- ett inte alls oävet bortalag
  av Haldo Jonsson | Idag - 10:14

På söndag spelar ÖFK borta mot Helsingborgs IF

avser lokala lag.

21 Apr 2024 - 17:32 IFK Östersund-IFK Luleå 2-2 (2-2)
20 Apr 2024 - 22:39 Ytterhogdal IK-Gottne IF (3-1) 4-1
20 Apr 2024 - 22:26 Anundsjö IF - Ope IF 6-0 Bilder
20 Apr 2024 - 22:12 Bildspel ÖFK - Örgryte 1-1
20 Apr 2024 - 19:11 Sett till hela matchbilden så var ett oavgjort resultat rätt
19 Apr 2024 - 16:50 Tips div 1 Norra
19 Apr 2024 - 16:41 Före detta ÖFK- backen Jonathan Azulay ska stoppa ÖFK:s anfa
19 Apr 2024 - 14:06 Följ ÖFK - Örgryte IS via fotbollz.se
19 Apr 2024 - 11:31 Träningsmatcher i helgen
19 Apr 2024 - 11:01 Dvärsätt BK vann på övertid - nu i serieledning
19 Apr 2024 - 09:44 Tips div 2 Norrland -
18 Apr 2024 - 18:41 Två nya i anfallet kan sätta fart på ÖFK mot Örgryte.