Startsidan...
  Forum
  Krönika
   
  Videoklipp
   
  O'Learys-tipset 2022
- Lämna ditt tips
   
  Kommande matcher
  Länkar
   
  Medarbetare
   
  Kontaktformulär
   
  Sökning
  Skriv en nyhet
   
  Bli medlem
  Om FotbollZ.se
   
  Vill du skriva på fotbollz.se?
  Gör fotbollz.se till din startsida
OFK Supporters
 Tabell  Min fotboll 
besök Space2u
 

OFFERDALS IF - HÄGGENÅS SK 1-2 (1-1)
av Myggan Handler
Publicerad 18 Sep 2022 - 14:44 Uppdaterad 18 Sep 2022 - 14:47

Jämn match på Offerdalshängna där Tigrarna gick segrande ur striden.

En härligt höstdag med sol och blåhimmel under uppvärmningen. Ett taggat tigergäng som verkligen vill göra en bra insats i säsongens sista bortamatch.

Då vi vet att Offerdals hemmaplan har en kortare plan så väljer vi att spela 3-4-3. En formation som vi fick att stämma bra senast mot Ragunda i andra halvlek.

Inledningen var lite darrig och vi överarbetade på mittfältet vilket gjorde att Offerdal vann mark.

Tidig ledning för Offerdal i minut sex efter lite obeslutsamhet av oss och en längre pass till Felicia Broberg, troligen offside. Men det är svårt att se för en ensam domare. Felicia gör inga misstag utan sätter bollen i mål. Vår målvakt är på bollen men bollen studsar in i mål.

Men vi håller huvudet högt och fortsätter jobba vidare. Efter 12 minuter har vi en chans. Ella Handler tar emot bollen på mittplan efter passning från en av våra backar. Ella vänder upp och slår en längre boll mot högerkant till Matilda ”Messi” Andersson. Messi får bollen lite för långt ifrån sig men hon fortsätter sätta press mot Offerdals målvakt, vilket resulterar till att målvakten skjuter undan bollen som tar på Messi och ut till inspark. När målvakten slår ut insparken är Elin Edsvik snabb att uppfatta bollbanan och fångar upp insparken och går för avslut som räddas ut till hörna.

En hörna som vi genomför väldigt disciplinerat och bra. Ella Handler slår hörnan och vi gör bra löpningar som vi tränat på. Elin Edsvik är sist på bollen efter strul i straffområdet. Offerdal slår ut till ny hörna för oss. En hörna som Offerdal tar undan.

När kvarten är spelad är vi så nära att kvittera. Ella Handler spelar fram till Matilda ”Messi” Andersson som går på avslut som tar i ribban.

En stark period för oss i matchen, vi ligger rätt i våra positioner och vi har bra närvaro.

I minut 20 och 24 har Offerdal hörna som lyckas ta hand om. Varav den sista kommer vi på kontring och Ella Handler får till ett avslut som går utanför.

Minut 27 hörna för oss som slås utanför av Ella Handler.

Efter att domaren blåst av då han fått bollen på sig. Släpper han bollen till Offerdal på egen planhalva. Deras back slår då bara undan bollen och den fångas upp av Maja Lindvall på mittfältet, hon spelar fram till Erika Öhlin som vänder upp och spelar bollen till Ella Handler. Ella vänder upp och sätter bollen i målet. Härligt att få kvittera i matchen efter stark period från oss.

Direkt efter detta mål har vi press och Maja Lindvall bli nerriven i straffområdet, kanske med linjedomare hade det blivit straff.

När matchuret står på 40 minuter har vi ännu ett fint samspel mellan Ella Handler och Matilda ”Messi ” Andersson där Messi slår en inlägg och Annie Olsson kommer fint i straffområdet och går för en nick som går utanför mål.

Efter denna möjlighet har vi ännu en het chans efter fint förarbete av Elin Edsvik som spelar fram till Ella Handler. Ella går på skott som går strax utanför.

En bra första halvlek av oss men Offerdal har även de några chanser men vi lyckas styra undan dem med ett bra samarbete i backlinjen. Offerdals Felicia Broberg är ett orosmoment som vi måste se upp med flera gånger.

I paus pratar vi om att fortsätta göra jobbet och ha tålamod. Mer energi och skärpa på första bollarna. Höja vår passningskvalité och hjälpa varandra med bättre snack. Våga ta löpningen utan boll för att hota och hjälpa bollhållaren att ta ett beslut.

Andra halvlek börjar slarvigt, oroligt och struligt från vår sida. Det är Offerdal som tar tag i taktpinnen och vi jagar boll utan något resultat.

Vi får hörna efter 60 minuter som slås av Ella Handler. Ella slår bollen hårt i straffområdet och där kommer en Offerdalspelare och nickar bollen rakt i mål. Jubel för oss då vi tar ledningen men trist att det blir på en självmål. En hård nick som deras målvakt inte har en chans att göra något åt.

Tre minuter senare får vi hörna igen efter att Moa Jönsson fortsatt din löpning och stressat fram hörnan från en försvarare. Offerdal nickar undan denna hörna.

75 minuter in i matchen är det ett fint samspel mellan Elin Edsvik, Moa Jönsson och bollen spelas sedan till Annie Olsson som tar emot bollen på mittfältet, driver några meter och går för skott som går utanför. Bra action att se.

Efter detta blir det mer och mer stressigt från vår sida. Vi slår undan bollarna utan tanke, vi sätter oss själva i svåra situationer. Offerdal får flera bollar mitt på sig och kan anfalla. Vi får jobba hårt med försvarsarbetet och vi har det jobbigt.

I minut 85 får Offerdal en hörna som vi inte lyckas få undan, det är flipper framför mål. Men tillslut lyckas Kajsa ”Logge” Logrim rensa undan bollen.

Strax efter slår Offerdal en långboll över vår backlinje, vår målvakt blir lite avvaktande innan hon tar beslutet att springa ut mot bollen. En av Offerdals forward kommer före vår back, vår målvakt fortsätter löpningen utanför vårt straffområde och lyckas får undan bollen efter kamp med motståndaren.

Offerdal har ett avslut av Patricia Ivarsson i minut 87 efter hård press från deras sidan. Avslutet går över vårt mål.

Efter detta avslut från dem lyckas vi få mer ordning på spelet och får upp bollen på deras planhalva. Ett jobbigt slutskede i matchen för oss men med hårt arbete och tur så håller vi bollen borta från vårt mål.

En match där det var mer kamp än finlir. När domaren blåser av är vi väldigt nöjda och glada över dagens vinst. Vill berömma dagens domare som ensam får ta ansvaret på planen, inte en lätt uppgift att vara ensam domare.

I Offerdal vill jag ge beröm till deras målskytt Felicia Broberg som oroar oss fler gånger i matchen med sina löpningar mot vår backlinje.

I Häggenås gör Matilda ”Messi” Andersson, Ella Handler och Annie Olsson en start insats men vill även framhäva hela lagets inställning, vilja och engagemang. Även om finliret inte stod i fokus så fanns viljan från varje spelare att kriga i varje situation.

Nu laddar vi med två träningar i veckan innan vi tar emot Strömsund hemma på Tigervallen söndag 25/9 kl 15.00. Denna eftermiddag kommer vi fira att Häggenås sportklubb fyller 90 år i år. Därför önskar vi alla gamla tigrar lite extra välkommen till Tigervallen denna eftermiddag.

Gratis inträde och kiosken är öppen.

Välkomna!

 
 
 
Sök på fotbollz.se
   
  ÖFK - Halmstad 0-0 i halvtid  
  av Haldo Jonsson | Idag - 15:52  
   
  Läs mer...  
 


 
  Startelvan  
  av Haldo Jonsson | Idag - 14:13  
 

Startelva: Aly Ketia, Sam Mendiro, Kristian Novak, Myroslav Mazur, Yannick Adjoumani, Erick Brendon, Ludvig Fritzson, Chovanie Amatkarijo, Henrik Bellman, Cesar Weilid, Seabastian Karlsson Grach

 
  Läs mer...  
 


 
  Ett sent och snabbt helgtips  
  av Per Lagerbäck  | Idag - 13:09  
 

I Div 1 är Sunnanå säkra seriesegrare, liksom Vemdalen i Div 3 Uppflyttningsserien. Däremot kan både IFK Östersund 2 och Ope möjligen vinna i Div 2.

 
  Läs mer...  
 


 
  Östersund FK Elitfotboll AB upprättar kontrollbalansräkning - vad händer nu?  
  av Lars Larsson | Idag - 12:47  
 

 
  Läs mer...  
     
 
Nyhetsarkiv
Idag - 07:35 Inför matchen: ÖFK - Halmstad BK
Igår - 21:53 Låt oss visa uppskattning för spelarna och alla i andra som
Igår - 19:13 frösön o järpen! Nu gäller det!
Igår - 19:12 Tips div 2 Norrland
Igår - 18:53 Följ ÖFK - Halmstad via fotbollz.se
Igår - 18:41 Thomas Boakye - en spelare som vi minns bara gott om
Igår - 16:24 Dubbla tuffa lägen för ÖFK - Kvalstrecket närmare än det eko
Igår - 16:23 MER ÄN TRE MILJONER HAMNADE I FEL FICKOR
Igår - 11:09 Det ljusnar för Simon Kroon - kan bli tungan på vågen i höst
Igår - 06:36 Kan Ifk utmana seriesegrarna
29 Sep 2022 - 22:29 Medlemsmöte i kväll - 18 miljoner måste in
29 Sep 2022 - 21:39 Spelomgång 18 div.4 Jämtland
29 Sep 2022 - 21:39 Referat: Heffnersklubbans BK 2 - Ope IF
29 Sep 2022 - 18:56 Det hände något drastisk under sommaruppehållet.
29 Sep 2022 - 10:49 Östersunds FK Elitfotboll AB upprättar kontrollbalansräknin
29 Sep 2022 - 08:45 Vad händer med ÖFK:s matcharrangemang?
28 Sep 2022 - 23:36 Häggenås SK - ÖFK FK 1-1 (1-1)
28 Sep 2022 - 21:43 Vad har hänt med Halmstad - har tappat formen
28 Sep 2022 - 16:27 Helgens matcher med resultat
28 Sep 2022 - 12:24 Nominera spelare och ledare till Jonnes och Kenths minnesfon
 
 
 
Herrar
av: Hängiven | 23 Sep 2022 - 11:36
Den goda tidenhttps://www.youtube.c
13
kommentarer
Medlemsmöte i kväll - 18 miljoner måste in
av Haldo Jonsson | 29 Sep 2022 - 22:29
Mer info kommer senare ... Thord-E
12
kommentarer
Örebro SK i djup kris - får hjälp av kommunen för att rädda elitlicensen
av Haldo Jonsson | 23 Sep 2022 - 21:57
8
kommentarer
Spelomgång 17 div.4 Jämtland
av Lasse Granbacka | 24 Sep 2022 - 17:29
Två omgångar kvar för alla lagen ut
7
kommentarer
Spelomgång 18 div.4 Jämtland
av Lasse Granbacka | 29 Sep 2022 - 21:39
Sista omgången och det mesta känns
3
kommentarer
Inför matchen: ÖFK - Halmstad BK
av Kim Sunding | Idag - 07:35
Ännu en "cupfinal" för ÖFK när HBK
 
 Skrivet den Tis 16 Aug 13:56
 
 Skrivet den Sön 21 Aug 18:47
 
 Skrivet idag kl 12:47
fotbollz.se på Facebook