Startsidan...
  Forum
  Krönika
   
  Videoklipp
   
   
  Kommande matcher
  Länkar
   
  Medarbetare
   
  Kontaktformulär
   
  Sökning
  Skriv en nyhet
   
  Bli medlem
  Om FotbollZ.se
   
  Vill du skriva på fotbollz.se?
  Gör fotbollz.se till din startsida
OFK Supporters
tabell Tabell SvFF Min fotboll 
besök Space2u
 

OFFERDALS IF - HÄGGENÅS SK 1-2 (1-1)
av Myggan Handler
Publicerad 18 Sep 2022 - 14:44 Uppdaterad 18 Sep 2022 - 14:47

Jämn match på Offerdalshängna där Tigrarna gick segrande ur striden.

En härligt höstdag med sol och blåhimmel under uppvärmningen. Ett taggat tigergäng som verkligen vill göra en bra insats i säsongens sista bortamatch.

Då vi vet att Offerdals hemmaplan har en kortare plan så väljer vi att spela 3-4-3. En formation som vi fick att stämma bra senast mot Ragunda i andra halvlek.

Inledningen var lite darrig och vi överarbetade på mittfältet vilket gjorde att Offerdal vann mark.

Tidig ledning för Offerdal i minut sex efter lite obeslutsamhet av oss och en längre pass till Felicia Broberg, troligen offside. Men det är svårt att se för en ensam domare. Felicia gör inga misstag utan sätter bollen i mål. Vår målvakt är på bollen men bollen studsar in i mål.

Men vi håller huvudet högt och fortsätter jobba vidare. Efter 12 minuter har vi en chans. Ella Handler tar emot bollen på mittplan efter passning från en av våra backar. Ella vänder upp och slår en längre boll mot högerkant till Matilda ”Messi” Andersson. Messi får bollen lite för långt ifrån sig men hon fortsätter sätta press mot Offerdals målvakt, vilket resulterar till att målvakten skjuter undan bollen som tar på Messi och ut till inspark. När målvakten slår ut insparken är Elin Edsvik snabb att uppfatta bollbanan och fångar upp insparken och går för avslut som räddas ut till hörna.

En hörna som vi genomför väldigt disciplinerat och bra. Ella Handler slår hörnan och vi gör bra löpningar som vi tränat på. Elin Edsvik är sist på bollen efter strul i straffområdet. Offerdal slår ut till ny hörna för oss. En hörna som Offerdal tar undan.

När kvarten är spelad är vi så nära att kvittera. Ella Handler spelar fram till Matilda ”Messi” Andersson som går på avslut som tar i ribban.

En stark period för oss i matchen, vi ligger rätt i våra positioner och vi har bra närvaro.

I minut 20 och 24 har Offerdal hörna som lyckas ta hand om. Varav den sista kommer vi på kontring och Ella Handler får till ett avslut som går utanför.

Minut 27 hörna för oss som slås utanför av Ella Handler.

Efter att domaren blåst av då han fått bollen på sig. Släpper han bollen till Offerdal på egen planhalva. Deras back slår då bara undan bollen och den fångas upp av Maja Lindvall på mittfältet, hon spelar fram till Erika Öhlin som vänder upp och spelar bollen till Ella Handler. Ella vänder upp och sätter bollen i målet. Härligt att få kvittera i matchen efter stark period från oss.

Direkt efter detta mål har vi press och Maja Lindvall bli nerriven i straffområdet, kanske med linjedomare hade det blivit straff.

När matchuret står på 40 minuter har vi ännu ett fint samspel mellan Ella Handler och Matilda ”Messi ” Andersson där Messi slår en inlägg och Annie Olsson kommer fint i straffområdet och går för en nick som går utanför mål.

Efter denna möjlighet har vi ännu en het chans efter fint förarbete av Elin Edsvik som spelar fram till Ella Handler. Ella går på skott som går strax utanför.

En bra första halvlek av oss men Offerdal har även de några chanser men vi lyckas styra undan dem med ett bra samarbete i backlinjen. Offerdals Felicia Broberg är ett orosmoment som vi måste se upp med flera gånger.

I paus pratar vi om att fortsätta göra jobbet och ha tålamod. Mer energi och skärpa på första bollarna. Höja vår passningskvalité och hjälpa varandra med bättre snack. Våga ta löpningen utan boll för att hota och hjälpa bollhållaren att ta ett beslut.

Andra halvlek börjar slarvigt, oroligt och struligt från vår sida. Det är Offerdal som tar tag i taktpinnen och vi jagar boll utan något resultat.

Vi får hörna efter 60 minuter som slås av Ella Handler. Ella slår bollen hårt i straffområdet och där kommer en Offerdalspelare och nickar bollen rakt i mål. Jubel för oss då vi tar ledningen men trist att det blir på en självmål. En hård nick som deras målvakt inte har en chans att göra något åt.

Tre minuter senare får vi hörna igen efter att Moa Jönsson fortsatt din löpning och stressat fram hörnan från en försvarare. Offerdal nickar undan denna hörna.

75 minuter in i matchen är det ett fint samspel mellan Elin Edsvik, Moa Jönsson och bollen spelas sedan till Annie Olsson som tar emot bollen på mittfältet, driver några meter och går för skott som går utanför. Bra action att se.

Efter detta blir det mer och mer stressigt från vår sida. Vi slår undan bollarna utan tanke, vi sätter oss själva i svåra situationer. Offerdal får flera bollar mitt på sig och kan anfalla. Vi får jobba hårt med försvarsarbetet och vi har det jobbigt.

I minut 85 får Offerdal en hörna som vi inte lyckas få undan, det är flipper framför mål. Men tillslut lyckas Kajsa ”Logge” Logrim rensa undan bollen.

Strax efter slår Offerdal en långboll över vår backlinje, vår målvakt blir lite avvaktande innan hon tar beslutet att springa ut mot bollen. En av Offerdals forward kommer före vår back, vår målvakt fortsätter löpningen utanför vårt straffområde och lyckas får undan bollen efter kamp med motståndaren.

Offerdal har ett avslut av Patricia Ivarsson i minut 87 efter hård press från deras sidan. Avslutet går över vårt mål.

Efter detta avslut från dem lyckas vi få mer ordning på spelet och får upp bollen på deras planhalva. Ett jobbigt slutskede i matchen för oss men med hårt arbete och tur så håller vi bollen borta från vårt mål.

En match där det var mer kamp än finlir. När domaren blåser av är vi väldigt nöjda och glada över dagens vinst. Vill berömma dagens domare som ensam får ta ansvaret på planen, inte en lätt uppgift att vara ensam domare.

I Offerdal vill jag ge beröm till deras målskytt Felicia Broberg som oroar oss fler gånger i matchen med sina löpningar mot vår backlinje.

I Häggenås gör Matilda ”Messi” Andersson, Ella Handler och Annie Olsson en start insats men vill även framhäva hela lagets inställning, vilja och engagemang. Även om finliret inte stod i fokus så fanns viljan från varje spelare att kriga i varje situation.

Nu laddar vi med två träningar i veckan innan vi tar emot Strömsund hemma på Tigervallen söndag 25/9 kl 15.00. Denna eftermiddag kommer vi fira att Häggenås sportklubb fyller 90 år i år. Därför önskar vi alla gamla tigrar lite extra välkommen till Tigervallen denna eftermiddag.

Gratis inträde och kiosken är öppen.

Välkomna!

 
 
 
Sök på fotbollz.se
   
  Tips div 1 Norra  
  av Per Lagerbäck | Idag - 16:50  
 

IFK Östersund har fortfarande inte spräckt nollan gällande gjorde mål. Kan det ske i helgen?

 
  Läs mer...  
 


 
  Före detta ÖFK- backen Jonathan Azulay ska stoppa ÖFK:s anfallsförsök  
  av Haldo Jonsson | Idag - 16:41  
 

Jonathan Azulay. Foto Haldo Jonsson

 
  Läs mer...  
 


 
  Följ ÖFK - Örgryte IS via fotbollz.se  
  av Haldo Jonsson | Idag - 14:06  
 

Fotbollsfolkets egen sajt fotbollz.se ger alla läsare info genom referat, bilder, matchens prestation och överraskning, statistik och krönika från matchen. Du kan skriva och läsa i forumet och om vad andra tycker om matchen.

Fotbollz.se har fem medarbetar som bevakar matchen.

Glöm inte Hos Andreas tipset. Vinn luncher!

 
  Läs mer...  
 


 
  Träningsmatcher i helgen  
  av Haldo Jonsson | Idag - 11:31  
   
  Läs mer...  
     
 
Nyhetsarkiv
Idag - 11:01 Tips div 3 Mellersta Norrland
Idag - 09:44 Tips div 2 Norrland
Igår - 18:41 Två nya i anfallet kan sätta fart på ÖFK mot Örgryte.
Igår - 13:23 Frösö IF- Bodens BK FF LAC 20/4 13:00
Igår - 10:57 Var lugn poängen kommer - ÖFK är ofta trögstartade på våren
17 Apr 2024 - 16:20 hemmamatch
16 Apr 2024 - 21:27 IFK Östersund - Ope IF P19 0- 1 (0-1) Final i DM för P19
16 Apr 2024 - 21:04 Kan nye forwarden Quimi Ordónez vara lösningen mot Örgryte ?
16 Apr 2024 - 09:42 Träningstider denna vecka
15 Apr 2024 - 13:33 Div 3 mellersta Norrland
15 Apr 2024 - 11:25 Dominanten i försvaret - Ali Suljic - blev Trissvinnare
14 Apr 2024 - 21:55 Före detta ÖFK- forwarden Dino Islamovic allsvensk igen
14 Apr 2024 - 21:03 Dvärsätts BK - Bergs IK 4 -0 (3-0) Bilder
14 Apr 2024 - 18:19 Storseger för Dvärsätt och vinst för Ope denna omgång
13 Apr 2024 - 21:50 Ope IF - Alnö IF 2- 1 (1-0)
13 Apr 2024 - 21:35 Här vann ÖFK
13 Apr 2024 - 21:32 Tips div 2 Norrland - Förlust för alla lokala lag
13 Apr 2024 - 21:13 Matchens prestation
13 Apr 2024 - 19:12 Seg första halvlek och bra andra men målen uteblev
13 Apr 2024 - 19:04 Matchens överraskning
 
 
 
Herrar
av: Clement | 14 Apr 2024 - 03:48
HejJag vill bara hälsa att det finn
7
kommentarer
Kan nye forwarden Quimi Ordónez vara lösningen mot
av Haldo Jonsson | 16 Apr 2024 - 21:04
Myroslav Mazur gör 2-0 i 76:
4
kommentarer
Div 3 mellersta Norrland
av Haldo Jonsson | 15 Apr 2024 - 13:33
4
kommentarer
Tips div 3 mellersta Norrland - första spännande l
av Haldo Jonsson | 10 Apr 2024 - 18:59
Dvärsätt BK nu tvåa
2
kommentarer
Dvärsätts BK - Bergs IK 4 -0 (3-0) Bilder
av Stefan Roos | 14 Apr 2024 - 21:03
Foto: Stefan Roos
1
kommentar
Före detta ÖFK- backen Jonathan Azulay ska stoppa
av Haldo Jonsson | Idag - 16:41
Jonathan Azulay. Foto Haldo Jonsson
 
 Skrivet den Lör 30 Mar 22:25
 
 Skrivet den Lör 6 Apr 23:07
 
 Skrivet den Lör 23 Mar 14:17
fotbollz.se på Facebook