HÄGGENÅS SK - ÖFK FK 1-1 (1-1)
av Myggan Handler
Publicerad 28 Sep 2022 - 23:36 Uppdaterad 28 Sep 2022 - 23:51

Fartfylld och intensiv match på Tigervallen denna höstkväll. Lagen fick med sig en poäng var från matchen.

Ikväll var det då dags för säsongens sista match. Pga mörkret så fick vi ta matchstart redan vid 17.00. Vi har haft en tunn trupp under säsongen och vissa matcher har vi fått ringa in spelare som inte varit med laget under året. Men idag hade vi ingen spelarbrist. 18 spelare kom till dagens samling, roligt att alla kunde vara med i sista matchen.

I alla våra matchsnack under säsongen har vi lyft sex ord, delaktighet, utmana, våga, fylla på, avsluta och närkamper. Dessa ord har vi pratat kring och lyft olika delar inom dessa ord. Idag sammanfattade vi dem med noggrannhet, rejält och ha skoj.

Matchen drar igång och det känns direkt att det är två hungriga lag som vill gå för tre poäng och vinst. Redan i första spelminuten har vi ett skott på mål, då Ella Handler testar med ett avslut från rätt långt avstånd. Bollen får en farlig bollbana och bollen landar på nättaket.

Åtta minuter in i matchen har ÖFK ett farligt avslut som vår målvakt får på en fot och skjuter undan bollen. Bara minuten efter har de ännu ett farligt anfall där avslutet har för dålig skärpa.

I minut 11 får Ella Handler bollen på mittfältet och vänder på spelet, slår en längre boll bort mot vår vänsterkant. Där kommer Moa Jönsson i bra tajming mot bollen men ÖFK:s målvakt läser bollen bra och hinner före Moa till boll.

Efter ca kvarten är spelad får ÖFK en hörna som vi lyckas ta undan i första läget men bollen går ut till Kerstin Brendt och hon gör inget fel utan skjuter ett seglande skott som går över vår målvakt och in i mål. 0-1 i matchminut 17.

När 25 minuter gått har vi ett fint anfall där Nora Olsson slår ut på en fin ledig yta på vår högerkant och Elin Edsvik gör en stark löpning och tar med sig bollen och går för inlägg. Inlägget slås, en ÖFK:s back kommer emellan och bollen går ut till hörna.

Ella Handler går ut för att slå hörnan och det blir lite flipper framför mål, vi lyckas hålla kvar pressen och bollen når sedan Ella som får på ett avslut och målvakten räddar.

Nu har vi en stark period i matchen och vi lyckas hålla längre anfall, men vi får ingen lugn och ro i matchen då ÖFK är hungriga och är snabb i press till bollhållare.

Så händer det som vi väntat på hela höstomgången i minut 30. En frispark i rätt läge. Jag gillar ju verkligen att träna in varianter på hörnor och frisparkar. Så kommer den, frisparken där vi vill ha den. Jag ser att några spelare vänder sig mot oss på sidan och tittar på oss med en blick och undrar om de ska våga. Jag möter dem med kör, ta den, våga! Så ställer de upp och genomför den intränade varianten. Allt går precis som vi önskar allt utom att bollen går i mål. Matilda “Messi” Andersson slår frisparken, till Kajsa “Logge” Logrim, Logge petar bollen till Ella Handler som gör sin löpning och skjuter på mål. Vi från bänken är säker på att den ska gå in i mål men ÖFK:s duktiga målvakt Linnea Lundqvist gör en kanonräddning. Roligt att de vågade och ville gå för det, bara att träna vidare och våga igen.

Sista delen innan paus, antecknade jag JÄMT i mitt block. Matchen är jämn och det är tufft ute på planen. Det är oroligt och det är svårt för spelarna att veta vad som gäller på planen.

I minut 42 kvitterar vi och det var en skönt att ta med sig innan pausvilan. Det är Kajsa “Logge” Logrim som stressar ÖFK:s backar hårt och tror denna press stressar dem till misstag som “Logge” utnyttjar. Hon fångar upp bollen efter ett dåligt pass från deras sida och lyckas sätta bollen i mål.

I paus pratar vi först om att våga gå mot boll och vara etta på bollarna, vi hade allt för många i första halvlek som studsade över oss. Vi vill också stoppa deras längre bollar som de söker ut mot kanterna. Vi peppar och påminner om säsongens sista minuter så det finns inget att spara på utan bara att köra.

Andra halvlek börjar precis som i första. Erika Öhlin löper på vår vänsterkant och Kajsa “Logge” Logrim slår en fin boll till Erika. Erika passar till en mötande Ella Handler från mittfältet, hon vänder upp och går på skott. Bollen tar i ribban och ut till inspark.

Den jämna kampen fortsätter och båda lagen jobbar hårt på varje boll.

ÖFK har ett fint anfall i minut 55, vi kommer på efterkälken och ÖFK fyller på bra med spelare när de anfaller. Anfallet avslutas med ett friläge där vår målvakt Angelica Odelberg får kliva fram och göra en kanonräddning.

Efter denna målchans får ÖFK energi under sina fötter. De är bättre än oss under en period. Vi får jaga boll och vår backlinje har det tufft. ÖFK kommer på anfall, vi slår undan men lyckas inte hålla kvar bollen länge inom laget utan våra motståndare tar tag i bollen igen och kommer på nytt anfall. Så här ser det ut i tio minuter innan vi lyckas bryta denna starka trend.

Vi får en frispark en bit in på deras planhalva, den kom välbehövligt så vi hinner andas. En av våra backar är kvick och slår den på en löpande Ella Handler som tar ner bollen och får på ett avslut som ÖFK:s målvakt räddar.

I minut 65 får vi en hörna och vi börjar jobba oss in mer i matchen. Men vi har svårt att hantera domsluten och många spelare är frustrerade. Flera spelare lyfte detta i paus men vi peppade dem att försöka hålla fokus på oss och vårt spel.

I minut 64 Ella Handler gult kort.

ÖFK får en frispark i minut 73, ett bra läge men den slås över kortlinjen och inspark till oss.

I minut 79 har vi en hörna där det även denna gång uppstår “flipper” framför mål, ÖFK får undan bollen och den slås rakt ut ur straffområdet. En av våra spelare får en sämre träff för att försöka ta undan bollen och då uppstår en kontring. En ÖFK-spelare får tag på bollen och slår uppmärksammat en längre boll mot en av deras forward, vi får jaga boll och en av våra backar löper ut mot kanten och försöker ta bollen. Vår spelare kommer in i duellen med sitt knä mot motståndarens ben, domaren låter spelet gå och ÖFK får gå på avlsut. Därefter tar domaren upp det gula kortet. ÖFK får frispark, jag trodde det blev inspark och gult. Men istället blir det frispark och när de ställt upp för frispark, alla är redo då springer domaren ut till linjedomaren. Efter dialog ändrar domarna till rött kort, påverkad av andra eller inte? Så blir det ett hårt domslut mot oss.

Rätt mycket irritation och tumult uppstår på planen men vi kan inte påverka mer än att försöka lösa situationen på bästa sätt. Vi lyckas hålla fokus och vi håller ihop matchen bra sista tio minuterna med en spelare mindre på planen. ÖFK får ingen utdelning av att de är en spelare mer på plan.

ÖFK får en hörna i 90:e minuten och nervositeten var hög då vi inte vill ha en hörna så sent i matchen. Hörnan slås och det är skönt att vår målvakt Angelica Odelberg kliver ut fint och fångar bollen.

Domaren blåser av matchen och på resultattavlan står det 1-1, ett rättvist resultat sett över hela matchen. Båda lagen har lägen att kunna göra mål, chanserna finns men rätta skärpan eller flytet finns inte för någon av lagen. Eller om man vänder på det så har båda lagen tur och skicklighet med hur vi avstyr anfall och avslut.

Pris till matchens lirare i Häggenås-tröjan gick till Ella Handler, som stred hårt på mittfältet. Spelar klokt och har en stark vilja till att gå på avslut. Har mognat mycket under säsongen och tar ett stort ansvar i lag snacket på plan.

I Häggenås är det flera som gör en bra match denna höstkväll. Extra beröm till Maja Lindvall som gör ett starkt jobb i vår backlinje, även målskytten Kajsa “Logge” Logrim ska ha ett plus i kanten för sin energi och löpstyrka. Priset i ÖFK-tröjan gick till deras duktiga målvakt Linnea Lundqvist som gör ett par riktigt fina räddningar.

Mörkret faller snabb över Tigervallen men vi samlades på mittplan och tackade våra eldsjälar som jobbat med kiosk, domar fika och speaker under hela säsongen. Helene Olsson, Inger Jönsson, Lars Edsvik, Lena Sundin och vår roddare Lena Hallqvist. Tusen tack för ert arbete ni är guld värda för oss. Vad vore våra matcharrangemang utan er? Tack även till ICA Nära Häggenås som stöttas oss med pris till matchens lirare under säsongen.

Tack för denna säsong, Margareta “Myggan” Handler

överkörda i premiären
  av classe olofsson  | Igår - 20:46

Skellefteå ff - IFK Östersund 6-1 (3-0). mål ifk: Omjne

Div 2 Norrland startar i dag
  av Haldo Jonsson | Igår - 14:01

IFK Östersund är först ut mot Skelleftå FF. Frösön och Ytterhogdal börjar borta.

GIF Sundsvall är en förening i förvandling.
  av Haldo Jonsson | Igår - 10:48

På påskafton smäller det mot nya GIF Sundsvall. Då är det dags för det spännande Norrlandsderbyt

27 Mar 2024 - 17:46 ny försvarare från frösön
27 Mar 2024 - 14:52 Fotbollz.se rustar för ännu en säsong
27 Mar 2024 - 14:45 Fotbollz.se rustar för ännu en säsong
27 Mar 2024 - 10:44 ÖFK höll vad man lovade - en sistaminutenvärvning - men inge
27 Mar 2024 - 10:34 ÖFK:s tidigare spelare Henrik Bellman aktuell för Helsingbor
25 Mar 2024 - 15:00 seriepremiär för kamraterna
25 Mar 2024 - 10:34 Bråda dagar för ÖFK
24 Mar 2024 - 20:17 Nu är det dags igen med Hos Andreas-tipset
24 Mar 2024 - 20:16 Resultat träningsmatcher under helgen
24 Mar 2024 - 17:47 Referat: Ope IF - IFK Östersund 2
24 Mar 2024 - 16:05 oavgjort
24 Mar 2024 - 13:37 Inlånad från gif sundsvall
23 Mar 2024 - 18:33 Ope IFs nya styrelse